Golvplattor PVC

PVC golvplattor: recensioner och funktioner

Hittills finns det många golvbeläggningar. Av de mer kända, testade i årtionden: parkett, linoleum, matta, keramiska plattor, etc. En relativt ung metod att klara golvet - en beläggning av polyvinylklorid (PVC) plattor. Låt oss mer i detalj se vad täckningen är, dess egenskaper, plus och minus.

Vad är PVC-kakel?

PVC-plattorna består nästan av samma material som linoleum. Därför kan det kallas villkorligt linoleumplattor. Det finns en kvadrat och en rektangulär form.

Strukturen av denna plattor är som följer:

 • basis;
 • skikt med en bild
 • skikt av polyuretanbeläggning;
 • skyddande skikt.

Tjockleken på PVC-plattorna är 0,5 - 3,5 mm. Det finns också en vinylplatta med en skikt, vars tjocklek är 1,5-2,5 mm.

PVC-plattor kan tillverkas på vilket sätt som helst: betong, laminat, linoleum, trägolv. Det enda villkoret för läggning - golvet ska vara smidigt, torrt och rent. All dess grovhet och grovhet kan så småningom dyka upp. För att lägga PVC-plattor behöver inte nödvändigtvis vara en professionell byggare - att lima färdiga rutor till golvet för alla. Ser golv från en sådan kakel som sömlös beläggning. Det är tillåtet att lägga PVC-beläggningar och i system med "varma" golv. "

PVC-plattor har ett antal egna fördelar:

 • Låg kostnad universellt golvbeläggning.
 • Bekväm transport material (i jämförelse med stora valsbeläggningar).
 • Enkelhet av förpackning.
 • PVC-plattor ger säker rörelse på det, eftersom det inte är beläget för att glida.
 • En mängd olika nyanser och kompositioner. Från en kakel är det möjligt att utföra båda monofoniska ritningar av en täckning och unika designbeslut.
 • Kakel från polyvinylklorid i måtta fast och elastisk.
 • PVC-plattor utsätts inte för fukt, korrosion; de ger inte sprickor.
 • Denna beläggning ger bra ljudisolering.
 • Skador på en av plattorna kräver att hela beläggningen ersätts. Det räcker bara för att skära den skadade plattan och ersätta den med en ny.

Det finns dock ett antal brister:

 • Sedan är PVC-plattor gjorda från syntetiska material, då kan det inte kallas ett miljövänligt material.
 • Livslängden är relativt kort - upp till 10 år.
 • kakel är skadad under påverkan av lösningsmedel, acetoner etc.

Basen är först beredd. Det gamla golvet tvättas, rengörs och primeras sedan. Priming golvet är obligatoriskt. Detta kommer att säkerställa hög styrka limmade knutar. Vidare demonteras om möjligt golvskirtningen.

1

Med hjälp av en roulette slår golvets mitt av med två vinkelräta linjer, från skärningspunkten, där läggningen börjar. Om det behövs kan mitten förskjutas något. Detta tillåter minimera kakel, intill väggen.

På ytan och på plattan med en spackelspatel appliceras antingen konventionellt PVA-lim eller annat speciellt lim. Kakelplattorna pressas till golvet, utjämnas med en slät rullning och tappar med en gummiband. Med hjälp av en svamp avlägsnas överskott av lim. Samma teknik används för att lägga andra kakel på baksidan av den första och så vidare.

Det finns självhäftande PVC-plattor, i läggning av vilket limlim inte behövs. Ibland används dubbelsidigt självhäftande tejp istället för lim.

Kakelplattorna skärs med en vanlig konstruktionskniv. För tjock beläggning uppvärmd med hårtork, vilket underlättar beskärning.

Gå på den klistrade kakel kan redan om två timmar efter avslutad arbete, men det är bättre att vänta tills limet torkar helt. Därför rekommenderas omedelbart fixa plåten inte.

Gör omläggningen av PVC-plattor helst vid rumstemperaturluft (18-20 ° C).

