Golvplattor trä

Golvplattor trä som ett alternativ till träbeläggningar

Keramoparket eller golvplattor under trädet, är den idealiska lösningen när du behöver spara på material, men inte vill förlora i utformningen av rummet design. Materialet har obestridliga fördelar jämfört naturligt trä. På grund av den unika tillverkningstekniken är det omöjligt att skapa en naturlig imitation av trädslag med förbättrad styrka och prestanda.

Keramopapket finns i en mängd olika färger och utförande rikedom

Distinkt fördelar med klinker på golvet under trädet

Wood golvplatta har en distinkt fördel som prisar beläggningen även i laminat, parkett eller fast ombord. De främsta fördelarna med materialet är följande:

Seamless kakel imiterar helt naturligt trä

 • en hög nivå av termisk ledningsförmåga och indikator termisk stabilitet göra materialet kompatibelt med golvvärmesystem;
 • Den har en hög nivå av kemisk inerthet som ger motstånd mot färgning organiska ämnen och fetter;
 • högsta slitstyrka och nötningsbeständighet;
 • beständighet mot temperaturförändringar inuti lokalerna;
 • förhöjda nivåer av kallt härdighet tillåter användning av plattor för dekoration av paviljonger, terrasser, trädgård vägar;
 • högsta vattentäthet gör det möjligt att använda keramoparket för badrum och kök;
 • material inte kräver särskild omsorg;
 • rimligt pris produkter;
 • attraktivt och estetiskt utseende som nära efterliknar färg och konsistens av olika raser av trä;
 • låga installationskostnader.

Plattor för badrum - materialet tillgängligt och lätt att installera

Den största nackdelen med golvplattor under trädet är dess kall yta, vilket skapar obehag. Dock kan detta problem lösas genom att använda golvvärmesystem.

Variation och pris klinkers under trädet

Beroende på sammansättningen av materialet och tillverkningsmetoden skilja dessa typer av golvplattor under trädet: stengods, PVC och keramik.

1

Porslinsplattor golvet under ett träd på det tekniska och operativa resultat är något större än keramik. För dess produktion med hjälp av högkvalitativa vitt kaolinlera, kvartssand, sällsynta jordartsmetalloxider och färgkomponenter. Den främre ytan av den keramiska granit kakel kan vara matt, grov eller polerad, som simulerar inte bara konsistens och färg till något träslag, men också en radiell eller tangentiell snitt.

De ursprungliga plattorna i form av hexagonen

Produkten har en hög slitstyrka, hållbarhet och frostbeständighet, vilket gör det möjligt att lägga plattor på verandor, i öppna paviljonger och trädgård vägar. Eftersom stengodsplattor tål tunga laster och korrosiva miljöer, kan den användas för golv i garage och produktionshallar.

Formen och storleken på plattor på golvet i granit kan vara olika, så att du kan skapa olika geometriska mönster. Idag, låt kakel storlek 50x50, 150x150, 150h300, 200x200, 300x300, 300h450, 300h600, 400x400, 450h450, 600x600, 600h900, 1200h150, 1200h300, 1200h400 mm. Kostnaden för porslin stengods produkter av inhemsk produktion genomsnitt 800-1200 rubel. per kvadratmeter, och 2500-3500 rubel. / m från utländska tillverkare.

Elastiska plattor på golvet i PVC kan simulera laminatgolv och massivt trä. Det är en prisvärd och enkel att installera saker som kommer i en mängd olika mönster och färger trä texturer. Materialet består av tre skikt: övre skyddande, mitten och botten av vinyl lim, som skyddas av en film som avlägsnas under installationen. Den produceras i form av rektangulära paneler, som ett laminat. Kakel av PVC kan vara en kvadrat storlek och simulera parkett.

På grund av den ökade hållbarhet och styrka av plattan används ofta som en beläggning på terrass

PVC klinker på golvet är fuktresistent, slitresistent och kemiskt stabilt material som har goda ljudisolerande egenskaper och kan användas för installation av golvvärmesystem. Produktstorlek kan vara 190,8h1300, 2408h1480, 493h493, 329h659, 393h393, 324h655, 500x500, 330h300, 610h610 mm. Det genomsnittliga värdet av materialet är 800 rubel. / M ^.

