Expansionskärl öppen

Expansionskärl för uppvärmning öppen

Expansionstank kompenserar för ökningen i volym hos den uppvärmda värmemediet för att minska trycket i layouten. Därför bör en sådan nod vara närvarande både i det öppna och i det slutna systemet uppvärmning. Och tanken även med sina händer, kan du göra för ett slutet system, med hjälp av self-made eller färdiga behållare.

Expansionskärl - där det är mest fördelaktigt att arrangera

I de flesta fall, är kompensatorn värmaren monterad mellan tryckpassning eller röret av pannan och det första batteriet. Med denna placering av öppen typ expansionskärl ersätter säkerhetsventilen - när överhettad ångpannan går in och kommer att bryta ut omedelbart i atmosfären.

MDU expansionstanken är monterad på vinden området av taket eller pann

Men för att detta ska ske måste du ordna tanken som den högsta punkten i systemet, höja och ovanför pannan och på panelerna och över-wired. För detta ändamål, vid punkten för konjugering vertikala gren Flowline horisontell del utrusta tee tillbakadragande av det övre ankaret är fäst segment ansluta systemet och tanken.

Därför, i flervåningshus spridare monteras på vinden området. Eller på taket i pannrummet, om inte, naturligtvis, gör det storleken och volymen av tanken. Därför före montering, måste vi försöka beräkna geometrin av behållaren, med start från den rekommenderade volymen.

Dimensionerna hos utjämningstanken öppen till värmesystemet beräknas från volymen och kylmedelstemperaturen. Och den enklaste formel fungerar bara den första parametern. I detta fall, är volymen av tanken är lika med fem procent av samma systemparameter.

Till exempel om ledningarna, pannan och batteriet hälldes 200 liter vatten, är volymen av expansionstanken 10 liter (200 x 5%).

En mer exakt och komplicerad formel arbetar inte bara kapaciteten hos systemet, men också vattentemperaturen. Efter upphettning vid 10 grader Celsius skalor mängden 0,3 procent. Och eftersom den initiala vattentemperaturen är lika med rumstemperatur (20 ° C), och den maximala uppvärmningstemperaturen endast når 100 ° C, och skalning av volymen fylld i vätskesystemet är möjlig endast upp till 2,4% (((100-20) / 10) x 0,3).

Det vill säga om ett kopplings fylld i samma 200 liter, volymen av tanken för den raffinerade formeln överstiger 4,8 liter (200 x 2,4%).

1

I praktiken, för att bättre använda en stor värde som beräknas på en 5 procent proportioner, eller det genomsnittliga resultatet, som bestäms av halva mängden av 5% och 2,4% av kylmedel volymen. Och den genomsnittliga volymen av 7,4 liter ((10 + 4,8) / 2) för en 200 liters system.

Nu när vi vet metoden för att beräkna kapaciteten av tanken, kan vi fortsätta att bygga tekniken för produkten.

Hemgjorda utformning av plåt

I sällsynta värmesystem tillsammans mer än 200-300 liter kylvätska, volymen av tanken är därför lika med våra 10-15 liter. För att göra detta behöver vi en tank plåt dimensioner 50 x 75 centimeter. Plåttjockleken kan vara godtycklig, men anses optimal utföringsform av 2 mm.

Tank tillverkad av plåt kan endast samlas in av en erfaren svetsare

Tja, är den faktiska byggprocessen enligt följande:

 • Grinder skurna blad på två ämnen 25 × 75 cm.
 • Grinder skär dessa remsor i sex förformar 25 × 25 cm.
 • Bränna ficklampa elektrod eller ett hål i ett arbetsstycke och är svetsad vid denna punkt montering med gängade hylsor till 1,0 eller ½ tum.
 • Vi fångar svetsning två ämnen i rät vinkel mot varandra. På samma sätt lagen och med två ämnen. Därefter samlar kub utan botten och lock, som förbinder hörnen på svetsning.
 • Att koka sömmar förseglade tillstånd. Testa fogarna krita och fotogen.

