Dimensionerna på kakel i badrummet

Dimensionerna på kakel i badrummet

Du reparera badrum och komma till ett stadium där det redan möjligt att lägga plattor på väggar och tak, men något slutar? Denna situation är så populärt att det är inte ens överraskande. Många hämmar dimensionera plattor. Som sig bör, där det är bättre att sätta, och så vidare. Masters naturligtvis insistera på mer än en. Inte överraskande, de är också mycket snabbare att klistra, och priset för tjänsten är densamma. Varje produkt har sina för- och nackdelar. Låt oss betrakta dem i denna översyn.

Låt oss börja med det faktum att plattorna passar perfekt någon, baserat på deras proportioner, men lämpligt i en given rum kan bara vara en viss typ av klinker. Om man tittar på storleken, det finns dimensioner, till exempel:

 1. små: från 6x6 till 15x15 cm;
 2. medeltal: 20x20 - 25x25, 25x30 cm;
 3. stor 25x40, 30x30 och ovan.

Separat vill nämna mosaik. Ett fragment är mycket mindre än den minsta storlek, men också i ett enda exemplar, lagrar du den i kommer inte att se. Ofta, en sådan keramik samlas i ett visst mönster, som är fäst till den speciella monterings rutnät. Allt detta prakt monteras på väggen med en lösning. Sålunda mosaik enkelt upprepar någon krökning planet rum, om något. Ofta används det för att dekorera halvcirkulära eller korrugerade ytor.

Kom ihåg en regel: ju mer - inte alltid bättre. Om väggarna i ditt badrum och perfekt passform på både nivå och på planet - perfekt. Annars installation av stora plattor har problem i form av kostnadsöverskridanden fogmassa på grund av det faktum att väggen "pot-bellied" eller "konkav" eller en kurva.

Om tillvägagångssättet för att tvinga den perfekta väggen i badrummet inte ta en titt på en standardlösning som kan ge en butik för att bygga keramik. Sådana produkter kommer att kosta mycket billigare lösning för installation av plattorna tar mindre, och uppkomsten av det gjorde inte ont. Ja och ersätta brickor slumpmässigt tappade ut ibland lättare. Det viktigaste kriteriet - sömmen. Det bör vara minst 2 mm, även för dessa ändamål speciella byggare står inför en "cross" används. Om de inte gör, att sätta allt "med ögat" - djärvt letar efter en ny besättning, samtidigt utvisa det. Samtidigt skakar sig i deras huvuden.

Liten storlek kan vara helt kombineras med brickor av stor diameter. Till exempel kan man sätta en stor vitt papper linda det "ringdans" av små element. Upprepa detta mönster flera gånger, och sedan uppskatta om denna siffra är lämplig för ditt badrum, eller inte? Färgskalan kan ändras. Eller be råd designern, som kommer att vara glada att berätta om sina preferenser i förhållande till plattorna.

Med väggar mer eller mindre definierade, går vi till den del som trampa vi. Plattor i botten bör vara:

1
 • mycket stark;
 • stort;
 • i tonen av väggarna, taket eller VVS.

Varför kakel måste vara stark? Först och främst för att det är alltid något faller eller kan falla. Plain väggplattor spricker bokstavligen efter några slumpmässigt "flygande" en burk av grädde.

Storleken bestäms av de skyddande egenskaper. Ju högre den är - mindre vatten sipprar in i leden, vilket orsakar förlängning av svampinfektioner inne i rummet. Förresten, det finns flera förebyggande åtgärder för att minimera den senare. Det räcker primas hela rummet i flera bollar, och sedan orsakar speciella svampdödande och antiseptiska beläggning. Åtminstone kommer du att skydda grannarna från möjliga hotet om översvämningar, och vinklarna syret kommer att bli mycket mindre.

Tja, om de färger du berätta något designer. Om du väljer färg plattor på väggen måste golvbeläggningen matcha en av färgerna. I ett extremt fall, i harmoni med VVS (bad, toalett, sink). Annars får en riktig "vyrviglaz" från vilken som helst självrespekt designer skulle svimma och börjar stamma.

Lycka till med valet av ett lämpligt material. Vi kommer att vara mycket glad om våra tips kommer att hjälpa någon att fatta rätt beslut.

Hur man väljer storleken på plattorna för badrummet

Tile har blivit ett bekant material för dekoration av golv och väggar i badrum och kök. Den placeras både på diagonalen, och vperevyazku som en tegelsten, och den vanliga direkt sätt. En mängd olika former, färger, texturer och storlekar ger mycket mat för sinnet av designers. Som en förberedelse för reparation av badrummet, måste du bestämma vilken typ av dekorationsmaterial du behöver köpa, och inte glömma tillbehör.

