Hylla för skor

Hylla för skor med händerna, eller städa upp röran i korridoren

När hallen måste vada, som en isbrytare i isen i Arktis, snubblande till vänster här och där skor, är det dags att tänka på hyllan. Denna enkla möbel kommer att underlätta att sätta i ordning, spara hushållen från att söka par staplade i en hög på golvet i bagageutrymmet, förädla utseendet på hallen. Köp den färdiga produkten - ett nöje inte billigt, och inte alltid som erbjuder handel, uppfyller våra behov. Det finns en lösning - gör din egen hand hylla.

Sorter sko hyllor och materialet i deras tillverkning

Valet av material beror på kompetens, invändig korridoren eller den plats där kommer att ligga på hyllan, samt finansiella resurser. För produktion av denna möbel är lämplig:

Bords - fördelar, nackdelar och egenskaperna hos de olika materialen för hyllor sko

Det låga priset och de olika färger, inte kräver slipning och målning.

De mest enkla och kreativa alternativ: hyllor gjorda av kartong, tyg, skrot

Om du snabbt vill bygga en ursprunglig möbel, utan några speciella kunskaper eller förmåga att köpa dyra material, kan du göra dina egna enkla modeller av tillgängliga material - tyg, kartong, skrot objekt.

 1. Papp version kommer att pågå under en lång tid och skulle kosta bara pennies, eftersom materialet kommer att fungera som en gemensam packbox. Lätt och slitstark kartong tål en större belastning. Gör det till en hylla så enkelt att det kan kallas inte göra möbler och hantverk. Du behöver:
  • Brevpapper kniv;
  • häftapparat;
  • lim eller tejp.

Dekorera med tapeter eller möbler film är svår att skilja från de gjorda av traditionella material. Men styrelsen har en nackdel: det razmoknet i kontakt med fukt. Därför våta skor är bäst att torka, och basen för att skydda det fuktbeständiga filmen eller hänga produkten på väggen för att vara våt vid rengöring golvet inte påverkas obuvnitsa.

Ovanliga, bekväma och kan göra enkla hyllor gjorda av material till hands. Det fungerar med nästan allt:

 • gamla möbler;
 • återstår efter reparationen laminat;
 • gips;
 • plast- eller trälådor;
 • pallar;
 • plastflaskor;
 • Sko eller kartong,
 • ett stycke metallplåt;
 • galler, kvar från en gammal kylskåp.

Välja material till hyllorna, måste du överväga var produkten kommer att installeras - i vardagsrummet, på verandan i ett privat hus eller trädgård, utomhus.

Hem och trädgård - kvadrat trä, plywood, spånskivor

För att placera du kan använda något material. I valet inte förlita sig enbart på dess säkerhet och smak. Gör inte en hylla av kartong, om huset har husdjur: tänder och klor av husdjur, detta material kommer inte att upprätthålla.

Gatu hyllor - metall och plast

För lagring av utomhus skor är bättre att använda vattenbeständigt material eller behandlas med konserveringsmedel. Det är viktigt att komma ihåg att på hyllan kommer att påverkas av extremt hög luftfuktighet, sol och temperatur. Det är önskvärt att materialet var inte alltför lätt, annars hyllan kan bära vinden. Det bästa alternativet - metallen behandlas med rostskydds. DSP är inte nödvändigt att använda en sådan produkt på gatan snabbt komma i förfall. Plast är inte rädd för vatten, det är ganska lämpligt för gatan, om hyllan är väl konsoliderad.

Tips! Om du planerar att använda en trähylla för gatan, före målning dubbel behandla sin fuktbarriär sammansättning, med fokus på ändarna.

1

Valet beror på storleken på rummet, dess inre, funktionellt syfte hyllor.

 1. Stängt. De används för långtidslagring av skor. De representerar ett skåp eller skåp med dörrar. De kan placeras inte bara i hallen, men också i rummen.
 2. Öppna. Placerad i entrén, lämplig för daglig skor lagring. Fördelen med öppna hyllor i fri luftcirkulation: skor snabbt torkar, lukten försvinner.
 3. Golv. Lämplig för stora rum, eftersom de upptar en hel del livsrum. För att öka funktionaliteten kan tillverkas med sätet. Det finns öppna och slutna.
 4. Wall. Platsbesparande, enkel rengöring. För en liten hall bästa alternativet - en smal vertikal design, tar liten plats och visuellt öka höjden på rummet.