Keramiska plattor för golv eller laminat

Keramiska plattor är ett naturligt trämaterial som framställs genom formning och kalcinering under vissa betingelser. Leran används som ett råmaterial med tillsats av kvartssand, som minskar procentandelen krympning, slagg, fältspat och nefelin att reducera sintringstemperaturen och brytare som kan förbättra produkten struktur.

Klinker på golvet, är ett foto visuellt display kan vara glaserade och oglaserade. Produkten finns i en mängd olika färger och rikedomen i design. Detta kan vara färg ljust trä, antika trä eller exotiska träslag alternativ. Keramiska plattor med ett mönster under ett träd imiterar helt naturligt den naturliga strukturen på trä, dess naturliga säd och färg.

Golvplattor är väl kompatibla med golvvärmesystem, tack vare dess värmeledningsförmåga och värmebeständighet

Keramiska plattor trä - det är hållbart, vattentät, slitstarkt och lättskött, som är lämplig för dekoration av alla lokaler som kan skapa en naturlig interiör. Ett material som huvudsakligen används för läggning golv. Men det finns många mönster som inkluderar installation av keramiska plattor på väggen under trädet. Detta gäller särskilt i områden med hög luftfuktighet, såsom badrum, stilen i bastun eller ångbadet.

Formen och storleken på plattorna för golvet kan vara annorlunda, som liknar naturlig parkett och plankprodukter med vilken du kan skapa något mönster som påminner den verkliga strukturen av trädet. Keramiska plattor framställda med följande dimensioner: 593h593, 610h610, 302h302, 35h302, 193h120, 93h93, 225h900, 450h900, 2125h85, 150h1200, 150h900, 160h675, 50h1000, 502h54, 200h800, 200h400, 200x200 mm och 150h600.

Kostnaden för kakel inhemska produktionen är i genomsnitt 700-950 rubel. / M. Vid den tiden kommer priset på produkter med utländska tillverkare börja från 1100 rubel. / M.

Felfrihet kakel sömmar - en viktig punkt i sin installation

Golvplattor trä: egenskaper hos materialet

Golvplattor trä har vissa egenskaper som bör beaktas vid val av material. Omedelbart bör du vara uppmärksam på etiketten, vilket indikerar kakel Syfte: vägg- eller golv. Produkten kan vara glaserade, vilket minskar dess hållbarhet eller utan glas dekorativt skikt.

Tips! Som golv bättre förvärva oglaserade kakel trä, som är mer motståndskraftig mot mekanisk nötning och har hög slip nivå.

hållbarhet klassen för materialet efter en viss experiment. Som arbetsstyckets yta börjar rotera skivan med den belagda slipmedlet tills bildning på skyltar av nötningsmaterial. Antalet varv bestämmer hållbarheten i klassen. Med PEI I klass omfattar produkter som har stått upp till 150 rpm, till PEI II - 600 till PEI III - 1500 och mer.

Plattor - ett bra alternativ till dyra trä

Idag tillverkare att införa ny teknik som gör det möjligt att erhålla ett material med en hållbarhet klass PEI IV, där plattan inte visas synliga skador även efter 12.000 varv.

Klassen kännetecknas av motstånd mot glidfriktion, som anger lämpligheten av de applikations plattor för ett särskilt rum. Produkter med index R9 är för lokaler där dölja sig och gå utan skor. Plattor märkta R10 kan användas för toaletter, kök, offentliga lokaler, garage, lager. Keramoparket R11- R13 att ansöka om industriella miljöer där hög luftfuktighet förekommer sex.

Nästa parameter är den klass av kemisk stabilitet, som kännetecknas av graden av resistens hos materialet till de aggressiva kemikalier. Beroende på vilken typ av förändring av yttre förhållanden efter exponering för produkter aggressiv miljö kakel kan relatera till en av fem nivåer:

 • AA - på produkten är inga synliga skador;

Classic styling alternativ keramoparketa - "fiskbens"

 • A - på brickan innehåller mindre skada;
 • Den - på ett material synliga genomsnittliga förändringar;
 • C - en bricka delvis förlorat sin forna utseende;
 • D - den totala förlusten av primordial utseende.

Tips! Det uppmuntras att förvärva kakel med en klass av kemisk stabilitet AA för köksgolv.

Rekommendationer för användning av golvplattor under trädet

Materialet är mycket ofta i köksdesign. Tile i laminat foton tydligt återspegla detta, perfekt med trämöbler och dekorationer. För rummet som skall väljas keramoparket PEI III klass hållbarhet varma toner.

