efterbehandling väl

bra design: Sump hus (inomhus och utomhus)

Väl i landet, och ibland även utanför huset - en nödvändig sak. Men bara stack upp ur marken betong ring med några täcker lite glad blick, och komfort bruk under genomsnittet. För att råda bot på situationen, är det nödvändigt att förfina och leverera porten, vilket kommer att underlätta uppkomsten av vatten. Såld färdig Pit staket - med tak och portar, men de har ett pris eller ett fast eller ser patetiskt. Eftersom de flesta av välbyggda hus för dina egna händer. Då är det möjligt och fantasi för att göra och ordna det sätt du vill.

Olika typer av brunns hus och deras uppgifter

Den primära uppgiften för manlucka hytt - för att skydda vattnet från att komma in olika material - damm, löv och andra sådana föroreningar. Detta kräver en tättslutande lock. Öppna brunnar är endast möjligt för processvattnet - för bevattning. För andra ändamål, inte kan användas i vattnet som. Så om du vill men skulle diska bör väl vara stängd ordentligt.

Locket på brunnen bör ligga fast

också måste skyddas från alla typer av nederbörd: regn och smältvatten bär med sig en mycket smutsigt vatten med upplöst gödningsmedel, djuravfall, olika skräp och föroreningar. Det slog väl är fylld med allvarliga föroreningar. För att skydda mot regn gör trädkronorna, ofta - tak - det är lättare att avleda regn.

Ett annat problem är väl hus - för att skydda mot obehörig eller i vart fall för att garantera säkerheten för barn. För att göra detta, gör spärren lås eller kraschat.

Möjlighet till slutet hus för brunnen

Att höja vattnet var lättare att installera kuggstången och porten - i det enklaste fallet, en roterande virke med ett handtag, som är fäst till kedjan. Allt detta tillsammans borde vara mer tilltalande för ögat ägarna, men att kräva minimalt underhåll.

Som ni kan se på bilden, till brunnen huset är ett liv öppna och stängda. Billigare och enklare att öppna: manlucka ring kan vara klar med en sten eller ett träd, omslag, stå och canopy - gjorda av trä eller metall - som det skulle vara billigare. Material med en sådan struktur kräver ett minimum. Det finns bara ett "men" - vintern i en vattenbrunn kan frysa. Om du inte planerar att använda den i kallt väder - inga problem.

1

Men den nödvändiga isolerade sumpen hus för vinterbruk. Men även då kan det offentliggöras:

 • köpa expanderad polystyren "skal" för bra - de har rätt storlek för att passa, och över det redan sätta efterbehandling;
 • överlappande ringen och locket tillverkats av flera skikt av trä, skivorna läggs i olika riktningar, överlappande skarvar.

Privata hus för en brunn

Ett annat alternativ - att göra en sluten hus. Han har storleken på lite mer väl ring. Den tillgängliga luftrummet är redan en bra termisk isolator, men kan fortfarande förbättra skyddet - om perioder av skum, till exempel.

Att välja utseende ibland tar lång tid. Speciellt "lidande" önskan att dekorera väl vackra hälften av mänskligheten, svarvning många designalternativ och utgifter gör detta en lång tid. I själva verket är allt enkelt: om du har ett hus, och väl värt nästa - bör dekorera den i samma stil och om möjligt i samma färg. Överens, ser bra ut.

Väl dra bättre i samma stil som huset

Vad händer om huset är tegel eller puts? Välja yta lämplig stil för formatering portion. Om det är - en av de första byggnaderna på platsen, bara göra så mycket.

Ofta uppstår frågan, gjord av metall eller trä. Wood ser naturligtvis vackra. Men utan ordentlig vård snabbt förlorar attraktionskraft och blir grå och ful. Om du inte är rädd för utsikterna på en regelbunden basis, åtminstone en gång per år uppdatera skyddsbeläggning (för att avlägsna gammal färg, sedan måla igen), gjord av trä. Om det är - inte för dig, gjort av metall. Hela strukturen eller endast ett skelett - ditt val. Vad är fel med en variant: ramen för galvaniserad plåt, fodrad sidospår. Speciellt om du bara trimmas hus.

