guld patina

guld patina

Gold patina. Patinas.

Guld patina - denna interiör färg, med en specifik, ganska ljus färg, vagt liknar den gula guld. Liksom alla inomhusfärger, guld patina till försäljning i färghandel. Guld patina är en tjock lösning, lätt uppfödda lösningsmedel nummer 746 och 747. guld patina kan spädas och bensin eller lacknafta. Guld patina som vanligtvis används i små mängder, och produkterna inte målade guld patina helt, men endast dekorerad ovanpå andra färger, mindre stroke, ränder och prickar för att göra ytan som ska beläggas produkt karaktäristisk effekt antiken. Det finns två sätt en kombination av en gyllene patina med andra färger. Den första metoden innebär mindre stroke gyllene patina mörk färg. Exempelvis svart eller mörkbrun (choklad) färg. Med denna metod själva objektet, som är gjord av patina ansökan förblir mörka, men får vissa områden med en distinkt gyllene lyster. Utföra särskilt väl patina belägga den uppruggade ytan. Då tuberkler toppar är gyllene, under påverkan av en guld patina, och utrymmet mellan gropar fortfarande en djup mörk färg. Denna metod understryker lindring av ytan och dess textur. Vilket ger produkten i form av ädelmetall antika saker, mörka med tiden, men illa från att röra händerna över åren. I den andra metoden för tillämpning av den gyllene patina, är patina ansökan på den ljusa färgen. Bäst för en ljus vit färg. Effekten av antikviteter erhållits tveksamt, men det hela blir lite konstigt slags lyxvaror. Guld patina på samma vita färgen appliceras i små mängder, försöker att betona kanten, kanter, eller skarp sidoyta textur föremålet som skall dekor.

Appliceringsteknik patina. Guld patina kan tillämpas på två fundamentalt olika sätt. I det första fallet, kommer du inte lösa guld patina någon form av lösningsmedel, och använda en tät blandning direkt från burken. Behöver bara doppa penseln i en gyllene patina bokstavligen en millimeter. Vad skulle du på borsten förblev en liten bit av guld patina. Ytterligare maskiner tillämpning av patina smetar guld patina nästan torr borste på den valda ytan. I detta fall får du som ett resultat av att tillämpa patina karaktäristiska band, lite som repor. När sker Patinas på hela ämnet i sin helhet, kommer den att visas tårar repad, sliten av långa år av användning och varje repa, verkar det som genom ett enklare färg lurar guld. Det är denna effekt och använda guld patina. Av att arbeta med en torr borste och är patina beläggningsteknik. Så fort du försöker att sätta en patina något tjockare, kommer du att se så snart den dekorativa effekten försvinner. Produkten upphör att vara vacker, och den börjar verka en dålig färg och prickig. I detta fall kan produkten helt målas och åter göra Patinas, med beaktande av tidigare misstag. För att inte falla in i en sådan situation och att behärska tekniken att applicera patina, är det bättre att träna lite på något ansvarar inte på något litet föremål. Om du inte gillar arbetet vid tillämpningen patina med en torr pensel kan du späda guld patina lösningsmedel. Och försök att tillämpa en patina att tillräckligt utspätt tillstånd Blöt borsten i den. Du får om en liknande dekorativ effekt, som i det första fallet. Men med denna teknik, tillämpning av patina, förlorar guld patina dess glitter och vrid tråkig "crack", och visuell struktur som liknar de blekta fläckar. Vilken teknik att applicera patina bättre bestämmer alla för sig själv enligt hans estetiska idéer. I sällsynta fall Patinas utförs jämnt, utan luckor och brister, som vanligt färg. Som ett resultat av applikationstekniker patina får zholtovato gyllene yta med ljus lyster.

patina

patina av den enkla lekman ganska exotiska produkter. anpassade kompositioner säljs vanligtvis med den inhemska användningen i snabbköp och konstruktion är mycket olik den patina, som används i en produktionsmiljö.

Varför vill måla material? En patina krävs för att ge en dekorativ effekt, den så kallade effekt antiken. Vid tillämpning av patina skapas i mörkret av hörnen av fasader, i vissa fall, skiljer sig struktur av trä.

