Golvlister av polyuretan

Utomhus polyuretan lister

För att skapa en elegant interiör måste använda kvalitetsmaterial och risken att förkroppsliga intressanta lösningar. Utformningen av varje rum som du måste tänka noga. Men även om du köper den bästa täckningen, inte rummet inte färdigt utseende när på golvet inte är installerad socklar. Denna små dekorativa profiler som en sista touch till bilden, lägga till korthet och rimligheten designen. De betonar konturen av omkretsen av rummet, överbrygga klyftan mellan golv och vägg, dekorera ett hus.

Under sovjettiden, folk var nöjda med enhetliga trä socklar, som vid den tiden inte hade några analoger. Idag marknaden av efterbehandling material fanns ett bra alternativ - utomhus polyuretan lister. Den är lämplig för användning och installera, resistent mot yttre faktorer och ser bra ut i alla miljöer. Nöjd med priset på polyuretan profiler.

Egenskaper hos polyuretan sockel

Det första man måste förstå att inredningen i polyuretan - är plast, så BMC av detta material kommer att ha alla egenskaperna hos plastdetaljer. Bland fördelarna är:

 • hållfasthet;
 • miljösäkerhet;
 • mängd olika färger;
 • lätthet av färgning;
 • snabbt att installera och lätt att ta bort;
 • Det kan skäras till önskad storlek;
 • utomhus polyuretanformstycken tillräckligt flexibel.

Med flexibiliteten hos sockeln kan fästas på en rund vägg och arrangera dem sofistikerad design. Det finns flera sätt att montera utomhus polyuretan lister. Detta kan göras med hjälp av de små spikar med en speciell lim. Sockeln kan målas med en speciell akrylfärg resistent mot tvätt och rengöring.

Utomhus polyuretan lister i det inre

Den största fördelen hos plastprofiler är stilistiskt grenrör. Här hittar du en sockel för de olika stilar av inredning, så moderna dekoratörer vänder specifikt till sådana profiler. Beroende på utformning, kan du välja följande typer av paneler:

 1. Utomhus breda vita polyuretan lister. Lämplig för klassisk stil. Vit lister väl kombineras med ljusa väggar av grädde, beige och mynta färger. Profil ljusa färger ger rummet högtidlighet och betonar sofistikerade interiören.
 2. Flexibla lister. Plast plast konstruktion används för att dekorera de krökta ytor, utsprång, och bryggor arkernyh balkonger.
 3. Lister "under trädet." Profil Coloring simulerar trä tryck. På BMC skildras även små fläckar, typiskt träpanel. Detta alternativ lämpar sig för dem som har installerat parkett, laminat eller linoleum brun.

Som ni kan se, är utbudet av paneler varierade och kan tillfredsställa de mest krävande kunderna. Förutom ett brett urval av överraskande enkelhet monterings socklar. För detta ändamål förbinder och monteringslim, vilket är fallet med fasta paneler använda speciella naglar som inte förstöra utseendet på panelerna. Profil vyravnenenuyu och monterade på den avskalade ytan. Vid montering försiktighet måste iakttas i avsaknad av synliga sprickor och defekter som kan skada utsidan av rummet. Om du väljer att använda för målning golvlister, sedan innan installationen behöver du måla plattan och låt torka. Om du bifogar en profil omålad, svårigheter uppstår när färgade, eftersom väggar och golv fortfarande sårbara för att måla. Det kan inte göra utan speciell konstruktion av band eller tejp.

1

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Utomhus polyuretan lister: urvals och programfunktioner i det inre

Golv sockel - ett element som krävs för registrering av varje interiör. Han ger atmosfären färdiga utseende och dölja lederna i olika material som används för väggar och golv. Men inte alla vet att sockeln är olika och kan göras av olika material. Tänk vad sticker ut bland andra utomhus polyuretan lister, liksom dess fördelar och funktioner i installationen.

