En varmare för kranvatten

Elvärmare för kranvatten kran - plus och minus

Apparattillverkarna arbetar ständigt med att lösa de problem som invånarna i en stor stad eller ett land by står inför. Brist på varmvatten i köket eller i duschen orsakar en person bortskämd bekvämligheter civilisation, verkligt lidande. Innovativa utgångs hjälp av en sådan obekväm situation blev elektriskt värmeelement rinnande vatten som bildas som en blandare.

Inaktivera den centraliserade försörjning av varmt vatten, som kallas profylaktisk - för stadsbor har blivit vardagsmat. För dem som bor i landet eller i ett hus på landet tillfälligt uppehållstillstånd, att valet av ett bekvämt och effektivt sätt justera varmvatten var alltid viktigt.

Gaspanna med ett förråd av uppvärmt vatten i tanken verkar vara det rätta valet för en stuga. Där det inte finns någon gas för ett stort antal vattenpunkter klokare att installera en elektrisk varmvattenberedare den önskade volymen. Momentana varmvattenberedare bara ökad effekt kan tjäna flera konsumenter - kök och badrum - samtidigt.

Anordning med en bländare med inbyggd elektrisk momentana varmvattenberedare är lämplig när endast en liten mängd varmt vatten som rinner från en kran. Normalt detta hus på landet. Rädda det och som ett sätt att överleva sommaren DHW perioder i glest befolkade urban lägenhet, förutsatt ickekritiska priserna på el.

Beskrivning kran för genomströmsvärmare

Principen för drift av flödet av elektrisk värmare är densamma för en massiv och kraftfull maskin, installerad på väggen och kompakt, ett handfat kran. Vatten tränger in i tanken, där det finns en rörformig elektrisk värmare (värmare) som har formen av en spiral. Den äger rum på kortast tid uppvärmning av vatten för att 60-85⁰ C temperatur. Den önskade temperaturen upprätthålls under alla inkommande vatten genom ventilen, är dess tryck regleras av en spak eller ventil.

Ventil med integrerad elektrisk momentan varmvattenberedare är:

 • -Spout munstycket är vanligtvis kompletteras luftare (divisor jet-vattning) från filterfunktionen. I de bästa exemplen är han kunna rotera ett helt varv.
 • en tryckventil eller en trycksensor.
 • Tankens uppvärmning av rinnande vatten.
 • Värmare med en keramisk isolering.
 • Ett termoelement för styrning av värmenivå.
 • Lägesomkopplaren.
 • Kabeljord för elektriska anslutningar.
 • Elektroniskt system RCD

Allt detta finns i hölje av rostfritt stål eller komposit baserad på termoplastiska och ser ganska estetiskt tilltalande - som en konventionell bländare med en liten förtjockning. Den fungerande process är det också mycket lik arbete vanligt kranvatten.

I mittläget av hävarmen vattnet inte tillförs och strömmen är avstängd. Vid svängning åt vänster från pipen rinner kallt vatten, kan vars tryck kan justeras. Genom att vrida värmaren slås till höger, såsom indikeras av indikatorn och börjar värmning. Den maximala omfattningen av dess inträffar inom 3-5 sekunder. Justera vattentemperaturen kan eller av en separat termostat på huset, eller helt enkelt att vrida spaken - när vattnet värms upp av en effekt mindre.

Den största nackdelen med flödet av den elektriska värmaren ökas strömförbrukningen. Han är inte lika intensiv som till exempel en vattenkokare stor kapacitet, men modellerna, krävande 3 kWh, intensiv användning kan leda till påtagliga kostnader.

En annan nackdel - en bristvara. Överväga en anordning såsom en långsiktig och tillförlitliga medel för att säkerställa hela varmvatten behöver orimligt. Normal tap drift med momentan uppvärmning - utfärdande till 6 liter vatten temperatur 40-60⁰ C per minut.

1

Erfarenhet av användning av elektriska värmeelement inbäddade i den inhemska vattenförsörjningssystemet, har visat problemen endast till den. Vid lågt tryck säkerhetssensor kan koppla bort värmaren för att undvika överhettning, som i den "torra" -läge. Folk säger en negativ effekt på värmare vattenflöde av låg kvalitet och därmed - en annan nackdel: det är omöjligt att sätta en hög kran filter. Detta bör beaktas när man väljer en viss modell av värmaren.

