En skjutdörr dragspel

Mystery dörr dragspel

Vad tricks bara inte behöver göra ägarna av små lägenheter! Och dekorera rum i en minimalistisk stil, och speglar används i designregistrering rum.

Men ofta förbises åsynen av inte mindre effektiv metod - användningen av dörr dragspel design. Ett sådant skjutdörrar systemet klarar med bristen på utrymme i rummet.

Oberoende av antalet rum i huset och deras totala yta, har varje hus smala gränder som leder till exempel i badrummet eller köket.

Så, om fullt öppna svängdörrarna, fäll 2/3 blockera den smala korridoren, vilket skapar en störning för invånarna. Dessutom är det nödvändigt att radien på löpande banan att tänka på när man planerar hur man arrangerar möbler och andra heminredning.

Naturligtvis kan du även ta bort skyddsstrukturen, och ett öppet dörr gardiner dekorera med pärlor och andra hängsmycken. Men där det är bättre att byta ut swing innerdörrar till glidande, och i synnerhet, för att uttrycka händerna knäppta dragspels design.

Folding inredning kan bestå av två, tre eller flera paneler, som flyttas smidigt längs styrningen fäst vid toppen av dörröppningen. För övrigt kan dessa produkter ses på bussen, tråd, spårvagn.

Dörrar-dragspel vikta, mycket smalare än den klassiska swing bladet. I det här avsnittet kan vara både symmetrisk och asymmetrisk.

Dessutom senare verkar vara mer originellt än den första. När vikbar design går, de ligger vid kanten av dörröppningen, så tar inte upp mycket plats och ger god kapacitet.

Dragspel liknar ett blåsinstrument (förresten, i EU är sådana dörrar kallas "dragspel"). Om dörren struktur består av två eller flera sektioner, är bredden av panelerna typiskt 100-120 mm. Emellertid kan storleken vara mycket olika.

1

Inbördes förbundna sådana sektioner är anslutna slingor. För att flytta design använder en speciell mekanism som är allmänt zavedon den övre styrningen (används i vissa modeller och lägre guide).

Fördelaktiga särdrag hos vikdörr konstruktioner och nackdelar med dessa produkter

Det första du bör uppmärksamma positiva egenskaper dragspel.

Det finns många fördelar:

 • rationell användning av utrymme (såsom inredning i ett öppet läge inte överlappar öppningen, vilket ger en hög genomströmning);
 • storlek dörrsystem är identiska med parametrarna för en standard ledade strukturer;
 • Universell uppsättning öppning (skjutdörrar blad kan röra sig i den ena eller den andra sidan);
 • att blockera translation av en "stängd" luckor i den "öppna" läge, inte kräver en särskild sidebar lås (på guiderna har särskilda lås, de som utför funktionen av blockerare);
 • om nödvändigt, kan webbdimensioner justeras med ytterligare paneler;
 • vikdörrar flyttar helt tyst;
 • om så önskas glidande strukturer kan automatiseras med händerna;
 • vikdörrar inte slam stängs på grund av ett kraftigt slag vind eller drag.

Men dessa typer av dörrkonstruktioner har och nackdelar. Först av allt, dessa skjutsystem har låg liv (maximum - 5 år, och sedan under förutsättning att detta system av trä, tillverkade av högkvalitativt material).

Värme- och ljudisolering egenskaper hos dörrenheten är i hög grad beroende av antalet paneler. Dessa typer av dörrar kan vara sammansatt av ett flertal sektioner. En minskning i isoleringsegenskaper inträffar på grund av att alltför mycket mellan paneler slitsar (de sedan passera buller och värme).

Dessutom antalet paneler beror till stor del på strukturen och hållfasthetsegenskaper. Det är värt att komma ihåg att mindre antal separata sektioner, desto högre styrkan i dörren.

Vid installation dragspel med händerna är mycket viktigt jämnhet golv. Dessutom är dessa typer av dörrar inkluderar användning av specialinredning. Konventionella komponenter av sådana dörranordningar är inte lämpliga.

