Dekorationshall dekoration med dekorativa sten foto

Inreda korridoren med dekorativa sten och tapeter. Foto av de färdiga arbetena

En ganska original dekoration betraktas som korridoren dekorativa sten och tapeter. Bilderna på den färdiga ceremoniella med olika designalternativ överraskar med sin excentricitet och perfektion. Konstgjord sten ger alla rum ett snyggt utseende. Den kan användas som ett grundläggande skydd eller som en liten accent till befintlig design.

Dekorativ sten i korridoren - en elegant och praktisk lösning

Det är nödvändigt att välja rätt material innan man går in på dekoration av korridoren med dekorativa sten och tapeter. Bilder av möjliga designalternativ ger dig möjlighet att välja den optimala lösningen för din ceremoniella. Grunden för en konstgjord sten är vanligtvis cement eller gips, där olika färgämnen tillsätts. Var och en av dem har positiva egenskaper och negativa sidor, så innan de är färdiga är det värt att studera sina egenskaper.

Varianter av dekorativ sten för väggbeklädnad

Väggarna, dekorerad med en liknande sten, rengörs enkelt från någon förorening. Den repade eller skadade ytan på en sådan produkt kan lätt återställas genom målning. Dessutom har betongsten följande fördelar:

 • ganska hög styrka;
 • lång livslängd
 • motstånd mot fuktigt mikroklimat
 • en mängd olika färger och texturer.

Inreda den moderna korridoren med sten

Ganska intressant är målsättningen med en cement dekorativ sten i hallens inre. Bilder av intressanta idéer om design ges nedan. Ett sådant efterbehandlingsmaterial är inte föremål för bränning, det verkar inte sprickor, det kan inte oavsiktligt repas av föremålet för användning eller genom att flytta möbler. Det finns dock brister i konstgjord sten från cement. De innehåller en ganska imponerande massa av varje element, processens komplexitet och ett ganska högt pris. När man skär i fragment, krävs en anmärkningsvärd insats och en bulgarer med en diamantsten.

1

En av väggarna på korridoren står inför en sten, resten - täckt med monofonisk tapeter

Den dekorativa stenen på insidan av korridoren ser vacker ut. Bilder på ytorna från gipsimitationerna presenteras nedan. Konstgjord gipssten används för att avsluta väggarna av gipsskivor, som inte kan utsättas för allvarlig stress. Sådana produkter kan säljas utan målning, vilket gör att du kan välja rätt nyans för inredningen.

Bakgrund till korridoren och korridoren. Bilder av de bästa idéerna, tips om val av färger och mönster. Hur man väljer, exempel på de bästa alternativen. Typer av tapeter, de krav som de måste överensstämma med.

Som fördelar är det möjligt att fördela:

 • enkel bearbetning
 • lätt vikt;
 • lägre pris;
 • rik på nyanser och texturer modellserie.

Vinyl tapeter och dekorativa sten i korridoren dekoration

Genom minuserna kan man klassificera instabiliteten för påverkan och hög hygroskopicitet. Produkter gjorda av gips kan inte tvättas, vattnas rikligt. Var försiktig när du gnuggar med en trasa, det är inte så att du kan skada ytan. För att skydda den färdiga beläggningen från yttre påverkan kan den behandlas med speciell impregnering eller lack. Tillverkare introducerade nyligen en ny utveckling på marknaden - en sten med polymerbeläggning. Priset är något högre, men det är inte utsatt för fukt.

Dekorativ sten på effektivt står ut mot bakgrunden av pastellfärgade tapeter

Inreda korridoren med dekorativa sten och tapeter. Foto av färdiga interiörer

Om du inte har möjlighet att köpa det här originalmaterialet, kan du själv göra det. För att göra detta, använd speciella former av plast eller silikon. Det kommer också att kräva en bygggipsblandning och färgämnen. Således kommer designen att bli mycket billigare. Var börjar du dekorera korridoren dekorativa sten och tapeter? Foto av parade rummen med redan imiterade sten förvånar jättefinnare av designkonst.

Trappans yta är dekorerad med sten

Det är ganska viktigt att korrekt beräkna mängden material som krävs. Om en stenimitation är planerad att täcka hela väggen i korridoren, då från det totala området är det nödvändigt att subtrahera kvadratmeter upptagna av öppningarna och lägga till ytterligare 10%. Om du planerar att dekorera endast enskilda delar av inredningen, hitta deras totala yta med hjälp av mätningar och lägg redan 10-12% till det. Ytterligare material krävs för att kompensera för kvarvarande avfall efter trimning.