Vi valde för vårt kök kvarts PVC kakel Art Tile, kostnaden för 850 rubel / m2. Eftersom materialet var för tunnt (5 mm), var det nödvändigt att i början nivåa golvet med en självnivellerande blandning, så att plattan inte upprepade alla oregelbundenheter i basen. Ytan berördes mycket varmare, än ett laminat. Dessutom är det väldigt "tyst" bråkar inte knackar inte osv. Bra "anti-vandal" egenskaper hos plattan gör att du kan skydda den från trasiga diskar, spillda vätskor etc.

Vid beräkning av PVC-plattor, som är nödvändiga för golvdesign i korridoren, står inför följande problem. Beräkna kvadraten av rummet och köpte det nödvändiga materialet nästan "tyutelka in tyutelku." Efter att ha bjudit in guiden att utföra installationen. Men han körde oss omedelbart för "tillsatsen", vilket motiverade att denna mängd kakel på golvet inte räcker till. I omslaget med vår ritning var det inte längre - det visar sig att vi tog den sista. När kommer de att ta med det? - Det är inte känt. Kommer det att finnas några kakel i det partiet? - en gåta. Mästaren erbjöd sig att köpa ett par kvadrater med en annan nyans. Till följd av detta kombinerade han vackert och harmoniskt de tillgängliga materialen, vilket resulterade i att vårt golv var den vackraste och ursprungliga. Självklart är det bra att allt slutade så bra. Men för sig själva för framtiden kom ihåg att sådana byggmaterial alltid ska köpas med en marginal på några kvadratmeter.

Fina golvplattan har legat med oss ​​i ungefär ett år nu. Grannar, första gången vi såg våra golv, var långa beundrade och kunde inte tro att detta inte är ett naturligt träd! Det finns PVC-plattor i vår korridor och i köket. I jämförelse med laminatet, som ligger i vårt sovrum, "FineFlor" vinner mycket - golvet är mjukt och bekvämt, sömmarna divergerar inte, har inga repor och är lätta att rengöra.

För ett och ett halvt år sedan lägger vi upp en självhäftande kakel av Group Steeper. Monteringen gjordes av mästare. Men när jag såg ut, var det inte svårt - jag skulle ha klarat sådant arbete själv. Kakorna till basen pressades inte, allt enkelt och enkelt fastnat. Allt läggningsarbete gjordes utan onödiga skräp och höga ljudeffekter. Vi köpte kakel till ett pris av ca 600 rubel per kvadratmeter. Kosta också då och en linoleum eller ett laminat av genomsnittlig kvalitet. Men det förefaller mig som om dess tekniska egenskaper karakteriserar denna kakel sin "golv" motsvarigheter. På golvet flyttade vi möbler, spillde vätska på den - och det stör inte honom alls. Vi trodde inte ens att för ett sådant pris kommer vi att få ett så bra resultat!

När du flyttar till en ny bostadsort, står du inför problemet med att klara golvet i köket. Å ena sidan lämnade de tidigare ägarna den moderna källaren av laminatet och å andra sidan - golvet torkades och repade på vissa ställen. Därför ville vi uppdatera det kvalitativt, snabbt och billigt. På rekommendation av specialister limmade PVC-kakel av marmorfärg till golvet. Hela processen med att lägga var inte svårt, plattorna låga och släta. Men i slutet av arbetet kolliderades med problemet med beskärning och utjämning. Sedan de började "jaga" murverket från hörnet, i det motsatta hörnet var tvungen att hålla små bitar av vanliga former. Först var det lite besvikelse, men problemet löstes genom att man satt ett kylskåp i hörnet. Och först då insåg de att beräkningen måste göras först och fortsätt sedan till jobbet. Det är ju inte för ingenting som folk säger: "Åtgärda sju gånger - skära en gång ..."