Det finns två typer av patina, samt två typer av fläckar:

 • patina på lösningsmedel
 • patina på vattnet

I fabriksförhållanden patina appliceras med en sprutpistol. Patina appliceras ursprungligen tunt skikt på en stor yta, och överskottet avlägsnades.

Att patina lätt avlägsnas efter applicering, inledningsvis materialet har minskad vidhäftning. Det är intressant ord vidhäftningen innebär vidhäftning ärendet till avsluta yta som den appliceras.

För mörkare hörn patina ibland lokalt appliceras med en sprutpistol kraftigt minskat ficklampa.

1

Du kan försöka tillämpa patina och en pensel, men det kommer att visa sig tuff och inte professionellt.

Okej, orsakade patina och än att ta bort det. Ta bort överskotts patina vanligtvis producera Scotch-Brite, eller metallull. Det är en slags små nötande material som tar bort den patina, men inte skrapa på ytan av fasaden.

Förresten, om du lägger ett tjockt lager av patina eller en lång tid att torka innan du applicerar lacken patina, det vill säga sannolikheten för dålig vidhäftning av lack appliceras över patina. Lacken måste nödvändigtvis anbringas på patina till den monterad på ytan av fasaden.

Inte glömt vad vidhäftning? Svag vidhäftning innebär att över tid kommer att peeling lack med patina. Resultatet är inte dekorativt utan vanprydande.

Finishing patina - ett sätt dekape

På mycket porös trä patina ofta lämnas ensamma i porerna. Denna metod kallas dekape finish, det vill säga "avlägsnande av huvudet" i bokstavlig ryska översättningen.

För ett bättre urval eftersom träet behandlas med stålborstar längs fibrerna är denna teknik som kallas borstat. Jo för att borstad trä med porer i början, mjuka skikt, såsom ek, ask och många exotiska arter.

När borsta tall breda remsor avlägsnas tidiga skikt av årsringarna. Borstad ineffektivt för dessa arter: bok, lönn, päron, körsbär, teak, olivträd.

för utspädnings patina att tillämpa särskilda snabba lösningsmedel utspädningsmedel, aceton, etanol eller isopropylalkohol (när den används måste vara säker på deras renhet alkohol eller aceton som lösningsmedel.

Applicera patina i "wet - på våt" kan inte, för då är det svårt att rensa bort. Det är också önskvärt att applicera patina tillräckligt torrt fackla pistol i ett enda pass.

Finns många färger patina lösningsmedel: primärfärger, färg, trä, guld. De kan blandas, samt lägga till några fläckar.

Patina lösningsmedel bör inte appliceras på vattenhaltiga beläggningar.

Patina metalliska färger (guld, silver) före applikationen måste filtreras.

Patina på vatten Den skiljer sig från patina på lösningsmedel stora fasta ämnen, förbättrad ljushet, opacitet (dvs opacitet).

I de grafiska betoning texturer mer levande effekt erhålles med vattenburen patina. Torktid 30-40 minuter vodorazbavimaja patina.

Det finns flera färger patin på vattnet, kan den neutrala versionen tonas med samma pigmentpastor som vatten emalj.