En kombination av polyuretan och trä golvlister

Utomhus polyuretan lister: Fördelar

Polyuretan lister för golv är mer populär än produkter tillverkade av andra material. Och det är till stor del på grund av de tekniska egenskaperna hos detta material:

 • motståndskraft mot yttre faktorer och lång livslängd: den skonsam behandling sockeln kunna behålla sitt ursprungliga utseende i 20-30 år. I detta fall, under tjänsten, han kan inte utsättas för vatten och ånga, och absorberar inte lukt och lätt att rengöra. Sådan socklar kan lätt installeras i badrummet som väl underhållna förhållanden med hög fuktighet;

Polyuretan lister behåller sitt ursprungliga utseende i 20-30 år

 • Polyuretan är inte känslig för ändringar i temperatur, och därför perfekt lämpad för rum i vilka är installerade värmeapparater. Som ett resultat av uppvärmning av det inte deformeras utan att förlora sin ursprungliga form och spricker inte;

Tips! Om du behöver ordna en zon som ligger i omedelbar närhet nära eldstaden, säkert kan användas för detta ändamål polyuretan lister.

 • enkel och bekväm installation: tack vare den flexibilitet och plasticitet av materialet, inte dess installation inte kräver mycket arbete och det kan utföras oberoende av varandra. Vidare med hjälp av olika utsprång, och den grova ytan kan dekor, som representerar komplexiteten när det gäller konventionella baguetter. Passform och trim är mycket enkelt och tar väldigt lite tid;
 • En annan odiskutabel fördel - för installation polyuretan sockel kräver inga komplicerade eller dyra verktyg. Det är ganska lämplig konventionell vass kniv. Och vidare, efter alla element kommer att fastställas, de kan målas någon lämplig färg: vattenbaserade, akryl, etc..

Kombinera polyuretan golvlister och golvplattor

 • när det gäller vården av polyuretangolvlisten, kommer det att finnas tillräckligt med enkel tvättning. Som ett material resistent mot de olika kemiska element, betyder polyuretan inte reagera med eventuella detergenter och kan enkelt renas från kontaminering med dem. I det här fallet behöver du inte riskerar att skada dess färg eller struktur;
 • stor variation av polyuretanformstycken - en annan fördel, som inte kan sägas. Den moderna marknaden är rik med förslag för alla smaker och kan lätt tillfredsställa även de mest krävande konsument. Skiljer sig från varandra i bredd, konsistens och färg sådan lister kapabel stilistiskt komplement absolut varje interiör.

Flexibel golv sockel: funktioner används

Den första och den viktigaste funktionen av golvbrädor - tydligt beskriva omkretsen av rummet och samtidigt gömma övergångarna och nackdelar finish som gjordes i samband med reparation. Den spelar en viktig roll i sockeln om golvet sprids en matta eller matta. I fallet med användning av det fasta lister dess kant.

Dessutom, om du har behov av att ta hand om kablar, är det värt att köpa en polyuretan lister för golv, som ger en sådan möjlighet. Den säljs i nivå med traditionella modeller butiker och på marknaden.

Med flexibel golvlist kan ordnas runda former

Polyuretanformstycken ibland starkare produkter från många andra material och kostnaden är betydligt lägre än den andra, som kan kallas en annan positiv aspekt av användning av denna variant. Trots det faktum att det är en solid och flexibel lister av polyuretan, naturligtvis, de mest populära är det andra alternativet, eftersom det var han som ger möjlighet att utfärda något av komplexiteten i design och ojämna ytor.

När det gäller installation av polyuretan lister, inte kan anses vara svårt denna process i händelse av att ägna vederbörlig uppmärksamhet åt beredningen av nödvändiga material och ytor. Fastsättning på golvet golvlister gjorda av ett speciellt lim, spackel eller prydnads naglar. Vidare i den här artikeln kommer att behandlas av installationsprocessen mer i detalj.

Hur man väljer ett golv sockel: reglerna för en lyckad kombination

Det verkar som om det finns inget enklare än att köpa ett golv sockel gjord av polyuretan. Men valet av detta element kräver också uppmärksamhet och god smak. Annars kan det objektet ha en negativ inverkan på hela interiören. Först och främst måste du skjuta bort de tre ursprungliga uppgifterna:

 • efterbehandling material och färg golv;
 • texturer och färger av väggarna;
 • stil och färg på dörren.

