Efterbehandling foder inne i huset

Efterbehandling foder inne i huset med sina egna händer: steg för steg guide

Ryssarna är engagerade i konstruktion, är bekanta med ytbehandlingsmaterial, som kallas "foder". Det används främst för dekoration inne i huset. Vilka typer av sidospår gjord för denna användning? Hur man utför den avslutande av detta material inne i huset med sina egna händer?

Funktioner som fodertyg

Gjuten är en tunn beklädnadspaneler tillverkade av återvunnet trä. Dess namn kommer från de tunna profilerade skivor, som trimmades i transportjärnvägsvagnar. Modern foder är idealisk för lokaler i ett hyreshus, balkong, bad, bastu, vind och så vidare. D. En sådan yta kommer att skapa en mysig och bekväm atmosfär, behaglig för ögat.

Egenskaperna hos detta tyg är följande:

 1. Utmärkta isolerande egenskaper.
 2. Ytjämnhet.
 3. Styrka.
 4. Lätt att installera tack vare anslutningsteknik styrelser till varandra - "not och fjäder".

Dessa funktioner beror på de beståndsdelar, från vilka fodret är gjort.

Specialister finns det flera typer av ytterväggar, beroende på från det som gjorde detta forum.

 1. Plast styrelse består av PVC massa, vilket påverkar dess funktionella egenskaper:
  • lång livslängd;
  • motståndskraft mot fukt;
  • tolerans mot olika temperaturregimer (från -50 grader till +50 grader);
  • en mängd olika färger.

Men experter notera och en liten nackdel med denna typ av efterbehandling material: en låg mekanisk hållfasthet.

 1. Träskiva helt gjord av trä kantbrädor, klassificeras i enlighet med den profilerade: "Standard", "lugn", "Europrofile", "American". För denna typ av foder som används träslag såsom tall, gran, lind, al, egenskaper som påverkar egenskaperna hos tyget.
 2. Täckbrädor, MDF eller Medium Density Fibreboard görs genom att trycka träflis, så denna typ av byggnadsmaterial är annorlunda:
  • miljövänlighet;
  • hypoallergen;
  • låg vikt;
  • möjligheten att imitation av marmor, sten, granit, och så vidare. d.

Efterbehandling inne i huset med egna händer kan göras från alla typer nämnda foder.

Dekorera huset insida: Teknik

Experter har utvecklat en viss teknik, genom vilken yta produceras inne i clapboard huset. Det är lätt att implementera och är tillgänglig för alla som är en självsammansättande kan göras för hand.

Det första steget - "beredning": bör rengöras från smuts och damm från ytan på insidan av huset, avsedd för efterarbete. Den innehåller också sin inriktning. Så vad du behöver för att förbereda de nödvändiga verktygen:

 • byggnadsnivå;
 • pluggar;
 • metalliska eller träbalk profil;
 • häftpistol;
 • skruvar för trä;
 • punch;
 • skruvmejsel;
 • tätningsmedel;
 • lack eller färg.

Det andra steget - "installation ram eller lådor." För lådor experter rekommenderar användning av olika metallprofiler eller träbjälkar. Vissa bostäder kan kräva ytterligare isolering av väggar, som också görs i detta skede. För isolering, är det önskvärt att använda skumark eller fasta mineralisolering.

1

Steg för steg åtgärder i detta skede:

 1. Markera ytan.
 2. Ställ den första skenan - i motsatt hörn.
 3. Lokalisera spantet på samma avstånd - upp till 50 centimeter.

Träram kommer att kräva ytterligare behandling mot röta och mögel.

Det tredje steget - "main eller installation av rangerbangård." Ditt val av styrelse monteras antingen vertikalt eller horisontellt. Grundförutsättningen är en tät infästning av tyget till varandra, det vill säga spiken bör komma in i spåret.

Den fjärde etappen - "efterbehandling". Inne i huset, en planka görs med sina egna händer för att lack eller färg. Ett sådant förfarande kommer att bidra till att säkerställa att fodret kommer att förse ett snyggare utseende.

