Handdukstork som är bättre att välja

Handdukstork: vilket är bättre? Recensioner, bilder. Vad är bättre att välja en vattenhanddukstork - "Sunerzha" eller "Margaroli"?

Handdukstork för badrummet har länge upphört att vara en enkel anordning, som har en ganska konventionell funktion på grund av de primitiva design. Modern utrustning kännetecknas av hög funktionalitet och snygg design.

Utfrågning av detta arrangemang ganska ofta är användaren ett stålrör som är böjt på flera ställen. Denna anordning utför funktionen av kompensationsslingan temperaturen ändrar det horisontella arrangemanget av stig imponerande längd. Detta system är i varje höghus.

Konsument recensioner om utländska tillverkare

Med tanke på handduken, vatten, vilket är bättre recensioner gör att du kan förstå. När det gäller importerade varor, då som konsumenter inte säga i alla fall, de är lämpliga för inhemska standardsystem. En gemensam diameter risers i våra lägenhetskomplex, vanligtvis lika med storleken på en tum eller 1,4 inches. Utländska standarder kräver anslutning dimensioner 1/2 eller 3/4 tum, vilket tvingar kunderna att köpa ytterligare adaptrar för att utföra installationen arbetar själv.

Om du är intresserad av handdukstork, som är bättre, kommer du att återkoppling hjälpa till att identifiera dig själv. Steel enhet är de billigaste, men de var inte alltid samma kvalitet och metoden för att applicera en skyddande beläggning. Alla anslutningar måste skarvas och inga vassa kanter. Low-end-modeller omfattas nitrocellulosafärger, som inte kan ge absolut skydd mot korrosion. Om du vill välja en kvalitetsprodukt, måste du välja den modell som tillverkades av metoden för polymerisation av metallkonstruktioner. Det bästa alternativet, eftersom köparna säger är polymeriserade modeller som omfattas inte bara utsidan men även inne.

Omdömen av rostfritt stål handdukstork

Den logiska frågan som uppstår med köpare väljer att lagra vatten handduk: "Vilket är bäst?" Konsument recensioner berätta om fördelarna med viss utrustning. Mest hållbara, som understryks av köparna de är produkter tillverkade av rostfritt stål. Du bör dock vara beredd på deras relativt höga kostnader. Vid försäljning kan du hitta produkter med förkromad mässing, som är något mindre på grund av den högre seghet av mässing. Detta underlättar tillverkningen och minskar kostnaderna.

På de tekniska egenskaperna och former av handdukshängare

1

Så du väljer en handduk vatten för ditt hem. Vilka är de bästa (avancerade användarrecensioner på denna fråga finns i artikeln) och vilka kriterier för val? Experter rekommenderar att uppmärksamma utformning och specifikationer för enheten. Du måste välja en enhet som inte är alltför komplicerat monteringsarbete och drift, eftersom dessa kriterier är bland de viktigaste i valet.

Olika tillverkare lösa detta problem på egen hand. När det gäller ryska företag, de släpper ofta av artikeln M-formad eller U-formad. De flesta moderna versionerna är i form av stegar som möjliggör användningen av all baren område för torkning saker. Om du vill köpa en handduk, vatten, vilket är det bästa av ryska, kan du förstå och även efter, anser färgsättning. Det är inte längre begränsad till den traditionella vita glans och krom, men egna färger och matt beläggningar tillverkas i begränsade mängder, eller under ordern. Konsumenten bör förvänta sig på denna högre kostnad jämfört med en konventionell prestanda.

Fördelar med hushållsapparater

Inrikes handdukstorkar har en betydande fördel i jämförelse med utländska analoger. Plus betonade att anordningen har en anpassning av trycket i kylsystemet. Dess nivå är betydligt högre jämfört med utländska. Provtrycket motsvarar 22,5 atmosfär beträffar arbetar, är det lika med 15 atmosfärer, gör det möjligt att erhålla en adekvat säkerhetsmarginal. Om du fortfarande inte kan bestämma, vattnet handduksvärmare vilket företag att välja, kan du uppmärksamma det finska bolaget, den produkt som är känd för god kvalitet, liksom några välkända funktioner.