De kontrasterande färger de vita socklar och ljusa lila väggar

Det är obestridligt att de mest vågade designbeslut innebär användning av kontrasterande färger, men att välja rätt färg och design interiören är smakfullt i detta fall är mycket mer komplicerat. Därför är de flesta människor föredrar den traditionella lösningen på detta problem: en sockel i färg av golv eller skiljer sig från det med 1-2 toner.

Om som en guide för att välja sockeln du valt att använda väggar, är det enklaste sättet att göra detta genom att välja bland färdiga prover, där färgen tillämpats i förtid eller en speciell sammansättning. Så sannolikheten för RÄKNA PÅ med en touch av är minst.

På tal om golvbeläggning enligt socklar, vissa svårigheter. Trots allt, om valet av en lämplig färg för parkett eller speciella komplexitet laminatpaneler inte, när det gäller att lägga linoleum eller matta kakel, blir denna process mer komplicerad.

En annan stor svårighet - att ge en kombination av dörrar och golvlister. De bästa designlösningar ger en mjuk övergång från sockeln till dörren trimma i samma färg, så att du kan skapa effekten av heldragna linjer.

Användning i mörka innerdörrar och socklar

Hur man väljer en sockel för färgen på golvet

Om du väljer att inte ta risker och göra allt i enlighet med de traditionella reglerna för inredning, bör du hålla sig till enkla rekommendationer: sockel bör gå samman med golvet och inte sticker ut. Även om användningen av färg på en ton ljusare eller mörkare inte är utesluten. I visuella intrycket av denna avvikelse knappast påverkar.

Många användare rapporterar att de inte gillar kombinationen av matta eller kakel med lister av samma färg. I detta fall är designers uppmanas att göra ett val till förmån för fundamentalt annorlunda nyans. I det här fallet, för att göra plym mörkare eller ljusare beroende på vilken typ av effekt du vill ha på rumsuppfattning: dark - gör rummet mer bekväm och lättare tvärtom - rymligare.

Det finns fall när ägarna vill plocka upp panelen, som kommer att vara en fortsättning av väggen. Båda är lika giltiga, men det är underförstått att detta alternativ är endast tillgängligt om väggarna har inretts i en minimalistisk stil, till exempel, målade eller putsade. I detta fall måste de vara enfärgad. Rekommenderas starkt att kombinera färgstarka, mönstrade tapeter med präglade färgade socklar. Denna kombination ser aldrig i det inre väl.

Om du föredrar en riktlinje dörr trim, i detta fall måste vara samma inte bara nyans som används av panelerna, men deras tjocklek, och du alltid måste köpa en sockel. Det är också värt att notera som ibland kant golv plocka upp, med fokus på vissa andra delar av inredning, men det är ganska ovanligt.

Lister guldfärg kontrast spektakulärt med förgyllda möbler

Idag började populariteten att erövra den vita sockel. Denna lösning kan väsentligen omvandla det inre med det förbehållet att alla dekorativa element är kopplade till varandra. Planera färg, textur och form för varje element, för att säkerställa lämpligheten av ett sådant beslut innan de köper material. Rekommenderas även måla inre plan med en speciell datorprogram.

Val av ljusa, kontrasterande färg kräver också obligatoriska och noggrann planering för att undvika fel och inkonsekvenser nyanser. Var uppmärksam även på det faktum att trägolv är illa i kombination med kontrasterande färger och i detta fall skulle vara mycket lämpligare att välja panelen av samma färg.

Hur man väljer en sockel våningen: panelstorlekar

Mått lister golv är olika och väljs baserat på flera faktorer: färgschema av interiören, takhöjden och den totala storleken på rummet. Det är uppenbart att för ett litet rum med ett lågt tak inte rekommenderas att använda en bred och höga golvlister i golvet. Här är det nödvändigt att ge företräde åt en tunn sockel, som inte kommer att ta upp mycket utrymme, men bara visuellt beskriva omkretsen av rummet.

De stora rymliga rum användning av tunna smala socklar också oacceptabelt. De stör det visuella intrycket av utrymme och deformeras ändra dess geometri. Det är bättre att ge företräde åt den bredare socklar för golvmontering som bärs direkt på väggen.

