eldfasta plattor

Contents

Kakelugnar och öppna spisar - vad man ska välja och hur man bäst att införa ugnen i huset

I många privata hem har en spis eller kamin, som kan dekoreras genom att införa kakel, men ingen kakel är lämplig för detta ändamål. Kakelplattor ugn lägger fram ett antal krav som kakel teknik och till materialet.

Vad kakel är lämplig för foder ugnar i huset, i landet eller i badet kommer att undersöka i denna artikel. Innan vi går vidare till valet av kakel, bör du förstå vad som händer, vilka egenskaper och avgöra hur man bäst kan använda för att göra det säkert och vackert.

Plattor för inför ugnar och kaminer

Vad gör ugnen foder

 • hastigheten öka värmekapacitet och värme från ugnen eller eldstaden;
 • minska uppvärmningsperioden rummet där ugnen är installerad;
 • dekoration;
 • förenkling vård spis. Kakel yta är lättare att rengöra än t ex putsyta;
 • psykologisk komponent. Byte av värmare på denna klassiska spisen har en positiv effekt på humöret av personen och den allmänna atmosfären i rummet.

Vad kakel är bäst att införa ugnen i huset

Valet av kakel i första hand beror på vilken typ av ugn det är installerat. Ugnar klassificeras som avsedda, en uppvärmningstemperatur av ytterväggen, form, material för tillverkning, bränsle som används, trafikmönstret av förbränningsprodukterna, etc.

Med tanke på ugnen som destination kan identifiera flera arter: uppvärmning, matlagning, uppvärmning och matlagning (matlagning), eldstäder. Var och en av dessa typer har sin varaktighet värme / kyla cykel. Följaktligen, är ugnen separeras vid en uppvärmningstemperatur: måttlig (upp till 100 ° C) och förhöjda (100-120 ° C), hög (över 120 ° C). Det är logiskt att uppvärmningstemperaturen bestämmer konstruktionsmaterialet för ugnen och sätter sin prägel vid beslut om vilka plattor för beklädnad ugnar bättre.

Vilka egenskaper bör ha kakelugnar och öppna spisar

När man beslutar vilka plattor för att införa ugnen i huset eller stugan, måste du veta att kakel är lämplig för ugnen foder måste uppfylla ett antal villkor. De viktigaste är följande:

 • värmekapacitet. Förmågan hos ett material att lagra och frigöra värme;
 • beständighet mot höga temperaturer. I teorin kan ugnen införa någon bricka. Men inte alla typer av plattor är lämpliga för detta ändamål. För att möta behöver särskild värmetålig (eldfast, värmetålig, brandsäkra) kakel ugn. Dess termiska expansionskoefficient måste vara inom intervallet 7-8%;
 • styrka. Vissa typer av plattor har ett mått på styrkan på 300 Newton / mm.kv. eller 30 m. / m. För denna indikator, är väggplattor mycket mer än betong.
 • styvhet. Det gör att produkten inte deformeras under belastning. I allmänhet, ju tjockare plattan, så det är starkare (styvare, stabilare);
 • miljö- eller kemisk inerthet. Vid upphettning, kan materialet frigöra skadliga ämnen för människan, därför, den kemiska sammansättningen av plattorna bör ägnas särskild uppmärksamhet;
 • slitstyrka, reptålighet, nötningsbeständighet, etc. Eftersom öppen spis och kamin plattor inställd på lång sikt, är det önskvärt att det inte ändrar dess estetiska kvaliteter i verksamheten;
 • låg porositet strukturer kakel material. Den högre porositeten av produkten, desto lägre är dess styrka;
 • låg absorptionskoefficient fukt (upp till 3%). Öka photoabsorption koefficienten ökar porositeten hos strukturen och minskar hållfastheten av plattan;
 • eld. Uppmuntrade ett certifikat som innehåller information om driften av plattan tillåts vid någon temperatur villkor (eldfast).

