Flugor i blomkrukor att bli

Mote i krukväxter - de mest effektiva metoderna för att bekämpa

För att skapa en bekväm miljö gröna husdjur adepter blomma redo att gå till många saker: att köpa dyra gödningsmedel, specialiserad fitolampy rotera regelbundet krukor runt sin axel och i dagar för att försvara vatten för bevattning. Men även de mest blygsamma vård inte alltid garantera skydd mot införandet av knott i rums färger.

Varför får jag löss i rummet färger?

Traditionellt utseende utanför levande varelser i blomkrukor som fastställs i lågsäsong, när odlare inte har tid att justera och flytta till en ny vattning sin favorit läge. Som ett resultat, jorden pereuvlazhnyat, vilket skapar idealiska förhållanden för uppfödning av olika knott. Det bör noteras att i de flesta fall förhindrar insekter själva lever inte bara växter, men också deras ägare, förstöra utseendet på hemmet och komma in i koppar och tallrikar.

Sålunda har problemet funnits - inomhus växter uppfödda knott, vad man ska göra och hur man kan bli av med oönskade gäster? Kampen mot dem kommer att kräva regelbunden odlare, uthållighet och integrerad strategi, eftersom även insekts behandlingar av antennen del av anläggningen inte kan garantera att jorden inte förbli larver av skadedjur. Det viktigaste förebyggande åtgärd mot löss i rummet färgerna är strikt till dricksvatten växt behandling och förebyggande av stagnation av vatten i krukor.

Små vita knott på krukväxter

Liknar en mullvad, men upprepade gånger minskat, små vita knott på krukväxter är ingenting annat än whitefly. De vuxna lägger sina ägg på bladen av saftiga krukväxter som har kläckts larver kan festa ostört näringscellsaft. Som ett resultat av detta på bladen verkar missfärgade fläckar, bladen vissna och falla av. Stora vita flygare kolonier kan på kort tid för att tömma alla hem växthuset.

Svart midge på krukväxter

Liksom fruktflugor är små svarta knott i rummet färger kallas stsiaridami eller svamp knott. Deras utseende i lägenheten är ett säkert tecken på att någonstans bildade källan till fukt. Vuxna stsiaridy växter skadar inte, men deras larver är ett allvarligt hot mot den blöta och ruttna rötterna. stsiaridami Infektion av växter kan ske både med flyg och genom dåligt behandlad jord.

Knott flygande färger i rummet

Det råkar vara så att blomkrukor är hem för fruktflugor eller Drosophila. Detta är den mest ofarliga typ av knott, som inte skadar några växter eller människor, som levererar bara den senaste psykologiska obehag. Om inomhus blomma uppfödda knott, fruktflugor, är det nödvändigt att beröva dem alla möjliga matkällor (ruttnande grönsaker, frukt, teblad, kaffe, etc.) och sedan förstöra alla vuxna som använder fällor eller en vanlig dammsugare.

1

Jord knott i rummet färger

Schaktnings knott i rummet färgerna kallas stjärtar eller undernivåer. sin kroppslängd varierar från 0,2 till 1 mm, och aktiviteten skulle avundas av någon energizer - större delen av dagen de är ivrigt hoppa från blad till blad, ilande över jordytan, fylla den med deras larver. Om man tittar på jordytan i en kastrull kan ses kluster av dessa små insekter.

Vuxna friska växter mark knott i rummet färgerna är inte så hemskt. De spelar även en viktig roll genom att delta i processen för nedbrytning av organiskt material och syre mättar jorden. Att bo i blomkrukor porud larver som bär svampar, patogener och äta ruttna rötterna, bara farligt för patienter som dränkts eller färger.

Folk botemedel för löss i rummet färger

Florist måste förstå att om det fanns gnats i rummet färger och i synnerhet flygande knott, är det troligt att snart attacken spred sig i hela hemmet blomsterträdgård. Även vuxna inte gnaga bladen och dricka saft anläggningen de lägger ägg som kläcks till larver är mycket glupsk. Märker slingrande runt green pet löss, måste du vidta omfattande åtgärder för att ta bort fukt och insektsbehandlade transplantation i uninfested jord.