Delning på de U-formade modeller är 200 millimeter. M-format mönster skiljer sig i denna parameter inom området av 630 millimeter, med avseende på S-formad utföringsform är avståndet mellan axlarna har lika 310 millimeter. Dessa parametrar bör beaktas, det enda sättet du eliminera missförstånd under installationsarbetet, som kommer att bli svårt att eliminera. Konsumenten måste ta hänsyn till den tid som handduk finska utföranden är utformade för att passa ihop med ett stelt system värmerör.

Konsument recensioner på modeller av märket "Sunerzha"

När dagens konsumenter överväger handduk, vatten, vilket är bättre - "Sunerzha" eller "Margaroli", försöker de lösa sig. Hårdvarutillverkare ofta först försedd med en vridmekanism med vilket anordningen kan roteras 180 grader. Enligt användarna är den här funktionen mycket bekvämt, men när du väljer måste korrekt beräkna om badrum handdukshängare dimensioner gör det möjligt att röra sig fritt. Den här egenskapen kan inte alltid kallas positiv, eftersom den roterande struktur ger förmågan att motstå en stationär imponerande tyngd. Tillverkaren nämner en största massa som kan påverka anordningen inom 5 kg.

Om du ta upp frågan om vad vatten är bättre att välja en handdukshängare, bör du vara uppmärksam på modellen utrustad med avstängningsventiler. Enligt användarna, kan de lätt underhållas utrustning, med övertrycket. Du kan enkelt eliminera luftfickor, vilket säkerställer jämn uppvärmning utmed längden av anordningen. Du måste komma ihåg att kvaliteten på vattnet som används i hushållsvattenförsörjningssystem, är inte den bästa. Den tidigare nämnda anordningen producerar en tillverkare, den inre ytan av vilken är i stånd att motstå effekterna av korrosion.

Vid försäljning hittar du modeller av rostfritt stål: målat, polerad eller kromat. Om du vill välja en produkt tillverkare "Sunerzha", men vill spara pengar, konsumenterna uppmanas att föredra alternativ färgade handduk. I motsats till den polerade, de skiljer sig mindre imponerande kostnad.

Recensioner av handdukstorkar varumärke "Margaroli"

Vid försäljningsstället i ett stort sortiment presenterade idag handduk vatten. Vilket är bäst, kommer ett foto kan du förstå. Om du bestämmer dig för att välja de ovan nämnda produkter, är det inte nödvändigt att köpa utrustning som gjorts av icke-järnmetaller, nämligen aluminium, koppar eller mässing, eftersom dessa material är underlägsna i servicetiden. Erfarna användare ger råd som är att produkter av rostfritt stål är mer hållbara. Om du bestämmer dig för att välja en sådan modell, bör det noteras att sådana varor ofta förfalskas. För att inte köra in i en låg kvalitet utrustning, bör vara väl att undersöka svetsarna som kräver skriftligt bevis på ursprunget av enheten.

Om du är intresserad av är handduken varmare vatten i rostfritt stål, vilket är bättre, kan du förstå först efter visuell inspektion och tillgång till handlingar. Om du föredrar att tillverkare "Margaroli", bör du vara uppmärksam på de alternativ av svarta metaller. Enligt användarna är den mest lämpade för arrangemanget av landet hus värmesystemet. Detta beror på det faktum att verksamheten i badrummen i flerbostadshus sådana anordningar korroderade korrosion, igensatt med alla typer av föroreningar, inklusive salter, som finns i kylvätskan.

Vad är vattnet handduksvärmare bättre lära sig att välja rätt

Handdukstork för badrummet - modern utrustning, som kännetecknas av flera funktioner och snygg design. Vatten strukturer är en integrerad del av standardutrustningen badrum. För att besvara frågan om vilken vatten handdukstork är bättre att överväga vilka typer och egenskaper hos de olika modellerna.

Krav för vattenledningar

Badrum - den mest fuktig plats i huset och lägenheten, så det är nödvändigt att tillhandahålla ytterligare uppvärmning av rummet. Handduks hjälper till att snabbt torra handdukar eller linne, förhindrar mögel och eliminerar fuktig golv och väggar. Dessutom de nuvarande modellerna är elegant inredning av interiören badrummet, eftersom progressiva designers arbetar ständigt på utseendet på enheterna.