Alternativ för att göra din egen hand hylla för skor i korridoren på fotot

Obuvnitsy göra med sina händer: teckningar, steg för steg bilder, diagram

Efter att ha definierat material och hyllan modell kan du starta processen för tillverkning. Ett av de enklaste och kostnadsalternativ - hylla gjord av kartong.

En smal väggstruktur gjord av kartong

Det kan göras som separata fickor samtrafik och hängas på väggen. Du behöver:

Att ha förberett allt nödvändigt vi börjar arbeta.

 1. Av kartong skära rektangel 65h60 cm.
 2. Mäta upp den korta sidan av 25 cm och dra en linje.
 3. En långsida dividerat med 3 delar: 20 cm, 25 cm, 20 cm slash linjen ..
 4. I den centrala delen bildar en kvadrat 25x25 cm och 25x35 cm rektangel. Vi skär den sida av rektangeln på markerade linjer. Kommer T-formade förformen.
 5. På de återstående "vingar" mätt från 11 cm i fyrkant från toppen av linjen och dra en diagonal som förbinder de plottade punkterna och vinklar bokstaven T.
 6. Böja kartong i raka och diagonala linjer, för att underlätta för användning av en metall linjal.
 7. Sätta struktur. Rektangeln kommer bakre väggen av fickan, som gränsar till de kvadratiska trianglar - sidan, de återstående delarna raffinaderier bakre väggen.
 8. Elementen hålls samman med lim eller tejp. Ready fickor tapeter, dekorativ folie, täckt med färg, dekorerad med sladdar.
 9. Efter att ha gjort det erforderliga antalet fickor, limma dem till varandra och fästas vertikalt på väggen.

Hur man gör en bokhylla av papp - video

Storage Rack skor gjorda av kartonger

 1. En låda med lämplig storlek skars i två delar för att erhålla höjden motsvarar djupet av framtida hyllor. Täcka botten av de korta delarna inuti.
 2. Duplicera väggen alla detaljer i de andra lådor, limma dem.
 3. Skära hyllor med sidokanterna. Bredden av ribborna bör vara lika med avståndet mellan hyllorna.
 4. Limma hyllorna i skåpet.

Tips! Om du planerar att måla hyllan, täta ändarna av alla detaljer i maskeringstejp. Eftersom produkten kommer att förvärva fyllt i formuläret och fukten får innanför väggarna.

Konstruktion av PVC-rör

Vid tillverkning av en sådan obuvnitsy det tar lite tid och ett minimum av verktyg:

 • PVC-rör diameter 20-25 cm;
 • måla, papper eller film för att klistra;
 • lim;
 • bågfil.
 1. Tube skuren i längder av 25-30 cm, skär kanten för att jämna och zadekoriruyte segment som du vill.

För trädgården eller trädgårdslandet kommer att vara lämpliga hylla används pallar. Tillverkningen tar inte mycket tid och ansträngning.

 1. Pall grind sandpapper för hand eller genom slipning.

Snabbt kan du göra en hylla av träbjälkar och rails. För detta, först, är det önskvärt att göra en ritning eller ett diagram av den framtida strukturen, sedan klippa den för att beräkna storleken av materialet och att ansluta alla delar med skruvar.

Den enklaste versionen av trä obuvnitsy - hylla rack. Om handen inte har barer, kan du göra några rails. Att arbeta behov:

 1. Mät utrymme där du planerar att installera hyllan och göra ritningen.
 2. Såg rälsen på den mottagna storlek. För tre nivåer hyllan, bör du ha fyra stolpar, sex stolpar och nio tvärgående skenor för hyllor. Du kan ändra bredden på hyllan, skruva ett annat antal rack.
 3. På stativ för att markera platsen för fastsättning av tvärstöd, borra, borra hål för skruvarna. Detta är att säkerställa att när aggregatet inte bildas sprickor.
 4. Maskinbearbetade delar sandpapper.
 5. Montera sidoställ genom att skruva skruvar tvärskenor vid stolparna. Du kommer att få två "stegar".
 6. Skruva hyllan stället från botten.
 7. Täck med lack, låt torka.

