Elektrisk ugn för bakning hemma

Bakning: elektriska ugnar

Elektriska ugnar, är det för det mesta inte är en värmekälla för uppvärmning, men också en värmekälla - matlagning. På grund av utvecklingen av elektricitet enkel ugn gick två sätt. Vissa människor i denna "gren" av utrustningen började pannor och andra - elektrisk ugn, bordsugnar, kompakta stationära enheter för uppvärmning av mat eller mobila enheter för dessa ändamål. Ofta i stora och små städer kan hittas och improviserad utrustning för uppvärmning av vatten eller mat: konstruktionen är enkel, tillförlitlig, testas för års drift.

Enkel elektrisk ugn

För att beskriva alla tänkbara varianter av denna utrustning som inte kommer att vara tillräckligt för alla webbplatser på Internet. Så vi dela upp den i stora grupper och identifiera de mest grundläggande. När du väljer att köpa vad du behöver, så är du välkommen, shopping och välja lämplig modell redan som hittills förteckningarna över produkter är mer än 20.000 optioner endast efter överenskommelse ytlig bedömning.

Ugn från väggen: bara sätta i kontakten

Gå tillbaka till grunderna: i gamla hus av 50-60 år av förra seklet kan hittas i de enkla ugnen ugnar. Inte en rysk spis, där bröd bakades, nämligen ugnen: byggt intill förbränningskammarens järn låda med ett handtag. De blev förfäder den första elektriska ugnar, gjorda utanför ugnen.

Situationen med denna typ av utrustning följande: utvecklingen av tekniken har gått för, på två sätt. Några inbäddade ugn stål med viktfunktioner (grillning, bakning, torkning frukt- eller kött), medan andra var endast separata ugnar. Naturligtvis många av dagens fristående ugnar har ytterligare funktioner (samma grill), men i ärlighetens namn, vi konstatera - de har några användningsområden.

Rymliga multifunktionella elektrisk ugn

Bakverk - en traditionell sak. Och köpa en ugn, hemmafruar uppmärksamma två alternativ: om det är möjligt att laga mat i hennes paj / kaka / cookies, och om det är möjligt att baka kött. grillfunktion används 1-2 gånger för att kontrollera utrustningen, och sedan glömt - ger företräde till människor av kött på denna grill med rök i den friska luften.

Evolution ugnar ledde också till att skapa saker som brödrostar (enheten lätt, men vad en elegant ordning!) Och bakugn.

elektrisk Bakmaskin elektrisk brödrost

Electric: vad kan vara enklare och mer tillförlitliga?

Den största delen av utrustningen:

1

1. Det finns en inbyggd (endast ugnen).

Inbyggd elektrisk ugn

2. Redo att installera i sammansättningen av den traditionella kaminen (klassisk arrangemang 4 kokplatta + mässing elskåp) och individuell stationär ugn för bakning.

En separat elektrisk ugn för bakning

3. Det finns exempel på en brännare för uppvärmning av mat.

Elspis med ugn och kokplattor

4. I denna artikel kommer vi inte anser de industriugnar, som ligger i en mini-bagerier och pizzerior, bagerier och andra stora industrier. Vi noterar bara att denna kraftfulla utrustningen är den verkliga källan till värme som kan värma butiken.

Elektrisk ugn industriella prov

Strömförbrukning av hushållens elektrisk ugn kan delas in i tre segment:

  • Låg effektförbrukning (600-700 watt). De skiljer sig också liten volym - inte mer än 35 liter. Det är sällsynt, men kan hittas.
  • Power of 1200-2000 W - representerade en av effektområdet. Sådana ugnar förvärvas familjer. Den genomsnittliga volymen av 50 liter.
  • Kraftfull elektrisk ugn, förbrukar 2.000 watt och uppåt. Vanligare i segmentet vinden inbyggda garderober. Med denna teknik är det redan möjligt att etablera enkel verksamhet bakning bakverk.