Vatten handduk som standard har en krökt rör, i mitten av vilken varmvattnet cirkulerar. Om vattnet slutar cirkulerar, är produkten operationen stoppas. Välja vatten handdukstork, måste vi först ta hänsyn till graden av trycket i rören. Under aktuella byggregler och kraven enligt GOST, vattentrycket i ventilerna vattenintag - mer än 6 atm.

Vattentrycket i rören av hus kan vara 2,5-7,5 ATM. Figur beror på platsen för konstruktion, kvalitet kommunikation och antalet våningar i byggnaden. I privata hem trycket i rören är vanligtvis 2-3 atm. Därför innan de köper ska lära VVS systemets prestanda och lägga till det resulterande värdet av flera positioner på tryckstötar.

Efficacy handduk varmare vatten beror på fyrkantröret svep. Den ursprungliga strukturen i form av trappor har förmågan att ge den maximala mängden av värme och kan lätt stå vattenhammare. När du väljer en torktumlare är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt diametern av röret. I vissa fall är en speciell adapter krävs för montering och anslutning av värmaren.

De viktigaste kriterierna för val av vatten modell

Badrum renovering handlar om att ersätta föråldrad sanitär utrustning, inklusive handdukstorkar, som är anslutna till varmvattensystemet (VV) eller upphettning. När du väljer värmaren som ska utvärderas inte bara visuella intryck produkter, men även materialhållfasthet.

Inte varje handdukstork modell tål vanliga arbetstryckskillnader som uppstår i centralvärmesystem av hus. Det är värt att överväga att topptrycken i rören kan vara upp till 10 atm. Därför är det viktigt att veta vad de specifikationer och funktioner i värmaren är det nödvändigt att uppmärksamma i första hand.

Viktigt är korrekt installation av den köpta vatten handdukstork. I de flesta fall är installationen designen utförs innan efterarbete efterbehandling i badrummet. Detta sparar ekonomi och tid spenderas på installationsarbetet. Många installationsproblem lättare att lösa med hjälp av de senaste elektriska modeller.

utseende handduk

Formen på handduken vatten-typ kan delas in i flera olika typer. Standardmodellerna är värmare som har ett krökt rör. Utåt kan de likna bokstaven "P" eller "M".

Under de senaste åren, blir allt populärare modell modern uppvärmning mönster av ovanliga storlekar och former. För utformningen av moderna interiörer konsumenterna alltmer överväger en modell av progressiv design, till exempel i en sicksack eller stege representerade tillverkare i olika versioner.

Det rekommenderas att välja en torkanordning där antalet galgar kommer att motsvara antalet människor som bor i huset. Avståndet mellan de galgar bör vara tillräcklig.

Tillgängliga för konsumenter uppgraderad modell, som kan ha ytterligare funktionalitet såsom hyllor. Idag populärare designer typer av torkar som kan ha den ursprungliga formen. I detta fall skulle enheten vara praktiska elegant inredning i badrummet, lägga till en ljus och unik touch till det inre eller framhäva en viss stil.

Således erbjuder den moderna marknaden ett brett utbud av modeller av olika former av vattenhanddukstorkar:

Förutom standardmodeller av varmvattenberedare för badrummet, konsumenterna erbjuds en exklusiv design modeller. De kännetecknas av invecklade unik design.

Utformningen av de ursprungliga formerna ibland läggs till hyllan eller särskilda krokar. Visuella intryck och praktiska återspeglas i kostnaden för handdukstork.

Vad är materialet tillverknings är bättre

Under valet av enhetstyp vattenuppvärmning bör inte bara fokusera på de tekniska egenskaperna och formen på produkten. Viktigt är den gjord av något material. I produktionsprocessen vatten handduken användes följande material:

  • rostfritt stål;
  • svart stål;
  • järnfri metall (mässing, koppar, aluminium).

Det finns krom, polerad och målad med vattenhanddukstorkar. Om ägaren av ett hus eller lägenhet beslutat att ändra uppvärmningsanordningen i badrummet, är han intresserad av vilket material är bäst att välja värmaren för torkning handdukar och sängkläder. För att göra rätt val, vi analyserar de funktioner och egenskaper hos de vatten konstruktioner av olika material.

från vanliga Devices stål

Stål - en legering av järn med kol och andra element. Specifikationer och egenskaper hos stålet beror på de ytterligare komponenterna. Tillförlitlig handduk av fast svart stål är praktiskt taget inte skiljer sig från strukturerna för det konventionella rostfritt stål. Stål radiatorer utmärkt ledare av värme och täcks på utsidan med ett speciellt lager som skyddar mot korrosion.