Visa fantasi och spendera lite tid, kan du göra en snygg och billig skohyllor från det faktum att under armen, men ändå ingen nytta. Fantisera, skapa och ditt hem kommer att förvärva unika och individualitet.

Välkommen! Mitt namn är Irina, jag är 48 år gammal.

Hylla för skor i hallen med händerna - 25 bilder med idéer

nbsp nbspSteny: -

nbsp nbspPotolok: -

nbsp nbspShkaf: -

Sommar ger vika för hösten, falla - vinter, vinter - våren - och så vidare, med tanke på vilken typ av cirkeln. Och vi försöker att anpassa sig till det nyckfulla varje säsong, att få ett gäng odezhek och skor för alla tillfällen. Frågan om att placera den sista i ofta inte kan skryta med extra kvadratmeter stadshuset förblir öppen. Vad göra? Det är ett rationellt och kostnadseffektivt alternativ - att göra en hylla för skor i hallen med händerna. Jag har inte tillräckligt med fantasi för att slutresultatet av fest för ögonen? Vi erbjuder 20 bilder på hyllor för skor, gjorde sina händer - naturligtvis kommer att upptäcka själva något enligt dina kriterier.

plywood

Det bästa alternativet - att skära befintliga plywood i små bitar av samma storlek, och sedan noggrant slipas och monteras i önskad utformning form. Det i allmänhet föredraget U-formad utformning. Som ett resultat av detta har vi en stark och fin hylla klarar sin direkt funktion.

Traditionell material för hemmagjorda hyllor för skor - den gamla goda trä. Det misslyckas aldrig, absolut giftfri och passar perfekt för bearbetning. Allt du behöver - plan, hammare, penna, Shlifer och roulette och drack.

I jämförelse med obehandlat trä har större visuella intryck, men på de viktigaste egenskaperna direkt förlorar enbart naturmaterial. Vi behöver en kvarn att tillverka. Oegentligheter och andra brister i arbetsstycket offset sandpapper och en slutlig "varumärket" ser din regemente får när du är på markytan särskilda band klistra.

en metall som används sällan tillräckligt för att göra en hylla för skor med händerna, men ofta blixtrade liknande alternativ i nätverket. Som regel är de modifieringar av redan tjänat deras tillbehör.

Kanske det enklaste alternativet. Den är gjord enkelt och snabbt, relativt rymliga och passar perfekt in i varje interiör.

Även en sådan till synes obetydliga föremål som en skohylla, kan en konstruktion ser riktigt ögonöppnare.

EXEMPEL enorma sko hyllor av spånskivor. Den enklaste designen ger ökat motstånd. Som ni kan se i denna hylla passar helt alla skor. Även dina gäster en plats att stanna. Och katten 🙂

Utmärkt rack, som har en kapacitet tillräckligt fasta blygsamma dimensioner. Sådana provisoriska hyllor kan ofta hittas i små Chrusjtjov hallar.

På bilden - self-made smidesjärn hylla. Bra passform i format som en stad lägenhet och i utformningen av entrén i ett privat hus. Men osannolikt att du kommer att ha en plats på det hela skon. Hyllan små och perfekt för en liten familj på 2-3 personer.

Ett slående exempel på hur skickliga händer kan ge ett andra liv även skrivit av skrot av möbler.

Vanliga alternativ, särskilt efterfrågas i den lilla korridoren. Hylla fäst på väggen och eliminerar behovet av skrymmande bröstet eller skåp, vilket sparar dyrbara meter bostadsyta. För att göra ett sådant alternativ kommer inte att vara svårt för någon: det viktigaste - att samla alla nödvändiga delar och verktyg. Obs: våta skor i det limbo torkar mycket snabbare!

Nöden är uppfinningarnas moder: ibland för att bekvämt rymma skor i lägenheten, inte behöver göra någonting. Det räcker med att pannan, och nu dina skor, gymnastikskor, skor, stövlar i dess ställe. Men innan faktiskt använder denna hylla bör vara ordentligt behandla henne sandpapper - för att förhindra skador på skon.

