Det luktar av avloppsvatten i badrummet för att bli

Varför luktar avlopp i badrummet, hur man kan bli av med lukten

Varför är det viktigt att bli av med lukten av avloppsvatten

Obehaglig lukt från badrummet visar att det fanns vissa problem i avloppet. Vanligtvis i badrummet, en rätt utformad och drivs finns det inga främmande lukter (Läs också: "Lukten av avloppsvatten i ett privat hem, hur man tar bort och varför det sker"). Utseendet på stanken indikerar närvaron av några problem. Otvivelaktigt är det viktigt att förstå varför avloppet luktar i badrummet, men glöm inte att lukten är mycket dåligt för hälsan.

Bath är ansluten till gemensam avlopps flexibla röret. Det bör vara böjd och har differential är tillräckliga för att smutsigt vatten inte returneras. Detta rör måste vara närvarande och en vattenfälla (som på bilden), som kommer att sparas från problem, när i badrummet dofter som avloppsvatten. Om hindret försvinner som en snigel, får lukt obegränsad tillgång till badrummet.

Den vanligaste orsaken till att lukten av avloppsvatten i badrummet är en felaktig anslutning av avloppsrör med badrum eller godkänd för installationsfel (läs: "Varför är lukten i toaletten avlopp, bli av med lukten"). Obehaglig lukt uppstår ofta i de områden där regler bryts operativsystem eller det finns ett problem med hydraulisk låsning.

Badrummet är ofta satt tvättmaskinen. Det är viktigt att utföra en ram av avloppsslangen. Vidare i badrummet där vent, varigenom frisk luft utförs. Orsaka problem kan gömma sig i ventilationskanalen.

Ventilation i badrummet behöver inte bara för att eliminera lukt, men också för lufttorkning. Därför, om det stinker avlopp i badrummet, måste du kontrollera status för ventilationssystemet - om det inte fungerar bra, kan lukten uppstå på grund av fukt. Dessutom kan hög luftfuktighet orsaka mögel. Se även: "hur man kan eliminera lukten av avloppsvatten tillgängliga medel."

Varför avloppsvatten dofter - uppkomsten av obstruktion

En annan anledning till lukten av avloppsvatten i badrummet - bildandet av blockeringar. På väggarna i rören kommer att smuts, fett, hår. Därför bör de rengöras med jämna mellanrum.

Röret bör återföras till sitt normala läge och att fastställa en särskild anknytning till den önskade höjden. För att bli ett vattenlås att fungera igen måste du hoppa över vattnet i röret. Kolboobrazny vattenlås måste demonteras och tvättas. Om badrummet under en lång tid ingen används, tillräckligt för att dra avloppsvattnet. Vid allvarliga hinder kan använda speciella kemikalier för rengöring av rör eller sanitära rep. Se även: "Mole för rening av avlopp - alternativ och användning av regler."

1

Räden på rören - luktar avlopp i badrummet

Insättningar i avloppsrör kan också orsaka en obehaglig lukt. På grund av deras reducerade inre lumen rör och hydraulisk låsning arbete. I det här fallet, rengör avloppet. Mycket ofta ett sådant problem uppstår i gjutjärnsrör.

Fel val av rör- och installationsfel

En vanlig anledning till att lukten av avloppsvatten i badrummet observeras omedelbart efter reparationen - fel val av komponenter och fel i monteringen.

Det är också en källa till lukt kan vara en tvättmaskin, om avloppsslangen är insatt efter vattenlåset. I detta fall passerar den obehagliga lukten genom stiralki trumman.

Om alla dessa metoder inte hjälper, och det är fortfarande oklart hur man kan bli av med lukten av avloppsvatten i badrummet, bör du inte utesluta möjligheten att det finns läckor och kondensat ansamlingar. Vatten kan ruttna och avge en obehaglig lukt. Dropparna kan falla till varmvattenberedare, kranar. Det är nödvändigt att kontrollera om vattnet kommer in i tvättkorgen på hyllan med kosmetika.

Läckor kan bildas och i svåra platser - en tvättmaskin, ett handfat för badrummet. Dessutom uppträdandet av obehaglig lukt, vattnet förstöra småningom golvbeläggningen, golv, tak, botten grannar.

För att ytterligare undvika sådana problem, måste du regelbundet rengöra rören, följ ventilation staten, för att upprätthålla renlighet i badrummet. Naturligtvis kan det inte helt eliminera risken för lukt, eftersom det händer ofta, och förskyllan av ägarna av lägenheten, men det kommer att kraftigt minska (läs även: "Lukten av avloppsvatten i en lägenhet, hur man kan bli").