Vatten Värmeelement av järn, anses mest budgetalternativ och är idealisk för användare som vill spara. Brist på modeller av detta slag - en relativt kort tids användning av produkten. Om efter reparationen du inte har en betydande belopp, medan järnet enheten - det bästa alternativet.

Handduksvärmare av järn och dess legeringar är lämpade för hus på landsbygden som har autonoma värmesystem. Faktum är att i platt radiator av detta material kommer att rosta, är igensättning av föroreningar och salter avsatta dagligen på de inre väggarna i röret. Detta reducerar signifikant livslängden för anordningen, så experter inte rekommenderar anslutning av vattenenheten av stål till det centraliserade värmesystemet.

rostfritt stål handdukstorkar

Uppvärmningsanordningar för badrum, tillverkade av rostfritt stål - är tillförlitliga enheter som kommer att pågå en lång tid ägare. De främsta fördelarna med rostfritt handduk innefattar deras egenskap att motstå högt tryck och korrosionsbeständighet. modeller av rostfritt stål har utmärkt värmeledningsförmåga.

den höga kostnaden för tillverkning kan bero på brister i handdukstorkar. För det pris de är flera gånger dyrare än konstruktioner av stål och koppar. I dagens marknad kan du hitta en budget analog radiator - handdukstork, målade under rostfritt stål. Produkt negativ - med frekvent användning, snabbt förlorar sin tilltalande utseende.

Oavsett kvaliteten på vatten radiator rostfritt stål kommer att hålla fast under en lång tid. Det finns krom, polerade och målade vatten, rostfritt stål handdukstorkar. Kylaren av stål lång fest för sin tilltalande utseende, väljer krom modeller av inhemska eller importerade produkter.

Handduk tillverkad i mässing rör, är "gyllene medelvägen" mellan de två typerna av radiatorer stål. Materialet har en attraktiv gyllene färg, som ger det de komponenter som ingår i kompositionen. Mässingslegering innehåller koppar och zink, ofta med blandningar av järn, aluminium, tenn och andra element. Detta är den vanligaste kopparlegering, vari plasticitet.

Vatten handduk gjord av mässing eller koppar kan inte påverkas av korrosion, är lite dyrare än liknande produkter från rostfritt stål. Det högsta tillåtna trycket, som kan motstå en sådan mässing eller koppar kylfläns - 6 bar. I samband med den här funktionen, de är perfekt för installation i hemmen, där vattentrycket är vanligtvis mindre än 3-4 atmosfärer.

Välj metoden för fastsättning av handdukstork

Det viktiga som du vill leta efter när du väljer en vatten radiator för badrummet, är en metod för montering och installation. Även om installationen inte är en mycket svår uppgift för korrekt installation krävs för att locka en professionell. Fackmannen inte bara kompetent utföra installationen av enheten, men också för att bevara tillverkarens garanti.

Alla typer av vattenhanddukstorkar är anslutna till stammarna, eftersom de måste vara ansluten till det existerande vattenförsörjningssystemet. Fäst dem oftast på väggen, åtminstone på väggen tillsammans med golvet. installationsalternativ beror på den specifika modellen och den föredragna installationsalternativ.

När du väljer mellan bindningen till golvet eller väggen av hyresgäster i flerbostadshus ofta föredrar väggmontering. Detta är idealiskt för rum med begränsat utrymme.

I små stora badrum en sådan struktur skulle kunna ske hållare för handdukar. Om badrum kakel fodrad med den nedre delen av väggarna, kan handdukstork installeras över eller under gränsen, eller för att köpa en enhet som kan monteras på väggen badrum med en nivåskillnad.

Monterad mot en vägg utomhus handdukstork kan tjäna som ytterligare utrymme uppvärmning och kontaktlös torkning. Till exempel kan placeras över vattnet radiator handduk badlakan. I denna varma luft stiger från anordningen är att torka vatten våt handduk. Bath kommer att se mer attraktiva än hängde på väggarna i hennes saker.

Nackdelar golvet handdukstork: det är inte lämplig för ett litet badrum, och kräver ytterligare reparationer.