Dessutom bör öppning och stängning av dörren vara mycket noga, med minimal användning av våld. Annars kommer dörrar som är monterade med sina händer eller hantverkare, mästare i sitt hantverk, bryta ner snabbt.

Dessutom, trä, plast eller glas hopfällbara konstruktionen aldrig satt som ingångsblock. Smärtsamt sådana genomskinliga dörrar de inte heller att kriminella, de kommer inte att skydda mot buller.

När du väljer dörren blocket uppdraget bör ta hänsyn till strukturen. Det vill säga, måste du bestämma vilket rum - toaletter, kök, badrum eller omklädningsrum.

Även om dörrblock dimensionerna kan vara olika, ofta vikning höjd tillgängliga system 203, 250 eller 300 cm. Den minsta bredden på den överlappade dörröppningens är 60 cm, och en maximal kan vara någon.

Sektioner kan vara av trä, plast eller MDF. Men rejäl träprodukter: sådana dörrar väljs mindre ofta. plastpaneler är installerade de flesta fall, som är inramade av en profilerad metallram tillverkad av aluminium eller stål.

Även när man väljer en dörr-dragspel system möjliggör dess clearance. Denna design kan vara döv eller glaserat (original system utrustat med insert-färgad).

Också ta hänsyn till och prissegmentet valbara poster när man väljer en hopfällbar system. Det vill säga, högkvalitativa mönster är dyrare än lågvärdiga produkter. Därför köper innerdörrar är billiga, ser inte för vad de kommer att vara länge.

Den viktigaste punkten, vilket underlättar arbetet med installationen av dörrblocket med händerna - är ingen box. Detta är dock både en nackdel eftersom det finns fler nyanser och komplexitet.

Processen att montera en glidstruktur med händerna kan göras i följande sekvens:

 1. Det är nödvändigt att fastställa den övre styrningen. Om det är nödvändigt, skärs det till storleken på dörren. Rail mount utförs på skruvarna. Endast den första fasen fastställande att vara grov - tillräckligt för att fixera skenan på en skruv.
 2. Installerade clips. Dessa hårdvaruelement är fixerade på samma sida, på vilken är skruvad toppstyrningen. I framtiden är den stationära dörrhandtaget monteras på plats klipp.
 3. Monterar ett dragspel. Kanten av den övre styrskenan och utmatas från öppningen vdevayut valsar, fixerades på duken.
 4. Guiden sätts på plats och fixa noggrant. För detta ändamål självgäng för metall.
 5. Monterad sidoskenan och ställ in dörrhandtaget.

Generellt bör lateral reechek montering utföras med strikt följsamhet till den vertikala nivån. Installationen ska utföras i två lägen. Om plötsligt efter installationen handyman finner att Salskrake något skev, är det nödvändigt att använda en liner.

I rättvisans namn bör det noteras att det enklaste sättet att installera sina egna händer Plast vikdörrar. Men träet (även om de har samma konstruktionselement som systemet med plast) lägga lite mer komplicerat. En av funktionerna är monteringsskenan teknik. I en sådan dörr strukturer finns inga klipp och fastställande av rikt görs på ett speciellt sätt.

Korrekt utvalda och professionellt installerade vikbar design kan bli sann inredning.

Betygsätt den här artikeln: (1 röster, Medelpoängen: 5,00 av 5)

Fördelar med skjutbara innerdörrar dragspel och pris

Folding dörrar är en av de typer av innerdörrar. Vanligtvis är priset inte är för hög, men det är mycket dyra modeller av denna produktkategori. Denna typ av dörr är utformad för att spara värdefullt utrymme i rummen. I den här artikeln kommer vi att överväga funktioner som dörrkonstruktioner.

Paradoxalt nog var skjutdörrar av denna typ uppfann länge sedan, men efterfrågan på dem inte uppstår. Idag har skjutdörrar blivit populär, inklusive var efterfrågan och fällbara dragspel. Fördelar med konstruktionen är uppenbara.