Låt oss i detalj hur man får löss ur krukväxter:

 1. Steg 1 - justerbar fuktighet. Root bekämpa löss är meningsfull endast efter det översta lagret av jorden i krukan torkar minst 2 cm.
 2. Steg 2 - Öppna jakten på vuxna insekter. För denna användning köpt eller hemlagad (av gult papper skikt belagt med honung) kardborrband eller den konventionella dammsugaren.
 3. Steg 3 - förstöra larverna i jorden. Det enklaste, men det kräver pengar, och tidskrävande sätt - att trans anläggningen till en ny pott av ren mark. Men småskalig nederlag att bekämpa larverna vettigt att använda en av de tillgängliga verktyg: sal ammoniak, svavel match, vitlök, kaliumpermanganat, vinäger, tobak, etc.

Ammoniak av knott på krukväxter

Ett bra alternativ än att behandla krukväxter av knott - finns i varje medicinskåp ammoniak. Lös upp 50 g ammoniumklorid i 4 liter vatten och erhålla utmärkt verktyg 2-i-1 - repeller knott i rums färger och kvävegödningsmedel. Du kan använda den för behandling av ovan jord delar av blommor från en spray och förstörelse av vuxna samt för root gödning och samtidigt förstöra larver och ägg av skadedjur. Upprepa sprutning vattenkanna i intervaller om 7-10 dagar för att uppnå hållbara effekter.

Ett annat sätt inte bara hjälper till att bli av med de obehagliga flygande hyresgäster, men också avsevärt stärka de gröna husdjur - kaliumpermanganat. För att råda bot inte skada den känsliga rotsystem av växter är kaliumpermanganat används av knott i färger, en lösning som har en ljusrosa färg. Denna koncentration är tillräcklig för att hämma förruttnelse och hålla skadedjur utan ström. För att uppnå sina anläggningar vattnas minst två gånger effekten av att ge varje gång jorden i krukan torka ut ordentligt.

Ättiksyra från löss i hemmet färger

Permanent avskräcka hemifrån uppfödda i krukväxter knott hjälpa vanliga vinäger. Späd 1 tesked bord eller äppelvinäger i en liter rent vatten och försvaras erhålla effektiva medel än etsningen Simuliidae i färger. Ytterligare insekticida, i ättiksyra lösning är en annan användbar verkan - blad av växter efter sådan behandling förvärva en frisk glans och lyster. En lösning av vinäger kan användas för skyddande sprayer eller profylaktiskt för att torka dem blad av krukväxter.

Effektivt och billigt medel mot löss i färger - tobak. Dess stickande lukt repellerar insekter och inte ger dem möjlighet att lägga sina ägg. Tobaksbruk på två sätt. I det första fallet jorden i krukan försiktigt lossas, och sedan ut på ytskiktet av tobak. I den andra infusionen framställdes därifrån genom att hälla 40 g råmaterial 1 liter kokande vatten och efter hälls i de påverkade mark krukor kylning. Detta verktyg har en stark lukt, så det är inte för alla florist.

Kanel från blackflies i krukväxter

Som ni vet, i en mygga krukväxter lever på ruttnande organiskt material. Lämna dem utan mat, sakta förruttnelse, kommer att hjälpa vanliga kanel. Såsom tobak det kan användas för ympning av jordytan som en lösning. Om du letar efter, än vatten krukväxter från knott, och samtidigt förbättra kraftigt den allmänna stämningen i hemmet, det finns inget bättre än kanel, har en behaglig doft och en stimulerande effekt.

