Golv isolering film

kön, ånga,

Golvet i alla hem - en komplex flerskiktsstruktur, som är en viktig del av ångspärren. golv ångspärr skyddar det värmeisolerande materialet, såväl som hela golvkonstruktionen som helhet, dvs. golvbrädor och reglarna av ånga. Och eftersom i processen för mänskligt liv i alla bostadshus alltid något som tillagas, tvättas och rengöras, är golvet utan en ordentlig ångspärr riskerar att bli en källa till konstant fukt. Detta i sin tur leder till uppkomsten av mögel, mögel och röta av träkonstruktioner.

För att undvika detta är korrekt ångspärr krävs golvet i huset, som kommer att förhindra inträngning av fukt i rummet, fuktig och cool, inte tillåta bildandet av kondens. Särskild uppmärksamhet bör ånga, trägolv, som också diskuteras i den här artikeln.

När och varför sex ångspärr?

I något slutet utrymme värme som alstras ånga, varigenom luftfuktigheten inomhus bildas. Skiftande väderförhållanden och temperatur avsevärt påverkar värdet för rumsfuktighet. Dessutom, efter uppvärmningssäsongen, är den varma luften blandas med kall, och därigenom bilda vattenånga.

Ångan vars tryck över atmosfärstryck, försöker komma ut. Så på golvet hemma hela tiden utsätts för fukt i form av vattenånga.

golv ångspärr är unikt nödvändigt att utföra:

Valet av material för golv ångspärr

För att tillhandahålla sådant skydd, är stapling utförs ett av följande material: polyetylen film, polypropen film, den flytande gummi.

Det är viktigt att notera att användning av alla typer av filmer (inga membran) antyder närvaron av ventilationsspalten!

Vanligtvis, en polyetenfilm - den mest kända och billigaste material för en ångspärr.

Professionella byggare delar polyetenfilmer i tre grupper:

I själva verket kan golvet ångspärren göras med någon form av plastfilm.

1

Men på samma gång, görs icke-perforerad polyetenfilm att använda som en ångspärr. Perforerad plastfilm - som tätskikt. En polyetenfilm med ett aluminiumskikt är föredraget att använda arrangemanget för golv i fuktiga områden.

Populära märken av plastfilmer:

 1. 1. Polinet - operforerad polyetenenkelskiktsfilm;
 2. 2. Geotex - operforerad polyetenenkelskiktsfilm;
 3. 3. TechnoNICOL - treskikt polyetenfilm armerad med ett nät av polypropen filament;
 4. 3. TERMOFOL90 - treskikt polyetenfilm förstärkt med en maskstorlek av polypropenfilament med ett aluminiumskikt.

Nackdelen av plastfilm är deras dåliga hållbarhet. Denna begränsning kräver noggrann hantering av material av denna typ under installationen.

Skillnad polyetenfilmer, polypropenfilmer har högre hållfasthetsegenskaper. Men samtidigt är mer benägna att kondens. Lösningen är att ge företräde polypropenfilmer med ett förstärkande skikt av viskos cellulosa.

Här valet är mycket bredare. Är det möjligt att ge företräde åt någon märken klass «B» eller «C» Följande specifika producenter:

Ångdiffusion membran är av tre typer:

 1. 1. Psevdodiffuzionnye - passerar åtminstone 300 gram vattenånga per kvadratmeter.
 2. 2. Diffusion - ledes från 300 till 1000 gram vattenånga per kvadratmeter.
 3. 3. Superdiffuzionnaya - ledes över 1000 gram vattenånga per kvadratmeter.

Här kostar det bara att konstatera att inte alla typer av diffusion filmer är lämpliga för ångspärr golv.

Diffusion ånga barriärmembranet av de dyraste, men samtidigt högsta kvalitet ånga barriärmaterial. Vid installation av sådana membran inte behöver göra ventzazor, så spendera pengar på installation kontrobreshetki.

Installationsanvisningar golvånga barriär

Installation och golvmaterial, såsom ånga, till marken beror på vilken typ av golvbeläggning. Överväga de olika alternativen. Vilken typ av teknik är rätt för ditt golv kan du välja.

När du skapar en ångspärr i ett våningshus innebar en särskild teknik för sin utrustning.

Det första steget - framställning av ytan

Det första steget är att förbereda ytan, avlägsnande av den gamla beläggningen. Om huset är nytt, skall ytan vara möjligt att justera, ren och ta bort damm och smuts. Om golven finns vissa brister, bucklor, skulle det då måste anpassa skriden golv.