Höga polyuretanformstycken med en släppningsyta

Standardstorleken anses lister bredd från 45 mm till 70 mm, men marknaden kan hitta en mängd olika modeller, som är både mycket mindre och mycket mer än dessa storlekar. Wide polyuretan golv sockel lätt kan nå 20 cm. Huvudsaken är att höjden av rummet tillåter användning av kant sådan höjd.

Polyuretan lister golv: priser för grundläggande

Vi kan inte säga vad du ska köpa flexibel lister för sex är mycket dyrt. Men samtidigt är det tillrådligt att bekanta sig med prissättning för dessa produkter. Också uppmärksamma kostnaden för professionella tjänster att installera golvlister. installation priset kan också variera kraftigt, och innan du slår på den första annonsen, noggrant bör studera recensioner om den här guiden, eller ett företag där du planerar att ansöka.

Som ett exempel anser en prispolitik de mest populära företag som erbjuder möjligheten att köpa polyuretan lister i alla storlekar till överkomliga priser:

Köpa brett sockel (höjd 15 till 18 cm) genom Cezar företag kan vara för 690-1050 rubel. Modeller tunnare kommer att kosta i storleksordningen 300-500 rubel, beroende på komplexiteten av fakturan, etc. Bland företagets erbjudande att hitta en sådan sockel på golvet, vars pris överstiger märket av 2.000 rubel är svårt, men det är värt pengarna, eftersom de kan förändra interiören och göra den förfining och stil.

Efter att ha övervägt alla fördelarna med det här alternativet kan du avgöra om att förvärva polyuretangolv sockel. det är ganska överkomliga priser, och monteringsförfarandet är så enkelt att det skulle vara helt under kraften av ännu inte mycket erfarenhet av reparationsarbeten till ägaren.

Polyuretan lister målade i tonen i dörrbladet

Installation av golvlister med sina händer: steg för steg instruktioner för drift

Ju mer noggrann ytförberedelse utförs, desto lättare och bättre kommer du att kunna säkra sockeln. För detta ändamål perfekt silikon eller lim som utformats speciellt för polyuretan. Det appliceras på den motsatta sidan av sockeln och fältet vinkel Spila.

En annan, enklare sätt att fästa golvlisterna innebär användning av speciella skruvar eller spikar. Deras mask med speciella kuddar som säljs i nivå med oss ​​lister. I det här fallet, det överflöd av färger socklar representerade i försäljningen gör det möjligt att plocka upp de nödvändiga färgerna lätt.

Förberedande arbete före installation av polyuretan sockel

Förinstallation inleds med en definition av typen av sockel, som du tänker använda. Hur man väljer rätt färg och konsistens för att lösa en interiör, anser vi nedan men nu noterar vi bara det faktum att bredden på sockeln har en direkt inverkan på det visuella intrycket av rymden. Ju bredare golvlisten, desto mindre och mindre verkar lokaler. Detta bör beaktas innan man köper.

Monteringsgolvlister med flytande nagel

Om du behöver ordna ett litet rum som ett badrum eller hall, är det bättre att ge företräde åt en smalare modell. Beräkningar av erforderlig mängd material kan göras baserat på omkretsen av rummet, med hänsyn till marginalen behövs för att skära hörn.

Tips! Om du tillbringar din egen installation av en sockel för första gången, bör du inte förvänta sig att första gången kommer att visa sig perfekt skivor. Det är bättre att lämna lager av minst 10 cm, för att kunna rätta till felen.

Inte mindre uppmärksamhet bör ägnas och köpte transportgolvlister. Polyuretan är ganska sprött material, och kräver noggrann hantering, så för att undvika skador på komponenter, liksom uppkomsten av oönskade bucklor och böjar, ta särskild vård under transporten. För att materialet var tvungen att anpassa sig till de villkor som kommer att inrättas i rummet minst för en dag.

Tak polyuretanformstycken: en praktisk och en dekorativ ram

Funktioner och fördelar. Hur man slarva och hålla sarkasm. LED-lampor för taklisten.

