Elektrisk anslutning till ett privat hem

Hur man gör en anslutning till den privata hem el?

Video: ansluta bostäder till elnätet | Shields och ledningar | Allt i sinnet

Elektrisk anslutning till ett privat hem kan utföras under byggandet av ett privat hus och byggnaden, som redan har tagits i drift.

Vilka handlingar som krävs för leverans av el?

För dig ett urval av bilder på ett privat hus anslutning till el, samt några exempeldokument c beräkna kostnaden för material.

För att ansluta hem till elnätet måste installeras för att applicera provet till den organisation som äger elnät i stället för ett privat hus platser för att erhålla tillstånd för elanslutning.

Ansökan skall tillämpas attesterad kopior av handlingar:

 • pass och identifieringskoden;
 • Dokument i landet och huset;
 • originaldokument som styrker ägandet av huset och marken eller rätten att använda (lease);
 • representant, om anslutningen är gjord med en företrädare;
 • elektrifieringsprojekt i huset och marken, som skall omfatta alla energikrävande enheter med deras makt (behovet av att ge detta dokument bör kontrolleras);
 • tillstånd för byggnation (för mark utan byggnader).

Ovanstående dokument kan skickas med rekommenderat brev, är det rekommenderat att skapa en lista över bilagor. Om någon dokumentet inte är kapslad skall organisationen rapportera detta inom 6 dagar efter mottagandet av dokumenten. Du kan också behöva originalen av något av ovanstående dokument för att bekräfta.

På grundval av de handlingar Organisationen kommer att ge de tekniska villkoren, krävs för att ansluta till hemnätverket. Detta specificerar de tekniska egenskaperna hos den tillförda effekten till ett privat hus: enfas eller trefas matningskabeln som skall produceras.

Först efter alla artiklar denna reglering möjlig efterföljande leverans av elektricitet. Tekniska specifikationer måste slutföras inom två år.

Om de tekniska villkoren för elektriska nät tillåter inte att utföra elektrisk anslutning eller makt lasten överskrider det nominella värdet av den planerade nätverket organisationen skriftligen meddela kundtjänst detta beslut kan inte överklagas.

Hur mycket kostar det elanslutning?

Kostnaden för att kontrollera genomföra de tekniska villkoren kommer att vara cirka 456 rubel. kostnaden för anslutning el till huset beror på kraften i det uppkopplade.

1

Kostnaden för teknisk anslutning nätverk upp till 15 kW är 550 rubel, förutsatt att från gåskarl att ansluta el till nätet linjeavståndet är i 300 m, medan i landsbygdsområden - upp till 500 m.

Att lägga en ny linje makt över ovan distans sätts av lokala myndigheter.

Vad är ett projekt av den externa elektrifiering av ett privat hus?

För att utföra denna typ av arbete bör:

 1. Geodetiska eller situationsplan platsen för att ansluta el. Planen ska omfatta alla luft och kabellinjer, samt kommunikation.
 2. enhet av redovisnings el projektet med förväntningen att öppna maskinen och den nominella aktuella uppsättningen spänningsbegränsare.
 3. CIP anslutning från kabel linje projektstöd till doseringsstationen, transformatorstation, som ligger på platsen eller kablar under jord.
 4. Beräkning och konstruktion av jordning.
 5. För trefas nätverk vi beräknar krafttransformatorn, kontroll beräkning av bandbredd och ställverk, ställverks skåp typ PR.

All dokumentation är förenligt med organisationen av kraftnäten på platsen för den anslutna hem, om det krävs av lokala myndigheter.

elförsörjningen till den privata hem

Man bör komma ihåg att fungerar på en vagn el för markområde genomförs av elnäts baserad på projektdokumentation, men direkt på platsen för det arbete som utförs i egen regi.

installationskostnader bestämmas individuellt vid avresa brigaden. Anslutning av elnäten till huset sker i flera steg efter alla tekniska krav och samordning av externa anslutningar projekt:

 • elförsörjning till tomter och huset;
 • kontrollera beredskapen av anordningar för mätning av elförbrukningen;
 • anslutning till el hemma, fyller mätanordningar;
 • registrering av handlingar det utförda arbetet;
 • ingå ett avtal om leverans av el.

Efter ett positivt beslut om el korsa arbetena för kabelläggning och ledningar elektricitet i ett privat hus.

För enfasiga lednings det rekommenderas att ta kabel tvärsnitt på minst 6 rutor med koppartråd och 16 rutor, med aluminiumkärna. Ledningarna måste ha en hög kvalitet isolering utan skador och veck. Från stödgallret levereras två trådar: fas och nolla.