Lukten av avlopp i badrummet: orsaker och lösningar

Håller med, inte mycket trevligt när rummet där behovet att sväva dofter av rökelse och tillbehör bad distribueras avlopp stank. Detta kan ske i någon lägenhet eller hus, och innan du skylla på olyckliga grannar, vilket gör reparationer i grannskapet, under omständigheterna, är det nödvändigt att förstå. I den här artikeln från vannaja.net plats, försöker vi att klargöra situationen, hitta orsaken och, naturligtvis, för att eliminera den.

Varför luktar avlopp i badrummet

Lukten av avloppsvatten i badrummet: hur och varför det

För att göra det lättare att förstå skälen till att det är lukten av avloppsvatten i badrummet, tillbringa en liten utflykt i enheten flerfamiljshus hem dräneringssystem. Så, vad har vi? Riser, som samlar avloppsvatten från alla lägenheter och lägenheten layout avlopp, som är anslutna till alla enheter i ditt badrum. De är inte anslutna bara så, och genom sifon, vilket skapar ett vattenlås - det ger på den uppgiften är inte att missa stinkande lukt av avloppsvatten in i rummet. Utom för denna punkt, varvid av någon anledning vattnet har försvunnit från slutare, kan lukten endast ske genom oförseglade skarvar avloppsrör.

Hur tar man bort lukten av avloppsvatten i badrummet

Men detta är inte orsaken - något måste ha hänt före tillkomsten av lukt. Försvinnandet av vattnet i sifon porten och tränger igenom sömmarna luktar - det är bara en följd av en större scen. För att förstå orsaken, måste du förstå driften av stig, samla avloppsvatten. Varvid vatten och avlopp gå in i underjordiska dränering? Genom tyngdkraften, på grund av skillnaden i nivån av röret arrangemang kommer en stor mängd vatten inte att kunna snabbt och effektivt avlägsnas från den uppsättning av lägenheter. För att säkerställa en snabb avrinning, avlopp riser ut till taket, där han fick möjlighet att suga in andan. Detta område kallas avlopps eller avloppsrör, för att uttrycka det enkelt, ventilation.

Nu överväga vad som skulle hända om, oavsett skäl, detta avloppsrör igensatt helt eller halv? Där dräneringen är att ta luft för snabb borttagning av föroreningar? Naturligtvis kommer det att börja leta efter svaga punkter i pipeline, som kan vara antingen fogarna mellan rören i ditt hem eller vattenlås, som inte beror på en mycket framgångsrik utformning av sifonen bara sugs ner i avloppet. Observera att detta fenomen inträffar endast med bad trap - det ligger under alla, och därför de första som drabbas.

Hur ventilations avlopp photo

Här har du orsaken till alla dina motgångar. I så gott som samtliga fall svaret på frågan varför avloppsvatten lukt i badrummet är tilltäppt stigare över eller del därav, med titeln "avloppsrör".

Det finns andra skäl till varför det finns en obehaglig lukt - de är sällsynta, men ändå måste beaktas med dem. Till exempel, kan vid sifonen, utan snarare på dess övre mynning avloppet ackumulera människohår, som sedimentera andra organiska och oorganiska ämnen. Om dessa kluster inte tar bort den långa, då som ett resultat, de kan börja andas stanken.

Denna video visar hur du tar bort blockeringen i rören, vilket kan orsaka en obehaglig lukt i badrummet.

Så småningom kan lukten kommer från det faktum att under badet kommer att börja ruttna ansamlad smuts eller fallit duk - även sådana resultat kan leda till hög luftfuktighet i rummet. Dessutom kan det bli igensatt solstol lägenhet layout - i det här fallet, spola toaletten vattnet inte gå direkt till riser och den första strömmar genom rören layout, klämma obehaglig lukt läcker genom sömmarna eller avtappningspluggen ditt badkar.

Orsakerna till lukten av avloppsvatten i badrummet

Hur tar man bort lukten från rören i badrummet: Remedies

Så, för att finna att badrummet luktar avlopp, fortsätter att söka efter källan - måste du först se till att stanken utgår direkt från röret, men inte ur badet, eller någon annanstans. Till exempel om häverten har dragits från vattenventilen, det kan kännas av luftrörelsen - det kommer att dras in i tömningshålet. Om den inte gör det, då vi uppmärksamma lederna i avloppsrör. På dem är att prata mer i detalj.

Om du har en gjutjärn föråldrad - det är en sak, tidpunkten för täta fogarna kunde brytas, och röret kan ruttna på vissa ställen. En annan sak - den moderna plaströr, som i princip inte bör vara en hävert i sömmarna, om inte, naturligtvis, i munnen inte glömma att installera gummitätningen.