Diagonal om kakel i vardagsrummet ser mycket imponerande

Tips! För små rum är bättre att välja ljusa kakel med fuzzy strukturerad.

En bra lösning kakel trä i badrummet. Materialet har en hög motståndskraft mot fukt, vilket kommer att skapa ytterligare isoleringsrum. Här är det lämpligt att ge företräde åt produkter av klassen slitstyrkan PEI II, som är präglade, uppruggad textur med en matt skugga, vilket också minskar risken för halka.

Hur man lägger en bricka på ett trägolv: nyanser av teknik och rekommendationer

Stadier av förberedelser och läggning av kakel. Komplexitet och funktioner i processen. Skapa stiftelser och spackel. Värmeisolering och tätskikt beläggning.

Materialet kan användas inte bara som en golvbeläggning, men även använda kakel under ett träd. Detta kommer att ge rummet en elit dekorativa.

Tips! diskreta varma nyanser såsom päron, lönn, ask och ljus ek lämplig för badrum.

Golvplattor trä ofta staplas i korridorerna och vardagsrum. Mycket populär keramiska plattor golv under de mörka och rika färger som körsbär, wenge, rosa lönn, vilket ger rummet en förfining och adel. För kontor, är industriella och offentliga byggnader bättre att stoppa valet på en värmeplatta under ett träd av granit med PEI IV och PEI V Resistance Class, som är en mer hållbart material kan motstå tunga laster.

Med hjälp av plattor kan utföras ovanlig övergång från väggen till golvet

Hur man lägga golvplattor?

För att lägga golvplattor med träimitation måste först förbereda en helt plan yta, eftersom även små skillnader i höjdtäckning ger ett onaturligt utseende. Det är bättre att använda självutjämnande blandning. Surface före lägga plattorna måste vara rena, torra och fettfria.

Tips! För att skapa en god vidhäftning av basmaterialet och ytan före installation av plattor måste primas.

Tiling behov skivslip, slät och skårad häftklammer, nivå, kvadratisk metall, gummispackel för injektering. Därefter du golvmarkeringar, enligt det valda alternativet upprepas. Som limmet kan användas en-komponent eller tvåkomponents mediet prisklass. Den torra blandningen utspädes av små portioner, enligt förpackningen.

Matt stengodsplattor - en stor imitation av någon typ av trä

Limmet med en tandspackel tillämpas på hela baksidan av plattan och substratet. Börja montering av plattor på en vägg. Initialt staplade rader av hela produkter, fyllde sedan det återstående utrymmet, vilket kräver att skära plattor. Jämnhet murverk varje produkt bör övervakas nivåer. Fogarna måste utföras så noggrant som möjligt och inte vara uppenbart. Fix små brister kommer att kunna använda bruket.

Alternativ för att lägga plattor på golvet under trädet

På grund av olika storlekar, färger och texturer av produkten, kan kakel läggas under granen ett av flera sätt som kommer att skapa en unik golvyta prydnad.

De mest populära och enklaste sättet är att visa däck plattsättning. Materialet läggs förskjutna rader av plattlängd av 1/5 eller 1/6. Plattor kan placeras jämnt och diagonalt på väggarna i rummet. Så ofta placeras under laminatgolvplattor.

Tile - prisvärd och enkel att installera material

En annan inte mindre populärt alternativ anses vara en "fiskbens", som du måste använda golvplattor under golv av två olika färger. Trots att den resulterande bilden är ganska enkel, berövar den inre monotoni.

Du kan skapa din egen unika system som är till nytta betona individualitet lokaler på grundval av den klassiska "Christmas tree".

Chess murverk och kakel innebär användning av två olika nyanser med en unik struktur som skapas med hjälp av likheten av ett schackbräde. Varje cell kan skapas från en eller flera brickor av olika färg och struktur. Du kan också utföra kant genom smala element.

Tips! Med den här metoden att lägga kan visuellt förlänga eller utöka lokalerna.

Glaserade keramiska plattor under ljust trä - perfekt för vardagsrummet

Med hjälp av den vanliga flätan kan skapas på ytan av golv imitation av vävar av trä faner. Det finns många alternativ där använda saker i olika färger och längder. Tack vare denna koppling kan visuellt förstora storleken på rummet.

