Hyllorna i badet med händerna fotoalternativ

Hur man gör hyllor för bad med händerna: design tillverkningsteknik hemma

Bath - det perfekta stället att koppla av kropp och själ. Till tid i det var trevligt och bekvämt, är det nödvändigt att ta hand om installations bekväm och praktisk trähyllor. Naturligtvis kan de på beställning, men kostnaden för den färdiga konstruktionen kommer att vara ganska hög. Ur denna situation - att göra sina egna händer. För att underlätta arbetet för ett fåtal, bör ges tid att läsa den här artikeln. Den presenterar en stegvis beskrivning av den tekniska processen för framställning av bad regementen med bilder och videomaterial. Kolla in dem, och arbetet kommer att vara roligt och intressant.

Funktioner bad regementen, deras egenskaper

Innan vi går till tillverkning av bad regementen med sina egna händer, måste du utföra en del arbete. Den innehåller följande steg:

 • val av den typ av produkt;
 • framställning av konstruktionsritningar;
 • bestämning av layouten;
 • valet av material.

Hittills finns det tre typer av bad regementen:

 • bänkar: Hållbar bänkar - den vanligaste varianten av sådana bad anläggningar. De är idealiska för stora ångbad, liksom för små utrymmen.
 • soffor - de är mindre populär än bänkarna, men de kan också finnas i badet. De är ofta väljs av människor som älskar att bada, inte bara sitta utan också ljuger.

 • solstolar - deras design skiljer sig inte från stranden analoger. Under bad förfaranden de används som en soffa, i ovikt skick, eller som en stol vid montering.

När badet vald hylla, kan du gå vidare till konstruktionsritning för framtida byggande. Det kommer att bidra till att göra riktigt hög kvalitet och praktisk produkt med sina egna händer.

Viktigt! För att göra ritningen bad hyllan - behöver inte vara professionell nog att dra nytta av en av specialiserad program (eller komma ihåg hur man använder en penna och en linjal).

Under byggandet av dragningen av regementet, bör du definitivt ta hänsyn till de övergripande dimensioner ångbad. Också glöm inte att peka på det alla designparametrar som bidrar till att beräkna mängden material.

Fastställande regementen layout, optioner

Fastställande regementen layout - nästa steg i arbetet. Han har en hel del nyanser som bör beaktas i processen. Eftersom poloka gjorde det ofta tre-nivå, är det värt att komma ihåg några saker:

 • på höjden av regementena signifikant påverka antalet våningar;
 • en liten ångbad lägre tier regementen bör placeras nästan på marknivå, vilket ger en minsta öppning för naturlig ventilation;
 • experter rekommenderar att göra toppskiktet är något bredare än de andra två (det kan användas som en soffa);
 • avstånd från taket till den tredje nivån bör inte vara mindre än 100-120 cm (baserat på medicinsk rådgivning);
 • Poloka inte installeras nära fönster, eftersom det finns en risk för skador till följd av sprickbildning glas.

Experter på grundval av många års erfarenhet i arrangemanget av paret, är det rekommenderat att placera poloka ett av alternativen:

1
 1. Två- eller tre steg. Sådan poloka ideal för att dekorera stora dubbel. Det rekommenderas att placera dem nära en tom vägg. Den lägre nivån av konstruktion är utformad för personer som föredrar den svalare luften, men de bästa - hög temperatur fans.
 2. Kompakt kupeobraznaya. Den är lämplig för små pooler, som har liten eller ingen ledigt utrymme. Utformningen av sådana poloka som har två nivåer, som anges som i en kupé.
 3. Universell L-formad tre nivåer. För att installera det kommer att behöva använda två intilliggande väggar, och de kommer att ligga till grund för fastställande av regementen. Denna hylla är lämplig för parkering parade.

Valet av material, en kort beskrivning av

Efter guiden avgöra vilken typ av produkt och placera regementena kommer att göra en ritning av framtida byggnation, kan du gå vidare till valet av material. Den måste uppfylla flera kriterier:

 • Den har en låg termisk ledningsförmåga, som är mycket viktig;
 • inte innehålla hartser;
 • det måste ha en hög fiberdensitet;
 • väl uthärda höga temperaturer.

För tillverkning av regementena rekommenderas att använda dessa typer av trä:

 1. Lipa - ett idealiskt material för bänkarna. Det är lätt att hantera, inte spricka, är den resistent mot fukt, har en mycket trevlig specifik smak. Dess enda fel - blir snabbt mörkt genom inverkan av fukt.
 2. Aspen - budget material för bänkarna. Trots att han fick beröm för sina välgörande egenskaper för kroppen, men det har en betydande nackdel - en snabb sönderfall i en fuktig miljö.
 3. Abashi - detta är den mest högkvalitativa trä, men mycket dyrt. Hon värmer sakta upp, lång livslängd, sparar en presentabel utseende under många år.

Tillverkningsteknik regementen med sina egna händer: steg för steg instruktioner för DIY

Att hylla för ånga - inte en så svår process, som det kan tyckas vid första anblicken. Den innehåller flera sekventiella steg som bör prestera bra och med tillförsikt.

 • Förbered virket för det fortsatta arbetet (polerade, behandlade vinklar).
 • Täcka ytan med ett speciellt material antiseptisk vätska (det kommer att förhindra framtida sannolikhet för ruttnande trä).
 • Göra Ram: stödjande trästolpar monterad upprätt på ett avstånd av 60 cm från varandra, driva den horisontella rörledningar (för hållbarhet bifoga hyllor på väggar).