Beredningen av knott i rummet färger

I det fall där ingen hem botemedel inte tillåter att uppnå önskat resultat, och trots all vattning, besprutning och fångar mygg i rummet färgerna inte kommer bort, är det dags att trava ut "tunga artilleriet" - köpta insekticider. Desinficera blommor med maximal effekt och minimal skada på alla som bor i huset kommer att hjälpa en giftig växthus. Utföra behandling som krävs i följande sekvens:

 1. Ge det översta lagret av jord i potten för att torka ut ordentligt och försiktigt lossa den.
 2. Sätta potten med en blomma i en kraftig plastpåse med en storlek som återstod efter att krockkudden mellan väggarna av paketet och bladen. För att låsa förpackningen i rätt läge, kan du använda remsor och tejp.
 3. Spraya jordytan och den inre väggen av det valda medlet från Simuliidae paketet rums färger "diklorvos", "Raptor", "neo", "Reid," "Akhtar", "Karbafos" eller andra.
 4. tie försiktigt en påse och låt stå i 6-8 timmar, därefter ta bort kastrullen från växthuset och toxisk vatten växten.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Hur man kan bli av knott i rummet färger

Det är svårt att föreställa sig en lägenhet där det inte finns några söta vaser med växter på fönster eller hyllor. Men med enorma positiva känslor från att kommunicera med våra gröna vänner, kommer behovet av att rädda dem från inkräktare. odlare ofta inför en sådan obehaglig situation, som knott i rummet färger. Frågan uppstår, vad man ska göra: bli av växterna direkt från blomkruka eller kan härledas olyckliga skadedjur?

Varför planterar blommor knott?

Uppfödning av krukväxter - inte en lätt uppgift, kommer du behöver lite grundlighet, omsorg och, naturligtvis, kärlek till blommor. Överens, skulle många hävda att de har en tung hand, men det är självbedrägeri. Kommer du att ta hand om dem (vattning, omplantering, gödsling), eller om du är för upptagen för att göra detta: Innan du börjar avels färger, måste du svara på viktiga frågor? Om svaret är ja, och du strävar efter att skapa trivsel i lägenheten med hjälp av gröna vänner, så ska du vara medveten om att inte bara kommer du beundrar dem, men olyckliga knott.

De markanvändning krukväxter att lägga sina larver. I framtiden kommer dessa larver livnär sig på rötterna av färger, som kommer att orsaka en oåterkallelig process av förfall och långsamma vissnande växter.

Om mitten flyger över rummet blommar, skynda inte att säga adjö till din gröna vän. Det är nödvändigt att bestämma vad som kan ha påverkat deras förekomst. De vanligaste fallen är:

 • Jordens fuktning - i den heta säsongen vattnar de flesta hemmafruar ofta växten och tror att det torkar upp. Därför stannar vattnet, och närvaron av överdriven fuktighet blir ett gynnsamt klimat för utseendet av olyckliga skadedjur.
 • öppet fönster - flygande svamp myggor, kan flyga till ditt hem. Efter att ha hittat en fuktig jord kommer de att nöja sig med en blomkruka.
 • inte desinficeras jord - en av de viktiga funktionerna i mager jord, vilket är att alla processer av sönderfall inte är avslutade i substratet (i närvaro av marken lövfällande humus saldon). Sådant land är en utmärkt källa för deponering av larver genom skadedjur.

Utsedda skadedjur kan detekteras med blotta ögat. De vanligaste är vita flugor (pennor eller nogts). De kan observeras på ytan av den hällda jorden eller vid fotpottens fot. Dammar av liten storlek (0.2-1mm) övervägande vitt eller svagt brunt färg. De är väldigt aktiva och hoppar ständigt på lakan av en grön vän. Deras försenade larver kan orsaka irreparabel skada på rotsystemet i husverket. Vita gnagare på inomhusblommor förekommer främst på vintern eller på våren, när fukt inte avdunstar mycket snabbt från jordens yta.