Trots att polyvinylkloridplattor idag är ett ganska "ungt" efterbehandlingsmaterial, har det redan blivit prestige på byggmaterialmarknaden. Den snabba spridningen av PVC-plattor orsakas av dess praktiskt och billigt. Därför är det inte förvånande om genom åren denna typ av golv kommer att ersätta andra, äldre och mindre praktiska typer av golv.

Kopiering av material på webbplatsen är tillåten förutsatt att en aktiv länk till vår webbplats är installerad.

Lägger vinyl golvplattor

Valet av golv är en svår uppgift. Det måste vara pålitligt, slitstarkt, vackert, glidfritt, slitstarkt. Det är också önskvärt att det lätt passar. Alla dessa villkor uppfylls av PVC-golvplattor.

Vad är PVC (vinyl) golvplattor

Inte så länge sedan såg en annan typ av PVC-beläggning på marknaden - vinylplattor. Det är ungefär som ett bra linoleum (därav namnet linoleum), men produktionstekniken skiljer sig, liksom utmatningsformen. Detta material skärs i rektanglar eller rutor, kanske på eller utan lim. Det har ännu ett namn - LVT-kakel (LVT) - Förkortning av det engelska namnet Luxury Vinyl Tile. Design eller konstplattor - detta är också förståeligt - från kvadraterna eller rektanglarna skapar författarens golvbeläggningar.

Färgning av golvplattor PVC är väldigt mycket

Frisättningsformen var så bekväm att den snabbt övervinner marknaden. Det är lättare att passa, mer ekonomiskt. Inte när det gäller pris - det är bara högt (i nivå med linoleum i kommersiell kvalitet), och i den meningen att skrotet kvarstår i ett minimum - mycket mindre än vid användning av linoleum. I detta och i utmärkta prestanda egenskaper ligger hemligheten av sin växande popularitet.

PVC-golvplattor består av vinyl och harts, till vilka stabilisatorer, mjukningsmedel, ibland fyllmedel (för att ge specifika egenskaper eller speciella utseende) läggs till. Den upphettade blandningen komprimeras. Det resulterande materialet är mycket tätt, men förblir flexibelt och duktilt.

PVC-plattor består av flera lager:

 • Två grundläggande lager.
 • Film med ett mönster.
 • Skyddsskikt av transparent PVC.
 • Slitstarkt polyuretanskikt.

Strukturen av PVC golvplattor

I sammansättning finns två typer av linoleumplattor: vinyl och kvarts vinyl (kvarts vinyl). Det andra alternativet är dyrare, men också mer tätt, med ökad hållbarhet.

Vid läggning finns en PVC-kakel till golvet på självhäftande basis, det finns en vanlig (för installation av den andra typen lim krävs). Avslutningsmaterial för denna typ av golv klistras på en jämn, ren bas. Med denna metod för installation bildar golvbeläggningen en monolit med en bas.

Det finns en kakel med lås - mekanisk och klumpig. Elementen sammanfogas med hjälp av dessa lås och själva locket erhålls obundet till basen. Detta alternativ kallas ett "flytande" golv.

Liksom linoleum har PVC-golvplattor en klassificering enligt graden av lastning:

 • Klass 23-31 är lämplig för rum med ett litet antal besökare. Det kan fortfarande kallas ett hushåll. Linoleum plattor i denna klass är de billigaste, har en tjocklek av 2 mm och inte mycket tjock skyddande skikt. På en sådan beläggning inte kan använda möbler på hjul.

Om du behöver en bra golv - vinylplattor ett alternativ

I någon av klasserna av färgval och texturer är mycket bred. Det är en imitation av naturliga material - trä, olika typer av sten, osv, det är vanligt, med dekorativa tillägg, och utan dem. rektangulär form uppstår oftare, och med olika längder av sidorna finns det rutor. Lådorna är gjorda "under trädet" är oftast härma eller parkett trägolv, men rutorna är vanligare vanligt. Av dessa samla intressanta paneler.