Mellan kablarna är nödvändigt att upprätthålla ett säkert avstånd: minst 50 mm när man närmar sig tegelvägg, och 100 mm när man närmar sig trä strukturen av byggnaden. Hålet i väggen, i stället för kabelgenomför förseglade icke brännbara material: cement eller bitumen lösning. Nästa kabel är ansluten till ASE eller enheten för att spela in energiförbrukningen beroende på projektet.

Man bör komma ihåg, om avståndet för att stödja elektriska ledningar är mer än 25 m, fastställs ytterligare poler. Höjden från marken att komma in i väggen av kabeln skall vara minst 2,75 m, och kabelingångspunkten till närmaste fönstret inte är mindre än 1,5 m.

Obehörig förbindelsepartiet till den el

Obehörig anslutning av ett privat hus, trädgård eller tomt till el, liksom otillåten ökning power summera kraftledningar eller elmätare Det är olagligt och leder till påföljder.

Olagligt installerade enheter för redovisning och distribution linje som skall demonteras, och huset kan ensidigt kopplas bort från elnätet organisation för energi.

Legalisering av bostäder är anslutna till el inkl land att utföra mycket svårt, förutom att en legalisering av kostnaderna kommer att bli flera gånger högre än strömförsörjningslinje licensierade organisation för den godkända planen i enlighet med specifikationerna.

Om anslutningen till strömförsörjningsledningen av någon anledning omöjligt att ansluta ett privat hem till el möjligt med hjälp av autonoma kraftkällor. Detta kan bidra till solfångarna, valet av vilken skall baseras på strömförbrukningen av energi.

För hushållsbehov kommer att vara tillräckligt med ström 6 kW. Samtidigt ta hänsyn till att den maximala mängden ström enheten ger från mars till oktober, är soligt väder. Molniga dagar, är den mängd el minskat avsevärt, och endast den mängd energi kan användas på natten i batteriet när den är ansluten till Solar.

Installation av solpaneler ganska kostsamt både vad gäller kostnaden för systemkomponenter och installationsarbete. solkraftverk Det behöver service.

Mer praktiskt att använda generatorer som ett alternativ el för privatbostäder. De är bullriga i drift, kräver vissa bränslekostnader. För att säkerställa drift av generatorn måste allokera utrymme för lagring av bränsle, och att alstra periodiska filterbyte och olja.

Dessa enheter är inte avsedda för kontinuerlig drift, i genomsnitt, är de utformade för 8-16 timmars oavbruten drift. Ju högre kapacitet hos generatorn, desto större bränsleförbrukningen hos en tjänst.

Video: Hur man ansluta el från posten

vindkraftverk används för kraftproduktion i blåsiga förhållanden med ett minimum vindhastighet på 2 m / sek, så att för att producera energi från 2 till 600 watt.

Nackdelen med dessa anordningar är beroende av vinden, så ofta de är installerade komplett med solsystem. Ju högre kapacitet enheten är större vindstyrkan krävs för att köra turbinerna.

Ställ in enheten kan vara oberoende, kommer att kosta vindkraftverk vara från $ 1500 beroende på effektmodellen.

Har ett privat hem uppvärmning el

Detta beror på det faktum att under installationen av elpanna 5 kW enfas elnätet är otillräcklig för hemmet. Därför innan du installerar elektronisk utrustning för uppvärmning av, är det nödvändigt att harmonisera de tekniska villkoren för att organisera elnätet.

Inte alltid kabelledningar makt gör det möjligt att ansluta en trefas nätet.

Moderna elpannor är tillförlitliga, de flesta modeller har ett inbyggt arbetsprogram systemet, vilket sparar energi. Sådan utrustning kräver ingen ytterligare installation av skorstenar och ombyggnad av värmesystemet. Pannans utgång väljs beroende på det område som skall uppvärmas.

elektrod~~POS=TRUNC pannor~~POS=HEADCOMP används också i värmesystem. Dessa enheter är kompakta i storlek och gör att du kan ställa in och ansluta dem till värmesystemet i ett bra läge. De är tillförlitliga, avstängd vid överhettning av anordningselement eller kortslutnings nätverk.

Anordningar tillåter programmering av vattentemperatur i systemet och rumsluften till ett förutbestämt indikator via en fjärrkontroll. Kan anslutas till värmesystemet av två eller fler enheter.