Hur man väljer kakel för foder ugnar och kaminer

Visuell bedömning av väggplattor för att göra rätt val. Proffs rekommenderar att uppmärksamma några detaljer:

 • kakel tjocklek och dess komponenter måste vara lika. För olika typer av kakel tjocklek kan variera. Emellertid, i genomsnitt, för inför plattor har en tjocklek av 6-8 mm;
 • identiska geometriska dimensioner. Att testa behovet av att fästa plattorna till varandra, först den främre och sedan insidan. De måste sättas ihop tätt för att undvika luckor. Den råhet av den främre delen kommer att skapa en visuell defekt. På undersidan av - kommer att orsaka kakel dåligt ligger på ytan av kaminen, vilket i sin tur påverkar kvaliteten på efterbehandling.
 • i färg och skugga kakel och dekorativa element bör inte skilja sinsemellan.
 • sprickor, flisor på båda sidor av plattorna visar att det är lätt att skada (ömtålig);

Föreslå vilka plattor för beklädnad ugnar använda hjälp-märkning (märkning på en värmeplatta), tryckt på förpackningen. Beroende på vilken typ av kakel kan användas:

 • Bokstaven "T" - indikerar värmebeständighet.
 • Figurerna 1 och 2 visar antalet flamma bakgrunds skjutningar. Ju högre desto bättre.
 • Bokstaven "E" och siffrorna - märkt vattenabsorption. Ju högre värde, desto mer fukt kan absorbera ytan. För ugnen Hastigheten skall inte överstiga 3%. För jämförelse, är granit vattenabsorption 0,5%.
 • Beteckningarna "A" eller "B" på fel sida av paketet eller keramiska plattor indikerar tekniken för sin produktion. Option "A" är mer tekniska, har exakta dimensioner.
 • PEI i gradering display från IV indikerar slitaget på plattorna. Den kan användas för alla ugnen.
 • Norm EN 122 i variationen från A till D betecknar resistensen mot kemiskt angrepp av produkten.

Priset kakel och anseende tillverkaren - inte det sista argumentet i valet. Masters rekommenderas att inte spara på köpet, eftersom permanent ersättning av billiga plattor, tur i slutändan dyrt. Tile kostnad genom typ visas i tabellen.

Baserat på detta är det lätt att bestämma i vilken ordning som plattor för foder ugnar behöver. Men glöm inte att de valda brickorna ska matcha den totala inredning.

1

Olika typer av plattor för braskaminer

Notera också att hela väggplattor för ugnen är uppdelad i två typer: naturliga och konstgjorda. Om du vill inkludera naturliga dolomit, kvartsit, marmor, granit, basalt, diabas, småsten. Även vissa typer av halvädelstenar: onyx, Jasper, serpentin. Imitation kakel är den som ägde rum en komplex produktionscykel: utvinning av råmaterial, komponenter i satsen, pressning, formning, bakning, målning, etc.

Efter att ha analyserat alla förslagen om plattorna befintliga just nu, kan man dra slutsatsen att alla dessa krav uppfyller endast artificiella eldfasta plattor för spisen.

1. terrakotta för ugnar (terrakotta)

Terrakotta plattor tillverkade av en speciell kvalitet av lera (kaolinlera). Värmeresistenta plattor "terrakotta" visade sig vara utmärkt som ett fodermaterial för ugnar och spisar. När allt kommer omkring, hör den till de äldsta kända typer av kakel. Dess specifika egenskaper är:

 • terrakotta färg av olika nyanser. Plattor gjorda av två typer: glasade (två skikt och består av en bas glasyrskikt) och oglaserade (enkelt skikt eller en pigmenterad naturlig färg). På grund av den större attraktionskraft för foder ugnar som används glaserad terrakotta.
 • hög hållfasthet.

lätthet i vården. Förutom de estetiska kvaliteter är det lättare att rengöra.

 • utmärkt vidhäftning till alla underlag;
 • eldfasthet (värmeresistens).
 • relativt låg kostnad. Jämfört med andra typer av produkter med liknande syfte.
 • olika geometri och textur. Det låter dig skapa en ritning av komplexitet.

Denna värmebeständiga brickor för ugnar är i sig mer perfekt utförande terrakotovaoy glaserade plattor. Därför deras egenskaper är likartade. Terrakotta och majolika skiljer sig endast i utseendet på framsidan av plattorna. I detta fall, eftersom mönstret majolika appliceras mycket tunt, ytan sprickbildning praktiskt taget utesluten.