En mycket ovanlig och intressant variant är nätverket "svenska", där vävningen utförs långa och korta element av olika bredder som simulerar olika träslag med distinkta nyanser.

Murverk "fyra rock" innebär sammanflätning fyra sorter av plattor, annan nyans, konsistens och storlek. Alla element måste vara i harmoni med varandra. Detta är en av de mest arbetsintensiva sätt att lägga golvplattor.

I vävning av "Versailles" använde två versioner av plattor med olika texturer, färger och storlekar. Den klassiska metoden är att väva smala remsor bakom vilken fyrkanter. Denna spektakulära härva kan utföras på en mängd olika tolkningar som gör rummet en kunglig lyx.

kakel fuktbeständighet tillåter dess användning i badrummet eller köket.

En annan spektakulär men komplicerat i utförandet är ett sätt att stapla "frame". Den använder smala remsor av artiklar två färger av olika längder. Denna metod innebär att utföra noggranna beräkningar av material och utförande av layout för placeringen av plattorna.

"Ja" för att skapa surroundeffekten anses vara ett perfekt alternativ för plattsättning golvet under ett träd. I mitten av torget är en vanlig prydnad mörk färg. Vidare, är det omgivet av kakel ljusare nyanser, som symboliserar brunnsväggen.

Golvplattor trä är ett bra alternativ till dyrare och mindre praktisk timmer. Materialet är mer slitstarkt, tål fukt och aggressiv miljö, opretentiös vård, vilket förlänger dess livslängd. Brett utbud av färger, till olika texturer och skicklig förpackningsmaterial kan skapa en golvbeläggning som är svår skilja från naturliga träplankor eller naturlig parkett.

Golvplattor för köket: bilder och priser på populära arter

Granit kakel golv: typer, egenskaper och funktioner i stapling

Plattor på golvet i korridoren och köket: foton, tips på att välja och installera

Quartz vinyl golvplattor: tips, recensioner och rekommendationer om valet

Betongplattor på gården i ett privat hus: foto kompositioner

Gummi kakel för spår i landet: priset, jämfört med andra typer av

Välja och lägga golvplattor under trädet

I alla tider har parkettgolv alltid varit den bästa lösningen för utformningen av golvytan.

För närvarande, trä, naturliga miljövänliga material, perfekt utseende ...

Och galna priset - parkett sig ganska värdefullt material för golv och installation av parkett - och gör dyra nöje, särskilt när det inte finns några särskilda färdigheter.

Vad gör du om du vill få en bekväm interiör med trägolv, men det finns begränsningar i budgeten?

Idag produktionen är ganska enkel: att använda golvplattor under trädet.

Visuellt är lösningen densamma som den mängd pengar som spenderas - mindre.

Är det möjligt?

 • ökad styrka och hållbarhet;
 • motstånd mot mekaniska skador (slack-slag, fallande föremål, repor);
 • förmågan att motstå tunga laster;
 • hållbarhet (material av hög kvalitet och främja korrekt utläggning av golvbeläggning att långvarig användning);
 • ursprungliga ekologiska råmaterial;
 • enklare vård av ytan, beständighet mot kemiskt aggressiva medier (trä golvplattor kan rengöras med rengöringskemikalier - de kommer inte att korrodera beläggningen);
 • estetiskt utseende (se material i det inre är inte värre än de flesta av denna värdefulla arter av trä);
 • Ökad värmebeständighet, god värmeledningsförmåga och därför perfekt kompatibilitet med "varmt golv" system;
 • utmärkta vattentätande egenskaper;
 • frost, beständighet mot temperaturförändringar.

Men finns även nackdelar med detta material.

Dock kommer när den behöriga om ditt golv vara tilltalande för ögat än ett år.

Skillnader Golvplattor virke från andra arter

Totalt finns det två typer av golvplattor trä - granit och keramik.

Deras Skillnaden ligger i produktionssättet och tekniska egenskaper.

keramik

Utgångsråmaterialet - lera som komprimeras till en särskild form, följt av dubbel bränning i en brännugn med hög (upp till 600 C) temperatur.

En två-steg bränning sker enligt följande: först kalcineras formen, då den främre ytan är mönstrad kakel glasyr, varefter den passerar en andra bränningssteg.

Leran tillsätts speciella tillsatser, mjukgörare, ger elasticitet formmönster.

Mjukgörare är också utformad för att "länken" leran massan.