Hus till brunnen av sidospår

Som ni har sett en hel del varianter. Välj den första typen - öppen stängd, då material och ytbehandlingar för att smaka, att förstå strukturen, gör ett hus för brunnen med händerna.

Täckt väl med lock - öppet hus

Strukturellt är anordningen enkel: det finns två kolumner, som ligger mitt emot varandra. De fungerar som ett stöd för trädkronorna, och de fast gate - en anordning för att lyfta hinkar med vatten. Rita ett öppet hus med måtten tittar på bilden nedan.

Rita en passning från brunnslock och kragen

Observera att racket kan vara att gräva efter avslutad gjort bra ring. Beroende på denna förändring förfarandet fungerar, men strukturen i alla fall förblir densamma.

Stolparna stöder baldakinen kan är inuti foderröret eller utanför ringen

Först kommer jag att kasta. Gör två sidor av triangeln vid de erforderliga dimensioner. I figuren, endast den ovan givna exemplifierande expansion av de två ändpunkterna. Vid behov kan det göra mer. Längden på canopy beror på var de kommer att vara stand - nära till brunnen ring eller för plätering. Exemplifierande canopy storlekar på 100 cm ringdiameter visas i bilden nedan.

Dimensioner sump canopy diameter för 100 cm

Samla design kan vara av galvaniserat stål profil, metall format rör eller en träbalk. Till profilen är inte böjde sina dörrar vid fastställande stärka - kan sättas i ett stycke trä eller metall hörnet.

För att garantera regn inte komma in, är expansionen som krävs för att göra en hel del fler dimensioner kltsa - minst 20 cm på varje sida.

Taket över brunnen måste vara mycket större än dess diameter

Om rack kommer att knytas direkt till ett konkret ring proceduren fungerar lite annorlunda. Först samlas ram, som täcker ringen. På bilden den är gjord av styrelsen för 30 mm tjock. Racks också tillverkade av samma styrelse, monteringsplatsen på betong förstärkt foder. De spelar också en dekorativ roll.

Om canopy få tunga, är det lämpligt att använda en stråle av större tjocklek, annars kommer det inte att upprätthålla lasten.

Ramen för manhål spets

Väl på takräcket monteras samlas tidigare. Trianglar kan göras på plats, men det är mer praktiskt att förbereda dem i förväg för att samla fackverket systemet, och en färdig ställa upp på hyllan.

Monteras, men inte klar

Nästa - Slutför. Sy ombord, paneler, takmaterial. Endast anser att styrelserna med hjälp av rå, efter en tid ssohnutsya, gap bildas däremellan till 5 mm tjocka. Ingen av vilka hälsa då vi inte talar, och regnet faller och damm ... Använd torr board - är inte så bra - i vått väder kommer det att svälla, golv "kommer att vifta." Generellt gäller att om du vill ha rent vatten, bygga ett hus med dörrar - stängt. Det är troligt att hålla fukten borta från föroreningar mer.

Taket till brunnen med sina egna händer: ritning och dimensioner

Privata hus för en brunn med händerna

Den hänvisar till en variant täckning för väl - med en dörr. Om insidan av locket för att göras, kommer bara damm inte falla.

Byggda ram, sedan satte han på brunns utrymme och säkrade med ankarbultar.

Hus till brunnen med sina egna händer

 1. stödpelare av 100 * 200 mm
 2. Korta stödben av samma timmer 100 * 200 mm
 3. monteringsstång 30 * 60 mm
 4. triangulär timmer

Frame samla med korta pinnar anslutna till ringarna. Efter start av monteringen av lastpallen. Samla golvplankor 30 * 100 mm eller så. Ram mantlad brädor eller arkmaterial, såsom vattenfast plywood.

Ordern att bygga huset av brunnen

För att hålla en god dörr, kan du sätta en extra fock. Hang dörr - en eller två, om så önskas. För att göra det lättare att orientera nedan visar måttskisser.

Hus till en brunn med händerna måttskisser

För detta system, kan du göra ett tak för huset av metall. Om det finns en svetsmaskin, kan du använda profilröret. Att smickra henne montera efterbehandling material.