Priserna på utrustningen:

1. En liten ugn skulle kosta runt 3000-5000 rubel, beroende på tillverkare, e-fyllning och kvalitet. Detta är den lägsta tröskeln till priset av en ny elektrisk ugn.

Litet bord elektrisk ugn

2. Ytterligare prishöjningar beroende på tillgängligheten av de olika funktionerna och befogenheter kontroll. Spetsad med tillräckligt elektronik enhet ökar kostnaderna för minst 20-30%. Namn (modenamn) fortfarande ger tyngd - ca 30%, inte mindre. Totalt: elektrisk medeleffekt främjas varumärke kostar mellan $ 6500 rubel. I gengäld tillverkaren ger stabil drift av enheten, garanti, vacker design.

Förbättrad elektrisk ugn

3. inbyggnadsugnar. Minimipriset med ett minimum av funktioner - från 15000 rubel. Fördelar - hög volym. Aggregat, i princip, alla utformade för att 3-3,5 kW. Prisintervallet för modeller av kända märken - från 18 till 30 tusen rubel.

infälld ugn

4. Spisar elektroniska sammansatta av plattor för matlagning. Arrangemanget av "4 kokplattor (eller gas eller elektricitet, eller en kombination av dem) plus elektrisk ugn" kommer att kosta mellan $ 8-9 tusen rubel på ett minimum. Ytterligare varianter är möjliga: gasspis med en elektrisk garderob för bakning, den genomsnittliga kostnaden för 12.000 rubel. Varianter fullt elspis (4 brännare + ugn), från välkända tillverkare, börjar att sälja 18 tusen.

Ugnen som en del av en elektrisk spis

Mini ugn för köket, när alla hyllorna är upptagna

Prefixet "mini" betyder volymen av ugnen - det är cirka 25 liter. Följaktligen har anordningen mindre dimensioner. Priset på en sådan ugn och dess strömförbrukning till "mini" kategori hör inte. Kostnaden för el och kostnaden är jämförbar med vanlig elektrisk ugn mellansegmentet: 1500 W bör sättas 3-4,5 tusen rubel.

Liten elektrisk ugn

Men de ibland efterfrågas av konsumenterna. Mini ugn för köket - en oumbärlig pryl, när det inte finns någon gas, och köket är sällan besöks. Det gäller sådana byggnader som en sommarstuga, en sommar kök och andra platser långt från gastillförseln. Som ett alternativ, kan den användas som en mobil spis under resor till sjöss, om du ska laga mat själv: verkligen sparar utrymme i bilen, och det är tillräckligt för en snabb bakning enkla rätter.

Funktioner elektrisk miniugn

Vi kommer inte att mata dig betala berömmande recensioner av välkända varumärken, och visar en tendens att konsumenternas åsikter, samlas på forumet. Så var det kunna samla:

 1. Alla hemmafruar vill ugnen mer. Början. Byte av ugnen i stort - är alltid en prioritering. Därför är det bättre att ta en större volym. Om framför dig är två elektrisk ugn, till exempel, med en volym på 50 liter och 54, tveka inte att punga ut för en som rymmer 54 liter. Fördelarna med att köpa en två ugn. Först du drog att köpa följande, ytterligare ugn i 3-5 år (den tid det tar värdinnan, att behärska den mest kompletta användning av volymen). För det andra behöver du inte höra klagomål att ugnen inte passar i pannan, tårta pan och andra attribut som gör det möjligt att diversifiera familjen middag. Kom ihåg: liten kaka - det är intressant.
 2. Tydligt negativa recensioner om ugnen kända varumärken matchade inte villkoren för garantin, reparation - alla etablerade. Främst kända varumärken ger vår omtalade service. Alla problem där: att förändring är inte något som går sönder. Men reparera. När det gäller billiga modeller av okända, gjorde något åt ​​dem inte skriva (tillverkare av sådan utrustning får inte skriva bokrecensioner på Internet).
 3. Många utmärkelser. Speciellt på de dyrare modellerna.

