Efterbehandling dörrar utan dörrar foto

Hur man gör en dörröppning utan en dörr: alternativ, material, designidéer

Det fastställer reparation i din egen lägenhet, är ägarna försöker använda alla möjliga design tekniker för att öka utrymmet för små rum. För detta ändamål många vägra installation av innerdörrar, vilket kombinerar flera rum i ett. Denna lösning gör det möjligt att utvidga gränserna för rummet och göra det mer rymliga. Men hur man kan inreda en dörröppning utan en dörr, så att han blev en riktig dekoration av interiören, kommer vi att överväga i vår artikel.

Så om du bestämmer dig för att fräscha upp din inredning genom dörren, då rekommenderar vi att börja fatta beslut om sin framtid form. Han kunde förbli rektangulär, i form av en båge eller förvärva ytterligare vinklar. I vilket fall som helst bör passagen av inredning vara väl passar in i det inre av de båda byggnaderna. Det är därför du ska inte bara gå till affären för efterbehandling material, vilket i slutändan blir helt värdelös. För att framgångsrikt dra en dörröppning utan en dörr med sina egna händer i första hand bör vara att beskriva en skiss av en framtida byggnation. Överväga de mest populära metoderna för registrering passerar mellan angränsande rum.

Detta är den mest populära och mest enkla konstruktion, vilket kan göras med sina egna händer. I detta fall bibehåller den ingående en rektangulär form, men är kompletterad med en fast yta med olika dekorativa element.

Vanligtvis allt för denna öppning, ta bort dörrbladet att demontera lådan och ta bort alla komponenter i den förra dörren. Den resulterande passagen i linje och utsattes för efterbehandling material valda. Rektangulära öppningar är lämpliga för både små och stora rum, med en stil av sin konstruktion ofta strama och återhållsamma.

Dörr arch öppningar har ofta en klassisk form. I en sådan utföringsform är valv arch dekoration i form av en halvcirkel, vars radie är lika med halva bredden av passagen. Ovala öppningar är ganska populärt och enkelt att implementera. Men innan du väljer det här alternativet, notera höjden av taket i sin lägenhet. I rum där väggarna inte är mer än två meter, är det inte rekommenderat att rita en rundad öppning, eftersom det visuellt sänka taket ytterligare.

Här är det bättre att ge företräde åt bågen i form av en ellips. Denna variant är lämplig för rum med lågt i tak, som en särskild form av bågen kan du visuellt öka höjden på väggarna.

Om enkla former inte uppfyller ägarnas behov kan du experimentera och skapa en mer sofistikerad version. För i modern inredning, det finns inga strikta regler, kan passage form vara den mest ovanliga och även lite bisarrt.

Ofta ställa bågen i form av en trapets, en triangel, en halvcirkel och olika asymmetriska konfigurationer, med lutande sluttningar åt sidan. Det är också möjligt att kombinera flera former. Till exempel när rektangulär portal kompletterat med rundade hörn varie radie. Denna design används endast i fall där bredden hos öppningen är större än 80 cm.

Ofta i moderna designprojekt kan ses ovanliga öppningar, utrustade med punktbelysning, sidohyllor eller diskar. Detta tillvägagångssätt förskönar inte bara rummet, men också gör passagen mellan de inre rummen funktionella element.

Särskilt anmärkningsvärt design, dekorerad med målat glas, färgat glas eller mosaik fragment. Denna konstruktion gör själv är mycket svårt, så i de flesta fall arbetet betrodda proffs. Det bör noteras att den komplexa och formade bågen kan installeras endast i de fall där bredden på öppningen större än standard. Oftast är en sådan konstruktion som används i studiolägenheter. I små och låga rum är bättre att föredra strikt klassisk stil.

1

När du har klart definierade så, vilken form kommer ditt pass, kan du börja sin finish och val av inredningselement. Vi börjar med valet av material.

Jag tänker hur man kan inreda en dörröppning utan en dörr, utforska alla möjliga alternativ för möbler och välj det som passar bäst till din inredning.

