Hängande torktumlare Tak

torktumlare Tak - Översikt av produkter i design, material, metoder för installation och kostnads

Även på den rymliga balkongen eller loggia är ibland svårt att hänga ut tvätten på tork. Ofta beror detta på området för blockering saker. En bra lösning skulle placera på balkongen taket torktumlare. Konstruktionen som helhet inte tar upp mycket plats, enkel att installera. Om du är osäker, om torken behöver ett tak, det måste först läsa recensioner om det (vissa tror att torken är snabbare än att använda ett rep). Lär dig mer om funktionerna i tillämpningen.

Sorter tak torktumlare

Det finns stilla, glidande, vikning och produkttyper mönster creeper (vissa enheter har lameller som är upphängda med en sladd). En första utföringsform består av artiklar fästa vid takbeslag, som är fixerade sladdar eller stavar. Stationära modeller kommer inte att vika eller delvis. Skjut alternativ är kompakt. De består av fasta och flyttbara enheter. Efter fastställande av det första elementet i tork strängar kan dras, fixerades på den motsatta väggen med löstagbara delar.

Folding modeller kännetecknas av liten storlek, så hänga tvätten visar sig mycket lätt. Enheterna är idealiska för dem som inte har möjlighet att placera stationära produkter. Stavar och fast i hållaren isär som ett dragspel. Vid behov kan det vikas struktur och därmed frigöra utrymme på balkongen eller i rummet.

Mycket populär kryp modell. Deras främsta kvalitet - lätt, ingen slack. Ranka består av ihåliga plast eller metallrör, inuti vilken den sträckta repet. Konstruktionen är fast i taket med hjälp av speciella konsoler och block. Dess höjd kan justeras. Tack vare den unika form av hastighet, kommer kläder torkning ske mycket snabbt.

I fallet med den planerade installationen reparation struktur är bäst uppskjuten. Kom ihåg att under installationen av taket i torktumlaren ska vara helt färdiga väggar och tak. Markera den punkt där enheten kommer att fastställas. Gör uppmärkning med konsoler: bifoga dem till ytan och dra en punkt. Borra hål, sätt i pluggarna i dem. Nästa bultade fästen med rullar.

För vissa modeller, måste du åtgärda ribban för höjdjustering. För att göra detta, på väggen, bestämma dess läge. objektet ofta fast på ett avstånd av ca 1,5 meter från golvet. Baren måste säkras med skruvar. Slutskedet av installationen är att dra i snöret genom konsolen med rullar. Gång justerades till längden av repet, är det nödvändigt att fastställa höjden på konsol lås.

Tak torktumlare på balkongen kan ha olika former och storlekar. Generellt är modeller tillverkade av rostfritt stål, aluminium. Dessutom finns sorter av underkläder torkar av plast. Information om strukturer kan beläggas med särskilda föreningar som ger skydd mot korrosion, rost. Mycket populära produkter är tyska, italienska och belgiska producenterna.

Tak hänga torka tvätt av denna typ kan vara på en balkong, loggia och direkt i lägenheten (i badrummet, barn, till exempel). Häng tvätten är mycket enkelt, det kommer att torka taket och inte störa någon:

 • modellnamn: DOGRULAR SP1505;
 • Pris: 799 p;.
 • egenskaper: maximal belastning - 10 kg material - metall, plast, vikt - 2,1 kg;
 • fördelar: flexibilitet, lågt pris;
 • nackdelar: nej.

1

Original alternativ är att modellera Gimi Lift 160 (det kan beställas per post eller via webbshop profilen), som är fäst på väggen och taket. Efter installationen kan stången sänkas vid varje lämplig höjd:

 • Modellnamn: Gimi Lift 160;
 • Pris: 1 763 p;.
 • egenskaper: maximal belastning - 15 kg material - stål belagd med epoxipulver, vikt - 3,36 kg, dimensioner - 160h43h135 cm;
 • fördelar: en enkel mekanism, kompakthet, mångsidighet;
 • Nackdelar: inte alla nöjda med priset.

