Genomsläpplighet för vattenånga av skummet

Vattenångpermeabilitet Epps, Epps kontrast från skum

Tillfrågad av: dmitrib

Hur är det med ånggenomsläpplighet i Epps?

Vad skiljer sig från den vanliga estrudirovanny polystyren skumisolering?

I epps- nästan noll ånggenomsläpplighet. Det är en indikator, men suti- är noll.

I penoplasta- lite mer än så Epps ånggenomsläpplighet, men också på nollpunkten.

Skillnaden mellan dessa material är som följer:

Epps på strukture- den stängd många små celler. En penoplast- inte är slutna celler. Av detta finns det skillnader i vattenupptagning. Epps- fukt slår knappast (även i vatten), och under normala förhållanden penoplast- ringer upp till 3 vikt-%, i blöt i vatten.

Epps tåla belastning i storleksordningen 30-50 ton per m2. Penopplast, i genomsnitt 3 ton. Men det är viktigt för konstruktioner där det finns massor (stiftelser, golv).

Värmeledningsförmågan hos mediet Epps mindre (bättre) än genomsnittet av skummet. men detta "luchshest9quot;, vanligtvis baserat på tjockleken inte spela en roll. Om nödvändigt Epps 53 mm och 57 mm skum, och ordern och fortfarande ytterligare 60 mm. Här är siffrorna:

Epps vid λ = 0036 W / (mK) i skummet λ = 0038 W / (mK). Vid beräkning av isoleringens tjocklek är vanligen i utbyten mellan 2-5 mm. Tillverkare av vissa märken Epps state värmeledningsförmåga λ = 0029 W / (m · K), men i själva verket finns det ingen. Jag vet att detta inte är av hörsägen, men genom att testa dessa märken Epps i laboratorium Värme Research Institute byggnadskonstruktioner. Epps med λ mindre än 0,036 W / (m · K) i vår marknad där.

1

Det är den enda skillnaden, i princip.

Tänk på detta råd användbart? Dela en länk till den via din favorit sociala nätverk!

Vattenånggenomtränglighet och andra egenskaper hos skummet

Skum - ett värmeisolerande material, den största fördelen med vilket är ekologisk renhet. Dessutom är det ett utmärkt värmeisolering, som kan användas för isolering i och utanför huset. Således är det möjligt att skapa bekväma förhållanden i hemmet och spara på uppvärmnings betalning.

I sin struktur, är skum nära naturliga material. Den har mikroskopiska celler som är fyllda med luft eller inert gas.

På grund av de fördelar, såsom låg värmeledningsförmåga, ljudisolering och en lång livslängd, blev skum aktivt används i konstruktionen.

 • minska kostnaderna för uppvärmning av bostäder under operationen;
 • spara användbar området;
 • minska transportkostnaderna;
 • minska kostnaderna för användning av avancerad utrustning i behandling;
 • minska tiden för genomförandet av byggnadsarbeten, medan få en bekväm och varma hem.

Videon - vattenånggenomtränglighet av skummet:

Skummet är utmärkt i kontakt med olika material, såsom cement, kalk, färg, puts, takmaterial, tvål och mer. Skummet har vunnit popularitet i förnyelse av varma hus, och även när isolerings stiftelser, väggar och tak. Mycket ofta innebära material med värmeisolering av rör, kablar och andra underjordiska tjänster. Skum idag oundgänglig vid tillverkningen av frysning och kylutrustning, liksom regenereringen av de låg-temperaturlager.

Materialegenskaper bestämma dess positiva negativa egenskaper. Fördelarna är bland annat:

 1. Miljö renlighet och säkerhet. Dessa egenskaper zareglamentirovany slutsatser tillverkare och standarder.
 2. Låga värmeledningsförmåga. Detta kriterium i skum i dag är en av de bästa, så hitta fungerar inte. Att värma upp till 80% luft, och han är den bästa naturliga värmeisolering.
 3. brandsäkerhet. Skummet förblir stabilt under inverkan av vissa temperaturer. Dess fysikaliska och kemiska egenskaper förblir oförändrade även om temperaturdifferentialmiljöindikatorer. Skum hänför sig till brandhämmande material. Det kan hänföras till gruppen av plastmaterial, vars förbränning avger koldioxid och vatten. Om du köper en hög kvalitet skum, kommer det inte att ge efter för förbränning. Detta beror på det faktum att dess sammansättning är ett flamskyddsmedel. Tack vare honom materialet självslocknande.
 4. Låg dynamisk styvhet, vilket uppnås tack vare utmärkt ljudisolering.
 5. Resistens mot olika tekniska miljöer och patogener. Värmeisolatorn är inte att tillhandahålla vattenlösliga komponenter, som bryts ned. Om han kommer in i njure eller grundvatten, inte inverka negativt på naturresurser.