Ljus dekorativ sten och ljus tapeter i korridoren

 • ett bulgariskt eller annat verktyg som används för att klippa sten
 • enkel och hakad trowel;
 • fil;
 • nivå;
 • primer;
 • borstar, linjal, penna.

Monterad sten från gips kan, med flytande naglar, lima på olika baser. Lämpliga kompositioner på en cement, gipsbas. För att klippa en sten är det nödvändigt att köpa en stol med höga sidor.

Hallens väggar står inför en stor sten

 • demontering av gammal beläggning och justering av arbetsytan. Om det är planerat att helt täcka väggarna med en imitationssten, så är den gamla finishen helt borttagen. Ta bort gammal tapeter, färg, vilar av gips. Om du bara behöver dekorera några områden, bör du vara försiktig från dessa ställen för att ta bort beläggningen. På redan inramad tapet, markera med en enkel penna gränserna för den framtida finishen och smutsa försiktigt med en kniv. Det är nödvändigt att lämna ett litet lager av ca 2 cm, vilket kommer att falla under stenarna;

En elegant lösning för en modern hall - bakgrundsbilder i kombination med en dekorativ sten

Användbar rådgivning! Om tapetet inte tas bort ska de blötläggas med varmt vatten och låt stå. Därefter kan de avlägsnas med en spatel.

 • uppriktning. Väggarna måste noggrant jämnas innan du lägger på sten imitationen. Detta tillvägagångssätt ökar styrkan hos hela beläggningen flera gånger och underlättar arbetet med att säkra varje element. För att göra detta bör alla grovheter torkas med kitt, och om det finns fördjupningar över 4-5 mm, applicera ett nytt plasterlag;
 • underbeläggning. Före priming ska väggen slipas något och applicera sedan en primer. Vanligen är 1-2 lager tillräckligt. Om det finns tapeter på denna sida, är det nödvändigt att pröva med tillvägagångssättet åt dem, minst 1 cm.

Dekorativ sten i designen av korridoren

För att få en högkvalitativ beläggning är det värt att veta några av de finaste punkterna för att fixa materialet när du dekorerar hallen med dekorativt sten och tapeter. Bilderna som visar denna process hjälper till att förstå alla nyanser. Läggande börjar vanligtvis från väggens hörn, om du gör området nära dörren, då - från dörrstolpen. För att göra detta, applicera ett lim på stenen med en spatel, ca 5 mm tjock, tryck sedan på plattan på ytan, släta den och låt den torka. Det överskottslim som uppträder efter pressning ska avlägsnas.

Arch på korridoren står inför sten

Användbar rådgivning! När du lägger stora delar kan du lämna små mellanslag mellan plattorna 5-8 mm, och de små delarna ser bättre ut nära varandra.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt inredningen såväl som till yttre hörn vid dekoration av hallen med dekorativt sten och tapeter. Bilder av färdiga vestibuler indikerar enkelheten hos sådana verk. Moderna tillverkare erbjuder speciella hörnelement av stenimitation, med vilken processen att skapa hörn är mycket förenklad.

Strukturen av en dekorativ sten kombineras perfekt med en monofonisk målade tapeter

Dekorativ sten i hallens inre. Foto av intressanta finish

Användningen av sten i hallens inre hjälper till att skapa en trevlig och varm atmosfär av komfort och säkerhet vid ingången till lokalerna. Detta är det viktigaste, inte att överdriva det. Massiva väggar, helt gjorda av sten, kommer inte att se i ett litet rum, men det kommer att vara fördelaktigt att sticka ut i stora hallar. I lägenheter används vanligtvis en fragmentarisk finish. Fönstren och dörröppningarna dekorerad med imitation av sten, synliga hörn eller den centrala delen av väggen ser bra ut. Ett intressant inslag i inredningen kan betraktas som en spegel inramad av stenplattor.

Varianter av snygg design av hallens väggar

Användbar rådgivning! En vägg som är täckt med en sten bör inte ha en frontbelysning. Sådan belysning kommer att gömma skönheten i mål.

Vid inredning av entré är det värt att veta att en sten lätt kan kombineras med många material. Den kan kombineras med trä, glas, bambu, tapeter eller till och med keramiska plattor.