Kakel kan också betraktas som ett slags terrakotta. Men de har i form av en låda. Dvs den har baksidan Rump produkter (RIM), genom vilka avsevärt ökar värmesparande egenskaper.

Kakel ugn anses vara den mest miljövänliga, återigen på grund av formen och kursstruktur. Eftersom plattan har en komplex form, det kommer till marknaden med ett stort antal ytterligare element.

Med en mängd olika objekt och dekorationer som kantar kakel ser bra ut även i en modern interiör.

I praktiken, glaserade plattor är lämpliga för inför framsidan av spisen eller öppen spis och oglaserade plattor används för den inre delen av eldstaden.

 • värmebeständighet;
 • förbättrad värmeavledning;
 • hållbarhet;
 • lätt att rengöra;
 • estetik och ekologi;
 • rik palett av färger och mönster.

På grund av dess egenskaper plattorna kan användas i rum som värms inte är konstant.

Förutom avsedda användnings spis plattor kan användas i efterbehandling och andra ytor (t ex kök förkläde).

Kostnaden för kakel, kanske den enda nackdelen med denna typ av kakel. Men många hantverkare förneka denna negativa - Producera kakel för spisen med händerna.

4. Gatläggningsplatta kaminer och eldstäder

Denna typ av kakel finns i två typer: glaserade och oglaserade.

Kännetecken för keramiska plattor:

 • naturlighet. Oglaserade plattor ugn klinker göras utan tillsatser och pigment. Detta talar kakel förmåga ändrar inte färg under användningstiden;
 • låg vattenabsorption (upp till 2%);
 • hög hållfasthet;
 • beständighet mot låga och höga temperaturer. Därför kan klinkerplattor användas för fodring ugnen både inomhus och utomhus;
 • beständighet mot mekanisk skada;
 • möjlighet att genomföra designprojekt.

Notera: klinkern är inte kalibrerad emellertid avvikelser från den specificerade storleken i området +/- 3 mm.

 • monolitisk struktur;
 • hållfasthet;
 • låg fuktabsorption. Den lägsta bland de befintliga material. Det är bara 0,05%;
 • motståndskraft mot låga och höga temperaturer;
 • ett brett utbud av färger och texturer. Keramisk granit kan imitera något material: marmor, granit, terrakotta, majolica.
 • Närvaron av ytterligare hörnelement.

Porslinsplattor är värmebeständiga plattor för ugnen, som kan användas i bad, bastur, för motstående ugnar i friluft. Och även i rum med intermittent uppvärmning.

Kan jag använda kakel för spishällar?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga, eftersom möjligheten bestäms av ugnsens syfte och temperaturen på dess yta. Efter allt är plattan inte konstruerad för drift vid temperaturförändringar. En sådan kakel placeras på speciella föreningar. Dessutom måste plattan till ugnen stå emot höga temperaturer. Vanligtvis anges sådan information av tillverkaren. Således kan plattan kakel med en kakel, men resultatet är inte garanterat.

Kakel för spisar och eldstäder - foto i inredningen

Eldstad kaklat Svart vitt kakel till ugnen Svarta kakelplattor för ugnens sidovy Vacker kakel till ugnen Brandbeständig kakel till eldstad Öppen spis, kakel Eldstadspanel kakel

Vi hoppas att granskningen av befintliga plattor för motstående ugnar hjälper till att göra ett välgrundat val och skapa inte bara en vacker, men också hållbar framsida för ugnen med egna händer.

Kommentarer (0)

Informationsprojekt om byggandet av huset med egna händer. Fullständig eller delvis kopiering av webbplatsmaterial är endast möjlig efter överenskommelse med administratören

Eldfasta plattor för spisar och eldstäder

En riktig ugn eller öppen spis är en bra dekoration för ett privat hus. De skapar en mysig atmosfär, ger en levande värme, och bilderna på dess bakgrund är bara underbara. Om du har ett hus med en gammal spis, ska du inte bryta det - det blir en unik del av inredningen. I många moderna stugor är eldstäder byggda speciellt för att skapa en unik design.

En gammal eller ny ugn kan dekoreras med en kakel. Att vända mot den gamla eller avsluta den nya ytan av ugnen med värmebeständiga plattor är inte så viktig. Det viktigaste är att kaminen för eldstaden och eldstaden ska vara brandskyddad, det kan tåla höga temperaturer.

