Efterbehandling badet inuti med egna händer foto

Foto av inredningsprojekt

Efterbehandling av badet inuti är baserat på korrekt placering av hyllor, bänkar, ugn, men kvaliteten och hållbarheten beror på materialet som används. Det är bättre att tillgripa naturligt trä, som det mest miljövänliga och estetiska. Ökad säkerhet och brandbeständighet bidrar till speciell impregnering och målning av ytan. Valet av en specifik design av mållinjen bestäms av smakpreferenser och ekonomiska möjligheter.

Foto efterbehandling bad inuti med egna händer: projekt

Många husägare vill utrusta badet med egna händer. Och det här är korrekt, för med lämplig förberedelseprocess kommer inte att vara mycket svårt. Därför bör du skapa projekt med hänsyn till nödvändiga storlekar och antal platser. Till att börja med borde ett inbyggt bad sitta ner. Därefter kan du gå vidare till utformningen av ett ångbad, ett omklädningsrum, ett viloparti. Oftast är det ett träbräda av gran eller linden, björk, som utsätts för isolering och mantel med vattentätningsmaterial.

Snygg inredning av badet med egna händer i stugan

På bilden kännetecknas projektet av en mysig atmosfär

Ett exempel på den praktiska placeringen av varje element i interiören för antiken

1

Träram, som i bilden, ser alltid ut dyra och estetiskt tilltalande

Ett kompakt arrangemang bidrar till en kvalitet och säker rekreation

Efterbehandling badet inuti i det enklaste interiören

På bilden, ett bad med ett litet område, är det lämpligt för flera personer

Log cabin - mycket lönsamt material för badet

Att avsluta väntrummet beror helt på fantasin

Eldstad i badet - en integrerad konstruktion

Den estetiska komponenten är en viktig parameter för att vila själen och kroppen

Bad från arbolten med egna händer - resultatet av användningen av nya material

Foto av att slutföra ångbadet i ett ryskt bad inuti

Som dekoration för ett ryskt bad med egna händer är en lind och asp idealisk. De kommer att behålla sitt ursprungliga utseende under en lång tid, de kan inte brinna, men torka ganska snabbt ut. Dessutom har de en trevlig arom, påverkar människokroppen positivt. Bilderna nedan hjälper dig att förbereda försiktigt för att slutföra badet inuti.

På fotoprojektet av det ryska badet med universell materialfodring

Bad i en erfaren russisk stil

Ett av de praktiska alternativen för designen av ångrummet

Ångrummet, som på bilden, är modernt och stilfullt

Ryska ångrum med en spis av tegelstenar

Utility, kombinerat med skönhet och kompaktitet - badkarens grundläggande parametrar

Eldstad, som i bilden - en ljus höjdpunkt i badet

Ett rymligt ångbad i ett ryskt bad

Ångrummet med väggar, tak och golv av lime

Ovanlig version av arrangemanget av det ryska badet

Ryska ångbastu i flera nivåer - förmågan att ånga vid olika temperaturer

Ugnen för ångrummet är huvudelementet. Valet beror på det uppvärmda utrymmet

Ångrum från plattan med egna händer

Ett exempel på ett no-frills dammrum

Foto av vacker efterbehandling

Vid utrustningen av ett bad bör hänsyn tas till rekreationsrummet, där möbler spelar en viktig roll. Det är därför det måste vara motståndskraftigt mot höga temperaturförhållanden. När det gäller inredningen måste det vara varmt och mysigt eftersom det är kroppens främsta viloplats. Verkar effektivt etnol med gamla ryska attribut, såväl som eklekticism, som kombinerar flera stilar. Lämplig för alla och favorit minimalism.

På foto moderiktig vacker rustik stil

Enkelt och smakfullt - de accenter som ligger i minimalistisk inredning

Exempel på ett vilarum fodrad med träfodring av egna händer

Helt manlig inredning med ganska grova möbler och fyllda djur

Vackra trämöbler kompletterar mysig atmosfär

Användningen av miljövänliga material är en absolut prioritering

Ett vackert foto visar rymlighet och bekvämlighet av minimalism

Restzon, gjord i gammal rysk stil

Enkelhet och utrymme, som i bilden, uppskattas också

Bekvämt vilarum, uppdelat i flera zoner

Stort rum med vacker utsikt

Spektakulär design av rummet kan du få en bra vila och slappna av

Varma färger, bekväma möbler, rätt arrangemang - allt är skapat för avkoppling av hög kvalitet

Du har sett ett urval av fotomyllningar av badet inuti. Fler bilder kan ses i avsnittet Dacha.