Vid val av klass skall samtidigt visa tjockleken av den skyddande beläggningen. Än det är tjockare, kommer beläggningen håller längre. Det optimala valet för hus och lägenheter - kakel tjocklek 3 mm, tjockleken hos det skyddande skiktet - 0,3 mm.

De grundläggande egenskaperna hos vinyl golvplattor, har vi samlat från recensioner mästare (och älskarinnor) av golvbeläggningen. Dessutom var det en hel del:

 • Enkel installation. PVC kakel för golv av något slag är lätt att montera, även en som limmas. Under installationen utan att behöva göra alla möbler ur rummet som vid läggning linoleum. Kan flyttas genom en halv, sedan överföra allt redan lagd.
 • Den höga hållfastheten hos beläggningen. Från 10 recensioner har bara en sagts att på ytan verkar små sprickor (när en sladd och ett kylskåp på en plats där det finns ett matbord).
 • Täthet och enkel vård. Var inte rädd för att vatten skjul - när det är rätt att lägga golv ordentligt. Wash kan vara på något sätt. Det enda som påpekades att avlastningsplattor (som inte bara härmar trädet ritning, utan även dess struktur) bör tvättas längs terrängen. Annars ett hack tilltäppta damm. Men det påpekades att vård PVC golvplattor är mycket enklare än för laminat och linoleum (mindre "stick" dammet).

Vinyl golvplattor ser presentabel

I allmänhet, nästan alla enhälligt förklara att PVC-golv det bästa som de haft hittills. Och "före" var laminat, linoleum, keramiska plattor, någon ens golv. Nackdelar är också samlats in från dessa granskningar. De visade sig vara inte så mycket:

 • Omfattar ny, så det är oklart hur det kommer att bete sig på lång sikt. Den äldsta Review - 5 års drift.
 • Kvartsvinilovaya plattor med god skyddsbeläggning kostar en hel del.
 • Täckning är fortfarande onaturligt.

PVC keramiskt för golvet, en av de varianter med en adhesiv lås

Som ni kan se, är det verkligen ett bra alternativ. Lämplig för alla områden - tekniska, bostäder, komplexa driftsförhållanden.

Egenskapen själv om vinyl kakel - inte en mycket komplicerad process, men kräver precision. Särskild uppmärksamhet till att lägga de två första raderna, som sedan stöds alla de övriga. Det finns också en skillnad i tekniken att limma vinyl kakelfix, självhäftande eller om med lås. Men det finns generella krav. Överväga alla frågor mer i detalj.

PVC golvplattor kan vara kvadrat

Att arbeta behöver en ordentlig uppsättning verktyg, men de är billiga, många har i ekonomin. Så du behöver:

 • Meter stål linjal. För henne med baksidan av pinnen några bitar av dubbelhäftande tejp. Det är nödvändigt att hon "inte gå". Och det bandet var inte mycket klibbiga, stänka med damm, etc. gisom
 • Brev kniv med utbytbart blad. Kniven ska vara bra och bekväm hållare för bladen bättre stål bladen själva - starka och skarpa.
 • Om du väljer linoleumgolvplattor, som måste limmas behöver en murslev med en fintandad. Verktyg för att lägga keramiska plattor kommer inte att fungera - "tooth" bör vara en triangel och några millimeter i höjd. Om detta inte hitta, köpa en vanlig, en fil på bladet för att göra de nödvändiga nedskärningarna - 1-2 mm.

Vinyl golvpaneler bör limmas på speciellt lim

En annan bra idé skulle vara att ha en hårtork byggnad. I svåra ställen - när korsar rör - brickor lättare att skära när den värms upp. Då är det inte svårare än att skära hushåll linoleum. En varm upp kan bara bygga en hårtork. Den uppvärmda kakel snittas, vira den runt röret, skär bort överflödig.

Även linoleum kakel tät, rak skär lätt. Om du behöver en klippa som inte kommer att förenas med kanten av kakel lättare. Bringar bladet stadigt på den främre sidan, böja den till snittstället, resten av dorezaete kniven längs vikningslinjen.