Innan man går vidare till monteringselementen säkerställa att ytan är perfekt renas från främmande partiklar andra material och är helt torr. Det är viktigt att vid tidpunkten för installation lister allt efterarbete för golv och väggar ska vara klar.

Noggrant utformade panelfog i det inre hörnet av rummet

För smidig och exakt placering av sockeln bör dra layout, vilket kommer att bidra till genomförandet smidig montering. Till att börja markera platser där nedskärningarna kommer att placeras. För att göra det så rak som möjligt, först ansöka en av elementen till hörnet av väggen och göra en markering på nivån av den övre och nedre kanten av sockeln. Sedan upprepa samma procedur på den intilliggande väggen. Crossing, dras av två linjer kommer att visa dig hur det ska skäras vinkel.

Typiskt vinkeln kommer att motsvara 90 °, men inte ovanliga och oregelbundna hörn, för vilken justering bör genomföras individuellt. För att göra detta med en enkel penna eller konventionell kniv göra en markering på golvlisterna och sedan klippa av märket.

Själv trimning för att ställa in sockeln på golvet

Efter sektione platser är markerade kan du börja skära hörn. Om vi ​​följer den teknik, då för detta ändamål är det rekommenderat att använda en geringslåda snickeri, vilket gör mest noggrant observera hörnet och göra en rent snitt. Enligt recensioner, användningen av denna anordning underlättar i hög grad arbetet.

Jag trimma filén med hjälp av en geringslåda

Som har flera olika schabloner stuslo tillåter skär vid 45, 60, 67,5 och 90 grader. För direkt koppling används stencilen 90 grader. Men att dra hörnen, används ofta en vinkel på 45 grader, men det finns helt olika situationer.

Om du väljer att använda geringslåda, skärprocessen kommer att vara följande: a sockel, beskärning du vill utföra, sätts in i apparaten från vänster så att han trycktes åt sidan. Då, i stencilen med den önskade vinkeln är införd handsåg och beskärning är gjort. Om du väljer att göra utan denna speciella enhet, kan den användas för att skära geringssåg en fintandad kam eller en vass kniv.

Tips! Till materialåtgång var på justeringen minimal, först gjorda snittkanter, och först därefter anpassa längden på sockeln.

En annan, kanske den enklaste lösningen på problemet med passande vinklar golvlister - inköp av färdiga kopplingar avsedda för detta ändamål. Användningen av dessa element kommer att kraftigt underlätta installationsprocessen och rädda dig från de svårigheter som är förknippade med passande vinklar. Enda värt att överväga - om väggar och hörn är för stora gupp, kan det finnas problem med montering av prefabricerade element. I detta fall är det bättre att göra skära sig själv.

Göra det inre hörnet av rummet Polyuretan lister

Hur gör jag fäster BMC till golvet med sina händer

Det mest populära sättet att fastställa golvlisterna - det klibbiga. För detta ändamål vald speciell sammansättning som är mest lämplig för denna typ av arbete. Här är några enkla tips för att välja limmet:

 • Lim för golv lister bör inte innehålla ett lösningsmedel. Annars kan det uppstå uppkomsten av sprickor i lederna;
 • uppmärksamma märkning av sammansättningen: förpackningen skall ange att limmet inte lämnar ett spår;
 • användningen av kompositionen med effekten av "fusion" gör det möjligt att fördela lasten jämnt och förhindra uppkomsten av luckor i lederna. Det rekommenderas att använda en speciell söm lim.

Limning golvlister måste börja från hörnet av rummet, vilket gör att limmet på baksidan av vart och ett av elementen. Observera att den bakre delen av panelerna har speciella spår, som också kallas hyllor. De måste limma polyuretan lister kan fördelas jämnt. För kvalitativ fixeringsvidhäftningsskiktet med kanten, där det kommer att vara ett gemensamt, och en och spåren.

Håll sockeln pressas hårt mot väggen är nödvändigt så länge limmet inte helt förstå. Tiden beror till stor del på de individuella egenskaperna hos den komposition som användes och i vissa fall upp till 20 min. Naturligtvis, tryck manuellt sockeln under denna tid är svårt, så att du kan använda alla tillgängliga material som kan säkerställa korrekt exponering och tillåter panelerna fastnar jämnt.