Varför i badrummet luktar avlopp

Fogarna i rören kan brytas av ett enda skäl - om du letar efter den enkla vägen och ren avlopp blockeringar verktyg som kallas "Mole". Även om han klarar sin uppgift, men tillsammans med igensatta och korroderade av gummitätningar. Det gör det inte snabbt, men metodiskt upprepade gånger förneka gummi elastiska egenskaper, vilket leder till att det är helt enkelt förstörs. I detta avseende bättre användning kolven - fylla alla de sanitära anordningar med vatten och börja arbeta aktivt den här enheten. Bara inte driva vattnet och suga ut - så effektivt och snabbt eliminerar blockeringar.

Hur att rensa avlopp bilder kolven

Men tillbaka till frågan, varför i badrummet lukten av avloppsvatten. Efter att ha definierat källa och ursprung stanken, kan du vidta åtgärder för att eliminera den.

Handlingsplanen följer.

 1. Om vattenlåset försvann i badet sifon, kontakta din lokala bostadsförmedlingen och snabbt behöver i Gdańsk ledare att vidta omedelbara åtgärder för att eliminera blockeringen i avloppet röret. Sig vid denna tid för att skydda dig från sådana situationer i framtiden, vi går till järnaffären och köpa en annan design fälla. Ingen enkel, som är ett segment krökt i en båge rör, och ett komplex med en vinkel konstruktion med ett flertal skruvar - den behåller bättre vattentätning, dessutom är det mycket lättare att rengöra om det behövs.
 2. Längs vägen för att skydda dig från denna obehagliga fenomen är 100% vinst sanitära silikon ballong och en pistol mot den. Med det kommer att generera tätning av avloppsrörskarvar. I bra, bättre att helt gå igenom systemet och ersätta alla gummitätningar - på samma gång grundlig rengöring avlopp från igensättning. Det finns två typer av packningar för vattenavrinning rörsystem - och odnoperevye dvuhperevye. Senaste förseglade sömmen är mycket mer tillförlitliga, men de är svårare att samla in. Var inte lat och satte just en sådan tätning.
 3. I fallet med gjutna järnrör, leder skymma utspädd med vatten cement - du behöver för att knåda ett visst sken av model och hålla runt dem alla skarvar runt.

Luftventil för avlopp ventilation foto

Vad kan göras i sådana situationer, för att förhindra lukt från badrummet rören i framtiden? Det finns en anordning för avloppssystem som luftventilen. I själva verket utför den samma funktion som den hos avloppsröret. Han medger luft i avloppssystemet, och inte släpper lukt sedan. I grund och botten, om du installerar en sådan anordning så nära som möjligt till stig, det tillåter inte att tömma vattenlås från fällan.

Kanske är allt som kan göras för att lukten av avloppsvatten i badrummet fungerade inte. Alla dessa metoder är bra lösningar på detta problem i komplexet, annars dina handlingar kommer att bli en tillfällig lösning på detta problem, och inom en snar framtid kommer det att visas om och om igen.

"..Pozhaluy, är allt som kan göras för att lukten av avloppsvatten i badrummet inte visas .."

Uh vänner ... i mitt fall, det centrala avloppsröret har inte fastställts skärp blind täcka rengöringssystem. Bara kunde inte se eftersom stig är stängd dekorativa ramen och jag bor på översta våningen. "hjälpte" reparera stigar grannar. Jag var tvungen att ta isär och min trim riser, och först därefter upptäcka orsaken till konstant stanken. enheten från en fullt lösa problemet.

Hur man kan eliminera lukten av avloppsvatten i toaletten och badrummet: 5 skäl lukt och deras eliminering

Obehaglig lukt i din egen lägenhet kan förstöra livet för även de mest patienten person. Han verkar i badrummet eller i köket, och sedan spred sig snabbt genom alla rum. Inga moderna luftrenare, kommer ingen permanent ventilation av rummet inte lösa detta problem. Om det fanns lukten av avloppsvatten i badrummet eller i köket, bör du förstå de skäl som har orsakat den. Var inte rädd, eftersom troligen är hemligheten med förekomsten av avskyvärda "smak" i igensatt eller felaktigt installerade VVS. Tänk på fem främsta anledningarna till liv i lägenheten blev outhärdlig, och undersöka vilka åtgärder som bör vidtas för att undanröja dessa orsaker.

Felaktig installation av avloppsrör

Om lukten av avloppsvatten i badrummet verkade nästan omedelbart efter att ha flyttat till ett nytt hus eller lägenhet - ska orsaken sökas i ordentligt samlat avloppssystemet.

Det finns vissa regler om avloppsrör, i strid med vilka systemet inte kan fungera korrekt. Om det är avloppssystem tyvärr måste åter göra installationen av rörledningen, och detta medför betydande kostnader.