Vad är funktionen för ugnsfodern

När du väljer kakel för att vända mot kaminen eller eldstaden, ser ägaren av huset först sin design. Men utöver de dekorativa egenskaperna har vändningen också andra, lika viktiga funktioner.

 1. När kaminen eller eldstaden står mot värmebeständiga plattor ökar värmeffekten och värmeffekten.
 2. I ett rum där ugnen är dekorerad med plattor, stiger luftens temperatur mycket snabbare på grund av eldfasta foder.
 3. Många i närheten av ugnen skämmer hand om det, eftersom den traditionella pläterade ytan på spisen behöver regelbunden vitkalkning. Med kakelplattor blir vården av ugnen enklare, eftersom den är lätt att rengöra och behöver inte bytas ut.

Om du vill skapa en ovanligt varm och välkomnande atmosfär i ett hus på landet, är det nödvändigt att ersätta standardvärmare - värmare och radiatorer - vid den öppna spisen eller kamin till levande eld.

Typer av kakelplattor för eldstäder och eldstäder

Teoretiskt kan alla typer av klädsel för spisar och eldstäder delas in i två stora grupper: naturlig klädsel och konstgjorda plattor för eldstaden. Facing med naturmaterial - dolomit, stenar, basalt, marmor, granit eller ens halvädelstenar - är mycket dyrt och inte alltid effektivt. Dessa typer av förband motsvarar inte alltid de nödvändiga värmebeständiga kraven, vilket gör deras användning opraktiskt.

Det är bäst för artificiellt producerade plattor för eldfast foder. Eldfasta plattor för ugnar, som är resistenta mot höga temperaturer, tillverkas i olika versioner.

Terracotta plattor för beklädnad

 1. Terracotta plattor. Terrakottaplattor som vetter mot ugnen är gjorda av kaolinlera, i sin ursprungliga form har den en icke-glaserad yta, en mycket porös struktur. På marknaden av byggmaterial uppträdde terrakottaplattor för eldstaden bland de första och har sedan etablerat sig som ett pålitligt vändmaterial.

Utmärkande drag hos terrakottaplattor är dess höghållfasthet, utmärkt refraktäritet, vilket liknar motsvarande indikatorer på värmebeständiga tegelstenar och vidhäftning till någon yta. Osläckt kakel av terrakotta består av ett lager och har en unik naturlig nyans, på grund av vilken den fick sitt namn. I leran, vid tillverkning av terrakottaplattor, kan ett pigment tillsättas för att ändra färgen.

Men glaserade terrakottaplattor för ugnen är mer attraktiva externt, så det används oftare. Den består av en lera bas och ett andra lager - en glasyr. Det här alternativet är lättare att ta hand om.

Terracotta-plattorna har god ånggenomsläpplighet, vilket är anledningen till att det kan användas för att slutföra även i bastu eller bastu. En annan fördel med eldfast terrakottafärg är dess låga pris jämfört med andra värmebeständiga material. Dessutom erbjuder ett brett sortiment av terrakotta dig olika designidéer. Ett speciellt lim används för fastsättning.

 1. Majolika. Det är faktiskt en förbättrad version av terrakotta, så deras egenskaper och omfattning är mycket lika. Majolica har också en mycket porös struktur, men den glaserade ytan utesluter användningen av majolicaplattor för att föra ugnen i rum med hög luftfuktighet. Ansiktet på majolica har ett tunt lager av glasyr, vilket förhindrar sprickbildning när ugnen värms upp.

Majolica och terrakotta mot ugnen kan köpas i två grundläggande storlekar: 263x123 mm och 247x70 mm. Deras pris kommer att variera beroende på storlek. Majolica och terrakottaplattor är fastsatta i ugnen för ett speciellt lim.

 1. Klinker. Ett särdrag hos den eldfasta klinkerkakeln för ugnen är dess ökade styrka och motståndskraft mot mekanisk skada jämfört med exempelvis majolica. Men priset är högre.

Klinkern är gjord av flera kvaliteter av skifferlera med andra tillsatser, vilket ökar dess styrkaegenskaper. Har en tät, fin porös struktur, så att dess vattenpermeabilitet är låg.