Förutom vita skadedjur kan svarta flugor också börja. Sseridy - en liten mage som ständigt flyger över de gröna plantagerna. För en person är de ofarliga, men de ger ett stort obehag, eftersom de flyger i hela vardagsrummet och ständigt går in i tallrikar med mat och koppar te. Men för växter och jord är de väldigt farliga. Ett stort antal larver kan orsaka skador på rostsystemet i blomman, och också göra jorden lufttät och tätare. Om du såg i marken genomskinliga maskar 2-5 mm långa. med en svart prick på huvudet, då är det här en sekretid. Svarta flugor i blommor kan dyka upp om man föredrar att befrukta växter med folkmedicin, som teblad, ruttna löv eller annan organisk. Det är också möjligt att infektera skadedjur genom att använda en icke desinfektionsjord för att transplantera blommor.

Duvor är populära arter.

Erfaren odlare, hävdar att midge attack inte alla typer av blommor. Stammar föredras till exempel av växter med mjuka blad, såsom: fuchsia, begonier, etc. Sciarids, tvärtom, rota vid plantans rötter med täta blad: violer, azaleor, ficus och andra.

Hur bli av med murgröna i blommor?

Om midgerna i blommor är igång nyligen har du en stor chans att bli av med dem enkelt, utan att spendera mycket pengar. Det finns en hel del varianter av hur man tar bort irriterande nagelskal och sciarider - börjar med folkmedicin och slutar med kemiska aerosoler. Samtidigt är alla metoder och medel lika lämpade för att bli av med vita och svarta skadedjur.

När det gäller folkets medel har de också rätt att existera. De är säkrare, medan de nödvändiga ämnena alltid finns tillgängliga. Här är några enkla sätt att få små gnats ur dina blommor.

 1. Vattna den drabbade jorden med en svag lösning av kaliumpermanganat. Om du oavsiktligt överdriver koncentratet kan du oåterkalleligt bränna växtens rotsystem.
 2. Klipp av av orange, håll sedan den i marken;
 3. Ordna 4 matcher grå i potten och häll jorden. Nästa dag, kolla matcherna, om svavel har försvunnit, sätt in nya. På en vecka kommer larverna, såväl som vuxna skadedjur, att dö;
 4. Skär tre vitlöksklyfta längs och sprid över hela potten;
 5. Vattna inhusplantorna med en mild tvållösning med jämna mellanrum.
 6. Skala 3 vitlökskruvar i en mixer och fyll i en liter vatten. Efter fyra dagar spänna blandningen. Stänk växtens vitlökslösning och häll jorden i blomkruken;
 7. Stänk marken med träaska. De skadliga skadedjurna kommer att försvinna nästan omedelbart, dessutom är askan ett utmärkt gödningsmedel;
 8. Häng kardborrebandet nära potten med växten. Det där vuxna samlades på det;
 9. Strö krossad krita från kackerlackor över hela potten. Du kan hälla spånen direkt på marken och dra några streck på potten.

Om du har försökt alla folkmedicinska lösningar och resultatet är beklagligt, kan du utnyttja de kemiska alternativen i kampen. I hårdvaruaffärerna finns en mängd olika sådana verktyg. Om du har en förlust i valet och inte vet vad du ska använda åtgärden för midger i blommor, kontakta konsulterna. De kommer att rekommendera det mest effektiva för dina skadedjurslag.

Kemiska metoder för bekämpning av gnats och deras larver:

 • diklorvos - Raptor, Raid, Neo. Ett universellt botemedel, för att det omedelbart dödar vita och svarta midger;
 • lösningar - Agravertin, Grom-2, Aktara, Inta-vir, Bazudin, Fitoverm, Actellik, Kinmiks, Carbofos.

Innan du börjar är det viktigt att läsa instruktionerna, eftersom varje typ av lösning har sina egna egenskaper, med utgångspunkt från temperaturen hos den tillsatta vätskan och slutar med förhållandet mellan lösningen och vattnet. Efter vattning måste du minst tre dagar att inte blomma blomman.

Vid användning av kemikalier är det viktigt att följa säkerhetsföreskrifterna. Behandlingen ska utföras endast i gummihandskar, andningsskydd, skyddsglasögon och klädsel.

 • måttlig vattning. Det första som ska börja är att noga analysera frekvensen av bevattning och deras volym. På hösten, på vintern och på våren, bör växterna vattnas mindre ofta än på sommaren, men överdriv inte det på heta dagar;
 • jordfuktighet. Innan vattnet blommar, är det nödvändigt att röra marken, om det är våt att vänta;
 • bra dränering. Ger den inhemska växten att berika sig med vatten och leder inte till smuts, liksom förfall av organiska rester.
 • lossa jorden. Det är nödvändigt att inte glömma den periodiska lossningen av jorden i blomkruken. På grund av detta är rotsystemet berikat med nödvändigt syre och förhindringen av markförfallsprocessen.

Om du misstänker att dina gröna blom andra gäster dök upp, använder folk rättsmedel för att förhindra eller kontakta pro shop där du uppmanas - vattnet blommorna av knott. Efter att ha valt ett botemedel behandlas det omedelbart med en växt.

Låt oss sammanfatta. Efter upptäckten av oväntade gäster i färger är det nödvändigt att närma sig lösningen av olägenheterna på ett komplext och korrekt sätt. Först måste du bestämma orsaken till utseendet på midger i inomhusfärger. Om det kom med jord, är det nödvändigt att transplantera den smittade växten på kort tid till en annan mark eller att behandla den med speciella folk- eller kemiska medel. Om du märker att jorden är väldigt våt, återställ sedan med efterföljande vattning. Glöm inte att behandla du behöver alla hemplanteringar som finns i lägenheten, eftersom det är ganska svårt att skilja sig friskt från smittade. Det kommer att bli nödvändigt att kämpa inte bara med larver utan även hos vuxna individer.

Vi blir av med murgröna i blommor

Inomhusblommor är en outtömlig källa till ljusa och glädjefulla känslor, men när du planterar en växt som denna, var förberedd för eventuella attacker av oinvigade gäster. Ofta är krukväxter attackerade av mitten som hänger i varje rum i lägenheten, och oavsett hur du försöker bli av med den - det går inte ut. Så, om det finns gnager i din blomma och du inte vet vad du ska göra med det, är denna publikation utformad speciellt för dig.

Sseridy, populärt kallade blomstergnager, bär inte i sig någon fara för den växt som de lever på. emellertid deras larver kan orsaka irreparabel skada på rotsystemet, som i framtiden kommer att leda till en långsam försvagning av växten och dess efterföljande död.

Den mest troliga orsakerna till utseendet på rummet midge i inhemska krukor:

 1. Överdriven fuktning av jorden - är i regel förenad med det faktum att flertalet hemmafruer fyller för mycket vatten på sina heta växter under de varma årstiderna, eftersom de tror att de torkar upp. Detta leder till stagnation av fukt och närvaron av för fuktig jord är en gynnsam miljö för utvecklingen av denna skadedjur.
 2. En öppen, oskyddad myggnät fönster, i vars närhet det finns krukor - knott få igenom det i krukväxter som du sedan kan bröt sitt huvud, hur man bli av med dem.
 3. Förorenad, dåligt desinficerad jord är en viktig faktor i utvecklingen av denna process, eftersom alla förfallsprocesser inte är fullständigt färdiga i denna jord. Följaktligen är det ett utmärkt hjälpmedel för att lägga ägg av denna parasit, eller du har drabbats av mark som redan innehåller ägg av insekter.

Kombinationen av alla eller några av de ovannämnda faktorerna och är orsaken till utseendet på murgor i blomkrukor, vilket ibland inte är lätt att bli av med.

När omedelbart hasen i blom uppfödda knott frågan: "Och vad man ska göra med det," Lyckligtvis finns det en hel rad moderna insekticider, speciella jordar, som inte tillåter insekterna att utveckla, och en lång lista med folk metoder för att övervinna denna attack.

Om du misstänker att orsaken till utseendet i Simuliidaes inomhusanläggning är förorenad mark, är det värt omedelbart transplantera växten i en annand. Dessutom skulle det vara mycket bra om jorden där transplantationen ska transplanteras kommer att ha en ökad surhet. Surt medium är iboende fientligt för alla larver, så en sådan mark kommer att bidra mycket snabbare till läkning av växten.

Vid transplantation är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt det faktum att att rötterna bör röjas så noggrant som möjligt från jordens kloddar, där växten växte tidigare, eftersom det med den gamla jorden är möjligt att överföra larver av sciarider till en ny.

Den bästa lösningen för midger i blommor är förtjänade att betraktas som olika oorganiska insekticider. Den moderna marknaden erbjuder en rik lista över dessa ämnen, som ofta finns i två former: spray och lösningar.

De mest populära sprayerna är dichlorvos, "Raptor", "Heo", "Raid" och deras ilk. Dessa läkemedel har ett brett utbud av aktiviteter och hanterar praktiskt taget alla skadedjur utan särskilda svårigheter.

Det enda du behöver komma ihåg - är vad denna de representerar en fara för människors inandning med kraftig, och därför bör de sprutas på gatan eller i ett väl ventilerat område där du inte kommer att stanna länge efter besprutning.

Dessa medel kräver noggrann undersökning av bruksanvisningen, eftersom var och en av dessa lösningar har funktionerna i framställning och användning, är inte lik den andra - koncentration slutliga lösningen. Efter applicering av dessa lösningar, rekommenderas att inte göra vattning av behandlade plantor under minst 3 dagar.

Metoder för avlägsnande av löss, som utvecklats av människor, naturligtvis, har rätt till liv, men de är betydligt sämre än effekten av kemiska medel. De är bra som är säkrare och nödvändiga för dessa komponenter är nästan alltid till hands. Här är en lista över några av dessa metoder:

 1. Bevattning av de drabbade växterna en svag lösning av kaliumpermanganat. Man bör dock komma ihåg att om du överdriva det med koncentration, kan du bränna rötterna på en blomma.
 2. Plug klippt från apelsinskal i marken på flera ställen.

Det första du behöver komma ihåg - det är måttlig vattning dina krukväxter. Genomtänkt strategi för bevattning frekvens och volym. Kom ihåg att i olika perioder av året anläggningen kräver olika mängder vatten, respektive, är det inte nödvändigt att göra året runt bevattning, på sommaren.

Naladte tillräcklig dränering för dina växter hemma. Detta gör det möjligt blomman matas adekvat, och på samma gång kommer att skydda jorden från försurning och överdriven sönderfallet av dess organiska komponenter.

Regelbundet lossa jorden där det växer en blomma. Detta gör det möjligt för rotsystemet på ett tillfredsställande sätt ta emot den nödvändiga mängden syre till henne och samtidigt förhindra ruttnande jord process.

Som ni kan se, inte panik om din blomkruka uppfödda flugor. Kom ihåg att det finns stort antal insekts som hjälper dig att bli av med dem, och en hel del folk metoder. Hälsa för dig och dina färger!

Någon redan tog för sig just en sådan https://www.neoform.su/teplitsy-kremlevskie/lyks/ växthus? Jag vill leverera.

Jag gillar att växa i en nejlika. Köpa frön av denna blomma kan vara i en bra butik, här :.

Varför Corn-kross Niva inte finns? De är bäst!

en hel del biologiska och geologiska misstag, till exempel skrev att leran är vanligtvis försurning, dock.

Utmärkt artikel, en hel del bra tips! Jag är nu i Thailand och bröt hans huvud om det är vettigt.

 • © 2018 Agronomu.com
 • konfidentialitet

Användningen av material som finns på denna webbplats är tillåtet för hänvisning till agronomu.com

Redaktörerna av portalen kan inte dela yttrandet från författaren och är inte ansvarig för något upphovsrättsskyddat material för riktigheten och innehållet i reklam

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 + = 51