Hyllor för badet med hennes händer ritningar

Hyllor i badet med egna händer

För att självständigt kunna producera hyllor för ett bad behöver du bara vara tålmodig och med material och bara komma igång. Om du överensstämmer med all teknik i ditt arbete, kommer du att kunna ånga på så attraktiva hyllor efter ett par dagar.

Det är lätt att lära sig att göra hyllor i badet med egna händer och även nu kan du göra dem. Det vanligaste sättet att fixa sådana hyllor med skruvar.

Naglar rekommenderas inte av professionella själva, eftersom en sådan fästning inte är tillräckligt stark, vilket är mycket viktigt vid tillverkningen av en sådan produkt. När då demontering av strukturen kommer att krävas, blir det svårt att ta bort dem med hjälp av även högkvalitativ utrustning för att göra det utan skada.

Här om skruvar används, är designen lätt att demontera och det blir enkelt och enkelt att göra. Sådana konstruktioner kan enkelt avlägsnas och ersättas enkelt med nya modeller.

Det är viktigt att känna till några regler innan du börjar skapa en hylla i ett bad med egna händer av trä.

Det första är att det bara är nödvändigt att montera hyllor från insidan. Sådana fästelement hjälper inte bara säkerhetsteknikens sida, utan även fästen blir visuellt inkonsekventa och sådana regimer i din konstruktion ser ut som värda. Om en sådan typ av fästelement används används risken för brännskador vid kokning i ett sådant rum helt enkelt med noll.

Vad ska man göra om fästanordningarna inte kan göras från insidan

Bli inte upprörd om fästena inte erhålls av någon anledning för att skapa den från insidan.

För detta fall är det nödvändigt att göra detta. Det är helt enkelt nödvändigt att lämna en plats för fästelementet.

1

Och först efter det att ett sådant arbete har utförts är det nödvändigt att försiktigt fästa en stift på skruven, som du dessutom kommer att skapa från ett träd.

Det sista som görs efter att skruven är gömd med hjälp av en stift och en stift är en injektionsmassa med hjälp av en annan slipande hud.

Ofta i hyllorna i badet med egna händer tillåter alternativen för foton att du inte fullt ut förstår hur exakt det här arbetet skapades. Och specifikt för att förstå processen av allt arbete är värt att bekanta sig med en enkel handlingalgoritm. Här är denna enkla algoritm tänkt upp för att skapa en hylla i ett bad:

 • Med hjälp av det nödvändiga verktyget är det nödvändigt att skapa en särskild märkning för stället. Efter dessa märkningar appliceras mono redan, och sätta, och efter en gång, och omedelbart fixa de speciella gummitrådarna till sådana ställen med markeringar.
 • De två översta bjälkarna fixas först på rätt ställen. Sådana strålar för styrka bör vara säker på att ansluta till väggytan. Också, utan att misslyckas, stärka och med ställen själva.
 • Efter att du säkert kan fixa till de övre balkarna och med alla medel och till ställen är det från sidorna av den aktuella konstruktionen och dess övre balkar.
 • Till de främre pelarna i planerna att fästa sidokantbalkarna och det är därför nödvändigt att sätta de främre pelarna de är vertikala och för tillfället bara för att hålla dem utan förstärkning.
 • Med angränsande och även med vertikala strålar är det nu säkert att ansluta de främre balkarna. De kommer att vara lätta att installera, och de kommer att göra utseendet för produkten som liknar ramen och stänger också strukturen.
 • Vid detta tillfälle är rouletten och nivån användbara, eftersom det kommer att vara nödvändigt att styra den släta och huvudkorrigerade positioneringen av ramen själv.
 • Att montera den nedre ramen är nödvändig enligt anvisningarna i samlingen, vilken visas för den övre ramen. Endast det är nödvändigt att kontrollera all korrekthet av arrangemanget för strålarna.
 • Det är nödvändigt att dubbelkontrollera flera gånger med hjälp av jumpernivån, observera alltid och kontrollera igen varje storlek och alla hörn av produkten är föremål för inspektion. Först efter att alla mätningar har kontrollerats igen och att det utförda arbetet har verifierats är det möjligt att börja montera från hålens tunna strålar till nuvarande ramar.
 • Till stoppet, dra åt varje skruv och alla fästanordningar för att göra det smidigt.

När ångan alltid är bekväm är det rätt installation och efter det är det också sant att ta hand om ångrummet. Täck inte helt över sidorna på alla sidor (ansikts och sida), eftersom det blir svårare att ta hand om en sådan design, eftersom all åtkomst helt enkelt kommer att stängas. Det är av denna anledning som mästare rekommenderar att endast partiella hudtyper görs. Detta är verkligen viktigt ur hygiensynpunkt, eftersom det blir lätt att rengöra sådana strukturer och helt enkelt.

