Gardiner för kök

Särskilt valet av stil och färg på gardiner i köket

Fönster lockar alltid ögonen, oavsett om det är i vilket rum. Gardiner för kök användning är inte lika vanligt, men de kan bli det viktigaste dekorativt element i rummet. Eftersom de kan vara, vad man ska leta efter när man köper eller beställer gardiner, som bestäms av konsistens och färg?

Klassiska gardiner och deras varianter

Den klassiska versionen Gardiner är del av en komplex flerskiktssystem innefattande följande element:

Förutom dessa huvuddelar är ofta ytterligare närvarande dekorativa element såsom SMAD, slipsar, fransar, scallops, Bando, och andra applikationer. Huvudsyftet med sådana system - en skydd mot solen, kall luft, tvångs utomstående åsikter. Men om dessa gardiner helt för andra egenskaper. De är som ingen annan "know how" för att skapa ett rum atmosfär av lyx, rikedom och familjen komfort samtidigt. Men en sådan komplex struktur används sällan, främst för klassiska vardagsrum eller hallar i barockstil.

Köket används vanligen gardiner enklare konstruktion, men inte mindre intressant och funktionell. Dekorationen av fönstren i det här rummet kräver en mer noggrant urval av tyger, färger och mönster. Det är viktigt att observera regeln om enhet av stil och färgkombinationer i alla efterbehandling material och dekorativa element.

Vad man väljer gardiner för köket?

Att välja gardiner modell beror alltid på stilen i rummet. Detta är en avgörande faktor för alla dekorativa element.

Följande tips erbjuds att hjälpa till att definiera inredning köksfönstret.

 1. Flera lager gardiner med lambrequiner, kan du välja ett stort kök i klassisk stil, gjord av en matris eller imitation. Denna variant är lämplig för att dekorera rummet med möjligheten att gå till fönstret.

 • För ett litet kök med delvis fri fönster lämpligt alternativ med en ensidig tung gardin i vingarna i kombination med tyll.
 • Om fönstret är en tabell eller skåp, kan en öppning vara dekorerad spetsgardinerna franska eller praktisk Roman. Om draperier det kan bli fråga.
 • Drape persienner ser ful i de smala fönsteröppningar, genomskinlig tyll rum här på avsatsen som går långt bortom fönstren i syfte att utvidga den visuella öppningen.
 • Kök i de etniska och rustika metoden gardiner med volanger och krusiduller, precis den typ som var populära med våra mormödrar. Tja, om de är tillverkade av naturmaterial i små blommönster.
 • En win-win alternativ för alla kök - är en enkel enfärgad gardin.
 • När gardinerna modell för köksfönstret slutligen bestäms på tyget kön deras färger och kombinationer.

  1

  När du väljer tyger och färger för framtida gardiner, stöts bort från köket och den viktigaste färgen på möbler. För små kök inte kan välja tyg med en stor, uttalad mönster. De kommer att "plocka upp" utrymmet lockar ögat och skapa intrycket trycket. Det är idealiska vanligt tyg med betoning på dekor slåss om. Färg gardiner vanligtvis väljs för att matcha de viktigaste möbler, i synnerhet köksskåp fronter. Närmare bestämt är det inte i samklang, annars allt kommer att samlas på ett ställe. Du kan välja tyg för en eller två nyanser mörkare eller ljusare än den viktigaste färgen i rummet.

  Det finns ett annat alternativ. Draperier får inte kombineras med möbler och köks tapeter och textilier (t ex belagt kök, stolar) matbordet eller bänk. Vacker och modern look att vara tunga gardiner för att matcha den dyra tapeter i stil med en fransk eller engelsk klassiker. Denna regel fungerar inte när väggen "blommar" stora blommor, geometriska former utspridda eller stiliserade mönster och ornament. I det här fallet bara tyll och ljusare några toner kan du välja tapeter i tonen.

  Om köket är i ljusa färger, beige, grädde, kan du inte välja den vita tyll och gardiner. Kommer att märkas kontrast onödig och smaklös. Om värdinna köket som tyll i blomma eller andra små mönster måste gardiner vara monofoniska. Det fungerar och det motsatta regeln.