För att kontrollera tätheten av det gemensamma krita appliceras externt, fotogen - inifrån. Om det efter en viss tid utan krita rand inte visas fettfläckar, koka en söm förseglad.

 • Svetsade till botten av kuben - tomt med svetsade rör. Kontrollera skarvar för läckor.
 • Propalivaem fackla eller båge från elektroden till arbetsstyckets hål sista 5 x 5 cm.
 • Svetsade tomt med en öppning från locket av kuben. Tätheten av sömmarna i detta fall kontroll krävs inte.

Som ett resultat har vi fått kapacitet 15,6 liter (25 × 25 × 25 = 15625 cm3 = 15,625 L). Och i processen för montering av metall vi spenderar spårlöst, och den totala kapaciteten av tanken är tillräckligt för 300 liter system.

Den enda nackdelen med detta alternativ - en avsevärd processen tidskrävande. Denna tank samlar bara en erfaren svetsare. Och om du inte vet hur man lagar tejpade sömmar, skulle du bättre att vända sig till en mängd olika metallkonstruktioner, till exempel, till en tank på basis av den färdiga tanken - tank.

Expansionstanken från cylindern

På expansionskärlet kan skickas och 50 liter och 27 liter flaska. Endast i det första fallet kommer att vara tillräckligt lång 25-30 cm i höjd, medan den andra - kommer att behöva använda hela flaskan.

Därför är det fördelaktigt att använda en behållare 27-liters eller 12-liters ur synpunkten att materialbesparing. Den är inte ens den största 12-liters versionen kan anslutas till systemet, som hälldes 240 liter vatten. Och processen för omvandling i en tank cylinder sker i enlighet med följande schema:

Börja med att öppna ventilen och dränera resterna av gas. Sedan vrida vaniljarom och avlopp, som tillsätts till cylindrarna för att bilda en specifik gas arom. Parfymen är bättre att rinna bort från fastigheten.

Innan arbetet är det nödvändigt att sänka bensinrester

För det andra, genom påfyllningsöppningen i ventilballong vatten, fylla den till toppen. Efter 5-10 timmar av dräneringsvattnet bort från höljet.

För det tredje, skär den koniska delen av ventilen och dess Navara på montering av rätt diameter med ärmar - så att du placerar ingången till tanken. Om du inte fungerade med svetsning - använd gate som en ingång, ansöker om dockning med bälg liner system, som kan skruvas in i den yttre passande ventil.

Fjärde, svetsad till kroppen av cylinder ben, orienterade behållaren ventilen nedåt. I detta fall, kan benen på hörnen fästas med självborrande skruvar för metall, med hjälp av silikontätningsbrickor.

För det femte, skär vid toppen av tanken är nästan färdig (från botten av behållaren) luck dimensionerna 50 x 50 mm. Genom luckan kan hälla vatten in i eller spillånga eller luft från kylmediet. Denna del måste nödvändigtvis finnas i öppna tankar.

Som ni kan se, höja tanken från tanken är inte alltför svårt, men det finns en ännu enklare tillverkningsmetod, som innefattar användning som en baspolymer kapacitet.

I det här fallet, du bara ta en plasttank av önskad storlek. Detta kan vara en kanister 10-40 liter och 5 liters kapacitet från oljan eller torkare, och även vanlig 10- eller 12-liters hink. Även om stam med kvadratisk vänd i detta fall skulle vara att föredra.

Nästa du köper en konventionell gängad förbindelse med två hylsor (gängade delar vid ändarna), gummibrickan vars inre diameter sammanfaller med den yttre diametern av pipen, och två muttrar (gängade muffar).