Tips för efterbehandling huset insida: hur man gör det med sina egna händer

Om inne i hemmet rummet har en hög luftfuktighet, bör målet vara gjord av plast foder. Vid installation av trälådor det bör behandlas med speciella primers medel som förhindrar skador från fukt ackumulering.

Varje gemensamt element tillsammans bör behandlas med tätningsmedel, speciellt inomhus hem med hög luftfuktighet. För plastskivor används konstruktionsbindemedel eller flytande naglar. Kom ihåg att mellan ytan på väggen och en planka som behövs airbag. För att dölja ändarna i dekoren kan vara med sina egna händer för att justera dekorativa element (t.ex. interna och externa trä hörn).

I det fall du inte är säker på sin förmåga och ett positivt slutresultat, konsultera en kvalificerad byggare att hjälpa dig att göra alla nödvändiga arbetet efterbehandling inne i huset.

Själv Interiör clapboard hus

Gjuten - kvalitet, estetiska, och viktigast av allt, miljövänliga material som ofta används för dekoration av väggarna i husen. I moderna förhållanden, när marknaden så många syntetiska material, foder det ger möjlighet att skapa i huset en mycket trevlig, varm atmosfär, bra mikroklimat. I denna artikel kommer vi att diskutera i detalj hur en invändig clapboard hus i enlighet med alla regler, pålitligt och kompetent sätt.

Montera lister i trä, virke, är ram hus en kick med sina egna händer, kan du utföra en efterbehandling och i stugan, byggd av tegel, i ram byggnader och andra bostäder strukturer. För att gjord av trä fasadytor var det kvalitativt, är det viktigt att följa monteringsteknik och att välja material noggrant. Dessutom måste du bestämma i förväg hur det kommer att genomföras installation av foder: horisontellt eller vertikalt.

Vanligtvis för vägg inuti en trä byggnad eller i andra typer av bostäder som används material som skapats från följande typer av trä:

Det finns också en modern syntetmaterial - plastfoder. Det är lätt att montera, den väger lite, är ganska billigt, men för att skapa en gynnsam atmosfär på samma sätt som trä är det naturligtvis inte. Det enda villkor under vilka en plast analog skulle vara det föredragna materialet är en hög nivå av luftfuktigheten i rummet. Till exempel i köket, i toaletten eller badrum är plast, imitera trä, kommer att vara det bästa alternativet. Och i vardagsrummet, bör hallen i ditt hem endast användas trä. Den obestridliga fördelen med trä foder - utmärkt ljudisolering, långsiktig drift, värmeisolering och, naturligtvis, en positiv effekt på människors hälsa.

Väggpaneler, av trä, är uppdelad i flera typer:

Om du vill ha i ditt hem avslut hållbara, vacker, hög kvalitet, ge företräde till dyrare material.

Inredning i ett bostadshus

Steg 1. Framställning av materialet till huden av väggarna inuti. Innan du försöker att installera i trä och andra organisationer, bör det vara beredd inte bara väggar utan också framför allt mycket läkt. Måste först beläggas med en speciell medel för att biosäkerhet, som förhindrar röta, mögel och andra negativa faktorer för trä.

steg 2. Om du vill få en våningssäng ovanlig nyans, idealisk för din inredning, är det behandlade materialet färgas eller speciella strukturer som kommer att ge den önskade tonen.

Steg 3. Bra torra foder, under dagen, håll den i ett rum där reparationer kommer att göras. Det är nödvändigt att panelen "vana" till villkoren i rummet temperatur och fuktighet, och efter installationen inte fick krympning. Dessutom har denna "anpassning" - och även skyddet av materialet i framtiden från sprickor i.