Kompakt elektrisk ugn

Tips för att välja den bästa elektrisk ugn

Kan jag göra mässing elskåp med sina händer, såsom "Zanussi" eller "Boche"? Du kan! Förutsatt emellertid att händerna fästs lära sig rätt huvud.

 1. Kunskap om komponenter (upphettningselement, fläktar, elementära automatik) och vad man gör.
 2. Färdigheter metallarbete, VVS och elektriska verksamhet.
 3. Begreppet värmeisolering och elektrisk säkerhet.

Tillbehör (minimi):

  • värmeelement
  • temperaturregulator
  • Ett termoelement (ansluten till styrenheten)
  • Reläer (med användning av styrsignaler aktiverar eller avaktiverar spiral)
  • On / Off-knappen (med bakgrundsbelysning)
  • Fan (tillval på begäran)

Hantverkare gjorde kroppen på olika sätt: som gör de två skalen och fyller den med termisk isolator, någon som erbjuder boende i eldfast stenbyggnad, är det att ställa in spiral.

Elektrisk ugn, gjort med sina egna händer

Ugnsluckan mönster är också annorlunda: från det enkla till det ledade parallellogram skärmtak.

Över två dussin filmer om detta ämne - är mycket intressant, det finns arbets versioner. Graden av genomförande av improviserade enheter - från den vackra och "wow" att "det är skrämmande att komma."

Nedersta raden. Översyn massa video, vi konstatera: Det här är ett jobb för amatörer och proffs, är det möjligt, men endast med förekomsten av vissa färdigheter från konstnärer. Spara mycket svårt: mass montering av segrar så långt från privata ägare i effektivitet. Gör bra, vilket är viktigt för värdinnan gärna använda den i köket - det är svårt. Design de flesta artister inte kan.

Men att använda dessa saker i industriell produktion av kakor och bakverk - detta är ett mycket intressant alternativ. Med tanke på en order att bygga en verksamhet på bakning eller andra produkter, som behöver el, bör undersöka dessa material är noggrann: i stora volymer ugnar du kan spara mellan 30-40% av kostnaden jämfört med industridesign.

Beskrivning av inbyggd elektrisk ugn Gorenje BO 5333 RW

Modern miniugn: 9 lägen

Mini-ugnen är en användbar teknisk anordning för matlagning miniugn har alltid varit populära bland våra värdinnor. När allt kommer omkring, litet kök, och så vill påtvinga dem nödvändig utrustning för att underlätta arbetet. Kompakt apparater efterfrågan. Och i det lilla köket vill inte bara äta, utan också för att laga mat med modern utrustning. Men problemet är att man inte alltid praktiskt att kan installera smarta köksmaskiner i det lilla köket. Men sedan komma till hjälp av vissa tillverkare av köksutrustning. De erbjuder en väg ut - en enorm ugn ersätts av en kompakt mini-ugn.

Klasser för elektriska pajer

Miniugnar blir frekventa gäster i mini-kitchens. Köparens uppmärksamhet - denna köksutrustning lockar på grund av sin lilla storlek och enkel underhåll. Tja, en viktig aspekt vid valet av denna utrustning är en liten strömförbrukning i jämförelse med mikrovågsugnar. Mini-ugnen kan enkelt byta ugn, brödrost, grill och mikrovågsugn. Samtidigt är funktionerna och egenskaperna hos sådan populär utrustning i köket, som en mikrovågsugn, begränsade.

Elektriska spisar kan skilja sig i kraft och storlek

Människor, särskilt de som följer sin form och hälsa, är ugnen speciellt värdefull.

I det kan du tina mat, värma upp färdigmat, baka pajer eller grytor, baka kött, grönsaker eller fisk. Och alltid rätter kommer inte bara att vara användbara, men också läckra och vackra. Hur hanterar denna mini-ugn sin uppgift? Hur väljer man rätt maskin för ditt kök?