Passbit PVC-golv vanlig kniv, sedan bryta

Om snittet bör vara släta - för dockning med nästa kakel behöver uttala sig om band - att hon inte röra sig. I detta fall kommer det att behöva skära allt framifrån. För en gångs skull så inte sker, men linjen inte rör sig, kommer det att vara möjligt att hålla bladet två eller tre gånger.

Lay vinylplattor på golvet kan vara på egen hand. Vad som är viktigt är att marken har ordentligt förberedd. Det måste vara slät, rena, torra och hårda. PVC golvplattor kan läggas på betong tie av någon typ, plywood, spånskivor, SSB, gipsfiber, och andra liknande material.

På betonggolvet och avdragare är en varning. Screed DSP är för lös och otillräckligt hård. Under vinyl plattor är bättre att anpassa självutjämnande blandning av gips-baserade. Det är lätt och inte mycket dyrt, men resultatet är utmärkt.

Tolerans för läggningsplattor PVC - 2 mm per meter vid

Vid läggning vinyl kakel på ett trägolv, dess dub 12-15 mm tjock plywood. Du kan använda GVL eller OSB. Alla fästen måste dränkas, hål täcks med jord päls. Även shpaklyuyut fogarna mellan skivorna (glöm inte att lekmannastyrelser Extension och hålla lederna 2-3 mm - för att kompensera för termisk expansion). För kitt skarvar är bättre att använda akryl gips - det är mer elastisk och smidig, det är bättre att limma plattorna hålls. Generellt på trägolvet är bäst att inte sätta fästmassa och flytande - alla typer av lås (mekanisk eller lim). Mindre troligt att någon vspuchilis beläggning på grund av skillnaden i storlek av termisk expansion.

Det sista steget av beredningen av stiftelse - impregnering lämplig mark. Basen kommer att bli ännu starkare minskning och planar ut absorptionsförmågan blir mindre klisterförbrukning.

En annan mycket viktig att marken var torr. Dess fukthalt bör inte överstiga 5%. Mät den med ett speciellt instrument, men det är inte närvarande i hushållet. Så det hade att göra med improviserade medel. Ta en bit av polyeten utan hål och maskeringstejp. Hermetiskt polyetentejp klistras till basen (kanten i flera lager) och patienten per dag. En dag kom loss och sonden på insidan. Om kondensat inte, allt är bra - golvet är torrt nog att börja om PVC plattor.

Vid läggning PVC plattor kommer att göras med egna händer och du använder en "planka" som efterliknar trä, erfarenhet med liknande material nej, bättre att börja med den enklaste systemet - offset. För denna installationsmetod är bättre, om förskjutningen är godtyckligt - inga synliga skarvar. Med detta schema är det bara viktigt att fogarna "plattor" var fördelade på minst 15 cm Denna läggningsmetod är också ekonomiskt -. Klippa bit från det sista elementet i serien kan vara startkolven nästa (eller en, om fogen erhålles närmare än 15 cm). Andra vanliga alternativ offset - vid 1/3 och 1/2 av styrelsen längd. I detta fall är en mer regelbundet mönster och fördelas över lederna.

De enkla, men effektiva sätt att lägga vinyl golvplattor

Med denna metod för layout har normalt remsor längs den långa väggen i rummet. Vid användning av oartikulerade PVC kakel, layouter startar från mitten. För att bestämma placeringen av start lane är i mitten av rummet. Sedan genom det, parallellt med väggarna, hålla linjen. Gör det med hjälp av färg sladd eller linjal och penna. På denna linje orienterad i läggningen av de första två raderna av vinylplattor, kombinera det med kanten av plattorna. Å andra layoutmetoder svårare - är det nödvändigt att beräkna, tomt, och det är inte lätt.