Det andra steget - installation av tätskikt

Härnäst kommer du att behöva tätskikt, tjänar en extra skydd mot fukt. I själva verket är det lite av en grov skikt, men mycket viktigt. Kärnan i sin styling beror på typen. Om denna film i rullar eller något annat banmaterial, det är strikt läggs med överlappas av 15 till 20 cm, och är vidare överlappade fogar lägger särskild konstruktion tejp för tätskikt.

Det tredje steget - utarbetande och installation av eftersläpning

Nästa fas - installation av denna eftersläpning. Att ånga under golvet har högsta kvalitet, måste du exakt justera varje enskild lag, att uppnå en perfekt horisontellt läge. Förresten, att din ånga varar länge, varenda lag nödvändigtvis behandlas med en antiseptisk som förhindrar bildandet av mögelkolonier och bildandet av kolonier av svampar.

Den fjärde etappen - installation av isolering

Härnäst kommer du att behöva en värmare, som i likhet med tätskikt, ska vara av hög kvalitet och tillförlitlig. Endast i detta fall kommer ånga i huset kunna utföra sina uppdrag funktioner.

isoleringsplattor läggs strikt mellan reglar vraspor. Detta kommer att bli av köldbryggor bör inga luckor inte vara.

Det femte steget - installation av en ångspärr

Och nu monterade ångspärr under golvet. Det finns olika alternativ:

Om du använder en speciell dubbelsidig polypropenfilm, då den är placerad på värmaren är strikt slät sida och en grov inomhus.

Unilaterala polypropenfilmer är också placerade med den släta sidan till värmaren, och rotting - rumssidan

I det fallet av så kallade metalliserad film (aluminiumskikt), är den sida med metallen placeras inne i rummet. Aluminiumskiktet reflekterar infraröd värmestrålning.

Också, som vi har sagt, det kan användas som en ångspärr i en plastfilm, eller en film med tre skikt:

 • - det finns två yttre skikt av ljus-stabiliserad film av polyeten med hög densitet;
 • - är anordnad mellan dem ett armeringsnät skikt av polypropen.

I detta fall spelar det ingen roll vilket håll du sätter en ångspärr. Det är viktigt att inte glömma att lämna en ventilationsspalt!

Det bör noteras att dessa riktlinjer när du väljer sidan ångspärr arbete i de flesta fall, men inte alla. Exempelvis ånga Izospan B passar grova sidan av värmaren, och jämna in i rummet. Därför rekommenderar vi alltid studera installationsanvisningarna.

På denna våning, ånga faktiskt klar. Du kan börja lägga isolering och efterbehandling.

Om tätskikt och ångspärr placerades korrekt i enlighet med tekniken, kan du vara säker på att du kommer att kunna att inte bara hålla rummet varmt. Ångspärr under golvet kommer inte att tillåta fukt att tränga in i rummet och fuktig, vilket ger maximal komfort i hemmet mikroklimat, även i den kalla vintern eller regnigt höstdagar.

Ångspärr förstärkt betonggolv

Men ångspärren på armerad betong golvet skapar en lite annorlunda. Dessutom kan du använda en flytande ångspärr:

Dessa material appliceras med en borste eller en metod för "abryzgom", och i fallet med gjutasfalt - manuellt. Skikttjockleken beror på det använda materialet och i området av 1 till 10 mm.

Det är också möjligt att använda en rulle ångspärr:

Rulle ångspärr ska anslutas överlappning, och alla sömmar tätas varm svetsning med ett lösningsmedel eller ett vattentätt lim. Svetsning är mer effektivt än lim. Isoleringen måste fås på den intilliggande väggen.

Ångspärr läggs på den nya cement-sand avdragare minst 40 mm tjock. Slutligen får från golvet omedelbart efter torkning avdragare.

Som ett resultat, lyckas det för att skapa ett sammanhängande skikt, saknar även minimala defekter.

Om du behöver en ångspärr under golvet av trä, som garanterar 100% skydd av alla golvbeläggning, rekommenderar vi att uppmärksamma den flytande gummi. Detta är en relativt ny, men mycket effektiv och tillförlitlig material på basis av bitumen och polymerer.