Välja vatten handduksvärmare, måste du ta hänsyn till sättet att utforma anslutning. Det finns 3 grundläggande typer av anslutningar:

  • Lateral. Det används för vertikalt långsträckta enheter. Detta är den mest mångsidiga metoden lämpar sig för vanliga ormar, system med "försänkta" rör och enskilda Stegar modeller.
  • Bottenanslutning. Kräver luftningsskruven och normalt tryck varmvatten. Lämplig för övergripande mönster, som ofta används i steget stege.
  • Diagonal. Denna anslutningsmetod tillhandahåller en effektiv vattencirkulation, kräver ytterligare rördragning. Lämplig för stora strukturer, stegar och deras modifieringar.

En av de mest populära typer - uppvärmningsanordning med en sidoanslutning. Sådana modeller är efterfrågade på grund av särdragen hos anordningen och enkel anslutning av enheten till vattenförsörjningen. När du köper en handdukstork sida vara medveten om att vissa modeller inte är lämpliga för vanliga nationella system.

En vanlig diameter risers i flerbostadshus - 1 eller 1,4 inches. Enligt utländska standarder, anslutningsmått är 3/4 tum eller 1,5. Om du har köpt en handdukstork med sådana dimensioner, är det nödvändigt att köpa en speciell adapter, som för att utföra installationsarbetet.

Utformningen och storleken på handduken

Badrum i varje stil, kan du välja vattnet handduksvärmare, som harmoniskt passa in i den omgivande inredningen. Stort urval av instrument gör det möjligt att välja rätt version av produkten under den klassiska, ultramoderna och andra stilistiska riktningar. En betydande roll vid val av vilken drar till sig uppmärksamhet för torkning handdukar apparat drar det yttre höljet av artikeln.

Många moderna tillverkare föredrar att använda för att täcka vatten handduk varmare i dag populära material - krom och polerad mässing. Om du vill skapa en exklusiv inredning, kan du välja en modell designer radiator design med effekten av antika guld, brons, borstad nickel och andra. Det viktigaste kriteriet - att matcha stilen på utvalda handdukstork badrum.

Vattenradiatorer för torkning kan innefatta ytterligare element. Denna hylla för förvaring av bad tillbehör, krokar för kläder och rockar och så vidare. D. Pre avgöra om det finns ett behov av sådana tillsatser, eftersom varje ytterligare funktion ökar den slutliga kostnaden för enheten.

Det är nödvändigt att uppmärksamma inte bara på utformningen av uppvärmningsanordningen, utan även på storleken på produkten. Oavsett hur många handdukar kan samtidigt torka på kylaren och kommer inte att förstöra om skrymmande design estetik i rummet.

Observera att handduken med stor ytarea och snabbare värma upp torkade lakan och handdukar. Om din plan är inte bara att torka handdukar, men också för att värma badrummet, uppmärksamma de större konstruktions radiatorer.

Ytterligare funktioner av enheter

Moderna vattenhanddukstorkar - energieffektiva apparater som är gynnsamma för att permanent lämna i PÅ-tillståndet. Detta beror på det faktum att värmeelementet är initialt kall temperatur erfordras, mycket större än den som krävs för att bibehålla värmen redan uppvärmd anordning.

Närvaro timer kan du ställa in ett program som innehåller handduken varmare vatten innan du tar ett bad eller dusch. Med denna handduk blir varm när den behövs. Växlar och timers kan byggas in eller fungera som en praktisk separat alternativ. Vissa modeller är utrustade med en termostat för att hålla önskad temperatur av instrumentet i enlighet med dina önskemål.

Välj tillverkare: inhemsk eller importerad

Hög efterfrågan i dagens marknad av radiatorer används som en handduk inhemska tillverkare och utländska motsvarigheter. Från importerade modeller förtjänar särskild uppmärksamhet av italienska, tyska och finska varumärken.

När du väljer en handdukstork för att beakta det faktum att produkterna från europeiska tillverkare är främst avsedda för att ansluta radiatorn till värmesystemet. Produktions inhemska producenter fokuserade vanligtvis på anslutningsstrukturen till en centraliserad varmvattentillförselsystem.