Klasser av miniugnar av värmeelement:

Elektriska spisar med kvartsvärmeelement värmer utrymmet mycket snabbt. Mini-ugnen värms upp i 1 min, vilket gör ugnen till +220 ° С. Element av uppvärmning är i detta fall flera stycken underifrån och uppifrån. De kan fungera antingen individuellt eller kollektivt, beroende på förinställt läge. Experter rekommenderar att man tar hänsyn till några nyanser för att skapa ett konstverk i form av pajer eller pajer, vilket kommer att hysa ditt hem. En bra paj kan bara komma ut i ugnen, som har en stor volym. Bakning kommer att ha ett gott utseende och en överdådig deg, men samtidigt är ugnen med stor volym längre att värma upp.

Ugnen ska värmas upp i 10 minuter så att du kan lägga nästa goda paj där och efter tillagning, lämna bakverket i 30 minuter eller 40 minuter, medan du stänger av den elektriska ugnen. Men om familjen är liten, och behovet av bakning är liten, är det bättre att välja en liten ugn. Detta är rationellt och effektivt.

Vad är skillnaden mellan en mini-ugn och en mikrovågsugn är själva arbetsprincipen. Mikrovågsugnen arbetar med användning av mikrovågsvågor och miniugnar - på infraröda strålar. Funktionsprincipen för minikökor är mer naturlig och naturlig än mikrovågsvågor. Hur ser en miniugn ut? Mini-ugnens utseende och dimensioner liknar mikrovågsugnar.

En mini-ugn bör väljas, styrd av antalet personer som kommer att använda den.

Ofta har minikökor flera sätt att laga olika matvaror

Miniugnar produceras i en ugnsvolym från 8 liter till 40 liter. Det finns små miniugnar, deras volym av ugnen är ca 12 liter. Sådana ugnar är bra för att göra varma smörgåsar, förbereda pizza och rosta. Specialister rekommenderar att du väljer ugnsvolymen, som är avsedd för 1 person, ca 10 liter och för tre - upp till 20 liter.

Funktionssätt för olika modifikationer av miniugnar:

Den elektriska ugnen kan värmas upp med två nivåer av värmeelement - det nedre och det övre. Detta läge rekommenderas speciellt för att laga bakat kött och fisk samt stewed grönsaker och frukter. Grillen gör det möjligt att förbereda rostat bröd, aptitretande pizza och luft svamptårta. Endast den övre nivån på värmeelementen fungerar. Den känsliga regimen kommer att vara speciellt intressant för älskare av kryddiga kycklingben och kryddiga vingar. För att få det här smaskigt behövs endast den lägre nivån av ugnsvärmeelementen.

Regimen av rostat bröd är särskilt efterfrågad för älskare av morgonkaffe och krispiga toast. Bakning talar för sig själv - ett sätt att laga bakverk. Till exempel, för att förbereda en luftkaka, måste du putta formen med provet i ugnen i 30 eller 40 minuter vid en temperatur av +180 ° C. Utöver dessa lägen, kända många hemmafruar som använder elektriska mini-ugn, det finns vissa modeller av liten ugn fortfarande andra, såsom "rostning", "värme".

Konvektionsprincipen är ganska enkel. Det är en inbyggd fläkt som fördelar het luft jämnt över ugnen. Rätter är beredda snabbare med 20%, och därmed är energibesparing betydande. Tillverkare rekommenderar att man använder konvektion i billiga miniugnar, där det bara finns ett värmeelement. Om ugnen är utrustad med 2 element, förlorar användningen av konvektion under sådana förhållanden sin betydelse. Automatisk avstängning är en mycket användbar funktion som inte låter maten vara överkokt, särskilt när temperaturen har nått sitt maximala värde.