  Nedan finns abstracts som kommer att hjälpa i valet av de optimala färger för gardinerna. Den huvudsakliga färgen i köket står först i parentes anger den möjliga palett gardiner.

  • Beige (guld, oliv, mjölk, brun).
  • Blå eller blå (grå, beige, guld).
  • Pink (vit, kaffe, mjölk).
  • Gray (grafit, vit, kaffe).
  • Olive (gyllene ljus oliv, kaffe).

  När man väljer tyg för gardiner i köket av avsevärd vikt vid sammansättningen av fibrerna. Som överallt, är köket bättre att föredra naturliga miljövänlig tyg (detta kan linne, bomull, sammet), men passform och syntetmaterial. Tja, om tygerna behandlas fläckresistenta kompositioner säkra och inte absorberar lukter.

  vävnad konsistens kan vara präglad, sammetslen, mjuk och matt. Kök med blanka ytor, lådor och andra möbler kommer att närma sig präglat tyg. Om köksmöbler gjorda av polerat trä eller metallytor som påminner om ett fönster, kan du dekorera en mjuk sammetstyger. De lägger värme och komfort, särskilt om huden är närvarande i köket inredning.

  Om tyget har en fin bild, kan det inte vara mycket drapera eller mönster kommer att döljas. Enfärgs gardiner och persienner, däremot kan hängas tillräckligt tjock för att skapa intrycket av volymen.

  Från de senaste modetrenderna: på förgrunden kan hänga lätta gardiner, och den andra - gardinerna.

  Kök, liksom alla andra rum, är värd noggrann inredning. Ibland några intressanta rätter, ovanliga bords och originell kombination av dekorativa material definierar huvud stämningen i hela rummet. Kök och draperier - det är alltid elegant och vacker, oavsett stil med inredningen. Gardiner förkroppsligar de bästa traditionerna i klassisk smyckeskrin, är ett klassiskt alltid relevant, och är perfekt för köket mest noggranna älskarinna.

  Jag förstår inte de människor som sänder köks gardiner eller tyll. I köket, allt mycket snabbt nedsmutsade och impregnerad med obehagliga lukter, därför är det nödvändigt att välja de gardiner som är lätta att bära och lätt att använda. Till exempel brittiska gardiner. Mycket trevligt utseende i köket.

  Jag håller med dig, särskilt för de brittiska gardiner. De har också verkligen gillar mig. Tät och vacker.

  Och det tycks mig att köket kan vara någon nyans. Det viktigaste att de såg harmon där.

  Gardiner för kök, artmångfald (130 verkligt foto)

  Det visar sig att skapa en hemtrevnad i köket hjälp var gardiner för köket. Men frågan är - som man ska välja?

  Nedan ger vi dig några rekommendationer om att välja gardiner för köket.

  Gardiner för köket bör inte irritera, trakassera och distrahera från måltiden. Ljusa ljusridåer kan avsevärt utöka utrymmet, samt för att skapa en känsla av komfort och lugn. Det är därför perfekt - varma mjuka färger: turkos, persika, kräm, blått, etc.

  Ren vit färg, är det önskvärt att minska en mängd olika tillägg, som rosa, kaffe, behaglig beige eller i kombination med andra färger. Förresten, bör gardinerna närma ett kök design stil, en stil eller ritning.

  Passform och enfärgade tyg med en stor prydnad (randig, cell eller stora blommiga). Men den lilla bilden ger en känsla av ett slags untidiness.

  Viktigt! Om tapeten i köket ljust och mönstrade, är det värt att uppmärksamma vanligt gardiner. Om å omsättning i rummet tapeten vanligt, väljer gardiner med ett mönster. Naturligtvis lämplig köksinredning.

  Om du bor på första våningen, och köksfönstret vetter mot söder, där den hårt trafikerade gatan och den brännande solen. I detta fall, lämpliga gardiner, rullgardiner eller konventionella horisontella / vertikala persienner.

  Som hjälpskydd kök kan användas från solen gardiner av genomskinliga tyger som organza, tyll, slöja. Dispergering av ljuset från solen, de ger mjuk belysning och kök i sin tur alltid mysig utseende.

  Hissgardiner ser utsökt kombination med gardiner eller gardiner. Dessutom ger de en minimal mängd av vävnad, och enkelt underhåll.