Vad mer krävs i arbetsprocessen

I arbetsprocessen måste du omedelbart skjuta upp äktenskapet och nödvändigtvis kontrollera varje produkt för skada. Se till att varje element endast kan fästas inifrån.

Det kommer bara vara svårt att stänga av arbetet med installationen av brädor, som då bara kommer att ligga horisontellt.

För att vidare arbetet har blivit lite lättare, måste du först försöka fästa så mycket som möjligt av insidan av brädorna, det är först och främst med målet att göra en lite mindre fastighet med hjälp av de pluggar som är tillgängliga för oss.

I de flesta fall blir det bekvämare att fixa den horisontella sidan, när arbetet först byggs på denna sida, och först då börjar alla andra parter att ansluta i könens ordning.

För hyllan i badhuset med egna händer behöver ritningarna inte bara noggrant studeras, men också skapa egna, så att du redan i planeringsfasen vet vad exakt och hur du behöver i processen.

Enhet av nuvarande konstruktion

Alltid hyllor för badet med egna händer kan fotot berätta hur många alternativ det finns för att skapa en sådan underbar produkt. Sällan, på ett enkelt sätt kallas hyllor för ett bad bara en bänk. Det är ju inte oavsiktligt, om du förstår lite mer detaljer, är det här en liten butiksgolv. Här är bara en sådan bänk när det gäller nivå. Utformningen av en hylla för ett bad skapas alltid av endast de grundläggande detaljerna:

Rammen är den del som är nödvändig för att göra rätt fastsättning för golv av brädorna. Den måste användas för att stödja och demontera detta system för dessa däck. För att producera stödhållare krävs några solida material, det här är en enkel likhet med benen på en bänk.

För hyllans korrekta och oavsiktliga läge är det nödvändigt att ansluta ställena själva med stora brädor, de kommer därefter att fungera som hoppare av den aktuella konstruktionen.

När man använder enbart finsk teknik är det värt att överväga att det inte är nödvändigt att skapa en ram, för här är skapningsprincipen något förändrad, och konstruktionerna själva är bara fixerade till väggarna i ett sådant ångbad.

Golv är ett system som kommer att utföras med endast tunna plattor. De skapas i förväg och varje element ska vara helt jämnt och det kan bara skapas med hjälp av speciell slipning. Tjockleken på en sådan enstaka produkt kommer att vara ca 2 cm. För att utföra sådana produkter använder jag ofta bara två material - asp och lind.

Med ett litet pass, för mindre vattentäthet måste du sätta sådana brädor med ett litet pass. Till fällorna eller till skelettarna är golvet förlovat. Det måste byggas separat och först då installeras på golvet.

För att ventilera på sommaren är det möjligt att inte fixa golvet och helt enkelt sedan lyfta upp det och ta det ut för att torka. Det är också möjligt att bygga ihop med sådana golv speciella och ganska bekväma sittbackar. Du kan också tänka igenom genomförandet av en speciell enhet som kommer att fungera som assistent för dem som bestämde sig för att höja sina ben lite när de svävar. Visst försök att göra och sidor för regementen, de kommer också att vara ganska bekväma enheter i badet.

Egenskaper av ångbastun och möbler för den

Alla vet att ju mindre ångrummet desto varmare blir det. Nedan är kostnaderna, nuvarande, för uppvärmning, eftersom ett litet rum kommer att behöva ge mindre ånga. Därför är alltid enkla och enkla möbler alltid användbara för ett bra arrangemang av ett ångbad. Trappor för att klättra på hyllorna har ofta flera steg på en gång. Det är bekvämt och enkelt.

Om rummet för ångrummet gör att du kan skapa ett separat område för soffan och en schäslong, kan du enkelt återskapa det själv. Det kommer att vara attraktivt att se en rundad form av en liten soffa.

Vad ska jag göra med ett litet stoomrum?

Det spelar ingen roll om ångrummet är så litet att en vanlig hyll kan bara ta upp utrymme, och det är helt enkelt inte bekvämt att använda ett sådant rum. I detta fall kommer regimentets icke-standardstorlekar att vinna. Det kan bara vara en triangulär liten struktur i hörnet av ett sådant rum. Triangeln ska göras enbart isosceles. Bara behöver göra det på ett sådant sätt att det inte tar upp mycket utrymme, men det var också bekvämt att använda.

Ofta är hyllorna i badet endast representerade av flerstegsdesign, men det är inte alltid nödvändigt att agera på mönster. Sällan i rummet installerar bad flera regiment på en gång och även från tre sidor. Om rummet är stort, varför installera inte mer ångrum och bjud in vänner till ditt eget bad.

Många varianter av hörnregiments. De är likartade i sina konstruktioner till bänkar, som helt enkelt ligger under olika nivåer.