Steg 4. Matlagning låda för installation av brädor. Installation av panelerna kommer att ske på en trälåda. För att göra en sådan stödstruktur, kan köpas färdiga skenor för ramen, utan för att rädda dem, kan du göra själv. Gör det enkelt: genom att använda elektriska sågar järnväg skär från skivorna med en liten tvärsnitt. Nästa, med hjälp av skruvarna lådan fäst på väggen med en stigning av 50-70 cm.

Till ram var stark, och hans liv - så mycket som möjligt lång, mellan fodret och ytan av väggarna bör lämnas ett litet mellanrum: det är nödvändigt för god ventilation. Om så är nödvändigt, är ramen installerad isoleringsmaterialet, en ångbarriär. Det är också viktigt att behandla lådan primer för skydd mot mögel eller svamp som kan förstöra utseendet på fodret, och viktigast, minskar livslängden på materialet.

Steg 5. Fästa fodret. Innan du börjar foder bör välja den optimala metoden för att säkra material. Det kan fästas med spikar, häftklamrar eller klyaymerami. Du kan göra en dold fästelement eller externt, används för att fästa vanliga spikar eller speciella dekorativa skruvar, fästen, etc. steplernye Det viktigaste - försök i färd med att installationen inte orsakar materialet eventuella skador (från ovarsam hantering yta av trä kan väl knäcka).

Om du föredrar en infällt montage, är väggpaneler fast i ramen från sidan av spåret, där det är förenat med en spik. Det vanligaste sättet att använda den mest exakta, men också den mest komplexa: naglar prydligt spikas i spåren av foder. I det här fallet, om fastställande av platser blir nästan osynlig.

Gör installation av foder kvalitet hjälp och särskild utrustning för sådant material - metall klyaymery. Klyaymer tänder skär i spåret foder, å andra sidan, han spikas eller skruvas fast i glespanel. Montera trä dekorativa material med hjälp av klyaymerov mycket bekvämt.

Viktiga regler clapboard beklädnad av väggar hem

 1. Pre-behov för att bestämma i vilken riktning målet skall monteras från avgörande beror på hur det kommer att lugna ner ram - horisontellt eller vertikalt. Materialet är monterad vinkelrätt mot manteln. Horisontell clapboard sidospår kommer att hjälpa dig kraftigt utöka utrymmet visuellt, vertikal - kommer att bidra till att taken blir visuellt högre.
 2. När en horisontell starttrimfästmaterialet från tak - till golvbrädorna luckor önskvärt att rikta nedåt. I detta fall uteslutas från att komma in skräp spår, kulor och leran, och frånvaron av sådana negativa faktorer signifikant förlänga höljets livslängd.
 3. När den vertikala inre väggpaneler börjar monteringen av vinkeln. Spåren på den bakre väggen styrelser installerade klyaymery som ska spikas till stommskenan. Den första styrelsen är fast i hörnet med spikar och fästpunkter senare kommer att täckas med dekorativa band. Vidare är allt arbete också utförs som i det horisontella fästet: styrelsen är fästa vid varandra, rikta i en enda, slät väv.
 4. Det avslutar installation samt startar: sista brädan spikas behov och fästpunkter för att stänga trim. Med dessa band, liksom dekorativa hörn och golvlister, se till att täcka alla skarvar och hörn - inre och yttre. Detta kommer att göra det färdiga paneler.

Videon visar tydligt hela installationsteknik:

Efterbehandling träpanel och alla andra hus - ett bra sätt att göra en spektakulär inredning, fylla dem med en extra känsla av naturliga värme och komfort. Huset är uppfört, den har en "kall" skönhet av sten eller tegel - och en sådan yta kan helt ändra stämningen. Föredrar naturliga material av hög kvalitet för dekoration av väggarna inne i huset - och njuta av komfort och skönheten i din semester egendom!

Dekorera insidan clapboard hus - hur du gör din egen?