Klinkers unika karaktär är i sitt utseende. Utåt liknar det ett ansikte tegel, och tillverkningen inte använder pigment och färgämnen, så att tiden i ugnen foder inte kommer att ändra färg och inte bleknar. Detta syns tydligt i bilder och video från familjen arkiv som klinkern är oförändrad i färg. Den naturliga färgen på eldfasta keramiska plattor kan vara gul, orange, röd eller brun.

Klinker är tillrådligt att använda i rum där det finns skarpa temperaturförändringar, eftersom det har hög frostbeständighet. Använd klinkerplattor för eldstaden kan även användas för ytbehandling från utsidan. Det är inte rekommenderat att låsa den inre ytan på eldstaden eller spisen med klinker, eftersom temperaturen inuti ugnen är för hög vilket leder till att materialet avskalas.

Hur ser klinkerns kakel ut för en kamin i inredningen, du kan se de bilder och videoklipp som finns på webbplatsen.

 1. Porslinsplattor. Detta är en miljövänlig kakel till ugnen, som består av kvarts sand, marmor och granitflis, oxider och metallsalter. Keramisk granit är en universell keramikplatta för en ugn. På grund av sina unika egenskaper kan porslin stengods användas i en bastu, i en bastu, i yttre dekoration, i rum utan permanent uppvärmning.

Huvudegenskaperna hos värmebeständigt porslinsstengods:

 • tät monolitisk struktur,
 • hög hållfasthet,
 • motstånd mot både låga och höga temperaturer, liksom till deras vassa droppe,
 • Den lägsta fuktabsorptionen av alla eldfasta alternativ för dekoration av eldstäder,
 • brett sortiment, porslin stengods kan överföra strukturen av marmor och granit, imitera terrakotta och majolica, liksom alla andra kakel,
 • Ytterligare delar av värmebeständiga keramiska plattor för att avsluta ugnenas hörn.

Bild av inredning av ugnen med hjälp av porslinstensyr kan ses på vår hemsida. Också presenterad video med installation av keramiska plattor för ugnen med lim.

 1. Tile. Experter har olika åsikter om användningen av värmebeständiga kakel för foder ugnar och spisar. Vi kan bara säga en sak: en bricka är inte avsedd att användas i en temperaturgradient villkor som granit eller kakel, så att hon kan dekorera spisen endast i ett uppvärmt rum. Dessutom är inte alla typer av plattor är värmebeständigt och eldfast, på förpackningen av tillverkaren bör specificeras temperaturområde, som är avsedd för de värmebeständiga plattor. Och det är fäst uteslutande för lim.

Om du fortfarande valde kakelplattor bland alla andra ytbehandlingar, rekommenderas att man köper plattor med en storlek som inte överstiger 200 x 200 mm med en matt yta. Glasyren tål inte höga temperaturer och kommer att spricka kort efter driftstart. Det är således möjligt att använda plattor i eldstäder, men experter ger ingen garanti för en lång användningsperiod och hållbarhet hos kakelvarmebeständiga plattor. På vår hemsida kan du se flera exempel på foto och video mot kaminen med kakel.

 1. Kakelarna. De är perfekt för den inre och yttre slemhinnan i ugn eller spis, eftersom de har alla de egenskaper som är nödvändiga för detta: värmebeständighet, hållbarhet, hög värme, estetik och enkelt underhåll av ugnen. Värmebeständigt kakel kakelugn kan hänföras till de sorter av terrakotta, är det mest miljövänliga sätt att avsluta tack vare sin helt naturliga sammansättning.

Plattor är handgjorda. Vanligtvis är de släta, utan lättnad, kakel. Huvudskillnaden mellan kakel från andra varianter av värmebeständiga plattor är närvaron av fälgen på undersidan. Det vill säga, plattorna är gjorda i form av lådor.

Denna design gör det möjligt att öka värmebesparande egenskaper. Närvaron av pärlan på plattorna kan minska temperaturen på värmen som kommer från ugnen. Det vill säga, till eldstaden, trimmad med kakelplattor, kan du röra, utan att vara rädd för att bränna dig själv.