Hur man gör en helt sluten ram

Det är möjligt att inrymma och dölja betongring. I detta fall är porten vanligtvis placerad fristående, och sedan gå till ramen. Dimensionerna är så valda så att utforma fritt om ringen. Höjd - ovanför höjd cm 20: så att du enkelt kan böja sig och få en hink.

Sådant skydd för de väl galvaniserade profiler för gips, och metall sidospår

Profil ta från tjock metall, galvaniserat. Från uppsamlingsstyr två identiska ramar - "golv" och den övre nivån ringen. De är anslutna stöttor (profil för kolumner). Resultatet blev en kub med slutna sidoväggar.

I styrprofilen klippt bokovinki "tillbaka" lämnar intakt. Så det kommer att vara möjligt att göra en triangel. Stödramen, vilket är lika med höjden av hela huset. Om du vill ha lika sluttningar, säkra rack i mitten. Du kan göra mycket lutning brantare, sedan stå skjutas upp till 15-20 cm från centrum.

Att fästa kuggstången fast skårade profil. Vi får en av elementen fackverket systemet. Vi utför samma operation på den andra sidan. Erhållen spetsen av trianglarna ansluta sig till tvärbalken.

Förberedelse för dörren

Från sidan dörrstolpen add - på båda sidor. Deras ansträngningar - att sätta i träklossar och fäst med skruvar.

Starta installationen av taket

Fästa taktäckningsmaterialet, t ex en profilerad plåt är mantlad med plywood. Plywood spikas och sedan lagt en mjuk plattor - en som teknik. "Foot" och sidorna av taket klar med något material. Vill du - kan vara av trä - paneler, imitation timmer, vill du - rangerbangård.

I detta fall använde samma material som när som vetter mot huset: att alla såg en enhetlig ensemble.

Hus till brunnen av sidospår

Ett annat exempel på en video montering av profiler för gipsskivor i videoformat.

Göra bra med sina egna händer ringen

Om det görs bra huvud eller kapell, är grå betong ring synlig. Arten är inte den mest attraktiva, och vill dekorera den.

De mest populära sättet att dekorera väl - sten finish - medelstora stenar eller grus. Om en efterbehandling material är mer eller mindre tydlig - köpa eller bygga, frågan om vad det klamra kvarstår. Det finns flera recept:

 1. Påse lim för kakel och natursten + 25 kg säck av torr blandning till 300 - 50 kg. All blandning i torr form, späddes till en pasta med vatten. Stenar indränkt i vatten. Ett tunt skikt på en ring - den vertikala stapeln från toppen till botten, välja och som stenar utaplivaja dem i lösning. När en viss bit görs tills lösningen har torkat, stenar renad överskrivna sömmar.

Tja, dekorerad med sten

Den tredje receptet hur väl obkladyvat sten erbjuds i videoformat. Sammansättningen av blandningen finns det mycket likt, men före applicering av lösningen, är gallret fixeras på ringen. Denna teknik bara inte ramla av.

En intressant variant av det ledade locket på brunnen som föreslås i följande video: hon lutar nästan helt, men om det behövs en sådan anordning - du bestämmer.

Finishing Wells: typer och egenskaper

Efter tillverkning majoriteten av brunnarna mästare rekommenderar att göra sitt slut. Det faktum att detta skede inte kan kallas ett måste, men det är tack vare honom att strukturen kommer att få ett snyggare utseende och en viss design.

I denna publikation kommer vi att undersöka hur man kan avsluta bra sten eller annat material för att uppnå maximal effekt med minimal kostnad.

Amatör foto väl inredda som en liten log

Till att börja med måste det sägas att nästan alla fasaden efterbehandling material kan vara lämpliga för denna typ av arbete. Mot denna bakgrund rekommenderar en typisk installation guide att använda den mest tillgängliga av dem, eller en som är mest immuna mot direktkontakt med vatten. Du kan också använda resterna efter arbetet på huvudstrukturen. (Se även art. Hur att dekorera en vägg i landet bättre.)

En av de varianter av det färdiga trä trim, som är monterad direkt på brunnen

 • Vanligtvis trimma trädet väl med sina egna händer gjorde beräkningarna att detta material är mycket bekvämt att använda.
 • Också värt att notera är att den färdiga konstruktionen har en ganska bra utseende och kan skräddarsys för att passa en specifik design.

