Fluffig matta med egna händer

Hur man gör originalmattor själv

 • Cream för exotisk fotsvamp
 • Kapslar från parasiter
 • Komplex Sustalife för gemensam restaurering

Det är bra när huset är mysigt. Vakna på morgonen är det trevligt att stå på mattan av barfota barfota. Polovechek kan tillverkas inte bara av garn, men även från tygstycken, och in i badet, dörröppningen - från soptäckor eller stenar. Ett barn kommer att tycka om en användbar utvecklingsmatta.

Vi gör pompoms med egna händer, gör dem till en design sak

Mjukt, behagligt att röra, du kommer att få en matta av pompom, skapad av dig själv.

Här är en lista över vad du behöver jobba på:

 • garn (för en sak av denna storlek behöver du 10 skeins);

Klipp ut ett stycke av rätt storlek ur nätnätet. Denna matta av pomponer gjordes på grundval av en kvadrat med sidor på 1 meter.

Roligt och intressant är mattor i form av djur. För att göra detta kan du klippa gallret i form av ett ljugande djur - med kropp, huvud, svans, fyra ben, skära en rektangel, ordna det med pomponer och de återstående delarna av kroppen för att lossna.

1

Skapa flera ämnen från trådar av olika färger. Det är vad du får.

Börja från hörnet, knyta våra pom-poms till basen. För att göra detta måste du tråden tråden mellan cellerna och binda den till knuten från fel sida. För att fästa pom-ponen mer tillförlitligt kan du sträcka tråden flera gånger genom ett antal celler.

För att uppnå den nu moderna ombre-effekten, använd garnet i nyanserna. Koppla sedan först de mörkblå pom-pomsna och gradvis lättare.

När du har bifogat dem alla kommer du att få en sådan vacker matta av pompoms.

Du kan lägga den vid sängen eller hänga den på väggen.

Om du inte har garn eller vill skapa ett gratis objekt, överväga ett mer budgetalternativ. För honom kan du använda trasa av tyg, gamla kläder. Då får du en liknande matta från strimlor.

 • trasor (trasa, gamla trasa kläder);

Först och främst avyttra den gamla saken vid sömmen, om du bestämmer dig för att göra en matta med egna händer från den. Sätt den första delen framför dig, och börja med hörnet, skär den med en remsa 1-2 cm bred. Denna storlek beror på hur tjock du vill få en ny produkt.

Under arbetet, när du behöver binda trådarna, vik kanten på en i form av en slinga, sätt in slutet av den andra i insidan och bind den första knuten.

Om du vill se en fjäril på golvet börjar du sticka mattan från mitten av en vinge och skapa en oval form. I det här fallet är det crimson. Följ sedan kanten med en blå trasa. När du binder kanterna på vingarna, gör dem konkava på ena sidan, som visas på bilden. I detta fall användes ett bandskär från ett gult tyg för detta.

Från trasa av tyg kan trasor tillverkas och en annan matta. Det är fluffigt och ser skrymmande ut.

För en sådan produkt kommer även slitna typer av saker att göra. Från orörd tid kommer små klutband att skäras ut. En sådan matta med strimlar, gjorda med egna händer, är mycket effektiv. Benen blir behagligt begravd i tyg.

 • tyg eller saker (det är bättre att använda stickade kläder);

Skär duken på 20 x 2,5 cm band. Om du vill kan du måla dem med tygfärg. Men det ska vara av hög kvalitet, så att färgen inte påtrycks på foten och sålarna på tofflorna när man går på den färdiga produkten.

För att skapa en sådan matta med en speciell matkork. Om du inte har hittat en sådan försäljning kan du ta en vanlig stickning.

 1. Dra kroken in i rutnätet, ta ut sin vikta del genom det intilliggande hålet.

Börja att väva banden från hörnet av mattan, horisontellt. Så gör allt arbete. Från insidan av mattan ska du komma hit så smidigt, utan knutar.

Och på framsidan - fluffig och skrymmande.

En sådan openwork produkt kan skapas utan att ens ha en krok. Den här mattan sticker händerna från tvättlinjen.

Du kan helt enkelt sticka i en cirkel, som det fick höra i det andra exemplet eller skapa en ritning. I det senare fallet behöver du ett stickmönster för servetten. Så här klibbar du en mattehak.

Men den här kan göra en matta ur ledningen. För detta görs flera ämnen av olika storlek. Ledningen vrider sig i en spiral, och dess fragment klistras. Då är arbetsstyckena bundna ihop med lim.

Öppna cirkeln från filten, svep den. Om du har en tunnare tyg, till exempel en flanell, vik den sedan i hälften och arbeta med en zigzagstygn.