Stackning av dekorativ sten (video)

Val av fenders för ett privat hus, foto av färdiga arbeten

Bakgrund till korridoren och korridoren. Bilder av de bästa idéerna, tips för att välja färger och mönster

Design av korridoren i lägenheten: foto av moderna interiörer

Design av en anteroom i ett privathus: foto-idéer för att skapa en original inredning

Bilder i modern stil: inredningen i sovrummet med tapeter av två typer och detaljerna i dess skapande

Avsluta trähuset inuti. Bilder av ursprungliga interiörer

Dekorativ sten i korridoren - hemligheter av styling

I designen av huset och lägenheten vill jag använda naturmaterial, men inte alltid är det motiverat. Till exempel användning av natursten för inredning. Det är dyrt, svårt, kräver hög kvalifikation. Det är en mycket lik naturlig konstgjord sten. Den är också gjord av naturliga ingredienser, men den väger mindre och kostar mindre. Och dekorationen av korridoren med en dekorativ sten kan göras av sig själv - det kräver ingen speciell kvalifikation.

Ett av alternativen för att dekorera en anteroom

Typer av dekorativa efterbehandling sten

Idag finns det tre typer av dekorativ konstgjord sten som används för inredning:

Dessa produkter ser väldigt ut som natursten, väger bara mycket mindre (från 14 kg / m 2 till 50 kg / m 2). Mycket lägre kostnad (jämfört med naturligt), särskilt om tillverkaren är ryska eller vitryska. Plusserna kan tillskrivas och lättare läggas - endast den främre delen är texturerad, de andra tre är mer som kakel eller tegelstenar.

Faktum är att det finns en annan typ av färdiga konstgjorda stenklinkerplattor, imiterande tegelstenar av olika slag. Den är gjord av lera nästan enligt tegelstensteknik - den avfyras i ugnen och glaseras. Skillnaden i tjocklek är 1-3 cm. Denna typ av dekoration är bra i många moderna interiörer - från högteknologi till loft.

Prover av keramiska plattor att simulera murverk

Gips efterbehandling sten är det billigaste av denna typ av material. Hans andra fördel - är det enklaste. Att det används för montering på gips, eftersom stora laster det bara inte har. Nackdelar - det är ganska bräcklig, hygroskopisk och kan kollapsa när det är vått. Dekorera hall med dekorativa sten på basis av gips är endast möjligt om det efter stapling process det särskilda skydds impregnering eller lack på akryl basis.

Och tålig efterbehandling sten erhålls från gips-sandblandningen. Är det möjligt att tvätta och med en borste med flytande detergenter. Dess nackdelar:

 • Svårt att skära. Bulgariska behöver en diamantskiva, att det finns mindre damm, är det möjligt att fukta plattorna.
 • En hel del vikt. Det är - jämfört med en analog av gips, och i jämförelse med en naturlig vikt mindre än mer än fördubblats.
 • Det högre priset. Vid tillverkning av cement dekorativa sten användning av hög kvalitet cement, och det kostar väl. Utöver priset påverkar produktionsteknologi - cement vinner längre erforderlig styrka (28 dagar), och de bildade plattorna måste förvaras någonstans till denna punkt, och i vissa förhållanden (vid en temperatur av ca 20 ° C och tillräcklig fuktighet 40-50%). Så det kräver betydande utrymme som ett lager, och det är - de extra kostnaderna.

Alla dessa brister kompenseras för hållbarhet och enkel vård, så det är - en av de vanligaste dekorativ sten för interiör och exteriör dekoration.

Konstgjord sten agglomerat

Denna typ av efterbehandling dekorativa sten har dykt upp på senare tid. Den består av krossade smulor till naturliga bergarter - marmor, granit, kvartsit - som tillsätts till polymerharts eller cement. ett färgpigment tillsätts för att erhålla klara färger. En dekorativ sten ser stora - inneslutningar av naturliga fragment, reflektioner i ansiktet på chips ... verkligen snygg, lämplig för att dekorera inomhus.

När du väljer en samling av gips eller cement notera processen för färgning. Pigmentet kan tillsättas till lösningen, och sedan väga plattorna kommer att vara av samma färg. På sin främre yta beläggs sedan tint toner som ger ytan ett mer naturligt utseende. Med den här tekniken även för en omärklig skillnad kommer att vara så nära nyanser.