För hyllor i ett bad kan du använda olika typer av material:

 1. För den minsta höjden i det aktuella ångbastunet kräver ett ryskt bad ofta en höjd på en halv meter. Dessa dimensioner gör det lätt att uppta här en vuxen personens lutande läge och samtidigt med böjda ben.
 2. Minsta längd för hyllan är ofta 1,8 m. Det kommer att vara möjligt att ligga platt och inte böja benen.
 3. Indikatorn för bredden kan appliceras på 0,4 m. Så det finns tillräckligt med utrymme för badhushållaren. Ofta väljs en bredd på 0,6 meter.

Här finns sådana tvetydiga indikatorer för en produkt. Bara lita på dem eller välj deras egna storlekar - det är upp till dig.

De mest populära alternativen är konstruktionslösningar på plats när den jämförs den nuvarande storleken på det färdiga rummet och helt enkelt valt de mest framgångsrika alternativ för placering av dessa produkter här.

Bygg din egen hylla i badet, är ångbad inte så svårt. Viktiga saker Armatur korrekt och korrekt konfigurerad. Läs noga igenom ritningarna och framför allt gör ditt eget, för en mer detaljerad presentation av arbetet på scenen av deras idéer.

Processen kan säkert påbörjas först efter det att tillgängliga ritningar och med nödvändigt material och verktyg. Vi får inte heller glömma att förbereda de nödvändiga impregnering för korrekt bearbetning av trä. Det bara kommer att pågå längre och kommer att gynna användare och glädje.

Det är viktigt att bara ta tid på nuvarande stadium av produktutvecklingen och för att utföra sådana mätningar strikt smidigt och med hjälp av speciella delar flera gånger för att kontrollera igen färdiga konstruktioner.

Hur man gör hyllor för bad

Om du gillar ett bad, och du har en stuga, så ska du redan tänka på hur man sluta vara beroende av privata ångbad och bygga din egen. Om så önskas kan detta projekt göras för hand. Dessutom ur en teknisk synvinkel, byggandet representerar inte särskilt komplicerad.

En särskild roll spelas i bad hyllor. På hur väl du gör det beror bekväm tidsfördriv i ångbastun. Strukturen i sig består av eftersläpning och ram. Av särskild betydelse är förhållandet mellan elementen. Korrekt val av storleken beror på hur bekvämt på en hylla kommer att sitta eller ligga ner.

Vanligtvis i badet gör ett tudelat hyllan. På första våningen kan du sitta, och den andra är perfekt för att ligga. Häri ligger en viss svårighet. Den övre våningen måste vara tillräckligt bred på det skulle kunna baseras.

Det är mycket viktigt att välja rätt tjocklek eftersläpningen för badet hyllan. Faktum är att om du köper för tunna stockar, de kommer grotta in under tyngden av ditt eget. Men å andra sidan, den tjockare produkten, desto högre värde.

Lyckligtvis har den här situationen en mer än anständigt avkastning. Det är nödvändigt att göra små hål i ramen. Detta gör det möjligt för styrelsen att välja tunnare och billigare, men hyllor för badet kommer att ha tillräcklig hållfasthet.

för bad synpunkter på hylla storlekar är ganska varierande, men om man tar hänsyn till kanon, skall den totala höjden av strukturen vara 70 centimeter. I detta fall, att den första nivån av behovet att göra en höjd av 40 cm, och den andra 30.

Avståndet mellan balkarna hyllan för badet bör inte vara för stor, men om det inte gör alls, kan det leda till en försämring av konstruktionsfunktioner.

Om så önskas kan reglarna inte köpa, och göra sina egna händer. Men du måste ha kompetensen hos en snickare åtminstone en grundläggande nivå. Behöver också verktyg och ritningar.

Av särskild betydelse i utformningen hylla för bad har ett antal personer som kommer att vara här för att bada. Det bör ta hänsyn till de dimensioner av rummet. Trots allt, om du gör för mycket av hyllorna inuti är besvärligt att flytta runt.

Hyllor för bad är bäst att inte placera nära fönstret. Det faktum att den höga temperaturen kan leda till att glaset spricker, och det kommer att leda till skador på människor inne.

Hyllor för badet görs bäst längs en tom vägg. I detta fall kan det inre utrymmet i sig vara ganska varierande. Om rummet är ganska stor, är det möjligt att placera en bänk med flera parter. Detta kommer att möjliggöra bästa användningen av utrymmet.

Plocka upp ett träd

Att välja rätt trä för hyllan - detta är grund att basera din bekväm tidsfördriv i badet. Vanligaste sorterna är:

 1. Aspen. Det kännetecknas av hög fuktbeständighet och kan lätt tolerera höga temperaturer. Därför är det ofta används för att göra hyllor. I detta fall styrkan och färgen inte kan ändras. Dessutom är dess pris på en acceptabel nivå. De nackdelar kan hänföras till det inre lutningen ruttnar i en fuktig miljö.