Här råmaterialet är samma lera, men trycka den äger rum under högt tryck utan tillsatser.

Halv torr lera massa bildas, pressas, kalcineras.

porslin bränningstemperaturen signifikant högre än den för keramik - till 1300 C, vilket resulterar i en ganska fast granit.

Processavfyrningsstengodsplattor gång, och mönstret produceras naturligt, är besläktad med det naturliga mönstret av texturerat timmer.

Produktion av betongplattor för hand. Hur man gör det rätta, läsa på vår webbplats.

Det som skiljer laminat versale 33 klasser från andra arter, se den här artikeln. Varje täcker sin egen väg ovanligt.

Här kan du se några intressanta och vackra bilder av vätska på köks linoleum.

 1. klassificering av attrition. Denna så kallade friktionskoefficient eller kakel ytgrovhet nivå. Således för badrum, pooler, bastu, användning kakel varumärke R13 - är det maximala värdet av friktionskoefficienten. Men i köket i lägenheter och hus kan användas R11 märke.
 2. klassificering hållbarhet. Klasserna är markerade med latinska bokstäver och romerska siffror «PEI, I - V». Ju högre det numeriska värdet, desto mer nötningsbeständigt material. Som jämförelse: i lokaler offentliga besök av människor (där off-road) med kakel märken «PEI-V» och i lägenheter och hus kan sättas varumärken «PEI-III» eller «PEI-IV».
 3. Klassificering Kemisk beständighet. Detta kakel klass A eller AA, beroende på om den givna offentliga lokaler golvbeläggning används. Så, är för kök, där det finns permanent föroreningar i form av fett det önskvärt att använda en AA-klass material - eftersom ytan kommer att utsättas för frekvent interaktion med detergenter.

Dessutom kan och keramiska plattor och porslin vara både slät och präglas.

Externt kommer golvet inte skiljer sig från trä, att känna skillnaden kan bara vara vid beröring - trä varmare och keramik och porslin kakel ger en sval touch.

rådet: När du väljer kakel för golv, se till att uppmärksamma den märkning - annars kan du köpa material för väggar, som inte har alla ovanstående egenskaper.

golvplattor pris kommer att bero på dess storlek och tillverkare.

Sålunda skulle keramiska ColiseumGres (Ryssland) med standardmåtten på 150x150 mm kosta från 590 rubel. / M2.

Samlingen har ett mönster plankgolv och varma nyanser av trä.

Men porslin samling av den förstenade skogen av Venus (Spanien) mått 66h14 mm är tillverkat i form av trägolv och kommer att kosta 1600-1700 rubel. / M2.

plattor kosta från spanska producenter kommer att vara högre än av samma material som den inhemska producent - priser från 1300 rubel / m 2, en mängd olika storlekar -. från 150x150 mm och 490h490 mm.

Det beror på produktionsteknik.

Dragen av om golvplattor under trädet

Efter att ha granskat den hjälpsamma video, kan du se själv att golvplattor under trädet - det är en mycket praktisk och hög kvalitet golv.

Teoretiskt material passar exakt på samma sätt som konventionella kakel, i den framställda basen, men här finns en varning: stapling präglade produkter imiterar trä mönster, är det nödvändigt att framställa en helt plan yta av basen.

En bas för att lägga på golvet av beläggningen kan tjäna som betong och trägolv.

I stället för självutjämnande betongblandningar används ibland, till exempel, halvtorr avdragare med tillsats av syntetiska hartser.

Konventionell betong substrat hälls på överlappningen måste stå vecka för kristallisering och stelning.

Men moderna tillverkare erbjuda nya tillsatser av polypropylenfibrer, som är snabbare kristallisationsprocess, och hon visar sig tillräckligt stark avdragare.

Den egenheten av en lösning är mindre vatten tillbringade i lösning.

Om substratet är trä, då som inriktningen av det övre skiktet kan använda en vattenresistent plywoodskiva lägges på träreglar.

Således släpar ofta måste läggas för att undvika omläggning av fanerskivor, och bladen själva bör ha en tjocklek på 12 mm.

Vissa experter använder vattentäta GCR - uppnås så perfekt slät yta för att lägga plattor.

Om du vill få till följd av golvbeläggning, perfekt imitera trä, är det önskvärt att helt dölja kakel sömmarna.