Skär sedan av det överskridande repet och limma spetsen så att varvningarna inte rullar av. Efter det, applicera lim på undersidan av repcirkeln i form av "strålar", bifoga en tygduk och tryck den med händerna.

 • Läs översynen av ett omfattande botemedel mot hemorrojder Proctolol
 • Hur man går ner i vikt med 20 kg - riktiga recensioner om Guarchibao

Om du aldrig har gjort den här typen av arbete kan du använda en virka för att hjälpa dig att kartlägga. Om du vill skapa en rund produkt, var uppmärksam på denna ledtråd.

Först skapa 5 slingor, stäng dem i en ring. Sedan exekverar den:

 • Den första raden: 3 luftöglor (bp), 2 kolonner med ett lock över den första luftloopen i föregående rad, 2 bp, * 3 bells med en spade, 2 bp. Vidare är det anslutet från tecknet * till * 5 gånger för att bilda en femkant.

Sedan stickas 5-gonen i cirkulära rader, varefter varje "ray" läggs separat.

Stegvisa bilder av arbeten hjälper dig att ansluta en sådan nödvändig sak med egna händer.

Och här är ett annat sätt att skapa ursprungliga saker.

Ta förpackningarna. Sprid först och vika det flera gånger som visas på bilden. Klipp av pennorna och skär dem i remsor.

Expandera dem sedan. Du får cellofanringar, som du behöver ansluta till varandra. För att göra detta sätter vi en öga på kanten av den andra, tryck den och dra åt den.

Nu måste du blåsa de resulterande trådarna i en troll, och du kan börja sticka mattan från förpackningarna.

Därefter stickas vi en kolumn med 5 slingor, böjer den i form av en ring. Vi pressar kroken genom den närmaste slingans vägg, vi tränger tråden på den, sträcker den först genom den första slingan, sedan tränger vi tråden igen på kroken och sträcker den genom andra slingan. Så vi sticker längre i en cirkel.

Lägg gradvis slingor, om du inte gör det kommer du att få en stickad hatt. Även om det också kan tillverkas av plastpåsar, men vid en annan tidpunkt.

Om du inte vill att mattan blir vågig kan du lägga till lite mindre ofta.

När det är dags att väva en tråd av en ny färg, glida du bara in kanten i slingan av föregående tråd från plastpåsen och dra åt båda bitarna.

Sedan fortsätt att sticka mattan från påsarna på samma sätt.

Om du har flera paket med olika färger, så kan det visa sig en så färgstark produkt.

Utveckla matta med egna händer

Om du vill ha ett barn från spädbarn att veta namnen på frukt och grönsaker, gör så en bra sak för honom. Använd en mjuk, tät duk. Då kommer barnet att vara bekväm på denna matta, inte bara spela, utan också krypa.

 • En stor bit av filt och några små bitar av andra färger;

Ur det mörka tyget, klipp ut basen, i det här exemplet är det av svart filt. Att tyget inte suddas, svepa kanterna på en skrivmaskin eller i händerna med en tråd med en nål. Om så önskas, sy avkanten.

Idag lärde du dig att sy, binda, väva en matta från olika material. Men det här ämnet är mycket mångfacetterat, även stenar, centimeterband, korkar används för att skapa sådana saker. Välj så vilken produkt du föredrar att smaka, börja spännande konst och foto- och videomaterial - för att hjälpa dig. Lycka till ett trevligt och intressant arbete!

Fluffy Carpet

Det viktigaste är önskan att skapa och gränslös fantasi.

För att göra en matta behöver vi:

I vårt fall finns det ett metallgrid på 50 * 30 cm. Du kan använda en bas av en större eller mindre storlek beroende på din önskan.

På detta sätt är det nödvändigt att fylla allt tomt utrymme på vår grund.

I vårt fall finns det en enkel blandning av olika färger.

Fluffig matta med egna händer

Att glädja dig själv och dina nära och kära med en dekorativ matta som lägger till hemkänsla och färg, du kan köpa den i butiken eller göra en fluffig mat själv. Det kommer inte ta dig väldigt lång tid att skapa den, men som ett resultat kommer du att förvärva den ursprungliga saken och du hittar en ansökan på den gamla trådbollen som du kan ha lämnat efter att du har stickat andra saker.

Tips för att sticka en matta på ett rutnät:

 • För stickning är det önskvärt att välja tjockare garntrådar. Sticka följer, med tanke på storleken på rutnätet, som kommer att fungera som grund för produkten. Stickning bör täcka hela nätet helt, vilket innebär att nätet ska vara osynligt.

Viktigt! Om du använder fint garn är det bättre att vikla trådarna, till exempel två gånger.