LiveInternetLiveInternet

 • Hantverk (797)
 • Annan användbar (303)
 • Idéer (115)
 • Målning, Drawing (88)
 • blommor i olika sätt (82)
 • Broderi (78)
 • imitation spets (77)
 • Decoupage (72)
 • Förändringar (72)
 • gjutning (69)
 • Kartong (62)
 • Papier-maché (23)
 • Craquelure, åldrande (22)
 • av avfall (22)
 • Lampor (22)
 • Thumbnail (20)
 • Skodon (18)
 • Self-made material (17)
 • För närvarande (9)
 • Smycken, ukrashalki (6)
 • MACRAME (6)
 • Etniska (1)
 • Mosaik (1)
 • DESIGN (522)
 • Idéer (173)
 • Boho (160)
 • tappning (107)
 • Dekorationer för ferierna (58)
 • Sjaskig stil (56)
 • STICK (400)
 • En krok (221)
 • Nålar (104)
 • Ukrashalki (53)
 • + Stickning tyg (22)
 • Baby (5)
 • Diskens kant (4)
 • INTERESNO_POZNAVATELNO (317)
 • Läsa, titta på (126)
 • Rus (61)
 • Oberegi Framställ (48)
 • Slavic festivaler, tull (24)
 • Games gudar (16)
 • Brev, Rune (13)
 • Yoga (12)
 • Lära sig språk (9)
 • Spinning (8)
 • Bilder (8)
 • Kläder (5)
 • Vårt tal (4)
 • Tecknad (2)
 • Docka (1)
 • WORKSHOP (312)
 • SY (270)
 • Idéer (252)
 • Dockor tilde (5)
 • Leksak docka (3)
 • Vävning och vävning (188)
 • vävning (79)
 • vävning av tidningar (46)
 • Vävning mattor, bälten. (36)
 • Korgar på (13)
 • Pärlor (8)
 • Mattor (8)
 • Sladdar, fläta (8)
 • Mandala (5)
 • GRÖNYTEMASKINER (152)
 • Travushka dosering (59)
 • Idéer (45)
 • Trädgård och inomhus gräs och blommor (5)
 • reservoarer (4)
 • Datorer, Internet (147)
 • för dagbok (80)
 • Webbplatser (28)
 • Programmet (10)
 • Handledning (10)
 • Leksaker (2)
 • TIPS (120)
 • Recept - inte bara maten (76)
 • Tricks (18)
 • Handskbox (95)
 • Photoshop (70)
 • "Pribluda" (12)
 • Fotografi (11)
 • För fotoböcker (7)
 • Läka själv (68)
 • Böcker, tidskrifter, filmer (48)
 • REFERENSER (37)
 • Seliger (5)

-Sök i bloggar

-regelbundna läsare

-sändningar

Förgyllning och patina

Om du älskar åldern effekt, lyx och glitter av guld i det inre - gå, är denna publikation för dig) Nedan hittar du tre master classes på dekorera taket utlopp skum: med förgyllning Potala, akryl guldfärg och med en patina effekt

Innan du börjar att bekanta sig med idéer dekoration och förgyllning Potala takplatta för inredning, jag vill göra en liten, men mycket trevlig utvikning om vår semester, vilket inte är långt borta) Om du ännu inte har beslutat om valet av landet för vila och resor, jag bjuda man tittar på de sidor på webbplatsen - portalen för barn och familjer Kidpassage. Här hittar du en hel del nyttig och intressant information om kurorter och barns läger. En av de artiklar kommer att berätta om underhållning i Turkiet, kommer du att ta reda på vilka attraktioner Antalya (Turkiet) är mycket populära bland turister. Denna webbplats kommer att hjälpa dig att välja land och en plats att koppla av med dina barn, ta en titt)

Låt oss börja med konsten att dekoration, som gör det möjligt att förvandla något föremål i guld. Denna teknik, som kallas förgyllning blad, tillåter oss att skapa en likhet med alla metallytor genom limning tunnaste metallfolien simulerar ädelmetaller. I det inre förgyllning tillämpas som ett sätt att understryka de olika dekorativa element på möbler, tavelramar, delar av frisen, vaser, ljusstakar och andra objekt.

Bladguld simulera olika nyanser Pot gjorda av bronslegeringar, Silver - av aluminium. Potal representerade i ark, scraps ark, samt chips av metallfolier. Relativt nyligen en ny typ av material - så kallade flerfärgade Potal. Dessa nya material expanderar kraftigt möjligheterna för dekoration av olika föremål och ytor med fullheten som visar ädelmetall och dess karakteristiska glans, som passerar från den varma till den kalla skuggan guld, silver månens nyans.

Rosett taket gjord av skum dekorerade av en fullständig formning av gipselement med guldplätering.

Tak sockel 1. Polystyren;

2. Akryl primer fast Maimeri Gesso №617;

3. Potala ljus guldfärg företaget Maimeri;

4. Adhesiv vattenhaltig akryl Mordan;

6. Borsten av mjuka syntet;

7. En liten bit av mjuk vävnad.

Först måste vi förbereda ytan. Att göra likheten av utlopps uttaget av skummet täcker hela ytan av gips utloppsakryl primer. I mitt arbete använder jag akryl primer fast Maimeri Gesso №617.

Basbeläggningen applicerades i två skikt med ett intervall av 30 minuter mellan skikt för att säkerställa fullständig torkning. Också, är nödvändigt denna procedur för att förbereda ytan av sockeln till de limnings fragmenten svettas.