I en annan utföringsform är pigmentet appliceras endast till ytan. Sedan, när det behövs, skär chips eller färg kommer att vara mycket olika.

Läggning av konstgjord sten med sina händer

Innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att fastställa beloppet. Det är inte så lätt som det verkar. Om man tittar på insamling, kommer du att se att de är i huvudsak består av fragment av olika storlekar och former. Undantag - keramik och sten insamling, imitera tegel. Du vet storleken på fragmenten kan uppskatta hur du vill placera dem.

Rita på väggarna i den uppskattade avslutande gränsen. Nu kan du mer eller mindre exakt räkna hur många "torg" dekorativa stenar du behöver. Till den resulterande siffran tillsätt ca 10-15% - för trimning och eventuella förändringar i processen. Detta kommer att vara den önskade mängden för efterbehandling.

Masters, som har erfarenhet av dekorativa sten, först pre "bedömer", där några fragment finns, hur man vända dem. Du kan göra en layout på golvet, du kan - i design mjukvara (om du vet hur man arbetar med dem), kan du försöka dra en plan på rutat papper eller en bit papper i lådan. Det viktigaste kriteriet: behovet av att följa de proportioner och inte glömma leden. Det kan vara ganska liten - denna typ av placering som kallas en sömlös eller kontinuerlig och kan ha en tjocklek upp till 1 cm, eller till och med lite mer.

Sönderdela kakel, plocka färger och nyanser

Detta steg i själv dekoration av väggarna med dekorativa sten, många gått, hoppas att i samband med arbetet, kommer alla att bli klart. Du kan naturligtvis inte, men tänk på att limmet uppsättningar snabbt och tiden för förändring är mycket, mycket liten. Enligt planen kommer det att bli lättare att arbeta med.

Dekorera med konstgjorda stenmurar kan göras av vilket material som helst, men de kräver förberedelser. Om väggarna tidigare varit något trimmas måste alla beslag borttagna förbli kal vägg med gips. Limma dekorativa sten på den gamla tapeten - inget att spendera tid och pengar: efterbehandling bara ramla av. Några mycket ljus samlingen kan limmas på tapeten, men det kan vara bara fragment - några plattor. Och då kan ingen garantera att inte riva tapeter och allt kollapsar.

Den enklaste arbetet med att förbereda väggarna om de putsade. Bara täcka dem med primer. Dess typ är vald beroende på det material (cement eller gips). Sedan kan du gå vidare till själva finish.

Dekorativ sten placeras på den plana väggen

Om väggarna är gjorda av tegel, byggstenar av något annat liknande material, var de först primas och sedan ett lämpligt putsspackel. Det är också möjligt inriktning av väggarna i gipsskivor. Men du kraftigt begränsa dig att välja den avslutande sten - du kommer att behöva välja den lättaste av samlingar och främst dekorativa sten gips.

Om väggarna är trä, är de först täckt med tätskikt impregnering efter torkning behandlas med primer. Då, på ytan av spiken maskeringsnätet och först därefter putsade. När du väljer en stuckatur helst vald från dem som "andas" och kommer att förhindra trä justera luftfuktigheten. Med limmade plattor blir det svårt, men den avslutande hall med dekorativ sten är vanligtvis fragmentariska - plattor limmade bara på vissa ställen, och resten av ytan förblir genomsläppliga.

De flesta av de dekorativa stenproducenterna rekommenderas att använda speciella lim som utformats speciellt för arbete med detta material. De är av tre typer:

 • för enkel efterbehandling sten som väger upp till 30 kg / m 2;
 • till tung från 30 till 30 kg / m 2 och uppåt;
 • Låg temperatur (nazhe + 5 ° C).

Späd limmet bör vara små portioner, bara observera tillverkarens rekommendationer. Det är bättre att röra med lämplig borrfäste - det är lättare att uppnå enhetlighet.

Lim för dekorativ sten kan vara färdig, men det är värt det är dyrare

En annan kan limmas till kakelfix av god kvalitet, men det bör vara riktigt bra - mycket behov av att hålla anständigt. Det tredje alternativet - för flytande naglar. Denna metod fungerar bra i gips, gips ytor en bättre användning av den adhesiva lösningen.

