Gate gångjärn swing

Gångjärn för portar

Garageportar är ofta metallkonstruktioner. De kan köpas färdiga eller göra med sina egna händer. Dessa strukturer finns speciella krav på tillförlitlighet. Utom grinden används för monteringstillbehör bör också skilja höga nivåer av styrka och motståndskraft mot skador. Installera dörr metall bäst för förstärkta gångjärn och smidesjärn gångjärn för dörrar.

Det ser ut som en klassisk gångjärn för grindar

Garageport - det är oftast tungmetall dörrar, som arbetar dagligen.

Dimensionell ritnings gate gångjärn

Metallstrukturer kan skilja sig från varandra genom deras utseende, typ, vikt, driftsmetod och destinationen. Innan du går till affären för loopar, måste du skapa en produkt ritning och göra beräkningar. Nödvändigtvis belastningen på metall garageport bör beaktas.

Gångjärn för swing garageport, liksom portarna kan vara annorlunda. Ju mer komplexa och tyngre skärp, desto mer komplex design gångjärn för porten motsvarar dem. Den mest populära formen av cylindriska gångjärn med lager, pilar, artiklar med flera sektioner och andra.

Exempel uppsättning av öglor för garageportar

1

Vad bör gångjärnet för portar

Metall grindar ofta monterade på garage och staket, guard station på omkretsen. Först de utför en säkerhets- och säkerhetsfunktioner, och sedan trim. Produkter i denna kategori kan väga mellan 200 och 1500 kg. Därför att utforma under många år hade tjänat, är det nödvändigt att välja endast lämpliga tillbehör för hållbarhet.

Måttritning för gångjärn

Dålig kvalitet eller olämpligt att grinden gångjärn orsaka följande problem:

 • kan inte stå emot belastning och tillgänglig deformerade;
 • grinden börjar sag;
 • löv upphör att öppna enkelt och sluter tätt.

Hjälpa till att undvika sådana problem korrekt avpassat fastsättning. Den billigaste i pris och enkelt för slingstrukturer är stift och ett lock på den. Denna maskin rekommenderas endast för fixering av milda vingar.

Om dörrarna är stora vikt, sedan loop dem ska köpa en mer komplex enhet. Sådana komponenter, såsom lager i slingan, främja omfördelning av gravitations luckor som gör att öglor längre vara felfri i drift. Sådan fastsättning ofta kompletteras med fasta stift.

Köp av hög kvalitet och den mest lämpliga till grinden gångjärn - det betyder:

 • se porten alla villkor för långsiktig service;
 • glömma gnissel och skära av driften av ventilerna;
 • bidra till gården eller i garaget maximalt skydd mot dataintrång.

Moderna tillbehör för garage konstruktioner fungerar perfekt i alla väder. Tillåtna temperaturområdet:

Vid ingången till garaget är oftast satt gångjärn metal gate.

Ritning sådana produkter representerar en krets som består av två flikar, som med hjälp av öglor, fästa stolparna. Ledade strukturer har ett antal fördelar i jämförelse med andra typer av portar.

De främsta fördelarna med slaggrindar:

 • produkt ritning kan göra ännu en lekman;
 • lätt att göra dina egna händer utan hjälp av anställda;
 • grundläggande konfiguration tillhandahåller strukturell överkomliga;
 • utan problem kopplade till automatisering;
 • Beläggningen kan göras för alla smaker;
 • inte installera någon lås eller lås;
 • Det kan vara varmt på vintern;
 • lätt att bädda in i dem dörren (gate);
 • De kräver inte komplicerad vård.

Svängande metall grindar kan köpas färdiga eller skräddarsydda, samt göra sina egna händer. Strikt storlek här inte existerar. Exempelvis kan sådana grindar nå 1,5 m till 10 m i höjd och bredd - 3-6,5 m.

Detaljerat schema av slaggrindar med måtten

Gate gångjärn, swing typ

Det finns många olika typer av gångjärn för dörrar. På dem beror underlätta för byggverksamheten och dess styrka. Den huvudsakliga funktionen för bindningar - behålla klaffar i öppningen på stolparna eller stolpar. Det gångjärn gör att du kan öppna och stänga grinden. Formen av sådana fästanordningar har 2 eller 3 sektioner. De är fixerade genom olika metoder, t.ex., svetsade eller skruvade med skruvarna.

Metall fästen används mest ofta, men när grindarna ljus och liten storlek är tillåtna i polymerkomponenten.

Köpa varor till ett överkomligt pris kan vara i varje stad eller att beställa från nätbutiker. Vid beräkning av belastningen på bladet, är det nödvändigt att beakta att det minsta antalet gångjärn för dörrar av 4 st per dörr.