Efter torkning av jorden med en mjuk borste är likformigt applicerat lim. För att göra detta mycket väl lämpad vatten akryl Mordan företaget Maimeri №762.

Limmet appliceras endast till de delar av hylsan, som kommer att dekorerade.

Efter minst 20 minuter på den limmade ytan Potal appliceras med hjälp av en mycket mjuk hand. Rör försiktigt plåten för att täcka alla spåren. Det är nödvändigt att helt täcka hela ytan vara förgyllning. Oroa dig inte om Potali ark tenderar att riva, är det typiskt för denna appliceringsteknik. Ark Potali bättre att försiktigt röra på ytan av en bred mjuk borste syntetmaterial. Vi måste agera mycket noggrant och försiktigt, som redan införts av guld du kan varken flytta eller ta bort utan deformation. Om du arbetar med ett skivmaterial, är det nödvändigt att införa, försöker täcka så mycket som möjligt yta.

Små delar av guld, som regel kvar från de stora bitar av blad. Du kan gå med en mjuk bomullstrasa på den stängda yta Potala, inte mycket pressning.

Sålunda, Potal ligga tätt till substratet. Överskott guld kan avlägsnas enkelt med en icke täckt adhesiva ytan hos paret av borströrelsen.

Rester Potali kan återanvändas.

Efter om Potali till Ditt jobb är inte förmörkade på sin yta, applicera ett skyddande lager av lack. För att skydda förgyllning rekommenderar att du använder shellack lack №763 företag Maimeri.

Efter torkning av lack, är det nödvändigt att polera ytan av förgyllt med en ren mjuk trasa.

Coring utloppsdiameter, som behövs för ljuskronor bas. Tillämpa den bakre delen av uttag lim, ge det att torka enligt instruktionerna och noggrant sätta ett vägguttag till taket. Tak uttag är redo att glädja dig och överraska med sin briljans och glans av dina gäster.

1. ark bladguld - Potali har en mycket fin struktur, de är nästan viktlös. Därför måste du att arbeta med dem mycket noga och försiktigt, eftersom även slarvig andetag kan bära ett ark av svett från handen.

2. Ark Potali bör inte ta sina händer när de håller sig till fingrarna, kvar på huden. För detta ändamål är det bättre att använda en mjuk borste.

3. Vanligtvis dekoratörer har i sina händer en speciell uppsättning av borste för förgyllning, som de använder från ett jobb till ett annat. Denna borste används inte för andra ändamål. De återstående borst smulor av guld inte stör det fortsatta arbetet.

Vi behöver: Ceiling uttag från gips eller polyuretan. Craquelure tvåfassystem i aerosolen, akrylfärg, "OS-guld", en borste gjord av syntetmaterial.

Master-klass Skapa patina effekt

Material som används: de material som används Maimeri italienska företaget, serie IDEA PATINA:

Metalliclack-base №475 - Bronze

Kemisk patina №712 (blå)

Primer-primer för kemisk patina №714

Patina färg №710 (bitumen lack)

Skyddslack för kemisk patina №715

Verktyg för jobbet: en platt borste av mjukt syntet borste syntetisk rund, svamp, pappershanddukar, handskar.

Detta steg rekommenderas för bättre färgvidhäftning till ytan. I detta arbete är det inte nödvändigt att använda speciella primer-primer kan också använda primer, vattenbaserad akrylfärg eller en lämplig färg

Jorden måste vara helt torr.

2. Efter det att ytan har torkat fullständigt, fortsätt till dekoration. Appliceras på hela ytan av vår utlopps metallisk färgbasen.

Vi hade dubbla belagd metalliclack yta, eftersom ett första lager som fastställs ojämnt.

När detta andra skikt applicerades först efter fullständig torkning av den första, det tog ungefär 30 minuter. Också, för bättre tryckfärgsvidhäftning till efterföljande skikt kan vara torka lätt det första skiktet av sandpapper - nulevkoy.

6. Den slutliga fasen av utsmyckning av vår utlopp var fastställande att få effekt med en skyddslack för kemisk patina №715. Det är också möjligt att fixera arbetet med en konventionell klar akryllack eller lack användning i aerosoler.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − = 13