Idag är dessa material används i stor utsträckning för detta ändamål:

Vad är varje material och hur det kan användas för att utfärda dörren, ta en närmare titt.

Den mest ädla och spektakulära anses avsluta med trä. Det kan användas för de mest värdefulla träslag som ask, ek, avenbok och mahogny.

Dessa typer skiljer sig presentabel och hållbart, men det är för svårt att bearbeta och har en hög prislapp. Därför är det mest populära idag är en produkt av furu. Den har en rimlig kostnad, tåliga nog annorlunda vacker struktur och, viktigast av allt, lätt att arbeta med handverktyg.

Dessa bågar säljs som färdiga produkter, som endast kan installeras på rätt plats.

MDF-paneler kan användas som ett alternativ till naturligt trä. De är lätta, överkomligt pris och ett omfattande utbud av färger.

Efterbehandling plast avser den ekonomiskt alternativ av dekorera öppningar. Materialet är lätt att arbeta, eftersom det kräver ingen tidigare utbildning bas och är ansluten till de konventionella flytande naglar.

Trots sin enkelhet, plastpaneler ser mycket presentabel. De betonar svårighetsgraden av det inre och skapa en kontrast till öppningen zonen mot bakgrund av de intilliggande väggarna. Denna konstruktion är bekvämt och att plasten är resistent mot fukt, och kan därför användas i närheten av livsmedel. Efterbehandling plast kan uppfylla någon, eftersom även om de medgav några fel, korrupta element kan lätt bytas ut.

Om du funderar på hur du ordnar dörren utan en dörr, titta på inredningen av polyuretan. Detta är en ganska tät, men samtidigt att ett flexibelt material som används att skapa en simulering av tunga och dyra gips lister. Denna design ser mycket attraktiv samtidigt är mycket billigare plattor och dekorativa sten.

Polyuretan lister fäst med speciellt lim på en mängd olika ytor. Lättviktsmaterial gör det möjligt att använda den även på design av gipsskivor. Inledningsvis dekorativa element är vita, men då kan målas i alla nyanser.

Med detta material dörren kan dekoreras med rundade eller fyrkantiga kolumner expanderar uppåt. Om rummet är litet, antingen i sin design bara inte passar den massiva element, kan du dekorera väggen mer elegant lister av samma material.

Dekorativ sten är olika förmåga att bidra till det inre förfining och betonar den höga välstånd och god smak av ägaren. Idag, på byggmarknaden kan hitta en hel del sorter av tyg med olika färg och konsistens. Naturligtvis kan en sådan yta inte anses vara kostnadseffektiva, men dessa kostnader är motiverade, eftersom i det inre av den konstgjorda stenen alltid ser lyxiga.

Avsluta dörren med dekorativ sten kräver en stor insats, men resultatet är alltid imponerande. I de flesta fall är det inför inte bara passera, men en del av de omgivande väggarna. Det kan användas som symmetrisk och asymmetrisk design. Om dörröppningar är placerade nära varandra, kan de utfärdas i samma stil. Effektivt ser smidigt in beklädnad från en öppning till en annan.

Om du väljer att använda en konstgjord sten i det inre av hans lägenhet, uppmärksamma vikten av det material som du har valt. Vissa typer av sten imitation är mycket tyngre dörr, vilket gör dem omöjliga att använda i gips konstruktion. I detta fall är det bättre att ge företräde åt alternativ för gips.

Hur man utför slutlig bearbetning av sten?

1. Först måste vi förbereda väggarna. Om ytan av basen finns stora gupp, ta bort dem med hjälp av kitt.

2. Fortsätt sedan till lim knådning. Om slemhinnan i öppningen valdes lättare alternativ, de fäster vid de konventionella flytande naglar. Tyngre arter typ klinkerplattor, fästa till en lösning av cement, lim, kalk och sand.

3. Facing öppningen börjar från den nedre delen av väggen. Produkten installeras på en nivå, insmorda med lim och tätt tryckt mot väggen. Om du inte vill att täta fogarna ytterligare sten i hörnen av öppningen, måste materialet vara fast överlappning. Tegel i den första raden av en stum till öppningen och elementet av nästa rad skiftas inåt med ett avstånd som är lika med tjockleken av tyget. Sålunda, alternerande rader, utföra registrering öppning.