Europeiska producenterna tar inte hänsyn till kvaliteten på de cirkulerande vatten rännor och användas som en tunnväggig stålmaterial. I detta fall innervägg radiatorn i allmänhet inte har någon korrosionsbeläggning.

För varmvattenförsörjning, används vatten, inom vilket det finns mekanisk fjädring, salt och kemiska föroreningar. Dessa element bidrar till utseendet på korrosion och uppslamningen avsätts på väggarna i den anordning för att minska den inre diametern på röret. Detta är särskilt negativ effekt på produktutrymmet kurvor.

Kommer från kranvatten inte innehåller syre och värmeöverföringsvätskan från pannan berikas av dem, och det är därför många väljer handduk inhemsk produktion, som är anpassade till villkoren i vår kommunikation.

Hög ranking och popularitet av vattenhanddukstorkar av rostfritt stål har orsakat uppkomsten av många förfalskningar. Låg kvalitet metall är känslig för en mängd olika föroreningar och snabbt förlorar sina operativa egenskaper och blir oanvändbart. För att gardera sig mot dålig kvalitet, är det nödvändigt att ge företräde åt beprövade och pålitliga tillverkare.

Förutom välkända märken på marknaden arbetar med företagets budget alternativ handduk som strikt övervaka kvaliteten på produkterna.

Vatten ändringar: det viktiga punkter val

Om du vill köpa den mest kostnadseffektiva och relativt billig modell, är det bättre att stoppa valet på en standard M-formad eller U-formade produkter. De är perfekta för att dekorera ett litet badrum. För att installera ett sådant vatten konstruktion behöver du inte att föda upp eller ändra röret. För torkning handduk är tillräckligt för att ansluta den till rörledningen.

För att torka ett stort antal handdukar och sängkläder, samt att värma upp rummet, välja en modell med ett ganska brett rör. Företrädesvis de är gjorda av korrosions- och nötningsbeständigt rostfritt stål. Handdukstork under köpet vara noga med att fråga på vilket sätt ansluten enhet. Modeller som ser ut som en vanlig radiator kan enbart anslutas till värmesystemet.

När man väljer den optimala modellen för vatten handdukstork bör ägna särskild uppmärksamhet åt att se att den inte ger efter för korrosion, kunna motstå plötsliga tryckfall, och olika typer av hammering. Om du har ingen aning om funktionerna i installationen av dessa produkter, är det rekommenderat att anlita proffs. Detta gör att du slipper att genomföra åter reparation i händelse av fel på utformningen av anläggningen.

Att köpa hög kvalitet och hållbara vatten handdukstork, uppmärksamma beläggningsprodukter, genomförande av svetsfogar och gängor på ändarna. Det skadar aldrig att kontrollera tillgängligheten för de relevanta certifikat för de köpta produkterna. Förutom garantikortet i satsen ska förvaras sanitära kort med namnet på tillverkaren.

Video rekommendation köpare handduk

Clip att bekanta sig med det övergripande valet aspekter:

Vi har försökt att ge dig en allmän uppfattning om vattnet handduksvärmare, vilket kommer att bidra till valet av den optimala modellen. Med tanke på materialet tillverknings graden av stabilitet av produkten till korrosiva processer, specifikationer och funktioner i instrumentet, kommer du att kunna välja den optimala modellen handdukstork.

Experter hjälpa dig att välja mellan de två modellerna från olika tillverkare. Välj mellan en handdukstork företaget Elite Model Metal Creek och handdukstork Sunerzha modell Elegy. Den första tillverkaren jag vet inte, men priset, funktioner och garantier nöjda. Sunerzha en granne står, sade han bra. Vem vet, hjälp med valet.

När du väljer en handdukstork i vår lägenhet, jag gillar någon flicka i första hand baserat på dess utseende. Jag tänker i moderna lägenheter är mest lämpliga alternativ för rostfritt stål. De ser bra ut, kommer att pågå en mycket lång tid, och du kan välja någon önskad form. Tja, installation, jag litar fortfarande yrkesverksamma, inte en kvinna verksamhet.

Handdukstork - ont ämne för mig. När flyttat in i en ny lägenhet, var vi redan i badrummet installerade krom handduksvärmare. Han vatten, värmer bra, ganska snabbt, men det finns en stor nackdel: Jag kan inte torka den bra grejer. Han förstör dem. Saker och ting "svetsas" till honom, de är blanka flingor, ibland mörka spår av denna torktumlare.