För installation av plattorna på grund av deras oregelbunden form, ytterligare element. Under montering är varje ytplåt fäst till limmet i en fast, varigenom åstadkommes ett unikt mönster eller ornament. Med en rik palett av färger och mönster, kan du plocka upp en variant utformning av ugnen eller eldstaden för både klassisk och modern inredning.

Plattor har en enda negativ egenskap - det är deras höga pris. Du kan se bilden avslut av ugnen värmebeständiga plattor, ser detta alternativ är dyrt och presentabel.

När du väljer kakel för kaminen bör ha i åtanke att det inte stanna på cement, med sin installation använder ett speciellt lim. Detta lim är tillgänglig för försäljning i byggvaruhus.

Vad kakel är bäst att införa ugnen i huset

När du väljer kakel för foder ugnar eller eldstäder i hemmet bör ta hänsyn till flera viktiga faktorer.

 1. Syftet av ugnen, där den högsta upphettningstemperaturen. Alla ugnar kan delas in i tre kategorier: mild upphettning till - 100 grader, med en ökad - upp till 120 grader, och ugnen med en hög temperatur värme - mer än 120 grader. Tillverkare kakel packning anger den maximala tillåtna temperaturen för uppvärmning. Välkomnas närvaron av certifikatet, som anger den exakta data om brandsäkerhet.
 2. temperaturfallet. Om du trimma spisen i ett hus på landet, där människor kommer bara för helgen, bör plattorna inte bara värmebeständiga, men också för att klara plötsliga temperaturförändringar. Eldstad i en byggnad av ett sådant krav att den värmebeständiga kakel eventuellt.
 3. Värmekapacitet. Den högre värmekapacitet av kakel, desto snabbare och bättre kommer det att värma upp rummet.
 4. Koefficienten för termisk expansion. Helst bör sammanfalla med koefficienten för materialet i konstruktionen av spis eller kamin. Annars kan plattan lätt bryta sig loss från ugnen botten.
 5. Styvheten och styrka. Dessa siffror är i hög grad beroende av tjockleken på plattor och ansvarar för dess deformation. De tjockare och hårdare plattor, det är den mindre benägen att ändra form eller storlek under upphettning. Porositeten hos material som gjorde kakel påverkar också hållfasthetsegenskaperna. De mest hållbara värmeresistenta plattor - fint porösa till fuktabsorption faktor på upp till 3%.
 6. Miljövänligt. Många konstgjorda material när uppvärmd avger i luften skadliga för mänskliga kemikalier så när man väljer en värmebeständiga plattor, alltid uppmärksamma dess struktur.
 7. Eldstad kan avsluta utsidan för att ge en presentabel utseende, och insidan. Endast oglaserade plattor som används för inredning. Om en del av kapseln kommer att ligga på gatan, måste du använda en värmebeständiga plattor för att tåla minusgrader.

Hur man väljer kakel för foder ugnar och kaminer

Om du redan har beslutat om vilken typ av foder till ugnen eller spisen kan bara kompetent välja en bricka. För att göra detta måste du noggrant undersöka det föreslagna köpet till kakel. Observera följande parametrar som gör att du kan bedöma kvaliteten på plattorna:

 • Samma färg alla detaljer i värmebeständiga plattor.
 • Likformig tjocklek av plattorna.
 • Samma geometriska dimensioner, som kan utvärdera och fästa plattorna till varandra.
 • Frånvaro av sprickor och chips, både utanför och på undersidan av plattorna.

För beklädnad av en ugn eller spis kommer att vara fördelaktigt att det eldfasta tegelplatta fyrkantig form med måtten en sida av högst 120 mm. När du köper se till att omedelbart köpa så kallade "säkerhetslager", som är utformad för att skära plattor med beräkning, samt att ersätta i händelse av skador under användning. Om du köpa saker senare kan plattorna variera i färg.

För att korrekt bedöma kvaliteten och egenskaperna hos den värmebeständiga plattor, bör du vara uppmärksam på beteckningarna kvar av tillverkaren på förpackningen av produkterna.

För det första, endast de värmebeständiga plattor för eldstäder, som betecknas med bokstaven "T". Dessutom måste ett antal vara låga ikon med numret på insidan - en symbol för bränning plattorna. Typiskt är denna indikator betecknas med talen 1 eller 2, ju högre den är, desto bättre produktkvalitet.