Om inom en snar framtid i dina planer inkluderar inte reparation av en lägenhet, men vill göra det inre av de färska anteckningar, Var smart - hänga gardiner på dörren. Denna åtgärd kommer att ge både dekorera och om det är nödvändigt för att dölja passagen mellan rummen.

Textil gardiner väl titta på öppningarna i absolut alla geometri. Det viktigaste - uppmärksamma valet av färger och texturer, så att de harmonierar med det inre utrymmet. För övrigt finns det inga begränsningar. Rullgardiner kan vara tungt med lambrequiner, draperi eller diskret och lätt.

Om det inre av lägenheten är inredd i orientalisk stil, kommer det att falla förresten bambu tyg. Varor av trä med en mängd olika pinnar och kulor kommer att bli en stor dekoration av dörröppningen. Detta alternativ är attraktiva i att inget damm ackumuleras i sig och inte hindrar luftcirkulation mellan rummen.

Att välja gardiner på dörren, uppmärksamma och hålla tråd alternativ. De marknadsförs i form av tyg sladdar, som kompletteras av en mängd olika bitar av glas, snäckor och stenar. Textilprodukter kan täcka hela passagen, eller användas som dess omgivning.

Denna metod för design är attraktivt eftersom det lätt kan göras med sina egna händer, och rimligt pris och olika alternativ kan du ändra utformningen av interiören öppning åtminstone varje år.

Ett annat enkelt sätt att dra en dörröppning utan dörr - avsluta dekorativa gips. Han är för de ägare som vill utföra arbetet i sina egna händer, eftersom denna process inte orsakar några problem även för oerfarna artister. Denna konstruktion anses vara tillräckligt hållbara och krävande i vården. Torr yta kan lätt målas i färg du vill, så att öppningen kommer att lyckas passa in i varje interiör.

Innan applicering av lösningen av basen och i linje kamouflage cap fästen. Nästa är en öppning behandlad med en primer och sedan gå vidare till tillämpningen av utsmyckning kompositionerna. Med speciella rullar och frimärken lösning ger önskad lättnad. Efter plåstret har sina färgade färgkompositioner eller belagda efterbehandlingslösningar.

Som ni ser finns det många idéer om hur man kan inreda en dörröppning utan en dörr. När du väljer rätt stil, kan du söka hjälp från experter, och du kan skapa din egen och unik design projekt. Huvudsaken är att alla material som används i inredningen i harmoni med varandra. Endast på detta sätt kommer du att kunna skapa en originell och attraktiv stil av dörröppningen. Vi hoppas att läsa informationen var användbar för dig och bilder publiceras i denna artikel hjälper dig med valet av en optimal variant av passage avståndet mellan rummen.

Göra dörröppningar utan dörrar

Frånvaron av dörrar förenar visuellt rummet utrymme. Denna metod används ofta för passagen mellan kök och matsal, vardagsrum och bibliotek. Det är dock föremål för kontinuerlig yttre påverkan, påverkan, nötning. Därför måste valet av material vara sådana att de har tjänat tillräckligt dolgo.Kak frågan dörröppning, om du planerar att installera dörren för dig.

Innan du börjar till slut måste du justera öppningen. Detta kan göras:

Puts - en tillförlitlig metod för behandling. Men det innebär en stor mängd damm och smuts. Därför när man arbetar allt föredrar gipsskivor.

Beroende på hur du ritar öppningen, kommer du att dra uppmärksamhet till passagen eller dölja det genom att göra diskret. Efter att ha öppnat gips kan målas i samma färg som väggen, eller skild från den, och även införa en dekorativ sten eller annat material.

När huden gipsskivor åtkomstöppning med sina egna händer, visar ytan ut perfekt slät och jämn. Till det kan du klistra in alla interiörer, om du vill välja en passage. Om passagen inte skulle väcka uppmärksamhet, helt enkelt måla.