Du kan köpa ett hänge design från "LakMet" av plaströr. Denna torktumlare tak är mycket kompakt, så det kan säkert monteras i ett trångt badrum:

 • modellnamn: LakMet vine tvätt tak vit 50h40h2000 mm;
 • Pris: 609 p;.
 • egenskaper: är av plast rullar med konsoler, de fixeringskonsolen 5 barer, den maximala belastnings - 15 kg material - stål, plast, textilier;
 • fördelar: en enkel mekanism;
 • nackdelar: nej.

Du kan köpa billiga tak torkar tvätt på balkongen av dessa produkter i en intressant design. Om din stad är Moskva eller S: t Petersburg, är ofta gratis leverans av varor. Modellen, i allmänhet, är en mångsidig och praktisk:

 • modellnamn: LakMet "Liana" tak white 50h40h1600 mm;
 • pris: 529 p;.
 • Funktioner: 2 har fästet 5 stavar, diameter 1,2 cm, material - stål, plast, textilier;
 • fördelar: en enkel mekanism, kompakt storlek;
 • nackdelar: nej.

Denna modell från den italienska tillverkaren är olika optimala mängden strängar, mycket lätt att använda, praktisk, slitstark. Det finns en vikmekanism (dess egenskaper kan ses på bilden), genom vilken saken inte tar mycket plats:

 • Modellnamn: Gimi «Lyft 100" för vägg- och tak;
 • Pris: 1 029 p;.
 • egenskaper: storlek Ovikt - 100h135h43 cm, i materialet - metall, metall strängar 6 är 100 cm lång kan motstå upp till 15 kg kroppsvikt;
 • fördelar: en enkel mekanism, kompakt storlek;
 • Nackdelar: inte alla nöjda med priset.

I fallet med ett mindre rum bör ge företräde åt en fällbara torktumlare. Följande specifika utföringsformen av anordningen skiljer sig mekanismen "dragspel", närvaron av särskilda automatiserade system. Modellen kan användas för lagring. För att göra detta genom att placera strukturen i omklädningsrummet, hänga den på en galge med kläder:

 • Modellnamn: Alcona ASB-602 Silver (lager eller försäljning i butiken för att köpa en billig produkt);
 • Pris: 11500 p;.
 • egenskaper: kapacitet - 120 V, material - metall, plast, sänka längd - 1400 mm, belastning - 35 kg, kan drivas vid en temperatur av från -20 till 40 grader, det finns fyra teleskopstång, en rörformig motor, strömskydd, överhettning;
 • fördelar: låg ljudnivå, liten fotavtryck, lång livslängd;
 • Nackdelar: höga kostnader.

Ett annat alternativ från företaget "Alcona" universella enheter finns i specialaffärer. Den kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet. Höga kostnader hindrar inte enheten att vara populär. Detta beror på ett antal funktioner:

 • Modellnamn: Alcona ASB-602 Champagne;
 • Pris: 13500 p;.
 • Specifikationer: avtopodema integrerade funktioner, belysning, kraft - 120, Material - aluminium och plast, sänka längd - 1400 mm, last - 35 kg, kan drivas vid en temperatur av från -20 till 40 grader, det finns fyra teleskopstång, en rörmotor, det nuvarande skyddet, överhettning;
 • fördelar: inget buller, har en liten storlek;
 • nackdelar: relativt dyr anordning.

Bland glid strukturer är att ge en kompakt modell av den kinesiska tillverkaren Gimi. Produkten kombineras med nästan alla inredningar balkong, förenklar processen att hänga kläder, ett rimligt pris:

 • Modellnamn: Gimi Rotor-6 NY;
 • Pris: 1 088 p;.
 • egenskaper: vikt - 772 g, tillförlitliga elektriska delar är förenade genom svetsning, material - stål och plast, för monterade säkerhet skyddspluggar och mössor, längden i ovikt skick - 21 m;
 • pros: kompakt;
 • nackdelar: nej.