Använd en speciell lim - för limning av PVC beläggningar. Det finns två typer av kompositioner: lim och fixering. Vad är limmet vet allt, och det är om fastställande aktuell, men några. Denna komposition kännetecknas av att torkar till ett fast tillstånd. När det torkar, förblir ytan klibbig substans som liknar den som finns på bandet. Tja denna metod är att beläggningen kan följas för att dra bort upprepade gånger. Samtidigt, även han ser ut som en klibbig tejp sammansättning. Unstuck PVC kakel att fixa lätt, även efter en lång tid (flera år eller årtionden). I det här fallet rör locket planterade på fixering, kan du inte: den sidoförskjutning uteslutas. Misslyckades just när man ska dra kanten av kakel upp.

För installation av PVC-golv med hjälp av en speciell lim

Oavsett vilken typ av lim du väljer. Det är viktigt att göra det passar för limning av PVC beläggningar, och inte har gått ut.

Lim appliceras jämnt på torr och ren yta längs remsan dras på golvet. Bredden av den adhesiva remsan - för stapling två plattor om de är långa och smala, längd - upp till rummet. Applicera limmet är det distribueras med en spatel med en fintandad. Det bör inte finnas några kala fläckar eller vattenpölar. Det är nödvändigt för att uppnå jämn fördelning. Om anvisningarna för lim, bör det ges tid att torka - framåt. Om inte - kan rättas till.

Hur ansöker limmet för att lägga PVC golvplattor

Den första raden av inriktnings sätta en kant av strikt enligt den ritade linjen. Vid tillämpning av lim, försök att inte smeta det, annars kan du sätta en krokig. Lade första plattan att stryka händer, driver luften ur materialet. Sätta foten på som kakel, satte följande, tättslutande led. För att nylagd planka limma en bit maskeringstejp ca 10 cm lång. På de staplade plattorna sticker omkring hälften, dra henne tätt koden och fixa tejp. Så det finns en chans att flytta plattorna. Fastställande det strukna, utvisa luft. Upprepa med nästa. När om den andra raden fastställa ett annat och sidor med användning av 3 remsor av adhesiv tejp.

Om vinylgolvfästmassa

Har som två rader ta trycket bar och mala dem väl staplade täckning. Så vi slutligen driver luften. Enligt den teknik nödvändigt att använda en tryckrulle som väger 50 kg, som rullas gröna tak. han inte är hemma, var tvungen att göra utbyte. Det finns ett annat sätt bra klibba linoleum plattor: efter läggning henne väl att utnyttja en gummiklubba.

Nästa två rader är placerade på den andra sidan av bandet. Efter beställningen är inte så viktigt, men avlägsna luften någon av metoderna är mycket önskvärt.

Sålunda Utseende vals för valsning

Varför fixeringen med tejp, eftersom det sällan används? Att ha lagt plattor är inte flyttas, och det är möjligt eftersom tiden för en fullständig lim torkning - 72 timmar.

Självhäftande PVC plattor för golv och monteras. Skillnaden är att det inte är nödvändigt att applicera limmet. Innan du installerar kakel bort skyddsskikt som kakel på plats, slät. Resten av proceduren är densamma.

Kakelfix på grundval av stapeln lättare

I detta fall kan remmen inte fixa bandet, eftersom ämnet på undersidan av limmet tillräckligt för att hålla skjuvning beläggningen omedelbart efter applicering. En viktig varning - pressade plattor är det nödvändigt att första sidoyta, hålla stången i vikt. När den är dockad kanten gradvis sänks täcker, försöker att vara så lite luft som möjligt.

Slott på vinyl plattor är en mekanisk och adhesiv. Den enda skillnaden i princip fixering. Resten av reglerna är desamma.

Den största skillnaden - om vinyl kakel slott startar från väggen. Remsor är ordnade så att låsen "såg" in i rummet. Den första raden är placerad kliva bort från väggen några millimeter - för att kompensera för värmeutvidgning. Detta spelrum kan säkerställas genom att sätta tjockleken av materialstyckena lämpliga eller att hitta en tjock kakel kors.