Hur man väljer en mini ugn med ström

Många hemmafruar, som väljer en mini-ugn för sig själva i köket, glömmer att kostnaden för elenergi inte kan diskonteras. Om man tittar på miniatyrens egenskaper kan man se en funktion - ju större storleken på elektriska enheter är desto större är deras effekt och därmed strömförbrukningen. Hittills erbjuder tillverkarna en mini-ugn med en effekt på 650 watt till 2200 watt.

Välj en mini-ugn, beroende på disken som du ska laga mat

Modifikationer av miniugnar i kapacitet:

 • Upp till 10 liter har en effekt från 700 W till 600 W;
 • Upp till 15 liter - 700-1600 watt;
 • Upp till 20 liter har effekt från 1700 W till 1900 W.

Det bör noteras att miniugnar med kvartsvärmeelement upphettas snabbare, men kostnaden för denna utrustning är ganska hög och enheten är energiintensiv. Elektriska miniugnar skiljer sig också åt i kontrollmetoden. Mekanisk typ av kontroll utförs med hjälp av runda mekaniska handtag. Sådana ugnar är mycket populära bland hemmafruar, som uppskattar enkelhet i sitt arbete, och viktigare är sådana modeller billiga.

I moderna modeller är elektronisk reglering inbyggd i en mini-ugn, men kostnaden för sådan utrustning ökar.

Mini-ugnar har också ett annat dörröppningssystem. Mini-ugnens vikeldörrar liknar den vanliga variationen för oss i en vanlig ugn, men endast i reducerad form. Men här finns det flera nyanser - om det är planerat att den elektriska minugnen kommer att installeras på ögonivå, är det bättre att inte köpa sådan utrustning med en lucka, det blir mycket obekvämt under drift. Därför är det bättre att överväga en annan ändring av miniugnen med en sidodörr.

Betyg av tillverkare av miniugnar

Värderingen av miniugnar kan börja med en översyn av de mest kända tillverkarna. I alla snabbköp av hushållsapparater finns ett brett utbud av utrustning från många företag. Vilken typ av ugn ska man ta, än skiljer sig en tillverkare från en annan? Det finns många frågor. Experter rekommenderar att du väljer produkter av kända märken, granskningen av dessa företag är enorm. Och många parametrar som du kan välja en mini-ugn, som passar värdinnan, diskuteras i de tidigare kapitlen.

Företagstillverkare är alltid redo att ge köpare de bästa modellerna av miniugnar, efter att ha hört om det behövs.

Från vad som ännu inte har beaktats är det nödvändigt att notera ett element som en panna. På det beror kvaliteten och bekvämligheten av processen att laga olika rätter. I vissa fall, när förpackningen och produkterna är mycket tunga, på grund av ett felaktigt eller tunt bakplåt, kan problem uppstå med inte det bästa resultatet.

Beslutar att köpa en viss mini-ugn är det värt att läsa om det i förväg på Internet

Typer av brickor för miniugnar:

 • Stå i form av en gitter;
 • Platt version;
 • Konisk för kyckling;
 • Teleskopisk bakplåt.

Teleskopisk bakplatta för miniugnar, det här är ett mycket bekvämt system. Ett bricka utdrages tillsammans med dörren längs styrningarna. Ett sådant ugnsbricksystem är det säkraste.

Mini ugn för att baka delikatesser

Mistresser med erfarenhet hävdar att den riktiga italienska pizzaen är förberedd i miniugnar. I en vanlig gasugn av denna kvalitet kan inte bakning uppnås.

Det är också rött i miniugnar, muffins och muffins, men för deras bakning är det nödvändigt att ha speciella silikonformar. Vad mer kan du göra i en mini-ugn - smuligt ris, bovete gröt och bröd.