Fördelar med glidande munspel

Principen om drift och konstruktion av dörrar bälg skiljer sig lite från att glida galler eller jalusier. Skillnaden kan vara endast i det material som används, dessa produkter är vanligtvis Den är gjord av trä eller plast, och gitter vanligtvis - metall.

Före förvärvet av sådana modeller vettigt att lära sig mer om funktionerna i deras verkningsmekanism och princip. Detta kommer att förhindra en massa problem och hjälpa op uppskattar sin egen vinning.

Bland fördelarna med ansökan är särskilt lyfta fram följande punkter:

 • Utrymmesbesparingar;
 • Ett brett utbud av marknaden;
 • Enkel installation.

Skjut modell förvärva främst för att spara utrymme. I små lägenheter, dessa dörrar är mycket praktiskt. De inte svänga öppen och vänd ner en kompakt design som tar liten plats i hopfällt läge. I det öppna tillståndet de inte kräver ett stort område.

Sedan glid munspel har din kund och de efterfrågas, tillverkarna producerar ett ökande antal och variation. Modern teknik gör det möjligt att producera avancerade och högkvalitativa produkter av denna typ. Dessutom, de arbetar hårt på designers och erbjuder ovanlig design av modellen med hjälp av de ursprungliga inredningen begrepp. Det finns alltid möjlighet att köpa produkten till dina önskemål och enligt dina önskemål.

vikdörrar utbudet i en redan monterad form. De har en komplex struktur som kräver denna speciella form av produkt förverkligande. En inställning på ett dragspel kommer inte vara alltför svårt.

Ljudisolering dragspel förutsatt att användning av blinda tyget. Banan kan exekveras av många material och innefattar typiskt en dekorativ trimelement.

Funktionalitet och modifieringar

Skålen kan fungera som dörr. Ibland kommer konsumenten med idén att använda denna design som transformatorpartition. Designfunktioner gör det enkelt att göra detta. Flera canvasses är anslutna och får en partition som du enkelt kan vika. Allt är extremt enkelt.

Bland bristerna hos det glidande inre dragspelet - guidernas skörhet för reklamfilmer. Deras reparation kan kräva extra kostnader och lite tid. Men frågan kan undvikas om vi väljer riktlinjer med självklart hög kvalitet.

Vad du behöver veta när du köper en dragkedeldörr

Dessa produkter kan tillverkas av olika material. Särskilt ofta används följande material:

Trä idag är dyrt, inredningsdörrarna är tillverkade av trä också mycket dyrt. Men de tack vare hållbarhet och tillförlitlighet. Om en praktisk lösning är nödvändig, är dragspelet av trä det bästa beslutet, vilket kommer att pågå mycket länge. Varaktiga tillbehör av trämodeller kommer att bidra till detta.

Plastmodeller är mycket enkla och billiga. Dessa är mönster i budgetversionen. Det är knappast värt att vänta på från dessa produkter med särskild tillförlitlighet. Men som en variant är de fortfarande värda att överväga. Plastmodeller kan vara döva, de händer och med inlägg av glas i dörrbladet.

Glasdörrarna är mycket attraktiva och uppfattas som en tillförlitlig garanti. De står vanligtvis mycket. Marknaden erbjuder modeller i wireframe och ramlösa versioner.

Glaserade modeller mycket mångsidigt och attraktivt i utseende. Du kan alltid hitta ett lämpligt alternativ för alla inredningar i rummet. I produkter kan glas vara transparent, opak, färg, spegel, har olika grader av permeabilitet. En kvalitetsfärg gör produkten oemotståndlig.