Putsade väggar och inriktade giposkartonom päls med en primer. Även om det torkar, lim utspädd servering. Vid montering är det viktigt att leden av slutlig bearbetning av sten som horisontellt. För att uppnå detta, kan väggen appliceras på layouten. Detta kan göras genom att använda måla sladden, men du kan - blyertspenna, med hjälp av en vattenpass eller laser.

Om dekorativ sten hall start inomhus från ett av hörnen. Vissa samlingar har en speciell hörnplattor - lättare att arbeta med dem. Om inga sådana fragment, är det nödvändigt att urskilja kanten av "end" fragment. De har några samlingar - de målade också kant. Samma element används i den sista raden, vid behov, att ändarna av det dekorativa utseende.

Hörnelement i dekorativ sten

Innan om baksidan av dekorativa stenar behöver för att utforska. Det kan finnas rester av cementslam - en tunn skumbeläggning ljus färg. Det bör tas bort. Detta kan göras genom att använda en hård borste.

Om lufttemperaturen är hög eller låg fuktighet, är inversen av den sten som fuktats med vatten. Då, är ett konventionellt adhesivt skikt anbringas med en spatel, utjämna den, ta bort rester med användning av ett kugghjul (tand 4-5 mm).

Applicera limmet med användning av en konventionell spatel

Ta bort extra växel

Detalj pressas mot den grundade ytan något flytta den från sida till sida, uppnå tät kontakt med väggen exponera delen i läge. Det kan vara bättre vidhäftning till knacka på ytan av en gummiklubba.

För bättre vidhäftning till stenmuren, kan du använda en gummiklubba

Det här alternativet att placera slutlig bearbetning av sten på väggen kräver en avsevärd tid. Det används när du vill lägga några plattor eller vid kanterna av ett stort fragment av området. Om det är nödvändigt att lägga en betydande mängd, är det lättare att sätta lim på väggen och ta bort överskott med en tandspackel. En fuktad med vatten för att trycka plattorna till limmet på väggen.

Den andra tekniken för dekorativa stenläggning på väggen

För övrigt har hela sekvensen ändras inte.

Om murverk sömlös, ställ nästa objekt noga. Om nödvändigt söm, är avståndet mellan plattorna fixeras med hjälp av plast, trä kilar av lika storlek, och är lämpliga bitar av gips. Om sömmen är liten, är det möjligt att använda plast kors.

stora kors, också lämpar sig för väggar med dekorativa sten

Träkilar definierar lika storlek söm tjocklek

När du arbetar ut från fästmassa kan extruderas. Om han kommer till den främre ytan, bör den tas bort omedelbart. Betong efterbehandling sten kan vara en fuktig trasa, gips - torka bara. Adhesiva uppsättningar mycket snabbt, och sedan ta bort den utan att skada ytan, är det praktiskt taget omöjligt.

Extrudera limmet omedelbart bort

Enligt denna princip, anges den planerade volymen av efterbehandling. När limmet grepp (anges på förpackningen) kan börja fylla sömmarna.

speciell sammansättning används för att fylla fogarna. I färg det kan simulera murbruket eller vara en kontrast med färgen finish.

Kompositionen utspädes med vatten till en pastaliknande tillstånd (proportionerna anges på förpackningen) anbringas i en särskild spruta eller tät förpackning med ett klippt hörn. Pastan pressas ut mellan sömmarna. Beroende på vilken typ av finish sömmen nästan helt fylld eller bara hälften (tills kakel kanten kan lämnas upp till 5 mm). Resultatet är ett präglat eller murverk eller smidigare.

Påfyllning av gemensamma byggandet av en spruta

Även bruket inte fattas, ta särskild riva och nivå lederna, vilket ger en konvex, konkav eller platt form.

Bilder av hall och korridor dekoration alternativ med en dekorativ sten

Inredningen av hallen med en dekorativ sten är ofta utsmyckning av hörn och dörröppningar

Dekoration av bågen med en dekorativ sten och en omkopplare

Två alternativ för att slutföra dörren med en konstgjord sten

Det är inte lätt att slå dörren

Två olika stilar och material en

Avslutningar kan vara ganska lite

Växlingen av streck av plastered väggar och dekorativa sten ger en ovanlig effekt

Om du spelar med ljus blir det ännu vackrare

I det moderna interiören används ofta murverk

En av väggarna i korridoren är dekorerad med dekorativa tegelstenar

Vad är bra med det här alternativet - alla "smutsiga" platser är täckta med en sten

Det ser väldigt trevligt ut, nu vill jag också göra dekorationen till en dekorativ sten. Jag såg några intressanta alternativ i Stone Factory Jag vill köra upp till dem en av dessa dagar.