Fastsättning hög sockel med skruvar

Om det efter sockeln har klistrat, du hitta en plats där panelen rör sig bort från väggen på grund av ojämnheter, lämna detta ofullkomlighet med en liten stud. Plasticitet materialet gör det möjligt att enkelt drar in, om det behövs och efter limmet torka helt, där han kommer att behöva dagligen, nejlikor kan försiktigt dras ut. Avlägsna de resulterande hålen kan med användning av ett konventionellt fyllmedel och färg.

Även det slutliga arbetet med detta skede omfatta avlägsnandet av överflödigt lim. För detta ändamål kan du använda en svamp fuktad med vatten eller en murslev. Om lederna förblev intervall kan du använda en färglös eller vit tätningsmedel för tätning dem. Med hjälp av kitt fogar jämnas, och sedan målade.

Steg för steg foto instruktioner om hur man installerar sockeln på golvet, videor och tematiska materialet kommer att tala om alla krångligheter och komplexiteten i den här processen.

Efterbehandling golvlister

Den slutliga finishen polyuretan lister innefattar applicering av färgämneskompositionen eller Glaze. Om du planerar att måla panelerna, är den lämplig för detta ändamål som en latex eller akrylfärg, men för att uttrycka det bättre innan du fortsätter med limning, för att eliminera risken för kontakt med ytan av väggen eller golvet. Glasyr gör det möjligt att producera tonade panelen och ge ytterligare visuella effekter imitera trä, sten, metall eller något annat material.

Innan målning BMC måste rengöras från damm och smuts och avfetta

En annan metod för applicering av färgämneskompositionen - en speciell beläggning till formkroppar i aerosolen. Om målning sker efter limning, använd maskeringstejp för att skydda ytan av väggar och golv. Dessutom måste du behålla under minst 24 timmar efter limning limmet fullständigt härdat.

Om du behöver måla golvlister med en prydnad, är det bäst att använda en sprayflaska. För detta ändamål, cirka 30-40 cm sluta utrymmet runt sockeln med hjälp av vaxat papper eller maskeringstejp och sedan applicera kompositionen i flera lager och väntar på fullständig torkning innan nästa föregående. Även experter rekommenderar att före applicering av färgskiktet att applicera ett skikt av spridda vattenbeständig färg.

Tips! Se till att färgen på dörrfoder och golvlister är desamma. För detta ändamål kan du köpa en panel för att matcha, eller så kan du använda samma färg på färgkompositionen.

Färgning golvlister för att matcha väggen

Tips för att måla Lister av polyuretan

Tänk dig några enkla, men brådskande råd som experterna ge till dem som bestämde på egen hand att välja färg och måla golvet sockel:

 1. Om du väljer att ge företräde ljusa sockel, se till att i det inre fanns andra element exakt samma färg. Detta kan vara ram bilder, gardiner eller kuddar.
 2. Ägna stor uppmärksamhet åt en utsmetning av lederna med hjälp av spackel och noggrann borttagning av överskott med en fuktig svamp. Annars efter målning alla fel blir synliga.
 3. Om väggbeklädnad tapet du använde, är det inte nödvändigt att limma dem på maskeringstejp för att skydda dem från eventuella föroreningar. När du tar bort tejp, kan du skada ytan på tapeten. Du kan bara lägga en pappskiva intill den plats som du målar just nu.
 4. Ta hand om bekvämligheten av rummet där målningen kommer att göras: Det bör inte vara överdriven fukt, drag och direkt exponering för UV-strålar.

Tips! Försumma inte råd tillverkaren, som alltid anges på förpackningen av färgkompositionen. Inklusive det indikerade torktiden och särskilt tillämpningen av materialet.

Golv sockel är målad i två färger - vitt och guld

En annan punkt som bör ägnas uppmärksamhet om du gör måla golvlister efter fast det - bredden av borsten. För smal pensel inte tillåter dig att hantera problemet snabbt, och vice versa kommer att vara för bred för att förstöra allt. Så ta hand om ett lämpligt verktyg i förväg.