Vad en liten och blygsam skohylla i foajén - och hur mycket av dig själv! Här verkligen dina egna händer, kan du göra vad du vill - viktigast av allt, i händerna på rätt ställe växte.

Intressant hylla för skor, gjort med sina egna händer. Som du kan se under loppet gick och trä och material från den redan nedlagda möbler. Som ett resultat, det finns en mycket praktiskt alternativ med en ganska specifik vy.

Visste du att hyllan för skor kan göras av vanliga kartong? Ett minimum av tid och ansträngning spenderas, men en unik och praktiskt tillbehör i korridoren drog!

Vi tror att en sådan provisorisk hylla för skor tillverkade av metall, perfekt för den stora privata hus format. Men i en gammal god Chrusjtjov och panel lägenheter hon också kommer att finnas en plats. Gör det möjligt för en halvtimme - det skulle önska, material och verktyg.

Det är vad som händer när man har progressiv design tänkande människa sakta men säkert förverkliga sina galna projekt.

Ovan har vi redan sett ett exempel på en self-made hyllor för skor av en vanlig bricka. Det är också källan till möbler tillbehör är densamma, är den enda skillnaden att det märkbart "adlad", generöst tillsätta rika färger.

Creative skohylla i hallen. Det är sannolikt att finna sin plats i en lägenhet eller hus benägna designtänkande person.

Craft hylla skor kan vara av rör. "Recept" bara för att fulhet: ta några långa rör, skär dem i lika långa bitar, bifoga ett gäng snyggt att väggen - och voila, dina skor lagras i en bekväm plats och deras lämpliga förhållanden.

Vi bestämde oss för att uppdatera datorns skrivbord? Ha inte bråttom att göra sig av de gamla delarna. På bilden visas ett slående exempel på hur man sätter att använda även till synes ganska onödiga saker.

Motive åldern trä - en bra idé för att göra hyllor för skor med händerna. Det viktigaste - överdriv inte med stil, eller din design riskerar att förlora charm och design kommer att bli ett rent nominellt värde.

Alternativ skohyllor i korridoren, som är lätt och snabbt att göra sina rukami.Stalnye ark, som används i detta exempel, stark och inte låta dina skor för att hitta sig själv på golvet. Man kan argumentera, naturligtvis, om rymd av denna typ av hyllor, men kommer inte: det var för bra som en idé och dess omedelbara tillämpning.

Ett exempel på en hylla för skor med händerna, för vars produktion kan behöva förmågan att kovat.Na verkligen praktiskt tillbehör till hallen. Om någon fruktar som kan skada skorna, vi skyndar mig att skingra din tvivel: produkten vid slutet av omsorgsfullt lackade och inte lämnar på dina skor, stövlar, balett lägenheter och andra typer av skor eller spår.

Titta på denna söta flicka: hennes pappa precis gjort en hylla för skor i hallen med händerna - och de första skor för att inta sin rättmätiga mesto.Klassichesky versionen av den populära hemgjorda produkter, som felet inte fungerar, även om en stark önskan.

Sammanfattning: Vi hoppas att ni är övertygade om att skohylla i hallen lätt görs av händerna, och slutresultatet kan lämna bakom även en referenskopia butik. Huvudregeln - inte vara rädd för din egen fantasi. Visst utrymme för konstnärlig mod i en eller annan riktning och direkta händer kan du på allvar imponera ditt hushåll, och en gång för alla lösa problemet med placeringen av skon i en liten hall.

Hylla för skor med händerna

Invånare i små lägenheter är ofta inför problemet med lagring av skor. Två eller tre par säsongen för en person - en nödvändig minimum, så även en liten familj på 3 personer i behov av struktur, så att kompakta sätta skorna i hallen.

Det finns flera huvudorsaker till att göra en hylla för ensam skor. Otvivelaktigt är det lättare att köpa färdiga möbler, men det är ofta standardstorlekar är inte lämpliga för små utrymmen. En situation där behovet av att lagra skor i landet, är också mer praktiskt att bestämma på egen hand från skrot, utan extra kostnader. En tredje aspekt av problemet - en önskan att skapa en exklusiv design, slående i sin originalitet och innovativt sätt. Överväga de olika alternativen för enheten skohyllor, beroende på den slutliga mål - att spara utrymme eller budget.