Hur man lägga PVC plattor med mekaniskt lås

Vid läggning PVC plattor med självhäftande lås måste först bli slut kombinera brädor kanten. Sedan docka lås på långsidan och bara då, redan sänka ribban helt. Kanterna av järn, kontroll av densiteten för uppträdandet av ett mekaniskt lås.

Följande video visar hur man PVC kakel läggs på golvet med ett mekaniskt lås. Vanligtvis är materialet en guide med bilder, men titta på videon för användbar.

Processen att lägga vinyl kakel med självlåsande visas i den här videon. Anslutningen är inte mindre tillförlitlig och täcker montering ännu enklare.

Blanketter och instruktioner lägger PVC kakel på golvet

Många tror att PVC plattor avsedda uteslutande för väggar eller tak, de är absolut inte lämpar sig för golvet. Men i själva verket, PVC golv finns ett stort utbud, är välförtjänt populär. Idag ska vi prata om det mer i detalj.

PVC-golv för formpanel är:

 • kvadratiska,
 • rektangulär;
 • Mosaic.

Grunden för tillverkning av hög kvalitet är mjuk. PVC granuler blandas gradvis med särskilda färgämnen, varefter materialet torkas och skickas till en ficka, som medger bildning av plana former.

I det sista skedet av produkten svalnar, avskurna, ge dem önskad form, storlek, krympning. Materialet hålls en stund, och sedan skickas kontroll och försäljning hem.

Struktur standard PVC-golvpanel på följande sätt:

 • Den skyddande beläggningen för att skydda mot skador mekanisk natur;
 • Det dekorativa skiktet. Bildar utsidan av plattor;
 • Skär tillverkade av glasfiber. De stabilisera dimensioner inte låta plattan ändras under drift;
 • Bas av plast. Med den nådde den nödvändiga stabiliteten och styrkan.

Av styrkor som har PVC-golv panel inkludera.

 1. Enkel leverans. Materialet är lätt, enkel i formen, vilket underlättar transport.
 2. Underhåll. Inte nödvändigtvis ändra hela golvet, om en eller ett fåtal skadade plattor. De är lätta att avlägsna, och i deras ställe hela plattor in i några minuter.
 3. Utseende. Mängd olika dekorativa lager gör att du kan utforma alla typer av alternativ PVC plattor. Några var lockade av imitation av trä, som låter dig skapa ett golv i form av parkett, medan andra skulle vilja se något liknande ett schackbräde.
 4. Motståndskraft mot fukt. Detta gör att du enkelt installera PVC panel i badrummet, i köket.
 5. Attraktivt pris. Kostnaden för PVC plattor tillgängliga som tillåter dig att köpa material till nästan alla. Den idealiska lösningen för hög kvalitet och låg kostnad reparera golvet.
 6. Elasticitet, kombinerat med fasthet. På grund av detta, är materialet inte särskilt rädd för mekaniska skador.
 7. Sund isoleringsegenskaper.
 8. Inget behov av underlaget före installationen.
 9. Slitstyrka. Bra livslängd PVC golvplattor är ca 8 år.
 10. Förmågan att skapa olika kompositioner, som kombinerar texturer, mönster plattor.

När det gäller brister är han en - det är PVC. Om det är möjligt, boende bättre finish med naturmaterial - kakel, parkett.

Skilja mellan två typer av PVC golvpaneler, skillnaden mellan dem ligger i att antalet skikt:

Försök att förstå hur de skiljer sig åt.

De innehåller ett skikt av mjukgjord PVC. Bilden passerar genom hela tjockleken av plattan, vilket säkerställer dess integritet under en längre driftsperiod.

Såsom visas genom analys av marknaden, finns det olika färger, men företrädesvis samma mönster - marmor struktur eller abstrakta bilder.

Deras struktur innefattar flera skikt, och kärnan är laminerade, som spelar rollen av skyddsbeläggningen. Dess tjocklek inte är större än 0,5 millimeter. Det andra skiktet är mönstrad och färg. Flerskiktade golvpaneler imiterar olika material:

Flerskiktsplatta - skummad PVC, vilket uppnås på grund av de höga nivåerna av styvhet, ljudisolering och värmeledningsförmåga. En sådan skikttjocklek av 1,5 millimeter utförs.