Du kan använda alla plastbehållare till volym

I nästa steg värmer du ett ändbeslag på elden (du kan på gasspis) och bränna dem till botten av burkarna, hinkar eller någon annan behållare. Nästa du klipper toppen (när det är stängt) och bränner heta spik tre hål, placera dem på toppen av trianglar. Med dessa öppningar kommer vi att stärka kapseln mot väggen, så att de ska placeras bort från botten.

På den näst sista etappen, monterar du beslaget i botten av behållaren. För detta ändamål är tapp mutter skruvas, och han in i hålet. Sedan, den innergänga slitage på gummipackningen (bricka) och linda den andra muttern. Det bör plattar gummit till botten, som vilar i det andra (yttre) mutter.

I det sista steget, monterar du en behållare under taket med hjälp av skruvar eller pluggar som förs in i förborrade eller varm härdade spikhål. Sådan fastsättning räcker för att fixa burkarna 5-liters. För 10-litersversionen måste bygga en hylla.

Hur ansluter förlängaren till värmesystemet

Efter slutförandet av byggandet av tanken, måste vi ansluta extender till systemet. Och i detta fall är det nödvändigt att agera på följande sätt:

 • Dränera vatten från systemet. Varvid det är möjligt att avlägsna inte hela mängden, men bara en tiondel av en låg vätskenivå upp till de övre rörde batterier.
 • Bestäm den högsta punkten i utloppsröret och bädda in det i stället för en tee. Notera att för plast rörkopplingen spännhylsan kan användas, och om värmeledningsförmågan hos de sammansatta stålstänger, istället för urladdnings tee kan svetsas i en gängad ände.
 • Installera ett expansionskärl i taket eller vinden tak. I det senare fallet kommer taket att behöva borra ut, öppnar tillgång till T-ledningar.
 • Skruva på tankarmaturen muttern bälgar slang. Sänk den andra änden av bälgen till nivån på tee. Skruva det på indragnings ledningar (grenrör eller T-koppling).

I stället för en bälg slang kan användas en polymer eller metallröret, men detta steg kommer att komplicera installationen, så vi väljer att inte en stel struktur, och flexibel slang. Ventilen vid punkten tie monterade spridare är inte nödvändigt. Expansionskärl för uppvärmning öppen

Helt eller delvis kopiering av information från webbplatsen utan en aktiv länk till det är förbjudet.

Typer expansionstank för att värma inomhus och utomhus

Hur kan man på ett effektivt sätt stabilisera trycket i värmesystemet? Lösningen på detta problem är att använda integrerade åtgärder, bland annat - installation av specialkomponenter. En är expansionstanken för uppvärmning inomhus, utomhus, det tryck som bör vara stabil under alla driftsförhållanden.

Utnämning expansionsuppvärmningstankar

Innan man överväger expansionskärl för värmesystem måste hitta sitt syfte. Den är associerad med egenskapen av vatten eller ett liknande kylmedel för att expandera den genom värme. Som ett resultat, ökar trycket i systemet. Hans överskott måste kompenseras.

Med hjälp av luftventilen eller liknande ventiler effektivt, men det har vissa nackdelar. Främst bland dem är vattenutloppet av systemet, vilket resulterar i stor sannolikhet för uppkomst av luftfickor. Men hur gör expansionskärlet i värmesystemet när övertryck uppstår? Betrakta den allmänna principen om driften av exemplet med de mest enkla öppen modell:

 • Normalt stängd typ expansionstank fylld till 2/3;
 • Med ökande fyllningsnivå av kylmediet volymen av behållaren ökar, därigenom stabilisera systemet;
 • När vattentemperaturen faller till en optimal nivå, - dess volym i systemet kommer att minska till det normala;
 • Samtidigt är kylvätskan i tanken stabiliserats.

Samma princip fungerar slutna modeller. Skillnaden ligger i konstruktionen - det är uppdelat i två kammare. Den första är ansluten till värmeröret och är fylld med vatten, medan den andra skapar ett tryck av normalt för systemet. Dessutom, varvid båda kamrarna separeras av ett elastiskt membran. När volymen av kylmedel i rören överskrider den kritiska - trycket i expansionstanken kompenserar för denna uppvärmningsprocess genom förskjutningen av membranet. På detta sätt, ökar temporärt den faktiska mängden upphettning.