  Japanska paneler praktisk och modern, de ser bra ut i minimalistisk inredning och folkmusik. Du kan hänga ett par av dessa paneler, som skiljer sig i färg och konsistens. Således får du ett intressant spel med ljuset - och rummet visuellt öka.

  Gardiner i ett café stil i den övre delen av fönstret börjar 20-30 cm av lambrequiner, och ligger i mitten ribban, som hängde två korta gardiner.

  Dessa gardiner är mycket populära i städerna, eftersom den övre delen av fönstret är öppet, och genom det ganska lätt passerar ljus och botten - stängt.

  Gardiner på genomföringen kännetecknas av korthet och enkelhet, och också mycket lätt att flytta. Att hänga dessa gardiner, kräver runt taklisten. Man tror att diametern på öglorna kan välja. Det viktigaste - att matcha diametern på gardinstång.

  fRANSKA gardiner verkligen lämpar sig för kök kombinerat med vardagsrum. Denna version av interiören ger köket en fantastisk utsikt. FRANSKA gardiner bör inte sänkas under tröskeln kommer detta alternativ betona skönheten i möbler.

  österrikiska persienner verkligen mycket vacker. De kombinerar "FRANSKA glans" och "Roman stränghet" mer är bättre lämpad för köket österrikiska gardiner är tillverkade av bomull.

  Mycket imponerande österrikiska persienner titta i utökad form. Om gardinerna höjs en aning med hjälp av speciella sladdar med tofsar original bildar botten en mycket vacker veck som tillför elegans till det inre av köket.

  Slutligen, den sista typ av gardiner - en gardiner med lambrequiner. I grund och botten kappa används för dekoration av fönster i andra rum än i köket. Men även där kommer det att se mycket trevligt och original.

  Gardiner lambrequiner består av grönskande veck i mitten, som är fixerade på båda sidor. Också på gardinerna etableras kaskader av tyg dekorerad med fransar. Pelmet väl med gardin gjord av lätt tyg, såsom silke.

  Tips! Uppmärksamhet bör ägnas åt taklisten av plast eller järn. De är mycket bekvämt, enkelt och glad att vänja sig vid ditt kök. Ta inte trä takfoten, eftersom de är rädda för fukt och värme. Med tiden dessa taklister förlora sin kvalitet.

  Varje kök har sina egna egenheter och nyanser. På den skapa, uppfinna och göra ditt kök ännu inte att känna igen.

  Gardiner för kök: typer, val av design och färger, 90 + bilder i det inre

  Välj vackra gardiner för köket är inte svårt när man betänker alla funktioner i rummet. Normalt är detta ett litet rum, med hög fuktighet och temperaturförändringar, görs mestadels rengöring. Så ska draperier inte störa rengöring, lätt att ta bort, lätt att tvättas, inte dölja utrymmet.

  Det finns följande typer av gardiner för längden på kök:

  • Lång - en ridå av tyll med nubb eller utan, är lämpliga för höga fönster, både klassisk och modern stil. Skulle vara olämpligt för fönstret framför diskhon, men om fönstret är i matsalen, så kommer det att ge tröst.

  I foto långa gardiner i high-tech stil, de betonar modern design i kombination med det övergripande konceptet.

  Långa klassiska och romerska persienner är lämpliga för ett stort rum. På bilden är dold under takfoten tak, eftersom det skapar en känsla av oändlighet stora fönster och gardiner.

  • Kort - ser mycket trevligt, de täcker den övre halvan av fönstret, inte dölja utrymmet kompletterar inredningen i en rustik stil, stil med Provence.

  De vanligaste varianterna av gardiner för köket:
  • Roman persienner för köket representerar en vävnad segmentet, som är fäst som mörkarna höjs inte till slut, som bildar en enhetlig fläkt-faldigt. Kan fästas på fönsteröppningen, eller en fönsterbåge. Deras fördel är att de gör tillgängliga för fönsterbrädan, som kan fungera som en extra hylla. De är inte lämpliga för alla stilar, för att tvätta dem bör befrias från lyftanordningen. Den österrikiska modellen liknar Roman, men lämpar sig för en mer skonsamt sätt med krusiduller och volanger.