Tile - är en typ av keramiska plattor, som också gäller för granit. Material skiljer sig i produktionssättet, de tekniska egenskaperna, utseende, i ansökan.

För mot badrumsgolvet är lämpligt att använda ett material med en tät och hållbar bas som är nästan inte kan absorbera vatten. Dessa arter är:

Det ser mycket attraktiv porslinsmaterial, såväl som arter såsom majolikaplattorna och kottoforte har en hög andel av vattenabsorption, så för områden med konstant hög luftfuktighet, är oönskat deras användning.

Porslinsplattor sticker ut separat. Den tillverkas av lera, såväl som resten av plattan, men genom användning av ett naturligt material med hög halt av järnoxid, samt särskild sintringsmetod, är enhetliga produkter erhålles över hela tjockleken. Skiva av granit liknar en tjock tålig glas. Den har hög hållfasthet mot vertikal belastning, motståndskraftig mot nötning och mekaniska skador, den har en lång livslängd.

Dimensioner sammanfaller med granit kakel bekant för oss:

Porslinsplattor på golvet

 • Kvadratiska plattor (20 x 20, 30 x 30, 40 x 40, 45 x 45, 60 x 60 cm);
 • rektangulära plattor (15 x 30, 120 x 15, 30 x 45, 30 x 60, 30 x 120, 120 x 40 cm);
 • produkter av stor storlek - 120 x 360 cm (supertunn granit för exteriör dekoration);
 • Miniatyr plitochki (5 × 5, 15 × 15 cm).

Den minsta tjockleken på materialet - mm max 3 - 3 cm.

För keramiska golvplattor som vanligtvis används kvadratisk, rektangulär eller göra speciella insatsgränser. Smala och långa element som används för simuleringar, såsom parkett, laminat eller naturlig träskiva.

Det optimala värdet anses golvplattor storlek 30 x 30 cm. De är lätta att stapla, inte svårt att skära.

Värde för kakel och badrum storlek

Det anses att ju större rummet, kan det mindre formatet plattorna läggas i den. Stora fragment visuellt öka utrymmet med ett minimalt antal anslutnings lederna, så att rummen rekommenderas för medelstora och små.

Mosaik och små plattor används för dekoration av små utrymmen i geometri som har format kanter, håligheter, nischer. Tile anpassade värde med prydnad är perfekt för dekorativa bårder.

Vid val av plattor notera egenskaper såsom hållfasthet och beständighet mot vertikala laster, samt produkttjocklek.

Inte värt att spara, välja en tunnare plattor av stor storlek (förutom granit). Efter en tid efter läggning kan brista och skadade plattor måste bytas.

Använd inte väggmaterialet för att lägga på golvet (tvärtom är det möjligt, men inte tillrådligt, eftersom golvprover är alltid dyrare). Det är tunnare än vad som krävs, vilket innebär snabbt kommer att bli värdelösa och golv reparationer måste göra igen.

Regler för val av golv

Följande tips hjälper dig att välja keramiska plattor för badrum design, badrum och även kök.

För att trimma ett stort rum får alla färger, olika storlekar och olika typer av plattor läggning.

För ett litet badrum är bättre att använda alla nyanser av vitt (perfekt för väggar - keramisk monoporosa imiterar perfekt marmor ljus färg), samt pastellfärger av keramiska plattor.

Vitt golv opraktiskt, men porslin stengods ge företräde till den lättaste tonen (dyrt alternativ, men materialet är i allmänhet inte rädd för vatten, eftersom vattenabsorptionen är från 0 till 6%). Utmärkt kommer att se och golvplattor av blått, turkos, beige, sand och ljusbrun.

Enfärgade väggar ser tråkigt, så det är bäst att välja en bricka som imiterar äkta sten (marmor, malakit, turkos).

För ett litet badrum stora paneler irrelevant som visuellt minskar utrymmet. Men införandet av enskilda små element med präglat mönster väl liva utformningen av detta rum.

Denna del av inredningen ser lika bra i både stora och små rum. Gränser är valda i kontrast med basen färgen på väggarna. Fint ser är ett element med ett reliefmönster. Du kan bryta väggen i sektioner åtskilda av två gränser.

Golvet i ett litet rum strängare krav. Här utforma en trottoarkant olämpligt. Helst om badrumsgolvet storleken 2 x 2 meter stengodsplattor kommer att läggas ut lämplig storlek.