I själva verket, helt till "ta bort" sömmarna kan inte vara, men det finns en lösning - du kan använda fyrarna korsar den minsta storleken, och spackel blandningen för att göra samma färg med golv.

För ljusare beläggningar måste försöka plattor noggrant anpassade till varandra som om att utnyttja varje efterföljande kakel upprepa tidigare linjer i varandra.

Därför är det nödvändigt att kombinera kakel mönster, beskärning vid behov delar.

Något inristade plattor placeras på kanten av bordet så att han tog ett snitt längre slutet av tabellen, och tryck ner på båda sidor av skåran.

Så du kan enkelt och med minimal skada att skära produkten till önskad hälften.

viktigt! Ett snitt är nödvändig endast på fel sida, och endast med hjälp av diamant glas!

Så det är möjligt att undvika skador på golvmaterialet.

Flera av rekommendationerna från

 1. Läggning av produceras endast på en helt plan yta. Ett inslag i granit är att det inte behöver pre-blöt.
 2. Som limmet används speciell lösning som har ökad vidhäftningsegenskaper. En lösning framställdes genom utspädning i vatten av en torr vidhäftande blandning av cement och kemiska tillsatser till syntetiska hartser. Tillsatser ger elasticitet till den adhesiva lösningen.
 3. Limmet skall appliceras speciell spatel på den bakre ytan, följt av ytterligare järn tandad spatel (för bättre gripande yta av moderbasen från golvet).
 4. Wood kakel bör installeras i enlighet med instruktionerna - i detta fall klarar ett visst mönster. Vissa tillverkare tillämpa en särskild pil för att ange riktningen för att lägga produktinformationen.
 5. Efter utläggning av ytan vara säker på att göra en särskild injektering glättning sammansättning - det har en finkornig.

Av ovanstående kan vi konstatera följande: golvplattor under trädet - ett bra alternativ till trä golv, men till skillnad från den senare, fördelar både vad gäller kostnader för inköp och utläggning av materialet och varaktigheten av underhållsperioden.

Detta avsnitt är avsett för foton kakel trä och granit med en trä struktur.

Keramiska plattor köksgolvet under trädet

Trägolv kök och matsal kan göra rummet varmt och mysigt ädel karaktär. Det är idealiskt för den populära skandinavisk design, liksom för köket i stil med Provence. Trä ger en fin värme av interiören, även i det moderna köket i högteknologiska stil. Det är dock mycket svårt att upprätthålla ett golv i gott skick, omålade trä, med all sin skönhet kräver lämplig impregnering och systematisk vård. Dessa faktorer har drivit tillverkare att producera kakel, imitera trä.

Trädliknande keramiska plattor är ett praktiskt alternativ till trägolv i köket och i matsalen. Dessa golv är hållbara och motståndskraftiga som keramik och ändå behålla skönheten i trä.

Keramiska plattor golv under trädet

Keramiska golv trä vattentät, tålig och lätt att rengöra, har det också charmen av trä. Keramiska plattor golv trä är en absolut hit under de senaste månaderna, är detta en spektakulär material, vilket gör det möjligt att utforma ett vackert kök.

Tile erbjuds i rikedom av färger och mönster. Det är ganska naturligt efterliknar den naturliga strukturen på trä, dess naturliga säd och färg. Dess storlek och form kan likna naturliga plankan eller parkett. Om plattorna är arrangerade i ett fiskbensmönster, som är slående lik den verkliga trägolv. De kan vara i färger ljust trä, åldern trä, liksom en spektakulär exotiska arter.

Tile trä ser också bra i husen, som är ansluten till vardagsrummet kök - vardagsrum, kan man lägga värme, medan lätt att hålla den öppna platsen ren. I jämförelse med laminat kakel är mer motståndskraftig mot kemikalier, är det lättare att hålla rent, eftersom det är helt resistent mot fukt. Tile är en robust och tålig dekoration. Det kan tvättas ofta, ta bort dammet som gör beläggningen säker för allergiker.

Keramik kan återge texturen av trä, samt att dra sina lager. Tillverkare erbjuder en bricka golv med klassiska mönster för industrigolv, lövträ, väggpaneler likna exotiska träslag och även knotiga ohyfsade grova brädor, som lämpar sig för den rustika stil.

Bland kakel, kan du också hitta en som härmar bambu (det är för närvarande på modet vägen till slut våningar) och en propp. Oerhört viktigt är dess form, som regel, är en sådan bricka som produceras i format som är specifika för barer av trä.