Det används i många fall - och vid behov tätskikt, och när du behöver en ångspärr under golvet, och ibland när man ska utföra ljudisolering. Gummi, liksom filmen, är det ganska effektivt och tillförlitligt, och det är av flera typer:

 • - som skall tillämpas på golvet med en speciell teknik - Denna teknik är idealisk för stora ytor när du behöver för att bearbeta flera hundra till flera tusen kvadratmeter,
 • - som ska tillämpas för hand - när du behöver för att behandla golvet i ett privat hus.

Manuella metoden är ganska enkel och kräver inga speciella färdigheter och kunskaper. Särskilt med tanke på det faktum att filmen anbringas ännu något mer komplext än det flytande gummit.

materialfördelning teknik enligt följande:

 • 1 - framställd genom golvbeläggningen, befriat från damm, smuts, etc;.
 • 2 - ingen blåsskiktet dessutom inte är tillämpliga,
 • 3 - skopa öppnas till gummit;
 • 4 - innehållet i behållaren blandas grundligt;
 • 5 - med hjälp av en borste eller spatel vanlig byggnads däck fördelade över ytan av trädet;
 • 6 - efter torkning på trä omslaget visas fast gummifilm - är inte bara vattenånga utan även vattentätning;
 • 7 - på toppen av styrelsen skyddas från de negativa effekterna av fukt.

Det bör noteras att konsumtionen av en relativt stor gummi - för varje kvadratmeter av den nödvändiga kilo och en halv kilo material. Det vill säga, en hink kapacitet på 10 liter skulle räcka bara 10 kvadratmeter. Men effekten till den högsta, bör konsumtionen gummi öka minst tre gånger den på varenda kvadratmeter beläggning konsumeras omkring fyra kilo material.

På toppen av ångspärren gummiskikt erfordras för att sätta Finish golv.

Om du bor i ett privat hem, utan hög kvalitet, kan tillförlitlig ångspärr av sex inte. Vilken typ av ångspärr att välja - det är upp till dig, baserat på vad ditt golv. Vi är övertygade om att våra tips och tricks som hjälper dig i skapandet av isolerade och skyddade mot fukt, fukt och mögel golv.

Enheten golv ångspärr: hur man installerar och vilka material att välja

Vid arrangemang av rum, särskilt med hög luftfuktighet, är det mycket viktigt att inte försumma att lägga en ångspärr.

Den luft som finns i vattenmolekylerna, penetrerande genom golvet, i kontakt med de kallare delar av strukturen.

Detta leder till bildandet av kondens, vilket negativt påverkar tillståndet i de inre delarna av byggnaden och lägenhetsobjekt miljö.

Varför behöver vi en ångspärr?

Det är en missuppfattning att det är absolut inte nödvändigt när man använder ett tätskikt. Emellertid, dessa två typer av material skiljer sig i struktur och utför olika funktioner:

 • Ångspärr skyddar isoleringen mot inträngning av kondensat från den luft som kommer ut ur rummet.
 • Tätskikt ger inte fukt att nå utsidan av värmeavskärmningsskiktet och även förhindrar eventuellt läckage vatten till den nedre våningen.

För att karakterisera skillnaden mellan dessa material kan vara följande:

 • Och ånga - fast, inte andas och vatten. Eller mikroporöst delvis luftgenomsläppligt.
 • Tätskikt material - har fina hål. Andas, inte vattnet inte passera.

Skikten är anordnade på följande sätt:

Om en ångspärr vid förläggning på golvet blandas ihop materialet i fråga, kommer konsekvenserna att bli värre än ingen alls.

 1. Fuktig varm luft från rummet kommer genom golv, tätskikt och isolering.
 2. Möt den framtida vägen för isolering film, kan han inte gå ut och kondenserar i värmeisolerande skikt.
 3. Och när mättad med fukt når gränsen, kommer det att börja agera på golvytan, vilket leder till de redan beskrivna konsekvenser.

Det är viktigt att ta hänsyn till en sak: som en ångspärr förhindrar vattenånga att fritt lämna lokalerna, är det nödvändigt att tillhandahålla ventilationskvaliteten i rummet.

I hennes frånvaro kan vara en kraftig ökning av fukt, vilket skulle bryta mot inomhusklimat och fuktskador till dess slut. Därför behövs ångspärren för alla typer av golv.

Typer av ångspärr material

Modern teknik erbjuder ett tillräckligt stort urval av material för ångspärren. Vid installation av golvbeläggningar används vanligen följande typer:

Den mest prisvärda och populära material. Den största nackdelen med denna art är dess låga motstånd.