Läggning av avloppsrör måste uppfylla tekniska standarder

Felaktig placering av rören, nämligen lutningsvinkeln för att resultera i stagnation av avloppsvatten, därför, uppkomsten av en permanent lukt. Kommer enda kompletta nedmontering av nätverk och installation av rör på rätt lutning. Det enklaste sättet att reparera en läckande röranslutningar åt, om de används plastprodukter. Tillräckligt för att ändra kuddar eller installera specialtätningar.

Med själv byggandet av huset för att undvika ytterligare missförstånd verktyg projekt bör vara av en specialist.

Hävert (vattenlås) är under sänkor och andra VVS-enheter. Denna böjda rör, i vilket vatten ackumuleras, som är en barriär för avlopps lukter. Om sifon uppstår brott, kommer lukten från avloppet i lägenheten vara permanent.

Installera en hävert för att förhindra uppkomsten av dålig lukt från avloppet

Orsaker till fel Hydroseal:

 • fullständig fyllning av den sektion av avloppsrör, och därför vatten från sifonröret avlägsnas och det blir tom;
 • trycket i avloppet är högre än atmosfärs: luften i form av små bubblor eller vattenstänk tränga in i rummet.

Varför finns det en fullständig fyllning av vätskeröret? Det kan finnas flera orsaker: det är en diameter rör liten, och uppkomsten av blockeringar, och även ett sällsynt fall, som isbildning rör (om de läggs i ett kallt rum). Alla dessa problem kan lösas enkelt: bör väljas röret med större diameter, för att ta bort blockeringen och enkelt smälta isen varmvatten.

Framväxten av dolda eller uppenbara läckor

Utbildning en liten pöl på golvet talar om uppenbara läckage, som snabbt kan upptäckas och åtgärdas, men om köket eller badrummet tätt kantad med möbler och sanitär utrustning är svårt att definiera och läcka och orsaka lukt. Bara en väg ut - för att kontrollera alla ledningar och anslutningar, ta bort objekt och med hjälp av en ficklampa. För att du kan använda en pappersservett: även om det inte visuellt märke till läckage, kommer att förbli våt fläck på servetten.

En läcka i badrummet eller i köket olägenhet inte bara ägare utan även grannar

Rätta till problemet på traditionellt sätt: ändra röret och täta anslutning till systemet blev helt förseglad. Och för att förhindra sådana obehagliga situationer, är förebyggande åtgärder används:

 • tittar på väggar och golv;
 • med användning av ett minimum av fogar i rörledningsinstallation;
 • plats rörkopplingar görs tillgängliga;
 • förvärva och VVS rör av god kvalitet.

Efter dessa enkla åtgärder behöver inte undra hur man kan bli av med lukten av avloppsvatten.

otillräcklig ventilation

Ventilations schakt finns i byggandet av varje hus. Ventilation i flervåningshus radhus - det är ett system som fungerar genom naturligt drag. Från tid till annan är det nödvändigt att kontrollera hur väl det fungerar.

Vid otillräcklig naturlig ventilation set obligatorisk

För att kontrollera använda den gamla, välkända hela vägen: ta en bit papper och tillämpa den på ventilationsgallret. Om det är kvar av luftdrag och faller inte - ventilation i ordning.

Om du inte hittar ett problem med ventilationssystemet är det nödvändigt att rengöra axeln. Vanligtvis innebar detta speciella uppgifter. Otillräcklig ventilation - är inte bara en obehaglig lukt, men även utseendet på olika ställen av svampen och mögel, hälsofarliga.

Detta är en av de vanligaste orsakerna till utländska "varianter". Hur man kan eliminera lukten av avloppsvatten, definierar enkel: tillräckligt för att ta bort blockeringen vanliga röret rengöring.

För detta ändamål finns det ett antal enheter från en enkel kabel modifierats till moderna apparater.

För att undvika sådana problem, bör du komma ihåg två enkla regler:

 • Beläget i dräneringshålet i badrummet och tvättar gitter.
 • Släpp inte ut i avlopp utrustning papper, trasor, stora livsmedelsavfall, byggavfall.

I järnhandeln säljer olika typer av kemikalier för rengöring avloppsrör, några av dem är ganska effektiva. Välja kemikalier skall beakta material avloppsrör.

Således, vilket eliminerar lukten av avloppsvatten beror på vad som orsakade den. Efter att ha identifierat problemet, är det lätt att lösa: eller på egen hand, eller kraft professionella rörmokare.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); God dag. Instabil kör automatisk panna AOGV 11.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallå I år flyttade vi till landet.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallå För några dagar sedan upptäckte jag flera skadade tak.

Internet uppslagsverk om att bygga kommunikation

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + = 10