 • Alder. Den har en hög motståndskraft mot deformation, lätt tål förhöjda temperaturer. Dess huvudsakliga fördel är dess låga värmeledningsförmåga. Det är ett traditionellt material för ett bad hylla.
 • Lipa. Detta träd har en ljusare nyans utan tydligt uttalad struktur. Styrelserna för kalk torkar inte ut och inte spricker under påverkan av höga temperaturer. Olyckligtvis är styrkan i träet ganska låg. Trots detta hyllorna i henne gör ganska ofta.
 • Lönn. Det anses vara den bästa alternativ till lind, men till skillnad från henne mindre känsliga för deformation. Texture är alltid ljus. Utförandet av en storleksordning högre än Basswood. Det är att föredra att använda sina professionella byggare att göra hyllor.
 • Topol. Denna lätta trä med en vitaktig nyans. Det är lätt att hantera. Bra att göra dekorativa detaljer i regementet.
 • Abashi. Det är den afrikanska ek, som ofta används för efterbehandling bad. Dess fördelar kan rangordnas låg värmeledningsförmåga och motståndskraft mot hög temperatur och fuktighet. Slät ytstruktur gör den idealisk för regementet. Det är praktiskt taget inte uppvärmd och torkar snabbt, så när deras hud obehag uppstår. Pris i en motsvarande timmer, men hyllor för ett bad är bäst att göra det ur den.
 • I princip, var och en av de ovan beskrivna kvaliteter av trä lämplig hylla bad. De alla har en lämplig värmeledningsförmåga och hög motståndskraft mot vatten, även om dess brister i alla de kvaliteter finns tillgängliga.

  Innan hyllor för badkar med händerna, se till att skapa den du har allt du behöver, nämligen:

  • nivå;
  • roulette;
  • kvadratiska,
  • elektrisk borr;
  • bågfil med tänderna, beräknat på ett träd;
  • skruvmejsel;
  • uppsättning av borrkronor;
  • uppsättning skruvmejslar;
  • hammare;
  • en penna med en linjal;
  • självborrande skruvar;
  • en hammare;
  • slipduk för flera behandlingar.

  Samla all denna uppsättning verktyg, kan du göra din egen hand hylla. Men samtidigt som du måste ha i åtanke att det finns många projekt. Från alla av dem måste du välja optimalt lämpar sig för ditt utrymme.

  Vissa byggare att göra hyllor för bad användning naglar, men ett sådant beslut inte anses vara den bästa, eftersom det inte garanterar styrkan i strukturen. Därför kommer vi att använda träskruvar.

  Det är bäst att göra monterings hylla styrelser inuti. Ett sådant tillvägagångssätt skulle dölja skruvar inuti virket. Som ett resultat av detta försvinner risken att bli bränd vid kontakt med naken hud med metallen.

  Men exakt beräkning krävs för att fästa hyllan korten. Lyckligtvis finns det ett annat sätt att slå det inre badrum. Tillräckligt för att göra en blind hål för locket. Då måste du förbereda en trä stift. Med den kan du stänga metallen.

  Stiftet måste noggrant behandlas till hyllorna i badet hade en jämn yta. För att göra detta behöver du och slipduk. Efter allt arbete kommer att ske, får du en helt plan yta.

  Särskild uppmärksamhet är att skapa en hylla för badet bör ägnas åt ordningen åtgärder, det består av följande steg:

  1. För att göra hyllor markerade med guider för de bakre benen.
  2. Fästa kuggstången på väggen. För att fixera de nedre ändarna av användningen av gummipackningar.
  3. Montera den övre balken och fäst dem i rack.
  4. De övre sidobalkar behöver lite fix.
  5. Till den främre änden rack att monteras sidoskenor. Detta kommer att göra det mer bekvämt hyllor.
  6. Installera bärskenor framifrån.
  7. Samla den övre ramen.
  8. Ta mätningar och ange vinklar. Löst skruvar.
  9. I analogi med den övre ramen gör botten. Överväga hyllor redo.

  Innan slutmontering av hela strukturen för ett bad, göra en hylla alla element med varandra, för att se hur dimension. Först då fast bygeln och fäst bultar design.

  två nivåer

  Två nivåer i hyllan - det är perfekt för en liten bad. Byggandet av en tredelad strategi är endast för stora rum. Vi behöver också högt i tak, och är onödiga investeringar.

  För att göra en tudelad hyllor med sina egna händer för ett bad som du behöver minst fyra meter. Höjden kan vara vid en nivå av 2,3 m. Detta är den idealiska förhållande, varvid bänken för att passa perfekt in i kupén.