För golv använder en tom icke-perforerad isolering film.

Med hjälp av perforerade version är också acceptabelt, men detta minskar dess isolerande egenskaper.

Det finns filmer med ett aluminium reflekterande skikt. Deras kvalitet är betydligt högre, men respektive och ökade materialkostnader.

Enkel att använda, och mera hållbart material än polyeten-analog.

Oftast har en ytterligare beläggning av cellulosa och viskosfibrer, som har förmåga att absorbera och kvarhålla fukt.

Sålunda signifikant reducerar bildningen av kondensat. Vid minskning av luftfuktigheten och tillräcklig ventilation, har absorberat däri vatten dropparna avdunstar.

Den mest högkvalitativa och "långlivade" paroizolyator. Dess värde, respektive, är också den högsta bland alla material.

Dess mängd är tillräcklig för att "andas" rum, medan fukten absorberas in i isoleringen, och snabbt avdunstar.

Det finns sorter som skiljer sig i antalet lager, samt ytterligare anti-kondensbeläggning.

En populär view innovativ ångspärrsegenskaper membran blivit intelligenta regler paroobmen beroende på parametrar fuktighet och temperatur.

Denna kalla bitumen-polymeremulsion, vatten-baserade.

Efter stelning bildar en monolitisk beläggning helt ogenomträngligt för vatten och luft. Den har en extra isolerande egenskap och kan användas som ljudisolerande material.

Priserna på olika typer av ångspärrar listas i tabellen.

Hur man lägga en ångspärr på golvet?

Oftast som såsom redan beskrivits ovan: golvet, tätskikt, värmeisolering, ångspärr och täckfärg. Men ibland paroizolyator placeras på båda sidor av isoleringen.

Om locket är monterad i ett nybyggt hus, kommer du att bli mindre problem.

I händelse av att redesigns det gamla golvet, är det nödvändigt att ta isär den, ta bort de gamla isolationsskikten, för att bedöma tillståndet för konstruktionselement och ersätta när det skadas.

I båda fallen, om nödvändigt, göra golvet horisontell justering eliminerar ojämnheter på ytan.

Vid installation av golvuppvärmningssystemet är också de flesta experter rekommenderar stapla ångspärr mellan rören för vattenvärmaren och en golvvärme.

Regler om rullmaterial

 1. Du måste dra filmen, annars kommer det inte att ge tillräckligt skydd.
 2. Mellan polyeten eller polypropen och en värmare vent är nödvändigt att lämna en spalt 7 ... 15 cm. Är Uppfyllandet av detta villkor inte krävs för att diffundera membran.
 3. läggningsriktningen spelar ingen roll.
 4. film stapling sidan är av stor betydelse:
  • Vapor material sprids varumärke etiketter upp som på rätt utläggning det beror på huruvida detta skikt kommer att utföra sina uppgifter eller inte.
  • För otryckta filmer bör följa följande regler: på värmaren ligger en grov sida och metalliserade tvärtom bör det vara vänd utåt.
  • Vanligtvis kan en polyetenfilm placeras av någon part.
 5. Banor placeras med överlappning på 15 ... 20 cm och fixeras mellan tejpen eller ett speciellt lim.
 6. På ytan av materialet är fäst med en häftapparat konstruktion eller galvaniserat spikar med en counter-skenor med ett intervall på 30 ... 50 cm.
 7. Den flytande gummi anbringas genom två metoder: sprayning med hjälp av dator eller manuellt med en spatel eller rulle.

Ytan inte kräver särskild utbildning. Helt enkelt ta bort skräp och dammsugas.

Även ojämn eller våt bas inte blir ett hinder för bildandet av högkvalitativa ångspärrlager stadigt kvarhålles på ytan.

Det kan också vara ett säkert sätt spraya eller belägga direkt på skiktet av isolering.

Om det görs på rätt sätt, kommer en ångspärr fukten inte stanna eller inomhus eller under golvet, vilket ger dig frisk luft i lägenheten och säkerheten i hemmiljön.

Prenumerera för att uppdatera sajten VKontakte, Facebook, Odnoklassniki, Google+, eller följ oss på Twitter.

golv ångspärr teknik, syfte och art

Ofta är isolering av hela huset görs genom att lägga ett lager av mineral bomull isolering. värmare layout går i utformningen av väggar, tak, golv och väggar. Sådan isolering tjänar till att skydda värmaren och golvbeläggningen från ångan. Om det är tänkt ånga golv, behövs det i dessa områden, som ligger ovanför källaren eller håller på att produktions byggnad utan källare.