För det andra måste du titta på vattnet absorption av eldfasta plattor, vilket indikeras av "E" brev. För heta ytor bättre att välja ett material med index av ej mer än 3%.

För det tredje, vara uppmärksamma på att produktionen av eldfasta plattor teknik. Tile för eldfast ugn betecknas med bokstäverna "A" eller "B". Det första alternativet är att köpa dyrare, men kvaliteten kommer att bli bättre - tillverkningsteknik "A" innebär de exakta måtten för varje element.

Även på de värmebeständiga plattor för kaminen kan hittas uthållighetsprestanda, brev indikerade PEI, och indikatorer för kemisk resistens, märkning EN122. Men de har inte någon större inverkan på verksamheten och valet av kakel.

Oleg Vladimirovitj - chefredaktör för webbplatsen

Onduline - dimensioner, priser, recensioner, expertråd

Kakelugnar och öppna spisar - tekniken att möta sina egna händer

Installation av metall sidospår med sina egna händer - steg för steg instruktioner från en expert

Den moderna marknaden erbjuder en hel del produkter med förbättrade tekniska parametrar och pris. Bland beläggningsmaterialen är det värt att notera metall sidospår, vilket är praktiskt taget ...

Ristade trim på fönstret med händerna - en master class på att skapa mallar

Människor har länge byggt trähus, trots de innovationer som erbjuds av vetenskapliga och tekniska framsteg, de alltid förbli populär i dag ....

Lägg till en kommentar avbryta svar

Reparation 3-rumslägenhet i steg

Installation av metall sidospår med sina egna händer - steg för steg instruktioner från en expert

Hur man väljer en bio-toalett för förhör

VVS i ett privat hus med sina egna händer

Köket är en av de grundläggande förutsättningarna i varje lägenhet där alla medlemmar av familjen inte bara trapeznichayut, men ta ...

Reparation 3-rumslägenhet i steg

Installation av metall sidospår med sina egna händer - steg för steg instruktioner från en expert

Alexander
Anatoly
populära

Reparation 3-rumslägenhet i steg

Installation av metall sidospår med sina egna händer - steg för steg instruktioner från en expert

Hur man väljer en bio-toalett för förhör

VVS i ett privat hus med sina egna händer

Vinterträdgården på ett privat hus med sina egna händer

Utedusch att ge sina egna händer

Metallosayding (metall sidospår) - storlekar, färger, typer, priser och recensioner

golvplattor - mått, priser, typer, expertråd

Nicholas

Om du använder material från en webbplats på Internet, se till att använda en aktiv hyperlänk till sidan informationskällan.

Eldfasta plattor för eldstäder: hur man bäst att välja

Dekorera med eldstad med hjälp av brandsäkra plattor

Vissa föredrar en öppen spis plattor oblitsevat och förvärva det. Ibland frustration kommer när de lär sig att plattorna inte brandsäkra.

Det som skiljer de eldfasta kakelugnar och öppna spisar i det vanliga? Vad anser kommissionen?

Se videoklipp och foton i ämnet och välj lämpligt material.

Skillnader superlegeringsmaterial

Plain kakel är aldrig lämpligt för beklädnad spisen eller kamin av flera skäl. Låt oss förstå varför för efterbehandling eldstaden (se Finish spisen :. Professionellt förhållningssätt) kommer att närma sig ett eldfast material och skiljer sig från det vanliga.