För ett system med forcerad cirkulation är det förbjudet att sätta expansionskärlet öppet. Han kommer inte att kunna ge den önskade tätheten.

Expansionskärl öppen

Den enklaste typen är en öppen modell. I de flesta fall är de oförseglade behållare som är installerad på den högsta punkten i systemet. Detta är viktigt, eftersom placeringen av expansionskärlet i värmesystemet direkt påverkar funktion och prestanda.

Den grundläggande principen för expansionstanken i ett värmesystem är gravitation-kylmedel värmeexpansionskompensation. Detta element kan göras oberoende eller köpa fabriken modell. De viktiga driftsparametrar för öppen typ tanken är:

 • Motståndsmaterial tillverkas till en konstant exponering för vatten och plötsliga temperaturförändringar. Det är bäst beprövade produkter av rostfritt stål;
 • Korrekt beräknade volymen är direkt beroende av mängden vatten i systemet;
 • Oförmåga att ändra platsen. Detta beror på konstruktionen.

Före installera ett expansionskärl i värmesystem öppen typ måste bli bekant med dess fördelar. Främst bland dessa är den rimlig kostnad och enkel installation. Förutom den traditionella systemet för modernisering kan göras liten. För detta ändamål, förutom den rör anslutning till stommen montera ytterligare - styr miniminivån för vätskan och är ansluten till en matningsslang för att fylla på systemet.

En nackdel med denna konstruktion är den kontinuerliga avdunstningen av kylsystemet. Vid första anblicken, är detta index försumbar, men om installationen av expansionstankens värmning det utfördes i en ouppvärmd vind - temperaturskillnaden mellan luften och kylmediet negativt påverka systemets effektivitet.

Utbytet av denna situation - värmer kärlväggen och montera den övre luckan med en tight passform. I detta fall är hastigheten för vattenavdunstning mycket reducerad, och externa faktorer kommer inte att påverka driften temperaturen.

För att göra expansionskärlet för att värma sina egna händer, kan du välja en lämplig behållare och ställ in den i de anslutande rören.

Det rekommenderas inte att montera plastbehållare, eftersom i de flesta fall inte är avsedda för exponering hög temperatur. Optimal - sluten konstruktion av galvaniserad metall.

Utjämningsbehållaren av sluten typ

Mycket svårare att välja expansionstanken stängt. Detta beror på ökade krav för konstruktion, eftersom den är konstruerad för att fungera i en hög trycknivå i systemet.

Den roll som expansionstanken i värmesystemet är större än för den öppna modeller. Vid drift av cirkulationspumpen i samband med temperaturvariationer uppstår tryckstötar. Genom att ändra din plats, de elastiska membrantankar för värmesystem expansionen stabiliserar trycket till den önskade nivån.

Det är viktigt att tänka på följande funktioner i utformning och drift:

 • Korrekt beräknad volymen av expansionstanken stängd. För att göra detta, använd den rekommenderade proceduren;
 • Typ av membran - ballong eller membran;
 • Möjlighet att installera en tryckmätare med en tryckavlastningsventil i luftkammaren. Det är nödvändigt för den kraftiga minskningen i värmesystemet trycket.

Men hur fungerar expansionskärlet i värmesystemet, om dess parametrar inte uppfyller kraven? I det här fallet, han helt enkelt inte kommer att fullgöra sina uppgifter.

När du väljer bör vara uppmärksamma på de strukturella drag av en viss modell. Så hur man gör expansionskärlet är svårt att värma med sina händer - det är bäst att köpa bara den färdiga anläggningen. Det viktiga är möjligheten att installera ett nytt membran. Periodisk verkan av trycket i expansionstanken uppvärmning den kan så småningom leda henne i förfall - förlorade elasticitet eller täthet.