Mindre vanligt, för att värma upp småhus som används:

 • elektriska värmare - värmare;
 • infraröda värmepaneler;
 • karboxyliska värmare.

Användbara video om funktionerna i arbetet med elektrifiering

Enkel video historien kommer att ge dig information om processen att ansluta trefas strömförsörjning till datja.

Elektrisk anslutning till huset. Regler för att ansluta el till huset

Vid stugan är fullt möjligt att leva utan vatten och sanitet. Men ingen sådan procedur som för att ansluta ett nytt hem till el (kraftledningar), dess ägare, naturligtvis, inte kan göra. På senare tid, för anslutning till elnätet inte kräver någon tillåtelse från de statliga myndigheterna. Ägare Lands byggnader hade att göra var satt med hänsyn till disken och registrera. Idag har situationen förändrats radikalt.

Så låt oss tala mer om hur du utför elektrisk anslutning till huset. Till att börja med, låt oss ta itu med vad som krävs för att få tillstånd att göra det.

skall utarbetas, inklusive detaljerad och dess elektrifiering systemet i utvecklingen av projektet hemma. En av de operationer som erfordras i detta fall bör vara en räkning av den totala kapaciteten för alla apparater som ska användas i framtiden. Detta kommer inte bara korrekt beräkna tvärsnitt av kablar och ledningar alternativ för ytterligare utrustning, men också användbar för att få tillåtelse att ansluta till kraftledningsnätet.

Efter bestämning av erforderlig effekt (bättre med viss marginal), måste ägaren av huset gå till den lokala elbolaget och dit ett avtal om teknisk anslutning. tekniska villkor kommer att knytas till den. Den sista dokumenterade ett brev adresserat till chefen för leverantören. För avtalet, bland annat måste du skriva ett uttalande och ge professionella strömförsörjnings organisation handlingar som styrker ägandet av hus och mark, liksom den senaste planen.

Denna bilaga till avtalet tecken, exakt hur kommer att produceras elektricitet anslutning till huset. Det kan vara till exempel den vanliga eyeliner nya linjen eller förstärkt ersätter gamla eller kanske installera en ny transformatorstation. Det senare kan vara nödvändigt i händelse av att byggnaden ligger mycket långt från kraftledningen själv. Det är i själva verket i denna ansökan, målade krav på att ägaren av huset måste uppfylla för att få tillstånd.

Anslutning fritidshus el börjar med att ställa in disken, VRU och håller upp kabeltransmissionsledning (till anslutningspunkten). Alla dessa operationer, bland annat val av utrustning ska göras i strikt enlighet med kraven i TU. Då ägaren av huset kommer att behöva kontakta din lokala RECs för inmatning handling. Detta dokument skickas till händerna efter kontroll av experter organisation kopplingsscheman, inspektion av Verkhovna Rada och doseringsenheten (counter) och tätningen av den senare.

Ägare av RES hemma måste tillhandahållas och dokumentet som en "avgränsning lag bär tillbehör." Den definierar gränserna för det operativa ansvaret för det levererande bolaget.

Ansluta ett hus på landet med el (kraftledningar) är möjlig endast efter inspektionen disken och ASE kabel representant energibolag. I händelse av att något brott inte kommer att avslöjas, kommer fastighetsägaren får ett annat dokument - "Handlingen att prestandaspecifikationer" Nästa kommer att avslutas i själva verket själva fördraget för leverans av el.

Anslut matarledningen till överföringsledningen enbart modern standard är förbjuden. Elanslutning utförs uteslutande hemarbetande distributionsföretag. Dess representanter besökte platsen och ägaren av huset är ansluten förberedda kabeln till kraftledningar.

Därefter överväga vilka åtgärder som kan behöva utföra på specifikationerna och hur. Elektrisk anslutning i ett privat hem kan göras på två sätt - genom luft och jord. Den första metoden används oftare. Det faktum att en underjordisk förbindelse är dyrare och tekniskt anses vara svårare. Denna metod har valts endast i undantagsfall.

I tillägg till de billiga, är hem till en elektricitets anslutning (till transmissionsledningen) är annorlunda och mer enkel installation och underhåll. Reparera eller byta ut ledningar kommer att vara ganska enkelt, om det behövs. Denna procedur utförs som följer:

 • Tråd från kraftledningen är införd i ASU. Vid ingången med den automatiska tre-polig brytare måste installeras.
 • Därefter sträcker elmätaren tråd.
 • Sedan koppling till larm brytare med fyra poler.
 • I samma del bör placeras automatisk enpoliga omkopplarna hem belysning som är konfigurerade på en enda fas.
 • På belysning och makt delsystem måste separat RCD lämnas.
 • För utomhusbelysning och el uthus i panelen inkluderar ett separat avsnitt.