Keramiska plattor i köket under ett träd och inredning i rustik stil

Till rustik interiören är lämpligt konstruktions kakel, som har en ojämn yta. Det kan vara gruff struktur, små hål, springor, hål, sprickor och repor är typiska för enkel trä trim. Mycket naturlig look plattor med en strukturell yta, ger interiören en mer naturlig karaktär. Men kom ihåg att om "naturliga" sprickor mycket regelbundet, kommer effekten att bli konstgjort.

Köket är modernt stil visar sig perfekt matt kakel. Det kan vara möjligt med raka eller avfasade kanter med ett mönster av bokskog eller bambu, vilket är bra för köket-vardagsrummet, där det finns minimalism och komfort. Plattor med ojämna kanter och ett behagligt matt glans skapar ett bra klimat inne i huset.

Vad kan vara bättre än en imitation av trä med en matt finish. Man tror att sådana plattor är inte mycket motståndskraftiga mot färgning, men ny teknik gör det möjligt att få en matt yta är resistent mot fläckar.

För anhängare av klassisk parkett och det finns intressanta förslag, med vilken du kan skapa kompositioner parkettgolv. Mycket naturligt imitation parkett i olika former som ett klassiskt mönster, och i form av moderna golv hanterar perfekt med hjälp av moderna plattor. Olika kombinationer tillåter att funktionellt uppdela den inre delen, till exempel från lunchrums kök. Med hjälp av dekorer, kan du understryka formen på rummet och ändra det visuellt, om det behövs.

Om du letar efter andra alternativ golv eller väggdekoration med hjälp av keramik, kan du se hur det ser ut på modet arrangemang som keramiska plattor celler, som har en sexkantig form.

De viktigaste tekniska parametrarna av plattor för golv under trädet

Moderna plattor imiterar trä kan ha olika tekniska parametrar. Deras egenskaper är desamma som i fallet med traditionella keramik. Innan du köper det är värt att överväga några viktiga parametrar för tyget. De innefattar:

 • nötningsbeständighet,
 • halkskydds egenskaperna hos golvplattor,
 • vattenabsorption.

klass av nötning - en parameter som är viktig för plattorna som på golvet. Hårda stövlar och slipelement (såsom sand, som vidhäftar till skon) kan kraftigt repad plattan och bringa den att snabbt slitage. Det är därför nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt att utse den klass av nötning och välja en produkt som lämpar sig väl för vårt inre. För utvalda golvplattor med hög nötningsbeständighet - från 2 till 4. Ju högre siffra, desto högre blir nötningsbeständigheten. Rum där vi gå utan skor, kan vi använda mjuka plattor, klass 2 eller 3. I korridorerna och vardagsrum bör användas klass kakel 4. Det är en produkt med hög motståndskraft mot nötning.

Anti-glidegenskaper - Det här alternativet kommer att vara särskilt viktigt om plattorna placeras i badrummet, där golvet är ofta våt. För återfinns information om halk under symbolen R. Detta är den gemensamma term som används av alla tillverkare av keramik. För våta golv i duschen skall användas från klassen av de markerade brickor R 10 och R 12. En sådan bricka har en grov textur, som skyddar en person från att oavsiktligt glida. Kakel Type R 13 är mycket sällsynt. Detta beror på det faktum att K13 plattorna har en mycket grov struktur, de är svåra att hålla rena. Som regel är de inte används i privata hem och lägenheter.

Klinker vattenpermeabilitet - Det är viktigt för miljön med hög luftfuktighet. Absorberar mycket fukt är dåliga kakel i badrum och kök. I fallet med stapling i sådana rum, kommer dess yta att kräva regelbunden rengöring, som absorberat fukt tjänar som ett medium för mögeltillväxt. Detta leder till bildandet av fläckar. Absorptionskoefficienten för vatten är vanligtvis betecknas med bokstaven E och beräknas som en procentandel. Om du har en relativt torrt, kan plattorna under trädet på väggen vara en vattenabsorption på upp till 10%. I sin tur, på ett torrt golv kan läggas med kakel absorption grad på högst 6%. De flesta fuktbeständiga plattor bör väljas för våtrum. Fuktabsorption får inte överstiga i detta fall 3%.

Lämna en kommentar avbryta svar

Byggande, renovering och inredning © 2018

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

58 − 50 =