Att laga mat - det är en rolig och kreativ process, särskilt i våra dagar, då i syfte att underlätta processen för matlagning apparattillverkarna kända företag varje dag är på domstols köparna fler och fler nya produkter för köket. Och viktigast av allt, för att inte gå vilse i det här teknologiska havet för hemmet, måste du veta exakt vilka parametrar du väljer och kontakta säljaren.

Vilket är bättre att välja en elektrisk ugn för att baka bröd och pajer hemma

Den elektriska ugnen för huset är en bekväm och funktionell enhet. Beroende på uppsättning egenskaper i elektriska kan baka bröd och söta bakverk, grillat kött och grönsaker, stek grillad höna - kort sagt, för att förbereda många läckra rätter. När du köper är det viktigt att du inte gör ett misstag när du väljer en spis och överväger alla egenskaper hos den modell du vill ha.

Utbudet av elektriska ugnar är brett, och när du kommer till affären är det svårt att föredra någon modell. För att inte bli besviken i köpet är det bättre att i förväg bestämma med de nödvändiga egenskaperna en uppsättning funktioner, såsom:

 • ugnsvolymen;
 • effekt och begränsningstemperatur;
 • antal värmeelement;
 • typ av förvaltning;
 • driftsätt
 • förekomsten av grillning, konvektion, ytterligare lägen;
 • en komplett uppsättning
 • inre täckning;
 • design;
 • tillverkaren.

En viktig egenskap som beror på både kraften och funktionerna och priset. I små ugnar från 5 till 12 liter du kan göra varma smörgåsar eller rullar, pajer, en liten pizza, torka brödet på toast. hon lämplig för smekmånad, studenter - de som inte gillar att spendera mycket tid i köket. Små ugnar är som regel utrustade med endast nödvändiga uppsättningar funktioner.

Spisar med en volym av upp till 25-28 liter mest populära. De kan baka pajer och bröd, kakor och kakor. Deras funktionalitet är mycket bredare, kraft - mer. En sådan ugn tillräckligt för att möta behoven hos en vänlig stor familj. Stora elektriska ugnar med volym upp till 40 liter kan byta ugnen, men dimensionerna är ganska stora och innan du väljer en sådan modell är det värt att tänka på var du ska installera den.

Kapacitet - kapacitet är mängden värme ges upp till regimen förinställda temperaturen. Därför spis makt beror på storleken och driftsförhållanden. Dess värde kan variera från 600 W till 2,2 kW. Mer kraftfulla modeller inte kan hänföras till hemmet, som heltid ledningar kan inte motstå sådana laster.

Det beror på kraften och hastigheten hos ugnen uppvärmning till den inställda temperaturen och den maximala temperaturen. För olika rätter är det annorlunda:

 • för kex och kakor luft - upp till 180 grader;
 • för vegetabiliska grytor - 200 grader;
 • baka kakor och bröd - upp till 220 grader;
 • för stekning och grillning - upp till 250 grader.

Strömmen beror också på antalet värmeelement - värmare. Modeller med två värmeelement, placerade på toppen och botten av ugnen, kraftfullare och kan du välja lämpligt läge för uppvärmning.

Driftsmoder av ugnen och ytterligare funktioner

Multifunktions ugn utrustad med temperaturkontroll, gör det möjligt att ställa in önskad temperatur, och välja läge för värmeelementen. Samtidigt driva de två värmeelement i ugnen skapar en jämn temperatur vid denna tidpunkt rekommenderas att baka kött eller fisk, baka bröd och kakor, du kan också göra vegetabiliska grytor. Det ger en jämn tillagning.

I drift, endast den nedre värmeelementet i ugnen skapade känsliga läge lämplig för bakning av glaserade konditorivaror. Även när den nedre värme kan stek anbud kycklingvingar och ben - de kommer att brinna.

Övre uppvärmning används för att framställa en knaprig skorpa, bakning pizzor eller smörgåsar varm matlagning Julien och grytor ost. I det här läget, vänder de bästa rätter krispiga och botten förblir saftigt.