Imitation av stenar havs

Relevant för stora ytor som möjligt för att utfärda dem i en viss stil, avlad av den designer. Kom ihåg att de mindre plattorna, desto fler förbindande maskor bildade genom stapling, vilket kräver ytterligare kostnader för glättning blandning. För självständigt arbete är att välja medelstora material som är bekvämt både för att klippa och styla din egen.

Hur länge ska brickor för badrummet

När valet är gjort av kakel, måste du räkna ut hur mycket du behöver för att köpa den. Mät inre dimensioner i rummet - dess längd och bredd, lägga till och multiplicera med 2. Få omkretsen av rummet. Nästa du behöver för att bestämma höjden av fodret, om beräkningen görs för kakel. Önskad höjd multipliceras med det värde som erhållits för omkretsen, och vi får fodret området. Från detta värde, måste du utesluta dörren område i fönstret och, i förekommande fall i badrummet.

Färgval för amatör

Från det resulterande värdet igen vi subtrahera området av de platser där fodret inte antas. Vanligtvis är det en vägg bakom badkaret, under den översta nivån. Därefter till den resulterande behovet rengöra området dividerat med arean av ett täckelement. Resultatet är antalet brickor som behövs för plattsättning dina väggar.

Men detta värde är nödvändigt att lägga 5% på kostnader - fabrikationsfel och montera brickor av Meta som fortfarande kommer att ha någonstans i sin gröda, och de återstående fragmenten inte alltid kan tas i bruk. Beroende på den valda metoden för plattsättningen till den resulterande numret läggs från 10 till 30%. Den dyraste material på diagonalen metoden anses läggas.

Dimensionerna av keramiska plattor för badrum efterbehandling är helt beroende på dina inställningar, samt designidéer. De ovanstående exemplen är rådgivande i naturen. Viktig aspekt - priset på materialet. Därför, innan en resa till snabbköpet byggnaden noggrant

Moderna typer av plattor som används i badrum

Tile är det mest lämpligt material för efterbehandling badrum. Det är den mest motståndskraftiga material för användning i miljöer med hög luftfuktighet och har många fördelar. Den stora nackdelen kakel är dess låga värmeisolerande egenskaper. I det här fallet, för att undvika obehag från de kalla brickor av is, kan problemet lösas genom att installera ett värmesystem enligt plattor.

För fodring väggarna i badrum brickan används kvadratiska eller rektangulära former av olika storlekar.

Det är små, medelstora eller stora. Fördelen med små brickor som det är svårare att bryta. Mått bad plattor måste väljas utifrån storleken på rummet. Som regel gäller att ju större område i badrummet, desto större den kan installeras i kakel.

Eftersom de flesta badrum i moderna lägenheter är inte särskilt stora, är det nödvändigt att välja fodermaterialet på rätt sätt. Visuellt kan du utöka utrymmet med hjälp av färg och storlek på plattan. För detta ändamål, liten storlek brickor i ljusa färger med enkla mönster.

Stora plattor bör inte användas i ett litet badrum, eftersom sömmarna är alltför synliga. Dessutom kommer stora plattor orsaka visuell minskning redan liten storlek badrum.

Sådana plattor används bäst i stora rum.

iplattsättningen större lönsammare i ekonomiska termer, utan även i form av tid tillbringade, eftersom behandlingen av kakelfogar på deras grundlig rengöring kommer att behöva spendera mindre tid.

Det är den optimala storleken på plattorna för rum medelstora.

För plattor av denna storlek är det ganska lätt att bestämma rätt mängd material för ett visst område i rummet. Det är lätt att montera och anpassas.

Badrummet är liten, är det önskvärt att sätta små plattor.

Den mest optimala storleken av plattan är 20x30 cm sidor. Små plattor visuellt ökar storleken på ett litet badrum, beroende på dess placering. Vid visuell dra upp badrum kakel måste sättas upprätt genom att dra utåt - plattorna måste läggas horisontellt.

Dekorera badrum med mosaikplattor kan ge glamour till den övergripande utformningen av badrummet. Från ett stort utbud av material produktion idag kan köpas mosaik praktiskt taget alla stilistisk riktning. Detta kakel är enfärgat eller med olika mönster och design. Dock är priset högre än normalt keramiska plattor.

Mosaik av sten, keramik, glas.

Glas mosaik är särskilt lämplig för badrummet, tack vare sin styrka och hållbarhet, är det en idealisk efterbehandling material för väggarna i badrum, som är ständigt i kontakt med vatten.

Mosaik kommer i form av mosaik tesserae, klistras i rätt ordning på papper eller placeras på gallret, vilket således är det lämpligt att lägga på väggen.