Som ni kan se, köpa polyuretangolv sockel är inte så dyra, särskilt jämfört med kostnaden för liknande modeller i trä. Också, inte glömma att i motsats till solida motsvarigheter, köpa flexibel golv sockel är möjligt att utforma väggen med eventuella oregelbundenheter och utsprång och urtag, vilket är en avsevärd fördel och avsevärt förenklar installationsprocessen.

Bred utomhus plast sockel: egenskaper och val av nyanser i

Tak polyuretanformstycken: en praktisk och en dekorativ ram

Golvvattenkylare med kylning och uppvärmning: val av funktioner

Lister för undertak: de grundläggande reglerna för val och installation

Electric varm sockel: Installation och drift

Diskbänk rostfritt stål: valet av funktioner och dess roll i det inre

Utomhus polyuretan lister - en utsökt invändig slut anläggningar

Om du väljer att byta golv, inte kan vara utan sockel. Om gammal ram har ett bra utseende, sköt dig honom försiktigt, sedan köpa nya saker är inte nödvändigt. Men i de flesta fall under åren av driften av sådana dekorationer kan bryta, förlora sin kvalitet. I detta fall bör den bytas ut. Som en ny ram, kan du använda polyuretan lister.

Fördelar med polyuretanformstycken

Presenteras golvelement har sådana fördelar:

 1. Miljö renlighet. Lim kan vara i alla lokaler, offentliga byggnader, institutioner för utbildning och medicin.
 2. Hållbarhet. Tillverkarna hävdar länge garantiperioden - 30 år. I det här fallet gör polyuretan lister inte bleknar när de utsätts för solljus, kan dess yta inte visas flisas.
 3. Tillgång till utrymme för att lägga kablar, trådar. Detta kommer att undvika behovet shtrobleniya väggar, och därmed ytterligare skräp.
 4. Ett brett utbud av färger. Du kan välja ett alternativ för installationen baserad på egenskaperna hos din inredning. Samtidigt har du möjlighet att själv färg.
 5. Resistens mot effekterna av fukt. Materialet absorberar inte vatten, därför, inte ruttnar, varp.
 6. Enkel installation. Limning polyuretanformstycken kan vara ännu inte helt slät yta. Vissa reliefer kan vara klar även utan ett skärelement.
 7. Temperaturförändringar.
 8. Prisvärd.

Närvaron av kanaler för förläggning av kommunikation är en annan fördel av polyuretanformstycken

Som ni kan se, har produkten ett stort antal fördelar som gör det mycket populärt. Observera att efter köpet av produkten måste transporteras på rätt sätt. Annars kan bucklor och repor bildas på ytan.

Dragen av ansökan i det inre

Oftast är installationen av det dekorativa elementet produceras vid korsningen av vägg och golv, väggar och tak. Den levereras i bred och smal, smidig och strukturerad. Det ser mycket trevligt med ett mönster. Det är nästan omöjligt att skilja från naturligt gips stuckatur.

Wide golv sockel kan användas i alla inredningslösningar. Den viktigaste förutsättningen för sin installation - en stor takhöjd. De mest populära och efterfrågade dessa produkter beaktas:

 • Den breda vita sockel.
 • Flexibel ram, som används för dekoration kolumner och sofistikerade interiörer.

Ovanlig lösning - polyuretan lister under trädet. Det ser fantastiskt

Innan installationen, bör du vara beredd att arbeta. Först av allt, räkna ut hur mycket material du behöver. För att göra detta, mäta omkretsen av rummet. Naturligtvis bör du köpa lite mer socklar, som under arbetet eller transportera vad som helst kan hända. Det är inte uteslutet även äktenskap varor. Vid tidpunkten för köpet, försök att se alla element: de måste vara av god kvalitet.

Lister polyuretanlim är nödvändig endast efter att han kommer att ligga ner en stund i rummet. Nog av alla dagar, att produkten var klar för användning. Sedan behöver du att samla verktyg. Du behöver:

 • Lera, genom vilket materialet kommer att bifogas.
 • Mitre. Med hjälp av den här enheten görs skär golvlisten vid önskad vinkel.
 • Roulette.
 • Brev kniv eller färg.
 • Penna eller markör.
 • Den finkornig sandpapper och spackel.