Utföringsform av gångjärnet för slaggrindar

 • med en stödbärande;
 • cylindrisk med ytterligare amplifiering;
 • genom;
 • overhead med 3 sektioner.

Tillbaka till innehåll

Såsom nämnts ovan, är slingan med lager används för relativt massiva grindar. De är avsedda för ventilerna och väger från 150 till 400 kg. Är fäst vid porten av datakomponenter svetsning. Innan du köper en sådan slinga, måste du veta vilken klass den tillhör styrka.

cylindriska gångjärn med extra förstärkning

Denna typ av produkt ger stolparna och flikama belastning maximal likformig fördelning. De kan vänsterhänt eller högerhänt, och är utformade för portar som väger upp till 600 kg. Gångjärnen kan svetsas till grind eller anslutande skruvar.

Om modellen inte innefattar grindkonsolideringssvetsmetod eller med hjälp av skruvar, är det lämpligt att använda en slinga genom. De fastställas enligt följande:

 • borrade längs en linjeräknare;
 • nötter slinga förbunden med fliken.

Dessa komponenter är utformade för montering av portbladet med en vikt av högst 200 kg. Looping slingan kan vara antingen vänsterhänt eller högerhänt.

Tre-sektionen overhead slinga

Mycket tunga portar swing typ bör "planterade" i slingan, som är riktigt hög hållbarhet prestanda. Det bästa erbjudandet i dag - en tredelad produkter.

Ritning Triplex overhead slingor

Smidesjärn grindar är inte ovanligt i dag. Sådana konstruktioner är bländande dekoration, olika mönster och färgspel. Moderna portar utförs i en mängd olika stilar och riktningar, vilket ger dem möjlighet att dekorera staket på varje tomt.

Om ingångs garageportar är gjorda av smidesjärn, är det lämpligt att plocka dem smidda gångjärn. De människor som de kallade "zhikovinami". Smidda komponenter inte bara utföra sina direkta uppgifter, men också en viktig del av grinden design.

Processen att göra smidda portal slinga

Pilar - ett slags gångjärn, som används för metall och trä dörrar och portar. Formen för sådant fock gör ventilerna för att utföra sitt arbete och garanterar dem en viss säkerhetsmarginal. Produktens utseende är ovanligt. Dessa justerbara komponenter är tillverkade företrädesvis av kolstål eller smidning.

Vid pilar appliceras antikorrosiv beläggning eller sprayning för att skydda mot de ogynnsamma tillstånd hos gatan (fukt, temperaturförändringar). Deras storlek presenteras i ett stort utbud som gör att du kan välja för varje dörr som motsvarar den klass av produkten.

Dessa slingor kännetecknas av låga priser och distribution. Lätt att arbeta med dem, så "planterade" porten till fästen i form av en pil kan vara vem som helst.

Här är loop-boom för montering av dörren

Gate gångjärn fäst på flera sätt, men är det fortfarande den mest populära metoden för fastställande genom svetsning. Korrekt svetsning är endast tillgänglig för dem som har inte bara hållit i händerna på svetsmaskinen. Därför, i avsaknad av erfarenhet, bör utbildas innan du försöker montera gate.

Om porten är säkrad i enlighet med gällande byggregler, så att de:

 • inte prosyadut över tiden;
 • lätt öppnas / stängas även efter många år.

Tillbaka till innehåll

Hur att svetsa slingan med sina händer

Subtiliteter svetsade loopar:

 1. När man arbetar med raka gångjärn svetsas till deras första mål. För detta ändamål måste gate läggas på marken, vilket ger dem ett horisontellt läge.
 2. För slinga för att göra substratet, vilket är att vara halv längd av fästelementet. Tjockleken på substratet - högst 4 mm. Formningsslangen för att sätta gångjärnet (längst ner), bärande med sig det övre ändpartiet sidan.
 3. För att fixa slingan på v monter, låt de ut en halv millimeter. Om kuggstången har rektangulär form, är slingan svetsad till det flush.

Svetsning gångjärn till grinden

När du arbetar med en svetsmaskin är tillåtet att använda endast funktionsdugliga utrustning. De som inte har tillräckligt med erfarenhet av sådan verksamhet, rekommenderar experter aldrig gör svetsning ensam.

Det är viktigt att komma ihåg att svetsarbetet som krävs av befälhavaren på vaksamhet och efterlevnad av säkerhetsreglerna.