  På bilden den romerska versionen av gardiner design i mörkgrön organza med stora blommönster, lägger tonvikten på ett fönster i en modern minimalistisk kök.

  Vid ett fönster kan vara flera målningar som på bilden, tre Hissgardiner reglera ljusstyrkan i köket.

  • Rullgardiner för köket kommer att skapa en modern, funktionell stil. Detta tyg bana, som bildar vridningsvalsen och förbli synlig eller dold i en låda. Stänga längd är justerbar, kan du lämna fönstret halvslutna eller helt öppen. Monterad på fönsterbågen eller fönsteröppningen. De är lämpliga för varje stil, finns i ett brett spektrum och till bästa pris, med mönster och fotoutskrifter, inte dölja utrymmet. Denna typ av gardiner är kombinerade med konventionella gardiner.

  På bilden genomskinlig vita persienner i det inre av köket gör sitt direkt funktion utan att väcka uppmärksamhet.

  • Bomull gardiner i köket ser snygg och passar för den ovanliga inredningen. Kan vara lång, kort, med pärlor, kombineras i färg.

  • Gardiner persienner skyddar mot ljuset stavarna är lätta att rengöra, bevara formen, inte absorberar lukt, lämplig för nästan alla stil. Horisontella persienner är lämpliga för små kök, helt stänga fönstret från ljus, vertikal lämplig för kök med lågt tak och liknar normala gardiner. Tillförlitligheten i mekanismen och det utvalda materialet (plast, kork, aluminium, väv) påverkar deras hållbarhet.

  • köks gardiner med lambrequin taklist för att dölja och är en kort horisontell ridå, lämplig för klassisk interiör, Provence, Land, art deco. Om rummet är liten, bör kappa vara enkelt. Lämpligare hård pelmet av tyg på gips.

  • Gardiner öljetter på köks (ringar insydda i gardintyg, som är dekorerade och fästen). De ser enkel och elegant, lätt tas bort och tvättas oftare tillsammans med ringar.

  På bilden på gardinen öljetter, lätt att använda och skapa enhetliga vågor på vävnad.

  • Gardiner på gångjärnen lämpar sig för montering på en taklist krokar. Skapa klassiska avmattning kan vara med band eller kardborrband. Speciellt ser vackra rosetter på banden.

  Gardiner för köket till balkongdörren

  köket gardiner till balkongdörren rekommenderas att göra två delar för att möjliggöra enkel tillgång till balkongen. Till exempel kan den plockas upp på spets och romerska persienner.

  Kök med balkong är bäst lämpade Roman, gardiner, persienner på alla fönster och gardiner med fästöglor på ett sådant beslut kommer att hålla gardinen i ett färskt breddning av den frekventa. Hållare Hållare och försköna utseendet på rummet och kommer att tjäna sitt avsedda syfte.

  Först och främst bör gardiner och färg av gardiner matcha färgen på köket, inte sticka ut från stil och vara ett komplement eller en ljus accent.

  • När det gäller funktionellt vita gardiner i köket är inte det bästa valet, men när det gäller estetik, skapar de lätt lägga ljus och gör rummet rymligare. Ofta väljer vita genomskinliga duk i en duett med färgade draperier. Om vita verkar tråkigt, kan du välja mjölkig, elfenben och färg smält mjölk.

  • Röda gardiner ser bra ut i rustik stil, high-tech, minimalism av olika material, med ett mönster, en cell eller en silkeslen glans. Lämplig för kök i vitt, svart och vitt.

  • Orange gardiner passar kök med otillräcklig belysning för att skapa en sol-färgad effekt. Nyanser av den färgen mycket, och de är lämpliga i köket av medelstora och stora.

  • Med gula gardiner måste vara försiktiga på grund av deras intensitet och aggressivitet att förstå. Fina nyanser av bleka gult och orange är lämpliga för Provence och lantlig stil.

  • Bruna gardiner passar in i köket i en modern stil minimalism. Brun nyans kaffe, vit svit och ljusa väggar skapa en enkel och modernt sätt. Mörka nyanser gör rummet mörka, så det är bäst att använda en brun mönster och dekorativa fläta.

  • Lila gardiner skapar en känsla av sommar och lavendelfält. Ljusridåer och vit organza som lämpar sig för alla storlekar rum och fönster.

