Dimensionerna hos vägg Gips

Typer av gips, gipsskivor arkstorlek, hl Knauf

För en viss typ av arbete du måste välja rätt typ av gips. Arterna av detta material kan särskiljas genom egenskaper och syfte.

Typer av gips på egenskaper:

  1. en vanlig gips eller förkortat GCR
  2. vattenbeständigt - gipsskiva
  3. flamhämmande - GKLO
  4. fukt flamhämmande - GKLVO

Normal gipsskivor ark består av kartong, som tjänar som ytmaterialet och gipspastan. Det används för dekoration med normala fuktighetsförhållanden. Det bör noteras de materiella fördelar som effektivitet, relativt låg vikt, enkel drift.

fukt hl (i allmänhet har en grön färg)

Det är inte svårt att gissa att den vattentäta arket som används i våtutrymmen, såsom badrum eller kök. Gipsskivan innehåller tillsatser reducerande fuktabsorption, inte stratifierat och förlorar inte sin form. Denna typ av gips är resistent mot mögel och mjöldagg. Vid val av material för dekoration, till exempel ett hus på landet, bara stoppa fukt gips, eftersom luftfuktigheten i hemlandet är högre än i en stad lägenhet.

Den brandsäkra gipsskivor - detta material är perfekt för foder dotterbolag och lokaler i sommar, byggandet av partitioner. GKLO ge nödvändig brandsäkerhet och kan användas i närvaro av eldstäder och kaminer.

Denna typ av gipsskivor har både brandsäkra och vattenresistenta egenskaperna hos arket.

Utöver dessa arter, även producerar speciell reparations GCR, används den för att korrigera mindre skador i en redan färdig gipskartongkonstruktioner.

Typer av gips till destinationen:

  1. vägg - tjocklek av 12,5 mm
  2. Tak - tjocklek 9,5 mm
  3. Välvd - tjocklek 6,5 mm

Wall Gips används för väggar och installations väggar, tak FÖRHYDA gipstak, välvda bäst lämpade för att skapa en snygg interiör valv av gips och allehanda böjda öppningar.

För beklädnad väggar och tak är det önskvärt att använda ett stycke ark. Deras antal skall beräknas i förväg. Standardstorlek gipsskivor arket är 2500 till 1200 mm. Square ark exakt tre kvadratmeter. Det finns också icke-standarddimensioner gipsskivor: längd från 1500 till 4000 mm, bredd på 600 till 1500 mm, tjocklek 6,5 till 24 mm, så innan köp nödvändigtvis ange storleken från säljaren. Hela hl kan endast användas för beklädnad av stora områden, och reparation av en liten lägenhet det måste skäras till rätt storlek.

1

Nedanstående tabell visar de viktigaste tekniska parametrarna för Knauf Gips, måste du veta när man köper.

nomenklatur hektoliter Knauf

Storlekar hektoliter Knauf

Vikt gipsskivor beror på tjockleken och storleken på arket.

Kopiering och användning av material är förbjudet!

Dimensionerna hos vägg Gips

Skillnaden mellan väggen och tak gipsskivor är endast tjockleken av arket, de andra parametrarna är identiska.

Standardstorlekar om gipsskivevägg:

1200 (mm) x 3000 (mm);

1200 (mm) x 3300 (mm).

Producenterna finns det en outtalad standardisering av storlekar, som omfattar tre huvud GCR-format.

Dimensionerna hos vägg Gips. bord

Att välja en efterbehandling material gips, måste du veta var och var att tillämpa någon form av gips. Till exempel för taket tillämpas gipsskivor tak och vägg - vägg. Vad är skillnaden mellan dem? Och skillnaden i storlek, eller snarare i tjocklek.

Sålunda kommer de standardstorlekar av vägg Gips 2500h1200h12,5 mm. Vid denna tidpunkt, är tjockleken av taket gipsskivor 9,5 mm. Förutom standard kan vara andra dimensioner som ges i tabellen.

Tabell №1. Måtten på väggen gips av olika tillverkare

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 + = 65