Men för att möta varmvatten för mindre än globala frågor här enheten Det har många fördelar:

 • Värmaren är i omgångar hålighet Tan är ganska liten och värme vattenflödet är ögonblicklig.
 • Ingen obehaglig temperatur hopp. För att reglera trycket och graden av värme och med bättre än vissa av blandare.
 • Full driftsäkerhet.
 • Snabb och enkel installation, tillgängliga för icke-professionellt.
 • Kompakta och ergonomiska toppmodeller, en elegant modern design.

Installation av kranen med värmaren skiljer sig inte från blandningsaggregatet. Den största skillnaden - kabel för att ansluta strömförsörjningen. designers anordnade fixeringselement, gör det möjligt att göra det diskret och stör inte med hjälp av ett handfat eller dusch.

Kombinationen av vatten och el är välförtjänt anses vara dödligt, så du bör minska risken genom att inte: köpa värmare från certifierade leverantörer utför installationen helt i enlighet med tillverkarens anvisningar. Det är viktigt att kontrollera att elnätet nödvändiga krav från tillverkaren av flödesvärmare, vid spännings se till att hålla marken.

Tillverkarna att etablera en driftsperiod av kranen med en integrerad elektrisk varmvattenberedare från 2 till 5 år, Beroende på intensiteten och driftsförhållanden.

Hur man väljer en kran varmvattenberedare. Crane elektriska varmvattenberedare: recensioner

Frånvaro av varmvatten i en lägenhet orsakar många problem. Varje person bestämmer sin egen väg. Några satt en förvaringstank, medan andra föredrar flödande varmvattenberedare, som kommer att fortsätta att diskuteras.

Vad är kranen-varmvattenberedare? Detta är en vanlig bländare, vilket ökade storleken av den tysta.

Den installeras ett värmeelement, liksom annan utrustning som bidrar till en säker drift av anordningen. För att skilja den från en vanlig bländare kan vara på en tråd som är ansluten till elnätet. Tap-varmvattenberedare kan användas i två lägen:

 • Den första läget kallas "off" (kall leverans). Den elektriska delen av anordningen är helt bortkopplad, och kommer från en kran kallt vatten.
 • Och den andra - varmvatten. När den är påslagen och det elektriska systemet värmer den cirkulerande vätskan i sekunder.

Hur kan jag ändra temperaturen?

För att justera vätsketemperaturen måste öka eller minska trycket. För att utföra en sådan övergång är en speciell spak som i värmaren design. Sålunda är det möjligt att justera den önskade vätsketemperaturen inom en grad Celsius.

Det finns också modeller där kontrollen ligger sida av kroppen, som är mycket mer praktiskt. Specialelektronik övervakar vattentemperaturen enbart och minskar eller ökar den.

Kran elektriska varmvattenberedare har sådana fördelar:

 1. Momentan uppvärmning av vattnet. Sådana anordningar är i stånd att upphetta endast 5 sekunder. Dessutom är det i stånd att leverera en tillräcklig mängd vätska. Om andra värmare kan inte ge badet filler, klarar den här modellen med uppgiften.
 2. Låg vilse efter den första användningen, men det är fortfarande i samma parametrar. Det är mycket bekvämt eftersom de inte behöver lägga tid på temperaturregleringen.
 3. Kranvatten värmare passar perfekt in i alla interiörer och okunniga människor kommer inte att gissa om mixerfunktioner.
 4. överkomligt pris. Priset varierar från 5 till 10.000. Jämfört med andra modeller av tappvattenvärmaren Electric är den mest prisvärda i planen.

Den viktigaste nackdelen är den höga energiförbrukning är det pris som bara ökar för varje år.