Under arbetet bära skyddsmask i ansiktet och på armarna - speciella handskar. För att inte förstöra kläder ska alltid vara i en skyddsdräkt. Flera gånger om året slingan måste behandlas med smörjolja eller andra medel för skydd. För hård smuts, det är med dem nödvändigt att rensa bort smutsen. Iakttagande av enkla regler för underhåll och regelbundna kontroller för tecken på korrosion, tillåter öglor fungera i många år utan reparation.

Vad man väljer gångjärn för dörrar och grindar

Varje garage och staketet behöver en pålitlig Gates att hjälpa oss med några problem att komma in eller inresa och i alla rum. På grund av det faktum att svänggrinden lätt kan öppnas för oss den nödvändiga bredden av allt detta är det möjligt, men en sådan funktion i sin skyldighet att grundläggande element - gångjärn.

Vad är slingan av de viktigaste typerna av

Gångjärnen på grindarna - en mekanism som består av åtminstone två komponenter, vilka är anslutna för att bilda en rörlig led, att hjälpa till att vända runt sin axel utan problem. Beroende på art och metoden för installation, kan gångjärnen på porten kan du öppna porten eller porten från nittio till etthundraåttio grader. Öppningen är möjligt i en eller båda sidor, som visserligen stor inverkan på deras prestanda och funktionalitet.

För att göra rätt val måste du vara uppmärksam på sådana kriterier:

 • Tillförlitlighet för inköpta loopar.
 • Den maximala möjliga vikt som de kan hålla.
 • Maximal öppningsvinkel.
 • Metod för fastsättning.
 • Materialet från vilket de är gjorda.
 • Funktioner av designen.

När du har gått igenom alla listade objekt och väljer slöden i enlighet med dina krav, är du garanterad att få en kvalitetsprodukt som kommer att fungera länge utan problem och kommer att glädja ditt arbete.

Klassificering av produkter enligt GOST

Eftersom det finns många typer av slingor och tillverkare försöker göra dem så funktionella som möjligt, högkvalitativa, hållbara och tillförlitliga, görs en klassificering enligt vilken de kommer att delas in i vissa grupper. Således väljer du rätt för dig blir mycket enklare och valet blir bättre.

Enligt GOST-standarder kan gångjärn för svängportar vara av följande typer:

 • Cylindrisk med stödlager.
 • Cylindrisk med förstärkt konstruktion.
 • Gångjärn för grindar och grindar genom.
 • Gångjärn med möjlighet till en hemlig installation.
 • Tre delade överliggande slingor på porten.

Därefter kommer vi att titta på var och en av dessa sorter, så du vet exakt vad var och en av arten representerar och vilka egenskaper och fördelar den har.

Cylindrisk med stödlager

Denna typ av upphängning har den vanligaste formen och utseendet. De liknar en cylinder, som består av två delar, en har en stift och på det andra hålet där denna stift är installerad. Men utformningen av dem är modifierad av ett kullager.

Cylindrisk med podshibnikom: används för lättmetallflikar, väger högst 400 kg. Gångjärn är fäst vid svetsning

På den del där hålet är, är insidan av kullageret installerat vilket gör att gardinen kan fungera smidigare med en betydligt högre belastning på dem. Mycket ofta görs ett hål på motsatt sida av lageret, vilket är stängt med en speciell plugg. Genom att öppna den kan du lätt smörja lagret och förbättra slöden.

För porten är den bästa användningen för slingor med fyra eller flera lager för smidig öppning och stängning.

Mycket ofta finns bärslingor, där lagret inte är placerat inuti, men mellan två delar av slingan. Således visar det sig att de båda glider helt på det och underlättar väsentligt processen att öppna eller stänga grindlövet.

En nackdel med denna konstruktion är smörjningsproblemet, eftersom grindlövet eller hakan först måste höjas för att applicera smörjmedel inuti.

Förstärkt betraktas de eftersom de kan klara en mycket större belastning än konventionella, tack vare användningen av en starkare metall. Dessutom är en stor belastning möjlig på grund av att väggarna och stången är mycket tjockare, varigenom bärförmågan och den maximala möjliga belastningen på varje slinga ökar väsentligt.

Om det förstärkta gångjärnet är utrustat med ett lager, används kulorna med en särskild märkning, vilket visar deras ökade slitstyrka och det maximala trycket som kan produceras på dem mycket högre än för enkla lager. På sådana kullager är det sålunda möjligt att byta mycket tunga dörrar utan stora svårigheter.

De kallas "end-to-end" eftersom kärnan passerar genom dem, som går in i en kant och utskjuter något på den andra. Den enklaste versionen av sådana slingor består av tre element: en stift för anslutning av två halvor, en höger och en vänster slinga.