Den viktigaste funktionen - det utesluter möjligheten att få till strukturer ånga golvet. Detta är särskilt sant i fallet, om det är nödvändigt, ånga golvet i ett trähus. Det är därför det är nödvändigt att fastställa en ångspärr material efter värmaren innan du installerar det färdiga golvet.

Ibland ett golv av golvkonstruktionen, ett andra skikt paroizolyatora, som är belägen mellan isoleringen och undergolvet. Det behövs för att förhindra att fukt direkt ur marken.

Moderna ånga isolerande material

Det anses vara den vanligaste plastfilmen. I syfte att öka dess densitet och tillförlitlighet är ofta förstärkt med trådnät eller tyg. Detta material fungerar som en barriär för att förhindra ångkondensation. Särskild uppmärksamhet bör ges rätt blandning av byggmaterial med varandra och med andra delar av strukturen. För att göra detta, specialiserad användning ansluta och täta band som utför en barriärfunktion för paret. Användning kan vara gjort av polyeten ångspärr betonggolv.

En polyetenfilm med aluminium speciella beläggningar

Dess viktigaste egenskaper: hög termisk isolering och ånga. Filmen med aluminium som används i dessa rum, där det är mycket fuktigt och mycket varmt (kök, badrum, badkar eller bastu).

I tillägg till funktionen som ångspärr, exekverar den spetsmaterial reflex funktion. Denna funktion är att reflektera och returnera en viss procent av värmen tillbaka in i rummet.

Om man jämför med polyeten, är propen mycket starkare. Detta gäller särskilt med anti-kondensfilmskiktet. Detta gör det möjligt att förvärva ytterligare ångspärrsegenskaper som förhindrar bildandet av kondens på ytan av själva filmen. Under installationen följer noga reglerna för den grundläggande antikondensbeläggning som fastställer. Tack vare denna första våningen våningen kommer ånga utförs korrekt.

Membranfilmen med reducerad vattenångpermeabilitet och variabelt

Det låter dig styra processen för tillbakadragande av fukt från rummet. I fall av begränsad gräns paropronitsemosti ges av det isolerande membranet. Membranfilmen med en variabel vattenångpermeabilitet med ökande fuktighet kan självständigt öka bandbredden.

Om du är osäker på vad du ska välja en ångspärr, använd en flytande gummi. Denna polymer-bitumen byggnadsmaterial som kan bilda en sömlös speciella beläggningar med en tillräckligt hög hållfasthet.

Dessutom har en sådan gummi ytterligare funktioner såsom, zvukovizolyatsiya, isolering och tätskikt. En annan fördel till en gummi kan innefatta dess enkla installation, eftersom på ytan den kan tillämpas med användning av vanlig borste. Efter torkning på ytan är bildad av speciella beläggningar som är fast fästa vid ytan, och upprepar sin lättnad.

Bara du kan bestämma vad som är bäst för ånga golv, med tanke på alla funktioner i en design i ditt fall.

Typer av ångspärrar och särskilt montering

Det finns två huvudtyper av ångspärr:

 • stapling ark;
 • Stapling av valsade paroizolyatora.

Var och en av dem har sin egen användning av teknik.

självständigt utföra alla åtgärder det är önskvärt för läggning denna typ av ångspärr i en viss sekvens:

 1. Rulla rullar underifrån uppåt.
 2. Paneler ska monteras horisontellt med hjälp av träribbor, kan du använda galvaniserade profiler.
 3. Krävs vent kommer att ha rum mellan inredningen och ånga hämmande skiktet. Gapet bör således vara 4 cm.
 4. Noggrann övervakning kräver fastställande styrka.

Anordningen är en ångspärr av denna typ skiljer sig något från rullen, eftersom det kräver installation av ramprofilen, som sedan sätts in i arken. Paroizolyatora för fästskruvar används och lederna måste därefter obtyanut PVC eller izospanom.

Vilken sida att sätta en ångspärr?

När du installerar en ångspärr måste respekteras teknik. Yttersta försiktighet bör ges till korrekt placering av speciella material.

Om du använder en dubbelsidig film, sedan lägga den på den släta sidan av värmaren, och den grova - ut.