Internet uppslagsverk på arrangemang av tekniskt underhåll av nät

Att välja en handdukstork

När dekorera badrum - du behöver, skulle jag säga, nödvändig sak är en handdukstork. När allt dra nytta av det verkligen en hel del - det är torka din utrustning, varmt rum (och han gör det riktigt bra), om det finns en handdukstork är framväxten av svampen på väggarna minskar avsevärt. I allmänhet måste du lägga den (se till att läsa artikeln - INSTALLATION AV torktumlare), Men som en att välja riktigt fråga, reste jag mig när du väljer ett gäng olika butiker och nu föra dig användbar information ...

För att starta ett litet definition.

Handdukstork - denna uppvärmningsanordning, som främst används i badrummet (torktumlare - handdukar, samt att värma badrummet). Är ett böjda rör av krom eller icke-järnmetaller, är ansluten till det varma vattnet i huvud (varm riser). Om varmvatten i byggnaden inte är närvarande, kan den tillämpas hårtork som uppvärms med el.

När du väljer en handdukstork är nödvändigt för att lösa flera problem.

1) Typ av anslutning

4) Pris - kvalitet

Och nu mer i detalj ...

1) Typ av anslutning handdukstork

När jag skriver detta, finns det två huvudsakliga sätt att ansluta - är huvud riser varmvatten och el (på vanligt uttag). I rättvisa bör det noteras att nu börjar visas den tredje slag - i kombination (han utför funktionen och flödet av elektrisk och handdukstork).

Genomflöde (eller vattenhaltig) handduk - ympningen, är ansluten till varmvattenrören och varmt vatten är från denna. I stora byggnader cirkulerar vattnet genom rören, så stigrör och handdukstork är alltid varm.

- inte använda el

- Om det inte finns inget varmvatten - respektive kallt

- ett begränsat monteringsutrymme, för att uttrycka någon inte bara behöver dra röret, och det är inte alltid möjligt. Och om du lånar röret inte är korrekt, det kommer inte att värmas upp, eller kommer men mycket sjuk.

Elektriska handdukstork - blir allt populärare, ligger främst i hem där det finns inget varmvatten (Det är som "Chrusjtjov" hem, etc.). Den kraschar in i huvudvattenrörsystemet - för uppvärmning av vatten med användning av TEN inuti som värmer vätskan som är fylld handduk (vanligtvis olja) - då detta värme överföres till väggarna.

- inte är beroende av vatten röranslutningar heta inte behövs

- kan installeras var som helst, inte bara i badrummet, men också i köket till exempel.

- Elförbrukning, även lite, som försäkrade tillverkare 150 - 200 watt, men ändå!

- i våtutrymmen måste uppfylla kraven för placering av elektriska apparater, lite rörd i denna artikel - om butiker i badrummet (krävs läsa om överväger en elektrisk version).

En kort video på den elektriska handdukstork

kombinerad handdukstork - detta alternativ kombinerar fördelarna med flödet och de elektriska plussidan torkar, som är anslutna till en central vattentillförselsystem, varmvatten men om inte, kan den anslutas till utloppet. Nackdelar - det är något som inte är så vanligt på hyllorna i staden, en relativt ny produkt.

Nu ska vi prata lite om formen, då som de säger killarna på smak och färg. Handdukstorkar är tiotals om inte hundratals olika former och storlekar. Men måste du förstå mer handdukstork - desto bättre värme och torkning av tvätt. Därför råder jag dig att välja den så kallade stege (gjord i form av trappor). Tvätten kan placeras direkt på en stationär torktumlare. Ja, och badrummet värmer det bättre tack vare sitt område.

Om du inte gillar stegen du kan ta - M-formad version, mindre praktisk, men billigare. Det finns modeller där ytterligare klädhållare är monterade på röret, vilket ökar användningsområdet.

Det finns en form häftklamrar (eller till och med kallade - hästsko) - De är billigast, men också de mest dumma - killarna är verkligen inte praktiska. Bara ett enda rör, som är böjd radiellt i konsolen, lämpar sig för att torka en handduk, här är ett exempel på att titta på fotot.

I allmänhet finns det mycket många former, även i form av en cirkel, en triangel etc. När du väljer formuläret behöver du tydligt förstå, ju mer skenor och skivor desto större torkare.