 • För olika rum kommer lämpliga produkter från olika typer av garn. Till exempel på ett badrum är det bättre att göra en matta med användning av syntetfiber. För en matta på korridoren är det bäst att använda ett silikonät för att undvika att glida. Det är alltid tillgängligt och är mycket billigt. För ett sovrum är det bättre att använda naturliga trådar, det vill säga bomull eller ull.
 • För att göra grunden för stabilitet är det önskvärt att använda mer styva galler, och om du behöver en mjukare produkt, är det bättre att ta en silikonmask som bas.
 • Växelvägen är väldigt enkel, även om ett barn kan upprepa det. Täckens bindning utförs enligt en viss princip: kroken sätts in från nätet i en av cellerna, tråden sträcker sig från andra sidan och sträcker sig sedan in i slingan som är på kroken.
 • Om den yttre kanten av gallret används som början för stickning, kan du fortsätta genom att binda nätet längs omkretsen och sluta i mitten. Byt inte tråden för ofta.
 • Ett annat sätt är att sticka i rader. Rader kan göras vertikalt, och sedan horisontellt, byta färger. Som en följd av detta bör ett vävt tyg med blandade färger förekomma på platser där det finns en trådkorsning.

Viktigt! Den främre sidan är nästan helt tillsluten av sling krok. Detta påminner om stickning. Nackdelen ser annorlunda ut, eftersom det körs bara en tråd kommer mattan inte glida när trampa på den.

Om stickning vissa saker har förblivit garnet, då inte bråttom att kasta den. Den kan användas för att skapa en underbar fluffig matta med händerna. Produkten kan vara kvadratisk runda eller ha någon annan form.

För arbete behöver du följande:

 • Garn (bättre om det är färgat).
 • Synålar.
 • Sax.
 • Tjock kartong.
 • Nätet för basen.

tillverkningssekvensen är som följer:

 1. I syfte att skapa fluffiga tofsar, av vilka mattan kommer att vara i det följande, gör följande: en kartong utskuren cirkel av lämplig diameter, varvid den mellersta cirkeln av märket mindre diameter. Efter det, klippa ut, gör ett hål i kretsen av kartong. Sådana detaljer gör 2 saker.
 2. Ta garnet och linda den i ringar av kartong med en nål, staplas tillsammans. Antalet garn bör vara tillräckligt stor - det beror på hur fluffigt att få bollen som följd.
 3. När hela ringen är insvept i garn, den sista tråden fästa och ta bort nålen.
 4. Ta saxen och skär dem ett garn på utsidan av de två ringarna med lindningen.
 5. Dela de två ringarna, slips garn i mitten av en tråd så hårt som möjligt utan att skära gängor för förband.
 6. Rikta pompom, ta bort överskottet med en sax.
 7. Gör dessa tofsar nödvändiga mängden.
 8. Ta basen och börja knyta fluffiga bollar för att det så mycket som möjligt nära varandra, att lämna några luckor och gallret var inte synlig.
 9. Fyll fluffiga tofsar hela basen.

Matta från gamla stickade tröja

Visst, alla i garderoben finns ett stort antal gamla stickade skjortor. Vissa människor - bara inte gillar, andra - i färd med strumpor förlorade utseende. Men inte kasta bort dem på grund av dem kan göras på mattan rutnät av tråd med händerna, som kommer att vara en bra sak för ditt hem.

För arbete behöver du följande:

 • Gamla, oönskade sticka skjortor.
 • garn,
 • Stäng krok för stickning.
 • Basis i form av ett rutnät.

Den sekvens av åtgärder som följer:

 • Till att börja förbereda remsor av T-shirts. Önskvärt en klippbredd ca 2 cm.

Viktigt! Oroa dig inte, om T-shirt material skjul som på mattan blir det omärklig.

 • Första band roll i ringen och börja med centrum. Sedan, den resulterande ringen tie kolonn. Gör ett tiotal sådana kolonner, binda fick i början av ringen.
 • Fortsätt sedan att virka runt. Binda slingor som utförs utan fm genom varje slinga av föregående rad. Detta förutsätter en enhetlig gör varje ökning hänger på vyvyazyvaya av två kolumner, utan SC loop.
 • Efter införandet av kroken i öglan på föregående rad gör att dra tråden genom det.

Viktigt! Teknik sticka cirkel omfattar införandet av kroken i öglan av den tidigare cirkulär rad.

 • Efter att dra tråden genom båda halvorna av slingan på en gång, så att de kan inte sträcka också. Så binda hela sortimentet.
 • I slutet av varje stickremsor ta följande och bifoga det till toppen av den tidigare.
 • Sticka så länge bandet inte är klar. Således får du produkten rätt diameter.

Gör en fluffig matta med händerna är inte svårt alls, men för det här jobbet kommer du behöver lite tid och tålamod. Det beror på storleken av produkten. Men resultatet är värt det, eftersom en sådan sak skulle vara den perfekta dekoration för alla rum.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 4 = 4