Tvärsnittsgångar: Tål en liten vikt från 100 till 200 kg.

Gångjärn monteras i enlighet med typen av konstruktör, på den ena en slinga, på den andra två, genom vilken stången passerar på ett säkert sätt. Du kan också hitta sorter med närvaro av inte tre, men fyra, fem, sex eller flera element på var och en av loopens delar.

Också för enkelhetens arbete kan mellan kullagerna installeras, vilket hjälper till att arbeta mer smidigt och enkelt.

För att demontera en sådan slinga var det inte lätt eller helt omöjligt, i nedre delen är en specialplugg installerad, vilket förhindrar att stiftet tas ut. Oftast är det svetsat, mindre skruvat. Om ett sådant element inte finns i strukturen svetsas en stoppare ovanför stiftet, vilket skyddar den mot borttagning.

Sådana gardiner har en speciell design som gör att de enkelt kan döljas och stängas från ögonen när porten är i stängt läge. Därefter gömmer sig slingan sig självt i bladets ram, men är fäst vid pelarnas ändparti och på bandet själv, bara inifrån. Fördelen med sådana slöjor är att de är mycket svåra att upptäcka och nästan omöjligt att ta bort eller klippa utan ett speciellt verktyg.

Skur för portar tekssektsionnogo typ är mest efterfrågade vid en stor massa broschyrer.

Liknande i design till genom, men mer refererar till cylindrisk. Mellersta delen av sådana slingor är utrustade med två stift som är riktade i motsatta riktningar. På båda sidor sätts de på tomma cylindrar och svetsas till stolparna, varefter det är omöjligt att ta bort en sådan slinga utan att klippa av.

Form och metod för att fästa öglorna

Formen på slingorna kan vara ganska olika, oftast finns det sådana sorter:

Beroende på formen kommer fixeringsmetoden att vara lite annorlunda.

Denna form är standard och fästning är så tätt som möjligt för utformningen av någon grind. På grund av de rundade formerna vänder de sig helt utan att röra rammens hörn och andra element.

Att välja slingor bör beaktas från den totala dimensionen och vikten av duken: otillräckligt kraftfulla slingor misslyckas omedelbart.

På grund av sin specifika form behöver de en liten inskärning från ramen under svängen, eftersom de kan röra den med sina hörn. Sådana slingor för garageportar ger ett mer attraktivt utseende och är mindre märkbara, förutom att de kan säkras mycket mer tillförlitliga än cylindriska. Nackdelen är bara ett större avstånd mellan bladet och stödstolparna.

Mycket lik square, men avståndet från porten till stolpen ligger i en genomsnittlig nivå mellan den cylindriska och kvadraten, vilket gör dem mer bekväma. Dessutom är fästmetoden lika pålitlig som den för kvadraten, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ till standard cylindriska gardiner.

Cylindriska lilla skiljer sig från runda, för svetsning krävs det att svetsa öron för montering av slingor.

Tips: Var försiktig med gångjärnen

För att göra gångjärnen längre bör de regelbundet tonas för att förhindra snabb korrosion. För att bibehålla sin form och kvalitet, bör de åtminstone var tredje månad smörjas ordentligt, då metallet inte slits av och upprätthåller sin tillförlitlighet och en bra jämn körning.

Översikt över gångjärn för montering på svängportar

Varianter av mekanismer för svängstrukturer

Fler och fler utvecklare föredrar swing grindar. Vissa beställer professionella tjänster för tillverkning och installation, och någon uttrycker lusten att göra sådant arbete på egen hand. För att korrekt och kvalitativt installera en glidkonstruktion måste du bekanta dig med de standarder som fastställs av GOST.

Vad är gångjärn eller gardiner för portar?

Svetsmekanism för svängdörrar

För lång service är det viktigt att inte bara de viktigaste delarna av porten var i utmärkt skick, men också nödvändiga tillbehör. Utan sådana små delar är installationen av porten omöjlig, så det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt gångjärnen till svängportarna. Fasta tillförlitlighet beror på de standarder som GOST fastställer.

En av de enklaste slingorna ser ut som en metallstift med hängande lock. Eftersom armaturerna ger en stark fästning av grindarna och grindarna på hyllan måste denna mekanism ha beprövade tekniska egenskaper. Det är gångjärnen som säkerställer öppningen av porten till inre och yttre sidor.

Beroende på vikten på ställen väljer du en eller flera slingor. Vi pratar om metall- och polymermodeller, och rollen spelas av antalet bitar som är nödvändiga för en fullständig fixering. För att veta hur många fittings som behöver figurativt beräkna den möjliga belastningen på en slinga bestäms de med kvantiteten. Vanligtvis används för svängportar fyra gångjärn, som för wickets, sedan två till fyra.