Tile har ett stort antal olika egenskaper. Att välja rätt bricka i sin rika mångfald är det nödvändigt att ha en minst en minimal kunskap, kommer det att eliminera risken för fel i valet.

Ett rikt utbud av plattor tillåter maximalt välja rätt material för den övergripande utformningen av badet.

Plattor för badrum görs vanligtvis av keramik. Den är uppdelad i två typer: golv och vägg. Golvplattor är i allmänhet tjockare vägg och är mindre hal yta. När du väljer kakel är det nödvändigt att uppmärksamma motståndsklass glidplattor. Användningen av plattor med glidytan eliminera trauma och skada från fall i framtiden. För dessa ändamål kan du välja en matt eller präglade kakel, exklusive valet av blanka brickor. Golvplatta bör ha en hög grad av stabilitet och hårdhet. Den mest solida material från vilket tillverkas kakel, en röd lera, så det rekommenderas att välja en bricka gjord av detta material.

Välj väggplattor behöver med hög densitet och hållbarhet.

Video översyn av standarden kakel

Innan om plattorna måste vara säker på att göra en grundlig beredning av lokalerna. Detta görs genom att demontera gamla plattor, golvbeläggning, rengöring av gamla gips, måla väggarna.

Demontering av den gamla plattor görs med hjälp av verktyg som en mejsel och hammare. Efter fullständigt avlägsnande alla gamla kakel ytan rengörs med en spatel eller bindemedelslösningen. Om väggen inte tidigare har lagt kakel, måste ett färgat skikt vara helt ren från den gamla färgen. Torka bort gammal färg kan vara att använda vapnet till skulderbladet eller skärmaskiner med korschetkoy-munstycke. Helt rengjorda ytan av plattan rester, färg, murbruk, lim kommer att ge ett bättre grepp bas med nya plattor. Om du inte gör det, så småningom de nya plattor kan så småningom lossna tillsammans med cementbruk, och sedan helt falla bort.

Preliminär inriktning av väggarna

Anpassning av väggarna är ett viktigt steg i beredningslokalen. Inriktning av väggen är gjord för att ta bort ytan krökning, för att korrigera stora yta lutning. Om denna process ges tillräckligt med tid och uppmärksamhet på brister och kakel avvikelser kan bli mycket påtaglig. Högkvalitativ anpassningen av väggarna underlättar läggning av plattor.

Innan kantar väggarna måste kontrollera krökning av väggar och tak, avvikelsen från vertikala ytor i rummet. Utsprången och fördjupningarna, är gupp av mjuka material (gips, gipsblock) avlägsnas med perforator spatel, murslev eller mejselhammare. kvarn (kvarn) kan användas vid behandling av en fast yta. Rengöring av ytan vara noga med att undvika skador på elledningar. Små bulor eller fördjupningar efter särskild behandling är nödvändig för att stänga upp avjämningsmassa.

Innan om plattorna på väggen är nödvändigt att göra ytan av primer. Grundning av ytan av stärka basen och ger ett bra grepp och vägg kakel lim. Ytan av en fast bas, såsom stark betong eller puts kan inte primas.

När du riktar med gipsväggar, gips, om mer än 20 mm är nödvändigt att använda gips nät som hindrar den från att dra bort under sin egen tyngd. En lösning av gips måste tillämpas enhetligt med en spatel över ytan av webb monterade beacons, utjämning från mitten till kanterna. Processen kan användas otshtukaturivaniya väggar gips eller cement gips, som säljs i butiker av byggnadsmaterial i form av torra blandningar. Gipsprodukter, i motsats till cement är mer praktiskt att använda, de snabbt stelnar.

Innan du installerar keramiska plattor med ett lod eller nivå måste kontrolleras strikt vinkelrätt mot väggarna till varandra. Minsta krökning kan efter läggning plattorna starkt uppenbar. Tilt vägg ska vara högst 0,2%.

Även innan plattsättningen putsade väggar behöver testa styrkan genom att trycka. Om buhtyaschy kommer att höra ett ljud, sedan ett lager av gips kommer att behöva städa upp betong eller tegel grund och puts igen.

När en stor krökningsytan typiskt vidare inställd gipsskivor, men det kan lägga till extra inches i väggtjocklek.

Lagda golvplattor kan vara bara på en stabil och jämn yta. Vid demontering den gamla beläggningen kommer att bli en hel del sprickor, chips och oegentligheter som måste utjämnas. Justering av basen i badrummet som produceras av speciella nivå blandar baserad på cement eller gips. Avjämningsmassa för utjämning golv eller väggar bör inte vara rå eftersom den inte skapar en högkvalitativ avjämningsmassa.

För golvavjämning finns två typer av blandningar:

 • plåster;
 • Självnivellerande blandningar därav.

Före installation skriden, avlägsnas först den gamla beläggningen är i badrummet och beredda grov yta. Gamla plattor, är resterna av de gamla banden och tätskikt oftast bort av en punch. Efter grundlig rengöring av beläggningen av damm och skräp som produceras tätskikt beläggning, vilket gör vattentät golvbeläggning.

Innan appliceras utjämning förening definierad nollnivå av golvet och uppvisade fyrar. Då golvet är fylld med en blandning av kokt inriktning. Det ska fylla utrymmet till fyrar.

Om avjämningsmassa arbete i badrummet måste du uppfylla följande villkor:

 • fuktighet inte överstiga 90%.
 • Lufttemperaturen bör vara mellan + 5-25 grader.
 • Det är nödvändigt att eliminera drag i rummet under dagen.

Efter torkning av blandningen appliceras på översvämmad yta självnivellerande blandning för att uppnå perfekt slät beläggning.

Dekorera badrum kakel

förbereder ett speciellt lim för keramiska plattor. Den vidhäftande blandningen har den fördelen, till skillnad från andra blandningar. Plattor som på klisterblandningen kan trimma, korrekt, och således kommer det inte att falla av från väggen, som vid användning av andra lösningar (såsom injekteringsbruk).

Den torra blandningen blandas i en lämplig skål med hjälp av perforatorn med ett munstycke-blandare, och därefter infunderas i 5-10 minuter och appliceras på väggen.

Kakel väggar endast på plana ytor, rengöras från smuts och damm, fett och avlagringar lösning. Gamla plattor måste vara helt tvättas bort.

Väggplattor som på putsyta. Du måste först bestämma tjockleken innan du lägger kakelfogar, för att partitionera väggar, bosättningar med kakel. Genomtänkt plan för ditt kakel schema säkerställer att inga misstag och det estetiska utseendet av väggarna i badrummet.

Kakel stapel företrädesvis inte börja med den första raden och den andra. Den nedersta raden kan vara underskurna, det är inte visuellt märkbar än det skulle vara högst upp på väggen.

På väggen är nödvändig för att förinstallera styrningen på vilken linjen kommer att läggas plattor. För detta ändamål används kan vara släta trä eller metall profilskena. Lagda plattor behöver ett hörn som är monterad på styrlinjen. Tandspackel liten mängd lim gnids i plattan, sedan kakel fäst på väggen.

Golvplattor läggs på en helt plan och ren yta efter torkning avdragare.

Alternativ för att lägga golvplattor kan vara mycket varierande. Plattan kan läggas i den gemensamma sömmen i desynkronisering, diagonalt tänkt i enlighet med designen.

Beauty lade plattor beror på tjockleken av kakelfogar. Tjockleken på mindre är mer estetisk ser badrumsgolvet. Men i detta fall den mest optimala fogbredden beror på storleken på plattan. Kakelfogar vid förläggning bör vara släta, bör enhetlig bredd ser bra och snyggt. För att uppnå detta, kan du använda speciella kakel kors. Efter om plattorna hela ytan helt gjort injektering. Innan det är nödvändigt för att dämpa lederna med vattendimma. Detta görs för att förbättra vidhäftningen av bruket material med suturer. Med hjälp av en gummi spatel blanda försiktigt och snabbt raderas kakel utrymme.

Efter fogning överskottslösning måste rengöras noggrant med skum svamp eller tyg framställt av viskos, samt för att jämna ut oregelbundenheter på sömmarna.

Efter fogning överskottslösning måste rengöras noggrant med skum svamp eller tyg framställt av viskos, samt för att jämna ut oregelbundenheter på sömmarna. Rummet måste rengöras noggrant av skräp och smuts.

Vinyl golvplattor: programfunktioner, besök här.

Tips för att välja en bricka för badrummet: Video

I varje fall är keramiska plattor för badrummet det bästa valet, eftersom det har utmärkta tekniska egenskaper som gör särskilda villkor (hög luftfuktighet, konstant sprej) skadar inte rummet. kakel också skyddar mot mögel avel och andra ogynnsamma förhållanden.

793 personer som är intresserade av detta material: Modular målning i vardagsrummet interiör

För ditt badrum vi lagt keramik och granit plattor för golv. I avsaknad av en professionell kakel cutter, kakel vanligt snitt var problematisk, eftersom det smular inte intryckt. Keramiska plattor är lättare i vikt, lätt att rengöra, kan kombineras och selekteras med vertikala och horisontella paneler. På baksidan av plattan har ett spår för ingrepp med fästmassa.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 83 = 87