Jag behöver en kakel som video. Installationen av en tunt sten Zikam Stone i en vanlig lägenhet och där den kan köpas.

Inreda korridoren med dekorativ sten, foto av interiörer

Denna design trend, som dekoration av hall decorative stone, har länge varit otroligt populär bland dem som planerar att göra reparationer. Väggarna kan vara delvis eller helt fodrade. Bilder av inredningen reflekterar moderna tekniker för att använda materialet i inredningen av lägenheter och hus av olika stilar. Med små plattor är det inte svårt att reparera ett rum själv.

Fördelar med stenbeklädnad

Anledningarna till att välja detta alternativ för efterbehandling är mycket större än väggens yttre överklagande och murens solida grund. Resultatet av kompetent dekoration av väggen med en dekorativ sten i bilden i hallarna var ytterligare fördelar:

 • hållbart material skyddar perfekt hörn och öppningar mot skador när stötar är oundvikliga i smala gånggångar.
 • Konstgjord sten på nedre delen av väggarna motverkar framgångsrikt förorening av ytan, är lätt att tvätta bort från stänk och damm.
 • många bilder i vår samling visar hur effektivt stenen kombinerar med andra typer av väggbeklädnad och dekorativa listningar;
 • I en misslyckad inredning gör det fragmentariska foderet lättare visuell korrigering av låga tak, långa gångar, smala utrymmen.
 • dekoration kan betona hallens kontaktpunkter, beteckna zoning av stora rum, markera individuella inslag i inredningen.

Ett urval av bilder med dekoration av vestibuler med dekorativ sten visar ett stort urval av texturer, format, texturer och nyanser av klädsel. Ett brett utbud av material garanterar en harmonisk närvaro av materialet i alla designstilar och rum i olika områden.

Ett högre pris, än vid plastering eller tapetering, ökar kostnaden för reparationer. Besparingar är möjliga om hela ytan inte är klädd, men individuella fragment av väggarna.

Betydande viktvikt, särskilt tjock naturlig, kräver en solid grund. Gipsplattskivor är till exempel förhärdade innan de avslutas. Men huvudväggen för tjock tung sten rekommenderas gips på ett metallnät.

Den konstgjorda sten är svår att klippa i storlek, det är nödvändigt att använda en kvarn eller en maskin för att klippa beläggning och tjocka keramiska plattor. Oundvikliga marker och andra skärfel ska omhändertas noggrant och tonas.

Typer av stenfaner på korridoren

Cement-sand dekorativ sten

Naturliga plattor

Sammansatta väggplattor

Dekorativ sten "Keramik"

Dekorativ gipssten

Flexibel dekorativ sten

Hur man väljer materialet för dekoration

Varje sorts klädsel har attraktiva egenskaper. Gipsplattor har ett överkomligt pris. Det är lättare att såga, lätt att måla. Självtillverkning är möjlig. Den keramiska ytan är vattentålig och hållbar. Vanligtvis efterliknar det tegelsten.

Betongprodukter visar resistens mot slipmedel, fukt, höghållfasthet, textur och färgvariation. De flexibla stenprodukterna har en vacker naturlig konsistens. Det är lätt att revet krökta ytor, bågar och kolonner i hallens inre.

Kompositplattor tillhör den prestigefyllda finishen, vilket ger en fullständig känsla av naturlig vändning. Naturstenplattor - elitbehandling. På grund av produktens stora vikt fixeras de endast på starka baser.

Jämfört med konstgjorda material är det naturligt att klä av sig, oavsiktligt slår en sko eller ett paraply. Gör utsmyckning av väggarna i korridoren med en konstgjord sten, som på bilden, om du har ett litet rum med smala passager. Som ett alternativ kan du skapa en panel av naturmaterial på en av väggarna, där det finns mindre risk för oavsiktlig skada.

Imitation krossad, sågat sten, tegel, "Krossad" sten, polerade plattor ser organiskt i varje interiör galleri, men i hjärtat av de vackra bilderna i foto är korrekt användning av konstruktionsprinciper. Tänk på storlek och stil på rummet.

Använd inte en kakel med djup lättnad och 3D-struktur för smala eller små rum för att visuellt inte minska dem ännu mer!