Vidare kan ytterligare funktioner vara i ugnarna.

 1. den "Convection" -läge Det visar inbäddad i en ugn fläkt vilken blandar luften, vilket gör att stabilisera temperaturen i alla delar av ugnen. I det här läget, baka bröd och bakverk, fina bakverk, konfektyr. Konvektionstillagning accelererar dem med 20-30%, och de erhållna produkterna av en grönskande och röd.
 2. grill - en oumbärlig funktion för dem som vill äta en saftig knaprig kyckling eller bayerska korv. Den roterande grill tillåter brynt kött eller fågel jämnt.
 3. "Avfrostning" -läge för att tina produkter. Denna ugn är till stor del ersätta mikrovågsugn.
 4. Dessutom kommer ingen skada på människor användas "Värme" -läge, utformad för snabb uppvärmning av rätter att en behaglig temperatur för att äta, vanligtvis 60-70 grader.
 5. Belyser ugnen, som kan kopplas på när dörren öppnas eller en knapp separat. Den är lämplig för bakning kex och kex produkter från jäst deg, som kan sedimentera från den kalla luftströmmen.

Funktion, som är utrustade med nästan alla moderna apparater som är avsedda för matlagning. Närvaro timer kan du välja och ställa in matlagning eller bakning och göra sin egen sak, och maten är inte prigorit.

På spisen kontrolltyp kan vara mekanisk, med flera vridknappar, eller elektroniskt, med en touchpanel. Mekanisk styrning är enkel och intuitiv även för äldre, är mekanismen sällan misslyckas och lätt att reparera. men elektroniska paneler, är i allmänhet mer informativ och tillåter dig att mer exakt välja tillagningsprogrammet. Prioritera, du kan göra ett val till förmån för en eller annan typ av kontroll.

Den här artikeln innehåller viktiga råd och tips som hjälper dig att snabbt och effektivt för att måla spisen i hemmet, i badet och i landet.

Nuvarande modeller har normalt en non-stick beläggning, vilket gör det lätt att tvätta oljespray, fett och såser. Kvalitativ beläggning, dessutom är resistent mot aggressiva rengöringsmedel baserade på syror och baser är inte föremål för repning, inte skadas av överhettning. Om ett pass är värt karakteristiska «Durastone» - kan du tryggt lita på denna beläggning och välj modellen.

Ingår i kaminen kan hålla användbara saker:

 • och en mängd olika bakformar för bakning och stekning;
 • dish pizza;
 • grillen för tillagning av kött;
 • i modeller med en roterande grill - spotta;
 • Löstagbar dropplåda för enkel rengöring ugn - toast smulor, fett och stänk av sås faller på brickan, och inte på botten av kaminen.

När du köper bör vara uppmärksamma på den enkla installationen av brickor, galler och andra flyttbara delar. Pris mönster beror ofta på konfigurationen - varje detalj bidrar till det ett par hundra rubel.

Formen och design - en smaksak, men valet av tillverkaren bör hanteras varsamt. Inget behov av att jaga de annonserade varumärken, men samtidigt, valet av ugnen ett okänt varumärke - ett riskfyllt steg. Det bör se till att du har servicecenter och säljaren garanterar att i händelse av skada, reparation eller utbyte av ugnen inte slår på plånbok.

Som själv vikt tandoor tegel, se här.

Hur man gör ditt eget bröd ugnen?

Köp elskåpet - vacker dekoration av alla kök i en stad lägenhet. Ägare av privata hem kan njuta av färskt bröd med lukten av rök från denna lera ugnen. Bygg med dina egna händer kan vara en billig skrot.