Tillförlitlig vid användning av enheten är den modell från den belgiska tillverkaren Brabantia. Företaget har utvecklat en stark mekanism för horisontell montering, tack vare vilken mönstret kan placeras på en hel del av våt saker:

 • modellnamn: Dryer Brabantia vit från vitt;
 • Pris: 2990 p;.
 • egenskaper: bredd - 71 cm, vikt - 772 gram, material - metall och plast, i förankringar närvarande skyddande beläggning av ett mjukt material, som skyddar ytan från skada;
 • pros: kompakt;
 • nackdelar: nej.

Hur man väljer en torktumlare för tvätt tak

Oavsett vilken modell köps, är det viktigt att beakta ett antal rekommendationer för sökning. Detta kommer att skydda dig från ytterligare obehagliga konsekvenser av manöverdon. Innan du köper uppmärksamma:

 1. Dimensioner konstruktion i hopvikt tillstånd. Enheten måste placeras så att dess dimensioner inte stör öppnandet av fönster och dörrar. Dessutom skall anordningen kapaciteten att bestämmas av längden av rören, och rep.
 2. produktmaterial. Objekt måste göras från högkvalitativ plast eller metall. Kontrollera att de inte fanns några sprickor, chips, färgfläckar. byggelement bör utföras i enlighet med form av geometri.
 3. Rod för att hänga saker. Ge företräde åt produkter tillverkade av rostfritt stål. De anses vara den mest hållbara.

recensioner

Jag har två små barn, men det finns en sådan "mirakel" lärt ungefär ett år sedan (min man föreslog). Jag raderar mycket och ofta, så det är besvärligt att hänga tvätt på en gång på konventionella linor. Saker är inte helt torka ut. Nu använder jag vinstockar. Mycket bekvämt och även inredningen inte förstöra. Alltför tunga saker ska inte hänga, eftersom det skulle kunna flyga bort repet med hjul. Men det är OK, allt är lätt att installera i dess ställe.

Jag har denna sak installerad i badrummet. Mycket nöjd. Men jag vill påpeka att efter några års drift av repet från täta kontakter med våta händer började förlora sin tilltalande utseende. Jag hittade en lösning på detta problem, och halkade repet genom locken från markörerna (tidigare de behöver för att göra hål). Det ser mycket ens ingenting.

Anastasia 35 år gammal

Jag gick till torken nästan ingenting, tror jag. Totalt 500 rubel för det gav butiken, men det är på en rabatt. Kvaliteten var utmärkt, liksom tyska. Mekanismen är enkel, bred design. Efter bröts 3 års användning. Repet skärs från ark av plast fästen. Nedre raden: köpa endast de modeller som är gjorda av en god metall. Även om de är dyrare, men håller längre.

torktumlare Tak "Liana9quot;

Vem har inte upplevt en brist på platser för att torka våta kläder? Därför frågan om var att hänga tvätten på tork, och förblir öppen i dag. Den senaste tidens utveckling erbjuder en mängd olika alternativ för torktumlare, men om värdinnan begås tvätta en dag, och de inte sparar. Därför torktumlare tak "Liana" är svaret på den frågan, men det är inte den enda.

För närvarande på marknaden finns det ett tillräckligt antal olika typer av torkar. Torktumlare kan placeras på taket, på väggen och på golvet. De har olika torkstrukturer.

 1. Hopfällbar torkning. Sådana modeller är konsoler med remmar för underkläder. Vikta i längd och bredd, beroende på modell. Ligger på golvet och upptar ett stort utrymme, om rummet är litet, då detta alternativ kommer inte att fungera.
 2. Glidande torkning av tvätt i allmänhet används som vägg för detta. Dessa torkar är strängar, de dras ut ur huvudenheten på principen om roulette. Huvudenheten är monterad på väggen, och den extra - på den motsatta sidan efter behov, drar han på strängen. Det ser kompakt när den är hopfälld, men kan inte klara av stora volymer av tvätt.
 3. Hängande nät för kläder som används i öppna områden, till exempel i landet.
 4. "Liana" - en torktumlare, tak, kan de lätt ta emot stora mängder av kläder, har en vikmekanism, så att inte blanda sig i passagen.

Vi kan alltså sammanfatta ovan till förmån för takkonstruktioner, som gäller för bostadsförhållanden, där varje kvadratmeter är beaktas och skrymmande konstruktioner inte ville.

torktumlare mekanism är:

De flesta föredrar teleskop mekanism, det skiljer sig praktiska och användarvänlighet. Därför taket torktumlare förbli en prioritet.