Om du väljer ett mål för en viss stil följer du följande rekommendationer:

 • imitation av butan murverk är lämpligt i inredningen av en chalet, rustik, land eller i stil med ett medeltida slott;
 • murverk passar in i någon formgivning, men vi rekommenderar att du väljer en vit version för målad tegelsten för högteknologiska stilar och minimalism.
 • klassiska hallar bör göras med konstgjort material med imitation av marmor, onyx eller granitstruktur eller naturplattor, om du föredrar en ceremoniell palatsstil;
 • Använd texturerad foder i kombination med släta plan från andra material i modern stil, Art Deco eller Art Nouveau.

Högteknologisk hall

Anteroom i stil med Art Nouveau

Hall i landstil

Anteroom i klassisk stil

Visa fotot för att försäkra dig om att storformat murverk visuellt reducerar rummet. I ett litet rum är dekorationen av korridoren med en dekorativ sten gjord med små plattor, speciellt när det är planerat att helt täcka en eller flera väggar.

Försök att dekorera väggarna i inredningen för att köpa en kakel av detta format, för att minimera skärning!

När det inte går att välja storlek för en snygg dekoration av korridoren med en dekorativ sten, som i bilden, ge företräde åt materialet på en gipsbas. Det är lite lättare att klippa och lättare att återställa. För en vacker design av kant och leder av murverk, kant- och hörnprofiler för keramiska plattor, används olika lister.

Hållbarhet och attraktivt utseende av murverk i många avseenden beror på det kompetenta utförandet av reparationsarbetet. Nya bosättare i lägenheter med grov och grå trim bör vänta med väggarna i minst sex månader, medan krympningen av huset pågår. I nya byggnader är det bättre att använda små plattor och se till att klippa.

Ytorna är förplanade med gips eller kitt. Var noga med att primera innan du klarar av att förbättra greppet. Följ rekommendationerna om paket för mellanliggande torkning mellan operationerna.

För arbete behöver du:

 • byggnadsnivå;
 • penna;
 • korkad trowel;
 • gummihammare;
 • gummispatel (om man använder plattor med dålig uttryckt lättnad);
 • packa med en tipp eller tätningsmedel i röret (för att fylla sömmarna på reliefpelet);
 • lim eller cementmortel för murverk (lämplig för den valda typen av ytbehandling);
 • en bulgarisk eller en apparat för skärning av sten (om du planerar att klippa);
 • Hacksaw och pall (endast för skärning av gipsplattor);
 • verktyg för att bilda murssömmar (kors, slatsar, band av kartong eller gipsskiva eller annan nödvändig tjocklek);
 • tätningsmedel eller ingrepp för leder.

Verktyg för att stuva dekorativ sten

Markera positionen för den första raden av plattor efter nivå. Om muren är planerad från golvet kan du börja med sockelns höjd.

För detta appliceras en murmur eller lim på väggen och baksidan av plattan, vänta på den tid som anges i anvisningarna och tryck mot väggen. Därefter tapas plattorna med en gummibåt för att utesluta luften.

Om det dekorativa fodret består av plattor av olika storlek, växlar stora och små prov i murverket. Det rekommenderas att du först gör layouten på varje rad på golvet och gör en ritning så att du raderar raden i höjd genom att välja flera smala mönster så nära höjden som möjligt.

När hörnen står inför, först hörs hörnelementen och sedan läggs plattorna från dem. Vid användning av gipsskikt klipps kakan i en vinkel, sågar den med en hacksåg med en tjocklek av 45o. För den exakta skärvinkeln, använd en pall.

Om du planerar att barka, lämna ett mellanrum mellan plattorna. En sömlös läggning används bäst för flisar av samma storlek på en noggrant planerad yta. I andra fall kommer du oundvikligen att stöta på bildandet av sprickor i murverket.

Applicering av lim på dekorativ sten

Applicering av lim på väggen

Lägger den första raden av dekorativ sten

Tappa en gummihammare för att bli av med luft

Lägg kakel på sidan så att sidosömmarna i de intilliggande raderna inte matchar varandra. Glöm inte att bilda horisontella sömmar. Efter att ha staplat varje rad kontrollerar du den horisontella nivån på den övre gränsen. Var försiktig så att murverket inte faller över eller blir kuperat. Omedelbart avlägsna överskott av lim eller murbruk som har fallit på muren.