Uppförandet av någon struktur är avslutad inredning. Det viktigaste kriteriet för inredning hemma - ger det en välpreparerade utseende och effektiv drift. En av dagens populära arter är målet foder.

materialet är tunn kartong, monterad på omkretsen. Gjuten tillämpas på inredning under en lång tid. Denna typ av dekoration har kommit till oss från transport konstruktion, när huden av vagnar som används träpanel.

Gjuten har ett antal positiva egenskaper:

 1. höga ekologiska produkter;
 2. tilltalande utseende;
 3. beständighet mot extrema både höga och låga temperaturer;
 4. förbättrad isolering;
 5. ingen temperaturkoefficient.

Gjuten aktivt används för att styra väggar:

 • trähus, villor, bad,
 • terrasser, balkonger,
 • som dekoration rum,
 • för en ljus accent i trähus.

Med rätt val av efterbehandling material, slitstarkt efterbehandling kan nå trettio år.

För artister som har erfarenhet av hem ytterväggar, Montera det breda foder - inte svårt. Kostnad per kvadratmeter hud är extremt liten, med undantag för en speciell utsmyckning yta.

Formade monotont utseende, men erfarna designers är alltid redo att ge det en mångsidig utseende och hitta den ursprungliga anknytning till väggar.

Inledningsvis byggandet av hus endast trä, men moderna trender och komma med befälhavaren och andra material för fodret. Idag är denna typ av finish ofta används i modern konstruktion och reparation.

Detta material är rättmätigt förtjänat sin popularitet Tack vare ekonomin. Bygg marknader och butiker fyllda med ett brett utbud av foder för inredning.

De vanligaste typerna av foder material varierar, som de görs. Varje år finns det nya objekt som representeras av sådana material som:

 1. aluminium, det rekommenderas inte för inredning på grund av avsaknaden av motståndskraft mot höga temperaturer och unpresentable syn.
 2. PVC panel - gör det möjligt att spara på inköp av material, men kommer att förlora hållbarhet.
 3. MDF - ganska bra grejer, lätt att passa in i alla interiörer. Enligt MDF lätt att dölja ledningar och verk om rengöring av lokaler.

Trots de innovativa tekniker inom konstruktion, traditionella valet för många byggföretag fortfarande Det är ett träd. Olika arter av trä, den vanligaste lime, ceder, ask, björk, al.

För inrednings bastu rekommenderas att köpa lövträ, inte absorberar fukt och inte låta värmen ut ur lokalen. Hus till salu av barrved kommer att fyllas med en behaglig doft.

Det finns en bild av trädet och bräcklighet den inverkan som yttre faktorer. Tills för några decennier sedan var det möjligt att komma överens med detta yttrande, men inte idag, när butikerna är fyllda med ett stort urval av olika produkter för trä hygienprodukter.

När du väljer en lämplig timmer extremt Det är viktigt klass:

 • extra - det har inga defekter och flisning, anses idealisk för reparation;
 • EN - har ingen kärna, tillät det närvaron av knutar och hartsfickor (ej mer än två);
 • B - det material kan hänföras till två knop, två fickor, en dekor kontrasterande färger och två sprickor;
 • C - är mindre lämpligt för slutarbetet, eftersom det har ett antal av de ovannämnda nackdelarna.

särskilt populära 2 utföringsform är Plating:

 1. horisontella paneler - fixering utförs från taket till golvet, vilket förhindrar inträngning av skräp och fukt;
 2. Vertikal trim utförs på vinkeln och på baksidan klyaymer kortet placeras i slitsen, sedan fäst vid lådan.

till innehållet ↑

Som dekorativa clapboard hölje "hus blocket '?

Tonvikten bör läggas vid målet till huset - "blockhus". Denna yta är lämplig för vardagsrum, kök, hall, och kommer att vara en bra lösning för vinden.

En viktig fördel skulle vara att tekniken med "block-house" Det gör att väggar att andas och skapa en behaglig mikroklimat för hemma invånare. Denna typ av montering kommer att skapa en förbättrad ljudisolering, i jämförelse med de ovan nämnda metoderna.