På bilden - de tekniska egenskaperna hos skummet:

Trots så många fördelar, har skummet ett antal nackdelar, som inkluderar:

 1. För skum kännetecknas av begränsad mekanisk hållfasthet. Efter installationen av isolering är nödvändig för att säkerställa tillförlitligheten i dess skydd mot mekanisk påverkan.
 2. Plattor frigolit airproof. Detta leder till bildning av mögel. Permeabilitet skum är 0,05mg / (m · Pa · år).
 3. Frigolit plattor mottagliga för snabba förstörelsen, om de kommer att ha effekten av olika beläggningar eller nitropaint. För att undvika detta måste du köpa i förväg rätt lim för materialet.

Men är det möjligt att måla takplattor av skum och hur man gör det på rätt sätt, kommer att bidra till att förstå informationen från artikeln.

För dem som vill veta vad man ska limma skummet betongen i taket, är det nödvändigt att följa länken och se innehållet i artikeln.

Men vad är priset för isoleringsskum för väggarna i huset från utsidan, i detalj i de siffror som beskrivs i artikeln.

Typer och specifikationer

Skum idag förekommer i ett brett spektrum. Varje olika typ av material och metod för att erhålla vissa egenskaper.

Skilja dessa typer av skum:

 1. pressen. Denna isolator har en hög densitet ark - 60-600 kg / m3. Produceras under olika varumärken, och används inom radio.
 2. Bespressovy. Den kännetecknas av höga fysikalisk-kemiska egenskaper. Utmärkt för isolering av fasaden.
 3. extruderad. Använda en värmeisolator för isolering av fasader, men på de tekniska egenskaperna är det mycket sämre än den tidigare material.

Tabell 1 - Grundegenskaper för tekniska skum

Men vad limning taklister från skum, kommer att bidra till att förstå informationen från artikeln.

Men vad är det värmeledningsförmåga extruderad polystyren, och hur man korrekt identifiera, berättade här i artikeln.

Vad är priset på den sprutade polyuretan isolering polynor och där det används, det berättas i den här artikeln.

Men ser ut som skalet av polyuretanskum för isolering av rörskarvar, kan du titta på foton i den här artikeln.

I dag i märkning skum som används sådana beteckningar - PS. Om värmeisoleringen bespressovoy, sedan använda DPM. I en skrivelse markeringar kan lägga siffror och andra tecken med ett bindestreck. Sålunda, den viktigaste märke av skum:

 1. PSB-S-15. Material har låga tätheter. Använda den i isolering av de ytor som inte kräver särskilt mekanisk styrka. I de flesta fall det material som används vid regenerering av vinden och tak, vagnar. Skummet kännetecknas av sin miljösäkerhet, inte påverkas av patogener, har hög motståndskraft mot fukt. Du kan köpa det till priset av 900 rubel per förpackning. I foto polystyren PSB-S-15
 2. PSB-S-25 . Denna polyetenkvalitet anses vara en av de mest populära och mångsidiga. Involvera vid isolering av väggar, golv, fasader, altaner. påverkas inte patogener, är miljövänlig, har en motståndskraft mot åldring och fukt. Köp material kan vara till ett pris av 1600 rubel per förpackning. I foto skum PSB-S-25
 3. PSB-S-35. Omfattningen av material - är att isolera baser, underjordiska konstruktioner. Zada skum är att förhindra jord hävde i regenereringspoolen, gräsmattor. Dessutom är isolatorn inte rädd för även de svåraste klimatförhållanden. Han är inte rädd för patogener, den har en hög motståndskraft mot mekanisk påverkan, fukt och utsätts inte för åldrande. dess värde är 1200 rubel per förpackning. On-skum foto PSB-S-35
 4. PSB-S-50. Materialet har en hög densitet, om en jämförelse med andra märken. Hans innebära förnyelse av de mönster som inte är viktiga mekanisk hållfasthet. Oftast är byggandet av vägar i sumpiga områden, byggandet av mellanbjälklag. Även varumärket av skum kan användas för isolering av golv i garaget, i branschen. Skummet matas till biologisk påverkan, motståndskraftig mot fukt och åldring. Du kan köpa det till priset av 3.000 rubel per förpackning. I foto skum PSB-S-50

Skum - ett populärt byggmaterial, som fick stor spridning på isoleringen. Det är representerad i dag i ett brett spektrum, så att alla typer av material kan användas för arrangemanget av en konstruktion.

Genomsläpplighet för vattenånga av skummet

Lär och ange i tabellen för vattenånga på alla typer av material är svårt, tillverkare skapade ett enormt utbud av plåster och dekorativa material. Och tyvärr många tillverkare tyder inte på sina produkter så viktig egenskap som vattenånga.

Kom ihåg att författaren - en vanlig människa, jag har inte alltid har tid att svara, om att ställa en fråga på sin byggarbetsplats.

Tack, bara inte förstår.