Till skillnad från gips, är gipsskivor lätt att använda. Det utgör inte damm och smuts kan enkelt fästas utan ansträngning gör det möjligt att lägga ledningar för ytterligare belysning inifrån öppningen. Slutbehandling med gipsskivor idealisk för välvda konstruktioner, kan den användas för att ge någon form av passagen.

När de är färdiga puts eller gips paneler, innan du avslutar ytan bör rengöras från damm och andra föroreningar. Du kan sedan gå vidare till dekorativa utformningen av öppningen.

De vanligaste finish är som följer:

Ovanstående lista är inte uttömmande. Du kan använda andra material, beroende på utformningen av rummet och ägarna preferenser. Vi anser i detalj processen och särskilt de vanligaste efterbehandling material.

Att öppna dekorativ sten med sina händer

Sten som används för dekoration kan vara naturlig och artificiell. Den största nackdelen med den naturliga - det höga priset. Artificiell tillverkade av naturliga material till fabriker. Det kostar mindre, väger mindre, och inte sämre kvalitet till den naturliga, om den görs med iakttagande av teknik.

Fördelar med registrerings öppning med dekorativ sten:

 • brandsäkerhet;
 • fuktbeständighet;
 • hållbarhet och enkel vård;
 • lätthet och bekvämlighet vid arbete;
 • standardstorlekar.

Att göra en dekorativ sten är väl lämpad för att öppna ytterdörren. Den används också i de rymliga rum, rum med en liten mängd möbler. Vacker sten passar in i vardagsrummet med öppen spis.

Avsluta dörren utan en dörr med dekorativ sten inom räckhåll även för dem som inte har någon erfarenhet av den. För att göra detta måste du känna till grundläggande regler.

 1. Om på väggen måste vara symmetrisk på båda sidor av gången.
 2. Sömmarna mellan den dekorativa stenen ska vara jämn och enhetlig i bredd.
 3. Längst ned i öppningen på väggen yta kan vara tyngre än den övre.

Arbetet ska börja med märkning. På väggen med en penna för att markera platser av sten plats. Limma det börjar med det nedre hörnet. Pre-behandla med en webbplats som är under sten primer. Experter rekommenderar att spridas på golvplattor som det i slutändan kommer att vara på öppningen. Detta gör det möjligt att uppnå de önskade färgkombinationer.

Till arbetet utfördes smidigt, använd en nivå. Om du behöver bryta kakel på mitten, då ska du behandla spetsiga vinklar, putsa dem.

Man bör komma ihåg att kombinationen av sten, även om det är konstgjorda, MDF paneler eller annat material som simulerar trä, är önskvärt. Mot bakgrund av dekorativa sten finish, kommer de ser onaturligt.

Efter slutförande av torkningen av lim och kan fortsätta till beläggningen av sten särskild struktur som kommer att ge det ett mer naturligt utseende.

Att dörren med händerna trä eller MDF paneler som efterliknar det, är det allmänt används för inre passager i lägenheten. På grund av sin styrka, är det ofta väljs för dekoration dörr.

Fördelarna med MDF paneler:

Den enda nackdelen är ett litet antal färger.

Efter att ha öppnat de mätresultat som erhållits överförs till paneldimensioner och skurna lameller. Fäst MDF framställs med användning av en speciell blandning av vätska eller naglar. Skarven mellan panelen och väggen slutna höljen, som är fästa på väggen.

Förutom MDF kan göras utan efterbehandling passningar dörrar Efterbehandling paneler platt.

En annan variant av registrering - TFC panel. De har ett antal fördelar:

 • lätthet av vård;
 • låg kostnad;
 • enkel installation;
 • ett brett spektrum av färger och textur alternativ.

Vid finbearbetning PVC-paneler ofta föredraget material, som imiterar trä. Fastställande sker med flytande naglar. TFC paneler är lämpliga för invändiga öppningar i lägenheten. Installera dem på väggen vid ytterdörren är inte lämplig, eftersom de inte har tillräcklig hållfasthet.

en är fortfarande ett bra alternativ - dekoration gardiner öppning. De avleda uppmärksamheten från inloppskanalen, ger en känsla av komfort och inredning perfektion och ser vacker.