  • Lila gardiner i köket ser rika som muslin och lämpar sig för modern stil. Gardiner djup skugga accentuera lyxen av klassikerna. Kombinerade med enbart ljus inredning och möbler fronter.

  På ett foto violett viktlös österrikiska gardiner slöja mättade färger, lämpar sig för att skapa en djärv inredning i klassisk stil.

  • Bright ljusgrön gardiner bör göras av lätt tyg och en enkel form, eftersom färgen lockar en hel del uppmärksamhet och det är inte nödvändigt att överbelasta komplexiteten i veck. Det är bättre att det var en kort gardiner, roller eller rak.

  • Blå och blå gardiner perfekta valet på den soliga sidan av köket, de skapar effekten av svalka och utrymme. Garnityr i kombination med ljus, beige väggar, mjölksyra tyuley, mörka trägolv.

  Val av köksgardiner för inredningsstil

  • Gardiner för kök i klassisk stil består av två gardiner, gardiner, pelmets. Om ett stort rum, kommer den klassiska designen betona sin elegans. Men de är opraktiska på grund av absorption av smaker och tung, ofta grooming.

  • Gardiner i köket i stil med Provence spelar en viktig roll, eftersom textilierna ska vara så mycket som möjligt. Gardiner av enkel form av äkta material, band, volanger, volanger och mönstrat. Denna remsa, cell, liten blommönster. Stora teckningar och ljusa färger är olämpliga, nyanser bör vara varsam och bleka som strålar från solen.

  • Gardiner i modern stil, bör vara så funktionell och inte förlora det estetiska utseendet. Dessa kan vara trådgardiner, tyll och gardiner utan lambrequin, persienner, roller, Roman. Gardiner på genomföringen kommer att vara funktionella i ett litet kök med balkong. Oftast är det semi-transparent tyg med tillägg av moderna lurex.

  På bilden Roman nyanser av äkta tyg i färgen på tapeten är fixerade över fönsteröppningen, som lämpar sig för ett kök i en modern stil.

  • För lantlig stil lämpliga gardiner av spets och naturmaterial (bomull, linne, bomull, Batiste). De kan vara på golvet och korta, ofta i en bur, med bågar, mönster av vilda blommor, med en enkel lambrequiner. Sådana textilier skapar rustik stil i en modern lägenhet.

  Särskilt valet av tyg till gardiner i köket

  Modern syntetmaterial med hög slitstyrka passar alla stil och i en mängd färg. Även lämplig för köket är ett naturmaterial, som är dyrare och ser presentabel i stil med klassiska, provence, land och även modern.

  • Curtain organza bättre att välja en justerbar längd eller kortare. De är resistenta mot smuts, lätt att rengöra, tåliga och viktlös. Det ser bäst i ljusa färger med geometriska mönster och en stor eller medelstor blommönster. De kan kombineras med roller eller persienner.

  • Tyll i köket kan vara av tåligt transparant tyg med en mask infälld vara släta eller präglade, monokromatisk, naturliga och syntetiskt material. Spetsgardinerna kan vara i form av ljusridåer österrikiska persienner, tyg paneler. Tulle draperi kan lätt plockas upp och hårnålar. Det är alltså möjligt att kombinera de två tyll och samla dem i buntar, kasta över taklisten pelmet i form, gör en kontrast av texturer och färger.

  • Gardiner slöja bör välja ett lager och en enda färg i form av direkta gardiner, Roman och franska gardiner med ljusvågor. Lämplig för alla stil, beroende på draperi.

  • Linne gardiner till köket lämpar sig för att skapa ett skandinaviskt eller eko-stil. De kan vara dekorerad med broderi, applikation. Bright lin mejeri beige färg och skapa en mysig atmosfär. lin nackdelen är att det är mycket skrynkliga och krympt i tvätten. Trots detta, lin hållbara vänliga material. Presenterade linne i naturliga färger och är lämplig för lågmäld design.

  På bilderna som presenteras nedan - exempel på användning av olika alternativ för gardiner för fönstren i köksinredning.

  Hittade ett misstag? Välj en film och skicka det genom att trycka Ctrl + Enter.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  15 + = 16