Ovanför kan du använda tjänsten erbjuds teploraschet.rf

Frågan gäller isoleringslock tegel höjd 1,2 m Total struktur, eftersom det inre skiktet :. 2 cm + gips tegelröda 38 cm + bituminösa mastix 0,5-1 mm + ESR + ventzazor 10 cm 4 cm + 12 cm tegelbeklädnad.

Sergey, hej. Jag inte längre som den andra väggen kalkylator länk under "Länkar" i menyn högst upp, det finns mycket större urval av material.

Kondensat i Epps i teorin påverkar bara Epps. Frost är att du inte har hela tiden kommer att vara -20. Epps kommer att pågå längre än mineralull.

Tack så mycket Tabellen är till stor hjälp

Lägg populära PPS-25, PPS-15

Hallå dubbla brädden med insatser på vinden, kan du använda skummet mellan dem?

Vad är ångpermeabiliteten hos en ångspärrfilm, exempelvis Isospan B, Mega-isol B och liknande. Är dess parametrar nära enkel polyeten?

Vad är ångpermeabiliteten hos plastin (om kartongen gnides med lera, som en mastik eller att skrapa bitar av papper på plastin)?

Ha, intressant, ånggenomsläppligheten i GB och mot hål keramik är praktiskt taget densamma, och lösningen med sträckning ligger någonstans nära. Så varför gör ventilationen mellan kopplingarna? Jag var både på ventilerna och utan det är resultatet detsamma överallt. Som jag förstår det är det viktigaste att tillåta att luftbetong torkar innan arbetet avslutas

Steppe: Ångpermeabiliteten hos plastin som i paraffin - nej!

Vad är ångpermeabiliteten hos en ångspärrfilm, exempelvis Isospan B, Mega-isol B och liknande. Är dess parametrar nära enkel polyeten?

Ditt bord är HAT. Hur kan skumbetong med belagd betong för en ta. Även om materialen är likartade, har de olika fysikaliska egenskaper på grund av fundamentalt olika strukturer. INTE LITERAT OCH INTE PROFESSIONELL.

"INTE LYCKLIG OCH INTE PROFESSIONELL" - Pratar du om den officiella SNIP? 🙂

Vitaliy, en bra producent bör på sina produkter indikera ångpermeabilitet, väl eller motståndskraft mot ångpermeation.

Teoretiskt sett bör, för alla dessa ångspärrfilmer, ångpermeabiliteten vara ännu bättre än den för polyetenfilm. Noll PP kommer att vara i folien.

Resistens av ångpermeabilitet är inte mindre än 7 M2 / h \ Pa \ mg (Tillverkaren anger dessa parametrar) - detta räcker för att förhindra att ånga kommer in i värmaren eller kommer ångan att falla i väggen? Förresten, vinyl tapeter, hur minskar den totala ångpermeabiliteten hos väggen? Tack för att du svarade.

> Motståndet hos ångpermeabilitet är inte mindre än 7 M2 / h \ Pa \ mg

Vitaly, detta motstånd mot ångpermeation av en konventionell polyetenfilm:

Ja, en ytterligare ångspärr erhålls.

Tack för svaren. Och har du några slumpmässiga data om permeabiliteten hos standard vinyl tapeter?

Ja, bordet är underbart men inte uttömmande. Hur man hanterar polystyrenbetong. Han nämns inte alls på grund av ångpermeabilitet eller värmeöverföring. Vi har 3 växter i denna stad, plus privata handlare. Om inte svårt, lägg till information om denna typ av material. Om detta händer ber jag dig att kopiera posten, det finns inget sätt att övervaka uppdateringarna på webbplatsen varje dag. [email protected]

Lägg till luftbetong på bordet. Ångpermeabilitetskoefficienten för en densitet av 500 och 400 är 0,23

Hallå Bra bord. För dem som gör uppvärmning hemma kan jag tillägga att perepchtyvatångpermeabiliteten bör ta hänsyn till skiktets tjocklek.

Vid uppbyggnad av ett ramhus används en väggmembran vanligtvis från skivor av spånskiva eller OSB. I "pajer" är isolering av väggarna av sådant material vanligen inte. Utanför (upp till ventilationsgapet) måste det finnas ett ånggenomsläppligt skydd, och inuti - ett ångsäkert lager. Fråga: Är spånskivan (OSB) ett ånggenomsläppligt lager och det borde vara på utsidan av isoleringen, eller är det en ångspärr och måste vara inuti?

Tack för bordet hjälper det!

Lägg till fler DSP-enheter

Stället för TAMAC indikerar ångpermeabilitet hos DSP 0,03

Mycket användbar tabell! Tack så mycket! Var god lägg till olika typer av kork.

Hej, bordet är utmärkt! Lägg till, snälla, MDF-polerad

Det är förbjudet att fullständigt kopiera texter, endast delvis med en länk till den här sidan.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 3 =