  När du skapar en hylla för badet bör övervägas att ju lägre bänken - detta är den ursprungliga nivån där temperaturen är mycket lägre. Ju högre du klättrar, desto svårare är det att andas.

  Du måste utföra initiala beräkningar för att skapa för badet nedersta hyllan. Det anses vara en ideal höjd av 30 centimeter, men det kan ökas upp till 35, så om du föredrar.

  Beräkning för bad regementet börjar med det faktum att du mäta höjden från golv till tak. Det är viktigt att från den övre flänsen till taket inte är mindre än 1,2 meter. Detta avstånd är mer än tillräckligt för att göra en bekväm bad.

  Varning! Det maximalt tillåtna avståndet mellan hyllorna 50 centimeter.

  Tre nivåer hylla design för badet anses mer komplex och det är inte alltid lämpligt. Men om du har tillräckligt med ledigt utrymme, och du räknar med att badet kommer att vara i en massa människor, är det bättre att göra det här alternativet.

  Du bör också komma ihåg att tre nivåer hylla design kräver mer material och därmed de höga kostnaderna för dess konstruktion. Till exempel kan den första bänk inte vara mer än 25 centimeter.

  Den andra hyllan är installerad på en höjd av exakt 55 cm från golvet. Detta är den optimala andelen tid att prova. Tredje hyllan måste höjas med 95 cm. Som ett resultat får du en praktisk hylla för badet att vara mycket rymliga.

  Om du har rummet är liten, men du fortfarande vill installera hyllor för bad på tre nivåer, kan översta hyllan med gångjärn. En sådan åtgärd skulle spara utrymme och lägga till funktioner bad.

  Bath - det är en möjlighet att bli av med gifter i kroppen och känner förnyas efter en stressig arbetsvecka. En särskild roll spelas i hennes hyllor. Oavsett hur väl du gör det beror på den totala komfort. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av trä och design.

  Str. Mest Dorogomilovskaya 10

  Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

  Hur man gör hyllorna i badet på egen hand

  För invånarna i Ryssland, Vitryssland och Ukraina bad det är inte bara för att göra vattenbehandlingsstället och den nuvarande strukturen för att koppla av kropp och själ. Huvuddelen av konstruktionen av badet är ångrum. Det finns många viktiga faktorer, bland annat stil inredning, kvalitet på material och bekvämlighet hyllor.

  Dessutom kan ångbastu vara en orsak till stolthet, om allt i den för att göra sina egna händer. Vid första anblicken verkar det som om det finns inget komplicerat om det, vi måste bara göra regelbundna golv av trä och du är klar. I själva verket, i denna process finns det många nyanser som måste beaktas. Först måste du välja material, hitta en lämplig diagram, bestämma formen på hyllorna och antalet våningar. Om allt görs korrekt, sedan njuta sväva i nya badet kan vara ett par dagar efter utförandet av allt arbete.

  Vad som utgör konstruktion poloka

  Kanske sådana titlar som "hyllor" du har bara nyligen hört, och som används för att kalla denna del av badet butikslokaler. Och det är inte konstigt, eftersom detta är en speciell bad bänkar, men de kan vara olika höjd, och de är placerade under den särskilda ordningen. Hela strukturen består av två huvuddelar:

  1. Frame. Den ligger till grund för installation av en stationär brädorna, och ramverket kan ligga till grund för en hopfällbar golv alternativ. Vanligtvis, för konstruktion av denna del av hyllorna med hjälp av stödpelarna, vilket i utseende liknar bänken ben, som används för att ansluta elementen i styrelsen bygeln. Även vissa hantverkare upprätt ram stege kosoura sätt att fästa denna design bad steg regementen. Finländarna är också känd för sin kärlek till bastur och i byggandet av strukturer i den finska typen av ram används utan stöd, denna väggmonterad ånga bara järnvägs regemente.

  1. Flooring. Detta är den andra delen av badet hyllor, är små plattor används till det, som är installerade med utelämnande av 1-2 cm. Ofta använder asp eller kalk, trä och noggrant polerad innan installation. Som redan nämnts, är golvet fäst vid en speciell ram, kan du också göra en separat struktur såsom ett golv ramp. Detta är mer praktiskt eftersom det kan tas bort om det är nödvändigt, skölj och luft på gatan. Begagnade däck och utemöbler, och även som en bänk. Samma princip kan byggas ryggstöd, marginalia och även kuddar. Vissa artister göra särskilda arrangemang för antagandet av vattenrening i ryggläge när benen är i nivå med huvudet, eller ännu högre.