Foto av arbours för sommarboende

Foto av gazebos med grill

Foto av husdesign inuti

Bilder av blomsterbäddar i landet

Ett stort urval av vackra foto dekoration bad inuti i god kvalitet.

Gratis katalog av bilder av natur, kvinnors skönhet och inredning av lägenheter.

Du kan titta på fotot online, samt lägga ett foto på skrivbordet eller på en av.

Alla rättigheter förbehållna och skyddade enligt lag.

All reproduktion av materialet på webbplatsen utan vårt skriftliga samtycke är FÖRBUDD!

Inre efterbehandling av badet med egna händer (foto)

Bad är en plats inte bara för fysisk rening, men också för återställandet av andlig harmoni, hjälper till att förbättra själen och kroppen. För ett bekvämt och behagligt bad är väldigt viktigt kvalitetsinredning av badet. Foto- eller videomaterial är inte alltid bra att studera reparationsarbete, där informationen som ackumulerats under århundraden är viktigare. Därför bestämmer man sig för att bygga en bastu eller att återställa ett befintligt rum med egna händer, det är nödvändigt att noggrant studera reglerna och sätten att dekorera sitt inre. Valet av lämplig design gör varje, beroende av din smak.

Det finns emellertid gemensamma regler för att välja inredningen, vilket bör följas för att hela komplexet ska fungera harmoniskt. Rätt att ha utgått av ett badkar är det möjligt att minska värmeförlusten, för att öka hållbarheten hos en konstruktion, för att skydda besökare från tillfälliga brännskador. Rummets inre hud bidrar också till frisättningen av aromatiska partiklar vid höga temperaturer, vilket läker människokroppen. Om så önskas kan du avsevärt minska kostnaden för reparationer, för vilka den inre finishen i badet görs av dig själv.

Att följa rätt teknik för att genomföra denna process kan inte tvivla på livslängden, kvaliteten och viktigast av allt den positiva effekten av hela komplexet på hälsan.

När du tittar på artiklar där olika designalternativ presenteras, är badets träinredning direkt uppenbart. Bilderna som presenteras i olika källor erbjuder många intressanta idéer i badkomplexet, vars paneler är gjorda av trä. Detta material är det mest miljövänliga och påverkar positivt människors välbefinnande. Dessutom innehåller dess huvudsakliga egenskaper hög värme- och fuktmotståndskraft.

En träram är den vanligaste typen av byggnad för en terma. Trä ska vara och inredning av badet. Från loggarna erhålls det mest miljövänliga badkomplexet, vilket har god ventilation och därmed en bra hygienisk situation.

Men inte alla typer av trä är lämpliga för detta ändamål. Den mest lämpliga under lång tid är cederträ, lind, hornbeam, ek och ask. De mest använda är lind och furu, eftersom de vid uppvärmning isolerar de mest aktiva ämnena och har en helande effekt på människokroppen.

Särskilt sofistikerade älskare kommer att tycka om badets inredning, bastun kombinerad typ, som kombinerar flera sorter av trä.

Huvudkriteriet vid val av hud är materialets kvalitet, som måste vara helt skuren. Träet inuti badet är aldrig målat eller lackerat, eftersom när temperaturen är hög, ökar effekten av skadliga kemikalier kraftigt och kan allvarligt skada hälsan. I avsaknad av beläggning, är trä mycket bättre avger eteriska oljor.

Välj material ska baseras på kunskap från erfarna proffs. Endast i det här fallet kommer ett inbyggt bad med egna händer, vars interna ytbehandling utförs enligt alla regler, inte ge ett komplex skapat av proffs.

Du bör föredra lövträd för att dekorera taket. Val av nålar för dessa ändamål bör man förvänta sig frisättning av hartsartade substanser, vilket kan lämna ganska obehagligt brinna på huden.

Inredning av badet kräver en omtänksam inställning när man väljer material för var och en av sina lokaler. Genom att utrusta tamburen och tvätta, kan du använda olika plattor. Men vad gäller ångrummet finns det en hel vetenskap i sin design.

I ångrummet hålls de högsta temperaturerna, och därför bör materialen väljas som den mest kvalitativa. De bästa lövformiga arterna är de som har en hög värmebeständighet, vilket kommer att förhindra att brännskador kommer i kontakt med väggarna. Även dessa stenar torkar snabbt ut, vilket hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt mikroklimat i ångrummet.

Internt efterbehandlingsbad möjliggör användning av foder, vilket är fastnat naglar vpota. Brädorna är inte täckta med några extra dekorativa material.