Dörrarna i det glidande dragspelet, med alla sina styrkor och svagheter, har vunnit sin egen nischmarknad. Dörrenas roll i inredningen kan inte överdrivas alls. Med hjälp av vikningsmodellen kan vi använda praktiska mönster med platsbesparing, om det blir nödvändigt, och det här är till ett relativt lågt pris. Vid varje prestation bevaras hennes värdighet. De behöver inte plats för körsträcka. Och installationen av dörren kommer inte att vara en speciell malm, för att du måste samla in något som ett barns formgivare.

Vikdörr. Bilder i inredningen, design och operationsfunktioner

Skjutdörrar-dragspel uppfanns ursprungligen som en lösning för att spara utrymme i små lägenheter. Med tanke på utvecklingen av industrin och designen tänkte människor att uppfatta dem inte som en hård nödvändighet, utan som ett vackert och praktiskt inslag av inredning. Därför installerar ett stort antal konsumenter ett dörrspel. Bilder i det inre av olika designverk imponerar med deras ovanliga och unika utseende.

Dörr-dragspel - ett vackert och praktiskt inslag i inredningen

Material för tillverkning av innerdörrar-dragspel

Hittills har tillverkarna ett ganska stort utbud av råmaterial för tillverkning av denna typ av dörr. De viktigaste är trä, MDF, spånskiva och plast.

Trä dubbelbladig dragkedja dörr i sovrummet

Trämassan anses vara den mest miljövänliga, slitstarka och pålitliga för tillverkning av inredningsdörrar-dragspel. Oftast i produktionen av tall. Dess trä har ett mycket bra mönster, men är benägen att skada av skarpa föremål. Naturligtvis, liksom alla andra produkter gjorda av naturmaterial, blir priset på den färdiga produkten ganska hög. Vikten av trädörrarna-dragspelet kommer att vara signifikant olika i jämförelse med produkter gjorda av andra material.

Inklädningsdörr sparar utrymme i rummet

Kvalitetsdörrar är gjorda av spånskiva. Många människor har några tvivel om skadligheten av detta material, så det är nödvändigt att uppmärksamma dörrens övre täckning. Det kan vara faner eller laminat.

Viktigt! Spånskiva tillverkas genom förfarandet för att pressa vedspån med användning av formaldehydhartser för bindning av fibrer. Det är närvaron av dessa hartser som kan ha en dålig effekt på människors hälsa.

Glasfällning mellan vardagsrummet och terrassen

Laminering hindrar möjligheten att indunsta dessa hartser. Därför är laminerat spånskiva ett bra och säkert alternativ. Detsamma gäller för faner. Dess användning gör också spånskivan ett säkert material. Den är gjord av trädslag som har en vacker konsistens och appliceras sedan på en spånskiva.

Plastdörr-dragspel, som rör sig längs den halvcirkelformade styrningen

Utmärkt dörrar är gjorda av fiberplatta MDF. Detta material kännetecknas av styrka, hållbarhet och fuktmotstånd. Förutom alla dessa egenskaper är MDF mycket enklare än en trämatris.

Fälldörr av naturligt trä

Det mest populära alternativet är plast. PVC vinner genast på flera indikatorer: den tillgängliga kostnaden, det finns inga sprickor och det är inte räddat för fukt. Plastdörr-dragspelet är bekvämt i vård, kan utföras både dövt och med glasinsatser.

Laminerad dörr till badrummet, gjord av MDF

Glasdörrar-dragspel - ovanligt och vackert

I synnerhet kommer dörrbladet med glasinsatser att se ut. En sådan kombinerad metod ger individualitet och variation. Den senaste tekniken har blivit vikningsdörr-dragspel gjord av härdat glas. Många smycken och ritningar, toning och matt gör dörren oförglömligt vacker. Glaset är fast i trä eller metall lameller. Användningen av glasprodukter alltid i ett gynnsamt ljus kommer att presentera någon del av inredningen. Med hjälp av dem vid tillverkning av dörrar kommer dragspel att ge ett tillfälle att dekorera rummet på ett praktiskt sätt. För att skapa mer imponerande effekter - använd speglar med en speciell metod att bearbeta dem. Detta är fasett och smältning.