Arbetar med tjocka plattor (över 10 mm), det är inte nödvändigt att lägga ut mer än 4 rader murverk i ett steg, annars kan det glida av mycket vikt. Vänta tills limmet eller mattan griper och lägg de följande 3-4 raderna.

Stackning av dekorativ sten

Kontrollera staplingsnivån

Torka sömmarna (för murverk med screed)

Förfarandet börjar efter härdning av lim- eller cementkompositionen (minst två dagar efter att plattorna har lagts). Fyllning av sömmar med tätningsmedel eller murbruk: En komplex struktur gör det inte möjligt att använda en gummispatel. Vi rekommenderar dig att använda en påse med täthet eller tätningsmedel i rören, så att målsättningen med en inbjudande sten i inredningen (se bilden i korridoren) såg ut estetiskt tilltalande. Smid sömmen lättare med ett vått finger eller en böjd bit av en kabel som passar i diameter och blötläggs i vatten.

Förutom de beskrivna grundläggande stegen kan du dessutom dekorera murverket. På bilden är utvalda exempel med en harmonisk kombination av nyanser. I praktiken är det inte alltid möjligt att matcha den perfekta matchningen mellan färgerna i olika material. Lyckligtvis kan den dekorativa gips- och cementsandstenen ommålas både helt och torrt med en svamp ovanpå reliefen. Ofta betonas texturen med guld eller silver.

Efter klädseln kan murverket dessutom beläggas med en vattenbaserad lack för att på ett tillförlitligt sätt skydda ytan. Lacken väljer matt eller glänsande, med fokus på önskad finish effekt.

injektering

Scheme of inredning av väggar med dekorativa sten

Rekommendationer för utformning av korridoren

Med all skillnad i interiörstilar i modern design finns det tydligt märkbara fashionabla knep. Exempel på användningen av dekorativ sten på insidan av korridoren på bilden återspeglar tendensen att kombinera flera typer av ytor. Ofta kombineras murverket med gips och tapeter. Mindre vanliga är bilder med väggmålningar, fresker, träpaneler eller användningen av flera typer av murverk.

När du dekorerar korridoren med dekorativa sten och tapeter (foto), är det bättre att använda solid tapeter för att betona murverket. Om du föredrar att markera vacker mönstrad tapet, välj en sten i bakgrunden eller kontrasterande nyans och med en grund struktur.

En annan populär trend är att använda ett konstgjort material istället för en ram för väggmålningar, speglar, dekorativa paneler. Ju mindre det inramade objektet desto mindre är kakan. Färgen ska kontrastera med väggen, men samtidigt harmoniskt kombinerad med bakgrunden.

Murverk kan lätt accentuera accentytorna i rummet eller skapa en vacker kontaktpunkt. Ofta fragment av murverk centrum nära speglar, lampor, dekorativa paneler eller konsoler.

Justera rummet visuellt

Väggdekoration kan ändra uppfattningen av storleken på rummet. Det enklaste sättet att förlita sig på färgens optiska egenskaper. Ljus nyanser i inredningen sträcker sig visuellt rummets väggar. Denna teknik används i små hallar. När rummet ser obehagligt på grund av ett stort område eller brist på möbler, reducerar du visuellt det lätt med ett mörkt murverk. Genom att skapa optiska illusioner kan du räkna ut de arkitektoniska proportionerna i inredningen för att göra entréen mysig.

Några effektiva rekommendationer:

 • så att rummet verkade högre, skapa smala stenband till väggens fulla höjd;
 • Minska längden på passagen kommer att hjälpa flera stora rektangulära insatser från murverket, som i ett av bilderna;
 • expandera den smala korridoren kan vara falska fönster med en ram av stenplattor och ett landskap med ett avlägset perspektiv inuti. Landskap kan måla, fresco eller tapeter;
 • för att minska höjden på väggarna, skapa höga paneler av dekorativ sten i korridoren, ett foto med denna teknik finns i vårt galleri;
 • kakel med stora dimensioner kommer att minska både längd och höjd om det klär hela rummet.
 • Imitation av en stenmosaik, tvärtom, kommer visuellt att öka dimensionerna på den fodrade ytan.

Vackra exempel på väggdekoration i korridoren dekorativa sten på bilden inspirerar omvandlingen av sitt eget hus i samma stil. Även små fragment av steninredning gör hallens interiörer uttrycksfulla och minnesvärda.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 3