 • 17 stycken av eldfast eldfast lera tegel;
 • 12-15 bitar av rött tegel;
 • lera, sand och sågspån;
 • stora stenar eller skumbetongblocken på fundamentet;
 • 30-40 stycken av tomma glasflaskor för att skapa ett eldfast skikt;
 • trä eller tjock plywood för att skapa bågen mallen.
 • Basen för kaminen är gjord av några stora stenar, betongblock, tegel skrot. Sprida det i form av en cirkel med en diameter på omkring 0,8 meter och bundna lera lösning med tillsats av sågspån. Det bör komma runt "piedestal" höjd av ca 60 cm.

  På "skåpet" placeras nära varandra tomma flaskor, ölburk. De bildar ett eldfast skikt och en spricka inte tillåter basen stenar. Avståndet mellan de flaskor fyllda med en lösning och med tillsats av sågspån.

  Under - nedre delen av ugnen utsättas för hög värme. Därför sprider det från en eldfast lera tegel: 3 rader med 5 tegel murverk bindemedel, och bakom - en annan två bår. Tegel placeras på en konventionell ugn lösning av lera och sand i förhållandet 3: 1.

  I trä eller plywood klippa ut en mall, som kommer att bestå i munnen av bågen av ugnen. Bredden av munnen - ca 30 cm, höjd -. 40 cm Etablera mönstret på basen och på den låg den röda tegel archway. Tegelsten i toppen av bågen är placerad på kanten på ugnens murverk bly lösning.

  Att skapa den nödvändiga stödkupol sfärisk form från sand till sand var inte utspridda omkring 60 cm i höjd och diameter. His måttligt vätes med vatten och beläggas över de våta tidningar.

  Förbereda en mortel gjord av sand och lera och sand belagd med ett basskikt av lösningen av 5-7 cm. Väntar på torkning av lösningen är ca 3-5 dagar.

  För att förbättra styrka och isolering belagd med en kupol med ett annat skikt av lösningen med tillsats av sågspån, skikttjockleken på 6-8 cm.

  Efter tvätt bör få en konstruktion i ett stycke med släta väggar. Efter torkning, sand kupol inuti hans rake, sopa bort resterna av en borste och börja sakta och försiktigt värma sina första tidningar, sedan torra med små träflis, gradvis går till ved.

  När det är torrt braskamin ugn och en halv till två timmar kan värma upp till 700 grader. I en sådan ugn kan bakas samtidigt 2-3 bröd, kakor, pizza, och baknings erhålles med lukten av ved ugn.

  Electric bröd med sina egna händer

  Clay ugn kan installeras i lusthuset eller i fria luften, men sommarkök det inte passar - utan skorsten konstruktion snabbt fylla rummet med rök. I det här fallet kan du göra den Pompeian tegel ugnen med elvärme. Som värmarna kan användas Nichrome spiral lagd på tegelstenarna, svarvning i en muffelugn, men deras funktion är obekvämt för beredning av mat, och bör ersättas med en spiral torra elektriska värmeelement.

  Video: torra värmeelement

  Att installera värm i basen av ugnen om urtaget önskad storlek, omväxlande plana och om tegelstenar på kanten. värmare utgångsdynor på den yttre väggen av en ugn, vari den värmekretsregulator uppsamlades. För att skydda värmaren från smuts och eventuella vätskestänk dem rekommenderas att sätta i särskilda behållare, som säljs som ett set.

  TANS tål uppvärmning upp till 800 grader, vilket motsvarar temperaturen i denna ugn Pompeiian. Innan bakugn varmt rekommenderas för 30-40 minuter för att utjämna temperaturen.

  Video: murverk ugn Pompeii

  Hur man väljer ugnen, industri- eller hemgjorda bestämmer alla för sig själv. Hembakat bröd i någon av dem visar sig välsmakande, krispiga och smak smulor, och bakade pajer och annorlunda unik smak.

  Lägg till en kommentar avbryta svar

  Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies i enlighet med anmälan när det gäller denna typ av fil. Om du inte håller med det faktum att vi använder den här typen av fil, måste du korrekt ställa in inställningarna för din webbläsare eller använda webbplatsen.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 13 = 15