Det viktigaste i handduksvärmaren är materialet, eftersom det är en riktig garanti för ett långt arbete utan ersättning. Som regel är alla handduksstänger gjorda av olika metaller. Men du behöver bara ta kvalitetsalternativ.

När du köper en lägenhet, som regel - du är normal metall alternativ, eller vem du handduk gjord av rostfritt stål, och ännu mer kommer inte att sätta ut av koppar eller mässing. Detta är ett konventionellt böjt rör, målat med vanlig färg. Utseende av torken, och prestandan är dålig, så det är i en deponi (till överlämnande till närmaste intag av metaller), och ställa in den normala och estetiska.

Vanligt stål - Det finns modeller från vanligt stål, som regel är toppen täckt med krom. Sådana alternativ är de billigaste, men också de kortlivade, under påverkan av vatten så händer handduksvärmare snabbt och börjar läcka. Genomsnittlig livslängd är 5 år.

Rostfritt stål - liksom från vanligt stål finns det varianter krom, men det är också målade. Dessa alternativ varar mycket längre, på grund av att de är svagt utsatta för vatten. Livslängd från 10 till 15 år.

Koppar, mässing eller aluminium uppvärmda handduksskenor Är de mest praktiska modellerna när det gäller vattenbeständighet. De rostar väldigt mycket, och kan därför vara upp till 25 år. Men i sådana typer av problem är handduksskenor från sådana material de mest bräckliga, deformeras även vid den minsta ansträngningen, så du måste vara mycket försiktig med dem.

En liten video på materialet och formen

Slutpunkten i vår artikel. Och så, vilken typ av handduksvärmare motsvarar priskvaliteten? Mitt val - turnerat många affärer, jag kom till slutsatsen att torken bör vara - tillverkad i rostfritt stål (eftersom vanligt stål inte är praktiskt, men billigt, och koppar, mässing, aluminium - dyrt och mycket bräcklig) av sådana optioner från fem års garanti, bör ske i form av trappor (på grund av dess praktiska) och måste vara ansluten till en konventionell riser varmvatten, gjorde elektriska varianter inte intresserar mig.

Sammanfattningsvis vill jag säga att detta är vad jag köpte, mycket nöjd, det ser bra ut! Jag rådde också en vän, han är också nöjd! Sådana handdukvärmare är också praktiska eftersom du med det kan släppa ett luftpropp när som helst (var noga med att läsa den här artikeln).

Och det är det, jag tror att min stora artikel verkligen hjälpte dig.

    Alexandra 12 augusti, 2014 11:11

Mycket hjälpsam artikel tack! Är också inför valet av handdukstork, och jag har en fråga - alla säljare är säker på att det rostfria stålet, även gemensamt av "svart" stål utseende och bara inte berätta! Finns det ett sätt att testa rostfritt stål, precis i butiken?

Alexandra, en mycket bra fråga, jag ska försöka skriva en separat artikel /

LÄS!

Det bästa valet är elektrisk sötningsmedel, köp inte vatten, då kan det hända att det händer.

Dessa alternativ varar mycket längre, på grund av att de är svagt utsatta för vatten. Livslängd från 10 till 15 år.

Så jag gick så nyligen till en närbutik av hushållsartiklar. Och det finns också ett överraskande stort urval av alla slags olika handduksvärmare. Säljaren försökte förklara hur man skiljer sig från den andra, men från första gången förstod jag inte helt. Du måste först mäta i badrummet alla dimensioner - hur mycket att returera från badrummet, hur mycket från dörren, vilken höjd erhålls? Och bara sedan gå för att välja rätt alternativ.

En sådan design ökar tillförlitligheten och effektiviteten hos hela systemet, men för den kvalitativa driften av en sådan uppvärmd handduksvärmare krävs att värmesystemet har ett tillräckligt högt tryck.

Connoisseurs hjälper mig att välja mellan två modeller från olika tillverkare. Jag väljer mellan handduksföretaget Elite Metal modell Brook och handduksstorken Sounerge model elegy. Jag känner inte till den första tillverkaren, men priset, egenskaper och garantier kostym. Sounerge står vid sin granne, säger en bra. Vem vet, hjälp med valet.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 11 = 13