Per timme kran-vattenvärmare förbrukar 3 kW. Också värt att notera är den låga permeabilitet av vätskan. Den mest kraftfulla enheten är kapabel att värmevatten 5 liter per minut. Till exempel, kapaciteten hos gasen kolonnen i 2 gånger mer. Ström enhet som beskrivs exakt nog för inhemska behov.

säkerhets~~POS=TRUNC

Kranvatten svärmaren i kombination de inkompatibla saker, såsom vätska och elektrisk ström. Denna kombination kan leda till elektriska chocker. Det är därför alla enheter har en maximal grad av skydd, som omfattar följande delar:

 1. RCD. Den är utformad för att skydda människor från elektriska stötar när huset eller mekanisk skada elektriska komponenter hos anordningen. En annan funktion är att skydda mot överspänningar.
 2. överhettningsskydd sensor. Om vätskan når den temperatur på + 60 ° C, är sensorn triggas och anordningen stängs av. Arbets reparerar sig själv efter en bakslag.
 3. torr skyddsgivare aktivering. Det händer att i vattenförsörjningssystemet är antingen otillräckliga eller övertryck av vattenförsörjningen. I sådant fall, stängs av givaren från uppvärmningsanordningen.
 4. För att skydda mot vattenslag är en speciell silikondämpare.
 5. Alla elektriska fyllning skyddas med vattentätt material.

Crane detta företag är ett av de mest populära. För att värma vatten för en dusch, saknad, vanligtvis medeleffekten av anordningen. Men för människor som älskar att ta ett bad, måste du installera en extra enhet i köket för att ha tillräckligt med ström. Vattnet värms till 60 ° C uppnås endast under en minut.

Den viktigaste fördelen är användarvänlighet. För många gäster, att användarna inte svårt att installera en varmvattenberedare. En stor nackdel - konsumtionen av stora mängder energi. Därför är många människor ständigt knackar kork, och det är nödvändigt att installera mer kraftfull. Många människor tycker inte om det, är att när tunn ström av varmt vatten, och samtidigt öka trycket blir knappt varm.

Därför, för att få några stora kapacitet blir svårt. Kranvatten värme, betyg av vilket visar att inte alla kan utföra installationen av anordningen, notera också ganska frekventa brott på det elektriska elementet.

Enligt sina tekniska egenskaper är det inte skiljer sig från den tidigare versionen, men har sina egna meriter. Crane "Akvaterm9raquo; utrustad med en luftare. Det klarnar vätska från grova föroreningar. Installerad i köket och badrummet. Vidare, tappvattenvärmare "Akvaterm9raquo; görs i olika färger, vilket gör det möjligt att passa perfekt i varje interiör. Det fungerar från den vanliga konsumenten med växelspänning på 220V är i stånd att värma vattnet till 60 ° C under en kort tid tappvattenvärmare.

Svar om honom delades på grund av intensiv användning, till exempel i en stor familj, är det inte särskilt lämpligt.

Signifikant nackdel, som med andra enheter, är den stora effektförbrukning. Per timmes arbete tillbringade 3 kW. Med priser stiger för varje år. Så använd den för vanliga hushåll behöver dyra. Men det kommer att bli ett oumbärligt verktyg i landet eller i ett hus på landet, vilket inte alltid är möjligt att sätta pannan. Dessutom kan många människor inte installera utrustningen, och behovet av att ringa en specialist, och det är ett slöseri med pengar.

Kran elektriska varmvattenberedare på samma sätt som en konventionell bländare, men det finns skillnader. För det första är det fäster endast kallvatten. Även om det finns vissa modeller där kopplingen kombineras. Det andra är det nödvändigt att utföra separat från konsumenten spänning elektrisk kabel 220 V. Eftersom den elektriska apparaten, installera jordning.

Så fann vi att detta är en hushållsapparat. Elektriska varmvattenberedare är en stor hjälp, inte bara i lägenheten, men också i landet eller i ett hus på landet. Den har ett antal fördelar, bland vilka nämna bör snabb uppvärmning nödvändig mängd vatten och en önskad reglering vätsketemperatur. Alla modeller utförs i olika färgscheman, ger dem möjlighet att ingå någon interiör. Momentan varmvattenberedare inte skadar den mänskliga kroppen, eftersom den har en robust säkerhetssystem. Kostnaden för utrustningen varierar från 5000 till 10.000 rubel, beroende på kapaciteten. Det enda negativa - det är en stor energiförbrukning. Men enligt de obestridliga fördelar denna nackdel kan förlåta honom.

Den viktigaste nackdelen är den höga energiförbrukning är det pris som bara ökar för varje år.

Varmvattenberedare på kran - en liten och praktisk

Denna översyn kommer att bidra till att ta itu med varmvattenberedare arbets funktioner på kranen, dess fördelar och nackdelar, samt vad man ska leta efter när du väljer en bärbar aggregatet.