I det här fallet kan du byta membranet. Det är bäst att först skaffa design med flänsmontering. Deras kropp är inte fast, men som består av 2 delar förbundna med varandra via flänsen. Detta element kan demonteras för att ersätta en defekt membran till det nya. Efter att ha lärt de grundläggande principerna för expansionskärlet i värmesystemet, måste du följa följande ordning av verksamhet:

 • På röret som förbinder tanken med ett uppvärmningssystem måste nödvändigtvis monterade ventiler. Lappar kylmedel tillgång till vattenkammaren;
 • Under nedmonteringen av vattenkammaren kommer att hälla kylvätska - är nödvändigt att förbereda i en lagringskapacitet för sin samling förväg;
 • Aktiverade övertrycksventil i luftkammaren.

Vad som händer sedan beror på vilken modell av expansionstanken.

Även i ett litet värmesystem, är viktig roll expansionstanken. För autonom krets kan använda små behållare med horisontell eller vertikal montering.

Expansionskärl med sina händer

Om och hur man gör expansionskärlet för uppvärmning? På grund av komplexiteten av den slutna typen struktur i hemmet gör det svårt. Därför anser vi tekniken och förfarandet för svetsning en öppen behållare för uppvärmning.

Som material i tillverkningen är bäst att välja en rostfri järnplåt. Det kan dock finnas problem med sin svetsning. Därför, för framställning av expansionstanken för uppvärmning endast med sina händer, är galvaniserad metall som används oftare. Tjockleken av arket är vanligen 0,8-1,5 mm.

Förskjutning struktur bör vara 5% av den totala mängden vatten i systemet. Du måste också ta hänsyn till graden av expansion av kylvätskan. För vatten, är siffran 0,3% för varje 10 °, dvs. om den totala mängden av kylmediet är 300 liter, måste kapaciteten hos expansionskärlet vara minst 15 liter. Baserat på dessa data, dimensioner den framtida strukturen bestäms.

För att göra expansionskärlet för uppvärmning ensam, utföra följande steg:

 • Skapa ritning med den beräknade volymen av behållaren;
 • Med "grinder" klipp från plåtämnet. Vi måste komma ihåg att under bildandet av svetsar faktiska tankstorlek blir mindre;
 • Öppningar utskurna för den efterföljande svetsningen av rören, är deras installation utföras;
 • Förening struktur vägg täthetstest.

För att skydda mot fallande skräp och förhindra avdunstning av kylvätskan rekommenderas att installera den övre luckan. Den kan användas för att genomföra en revision utjämningstank öppen typ.

Installera en hemmagjord expansionsuppvärmningstank kan endast göras efter installationen av hela systemet. Annars är det sannolikt inkonsekvenser rör.

Innan du installerar expansionskärlet med membranet i värmesystemet behöver utföra beräkningen av dess volym. Enkel krets för en öppen behållare i det här fallet inte är lämpligt. För att göra detta använder en annan metod.

Bestämning parameter är fyllnadsfaktor av en sluten typ expansionstanken. Först måste vi beräkna den maximala mängden expansion av vattnet i systemet genom följande formel:

var E - Termisk expansionskoefficient, C - Den totala mängden av kylmedel i systemet, pmin - Det initiala trycket i systemet, Pmax - Det maximala tillåtna trycket KZAP - fyllnadsfaktorn av tanken vid olika tryck. Data hämtas från bordet.

Tryckvärdena måste vara korrekta. Annars, oavsett platsen för expansionskärlet i värmesystemet, kommer det inte att kunna utföra sina uppgifter eller misslyckas snabbt. Det rekommenderas att få en Estimate tillsätt 5% till reserven. Det kan krävas när man installerar ytterligare radiatorsektioner i systemet och öka den totala volymen av kylvätska.

Innan du köper en membrantank är nödvändigt att läsa instruktionerna från tillverkaren. Det identifierar den särskilda val och installation för denna modell.