Det är också nödvändigt att tillhandahålla ett tillförlitligt ångspärr, vilket kan vara foilizol, pergamina. En värmare för väggar kan vara mineralull, skummad polypropen med foliebeläggning. Sekvensen av dessa material är följande: en värmare, då en ångspärr, följt av ett luftskikt och en slutlig foder.

Golvet i badhuset måste läggas under en sluttning, längs med vilket vattnet dräneras till en speciellt utsedd plats för den. Här borde du montera en sifon för dränering. Detta är en mycket viktig punkt i ångrummets arrangemang, eftersom fukten i det inte bör fördröjas för länge.

Det är inte nödvändigt att applicera ett träd på bastu golv, eftersom det blir den våtaste platsen. För dessa ändamål kommer keramiska plattor att vara mer lämpliga, vilket kommer att förlänga livslängden för hela golvstrukturen i rummet och kommer att vara mycket bekvämare att upprätthålla. Det är också möjligt att applicera en träbeläggning, men dess hållbarhet är väsentligt sämre än keramikplattan. Ångrummets golvnivå ska läggas över tvättnivån (med 15 cm).

Estetiska butiker och hyllor i badet beror på kundens fantasi. Lämplig för dessa föremål är ek, poppel, asp och lind. Kanten på butikerna och hyllorna bör ha en rundad form och deras yta ska mättas jämnt. De placeras oftast under blinda väggar.

Avståndet till den övre flänsen av taket är i området av 1 till 1,2 m. Avståndet från ugnen bås är minst en halv meter.

Vid planeringen av inredningen bad, måste du allvarligt överväga valet av ugnen, eftersom det är själen i hela komplexet. Varje ugn har sin egen karaktär.

Denna del av inredningen med rätt att inte bara att lysa upp övergripande utseendet utan också kommer att säkerställa brandsäkerheten i badet.

Det finns flera alternativ för efterbehandling ugn, som beror på budgeten och snygga bad ägare. Så kan du dekorera detta element bad komplexa kakel, tillämpa en stål eller helt enkelt putsade ugn.

Den viktigaste parametern, som kräver invändig bad rum tvättning är fuktbeständigheten hos trä. Du kan använda tallbarr. Dess god motståndskraft mot fuktiga förhållanden kommer att förlänga livslängden på rummet.

Dörrar och fönster bör vara liten i storlek, vilket kommer att bidra till att förhindra onödiga värmeförluster. Windows bör göra dubbel och dörrar - massivt trä.

Teknik interiör efterbehandling bad

Teknologiskt inre efterbehandling bad görs i följande sekvens:

 • material i enlighet acklimatisering inomhus bad minst 24 timmar;
 • förberedelse lådor foder;
 • installation av vatten och värmeisolering;
 • installera träpaneler;
 • val och installation av möbler.

Alla ovanstående steg kräver efterlevnad viss precision och noggrannhet i arbetet, annars alla fel gör så småningom sig gällande.

När du gör ett rum för avkoppling är mycket viktigt att välja rätt inredning och för att undvika stora utgifter. Lämpligt kommer det att finnas en tall, som har hög kvalitet och har ett stort antal nyanser. Vid användning av detta material är inga problem med tillämpningen av lack. Som finns i tallhartsstruktur tjänar en skyddande funktion.

Även väl lämpad för detta ändamål gran. Det är svårare att hantera, men detta material kommer att lägga originalitet i rummet.

Ansökan om efterbehandling lounger ek, det råder inget tvivel om dess styrka och hållbarhet.

Det är viktigt att följa alla de tekniska normer i inredningen, vilket kommer att ge långsiktig drift av lokalerna. Byggd bad (med sina händer), inredningsdetaljer som uppfyller alla bygg- och sanitära krav, kommer att pågå i många år, som i sin kropp friska människor och glädja ögat med sin unika inredning.

Bad med händerna: interior

Bath - en underbar plats för vila och återhämtning. Därför bör det inte bara varm, men också bekväm. Varje ägare har förbundit sig att ge sitt badhus attraktiv både utanför och innanför. I den här artikeln har vi några tips om hur man lösa bad med händerna, inre som inte är mindre viktigt steg än själva konstruktionen.

Så om du planerar att engagera sig i sina egna inrednings bad dekoration, då den här artikeln är användbar för dig. Här hittar du professionell och instruktioner för olika typer av ytbehandlingar och steg för steg bilder av viktiga slutarbetet, och detaljerad video som hjälper dig att lösa uppgifterna på högsta nivå. Våra tips hjälper dig inte att frångå principerna för byggteknik i utförandet av fodret, plätering, etc.