Polypropenfilmer som har en speciell beläggning på ena sidan bör den släta ytan placeras för att isolanten och vävda - utåt.

Om du har valt en film med aluminiumbeläggning, är det nödvändigt att stapla metallsidan ut, det vill säga i riktning mot rummet.

Steg för steg monteringsanvisning ångspärr

Om du inte vet hur man gör en ångspärr av kön, utan hjälp av specialister, använd följande plan:

 • Förberedande arbete. Denna fas innefattar rätt val paroizolyatora, utbildning och verktyg som behövs för att studera egenskaperna hos teknik.

Beträffande material, ångan, kan trägolv göras via en membranfilm eller flytande gummi, som helst material som är lämpligt för betong spackel.

För processen, behöver du följande verktyg: tejp, häftpistol eller galvaniserad spik och en hammare.

 • Golvet. Innan du sätter en ångspärr på golvet, har ni haft förberedande arbete. Nu, är det önskvärt att behandla speciella antiseptisk i närvaro av strukturella element av trä. Detta kommer att skydda din bjälklag av biologisk skada. Om denna process genomförs för betonggolv är antiseptisk behandling krävs inte.

Om detta skikt fortfarande måste lägga in en redan färdig golvbeläggning, på ytan av styrelsen, samt värme och ånga barriärmaterial som behöver bytas ut, ingen skada kommer att avvecklas. Efter det måste du försiktigt bort allt damm och skräp.

Det är nödvändigt att genomföra en grundlig undersökning av undergolvet i närvaro av olika defekter. Om sådana defekter är platsen att vara, måste du reparera dem. För detta är det nödvändigt att räta skriden golvet som möjligt penetration genom sprickor i jorden vattenmolekyler. Bör tänka på installationen av tätskikt byggmaterial.

 • Om ångspärr material. Efter beredning av undergolvet, kan du gå till installations paroizolyatsinnogo material. Specialkunskaper och färdigheter du behöver inte göra det, för att ta reda på ganska hur man sätter på spetsmaterial isolering.

Ångspärr material placeras på stödramen, och den bör ta hänsyn till det faktum att filmbanorna som krävs överlappning, och överlappnbredden bör vara ca 15-20 cm. Eliminerar Detta arrangemang möjligheten till bildning av sprickor och mellanrum som senare kan bli ett hål för passage av fuktånga och .

För fastställande använder galvaniserade spikar, passform och häftpistol. Men många tillverkare rekommenderar att överge denna metod för fastsättning till förmån för en speciell tejp. Detta kommer att skapa en beläggning som är helt fri från de olika facken.

Allt svåråtkomliga områden bör gemensamma utrymmet behandlas med speciella material för beläggning av bitumen. Denna behandling krävs endast att det sätter materialet i dessa områden är det svårt.

 • Realisera värmeisolerande material. Rätt på ångspärren skiktet bör fastställas valda isolator vars tjocklek skall vara minst 50 mm. Det bör läggas ovanpå filmen. Försiktighet bör iakttas så att när lägger inga luckor eller sprickor. Var inte rädd för att genomföra dessa åtgärder med sina egna händer.
 • Upprepad ångspärr. Detta skikt är en barriär mot fuktånga kommer från rummet, vilket skyddar isolatorn mot fukt. Lägg din valda paroizolyator direkt till reglarna så att hålet mellan paroizolyatorom direkt golv, som krävs för ventilation, har varit helt uppfyllda. Fästremsorna bör konstruktionsbindemedel eller band.
 • Golv färdigt golv. Efter läggning av ett andra skikt som helt göras ånga golvet. Vi måste nu bygga färdigt golv. Vid montering att beakta det faktum att ytan hos ångspärren material till golvbrädorna eller betongskivor bör vara ett avstånd av ca 1-2 cm. Detta gör det möjligt att undvika betydande värmeförluster, och därigenom bibehålla rumstemperaturen konstant bekväm även i svår frost.

Om du noggrant utfört golv ångspärr och instruktion följdes strikt följa alla regler fungerar, och ni har vidtagit åtgärder för att skydda isoleringen från ruttnande processen, från bildandet av mögel och mjöldagg kan du eliminera risken för en betydande del av värmeförlusten! Bara detta kommer att säkerställa att varje medlem i din familj en bekväm miljö, samt avsevärt öka livslängden på ditt golv.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 2 =