Tillfrågade hemmafruar som använder taket Dryer "Liana", är det visat att hon valdes för sin höga kvalitet: en modell av estetiska, lätt att använda och rymlig.

Hur utformningen av torken "Liana"

Tak tork består av flera metall eller plast ihåliga rör inuti vilka repen sträckta, rören är belagda med emalj. Det eliminerar rost eller korrosion på tvätten. Måtten på rören varierar från en halv meter till två meter, beroende på dina behov. Konstruktionen är enkel att använda och vid behov röret är justerbara rep. Du behöver inte längre att få upp på en stol eller pall och riskera sina liv, eftersom röret kan sänkas till en bekväm position, hänga tvätt, och sedan höja den maximala höjden för torkning. Det är där dina kläder torkar snabbare.

Det finns många olika företag inom produktion av torkar tak. Men det är viktigt att välja en som skulle passa dig efter pris och kvalitet. Ledande inom försäljningen av torkar i Ryssland är det tyska företaget "Leifheit". Italienska företaget "Melicone" och "Gimi", liksom det turkiska bolaget "Dogrular" har kvalitetsprodukter på marknaden som är mycket populära och efterfrågade. Men varumärket kännetecknas också av ökade kostnader. Billiga Tak torktumlare presenteras av kinesiska tillverkarna är företag som heter "Natalie", "Delta".

 • Till att börja uppmärksamma ursprungslandet. Kinesiska torrare bättre pass med så tunn plast kommer inte att kunna motstå tunga laster. Inhemska eller europeiska motsvarigheter kommer att bli mer tillförlitlig.
 • Metall torkar skiljer sig från plast hållbarhet. Solid metallkonstruktion med kraftiga rep tåla tunga laster av våt tvätt. Det är bättre att välja rostfritt stål, är det något kommer säkert att tjäna troget.
 • Tak torktumlare kommer inte att bryta om du läser instruktionerna innan du använder för procedurerna.
 • Innan du köper omröstningen utseende av förpackningen måste den integreras.

Valet av plats för byggandet av

Du måste först hitta en plats för byggandet av anläggningen. Det var utom synhåll, inte störa passagen, ta inte besvär vid användning, till exempel, i korridoren på torken orsakar obehag och ser löjligt. Vanligtvis är en balkong eller loggia för detta ändamål, men endast om de är glaserade och isolerade, om inte, kommer underkläder frysa på vintern. Om balkongen är kallt, är torken bättre att flytta till vardagsrummet eller sovrummet. Men taket kommer att skapa ett problem för att hänga tork design, så det är bättre positionerat i omklädningsrummet, om sådana finns.

Design-hook får inte skapa hinder för öppnandet av fönster eller dörrar. Dålig pressas underkläder bör inte droppa på golvet, en säng vaxduk eller film.

För monteringsstrukturen genom att använda sådana verktyg:

 • Laget eller borr. Borren är konstruerad för trägolv, borrhammare och 6 och 8 mm kan användas i alla andra fall.
 • För att installera ett tak på torkning krävs roulette eller lång räckvidd, eftersom det kräver noggranna beräkningar.
 • Storleken på borr skruv och plugg.
 • Skruvmejsel eller skruvmejsel.

Torktumlare, tak samlas ganska enkelt, men om du har några frågor, kommer det att hjälpa dig en detaljerad beskrivning.

Inkluderat är två typer av sladdar. Länge ska ledas genom en rullfäste, kort fixerad på fästet.

Fördela sladdar till platser längre passera genom en fäststänger genom toppen och botten, nedan.

Till att börja med, för att inte få en "läckande" tak, måste du agera i enlighet med instruktionerna.

Torktumlare tak att sprida sig i delar.

Konsoler fäster i taket och disposition borrplatsen. Kontrollera avståndet längs med kanalerna, måste den uppfylla dem. Tillåts felaktighet i 5-10 cm.

Efter karte plats, borra och sätt i pluggen. Hål kan nasverlit mycket, annars konstruktionen inte tål tyngden av våt tvätt.