 1. Först av allt, det drifttemperatur. Plain kakel kan inte motstå en temperatur över 80 ° C, i denna driftsform element bara spricka. Detta läge kan endast motstå varmhållfasta material.
 2. Man bör komma ihåg, och lim. Värmestarkt plattor för eldstäder monterade endast på beständiga material, annars basen kommer att förlora sina egenskaper. Ska användas och värmebeständigt lim (lim sm.Zharoprochny för eldstäder - arbetsregler).
 3. Värmebeständiga plattor för brandmotståndskraftigt mot förhöjd temperatur, är dess vattenabsorption inom 3%.
 4. Detta material är obrännbart och tål temperaturer upp till 1300 ° C i detta intervall, det inte förlorar sina egenskaper och även ändra färg.
 5. Värmebeständigt kakel praktiskt taget inte reagerar för kaminer och eldstäder till temperaturförändringar och är härdig, kan den monteras på eldstaden, som ligger på gatan.
 6. Även värmebeständiga plattor för eldstäder har en hög grad av värmeöverföring. Detta material upphettas lite längre, men betydligt ökar effektiviteten för hela strukturen.
 7. Eldfasta plattor för eldstad presenteras i stora mängder inom detaljhandeln. Du kan hitta rätt färg och även skugga.
 8. Dessa element inte kräver särskild omsorg, är det möjligt rengöringsmedel.
 9. Detta är en ganska slitstarkt material, som kommer att tjäna sin ägare under många år. När tillverkade med hjälp av naturliga ingredienser som inte skadar människors hälsa.

Detta inredningsdetaljen kan delas upp i flera typer. För foder sina egna händer, kan du använda någon som avsevärt skulle minska kostnaden för monteringen.

Denna typ av började en lång tid som används i foder av ugnar och spisar.

Terrakotta eldfasta härden har följande egenskaper:

 1. Används för framställning av lera, är detta material inte är skadligt för människors hälsa. Det är inte avger skadliga ämnen under uppvärmningen.
 2. Det finns inslag av olika texturer.
 3. Tolereras väl exponering för den yttre miljön. Kan installeras i områden med en icke-uppvärmning.
 4. Lång livslängd. Lättskött.
 5. Det låga priset lockar också konsumenterna.

Detta material kan också användas för dekorativa öppen spis (sm.Dekorativnaya eldstäder - skönheten med sina egna händer).

Och det har sina skäl:

Banar plattor under tegel

 1. Produktion av plattor är sådan att materialet väsentligen inte absorberar vatten, så det är mest lämplig för inför utanför.
 2. Den har hög frostbeständighet.
 3. Klinker tolererar påverkar alkalier, syror och andra korrosiva element, vilket gör det till ett hållbart material.
 4. Ganska motståndskraftig mot mekanisk påfrestning.
 5. Sådan dekoration är resistent mot förekomsten av mögel och mjöldagg, är miljömässigt säker elementet.
 6. Oglaserade lermaterial har färg och nästan inte brinna. Naturlighet en produkt bifogas.
 7. Inom detaljhandeln finns ett stort antal färger och texturer.

Eldfasta plattor för den öppna spisen många samtal den inglasade terrakotta, de skapade på sin bas. Ytan är täckt med glasyr.

 1. Dess produktion utförs genom pressning, är det ganska hållbart material, som kan installeras i områden med ett icke-uppvärmning.
 2. Pris något över de tidigare delarna. På element fortfarande kan tillämpas mönster. I detaljhandeln presenteras i ett stort antal färger, så att du kan plocka upp praktiskt taget alla inredning.
 3. Olika färger av motstånd.
 4. Flamhärdigt material, som väl tolereras vid en förhöjd temperatur. Lugnt reagerar på vädervariationer.
 5. Skiljer detta material och lättskött. Surface helt icke-porös och absorberar fett och damm. Lätt att rengöra.

Eldfasta plattor för den öppna spisen är tillverkade av stengods efter typ skapar naturligt mineralvatten.

De innehåller lera, fältspat och sand fält. Som ni kan se, är det alla fysiska och ofarliga material.

 1. Det utmärkande draget är styrkan hos materialet, vilket är signifikant över den naturliga analoga. På ytan, hittar du inte porer och sprickor, så det finns ingen ansamling av smuts och damm.
 2. Eldfasta stengodsplattor för Kaminer under högt tryck, därför har en hög densitet och kommer att pågå i många år.
 3. Tolerera temperaturförändringar, så dessa eldfast platta för den öppna spisen kan installeras på ugnar, som ligger på gatan.

Vi har bestämt än eldfasta plattor för eldstaden skiljer sig från dess analoger, som är kantad rum. Skillnaden är uppenbar.

Instruktioner för installation av något slag är på vår sida. Om du gör allt som det är skrivet, kommer du inte har problem.

 • Alla frågor och förslag som du kan skicka till våra kontakter

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 77 = 81