Ibland beklädnad bär bara en dekorativ funktion och kan inte tjäna något skydd mot fukt eller som en värmare

 • Om konstruktionen är utvecklad med sina egna händer, måste man komma ihåg att träet inte tolererar konstant fukt och direkt exponering för fukt. Det är därför under installationen rekommenderar vi att du behandlar materialet med en speciell förening med antibakteriella substanser.
 • Det finns flera sätt att montera liknande strukturer i trä. Den första av dessa innebär tillverkning av konstruktionselement i ett timmerhus.

Mantlar i form av ett litet hus av trä

 • Även vanlig metod som använder en låda, och det är ofta används när utvecklades väl efterbehandling med sidospår eller FJÄLLPANEL. Däremot har experter inte rekommenderar att använda den, om du lämnade en hel del överskottsmaterial efter installationen av huvudbyggnaden. (Se även konst. Egenskaper hos sidospår trim.)

Professionella mästare rekommenderar att resa över träsulor av speciella skydds hus med full tak.

De fungerar som ett utmärkt skydd mot väder och vind och ger ytterligare skönhet.

En kombination av olika typer av sten för beklädnad på ytan av brunnsringar

 • När målet produceras väl i landet, bör du titta på denna metod för fixering och de material som används för detta ändamål. Dessa produkter inkluderar kakel, natursten, konststen eller mosaik. (Se även art. Metoder för efterbehandling locket rock.)
 • Det måste sägas att alla konstruktioner av denna typ är väl skyddade mot fukt och kan även tolerera långvarig kontakt med vatten. Det är därför väl efterbehandling sten med sina egna händer anses vara den mest praktiska och populära.

Vissa byggmaterial är speciellt utformade för efterbehandling krökta ytor och var ursprungligen släpptes med en specifik böj vinkel eller radie

 • Det faktum att dessa produkter inte behöver periodiskt underhåll och inte kräver ytterligare behandling. De har en lång livslängd och med rätt strategi kan få fantastiska utseende.
 • Det är värt att nämna att avsluta bra med händerna kan användas för tegel. Detta är dock inte det bästa materialet för detta ändamål, eftersom behovet av att arbeta med honom, med tanke på form av ringar, och det kan vara svårt för nybörjare mästare.

Ränder av träkubbarna installerade berså för skydd mot nederbörd

 • Man måste komma ihåg att nästan alla sådana finish brunnar behöver kvalitetslösning för fixering. Med detta i åtanke, yrkes herre rekommendera användning av kompositioner för yttre eller lägga till blandningen en liten mängd av natriumsilikat med ett mjukningsmedel.

Efter en sådan monteringsytan kan vidare behandlas med ytterligare ämnen som kommer att fördela dess olika egenskaper.

Detta kan vara en vanlig oljebaserad färg eller special impregnering.

Den enklaste hölje med hjälp av natursten utan skyddsstrukturen ovanpå

Vissa funktioner och rekommendationer mästare

Man måste komma ihåg att den yttre yta av det övre brunnsringen skall utföras tillsammans med ytterligare isolering.

Men många mästare försummar denna process, särskilt om vattnet är under nivån för jord frysning.

 • Det är värt att nämna att denna process är inte bara dekorativa, men har också att skapa ett slags skydd mot yttre fukt. Det är därför nödvändigt att tillämpa ytterligare tätskikt. Detta är särskilt viktigt om ringarna är gjorda av tegel eller betong.

Konkreta lockigt ringar används ofta utan hölje

 • Välja vad spurtare det enklaste sättet att använda kvar efter plätering de viktigaste byggmaterial. Man bör dock komma ihåg att kostnaden för ytterligare arbete för dem kan vara mycket mer än priset på ett fundamentalt annat system.
 • Om brunnen är konfigurerad med sin egen vattenförsörjning, som löper från pumpen, bör efterarbete anställas endast när ett rör nedgrävda i marken och hela monteringen av systemet blev klar.

Tätskikt av bitumen och tjärpapp, som görs innan arbetet

 • Den billigaste typen av efterbehandling dessa konstruktioner är gips med användning av vattenglas och färgämne. Ytan får extra skydd och utseende.