Fixera fästena och valsar.

För att fixa väggfästet punkten. Det ska inte döljas i avlägsna platser, styrs genom torkning höjd klara av golvet ca 1,5 meter.

Är det möjligt att installera taket tork i sträck tak?

På en plats där taket ska installeras torktumlare ska bifogas till inteckning takbjälkarna. Detta måste göras för att taket spänning.

För att minska sannolikheten för bristning fästa tyg på platser av märkning en bit tejp.

Om du har ett undertak, på samma sätt som du kan ställa in profilen för hypotekslån, men det kommer att ta längre tid.

Kontrollera installation och underhållsperioden.

När monterade hela strukturen krävs för att kontrollera dess hållbarhet. För att göra detta: sänk alla rör och hänga dem tillräckligt kläder, lyft upp. Om inget creaked och rasat - det betyder tillförlitlig installation.

Droppar med plaströr, är det önskvärt att ta bort, med omsorg kommer att pågå under längre tid. En rostfri kan inte torka, ingenting kommer att hända med henne.

Huvuddelen av en torktumlare av taket kan kallas ett rep, eftersom deras fel i hela strukturen kränks. Kvalitets modeller såsom rep är starkare och mer tillförlitlig i drift från 5 till 10 år, men kommer att minska livslängden genom att gnugga, om de kommer i kontakt med vassa kanter.

Tak torktumlare på balkongen (foto 45): den optimala lösningen av inhemska frågor

Tak torktumlare på balkong - sätt att ta itu med ett av de största problemen i lägenhet liv. Permanent brist på kvadratmeter akut kände redan då, när man måste utföra normal hushållsarbete: tvättning, torkning tvätt, strykning. Inte alla hemmafruar njuta tvättservice. Speciellt när processen är helt automatiserad i hemmet.

I denna artikel kommer vi att titta på sätt att lösa estetiska problem med torka kläder i stadshuset

torktumlare, betyder vikning «slide» taket

Multilevel stationära system med galgar på rullar för torkning av kläder på taket

Löstagbar torktumlare att montera på en balkongräcket eller balkong glasfasader

plats i lägenhet ful rep - är det senaste århundradet. Nu mer populära installerar tak torktumlare på balkongen. Detta sparar inte bara så viktiga och nödvändiga meter men även eliminerar besväret elementära: Byxhäng i korridor saker och klamrar sig fast vid fel tidpunkt klädnypor.

För en klassisk inredning passning hängande torktumlare

Det är en kompakt modell som passar perfekt in i någon typ av terrassen eller loggia. Den största fördelen - storlek. Fast torkenheten är fäst på en vägg vid en förutbestämd höjd. Såsom krävs sträng utvidgas och fixeras på den motsatta väggen genom en ytterligare insticksenheten. Plasthölje är lätt att rengöra från damm och passar perfekt in i kupén balkongen. Efter användning, kan torken sättas samman innan nästa torkning av tvätt.

Automatiskt fällbara glidande modell tork

Glidande torktumlare kompakt avlindas klädstreck upptar minimalt minnesutrymme

Denna kompakta modell som kan monteras på valfri höjd. Det är viktigt att bestämma i förväg storleken på taket i torktumlaren på balkongen. Om utrymmet inte tillåter stationära golvmodeller, fällbara hängande torktumlare - det bästa alternativet. Konsol förstärkt remmar, som rörde sig som ett dragspel isär. I hopfällt tillstånd inte tar upp mycket plats, så att du kan använda balkongen som en plats för rekreation.

Torktumlare «Wallfix» passar mycket väl på gården i ett privat hus och loggia eller en balkong, om det är tillräckligt stort

Folding trä torktumlare kommer att spara så mycket som möjligt det estetiska utseendet av balkong utrymme

Om balkongen är tillräckligt med utrymme, då är du helt fri att välja, skulle det vara mer praktiskt: utomhus bärbar version, vägg eller tak

Löstagbar torktumlare på balkongen "taket vinstockar" - favorit älskarinnor. Konstruktionen är ett ihåligt plaströr med invändig lina sträckt. Systemet monteras på taket med hjälp av speciella behållare och fäst enheter. Den största fördelen - den lätthet, förmågan att justera höjden, frånvaro av slack. regleringsmekanism är inte komplicerat att använda. Trappstegsform tillåter jämnt torka tvätten, hängande på olika nivåer.