Fälldörr med frostat glasinsatser

Begreppet facetter inkluderar polering och gravering av glasets plan. Detta är mångsidigt och representerar helt spegelns utseende på ett helt nytt sätt.

Smältning - Metoden för tillverkning av glasmålningar. Sådan dekoration av dörrspelet kommer inte att presentera det som en dörr utan som en dekoration i form av en mångfärgad komposition.

Glas vägg-dragspel mellan rum och balkong

Enheten och funktionsprincipen för vikdörr-dragspelet

Konstruktionen av trädörrar-dragspel eller plast, liksom av alla andra material, har samma princip. I sig består dörrbladet av två eller flera paneler, vilka i utseende liknar persienner och är fästa vid styrningarna. Fästet är oftast placerat på toppstången, i sällsynta fall - på botten. Bredden på varje segment ligger i intervallet 10 till 15 cm. När de öppnas lägger de alla upp mot väggen, som liknar ett välkänt musikinstrument - dragspel. Dörren till en sådan design öppnas på grund av rörligheten för varje komponent. Den första delen är fäst direkt till öppningen, den nästa, tack vare valsen, är ansvarig för rörelsen. Alla delar är fastsatta ihop med metallband. Styrskenan gör det enkelt att använda en sådan inre dörr. För en enhetlig rörelse av alla segment installeras ett speciellt lås.

Principen att öppna och stänga fälldörrspelet

Vanligt för sväng- och skjutdörren kommer alltid att finnas en dörrkarm och ett hölje. Bland komponentkomponenterna finns också olika monteringselement, en vagn med rullager och andra.

Enheten och en komplett uppsättning av dörrspel

Hemligheter av valet och korrekt installation av det inre skjutdörr-dragspelet

Det korrekta valet av det inre dörrspelet säkerställer enkel installation och vidare drift. Ett känt priskvalitetsförhållande är också relevant här. Först av allt måste köparen bestämma var den här dörren ska användas. Plastversionen är bra för rum med hög luftfuktighet (bad, bastu, etc.), trä - för barn, kontor, vardagsrum och glas - betona utmatningen till exempel på terrassen eller dela upp flera zoner i ett rum.

Inbyggt köksskåp med vikdörrar

Inredningsdörrar-dragspel är väldigt bekvämt att se på speciella ställen i byggbutiker. Bilden av skjutdörrarna-dragspel i uttag direkt vid köp kommer inte räcka till.

Viktigt! Endast om det finns dörrar på bänken kan du uppskatta tätheten för broschyrens montering. Det blir inte överflödigt att prova varorna på resande fot. Vid öppning och stängning måste gliden släppas smidigt, utan att rycka.

Plastdörr är perfekt för kök och badrum

För att köpa en dörr måste du först mäta dörröppningen - dess bredd och höjd. Från dessa mätningar beror antalet flikar och dragspelets storlek. De nödvändiga tillbehören, fästmaterialet och konstruktionsverktygen bör vara tillgängliga från början.

Innan du installerar dörrboken måste du ta mätningar av höjd (A) och bredd (B) på dörröppningen

Så många videoinstallationer av dragspeldörrar visar med egna händer, kräver denna process uppmärksamhet och strikt överensstämmelse med instruktioner. Vi kan skilja sådana huvudpunkter:

 • trimma och trimma höger, vänster och övre guide;
 • trimmad för att passa och trimma upp till önskad längd på broschyren;
 • Montera glidguiden till låsremsan;
 • Integrering av alla delar av vikdörren;
 • fastsättning av anslutningselement med skruvar på botten och topp;
 • installation av dörrhållaren;

Den övre mekanismen för vikning av dörrbladets dragspel

 • monteringsklämmor på toppstyrningen. Eftersom huvudbelastningen är på den behövs klippet mer än på sidorna av ramen.
 • Hängande dörren på den färdiga mekanismen;
 • installation av dörrhandtaget.