För den normala funktionen hos kapslingsstruktur behövs inte och därför inte ge henne en hel del tid eller spendera en massa pengar

Efter att ha granskat videon i den här artikeln för att få mer information om vilka typer av dekorativa material bör användas när man arbetar med en brunn. I det här fallet, på grundval av den text som anges ovan, måste det konstateras att det finns så många olika komponenter för verk fasadarbeten med varierande komplexitet och nästan alla av dem är lämpliga för detta ändamål.

Själv spurtare: praktiska råd

Varför Ytbehandling bra i landet, vilka material används för dess genomförande och vilka budget metoder för efterbehandling brunnar är relevanta i dag? Dessa och liknande frågor som vi kommer att svara i den här artikeln.

Dekorativa träfanér

Ett exempel på hur man kan inreda väl snubbla

Naturligtvis brunnar slutar inte en obligatorisk åtgärd. Men om betongring, utskjutande mittsektionen, inte uppmuntrande din åsikt, utan extern yta kan inte (se även artikeln "Botten filter till brunnen, när du behöver det och hur man gör det").

Så listar vi de tillgängliga alternativen för efterbehandling brunnar och metoder för deras genomförande.

På bilden - en betonggrop färdig tegel

Detta är en enkel metod, med vars genomförande kommer att klara varje torpare. För att utföra detta arbete med sina händer, köpte tegel, som senare kommer att sättas upp eller liggande, eller på kanten.

Dekorera vattenintag axel tegel formen av en hexagon

Tekniken av verk är som följer:

 • Ca 1 meter runt betongringarna väljer jorden till ett djup av ca 30-50 cm.
 • Marken ramming i urtagningen för att bilda en tät skorpa.
 • Brädor gör form för rektangulära, sexkantiga eller andra geometriska former.
 • På toppen av packad jord somna sand basskiktet till 10 cm och pressas återfyllning stampen.
 • På toppen av sandkudden är fodrad med maskor remsa.
 • Nästa, häll betong i gjutformen, gjord med följande proportioner: cement M400 - 3 delar, flodsand såddes - 3 delar, finkornig byggnad spillrorna -4 portion.
 • Betong hälls i formen, noggrant monteras parallellt med horisonten.
 • Såsom torkning av betong i små kvantiteter framställa cement-sand murbruk och rikta dem relief på den färdiga betongfundament.

Viktigt: För att betongen i formen inte har några sprickor under torkningen, periodvis strös med vatten eller Utrustar ett tillfälligt kapell för att skapa en skugga.

 • Ytterligare markera runt brunnen 6 ekvidistanta punkter för att ansluta dem på mittlinjen i kontakt med betongbrunnsringen. Enligt målpunkter hamra pluggar och ansluta dem med snöre. Detta är den linje som tegelstenarna kommer att läggas.
 • Brick sätta en viss fördröjning från föregående rad för att få den mest solida gäng.

Viktigt: Brickwork runt betongringarna kommer att avsluta, så allt bör göras så försiktigt som möjligt. Återigen bör fogarna mellan tegelstenarna formas innan murbruket börjar torka.

Den övre delen av brunnen, tillverkad av trä

Idag avslutar betong ringen väl virke anses vara den mest populära på grund av dess enkelhet och hög kvalitet på det färdiga resultatet. För den yttre beklädnad av betong ringen kan användas olika styrelser, bland annat stockar, profilerat virke, kantade brädor och även plattor, vars pris är mer än tillgänglig.

Oavsett vilket material du väljer att använda för foder, det färdiga resultatet, i första hand beror på din fantasi. Betrakta det mest prisvärda sättet att sluta med användningen av formade timmer.

På bilden - vänd profilerade bar

Manuell efterbehandling arbete är följande:

 • Välja med vegetation jordlagret vid 1-1,5 meter omkrets betongring.
 • Vi gör plankan formen för gjutningen.
 • Formen Stela mesh nät remsa eller göra en massa av armeringsstången.
 • En lösning av cementen (3 delar), sand (5 delar) och fint grus (4 delar).
 • Fyll formen och platta. Höjden på betongbasen måste vara 15-20 cm över jordytan.
 • Förbered virket för att lägga tröskeln i form av en kvadrat. Två skivor kommer att gå helt, och en annan timmer raspolovinivaem.
 • Den andra sidan av skivorna, som kommer att vara i kontakt med betongytan, noggrant täckt med ett skikt av bitumen mastix.
 • Först parallellt med varandra, spred halv timmer.
 • Topp halvor placeras hela brädor, vars hörn förbindelse skål halv-trädet är vald.