Allt du behöver för att avsluta gardinerna - att hänga taklisten. Gör det med händerna på krafter vardera. Det viktigaste att tänka på - ridån bör inte störa den fria passagen. Därför Roman, franska och andra alternativ med horisontell stängning kommer inte att fungera. Vertikalt öppna gardiner bundna till väggen.

När du väljer hur man kan inreda en dörröppning entré eller innerdörr med händerna, stoppa ofta för att utforma dekorativa sten, PVC och MDF paneler eller gardiner. Vilket gör eventuellt andra material, såsom kakel eller speglar, men de används mindre ofta.

Avsluta dörren utan en dörr. Alternativ. Plast paneler, formade av polyuretan eller gips, sten och klinkerplattor. Konstruktionen i form av en båge

Önskan för varje ursprungliga ägaren ordna din lägenhet eller fritidshus är förståeligt, eftersom på detta sätt, alla vill visa din smak och din vision av skönhet och komfort.

Lyckligtvis, för detta finns det ett stort antal funktioner och en mängd olika material som tillåter i skickliga händer att skapa verkliga mirakel och översätta till verklighet alla designer fantasier.

Urvalsdesign av dörröppningen.

Förutom utformningen av tak, väggar och golv, en hel del om den viktiga roll som spelas av och stora invändiga dörrar som är visuellt delar rum och är en viktig del av varje interiör. Efterbehandling dörrar utan dörrar, är det allmänt betraktas som en separat art, eftersom det har sina egna regler och teknik.

finish dörröppningar

Den moderna inredning, finns det flera typer av dekoration för öppningen.

Dessa inkluderar:

 • efterbehandling plastpaneler;
 • Dekorativa lister från polyuretan eller gips;
 • avsluta med dekorativa sten;
 • konstruktion av keramiska plattor;
 • välvd struktur;
 • regelbunden rektangulär öppning utan ytterligare tillstånd.

Var och en av dessa typer av registrering kan göras för hand, med nödvändiga verktyg, material och praktisk erfarenhet. Priset på sådana öppningar beror på det material som används och komplexiteten av dekoration.

Att göra en smörgås plast.

Att konventionella rektangulära öppningar genom speciell plastfolie är den vanligaste utformningen alternativet eftersom panelerna har ett antal positiva egenskaper och funktioner såsom:

 • enkel installation;
 • beständighet mot mekanisk skada;
 • billigt material;
 • Det kräver inte avslutad förbereda öppningen för installationen.

Paneler imitera trä av olika arter och har ett stort antal nyanser. Denna designen ger strikta linjer och visuell urval av öppningen på grund av kontrasten mellan färgen på paneler och färg på väggarna. Det är värt att notera att sådana paneler är lätta att rengöra och inte lämnar på hörnen handavtryck.

Information. I de flesta fall, fastsättning av paneler utförs med hjälp av en monterings flytande lim eller spikar, men ibland de är fästa och med hjälp av speciella skruvar. Användningen av detta material medger partiell ersättning av oavsiktligt skadade delar.

Modellering av polyuretan eller gips

Det ser mycket snygg design av polyuretan lister.

Ofta kan du hitta lägenheter och hus är inredda i venetiansk stil, där målet utan att öppna dörren utförs med hjälp av polyuretan. Gips gjutning är nu nästan inte gäller eftersom polyuretan ersatte gips på grund av betydligt lägre vikt som är mycket viktigt, särskilt i äldre hus.