Efterbehandling i badet - det viktigaste byggnadsstadium. Hennes kvalitet och prestationsnivå bestäms inte bara estetiska egenskaper badet, men också atmosfär av komfort, graden av bekvämlighet. Dessutom de material som används för dekoration, har en direkt inverkan på skapandet av en speciell mikroklimat i badet och dess terapeutiska egenskaper. Huvuduppgiften för efterbehandling - göra din vistelse i badet så trevlig, bekväm och praktisk.

Funktioner interiör efterbehandling bad

Modern rysk bad kräver närvaro av flera lokaler:

Om du har byggt ett stort badkar, så är det fullt möjligt att utrusta ytterligare ett vilorum, biljardrum, kök, grillplats, pool och mycket mer. Teoretiskt är det möjligt att planera och bygga något badrum, utrustade med allt som du tror är nödvändigt och användbart. Men detta påverkar inte de grundläggande kraven för att bestämma badet:

 • Alla anläggningar ska vara attraktivt och praktiskt design;
 • i paret bör vara varma och trevliga par;
 • i tvätt bör vara bekväm och säker.

Finish har en stor inverkan på funktionaliteten hos badet. Även om du använder högkvalitativt material för byggnaden, som inte kräver obligatorisk inredning, i badet kommer fortfarande utföras. Korrekt utvalda material ger dig möjlighet att skapa optimala förutsättningar för avkoppling och komfort, och avsevärt förlänger livslängden på väggar, golv, tak. Material väljs i enlighet med syftet och egenskaperna hos lokalerna. Om hur man bäst för att utföra efterbehandling ångbad, tvätt, vestibul, läs nedan.

Planerar att lämna ångbad, ta hänsyn till följande funktioner i detta rum:

 • Den ständiga närvaron av den upphettade ångan coming koncentrerades och tät ström;
 • Temperaturgradienter, upphettning till höga temperaturer;
 • En hög nivå av fuktighet.

Förhållandena i ångbastun, kan du säga extrema. Många av materialen helt enkelt inte avsedd för användning i en sådan miljö. Men gör det bredaste utbudet av moderna efterbehandling material är det dig att välja alternativ som bästa svaret även sådana svåra förhållanden. Vi rekommenderar att uppmärksamma på beklädnadspaneler. Den måste uppfylla följande krav:

 • Låg värmekapacitet, förmågan att snabbt värma upp och inte ackumuleras värme;
 • Fuktbeständighet;
 • Höga estetiska egenskaper;
 • Angenäm lukt, inga hartser genom upphettning;
 • Resistenta mot mögel och mjöldagg;
 • luftrening.

Idag släpper flera klasser av foder:

 • C-klass. En låg kostnad. Men för efterbehandling bad dess egenskaper är inte tillräckligt hög.
 • B-klass. Sådant material kan ha kontrasterande fläckar, sprickor och mindre skador, hartsfickor. Denna klass omfattar det material, på vilken, för varje 1,5 m i längd inte är mer än fyra knop;
 • A-klass. Kanske närvaron av grunda sprickor. Det bör inte finnas någon nedskärning i kärnorna. Varje panel kan inte ha mer än en knut i 1,5 m längd.
 • Premium-klassen. Den högsta kvalitet och motsvarande kostnader. Färg uniform, ingen kärna och virvlar.

De vanligaste profilerna Foder, not och spont, "Softline", "lugn".

Utmärkta resultat som för interiörinredning bad visar kalk foder. Dess densitet är ganska låg, så det inte blir mycket varmt i ångbastun. Men det inte avger tjära. Linden paneler ger utmärkt ljudisolering.

Och för att lösa detta problem är lämpliga foder från andra träslag. Till exempel, en väletablerad tall och asp.

Välja en eller ett annat material för plätering, inspektera panelen noggrant. Veden måste vara torr, som passerade kvalitet bearbetning på det bör inte flisning, kvistar och andra uppenbara defekter. Högkvalitativt material måste uppfylla dessa krav, och det kommer att ge bara en estetisk, pålitlig, långvarig finish.

Ytterligare bearbetning speciella medel för mantelmaterialet kräver inte ånga. Det är inte nödvändigt att tillämpa en svampdödande, antiseptiska kompositioner och färg- och lackprodukter. Alla dessa fonder är skadligt för människor, och vid upphettning, kommer de aktivt fördela deras trä, vilket gör bad förfaranden farligare än användbar.