Hörnkoppling i tass

 • Hörnförband fästa underbetongen trä stift. I detta syfte i stången borras ett genomgående hål som passerar i betongen.
 • Därefter från raspen barer nageli vara dubbelt så tjock timmer. Nageli försöker köra i hålet beredd i förväg genom slägga. Överskott trä avskurna jäms med virkesytan.

Bilateral förening timmer

 • I den andra raden barer satte helt med hörnförband i benet eller i Oblo.
 • Fäst balkar i den första och i den andra raden med användning av träpluggar för att nageli andra raden är något förskjutna i förhållande till tapparna i den första raden.
 • Efter virket avlägsnas från ytan av betongringar gör planka ram på vilken kan vara därefter fixera luckan, vilket förhindrar inträngning av skräp in i vattenintaget axeln.

Struktur samlas in med hjälp kantade brädor inte bara försköna bra, men också skyddar mot eventuell vattenförorening. Tänk på bygg instruktioner helt stängd hus, som fortfarande används i stor utsträckning i landet (se även artikeln "Systemet av vatten från brunnen, flera alternativ för alla tillfällen").

Notera: Denna finish är det bästa alternativet för de brunnar där vattenintag utförs av dränkbar pump.

I det inledande skedet att skaffa byggmaterial.

 • Beskärande brädor 100h25;
 • 100x80 stråle;
 • gångjärn;
 • takpapp och bitumen mastix;
 • platt skiffer;
 • skruvar och spikar.

Även behovet av följande verktyg:

 • Bågfil på ett träd;
 • elektrisk sticksåg;
 • hyveln;
 • en vattennivå;
 • Skruvdragare med funktionen;
 • bajonett spade;
 • måttband och en penna.

konstruktion förfarande är som följer:

 • Runt betongring rikta matjord och täckt med småsten, skiktet inte mer än 5 cm.
 • Pebbles och hälla vatten försiktigt ramma.

 • I nästa steg samlar vi ram som visas i Fig №1. sele ramen görs på följande sätt. Sätta på en plan yta hos ramen staget och spikas ombord nedre och övre band.

För större styvhet hos enheten, skivorna på vardera sidan fixa 4 skruvar. Naglar bör inte användas för sådana syften som från tidsramen kan bli skakig.

 • Därefter ansluter de två andra ställningar av ett skelett.
 • Därefter det uppsamlade delen av slaktkroppen runt exponera de betongringar och montera ihop.

 • I nästa steg samlar vi spännverket, såsom visas i fig №2. För maximal styrka strukturer som förbinder taksparre och andra strukturella element måste vara med hjälp av speciell hårdvara och skruvar.
 • Omedelbart efter fackverket systemet är installerat, vi samlar in och montera plankan under dörrkarmen.
 • Dörren gör en sättning ark kantade styrelse och fixeras på dörren eller piano gångjärn.

takstolar anslutnings till övre trimramen

 • Vilket gör lådan spännverket och stärka byggandet av fackverk, såsom visas i fig №3 och 3a.

 • Nästa stening bjälke planka takmaterial, som fastnat på asfalten kitt.
 • Vi läggs ovanpå en plan skiffer, som är fäst med spik.

 • I slutskedet FÖRHYDA vi hela styrelsen konstruktion som visas i figur №4.

Tips: För att lämna för väl tjänat under en lång tid utan att ändra den ursprungliga prestanda, måste alla timmer innan byggandet behandlas med antiseptiskt medel.

Nu när du vet hur och vad man ska dekorera väl så att det såg bättre och var mer praktiskt i dagligt bruk. Naturligtvis finns det andra sätt att inför betongringar, har vi listat de mest populära och efterfrågade (se även artikeln "Dozhdepriemnye brunnar - deras typer och enhet").

Mer intressant och informativ information kan hittas genom att titta på video i den här artikeln.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 − = 26