Om du väljer att bo i föreliggande utförande, är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana saker:

 • Denna typ av dekoration kan göras för hand med hjälp av färdiga element, en mängd som gör det möjligt att förverkliga någon design. Det bör dock användas med stor försiktighet, eftersom det inte i varje rum är en spelpassning.
 • Om du vill använda modellering måste alla återstående invändiga beslut fattas i samma stil, eller ett dekorativt mönster på öppningen kommer inte att vara fördelaktigt att stå ut från bilden. För mindre rum, försök att använda melkorelefnye element stor visuell modellering kommer väga öppningen.
 • Inledningsvis de färdiga produkterna av polyuretan har en vit färg, som alltid kan målas i färgen på väggarna eller taket. Om du går för att skapa en exklusiv design, då måste du beställa produktion av de nödvändiga elementen, varvid priset på sådana uppsättningar kommer att stiga avsevärt.

Att göra en dekorativ sten.

Mest eleganta, men samtidigt dyrt sätt anses att avsluta utan att öppna dörren med dekorativa sten. Det bör noteras att detta förfarande är ganska komplicerat och kräver en viss erfarenhet, men resultaten är definitivt värt det.

De främsta fördelarna med dekorativa stenar är:

 • presentabel utseende;
 • beständighet mot mekanisk skada;
 • kompatibilitet med andra typer av material;
 • hållbarhet och enkel vård.

För att avsluta dörröppningar inomhus lägenhet eller hus, oftast väljer liten sten. I vissa fall, är stenen skärs vid hörnen av öppningen, men ibland tillämpas design med trasiga kanter där stenen är noggrant utvalda och monterade i sin naturliga form. Båda alternativen ser original, beroende på den övergripande stilen i rummet.

Färgen på materialet och konturen av öppningen väljs beroende på den övergripande inredning, och det bör inte försummas, eftersom även den vackraste och perfekt lagd sten kan förstöra hela utseendet på rummet på grund av felaktigt matchade färg eller övergripande formen av öppningen. Mount sten vanligtvis kakelfix, men kan även tillämpas på flytande naglar tidigare primade ytan.

Beklädnad med keramiska plattor.

För inredningsöppningar kan också använda en speciell keramiska plattor, som utförs av olika nyanser av tegel. En sådan yta utan att öppna dörren ser spektakulära, trots det faktum att klinker är konstruerad för exteriör dekoration av fasader.

Relativt nyligen detta material började också användas för efterbehandling av fönsteröppningar och i samband med dörröppningen av samma material, blir hela rummet din egen stil. Klinker är lätt att använda och lagda på de flytande spikar eller fästmassa, beroende på naturen av ytan.

Den vanligaste finish dörröppning utan en dörr i form av bågar, eftersom denna struktur gör det möjligt att visuellt förstora utrymmet och framgångsrikt används av designers (se även artikeln "Self trim dörröppning entrédörr").

Tips: I rum med lågt tak, vanligen monterade valv vars hörnradie är mycket större än bredden på öppningen är det visuellt lyfter taket och ökar utrymmet. För rum med högt i tak, radien av bågen sammanfaller exakt med bredden av öppningen.

Bågarna tillverkas typiskt i flera geometriska utföringsformer såsom:

Elliptisk båge alternativ.

 • asymmetrisk, med lutande sluttningar åt sidan.

I modern byggnad brett sortiment kan du köpa en färdig ram av trä, som samlas in under standardöppningsstorlek, och det kommer med bruksanvisningen för montering och installation. Du kan göra din egen båge, med hjälp av aluminiumprofiler och ark gips.

Vissa föredrar att inte bry sig om att dekorativa tricks och benägna att minimalism, möblerad dörröppning utan användning av ytterligare dekorativa element. I sådana utföringsformer, att öppna ett speciellt förstärkta metallhörn, shpatlyuetsya och målas i samma färg med väggarna. Denna enkla metod används ofta i kontor och andra offentliga och tekniska lokaler (se även artikeln "Self finish framdörrarna").

De beskrivna utförandena är inte okränkbar regel och kan framgångsrikt kombineras, vilket ger ditt hem en unik och betonar utsökt smak av ägaren. I vilket fall som helst utformning, är det viktigaste att använda material, dess konsistens och färg matcha prestandan hos den övergripande utformningen av rummet.

Om du är osäker om riktigheten av din lösning, hänvisas till professionella designers som kommer att ge dig goda råd och titta på videon i den här artikeln.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 54 = 63