  ångrum är vanligtvis små i storlek, eftersom mindre kvadrering, desto lättare är det för att bringa temperaturen till önskad siffra, eftersom det sparar. På grund av de små byggstorlekar, har bad möbler i allmänhet en enkel rektangulär geometri. Om ångbastun området tillåter, är det möjligt att göra ett slags stege med flera stora steg, som kommer att vara samtidigt och solstolar.

  Om ett mycket litet rum, och det finns ingen möjlighet att göra en rektangulär bottenhyllor i ditt land, kommer du att kunna bygga en rektangulär struktur. Genom en sådan utformning schema är en rektangulär triangel, och en av benen på den geometriska figuren kommer tätt anligga mot väggen och till den intilliggande andra hyllan.

  Att göra sina egna hyllor och bänkar i bad rum, är det bäst att använda lövträ, och av goda skäl. I synnerhet vid höga temperaturer, sådana material inte utsöndrar harts, vilket är fallet med barrväxter. Detta är en mycket viktig faktor, eftersom hartset är varm kan orsaka brännskador.

  Dessutom är det nödvändigt när man väljer material att uppmärksamma dess motståndskraft mot höga temperaturer och hög luftfuktighet. Om du väljer ett högkvalitativt material, kommer det att vara tillräckligt länge för att tjäna.

  En viktig funktion är värmeledningsförmåga trä. Ett material med låg värmeledningsförmåga är den bästa, eftersom en sådan timmer upphettas och brinner inte huden. Som ett resultat, kan du vara i badet, och ligger direkt på skivor, snarare än strö blad eller handduk. Många års erfarenhet av konstruktion av badrum tillåtet att göra en bedömning av de bästa trä för att bygga hyllor, har varje material sina egna fördelar och nackdelar.

  Aspen - lågt pris och bra prestanda

  Den största fördelen med trä är dess låga kostnad, och dessutom, är asp känd för sina läkande egenskaper. Gott rykte i asp och mytologi, antas det att den absorberar negativ energi.

  När det gäller möbler badhus i träet, då det kommer att pågå en mycket lång tid och är praktiskt att använda. Men vi måste vara mycket försiktig när man väljer en asp, är det viktigt att det inte har den interna röta.

  Lipa - rimliga priser och hög kvalitet

  Många experter säger att kalk är det bästa alternativet för byggandet av badet regementen och bänkar, och detta bekräftas av följande faktorer:

  • Detta träd är mycket praktiskt vid hantering, ser vacker, och vid höga temperaturer släpper en behaglig doft. Med hjälp av lind kan du skapa en trevlig miljö för hälsan;
  • Även med en mycket stark upphettning, som är i badet, kommer kalk inte brinna, och på ytan av träet inte kommer att förbli fläckar från svett;

  • Hyllor av denna typ av trä för bastun kommer att tjäna dig i årtionden. Vid drift träet inte spricker och inte börjar ruttna. Det enda negativa - en lind kan så småningom mörkna något.

  Afrikansk ek (GÖRA GENERAD) - alternativ för lyxiga bad

  Detta träd är mycket motståndskraftig mot vatten och hög luftfuktighet. Inte rädd för afrikansk ek och tunga laster. Ett viktigt inslag i detta träd är dess låga värmeledningsförmåga, så att trädet inte är uppvärmd och kommer inte att vara en risk för brännskador.

  På marknaden finns alternativ för både ljus och mörker Abasha. Även med de långa år av exploatering, trädet behåller sitt ursprungliga tillstånd, men att träet ska behandlas med speciella material. Enligt egenskaperna, är afrikansk ek det bästa alternativet, men det kostar ganska dyrt, och inte alla har råd att köpa en timmer för ett bad.

  Varför hyllor några steg?

  Utformningen av ångbastun görs inte bara så, allt bygger på fysikens lagar, i vilken ånga och varmluft hela tiden rör sig uppåt. Efter det att strömmen ges till varm, och luften kyls lite, delvis går den in i ventilationssystemet, och delvis ner till botten av badet. Det är därför den övre temperaturen är mycket högre än på nedersta trappsteget av regementet.

  Denna design med flera "golv" kan du välja den bästa ångbad med läget önskad temperatur. Om du väljer att göra en hylla i ångbastun själv, bör du följa standard "stegen" struktur, och du kan njuta av både de hetaste ånga och milda förhållanden vid botten av "pyramid".

  göra två hyllor främst i den ryska badet, men om utrymmet tillåter område, kan det göras bara tre, så länge det finns tillräckligt med utrymme. Det är viktigt att designen var säkra när de används, för om det finns för lite utrymme kan du falla och skadas.