Vad är kranen-varmvattenberedare? Han är inte mycket annorlunda från den vanliga peka på konsumenten, förutom att något överstiger den i storlek. Vattnet i en sådan anordning värms genom att strömma genom en behållare med en kompakt men kraftfull nog elektriskt värmeelement.

De flesta enheter har en 3 funktionslägen:

 • "Off" - det inte fylls med vatten och de-strömförande enhet.
 • "Cold" - strömtillförseln är avstängd samtidigt, från kranen flödar vanligt kallt vatten.
 • "Hot" - i detta läge, värmer enheten vattnet och konsumenten kranen kallt vatten blir varmt vatten.

Värmaren är ansluten till en vattentillförselpunkt. Den kan installeras i ett kök eller badrum, och du kan ansluta och själ. Därför bör det förstås att, om så önskas, för att ge varmvatten för hela vattenförsörjningssystemet i en lägenhet bör överväga att installera hela värmare som har en lagringstank eller att etablera flera bärbara värmare.

Funktioner momentan varmvattenberedare

Performance - det är den karakteristiska som du bör ägna särskild uppmärksamhet när man väljer en värmare, eftersom det är dess främsta kännetecken. Måttenheter prestanda l / min. Det beror på två faktorer: utsidan - den initiala temperaturen på vattnet som kommer in i värmaren och interna - av sin kapacitet.

Rörelse principen för tappvattenvärmare

Device effektklass bestämmer dess energiförbrukning. En för låg effekt värmare ström anses 3,5 kW. Den är lämplig i det fall då inloppstemperatur vattnet minst 18 ° C. Enheten med kapacitet på upp till 7kW (mest förekommande - 5 kW) för att klara av det kalla vattnet, så att du kan använda den året runt.

Ingående elementen i varmvattenberedaren

 1. Värmeelementet. Mest fall koppar eller värmare stål (rörvärmekropp).
 2. Tryckomkopplaren som förhindrar den spontana införlivande av värmeelementet när vatten tillförs inte.
 3. Temperaturgivare - styr mängden värme, om det finns överhettning - enheten stängs av.
 4. Flowswitch - matar värmeelementet när det passerar genom vätskeflödet.
 5. Strömbrytaren.
 6. Pip - bilaga till kranen. Ju mindre diametern hos utloppssektionen av pipen, en mer effektiv användning av anordningen.

till innehållet ↑

 • Momentan uppvärmning av vattnet, ca 5 sekunder efter starten av driften, matning av hett vatten;
 • Speciell legering från vilken anordningen är tillverkad, korroderar inte, och det behöver inte bilda en avskum;
 • Kompakt och lokalt tillämpningsområde;
 • Förmåga av vatten upphettat till 70 ° C;
 • Stabil vattentemperatur, inga temperaturvariationer, som medför obehag;
 • Lämplig för varje interiör.

till innehållet ↑

 • Om du väljer att installera den momentana varmvattenberedare, måste du veta vad som krävs för att bygga en separat ledningsdragning och jordning. Detta bör göras av en specialist. Strömstyrkan vid vilken ledningarna och maskinen måste beräknas, bör inte vara mindre än 16 ampere.
 • Anordningen har en tillräckligt hög strömförbrukning - ca 3 kW / h. Det är därför du måste vara uppmärksamma på kraften i enheten när den är markerad, om du vill spara din ekonomi, måste du välja en enhet med minimal effekt, men kom ihåg att det påverkar hans prestation.
 • Värmaren har en låg bandbredd (upp till 6 l / min). Denna siffra kommer att vara tillräckligt för att diska, tvätta och skölj snabbt, men fans når badrum måste ha tålamod.

till innehållet ↑

För att kunna använda kranen för att vara säkra, notera närvaron av följande säkerhetsalternativ, som måste vara utrustade med hög kvalitet kranvatten värmare:

 1. Närvaron av jordfelsbrytare.
 2. Närvarosensor, som skyddar mot vatten överhettning.
 3. Förmågan att koppla bort strömmen i frånvaro och i den överdrivna trycket i vattenförsörjningssystemet.
 4. Skydd mot tryckslag på grund av utrustning kapsling värmare speciella insatser.

Men också, tänk på att ledningar och maskinerna måste tåla belastningen som skapats av värmaren. Det är mycket önskvärt att varje värmeelement för att göra din maskin och dess ledningar, eller för att utesluta möjligheten av samtidig påslagning om värmare är mer än en.