Med tanke på materialkostnadsbesparingar för tillverkning av hyllor utvalda maximalt tillgängliga: det kan vara en kartong eller billigare fanér. Utformningen av hyllor för skor beror helt på värd fantasi:

 • Från demonterade lådor med tejp och häftklamrar uppsamlade klassiska formen sko hyllor med stolpar och tvärbalkar;
 • Flera pappbehållare av lämplig form är fixerade till varandra i den vertikala bokhyllan sedan fäst vid en vägg. Det låter dig ställa in minimidjup av strukturen, även utanför dörren.

plywood konstruktion gör det möjligt att uppnå en lyckad kombination av lågt pris och unika egenskaper. Till detta samlades i en låda ram, och sedan dess insida är försedd med asymmetriska flänsar kurvor gör det möjligt att placera skor i olika former och storlekar.

Utövare klassisk interiör är bättre att göra traditionella sko hyllplan av trämaterial eller i kombination med metallelement. De kan skilja sig i höjd, har en mängd olika konfigurationer, vidare utrustad med dörrar. Allt beror på materialet möjligheter, där det kommer att finnas utrymme och design.

För fans att imponera på andra eller helt enkelt avvika från de vanliga formerna kommer att tilltala icke-standardiserade metoder i form av användningen av PVC-rör eller utrustning märklig Skoskåp som utför två funktioner samtidigt: lagring och torkning skor.

Tillgängliga material i form av kartong, plywood eller skenor kommer att bygga en hylla för skor utan extra utgifter.

Den mest kostnadseffektiva lösningen på problemet - användningen av kartong. En sådan produkt är lämpligt att placera i landet, men i vissa fall kan installeras kreativt förhållningssätt till utformningen av skohylla gjord av kartong och i lägenheten. En utföringsform innefattar de följande stegen:

 • på kartongerna är markeringspenna;
 • element ämnena skärs med en speciell kniv;
 • rektanglar bildade lådor;
 • ämnen är förbundna med varandra och bildar spår för skor;
 • sammankopplade element är förbundna häftklammers;
 • hyllan fast i väggen.

Såsom nämnts ovan, även möjligt att konstruera en standardmodell, varvid de tvärgående delarna är fästa mellan de vertikala delarna. Koppling åstadkommes med hjälp av tejp och häftklamrar. Ge en mer estetiskt utseende av en hylla för skor gjorda av kartong kommer att hjälpa henne utforma en dekorativ film.

Betydligt pågå längre hylla gjord av plywood. För sin produktion behöver:

 • sticksåg och borren;
 • stans och en hammare;
 • stift och lim.

Uppföra ram krävs dimensioner, interna fyllnings hyllor gjort på din diskretion, beroende på antalet lagrade sko och dess dimensioner.

Mer förenklad modell ser hyllor sammansatta av U-formade element, som kan fästas direkt på väggen eller fixerade till en i förväg beredd panelen. Som fallet är med kartong, rekommenderas slutliga konstruktionen klistras dekorativa film. Detta kommer inte bara ge henne attraktionskraft, men också skyddar mot fukt, vilket gör att underlätta vårdprocessen.

Praktisk lösning för administrering kan vara en skena. Minimi av verktyg: skruvmejsel, hammare och spik. Utformningen av hyllorna och i detta fall kan vara olika, men har fördelen av alla alternativ är:

 • besparingar på inköp av material kostnader;
 • enkel tillverkning;
 • Bra ventilation.

Vilka modeller kan byggas från rälsen:

 • Den mest primitiva - för att ansluta de två skenorna i olika bredder. Längst ner är bredare del upptill - smal. Skodon är införd i hyllan tå.
 • Likheten mellan pallen, sätta upp vertikalt, liknar följande konstruktion av hyllan skenorna. Har fasta till de stolpar tvärstegpinnar, hyllan dessutom utrustade med skenor för fixering vid väggen.
 • Det är också lätt att göra den traditionella formen av skohyllor. För enkelhetens skull kan den övre delen förses med fotpall.

Det är värt att notera att i varje fall rack bättre hantera försiktigt så att ingen ytterligare skada skorna. I slutskedet är att föredra att utföra efterarbete, vare sig målning eller lackering.