Mer detaljer om "block-house", läs vår

Innan du arbetar beräknar tillbehör och mängd material. Men ännu viktigare process - är att ge din nyligen köpt material lögn packas upp ungefär tre dagar i rummet där det kommer att installeras.

Panelerna är installerade på torr och slät vägg, så måste ytan vara fri från defekter. Väggarna ska vattentät med en speciell film eller djup impregnering.

Utan denna procedur kan träskivor inte stå emot den höga fukthalten, och jobbet bör ändras.

Massor svamp lesioner på väggen bearbetas antiseptisk. Det är bättre att behandla dem alla väggar. Efter noggrann impregnering av väggarna, de blir resistenta mot de negativa effekterna av brand och mögel. Impregnering av vattenavvisande komposition krävs innan sådant arbete.

Hur att anpassa väggen gips lära av vår artikel.

Om så önskas kan du installera ytterligare material för värme- och ljudisolering struktur. Som anges ljudisolering polystyrenskum eller mineralskivor.

Paroizoliruyuschuyu film Den kan köpas när man köper en ytmaterial. Arbetet inleds med film väggar skydd, som i framtiden kommer att fungera som ett par av isolering.

Tillverkning av kroppen sker genom följande steg:

 1. Det valda materialet för ångspärren är fäst vid väggen lappn 10-15 cm.

Häftapparat och häftklamrar för att skapa rätt passform.

 • Ovanför den blinkande materialet barer fäst till glespanel.

  Svarvning blir mer tillförlitliga om att placera den i en horisontell riktning. Fastställande virket till basen utföres medelst spikar eller skruvar.

  Om väggen består av tegel block, är fixeringen utförs av webb dymlingar, och i väggytan för montering av borrhål.

 • värmeisoleringsmaterial fäst till höljet, och ovanpå det placeras tätskikt film (cm. resenärer). Material fästa med en häftapparat och häftklamrar.

 • Till huvudramen är fäst ett annat skikt av läkt, nu vertikala.

  Den andra lådan testas på nivån att det kommer att installeras och panelen blockhuset. För att göra panelerna smidig och fullständig låda typ skapas, eftersom panelen är ansluten till den.

  Träpanel är tunga, så du måste göra en tillförlitlig ram för god styrning.

  Att rama in tekniken "block-house" passa trä bas. Ramen bör lämnas från lameller, mellan vilka är avståndet mindre än 65 cm.

  Innan du installerar ramen är nödvändig för att identifiera de platser där det kommer att finnas uttag, strömbrytare och annan elektronik. Dessa markeringar är nödvändigt att göra nedskärningar i väggen innan installationen.

  Staplarna kan fästas på väggen som spikar och remmar för montering. Efter avslutad produktionen av ramen, du är redo att avsluta med stil blockera hus med sina egna händer.

  Monteringsalternativ lådor titta på videon:

  Att noggrant mäta begagnade lod, kvadratiska och nivå. För att beräkna hur många skivor kommer att spenderas, är det nödvändigt att göra några enkla beräkningar: total golvyta dividerat med området för en av styrelsen.

  Beräkna arean av en styrelse, är det lätt att veta hur mycket material går att täcka hela ytan. Med en brist på paneler som används ytterligare klyaymery att rätta till problemet.

  Fastsättning av träpanel startar i det förinställda lådan. Från och med vevlagret är installerat, med indragen till 1 cm, Detta förfarande görs för aktiv ventilering av väggarna och undvika ytterligare deformation av materialet. Ett liknande indrag görs i den övre delen av väggen.

  House enhet installerad endast i den horisontella riktningen. Ibland mästare vald vertikal installation, men denna metod har många nackdelar.

  Fastställande till ramen utförs med hjälp av skruvar i en vinkel av 30-45 grader. På ytan av en tunn panel borrhål görs, och sedan finns är gängad skruv.

  Den skruvlock bör inte gå djupare än 3 mm.