Momentana varmvattenberedare Aquatherm

Akvaterm värmare har en effekt på 2,5 till 3 kW / h. Mobilen skyddad mot spänningstoppar och eventuell störning av tillförseln av elektrisk ström. Ett värmeelement och en speciell gummipackning för att skapa en skyddande barriär system för påverkan av låga temperaturer. Detta gör det möjligt att använda enheten i en förortsmiljö. Kranen har ett utlopp för kallt vatten. Genom att öka trycket hos det inkommande vattnet kan nås maximala vattentemperaturen som är 60 ° C.

Den genomsnittliga kostnaden för nätbutiken 4000-4500 rubel.

Momentana varmvattenberedare Aquatherm

 • Kunna värma vatten i 5 sekunder och 60 ° C;
 • Kompakt och snygg, perfekt för den moderna inredningen;
 • Tillverkad i flera färger;
 • Enkel installation och drift;
 • Det sparar upp till 40% jämfört med en varmvattenberedare;
 • Utrustad med en inbyggd brytare eller instabil spänning eller avlägsnande av vatten;
 • Den kan användas som en varmvattenberedare för dusch, men kräver inköp av en särskild sats för att fästa dusch kranen.

till innehållet ↑

Användare är mestadels positiva till denna anordning, notera dess kompakthet, kostnadseffektivitet jämfört med Ackumulatorvärme, smidig anpassning av vattentemperaturen. Noterar dock att särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ledningarna av: innan du ansluter bättre rådgöra med experter.

Installera omedelbar varmvattenkran aquatherm egna händer:

Momentana varmvattenberedare Delimano

Denna enhet finns i en vit färg. Den utrustad med en regulator, som gör det möjligt att reglera vattentemperaturen. Enheten är funktionell och enkel att använda. Det är lätt att installera och demontera. Det ser ut som en vanlig mixer. Material som används för dess framställning: metall och plast. Intern keramiska isolerande skikt gör det säkert att använda.

Den genomsnittliga kostnaden för Delimano varmvattenberedare i butikerna är 3000-4000 rubel.

Elektriskt värmeelement strömma Delimano

 • Att värma vattnet till 60 ° C tar bara 3 sekunder;
 • Den har ett attraktivt utseende;
 • Lätt att installera;
 • I motsats till de pannor och varmvattenberedare tar liten plats;
 • Den förbrukar mindre ström än värmaren till reservoaren;
 • Det tillåter att justera vattentemperaturen

till innehållet ↑

Recensioner av denna enhet, som kan hittas på Internet - på det hela taget positiva. Många prisa enheten och påpekade att det är verkligen lätt att använda, lätt att montera och säger att de kommer att installera sådana anordningar vid alla punkter i vattenförsörjning och vara säker på att rekommendera det till vänner.

Det finns också en hel del recensioner som vid tillämpning att vara mycket försiktig, eftersom otillgänglighet ledningar till en sådan stress kan orsaka brand.Så tänk på att enheten behöver en normal elledningar!

Andra kranar med värmefunktion

Video översyn av den kinesiska varmvattenberedare kapacitet på 3 kW:

Som ni kan se, varmvattenberedare på kranen är mycket bra klara sina uppgifter, så att du kan värma vatten snabbt, medan de är mer ekonomiskt jämfört med varmvattenberedare.

Vi har varmt vatten går tre dagar i veckan, satte pannan inte vettigt och dyra, och så värmaren kommer väl till hands i köket - diska mest. Bekvämt och ekonomiskt. Var noga med att sätta dig själv.

Anpassning naturligtvis bra, men den momentana varmvattenberedare till köket för att diska? Om även uchestne många faktorer - skär ofta hett vatten, kallt vatten billigare än varm, till på kostnaden för el, tjafsa med anslutningen. Jag jämförde allt detta och köpte en diskmaskin! Och vad du föreslår att göra.

Anatoly pratar) när huset sätta diskmaskinen, har det glömt hur man tvättar)

I allmänhet rekommenderar jag inte ett flöde varmvattenberedare. Det är svårt att fastställa den energi den förbrukar en hel del, men känslan av det själva, och inte. Slöseri med pengar - inte annars. Här Pannor - det är verkligen effektiv sak!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 59 = 67