Efter felen kan börja installera ett expansionskärl uppvärmning. Det är viktigt att välja sin plats på det allmänna systemet. Det beror på vilken typ av system - gravitation eller forcerad cirkulation. Trots att rollen av expansionskärlet i värme förblir oförändrade - kan Felaktig installation leda till fel.

Installera en öppen expansionstypen tanken utförs vid den översta punkten i systemet.

Vissa experter rekommenderar installationen omedelbart efter upplösningen av den vertikala linjen. När vatten tillsätts till systemet via expansionstanken omvänd sannolikhet minskar. Också vid denna punkt i kretsen är i allmänhet den högsta temperaturen av kylmediet och därför - dess expansion. Det är också möjligt att ansluta till en returledning. Men då arbetet i expansionskärlet i värmesystemet blir mindre effektiv.

Före installation, se till att kolla med de allmänna regler och tips:

 • Små avvikelser i de horisontella och vertikala mönster. Men de bör inte överstiga 2-3 °;
 • Uppvärmningen kan ske med basalt ull. Hon är inte rädd för fukt, och viktigast av allt - höga temperaturer;
 • Vid överskridande av ett kritiskt tryck inuti utjämningsbehållaren uppvärmning av vätskan genom det övre locket kan få på vindsvåningen. Det rekommenderas i detta skede för att göra en förbättrad golv tätskikt.

Rutininspektion av tillståndet i tanken kan göras 2 gånger i månaden vid en konstant uppvärmningsarbete och alltid innan den första lanseringen av systemet.

Installation membranexpansionskärl i ett värmesystem utförs endast på returledningen till cirkulationspumpen.

Det är viktigt att observera temperaturen i rummet. Nivån för uppvärmning av luften måste vara mindre än + 5 ° C. Installationen bör inte hindra främmande föremål. Detsamma gäller för servicestrukturen.

Korrekt installation av expansionskärlet i värmesystemet är i överensstämmelse med dess nivå. Strukturen måste stå vertikalt. Även en liten lutning kan orsaka fel. För säkerheten för tjänsten i luftkammaren bör sätta luftventilen för att snabbt minska trycket i den i händelse av en nödsituation.

Man måste komma ihåg att placeringen av expansionskärlet i värmesystemet inte bara vara tekniskt korrekt, men också praktiskt för underhåll.

Den huvudsakliga skillnaden mellan ett verk av en bred tank i slutet system uppvärmning är möjligheten av dess snabba demontering. Därför är det rekommenderat att avräkna ventilen 2 under installation - en på överföringsröret till värmesystemet, och den andra - en vattentank kammaren. Blockering dem kan snabbt demontera kapacitet att utföra reparation eller installera en ny.

Videon presenterar design av expansionskärl och deras roll i driften av värmesystemet:

öppen typ expansionskärl för uppvärmning - typer, typ, applikation

När expansionsanordningen är frånvarande, i fallet med att öka temperaturen av det hydrauliska trycket i systemet ökar och som vattnet har inkompressibilitet blir möjlig förstörelse av uppvärmningsstrukturen.

Funktioner av tillämpningen av expansionskärlet

Tillämpningen av utjämningstanken, såsom bild, baserad på det faktum att upphettning vatten vid 10 grader leder till en ökning av dess volym av 0,3%. När således kylmedelstemperaturen i systemet ökar till 10-15 ° C till 80-95 ° C, sedan dess volym blir större med ca 2,4-2,8%. När en mängd vätska i systemet av 100 - 300 liter, kan skillnaden nå från 2,5 till 8 liter vatten. Och detta är en avsevärd mängd kylmedel, som gömmer sig i rören och radiatorer, är det omöjligt.