Tak torktumlare "creeper" favorit värdinnor för maximal användarvänlighet, bärbarhet och ingen slapp

Tak torktumlare utan att glida, som arbetar på principen om "rankor"

Torkning på balkongen: nyanserna användnings

Innan du köper torktumlare, bestämma storlek och modell. Det beror inte bara på höjden och bredden på balkongen. Om du använder en loggia eller en balkong som en plats för vila, är det bättre att använda en löstagbar modell som inte kommer att förstöra den övergripande interiör. Falsning eller skjutbara strukturer är också lämpliga i detta fall.

Väggmonterade torkar med sprutning på ribban som skyddar från smutsiga linne band

Vikning Tak Elektrotorkare med belysning, fuktighetssensor och en hårtork

Stationär torkning är mer bekvämt och hållbar. Om du planerar inte bara att torka tvätten, men kommer att vädra filtar, mattor och tapeter, är det bättre att använda en stationär modell. Det bästa alternativet - Tak vinstockar.

Hemlagad industriell tork av rör och kopplingar för vägg- och takmontering

Rationell användning av utrymmet ovanför trappan till andra våningen: en torktumlare bredvid fönstret

En annan, helt förstöra inredningen, rationell användning av alternativ för att dekorera platsen tork ovanför trappan till andra våningen

Överväga sådana saker som tillförlitligheten låsblocken och spänn medlemmar. Strängar kan svikta under tyngden av våt tvätt. Aluminium trim förstöra småningom saker. Plast är praktiskt, men det är kortlivade. Därför installation av taket torkning på balkongen - ett ansvarsfullt process som kräver en genomtänkt strategi.

Tak Elektrotorkare för tvätt med desinficeringsfunktion

Populära bekväm hängande alternativ: tork-stege

Inte minst roll i valet av tillverkaren spelar torkning. De mest populära märken på marknaden ger en pålitlig produkt. Priset är mycket högre, men bristen på problem garanteras. Kvalitet material rostfritt stål eller spraya på strängarna att bli av med många obehagliga nyanser: smutsiga fotspår på nytvättat linne eller hängande, vilket gör det möjligt att torka mycket enkla saker. I det här fallet, lämplig rimlig ekonomi i kombination med tillförlitlighet ges av tillverkaren.

Vacker och funktionell modell av torken "viktoriansk stil". Det kan hängas på en kedja eller rep, beroende på insidan

Torktumlare kan göras egen. Detta är inte en komplicerad process som kräver ett minimum av kunskap och skicklighet. Det är endast nödvändigt att köpa speciella ringar och fäst dem på väggen med skruvar. För att göra detta måste du först symmetriskt placerade på motsatta väggar i baren. De fixa ringen genom vilken för att nå repet.

Beach stil på terrassen, balkong eller loggia: hängande från taket paddla som tvättorkar

Hemlagad tork (också kan användas som en hängare eller ett ställ för kläder) av polerad stor trädgren

Innan du installerar torktumlaren, balkong, öppen ram och bestämma placeringen av byggarbetsplatsen. Installation av taket i torktumlaren på balkongen - en process som kräver noggrann strategi. Det är bäst att markera fästpunkterna innan de dekorerade interiörer. Om du planerar att avsluta plast, är det nödvändigt att ta hänsyn till de extra poäng för att fixera torktumlaren. Det kan kräva speciella skivor som tillförlitligt kommer att säkra strukturen.

En rolig geometrisk konstruktion 3D-tork med vägg- och takmontering

Torktumlare ribban med att reglera höjden baserat på sträckte sig från golv till tak

Installera torktumlaren kan vara sig själv. I de medföljande instruktionerna steg för steg process målas. Men om det finns problem, är det bättre att bjuda in en expert som noggrant borra hål i väggarna på balkongen och lås block.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 38 = 46