ASE kan hänga på väggen som ett hus från utsidan eller från insidan, och den kraftledning polen själv. Från det trådar in i byggnaden, är ledningar utförs genom rummen. Mätaren kan vara placerad i ASE, och i huset på väggen. Välj denna redovisningsenhet bör också vara rätt.

Detta förfarande, som förbinder landet huset till el måste utföras, som redan nämnts, med valet av de tekniska specifikationerna för utrustning. Med hänsyn till detta, naturligtvis, och disken.

Enligt GOST 6570-96, i bostadshus bör installerad effekt doseringsanordningar med arbetsström av ej mindre än 30 A och mindre noggrannhet klass 2,0. För övrigt valet av räknaren beror helt på personliga preferenser husägare. Självklart, om ytterligare parametrar inte särskilt anges i specifikationen. Ibland, till exempel, leveransföretag kräver husägare att endast installera elmätare. Naturligtvis i specifikationen bör anges antalet nödvändiga enheter faser. Typiskt, privata hem valda enheten ström av mer än 50 A.

Således anslutning av el till privata hus görs via inmatningsenhet. Strukturellt består av följande delar:

 • Ingångstrådar som kan vara enfas eller trefas.
 • Terminal kontakt för anslutning av bly och släpkablar till konsumenterna.
 • Utklipp, via vilken det är möjligt att aktivera eller inaktivera hemnätverket.
 • Automatsäkringar och RCD. Den senare enheten är ansvarig för minskningen i resistans i händelse av spänningsstötar.

I moderna ASUs brytare ofta ersätts med tre-poliga brytare. Den sista parametern beräknas beroende på den totala kapaciteten för alla potentiella konsumenter med en liten marginal.

Bland annat måste du installera och starta bussen marken som för att ansluta nolledaren från kraftledningar. Om så önskas, kan den anslutas till nolledaren och redan av VRU. Re-jordningskretsen görs också till GZSH. I detta arrangemang är den neutrala tråden separeras i marken och byggnaden avgas till noll.

Vad ska införa kabeln

Utföra elektrisk anslutning till ett privat hem, bör du välja rätt inklusive sig den yttre tråd. Krav för kabeln som ansluter kraftledningens ledningar av byggnaden är följande:

 • Den måste bestå av minst fyra trådar. I detta fall finns det en möjlighet av energifördelningen på de tre faserna.
 • Det är bäst att installera kopparkabel.
 • Den minsta tjockleken på den ingående kabeln - 4 mm.
 • isoleringsskikt på det måste vara tillräckligt tjock och naturligtvis en helhet.
 • Kabel tråd i korrugerade PVC rör.
 • På tråden måste ha ett intyg om MES och Rostest.

Reglerna för kablarna till huset

Till huset kabeln måste utföras med följande rekommendationer:

 • Tvärsnittet av kopparkabel till 4 mm är avsedd för en maximal längd av 25 m. I det fallet, om huset är beläget på transmissionsledningen ytterligare, är det bäst att sätta mellanliggande poler.
 • Sträcka yttre lednings för att förhindra dess kontakt med de metalliska elementen (räcken av balkonger, staket på gården, och så vidare. D.).
 • Om ledningarna kommer att hållas längs den yttre väggen av byggnaden, bör den placeras närmare än 75 cm till en meter fönster och balkong. Det bör ta hänsyn till eventuella fluktuationer ledningar.
 • Genom väggen av kabeln ska hållas i isoleringsröret.

Regler för att ansluta el till huset genom kablar under jord

Därefter ska vi prata lite om det sättet att ansluta hemnätverket till överföringsledningen. När du ansluter jordkabel hålls stången ner. På en höjd av upp till tre meter från marken måste skyddas mot mekanisk skada på stålröret. Från stolpen till huset grävde ett kanaldjup av 70 cm till 1 m. Vid läggning av kabeln längs byggnadens diket grävs på ett avstånd av minst 70 cm bort från huset grund. Under byggnader tråd pull är strängt förbjudet. Innan kabelträd bör förbli ett avstånd av minst 2 m, medan buskarna - 75 cm.

När ingångs hem kabeln är ansluten till kraftledningen levererar de anställda i bolaget genomförs idrifttagning arbete syftar till att identifiera alla möjliga problem. Om det senare är tillgängliga för att produceras arbete eliminera dem. Också noga kontrolleras kabelisolering.