Vissa modeller är plattor med limskiktet, vilket förenklar processen för installationen på golvet.

Vi talar om resultatet av förberedande uppgifter, som gör att du kan effektivt och kompetent installera PVC platta på golvet.

 1. Läs bruksanvisningen tekniska egenskaper hos materialet.
 2. Skapa inomhus önskade regimen temperatur i intervallet av 15 och 24 grader Celsius.
 3. Förbered golvet betong avjämningsmassa eller dess analoger. Före installation av underlagsplattor fuktighet inte överstiga 3 procent.
 4. Om basen betong, bli av med sprickor, chips, projektioner, i många situationer kommer att hjälpa självnivellerande golv.
 5. Rengör golvet kakel är inte nödvändig. Seal sömmar följer inriktningen.
 6. Ovanpå PVC linoleum eller matta är starkt motarbetas. Ta bort det, rikta golvet, gör slips.

Om du vill få den perfekta bilden på golvet i din PVC-paneler, använd följande metod:

 • Dela upp rummet i fyra lika stora områden. Detta kommer att kräva en rita två linjer som skär i centrum;
 • Från centrum, börja om kakel på väggarna, inte fästa den;
 • Mät avståndet mellan den sista brickan och väggen. Om avståndet är mindre än hälften av PVC panel flyttar mittlinjen. Små klipp PVC kan avsevärt förstöra utseendet på golvet.

PVC helt enkelt lagt panel. För att göra detta, följa rekommendationerna expert.

 1. Valsen applicera ett skikt av jord på ytan av det beredda golvet.
 2. Ställ den första PVC kakel layout enligt centrum.
 3. Från centrum börja att hålla resten av panelen.
 4. För installation av lämplig kvalitet PVA lim eller kakelfix.
 5. Effektiv koppling uppnås genom applicering av bindemedel till PVC och en golvpanel samtidigt.
 6. Ställa in en PVC platta på golvet, hålla hand och slog med en gummiklubba eller rullad rulle.
 7. Var noga med att avlägsna eventuellt överskott lim som utför inriktningen och rullande rullen.
 8. Vid montering PVC plattor uppburna på ett trägolv, som det adhesiva materialet som används dubbelhäftande tejp.

Så du inte har några problem i samband med arbetet, måste du korrekt köpa saker. Det räcker att använda några enkla tips.

 1. Köpa till flera kvadratmeter mer material. Han är inte så mycket, men du kompenserar trim, defekt eller felaktigt installerad panel i processen för reparation.
 2. Att köpa en PVC panel, placera dem inne i byggnaden, som är planerad att avsluta golvet. Vänta en dag, vilket gör det möjligt för kakel för att ta önskad form, anpassa sig till nya arbetsförhållanden.
 3. Om omkretsen av rummet installerade golvlister, se till att ta bort dem. Bara gå försiktigt, planerar att sedan föra dem tillbaka på plats.
 4. PVC trim panel rekommenderas på framsidan. Skärning användbar monterings- eller robust papperskniv.
 5. Panelen kommer att minska lättare om dess värme byggnad hårtork.
 6. Om du planerar att lägga PVC-paneler litet område inne i rummet, välj en bricka med en 3D-effekt. Detta kommer att utöka utrymmet visuellt och göra den mer rymlig.

PVC kakel kan kallas ett lönsamt alternativ till dyrare golvmaterial. Men det är plast, vilket är bättre att inte använda i ett bostadsområde, om det är möjligt att välja naturmaterial.

Valet är alltid ditt. Men kom ihåg att det bara om köp av högkvalitativa PVC-paneler och observera kunnighet installera dem kommer du att uppnå det önskade resultatet utan obehagliga konsekvenser.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

84 + = 94