  Om badet har ett fönster, det finns bara ett alternativ. De bör placeras längs väggarna, där det inte finns några fönster och fönster delar av ventilationssystemet. I alla andra avseenden, bortsett från andra system är inte mycket annorlunda, förutom att utseende. Hyllor kan ställas in på följande sätt:

  • Hela linjär struktur längs en av väggarna. I detta fall hyllorna görs i ett antal 2-3;
  • Ändamålet med L-formade med en viss mängd av grader. Det beror på rummets storlek och dina önskemål, kan du sätta på 2-3 steg intill varje vägg, och du kan ställa in övre och nedre bänk nära en vägg, och den andra nära mitten;
  • Två parallella strukturer som är installerade mittemot varandra. Detta system är lite som placeringen av sängliggande platser i bilen-coupe, butiken, förresten, du kan också göra två, som i tåget.

  För att göra utformningen av bekväma, funktionella och pålitliga, bör du bekanta dig med de olika schematiska alternativ och välja den bästa. För inköp av material och beräkning av de uppskattade kostnaderna och kostnaderna för att bestämma storleken och utformningen av framtiden.

  Du bör först bekanta dig med standardmått platser i ångbastun för sittande och liggande ställning personen:

  • Längden 1,5 meter erfordras för en liggande position med böjda knän;
  • Hylla 1,8 meter gör det möjligt att ligga ner med benen raka man av medellängd. Men detta alternativ är en individ, och om du är tillräckligt hög, kan du ringa och scen med 2 meter i längd;

  • Utformningen bredd bör vara minst 40 centimeter, och att endast den lägre nivån, som främst används som fotstöd. På en sådan bred hylla är bekvämt för både stående och sittande;
  • 60 centimeter bör vara genomsnittlig eller översta hyllan, som kommer att sitta bekvämt;

  • Om du gillar att bada i ett bad i ryggläge, är det nödvändigt att göra hyllorna med en bredd på 90 centimeter, de är bekväma och praktiska.

  Du kan välja storlek och med hänsyn till individuella egenskaper användare och med hänsyn till utformningen av rummet självt, men experter inte rekommenderar att göra hyllorna med måtten mindre än standardvärdena.

  Hylla i ångbastun bör sättas på en sådan nivå att det på det var bekvämt att sitta och använda en kvast handtag baksidan av en annan person. Därför är alla beräkningar börjar med en bestämning av höjden på den övre nivån. Det är också nödvändigt att fokusera på nivån av ångan ugnsluckan.

  Typiskt är höjden av hyllorna i badet från 40 till 60 centimeter. Sådana lager 20 centimeter optimalt plocka storlek, och om nödvändigt att något höja eller sänka scenen på ritningarna. Ett viktigt krav för den lägre bänken, bör det vara minst 30 centimeter från golvet.

  utforma lägre nivå, experter rekommenderar inte stationära och portabla. Detta gör det möjligt att göra en bänk utanför för rengöring och ventilation, liksom dess demontering kan rengöra golvet under "pyramid".

  Det första steget är inköp och förberedelse av material

  Först måste du bekanta dig med designschemat, beräkna det ungefärliga antalet material och köpa dem. Det är viktigt att ta hänsyn till alla nyanser, för om du köper för lite trä måste du gå till affären igen, och om man köper för mycket, blir det slöseri med pengar.

  Före installationen måste alla brädor och brädor slipas och släta ut de skarpa kanterna. För att säkerställa att materialet har fungerat länge, inte rotnat och inte lida av skadedjur, måste det behandlas med ett naturligt antiseptiskt medel. I detta fall är användningen av syntetiska medel oacceptabelt, eftersom giftiga rök kan förekomma under påverkan av höga temperaturer.

  Som vi kommer ihåg består hyllorna av en slaktkropp, och i början är det nödvändigt att montera den första delen av strukturen. För detta ändamål är ställen gjorda av en solid stråle av 50x70 mm i tvärsnitt, elementen är monterade i upprätt läge och är fastsatta med bandning. För att säkerställa att ramen är stark och stabil kan stolparna fästas på väggen. Vertikala stöd är monterade i steg om 60 centimeter, med denna konstruktion kommer golvet inte att böjas.

  Det tredje steget är konstruktionen av steg

  Du kan göra och installera både stationära och flyttbara bänkar, de är gjorda av tunna brädor med hjälp av fyllning på ramen. Samtidigt finns det ett litet mellanrum på 1,5-2 centimeter, och brädorna är monterade i vinkel så att vattnet rinner smidigt. Välj brädor ska ges sin tjocklek och bredd i förhållandet 1: 4, i vilket fall hyllorna är tillförlitliga och snart torra. Om du planerar att använda en hopfällbar konstruktion, bör detta beaktas för att förbereda installationen. Detta alternativ har fördelen att platserna kan tas bort, tvättas noggrant och torkas i solen.