Det är ett sådant sätt och är gjord på ryska elektrisk anslutning till huset. Ukraina har nyligen infört i sitt territorium liknande regler. Ägaren av webbplatsen kommer också att behöva först lämna in de nödvändiga dokumenten till det levererande företaget. Vidare kommer husägaren måste köpa disken och registrera den i de lokala förnybara energikällor. Uttalande av leverantören företaget måste övervägas inom 15 dagar.

Ett exemplar undertecknas av båda parter för leverans av elavtal kvar i händerna på ägaren av huset, den andra - i det levererande företaget.

Hur ansluter el till huset och tomten är: vart man vänder sig, vad man ska göra och hur mycket det kostar

Elektrisk anslutning till hemmet eller området kan ta lång tid - åtminstone - en och en halv månad, max - upp till två år. Även juridiskt du måste få tillstånd inom 30 dagar från ansökningsdagen. Onödigt anslutningsområdet eller huset till makt brukar ta upp till sex månader, även om de kan anslutas och en halv vecka, och kan dra några år. Det beror helt på situationen, dels - från uthållighet.

Skaffa ett tillstånd att ansluta el

Proceduren är densamma, oavsett om du vill ansluta en bit mark utan en byggnad eller konstruktion av permanent (privat hus) eller tillfälligt uppehållstillstånd (stuga). Till att börja söka efter en adress försäljningsenergikampanj i ditt område. Lättare att göra det på internet genom att skriva i sökrutan "försäljning adress energikampanj" och lägga till namnet på området. Det finns situationer när området står på kanten av täckningsområden för de två enerosbyta organisationer. Då ansökan lämnas in till den vars pelare är närmare.

För att genomföra ljuset i privata hus eller på land kan vara förekomsten av specifikationer. Du kan ta reda på energi levererar organisationer i ditt område

Enligt de hittade adresserna sänds det ifyllda ansökan och dokument. I varje distrikt en lista över dokument kan variera något, men de flesta kommer att behöva:

 • Ansökan om anslutning (en av de former och fyll mönstret som visas i bilden nedan).
 • Kopia av passet är data som anges i ansökan.
 • En kopia av äganderätten.
 • Kopia av TIN.
 • En lista över alla energikrävande apparater som kommer att ansluta till nätverket med sin makt.
 • belastning beräkning.
 • karta och hus i skala, som visar läget för de närmaste elektriska polerna. Om platsen eller i närheten har rör (gas, vatten, avlopp, etc.), måste de vara på planen. På planet hem för att indikera den plats där kommer att installeras installationen.

Du kan ansöka per post eller personligen. Om du väljer att ta en fordran personligen, gå till receptionen till sekreteraren, skicka din ansökan för anslutning till två kopior av alla handlingar i det andra (han lämnade dig), be att sätta dagen för antagandet dokument. Med denna metod för att mata dig ett exakt svar för hamn bestämmelserna i 30 dagar.

Tillämpningsexempel fylld elektrisk anslutning till ett parti

Du kan skicka din förfrågan via e-post. I det här fallet måste du vänta ca 45 dagar, med hänsyn till den tid för postutdelning. Om det inte finns något svar, skicka en begäran om andra eller rida och tillämpa personligen. Detta händer sällan, men det finns också en sådan situation: brevet någonstans förlorade zasortirovali etc.

Fotot visar ett exempel på fyllning av ansökan. Detta är bara ett av proverna, blanketter ändra åtminstone en eller två gånger per år, så du måste hitta strömmen vid tillfället typ av formulär och fyll i den.

I ett brev från "kraftförsäljning" kommer du att få två kopior av avtal om anslutning till elnätet, som undertecknades av företrädare för kampanjen och "Tekniska villkor för anslutning" (TU).

Du måste titta noga på vad du har skickat, om du är nöjd, underteckna ett kontrakt och en kopia ges tillbaka.

Innan undertecknandet av kontraktet läsa den noggrant

Överenskommelsen etablerat en period summera el till platsen. Standard stod där 6 månader. Denna maximala tidsperiod som upprättats enligt lag för att utföra allt arbete. I själva verket är den term anslutningen starkt beroende av hur långt bort inlägget från platsen. För stadsmiljö "nära" betyder ett avstånd av cirka 300 meter på landsbygden - mindre än 500 meter.

Om avståndet är inom detta område, kan du ansluta snabbare - ett par månader. Om långt - period kan vara mycket längre än sex månader. Även efter denna period kan du göra en anmälan. Oavsett när du kommer att ansluta el till platsen, konstruktion börja när du är bekväm.