Innan vi går på huden foder, är det nödvändigt att isolera ångbastun. Prisvärd och beprövade material som är lämpligt för detta ändamål, - mineralull. Det är mest populärt i detta område. Ett annat alternativ, inte mindre effektiv - basalt ull. Den klarar framgångsrikt med de höga temperaturerna, så varar lite längre än mineralull. Men om vi talar om den perfekta isoleringen för ångbad, är det omöjligt att inte ihåg korken agglomeratet. Bland dess fördelar - allergivänliga, som är resistenta mot svamp och röta motstånd, brandsäkerhet.

Golvet i ångbastun bör vara behaglig att ta, halkfria, inte kallt och inte för varmt.

Tvätt rum avsett inte bara att ta en dusch och hur man städa upp vid en behaglig temperatur. Tvätten ska vara en plats att vila, så du kan vara kortfattat lämna ångbad, unna dig en massage, ansiktsbehandlingar och kropp och andra avkopplande och trevlig förfaranden. Det är nödvändigt att överväga alla möjligheter innan du avslutar arbetet, och ännu bättre - på scenen av konstruktionen.

I varje fall skall valet av efterbehandling material utföras med hänsyn till alla dessa funktioner, tvättrummet. Det bästa alternativet är trä eller keramiska plattor. När ihopkopplad, kan du välja mellan lövträ, den enda lämpliga för tvätt barrträd - tall, gran, lärk. Förklara detta val är mycket enkel. Barrharts och har hög vattenavvisande. Därför, i tvätta det visa sig bättre än lövträd, och kommer att pågå i många år, att upprätthålla en behaglig utseende.

Det bör särskilt uppmärksamma valet av material för efterbehandling golv i tvätten. Huvud kvaliteten på den färdiga golvet i rummet - en behaglig temperatur och halkskydd egenskaper. För att uppnå detta resultat är basen för golv av betong och keramiska plattor läggs på honom. För att undvika en stor slip på keramiska golv placerade träpallar eller flytt stockar. Efter varje besök badet de lämnas till lufttorkning. Emellertid kan golvet i tvättutrymmet vara helt av trä, keramiska plattor men som primär efterbehandling är mer praktisk och tålig en. Hon klarar ett överflöd av vatten, olika kosmetika, schampo och så vidare. N.

Hög fukt kvar i alla områden bad. Detta är en viktig aspekt som måste beaktas när man väljer efterbehandling material. För vestibulen och andra rum, kan du använda någon typ av trä. Men inte begränsa sig till att använda trä. För hög kvalitet och snygg finish vestibul, vilorum och andra bad rum är också lämpliga, och annat material:

Breda möjligheter till praktiska och estetiska bad dekoration öppna olika kombinationer av dessa material. Till exempel, en mycket solid och ser trevlig kombination av natursten och trä. Gör verklighet av icke-standardiserade kreativa idéer kan du bada med händerna. Inredning, som presenterade foton på denna sida kommer att hjälpa dig att välja de bästa materialen och kombinationer av dessa.

bad tak måste tåla hög termisk belastning, och även klarar strömmar av het våt ånga. Glöm inte om behovet av att skydda golv från värmen och ångan med hjälp av värme och ånga barriärmaterial. För detta ändamål kan du köpa en byggnad eller ett membran tillverkat av aluminiumfolie. Om vi ​​sätter dem hermetiskt, kommer deras effektivitet att vara lika hög. Vi rekommenderar inte att använda en ångspärr folie med ett lager av bomull, eftersom detta material har en reducerad tjocklek, så att arbeta med det i höljet svårare. Det samma gäller för folien med ett skikt av expanderad polypropen. Detta material när det utsätts för höga temperaturer avger giftiga för människor ämnen, så är olämpliga för användning i badplatser.

Varje fog av ångspärren och värmeisolering limmade aluminiumtejp för att säkerställa en fullständig tätning. Ibland när arbetsmaterial punkteras, slits, och så vidare. N. Om detta händer, då den resulterande hålet i materialet bör omedelbart försegla aluminiumtejp, för då kan du bara inte tänka på det eller inte hittar den skadade platsen. Som ett resultat av ånga läcker och defekt.

Den erforderliga ångrör hål. Den är utrustad med en låda av rostfritt stål med en ram som fylls med expanderad lera.

Skära ett rör hål av taket bör vara tillräcklig med hänsyn till bevarande av avståndet från trä hölje som den yttre konturen av röret, och även med hänsyn till egenskaperna hos skorstenen.

För att utföra röret hål du behöver:

 • Två millimeter rostfri stålplåt;
 • Galvaniserad box;
 • Clamp.

Skär taket sker främst för att säkerställa brandsäkerhet taket plattor. Dessutom på detta sätt, skorstenselement får ytterligare stöd och sitter fast på plats. Skärning möjligt att utfärda ett utloppsrör.

Box 400x400 mm sätts av vinden. Att det är fast ett ark av rostfritt stål 500x500 mm nedan, från ångan. Runt stålremsröret monteras av en krage, vilket förhindrar kontakt med ugnsrören. Detta förlänger avsevärt livslängden hos ugnen, eftersom hela lasten av röret faller på övre stålslingan.

det rekommenderas att göra extra låda på en plats för passage av röret genom taket före utförande skärning. Det kommer att skapa en ytterligare förstärkning av taket.

Efter boxen och stålplåten har funnit sin plats, är det inre av låda fylld med expanderad lera och isolerade. Detta förhindrar värmeförluster genom kanalen väg.

Stålplåten i taket ger ytterligare skydd mot höga temperaturer.

Inredning efterbehandling bad med händerna i etapper: Headliner

Vi erbjuder dig en handbok som hjälper dig att utföra innertaket i clapboard bad snabbt, kostnadseffektivt och effektivt:

 • Utförs mantling av taket lattor 2x4 cm. De är monterade med ett avstånd av 40-45 cm. På de ställen där ramen är fäst, måste du lämna en ventilations spalt på 10 mm.
 • Horisontella skenor är exponerade på väggen som är vinkelrät mot britsen;
 • Fäst paneler börjar med en av väggarna. Det första bandet är exponerad utåt spåret. Det hamrade spik en annan panel. För anslutning av not och spont kan ändras, är det inte grundläggande.

[Quote_green] OBS! Utföra plätering, användning gummikuddar och en klubba för att hantera materialet noggrant och försiktigt utan att skada den. [/ Quote_green]

 • Med speciella klyaymerov fästa spännband. Klyaymery fäst skenan på skruv eller spik. Du kan använda och häftpistol, skulle det vara ännu mer bekvämt. Med hjälp av en häftapparat fäste vänder pålitlig och run-time arbete har minskat avsevärt.
 • Mellan höljet och väggen måste förbli luckor upp till 2,5 cm i storlek. De är nödvändiga för ytterligare ventilation och för att förhindra deformation efterbehandling. För maskering luckor tillräckligt vinst taklister. Den första panelen och de sista spikarna fäst med osynliga hatt. Scoring sådana spikar bör vara i en vinkel, och hatten snäva att köra in i träet.

Glöm inte att kapslingen skall utföras i enlighet med en strikt vertikala linjer. Efter varje uppsättning kontrollpanelen verifiering den nivå som krävs. Om nivån är inte till hands, kan du enkelt mäta avståndet mellan väggen och kanten av höljet. Det borde vara lika med hela längden av järnväg.

Om de resulterande mätvärdena skiljer sig ribborna måste slå ut ett sätt att mäta konvergerade. Annars paneling vilja ojämn och slarvigt. Quiltning utförs bit panel som använder klubba eller hammare drivs in i spåret för att justera upplösningen.

Uppnå perfekt planhet kan vara en annan metod. Wood trim och fixa det under klubban skarpa chips.

Endast lämplig för väggbeklädnad material i ångbastun - det är ett träd. Det är också lämpligt för andra badanläggningar, men de kan också använda andra material -. Sten, kakel, etc. I vestibulen och det gemensamma rummet kan du skapa originella ensembler, kombinera olika material.

Om de grundegenskaper clapboard beklädnad är densamma som avslutning av taket.

 • Det första steget - fyll tjock bar på omkretsen i horisontell riktning. Steg - 80-100 cm.
 • Urtagen mellan staplarna måste sätta en värmare. Exempelvis mineralull. Det skärs med en vass kniv på respektive bitar. Rammade isolering är inte nödvändigt.

[Quote_red] OBS! Allt arbete med mineralull måste utföras med handskar, skyddsglasögon och andningsskydd. [/ Quote_red]

 • Sedan passform ångspärr, är varje fog limmade aluminiumtejp.

[Quote_green] OBS! Ägna särskild uppmärksamhet åt genomförandet av isoleringen i hörnfogar. [/ Quote_green]

 • Glöm inte att lämna en lucka för ventilation. För att göra detta, kan du skriva fjärr reechku. Beklädnad skapas vinkelrätt mot britsen. Därför, om du vill FÖRHYDA väggarna, placera reglar vertikalt lådan ska spikas horisontellt.

Det första steget i hörnen av väggarna är inställda upprättstående skenor till ramen. Försiktighet måste vidtas för att säkerställa att deras ställning var strikt vertikal. För att underlätta inriktningen av horisontella lameller, mellan de vertikala remsorna nära taket och golvet kan dras garn.

Vidare monteras ett sken indragen med 40-50 cm. Arbetet fortsätter på samma sätt överallt. Glöm inte att ständigt kontrollera jämnheten av nivån för fastsättning.

 • Individuella barer måste separeras område dörr och fönster;
 • Nu kan du gå direkt till panelerna huden.

Fäst foder för bad rekommenderas att vid ett hörn i den vertikala riktningen. På grund av detta kommer det att bli lättare att dränera vattnet från väggarna, utan att stanna i spåren av panelerna. Om du gillar den horisontella ritning, bör spetsen panelen uppåt i spåren inte samlar in eller fälla fukt. I detta fall är det nödvändigt att börja arbeta med monterings brädor på taket. Beklädnad i denna situation utförs i vertikal riktning.

Direkt fästen foder gjort klyaymerami, spikar, skruvar eller en häftpistol. Om du använder självborrande skruv eller spik, sedan in dem i en vinkel, driver cap djupt in i träet. Mellan taket och paneler, bör golv och mantling förbli en ventilations lucka på ca 2 cm.

Ett vanligt problem som människor möter när de utför själv clapboard sidospår bad - är behovet av att skära materialet. Gör det enkelt. Podpilit lister kan vara bra tänder såg eller sticksåg.

Den sista panelen på väggen skärs ner till storlek och fäst på lådan. Nästa väggen börjar med panelen, som skärs kam. Det bör passa väl till den sista skenan i föregående väggen. I hörnen av de delar som behövs för att anpassas speciellt för säker. Bestäm det exakta värdet av vinkeln, innan filen ner skena eller panel. Rita en penna linje på materialet, för att undvika misstag. I hörnen av panelerna ska inte finnas några skarvar.

Den viktigaste punkten att utföra avslutande behandlingar inne i badet - en ugn isolering. För att lösa detta problem, följande material:

 • rostfria stålplåtar av lämplig storlek;
 • Gruvarbetare - ett speciellt material med hög värmebeständiga egenskaper. Det är en blandning av cement, armeringsfibrer och mineralfyllmedel. Närheten av kaminen nära väggen gruvarbetare måste lägga i två lager. Om mellan kaminen och väggen förblir åtminstone 40 cm, kommer det att vara tillräckligt med ett skikt.
 • Keramiska värmebeständiga plattor;
 • Fylliga rött tegel. De måste lägga väggen till golvet eller botten av röret ovan;
 • Profilerad järn - de flesta billigare alternativ.

Inredning efterbehandling bad med sina egna händer: vi placera plattorna i etapper

Keramiska plattor - det bästa alternativet för dekoration av alla rum bad men ångbad. Med tanke på den nuvarande mångfalden av modeller och samlingar, inte kommer att bli svårt att göra ett avslut lounger eller tvätta inte bara praktiskt, komfortabelt och hållbara, men också estetiskt tilltalande. Det viktigaste argumentet för kakel - är dess utmärkta fuktbeständighet.

Plattsättningen sker i steg. Det första steget - det träning. Den andra - direkt genomförande av verken.

Förberedelse betong eller shlakoblochnogo väggen är att ta bort damm, smuts, puts och utjämning. Förberedelser träväggar är att utföra tätskikt. Häftpistol på träpaneler spikade takpapp, takpapp. Ovan tätskikt sys-mesh nät, vilket betongbruk läggs tätt.

Därefter, i själva verket, och i ett annat fall är det nödvändigt att slå även en bar. Det kommer att ligga till grund för efterbehandling. Istället för balkar och en lämplig metallprofil. Glöm inte i färd med att lägga kontrollera horisontella och vertikala rader. För horisontellt använda byggnaden nivå. För vertikal lodlinje kan användas.

Instruktioner för att lägga plattor i badet

Lösningen för fäst kakel du kan förbereda dig. För att göra detta måste du blanda cement och sand i förhållandet 1: 5. Men kan köpas färdigblandat. Det rekommenderas att ge företräde åt ett speciellt lim utvecklats för plattsättning i våtutrymmen med temperaturförändringar. Plattor före installation bör sättas i vattnet för att bli av med luft. På grund av detta kakel är mycket bättre att bo i lösningen.

Start av arbeten - från den bifogade nivå. Den första raden bör spridas med särskild omsorg, eftersom det bestämmer jämnhet av alla efterföljande rader och noggrannheten i hela fodret.

Lim läggs på baksidan av kakel. Använd en tandspackel. Limmet kan appliceras på väggen. Då plattorna appliceras försiktigt på väggen och tryckte ner så att limmet görs något bakom sin kant. Justera positionen av plattan kan vara en gummiklubba.

Det är viktigt att respektera samma avstånd mellan plattorna. Därför efter att du lagt intilliggande rader bifoga hörnen av plattor speciella plast kors. Detta kommer att hålla samma gap både i längd och höjd.

För torkning plattor behöver ett par dagar. Du kan ta bort nivå och spackel fogmassa. Färgen på bruket ska vara i harmoni med färgen på plattorna.

Finishing scenen - är att avlägsna fogmassa rester, rengöring kakel och ge den en slutlig estetiskt utseende.

du kan förverkliga de mest vågade kreativa fantasi med keramiska plattor. Att sätta det kan jämnt diagonalt offset mönstrade. Det enklaste och snabbaste sättet att sätta kakel i rader.

Om du väljer att lägga ut plattor komplext mönster eller design, är det bäst att flytta den till golvet eller väggen för att omedelbart se var ska placeras några plattor. Detta gör det möjligt att exakt utföra liner och ge din bad en verkligt originell och unikt utseende.

Dekorera väggarna terrakotta plattor

Ovanliga och mycket elegant lösning för badet - Denna finish terrakotta. De är idealiska för denna typ av lokaler som den stabila och de temperaturer och fukt. Samtidigt de tillåter dig att skapa ett originellt och intressant design, miljövänliga, praktiska och snygga. Om detta material har sina egna egenskaper, på grund av framför allt dess betydande vikt. För detta behöver vi en speciell fästmassa. Lämplig och mastix.

Om processen omfattar följande steg:

 • På spisen mastix fördelas tätt. För detta material kommer att kräva mer lim än konventionella keramiska plattor;
 • Vi sätter plattan på väggen, tryck ner och anpassa;
 • Vi fortsätter att arbeta på samma sätt med resten av plattorna;
 • Så här justerar fogarna mellan plattorna, lederna, kan du infoga bitar av gips;
 • Glöm inte att regelbundet övervaka parallellism och planhet i serienivå;
 • Efter 10 timmar efter stapling, är det möjligt att starta behandlings sömmar. Den utförs av värmebeständiga fogmassa för breda fogar. Kompositionen utspädes med vatten till en densitet av gräddfil.
 • Sedan bitar av gipskartong sömmar är avlägsnad;
 • Injekteringsbruk appliceras med en pistol konstruktion. Pipen måste skäras i en vinkel på 60 °, så att bredden på hålet var 8,10 mm;
 • Suturer är noggrant fyllda med fogmassa. Det bör inte falla på plattan själv eller andra ytor.

Driften av pistolen kräver erfarenhet. Så vara mycket försiktig med honom. Om bruket fortfarande föll på kakel, då inte försöka ta bort den omedelbart. Du bara utsmetad makeup över ett större område. Det är bättre att vänta ett tag tills bruket har torkat. Så kan du försiktigt skrapa.

 • Riktningen för applicering av injekteringsbruk kan vara vilken;
 • Två timmar senare kan du börja skarvning, som ger en fullständig bild av finish.
 • Injektering utförs 7-8 mm skruvmejsel eller en trådring;
 • Efter det sömmarna måste gå i en ren finger handske.

Trägolvet i badet inte kräver ytterligare efterbehandling. Golv av betong kräver installation av keramiska plattor med halkfri beläggning.

Läggning börjar med ett av hörnen. I detta fall är den perfekta planhet i serien krävs inte, eftersom golvet i badet utförs med en inriktning mot avloppet. Men den ungefärliga placeringen av plattorna är det värt att notera på golvet på en nivå innan du börjar stapla dem.

Arbete som utförs i följande ordning:

 • Lösningen fördelas på golvet med en spatel i enlighet med storleken av de plattor;
 • Tänder spatel imprinted mönster på en lösning som säkerställer dess säker anslutning till kakel;
 • Lagda plattor. I processen, är dess position justeras med en gummiklubba. Glöm inte bildandet av backen! Tile för den första raden måste vara torr. Alla andra element är önskvärda i blöt i vatten.
 • Hörnstycken skärs till önskad storlek med Tile;
 • Sömmarna att följa samma avstånd plastkors är införda mellan plattorna;
 • Två dagar senare, murverk torr och det kan behandlas med fogmassa.

Efterbehandling interiören bad i hemmet kräver ett viktigt bidrag av material och fysiska resurser. Men om du närmar dig denna fråga på ett ansvarsfullt sätt, då resultatet att du får, kommer att överstiga alla dina förväntningar!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 7 = 1