  Ytterligare paneler installeras gradvis uppåt. Spike när panelen måste se upp. Mellan en timmer är ansluten med hjälp av tappar och spåren. Om så önskas, hörnfogar fästs hörn.

  Efter avslutad installation av panelerna rekommenderas att ställa in socklar i botten och övre väggarna. När scenen för fastställande av huvuddelen av kapslingen kommer att slutföras, är det nödvändigt att maskera skruvarna på väggen ser vacker.

  Det finns flera sätt att dölja skruvar:

  1. Använda kvar på arbetsmaterialet.

  Från rester bildade kork med vitt lim och fixeras i spåren. Ojämnheter jämnas med sandpapper.

 • Du kan använda "trä pasta" gjord av PVA lim och sågspån.

  Tjock sammansättning hälls i hålen. Minus metod möjlig obalans mellan färg och komposition av virket.

 • Särskilda pluggar, som kan köpas på järnaffär, lätt att stänga oegentligheter.

  Detaljerad installation av paneler ser i videon:

  Utförsäljning vinklar i art house enheten orsakar svårigheter i själv trim.

  "Båtar" kan förinställas köpas för invändiga hörn och poster speciellt avsedd för ytterhörn. Ready sockel kommer tätt kontakt med blocket huset bara på toppen, där höljet har ej avslutad gap, och detta är oacceptabelt.

  Det är mycket mer bekväm att använda hyvlade timmer 5x5. Dess installation görs före plätering. Block-house är ansluten till barer och målet kommer att se mycket jämnare och mer professionell. Denna metod är effektiv för inre och yttre hörn.

  Det sista steget - polering av ytan, men sådant arbete bör vara försiktig. En besvärlig rörelse kan störa strukturen i styrelsen.

  Hur exakt gör hörnen ser i denna video:

  Vad täckning valt: färg eller lack?

  Efter den framgångsrika konsolideringen produkt, är det rekommenderat att lack eller färg. Inomhus trä har en god chans att bli uppäten skalbagge trä eller täckt med svamp. För att undvika detta, använda följande typer av impregnering:

  • alkyd;
  • akryl;
  • linne.

  Impregnering väsentligt förlänga livslängden på "Block-house", minska förekomsten av sprickor på ytan, och, viktigast av allt, ger trädbildningsretarderande och bioskydd- egenskaper.

  I händelse av att en viktig punkt är naturligt, och jag vill bevara utseendet av trä, kommer målningen att vara ett alternativ till lackering. Yta för lacken måste vara helt ren och fri från främmande oegentligheter.

  Att arbeta behöver roller eller konventionell pensel på väggarna. Beläggningen är gjord i flera lager, med undantag för den första toniska impregnerings fläcken.

  Vad ett sätt att välja täckning kommer att bero på viljan hos ägaren lokaler. Om han är en anhängare av traditionell design och vill hålla den naturliga looken av dess väggar, behöver han en lacklösning.

  Om rummet är planerad som en ungdom rum eller vägg bör vara en ljus accent, naturligtvis företräde bör ges till färgen.

  Om efterbehandling sker på högsta nivå, kommer rummet ser ädla och presentabel.

  Kostnaden för installation av sidospår

  Installation trä foder - krävande process som består av ett flertal operationer: beredning av väggarna, installations lattan, som fäster materialet till väggarna och den slutliga impregneringen.

  Om du har svårt att installera egna händer, är det rekommenderat att ta itu med experter. Den ungefärliga kostnaden för en kvadratmeter varierar från 800 rubel.

  Detaljerad kostnaden för arbetet är följande:

  1. Montering och framställning lådor 180 rubel.
  2. Apparater vindrutan 150 rubel.
  3. Täcker byggelement antiseptiska 30 rubel.
  4. Installation av 400 rubel.
  5. Impregnering lack eller färg 70 rubel.

  För en mer exakt svar på frågan om kostnaden för arbetet, bör du kontakta företrädare för byggföretaget.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  69 + = 79