Ibland Kontraktet är värt vag formulering, utan att ange ett datum. Till exempel, en sådan "№ anslutningsdel ... göras inom 6 månader, förutsatt modernisering eller reparation (konstruktion) för ned transformatorunderstation". Genom att underteckna kontraktet, som innehåller cirka sådana eller liknande text, kan du vänta i åratal: när organisationen kommer att påbörja byggandet eller modernisering av fjärrvärmecentralen. Först efter detta kan du inom 6 månader, kan din webbplats vara ansluten till elnätet.

Hur mycket gör ingen elektricitet

Enligt den resolution som antogs år 2011, nummer 129 om strömförbrukningen med upp till 15 kW, och avståndet från platsen till närmaste stolpen 300 och 500 meter (beroende på vilken typ av uppgörelse), kostnaden för el-anslutning kommer att vara 550 rubel.

Om lasten eller avståndet är större, är anslutningen vid kommersiella hastigheter, och det är - en helt annan mängd. Till exempel, i Moskva och angränsande områden för anslutning av en kW effekt är nödvändigt att betala 10 tusen. Rubel. Det vill säga, om du behöver 16 kW, är det 160-200 TR och mer. Vid kommersiella priser anses vara en anslutningsavgift och om avståndet till posten på landsbygden är mer än 500 meter, och i staden - 300 meter.

Hur mycket gör ingen elektricitet beror på avståndet till närmaste stolpen och effektbehovet

Därför är det klokt att köpa platsen för att ta reda på var det är den närmaste elstolpe är ansluten. Detta kommer att avgöra hur mycket pengar kommer att behövas för att ansluta el till huset eller tomt. Överens 550 rubel och hundratusentals - skillnaden är mer än påtaglig.

Ibland, även om det tar 15 kW och pole står inom dessa gränser, är du veta att en del arbete måste betalas separat. Rätt att kräva att du betalar ingen. Även om du vill öka kapaciteten av utrustning och nätverks uppgraderingar. Om dina krav faller inom de villkor som anges ovan, kommer kostnaden för el-anslutning till marken eller huset vara 550 rubel.

Efter upplösning och tekniska förutsättningar uppnås, är det nödvändigt att utveckla en del av elektrifieringsprojekt. I grund och botten, för att göra ledningarna genom huset ledningar plan kan vara sin egen, men om huset är stort, med hjälp- och tekniska lokaler med elproduktionen inom området för installation av pumpstationen eller en pump för vattenförsörjning, är det bättre att beställa projektet i en specialiserad organisation. Och det bästa alternativet - att kraftförsäljningsorganisation där du ansökte om anslutningen. Problem med acceptans kommer att bli mycket mindre.

Exempel på hemmaelektrifieringsprojekt

Om projektet kommer att vara för dig själv, kommer det att behöva gå med på strömförsörjnings organisation. Om kraven uppfylls, kommer du att godkänna det om det är ett brott, visar att du behöver ändra. När du har gjort ändringar, åter lägga fram förslaget att underteckna. Endast genom att ha till hands redo att underteckna projektet, kan du börja att genomföra den.

God dag! Köpt mark, innan det fanns en, då grannen uppdelas den i 2 delar. 15kW 1 inlägg för två med en granne, är naturligtvis inte tillräckligt denna kapacitet för två personer. Så ordföranden föreslås att en särskild tjänst som 115000 (inte officiellt) eller 225000 (officiellt). Prompten tillräckliga mängder alls? om de åtgärder som är legitima?

mängd klart otillräckliga.

God dag, och kostnaden för ett projekt och den tid beredningen?

God dag! Idag var jag en nödsituation, kabeln som leder till posten, gnistrade och det fanns en trasig ledning. I nödfall Samtalstjänsten vad det skulle kosta att eliminera olyckan i Kursk. Tack.

Vi sympatiserar. För att besvara din fråga är en lokal service. I olika regioner olika priser.

God eftermiddag, berätta vad du gör om dig till närmaste uppkopplade av 206 meter, och Power Supply Company erbjuder en ta på en mer lång-line, naturligtvis på min bekostnad, inte avtalet inte preciseras vad som skulle ta pengarna, kontraktet jag har ännu inte undertecknat det, tog det till . Tack.

Kanske från närmaste linjen inte är tekniskt möjligt att sträcka. Det händer. Försök att prata om det med designern. Kan hjälpa till.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =