fönsterdekoration i vardagsrummet

Den moderna designen av fönstren i vardagsrummet: Materialen och intressanta idéer. Hur man gör fönster i vardagsrummet?

Genom att välja gardiner för varje rum varje kvinna passar mycket allvarligt, och om vi talar om gardiner för vardagsrummet - i främsta rummet i huset, lägenhet eller villa, där det brukar gå att besöka eller ägarna själva, fördriva kvällen blir valet ännu viktigare. Hittills mest kända är gardinerna i den populära jugendstil, det är en modern stil. Först och främst bör utformningen av fönstren i vardagsrummet vara i harmoni med miljön och inredningen är en vacker del av dekoration.

Den egenheten stil - är en total avsaknad av regler och restriktioner. Dekoration av fönster i vardagsrummet gardiner kan göras i en modern stil, vilken färg och form, så länge som de är väl passa in i det inre av lokalerna och gillade deras ägare. Fortfarande, för bästa effekt bör finnas vissa nyanser:

 1. Om rummet är ljust, med fönster med utsikt över den soliga sidan, rekommenderas att ge företräde åt täta gardiner av bomullstyg.
 2. Om vardagsrummet ljuset är bristfällig, bör vi överväga den nästan transparant tyg.

Alternativ gardiner och designmöjligheter

Utforma av fönster i vardagsrummet gjordes på rätt sätt och din smak, kan du gå igenom en hel del alternativ för att försöka hitta den rätta lösningen. Men det alternativet var perfekt, måste vi först förstå vilken typ av gardiner i rummet kommer att användas för vilka funktioner de är utformade och hur de måste följa dem. För att göra detta, titta på alla designalternativ som finns.

De är mycket ofta ges företräde i en modern stil. De är utformade för att skydda lokalen från dagsljus och nyfikna ögon. Är bilaterala textil motsvarar storleken av parametrarna fönstret. Inside målningar är tuffa sidomontering, som är sammankopplade. När ridån går upp, visar det med vackra draperingar veck. Göra fönster i vardagsrummet Hissgardiner kan användas i alla miljöer, och skiljer sig endast i tyger som används i tillverkningen.

Den skär av materia, impregnerad för att skydda mot fukt och damm med en speciell förening. Gardiner kan höjas och sänkas manuellt eller med fjärrkontroll. I processen för att lyfta gardinerna faller till en rulle och fixerad vid botten. Oftast används i konstruktionen i stil med minimalism, men en mängd olika tyger för att skapa dem gör sin närvaro i varje interiör.

Förutom alla de vanliga alternativen, det finns en typ av hur japanska persienner. Fästs vid lådan på horisontella lager remsor av tyg. Oftast används i konstruktionen av inredning och design av japansk minimalistisk stil. De kan göras av alla vävnader och användas som separata gardiner, liksom med gardiner eller draperier.

Att tyulyu fönster i vardagsrummet kommer att göra en räd av romantik, gör interiören luftig och transparent. Tulle - mycket lätt, fint flytande material. Perfekt för ett litet rum, om målet är att få interiören mer dagsljus, snarare än att skydda mot det.

Vi har blivit mycket populära idag avancerade gardiner, som är en kombination av flera typer av material. Idag är det inte ovanligt en dekor av fönster i vardagsrummet, kan bilder av olika alternativ ses i många modetidningar eller på webbplatser. Tyvärr skulle en sådan lösning inte idealisk för en liten storlek vardagsrum, samt draperier, som absolut kontraindicerat i rum med en lätt nackdel. När allt kommer även de mest fashionabla gardiner ser ful om en lösning väljs för ett särskilt rum är inte sant.

1

Gardiner kan vara mörkare eller ljusare än i vardagsrummet väggen. Med hjälp av mättade kontrasterande färger är också tillåtet. Att välja utformningen av fönstren i vardagsrummet, kan du börja från andra lokaler textilier: klädsel, färg matta eller andra dekorativa element. När du gör ett rum i modern stil gardiner kan väljas för att matcha väggarna. Upplöst i rummet, de gör det visuellt rymligare, gör det inte ont när du gör ett litet vardagsrum.

Vanligt tyg utan mönster - en win-win alternativ. Och om i vardagsrummet finns ett tillräckligt antal texturer och utskrifter, kan det säkert tillämpas. Men om ägarna är fortfarande villiga att dekorera fönstret gardiner med ett mönster, rekommenderas att uppmärksamma möjligheterna med geometriska mönster. Exempelvis gardiner i ränder eller en bur. Horisontella ränder lätta visuell förlängning av väggarna och den vertikala visuellt lägga höjd vid låga tak.

Fönstren i vardagsrummet är också ofta dekorerade med gardiner av tyg med stora färgglada utskrifter. Men denna lösning är inte lämplig för att leva i små storlekar. För små rum är att föredra att välja en genomskinligt tyg. Det kan dekoreras med stora men subtila mönster.

Gardiner för fönstret i vardagsrummet kan vara tillverkad av naturliga, syntetiska och blandade tyger.

Mångsidig och praktisk möjlighet skulle vara Gardiner, som blandar med silke eller bomull-polyester. De kan lätt tvättas och strykas utan rädsla i detta, att de skulle förlora den ursprungliga färgen och formen. Även naturliga tyger utan tillsatser som används i utformningen av fönstren på den soliga sidan, mycket snabbt vytsvetut.

För att göra rummet mer luft och ljus, lätta tyger är idealiska. Batiste, organza, taft eller silke ljus bildar vackra veck. Men för att få tillförlitlig skydd mot starkt ljus och skapa en elegant mysig inredning kommer att drapera tunga tyger som ull, linne, sammet.

Hur man gör fönster i vardagsrummet i en modern stil?

Vissa åtgärder algoritmen i detta fall finns inte. Det är viktigt att använda alla gardiner av de kategorier som anges ovan. Men för något av alternativen väl kom till det inre, är det nödvändigt att uppmärksamma dess slut. Till exempel gardiner är fasta nyanser kan dekoreras med sidenband eller dekorera sammet eller efter etnisk stil, lägg dem strass eller paljetter. Alla utvalda dekorationer kan skapa en kontrast till de viktigaste tyg, men måste vara kvar i samma färgskala.

Begränsningar i modern design färger är inte, men det finns vissa nyanser, som ges mer företräde. Gardiner, tillverkade i blått och choklad färger ser mycket imponerande på vardagsrummet fönstren. I en duett med ljusridåer, de ger interiören utrymme för fred och modern design. Människor föredrar lugn och mjukhet, rekommenderas att använda pastellfärger. Till exempel, beige eller grädde färg gardiner för vardagsrummet för att lätt passa in i nästan varje interiör. Men det är nödvändigt att uppehålla sig på mer ljus tyger, för att undvika besvärliga effekt.

Om vardagsrummet är mer än ett fönster

Oftare bara finns i rummet ett stort fönster. I vardagsrummet också med två fönster bör uppfylla vissa punkter i sin design:

 1. Fönsterdekoration bör göras helt identiska, att det inte fanns någon obalans i det inre.
 2. Om fönstren är placerade på intilliggande eller motstående väggar, rekommenderas att stoppa valet på en ljusridå med draperier för att undvika överbelastning av inredningstextilier.
 3. Om fönstren är placerade på ena sidan med en liten lucka i design, kan du använda en gardin pelmet och totalt sett skapar fönster enhetseffekt.

Göra Ett vardagsrum windows beror endast på kapacitet och fantasi ägare, eftersom de metoder och tekniker i överflöd. Var inte rädd för att experimentera.

Modern stil i utformningen av fönstren

Fönster dekoration - det är det sista steget i bildandet av den raffinerade inredningen i alla rum. Utformningen av inredningen är baserad på den allmänna lösningen i rummet, men modet står inte stilla, vilket i dina idéer egna justeringar.

I foto raka grädde gardiner med vita gardiner. En sådan utformning av fönstret är perfekt för ett sovrum i en modern stil.

Låt oss försöka avgöra vilken utformning av fönster i sovrummet i en modern stil, är vardagsrummet eller köket mest up-to-date och tillgängliga i genomförandet av var och en av er.

Aktuella trender i utformningen av fönstren

Idag, till globala trender i efterbehandling av omgivningen söka demokrati, förenkling.

Planerat att använda mestadels naturmaterial och tyger. Många nutida designers föredrar att inte stänga persienner eller gardiner, vilket ger en kontinuerligt flöde av solljus in i rummet.

Det är just en sådan lösning är inte alltid praktiskt. Vad händer om din lägenhet ligger på bottenvåningen eller på den soliga sidan? Om du har en ljus ficklampa under fönster?

På bilden gardinerna med stora horisontella ränder. Denna konstruktion är mycket intressant vann fönster i en modern inredning.

Därför utan gardiner eller persienner blir det svårt att hantera. Tänk på de aktuella trenderna inom modern design av fönsteröppningar:

 • Roman persienner. Dessa rull alternativ harmonisk titt i lakoniska inredningslösningar. De har ingen ruff, fransar. Deras huvudsakliga dekoration är en struktur av tyg och mönster. Romerska gardiner underbart skydda ditt hem mot inträngning av solljus och nyfikna ögon, där det behövs.

 • Gardiner med lambrequiner. Så småningom, en dekor av fönster förlorar sin forna prakt. Minskar storleken och densiteten av veck, blir utseendet mer återhållen. Baserat på dem, kommer var och en av du att kunna enkelt skapa en extraordinär, exklusiv fönster inredning, dölja smärre brister i efterbehandling backen.

 • Japanska gardiner. Tyg skärmar är oumbärliga i utformningen av panoramafönster är stora och balkongen skjutdörr. De tillåter solljus för att lysa upp rummet är bra, men säkerställa tillförlitlig bevarandet av intimitet av situationen, även om artificiellt ljus kommer att slås på.

 • Gardiner på genomföringen. Dessa gardiner har länge inte förlorar sin relevans och popularitet. Idag finns överallt i utformningen av projektet, inte bara sovrum, barnrum och vardagsrum, men också kök. Detta bidrog till de estetiska lösningar, såväl som enkel förflyttning längs takfoten.

 • Persienner. Att välja denna dekoration för fönster i dag är otroligt. På rea tyg, metall, plast, trä persienner med horisontella eller vertikala lameller. De är ganska mångsidig så bra och passar in i de klassiska, moderna och minimalistisk inredning.

  Alla dessa trender kan enkelt implementeras i ditt hem, behöver du bara känna några av de nyanser av fönsterarrangemang i lokalerna hos olika ändamål.

  Vid utformningen av en modern livsstil alltmer började använda grått. Anledningen till detta var att dess olika nyanser kan göra rummet en mängd olika idéer och stämningar.

  Att välja rätt intensitet i tonen, kan du ge rummet en raffinerad aristokratisk lyx, ljusa minimalistisk, neutral lugn.

  Funderar över utformningen av fönstret i vardagsrummet i en modern stil, uppmärksamma textil gardiner av tät material, kompletterat med vita luft tyll. Detta är en anständig lösning för älskare av traditionell design utan mycket krusiduller och excentricitet.

  Om du avsluta väggar, tak, möbler klädsel genomförs i monokromatiskt ljus område, i detta fall, tyngdpunkten ska placeras exakt vid fönstret.

  Välj själv det mörkare gardiner omger figuren. De är bundna att vara iögonfallande.

  Uppmärksamma på att densiteten hos det valda tyget. Om din tv är placerad framför fönstret, måste du se till att solljuset inte har någon reflexer på skärmen.

  Så det tar en särskilt tät väv. Detsamma gäller lokalerna, som ligger på första våningen, nära hårt trafikerade gator.

  Om du har använt i vardagsrummet element inneboende loft, kan du lämna fönstret öppet alls, eller vill du väljer tyg lågmälda färger, transparent tyll.

  Inte illa här ser persienner eller jalusier. Att känna dessa egenskaper, kommer var och en av dig att enkelt kunna genomföra en kompetent fönster registrering i vardagsrummet i en modern stil, utrustade med personlighet och estetik.

  Funderar faktum är att göra ett fönster avslut i sovrummet i en modern stil, bör du först stöts, inte bara från sin egen smak, men också från den omedelbara destinationen i rummet.

  Det viktigaste syftet med Gardiner i rummet att ge en bekväm vila och sömn.

  Oavsett på vilken variant av gardiner eller stoppa ditt val, bör tyget vara mycket tät och ogenomskinlig. Zadernuv gardiner, kan du skapa en halvmörkret, bekväm även för en vilodag.

  Sovrum med ett litet fönster, kan du säkert välja romerska gardiner. Tack vare dem, fortsätter koncisa skapade inredningslösningar som är specifika för rummet, men solljuset strömmar kommer inte att kunna tränga igenom pappersrullen.

  En populära design tekniker är användningen i utformningen av fönsteröppningen av samma textil som i sängen.

  Skapa färg och textur fackliga gardiner och sängöverkast, du kan återskapa en harmonisk, fullständig bild.

  Hissgardiner - det är ett bra val för fönsterdekoration i modern stil.

  Tulle - detta är inte ett obligatoriskt inslag i sovrummet, eftersom det spelar en roll estetik. Alla bestämmer själv om han eller så kan vi begränsa oss gardiner behövs.

  Om din säng har en stoppad sänggavel gjord av velour eller sammet, titta på de tunga gardiner, sydde av samma material.

  En av de ganska komplicerad i genomförandet av design alternativ fönsterutrymmet finns ett sovrum med ett burspråk.

  För sådana rum bra alternativ skulle vara att kombinera två olika material.

  I synnerhet, kan området sittplatser placeras i viken persienner eller roller blad, medan själva sovrum dekorerade konventionella gardiner mörkare nyanser dekorerade originaltryck.

  För de halvcirkulära rum och lönsam estetisk lösning är att använda siktdukar, gjorda av genomskinligt material. Också kan vara inblandade och de mjuka gardiner med en liten, knappt märkbar draperi.

  Att fönster i köket i en modern stil har sina egna egenskaper och nyanser, på grund av detaljerna i rummet. Det första du bör uppmärksamma, eftersom det är lätt att tvätta och ta hand om webben. Värdiga lösningar är gardiner sydda från ljus, men på samma gång praktiska material:

  Välja stil av gardiner, är att överge den frodiga draperier, ruff, även en robust huv misslyckas med att skydda tyget veck sedimentation ansamling av sot och den specifika lukten av matlagning.

  För rum, inredda i en lantlig stil, kan du använda gardiner i liten blomma eller prickar.

  Prosobirayutsya dem på en tjock fläta och fästs till sidorna av fönsteröppningen med hjälp av en stick magneter.

  De kompletteras av transparent eller mönstrade tyll. Det kan hängas både på den övre kanten, med en trasa eller vävnad är i mitten av strängen, som ett tåg. vi kan begränsa oss tyll, välja en tillräckligt tät mönster om så önskas.

  Att välja gardiner beror också på olika fönster: normal eller panorama, balkongdörr huruvida det.

  Det är viktigt att se till att inte bara estetiskt tilltalande, men också lätt att använda. I motsats stilistiska lösningar kan vara icke-triviala och intressanta lösningar.

  Du vill skapa en ljus, romantisk miljö, välj en snövit tyll med en blommig mönster.

  Älskare av klassisk lösningar kommer att uppskatta kortfattad gardiner organza draperad i strukturella veck. Älskare av minimalism och högteknologiska uppmanas att uppmärksamma Roman nyanser eller persienner.

  Glöm inte inredningen. Moderna modell gardiner dekorerade plockas original, metallringar, stift, öglor, bågar av satin band och så vidare.

  Experiment, efter ledning av sin egen smak, fantasier och du är garanterad att få levande och fantasifulla lösningar i utformningen av fönstren.

  Moderna designmöjligheter för fönster i vardagsrummet

  Utformningen av vardagsrummet fönstren är inte den sista roll i dess inre, och i vissa fall kan det sägas dominant. Detta rum är avsedd för rekreation, bör det inte komma från fönstret tillräckligt med ljus, men samtidigt dess inredning som krävs för att skapa en bekväm och behaglig känsla av att vara i rummet.

  Vissa tror att det räcker med att välja färgning av gardiner eller tyll för att matcha de viktigaste färgen i vardagsrummet och harmoni uppnås, men det är inte definitivt välja inredningen i fönsteröppningar bör ta hänsyn till ett antal faktorer, som diskuteras nedan.

  Modern design vardagsrum fönster

  Nu finns det en tendens att använda i efterbehandling och dekoration av lokalerna med naturmaterial, är detta på grund av sin hållbarhet och miljövänlighet. På grundval av detta är det möjligt att välja för fönsterdekorationen är inte bara blind, men även andra alternativa lösningar.

  Bland de nya och praktiska alternativ i ett gynnsamt ljus till vardagsrummet visas:

  • Persienner.De kan användas som en själv dekoration, och i samarbete med de sedvanliga gardiner. I det senare fallet kommer de att spela rollen av skydd mot solen på dagtid, och nyfikna ögon på natten.

  Stadigvarande deras plast utseende i vardagsrummet kommer att se löjligt, är det bättre att ge företräde åt den vertikala tygremsor eller flera horisontellt i japansk stil. De ser på ett effektivt sätt med bilden av olika landskap, stängde de en sväng fönster i separata blad målningar.

 • Roman persienner. De är tillverkade av tjockt tyg innesluten i styva tvärelement, vilka är förbundna med varandra, varigenom de förflyttas längs styrskenorna. När ridån går upp så att det bildar en dekorativ veck, men på sidorna av tyget behåller sin form.
 • gardiner lämpar sig för något land stil. De är relevanta för studion rum, som kombinerat vardagsrum med kök, med dem är det möjligt att arrangera saken en fick efter detta fönster

  Naturligtvis är alla av fönstret inte nödvändigt att stänga, optimal glans av de övre hörnen av fönstret, och den nedre delen av deras flirtiga slips bågar och monteras på en vägg. Gardiner kan sys från ett helt olika vävnader eftersom de kan vara närvarande cellmönster, blom designer, intrikata mönster och band.

 • Persienner. Deras användning är liknande romerska persienner, fönsteröppningen de rullar till en rulle i den övre delen öppnas. Grunden för rullgardiner är en tät vävnad som är dåligt överför ljus. För dem som vill koppla av på eftermiddagen bör överväga att köpa deras version med särskild impregnering, som inte bara skyddar mot damm och vatten hela ytan av tyget, men också skyddar helt från solen.

 • Tulle. Det är en extravagant utformning av fönsteröppningen, men absolut inte skyddar rummet från de extra vyer och starkt dagsljus. Det används i mörka eller smala rum, fönstret som är belägen vid en mindre vägg.
 • Gardiner. Detta är en klassisk version av fönster dekoration för vardagsrum de är mest bekant, ofta kommer med gardiner. Moderna deras beslut påverkar inte bara en mängd olika färger, men också en genial lösning på deras sömnad. För elegans och lyx av sin syn dekorera tofsar, lambrequins, slipsar och andra små detaljer som gör var och en av deras unika variant.
 • Viktigt! När du väljer inredning alternativ fönstret i vardagsrummet bör ta hänsyn inte bara skönheten i gardiner eller persienner, men också hur de kommer att se i det inre, kommer att klara uppgiften att vinna över den uppmärksamhet eller dölja de uppenbara bristerna i fönstrets konstruktion.

  Lägenheterna är utrustade med standardfönster som kan du välja de redan beprövade alternativ för inredning, men moderna byggnader kan variera från höga byggnader byggda före 90 år av förra seklet.

  Och i privata hem av sina ägare inte titta på de accepterade standarder, de lyssnar på råd från designers och självsvåldiga, vilket ibland leder till förverkligande vanliga fönster. För att accentuera individualitet sådana fönster bör ta hänsyn till egenheterna i deras dekoration.

  Om en sådan struktur bredd är stor, är det möjligt att tillämpa utföringsformen med användning av persienner eller lamellgardiner bildade av vanligt tyg fyllda med ett mönster. Man kan även använda abstrakta bilder och stor cell.

  Att visuellt lyfta placeringen av fönsteröppningen du vill använda ett tak taklist och gardiner för fastsättning på det dekorativa ringar eller genomföringar används.

  Sådana konstruktioner är installerade i vardagsrummet sällan, för att kompensera för sin ringa storlek i bredd för att välja en taklist, som är större än fönstret med 25 cm på varje sida. Gardiner på den ligger till kanten, är det bättre att använda för dekoration ensam eller tyll gardiner till den långa fönsterbrädan.

  Enligt detta alternativ är lämpliga olika nyanser eller gardiner, fönsteröppningsstorlekar tillåter inser någon fantasi: lush veck, staplade pelmets, gardiner längs längden av anordningen och deras olika krusiduller. olika färg och mönster kan användas.

  Viktigt! Ett litet fönster är inte nödvändigt att täcka, såvida det inte är en och det finns ett antal av dem fortfarande samma storlek fönsteröppningar, då de kan gardiner transparent tyg eller liknande material på texturen.

  Varje fönster har en viss belastning och har sitt funktionellt syfte. Om det är korrekt att utfärda, kan du förvandla ett rum och göra det bekvämt för alla hushåll och gäster behöver bara tänka på följande punkter:

  • vävnadsstruktur väljs beroende på väggmaterialet. Så om de klistras matt tapeter, är det bäst att använda silke och syntetiska gardiner som kommer att gnistra och gör rummet mer festliga.
  • Om planen i rummet tas ljus nyans, bör duken vara tyst rullgardin ljus.

 • Öka höjden på de låga tak kan placeras över fönstret direkt under taklisten. Samma effekt kan uppnås genom användning av gardiner med vertikala ränder.
 • Gardiner tillsammans med gardiner eller lambrequins bör inte användas i små eller låg levande.
 • Om du behöver dra några små fönster, för dem, kan du använda en lång taklist eller utföra gemensam kappa.
 • Moderna bostäder design trender diktera användningen av ljusa färger i utformningen av fönstren rum levande, är mörka varianter som används för mycket soliga rum. Design och stil gardiner beror på vilken stil av lokalerna och önskemål av dess ägare.

  Inga kommentarer ännu, men du kan skriva din åsikt eller ställa en fråga.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  75 − 68 =