Notera att basen av ytan måste också vara pre-prepared. Helst ska det vara smidig. Emellertid kan små defekter döljas och sockeln. Limning den behöver för att i förväg avfettas och torr yta.

Innan du kommer att göras för direkt montering, basen behöver partitionera. Bättre om det kommer att gripas av två män. För att genomföra markup bör placeras längs väggen inramning, och planera på det de platser där hörnen kommer att bildas. Observera att under genomförandet av mätningen, måste sockeln inte röra sig. Det är önskvärt att maximalt pressas hårt.

Skärning och klistra objekt

Golvlister kapas med hjälp av en geringslåda och geringssåg. Hörn kan vara intern eller extern. Detta bör beaktas när man använder en geringslåda. Om du inte är nöjd med att skära golv alternativet kan du köpa speciella hörn som döljer sömmarna. Nästa video detalj kommer att avslöja information om kompatibilitet olika vinklar:

skärningsprocessen utföres på följande sätt:

 1. Den geringslåda insatselement och fixa det.
 2. Såg märken på produkten vid en förutbestämd vinkel.
 3. Skala platsen skär med en fin smärgelduk.

När det gäller monterings sockel, är den gjord så här:

 • Du måste först välja ett bindemedel. som du kommer att fixa ramen. Borde inte köpa ämnet i vilken struktur närvaro av lösningsmedel. Det är bättre, om paketet med sammansättningen kommer att tilldelas en snö-vit färg.
 • Börja limma produkten ska vara i hörnet av rummet.
 • Applicera limmet i speciella spår anordnade på baksidan av det dekorativa elementet och på lederna.
 • Tryck fast underredet och håll den i detta läge i 20 minuter
 • Full inställning och torkning av limmet sker under dagen.

Om du vill fixa produkten jämnt och stadigt, sedan nålas honom med något tungt, till exempel en påse fylld med cement.

Som kan målas och repar polyuretan lister?

När du har gjort installationen av golvlister, kan du ändra dess färg. Utomhus dekorativa element för att måla enkelt. För bearbetning är det önskvärt att använda vattenbaserade eller akrylblandning. Valfritt utföra nyans sockel.

Att under arbetet inte blir smutsiga väggar, skydda dem maskeringstejp. Det gjorde samma sak med golvbeläggningen. Applicera färgen kan appliceras med pensel eller spray. Färger kan vara i flera lager. Det beror helt på din smak och behov av tillverkare. Genomföra färgningsproceduren är inte nödvändigt tidigare än en dag efter installationen.

Under valet av skugga, anser den övergripande stilen i rummet. Efter applicering av färgen ge det tid att torka helt. När det gäller reparations socklar, så det finns en viss komplexitet. Eliminera vissa smärre brister, kommer du att kunna, men om objektet är bruten, då det finns behov av dess fullständig ersättning.

Skydda väggar och golv av färgmaskeringstejpen kommer att hjälpa

Så om du har gjort en felaktig installation av produkter, kan små sprickor i hörnfogar. För att eliminera dem, måste du vänta en hel kontraktion. Efter avslutad expansionssprickor bör rengöras noggrant av kvarvarande adhesiv och fylla ett nytt lager av blandningen. Pour limmet kan skadas av en konventionell spruta.

Om limmet fick på framsidan av ramen, måste den tas bort omedelbart. Om detta inte kan göras i tid, då måste man arbeta med lösningsmedlet. Samtidigt gör allt mycket noggrant och försiktigt.

Som ni kan se, välja och själv installera golvlister av polyuretan, är enkel nog. Observera att under operation du inte bör skynda och nervös. Kan bero på kvaliteten på arbetet. Tryck inte för hårt ett dekorativt element till basen. Om du överdriva det med kraft, kan det gå sönder. Lycka till reparera. Skriv din åsikt om artikeln i kommentarerna eller dela dina erfarenheter manövrera dessa socklar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 + = 55