Traditionella modeller av hyllor för skor tillverkade av trä, spånskivor och metalliska element. I de flesta fall behöver du:

 • såg och plan;
 • skruvmejsel och skruvar;
 • metallhörn;
 • sandpapper;
 • trälim;
 • måttband och en penna;
 • material för efterbehandling (färg eller lack).

En nödvändig förutsättning är den preliminära design. Du kan använda färdiga mönster eller rita en skiss av skohyllor själva.

Berätta om en av de många alternativ. Ett lämpligt skivmaterial är 25-35 cm i bredd, är billet tjocklek 2 cm tillverkningen involverar följande steg .:

 • Beredda sido vertikala väggar. Höjden av delarna - 80-90 cm.
 • Hyllor 4 fragmentet skars bredd 60-70 cm;
 • Alla element bearbetas sandpapper;
 • Med skruvar tvärgående balkar är förbundna med sidoväggarna.
 • För att öka styrkan av de bakre ändarna av hyllorna är fixerade metallhörn.
 • Den sista etappen består av slutarbetet - efter behandling med primer eller bets hylla för skor färg eller lack öppnas.

Praktiska och attraktionskraft kombinerar skohylla tillverkad av spånskiva med Osmanska. Vid framställning av delar enligt valda designen kan behöva ta bort spån och grader med en slipmaskin. Kanterna av de prefabricerade element framtida skohyllor okleivayut särskilda band med användning av ett varmt strykjärn. Användbar för behandling av hörn med fint sandpapper, kommer detta att förhindra skador på skon under lagring. I vissa fall är det nödvändigt att förbereda en slitsad anslutningsdelar skohyllor ofta åstadkommes via SCREW. För att placera en ottoman, var försiktig med förvärvet av skum och konstläder.

Demonstration fantasi kan du göra en originell och praktisk hylla för skor tillverkade av laminerad spånskiva. Materialåtgång bestäms beroende på antalet hyllor, även behöva skaffa metallrör och klämmer för att hålla de tvärgående konstruktionselement. Kanterna på metallrören är tillslutna med plastpluggar.

I det inre av torget hallen framgångsrikt passar vinkel modell skohyllor. Stadier av tillverkningen är inte mycket annorlunda från tidigare versioner:

 • beredda framtida schema hyllplan;
 • material kan väljas för laminerade spånskivor eller MDF;
 • delar skär enligt de valda dimensionerna;
 • vid kanterna avlägsnar eventuella ojämnheter, efter som de har utfärdats ett band;
 • utforma gå igenom SKRUV.

Maximal funktionalitet modellen har hyllor för skor "Slim9raquo;. Sandwich ett stort antal par, den har en kompakt storlek. Gör det med dina händer är extremt svårt på grund av det stora antalet tillbehör. Det är mycket lättare att köpa färdiga design och engagera sig i självorganisering. Den hjälp du kommer följande schema:

Användningen av metalliska element

Yttre har lätt en konstruktion i vilken tillverkning metallelement som används för de tvärgående flänsar. Att arbeta med en skiss förutsätter slipmaskiner, sticksågar, metall och viss erfarenhet. Med smithing färdigheter, kan du skapa en exklusiv modell av skohyllor med smidda element.

Anpassade instanser hyllor har också två destinationer: formen och det material som används. Gott om plats kan du ställa in i rummet runt hyllan för skor underlätta för sin verksamhet bidrar till den roterande mekanism. Den svåraste steget blir att skära av runda tackor och installera en mekanism för enhets rörlighet.

Om möjligt okonventionella utföringsformer hyllor för skor i form av det valda materialet, kan det vara en piedestal gjord av PVC-avloppsrör. Som innefattar montering av en hylla:

 • Sågning längs längden av materialet med storleken på skor.
 • Slipa kanterna med sandpapper.
 • Göra dekorativa filmsektioner. Mycket imponerande i detta fall ser ut som en imitation av björk.
 • De enskilda elementen är förbundna med plast hyllkonsoler eller remmar. Om det behövs, den här typen av skohyllor enkelt uppdateras med nya celler.

Oavsett vilken modell du gillar det viktigaste är den slutliga finishen, kan den mest unpresentable regementet förvandlats till en exklusiv möbeldesign.

Str. Mest Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 48 = 55