  För att ansluta detaljerna på hyllor är det nödvändigt att använda ekkilor, de drivs i förkroppsliga hål i lederna. Använda metallspikar eller skruvar bättre i badet att inte använda, särskilt på stegen, eftersom metallen är mycket het och du kan få en bränning. Om du inte kan undvika sådana fästelement, borde de djupt begravas i ett träd eller skruvas från fel sida.

  Det fjärde steget är att fixera hyllorna

  Den mellersta och övre delen av strukturen är ansluten till en vägg med ett ventilationshål på 9-10 centimeter. Den nedre delen görs vanligen mobil, för det här specialskenorna används, och städning i rummet blir mycket enklare och lättare. Vid lederna av ramkonstruktionen och golvet måste du installera gummitätningar för vattentätning. När badet inte är för stort i området kan den nedre hyllan göras i form av en triangel.

  Det finns vissa rekommendationer som i hög grad hjälper dem som har bestämt sig för att bygga hyllor på egen hand. För att förlänga strukturens livslängd och göra det rätt, borde man följa sådana rekommendationer:

  • Mellan väggarna och möblerna ska vara 10 centimeter ventilationsutrymme. Om du använder en fast bilaga, kan det här gapet skapas med hjälp av skärningar i stapeln.
  • För hyllor är det bäst att använda en bar på 50x70 millimeter. Förhållandet mellan tjocklek och bredd på brädet bör ligga i proportionerna 1: 4;
  • Antalet stöd som behövs kan bestämmas från tjockleken på lamellerna. Om brädor appliceras med 22 centimeter, då mellan stöden ska vara ett avstånd på 60 centimeter;

  • Överst och botten av brädet måste vara bundna. En sådan enkel lösning kommer att stärka designen avsevärt och förlänga dess livslängd.
  • Gummipackningar ska fästas på fotbänkens botten. Detta bevarar golvets integritet och ger vattentätning.

  Om du bygger ett bad i ditt område bör du också vara uppmärksam på valfria, men ganska praktiska tillägg som skapar bekväma förutsättningar för vattenprocedurer. Så idag används speciella hållare för huvud och ben, och de är gjorda av trä. Så att du kan ligga bekvämt och lyfta dina ben över huvudet, bör du använda ett bärbart stativ. Utformningen av detta tillbehör är enkelt nog, och du kan göra allt själv, för det här måste du ta två träytor och ansluta dem i en vinkel på 30-45 grader. Det finns också en speciell "kudde" under huvudet, det kan vara antingen stationärt eller flyttbart.

  Mellan de två stegen i hyllaens utformning ska vara öppen för ventilation, men detta är inte helt bekvämt. Lös problemet är väldigt enkelt, du måste göra en träplattor tillbaka, men med hål som ger den nödvändiga ventilationen. En utmärkt lösning är användningen av doftande trä för att skapa tillbehör, då uppfyller dessa element också aromaterapi.

  Nikolay Evseev, 36, Belgorod

  För flera år sedan köpte jag en tomt utanför staden och byggde ett litet hus. Men det fanns ingen full vila på denna dacha, det fanns inte tillräckligt med bad. Som du vet är uppbyggnaden av sådana strukturer väldigt dyr, så under semestern började jag bygga ett bad med egna händer. Om byggnaden av lokalerna själv är förståelig, ger den inre finalen vissa svårigheter. Det var särskilt svårt för mig att bygga hyllor. Lyckligtvis på internet hittade jag ett designschema, inköpta material, och det var redan mycket lättare. Nu till och med grannar bjuder mig till att hjälpa till i badets konstruktion.

  Arseny Levchenko, 39, St Petersburg

  Vi gick till det offentliga badet med min familj eller vänner minst en gång i veckan. Det var inte så bekvämt och ständigt var tvungen att spendera pengar, och ibland händer det att du vill ånga och där är allt upptaget för idag. Men efter att ha läst den här artikeln insåg jag att du kan bygga ett badrum och till och med göra hyllor med egna händer, och det finns inget komplicerat i detta. Och egentligen gjorde jag det, ångbastun fungerar bra, det ser bra ut och tillåter att spara. Nu kommer vänner ofta att besöka, från dem öl och från mig par).

  Olga Karas, 51 år gammal, Tambov

  Bad är inte bara för att tvätta, men det är en riktig plats för vila själen och kroppen. Vi har varit på plats i flera år nu, men i år köpte vi en spis och bestämde oss för att bygga den inre delen av byggnaden. Jag vill säga några ord om hyllorna i ångbastunet, allt är inte så läskigt som det verkar. Min man och jag gjorde allt arbete tillsammans, ja, internet hjälpte självklart. För att bygga den här strukturen använde vi ett lindaträd, ett utmärkt och billigt träd. Vi använde inte mycket sofistikerade system, vi slutade med den vanliga versionen och var helt nöjda.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  9 + 1 =