Schema för montering och montering av en lucka med en rullmekanism

Genom att följa ovanstående rekommendationer och tillverkarens instruktioner kan var och en utan mycket ansträngning från hans sida installera dörrkollisionen med egna händer.

Fördelar och nackdelar, alla fördelar och nackdelar

Bland de främsta fördelarna med innerdörrar är följande:

 • spara utrymme i små lägenheter eller helt enkelt tillfredsställa en önskan att inte ockupera ett område på öppning och stängning av svängdörrar;
 • de inte kommer att kunna stänga utkastet;
 • Bra ledmekanism minskar genereras genom öppning och stängning bruset;
 • Bild av innerdörrar-dragspel bevisa ett överflöd av alternativ som passar alla inredningsstil;
 • lätt vikt. Det kommer att uppskattas av småbarnsföräldrar;
 • varje dörrbladet kan ha en ursprungliga utseende. Därför kan hela strukturen användas inte för avsett ändamål, liksom en skiljevägg i ett rum eller bara ett dekorativt element.

Dörr dragspel i sovrummet är gjord av trä och glas

Efter notering alla fördelar, är det nödvändigt att ta hänsyn till de brister som har vikdörrar. Foton i många publikationer positivt belysa bara för-och nackdelar kan sammanfattas på bara två stycken:

 • ett stort antal olika typer av lagerdelar, gångjärn och gjutmaskinen mekanismen reducerar signifikant reliabilitetskoefficienten av dörren;
 • om att avsluta luckorna alltid förbli små. Denna figur minskar buller och termiska isoleringsegenskaper.

Med hjälp av en trä vikdörrar i det inre

Viktigt! Det är inte nödvändigt att sätta en stor insats när man använder vikdörrar eller glidande mekanismen snabbt kommer att bli värdelösa.

För att utvärdera för- och nackdelar kan du se videon dörr bälg operation.

Folding inre dörrar-bok: den ursprungliga designen och platsbesparande. Design funktioner, typer, fördelar och nackdelar. design alternativ. Montering av dörrar-böcker.

Vikdörr. Foton av deras användning för olika ändamål

Olika bilder visar tydligt hela brett spektrum av tillämpningar som hopfällbara dörrar. De kommer att passa in i det inre genom en rik färgpalett. Med hjälp av dörren kan du sätta en ljus accentfärg eller tvärtom, alla står i de klassiska svartvita toner.

Plast vikdörrar med genomskinliga insatser

Idag är det angeläget att visuellt utöka utrymmet i rummet med en dörr-munspel. Särskilt väl med denna uppgift handtag gliddörr med spegelinlägg eller fasta glasdörrar. Det finns en hel del intressanta kombinationer och kombinationer, till exempel - för att infoga målat glas i en ram av trä. Bild av inner skjutdörrar vikdörrar i föreställningen mycket efterfrågade.

Dörr bärbar dator med inbyggda persienner för att skydda rummet från solen

Ansökan konstruktionstyp dragspel - praktisk och modern lösning för en lägenhet eller privata hem, kan utföra inte bara funktionell utan också en dekorativ roll i det inre.

Innerdörrar i det inre av lägenheten: foto, modell, färgpalett

Dörrar för privata hem, bilder och funktioner

Innerdörrar coupe, foton i olika utföranden

Baldakin över verandan av polykarbonat. Foto och design

Ytterdörren: storlek, egenskaper och design matchande

Electric varm sockel: Installation och drift

Utmärkt artikel! Ville bara lägga till lite glas vikdörr, som installeras mellan utomhus och inomhus. Detta system kallas FS-portalen och kan vara tillverkade av material såsom trä, plast och aluminium. Endast dessa dörrar har sina tekniska egenskaper. Vem bryr sig, råder jag dig att se de tekniska egenskaperna hos dragspelsdörrar Dvs maximal höjd, bredd, vikt, etc. Det finns en video där det visas hur man öppnar dörren dragspelssektionen 3 och 7 sektioner.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 9 = 1