Utnämning av utjämningsbehållaren

Expansionsanordningen ska:

 • att temporärt avlägsna överskott kylmedel från systemet genom upphettning vatten rinna när den maximala tanknivån överskrids;
 • att återgå till kylmediet i värmesystemet när den kyls;
 • för att upprätthålla en önskad kontur genom att justera det hydrostatiska trycket av vattenvolymen;
 • för ackumulering och avlägsnande av luft och ånga från det vätskeformiga kylmediet, som börjar visas i processen för uppvärmning. Eftersom vattnet innehåller en viss mängd luft: den utgör en liter till 40 milligram. När vatten värms, har nästan 90% av luften i form av bubblor. Expansionskärl tar bort överflödig luft till atmosfären.

Beroende på den speciella konstruktionslösning, dessa enheter är följande typer:

 • en utomhusexpansionstank för uppvärmning;
 • sluten expansionskärl med en löstagbar eller icke löstagbar (diafragma) membran (läs: "Gör ett urval av expansionskärlet för uppvärmning").

Expansionskärl för uppvärmning öppen typ har sina fördelar och nackdelar. Dessa anordningar är monterade på toppen av uppvärmningsstrukturen (huvud riser), vanligtvis på vinden och de representerar en kapacitans hos en cylindrisk eller rektangulär öppen eller halvöppen typ. I de flesta fall, det ser ut som en parallellepiped tank tillverkad av stålplåt och noggrant isolerade från den omgivande luften.

Närvaron av öppna design i utjämningstanken leder till den ytterligare luft kommer in i värmesystemet, vilket orsakar ökad korrosion av dess enskilda element. Det bör noteras att denna typ av anordning nu kan hittas i bostadshus som drivs under mer än ett decennium.

Slutna expansionsmembrantank uppvärmning systemkonstruktioner som tillhandahåller värme, är metallen en sluten behållare med en oval eller sfärisk form. Inuti anordningen två kammare är anordnade, som avgränsas av en förseglad membran. En av dem är för ett flytande kylmedel, en andra är luften - det har en ventil, vars funktion är att bibehålla trycket i kammaren på den önskade nivån.

Typ Expansion membran enheter finns i två designkoncept:

 • en icke utbytbar utföringsform - med membranet membranet;
 • en borttagbar utföringsform - en fläns-typ tankar.

Expansionskärl diafragma typ består av två husdelar, som är gjorda av kolstål genom kalldjupprägling. Längs omkretsen av de två kamrarna under montering säker membran. Insidan av tanken yta är täckt med vattenfast epoxifärg och utanför - emalj, ofta rött.

Initialt är den andra delen av den slutna expansionsanordningen fylld med luft, så att den upptar fullt 100% av dess volym. I processen för att värma kylmediet matas till det överskott av vätskekammaren, och krockkuddedelen vid denna tidpunkt komprimeras. Det ökar den tryckreglerande fluidvolymen i värmesystemet. Vissa tillverkare fyller luftkammaren med kväve vid ett tryck lika med trycket av vatten i värmesystemet.

Expansion gated tankar har följande fördelar:

 • kylmedel i dem inte är i kontakt med luft. Som ett resultat, inte vätskan som inte avdunstar, och rören och radiatorer är inte oxiderade;
 • sannolikheten för överflöde av vatten genom anordningsområdet närmar sig noll (om expansionstanken för uppvärmning öppna det händer ganska ofta);
 • enkel installation i stort sett var som helst (utom ledningen omedelbart efter pumpen);
 • låg sannolikhet för uppkomst av luftfickor;
 • driftsäkerhet och tillförlitlighet vid låga finansiella kostnader.

Vid beräkning av tanken är nödvändigt att överväga ett antal punkter:

 • volym av anordningen beror på kapaciteten hos värmesystemet;
 • när uppvärmning krävs för hög temperatur är inställd större volym av produkt;
 • ju mindre skillnaden i höjd mellan tanken monterings plats och den högsta punkten hos systemet, kan användas ju mindre tankvolymen.

Leta efter beräkning video expansionskärl värmesystem:

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 1 =