Klassificering av loopar enligt GOST

Förstärkta gångjärn för svängtyp

Gångjärn för sväng grindar finns i flera former. De är uppdelade enligt designen, eftersom det finns lätta hinder och mer massiva. Mycket beror på produktens form. De vanligaste är följande:

 1. Cylindrisk med stödjande lager. Den används för medelstora konstruktioner som uppfyller GOST-standarden. Används med en maximal last på högst 400 kg. Lageret själv är placerat inuti slingan, som är fastsatt på basen och stolparna genom svetsning. Gardinerna ger tillförlitlig drift av porten, liksom enkel rotation runt axeln. Det finns ett brett utbud av standardstorlekar och möjligheten att göra slingor i specialbeställning.
 2. Cylindrisk förstärkt. Gardiner har ett lagerlager som ansluter till två plattor för att fördela vikten mellan porten och stolpen. GOST-parametrarna motsvarar gränsen från 125 kg till 600 kg, det här är den belastning som detaljerna i svängportarna kan tåla. Tillverkningsmaterialet är höghållfast stål, som har en anti-korrosionsbehandling. Fittings ger enkel öppning och stängning av porten, såväl som tyst drift. Monteras med skruvar eller svetsning.
 3. Looping. Slingor för lätta laster upp till 200 kg har funktioner i bilagan. Garage slinga enligt GOST-standarden är fixad på ett speciellt sätt. För att göra detta måste du borra ett genomgående hål i hyllan och fästa gardinerna med hjälp av muttrar. Sådana slingor är högra och vänstra.
 4. Dolda slingor. Denna version av slöjor har också sina fördelar. De ger fri vridning av vingarna, varigenom processen för att öppna och stänga grinden förenklas. Säkert fäst vid ramen, men inte slående. Ha en ganska lång driftstid, men det är nödvändigt att ta hänsyn till GOST-standarderna.

Formen och fästöglor på slaggrindar

En modern version av slöjan

Utseende skärmar kan vara mycket olika, valet beror på de individuella egenskaperna hos grinden. Skilj följande former:

För att fästa gardinen till grinden, är det nödvändigt att skaffa bygga verktyg. Nämligen svetsmaskinen när man väljer denna typ av fastsättning, slipning maskin, nivå, hammare och har bra roulette. När handen är allt du behöver, kan vi tryggt gå vidare till fästet av slöjan.

Det är bäst att använda den horisontella metoden, i syfte att göra det lättare att markera platsen för svetsning eller bultning gångjärnen. Viktig vymeryat alla storlekar att uppfylla kraven i GOST. Det är nödvändigt att tillhandahålla en ram med fönsterbågar öppningsavstånd av åtminstone 2 mm.

Innan omedelbar arbete är slöjan smörjs med fett. Följt av svetsning. Gardiner måste svetsas mot varandra, så mottagning kan vara svårt att förhindra fara för att avlägsna grindramen. Efter fastställande av lägre gardinen kan gå vidare och till toppen. Det är viktigt att kontrollera dimensionerna i enlighet med kraven i GOST. Det bör inte finnas några luckor mellan bladen, och du bör alltid övervaka jämn gång.

Gångjärn för slaggrindar tätt svetsad en kontinuerlig söm, genom detta tillvägagångssätt ger tillförlitlig fixering struktur. Det är nödvändigt att skydda svetsarna från att bryta. Det sista steget - färgen på färg loop slaggrindar.

Nödvändig vård arrangemang

Korrekt fästöglor på gungan produkter

Flera faktorer påverkar service skärmar. Först av allt - det är ojämn belastning på slingan. Efter ett tag hårdvara kommer att börja avta, och det kommer att leda till förstörelsen av strukturen. Den andra - korrosion på grund av felaktig användning, och otillräckligt skydd från omgivande påverkan.

Mot bakgrund av dessa faktorer bör man väl hand om arrangemangen. Gångjärn för portar måste rengöras från rost och att övervaka städningen av hela strukturen. Från tid till annan för att smörja fett och rengör hål i gångjärnen. Tack vare detta enkla underhåll kan förlänga livslängden på dina portar och mekanismer.

 • Att bygga en vacker svängdörrar av trä strejkvakt
 • Att grinden och porten till maskor själv
 • Vi försöker tillsammans att producera och installera automatiska mekanismer för att svänga grindarna

Vad GOST droppslinga. Inte berätta att det GOST 9659-80s en sådan gäst alls.

Kopiering av material är endast tillåten med angivande av källan.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 + = 58