 • Vid en minsta vinkel (2-3 grader) fäst framställda tunna brädor som kommer att bilda bänken. För fäst styrelser måste använda speciella ek kilar (i motsats till spikar eller skruvar, de är inte uppvärmd), som är ordentligt scrapie design.
 • Säkra hyllorna, lämnar en liten trim zazorchik 8-10 cm (det är konstruerat för naturlig ventilation).

Viktigt! Måste ta hand om installationen av tätskikt material mellan den nedre kanten av hyllorna och golvytan (det kommer att ge skydd mot fukt material).

 • Installera extra tillbehör som är säker på att behövas medan du kopplar i badet (t.ex. särskild podstavochki ben eller huvud).

Dessa enkla manipulationer tillåter dig själv att göra en kvalitativ och tillförlitlig hylla för paret. Försök att genomföra den föreslagna instruktionen, kommer resultatet inte ta lång tid!

Hur man gör hyllor för bad: photo

 • Att välja ett typsnitt för ett bad: plast, trä, tegel eller bemästra sina egna händer?
 • Hamam: varm österut i nordliga breddgrader
 • Design och konstruktion av ett bad med en pool under ett tak
 • Skelett bad projekt, förkroppsligade i hemmet. Konstruktion från grunden till taket av sina egna händer: instruktioner med bilder och video

Uppmärksamhet tävling för våra abonnenter!

Vi ger bort 10 uppsättningar av automatisk bevattning "Gardena"

Så varje vecka skickar vi ett sammandrag av de mest populära artiklar.

* Du kan avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet när som helst

Hur man gör en hylla i badet

Innan du gör hyllorna i badet med händerna - besluta sådana viktiga egenskaper i deras konstruktion, till exempel:

 • typ av trä som lämpar sig för regementen;
 • vånings strukturer (två- eller tre våningar hyllor);
 • bredden och djupet av sätesdelen.

Var uppmärksam! I bastu hyllorna tillsammans med plätering måste utföras från lövved som barrved utvunna hartset vid höga temperaturer.

Däremot kan inte alla lövträd användas för tillverkning av regementena i ångbastun. Den valda typen av trä bör ha en låg värmeledningsförmåga, vilket gör den bekväm att placeras på hyllorna, inte känna den brännande effekten av den uppvärmda timmer. Vidare bör trädet vara tillräckligt tät struktur av fiber, som ger tillförlitlig konstruktion och som kan tillräckligt länge för att tjäna en kritisk fuktighetsförhållanden och höga temperaturer.

Baserat på ovanstående krav, det bästa alternativet för produktions regementen är de arter av träd som asp, Basswood och ek. I extrema fall tillåtet att använda lönn, poppel eller björk.

Typiska sovbrits eller tre-nivåkonstruktion uppsättning, vanligtvis mellan två väggar av ångan på sidan motsatt från delfönstret. För att undvika värmeförluster många gör ångbad utan fönster, så att i detta fall de särskilda tvivel om hur man gör hyllor för bad, inte uppstår. Hyllor kan placeras i en viss plats vid ett tillräckligt säkerhetsavstånd från spis-järngrytor.

Dimensionerna på regementena i badet är vanligtvis följande:

 • övre hyllan är det mest bred - varierande mellan 90 cm och bredare. Mitten och botten (eller lägre en vid 2 x tiered schema) kan nå en bredd av 70 cm.
 • regementen längd bör motsvara dimensioner parat gren på den här platsen och kan ha ett värde på cirka 1,5-1,8 meter. Mått regementen kan skilja sig betydligt från dem, eftersom de väljs som regel, med hänsyn tagen till antalet besökare, medan hälso par förfarande emot.

Var uppmärksam! Med själv tillverkning av regementen i dubbel avdelningen försöka ge små luckor mellan intilliggande lameller, genom vilka vattnet rinner direkt på golvet. För att underlätta att sitta under bada på bänkarna i luckorna väljs vanligtvis inte mer än 1 cm. Bland annat kan hyllorna förses med vertikala eller sluttande ryggar för att rymma bekvämligheten för dem.

I fallet med att producera en 3 nivåer hyllor konstruktion måste ta hänsyn till följande krav i byggregler därtill:

 • lägre hylla bör stiga över golvet inte är mindre än 60 cm, och den övre bör inte placeras mer än 1,2 meter från taket. Annars kommer det att bli svårt att upprätthålla den normala tillväxten av personen;
 • bredd regementen bör inte vara mindre än 0,4 meter, till exempel när storleken är omöjligt för dem kommer att vara i ett avslappnat tillstånd;
 • individuella element regementen noggrant maler och binda ihop dem är gjord med speciella spikar av massivt trä (möjligt - trä Chopik);
 • Rostfritt stål fästelement är endast tillåten vid monteringen ramstrukturen, vilken sedan säkert gömd under efterbehandling lameller (boards). Skälet är att den höga temperatur drift i basturummet en stor risk för att bli bränd på metallfästelementen.

göra regementen

Som ett exempel, betrakta ordningen på tillverknings regementen i två steg i ett ångbad med följande dimensioner: höjd - 2,5 meter i längd - 3,5 meter och bredd - 3 meter.

I ett sådant ångrum hyllan är mest bekvämt beläget längs långsidan.

Ämnen till regementen basram (12 bitar av 1,1 m och en längd av 6 - 0,9 meter i längd) är tillverkade av standardprofilstänger 50 till 70 mm.

För det nedre lagret arrangemanget krävs halv-meters 6 6 barer och billets 1,5 meter i längd.

Dessutom behöver du tre barer (plankor) för ett gäng övre och nedre nivåerna i rack. Med deras hjälp av de övre radställningama avviker U-formad konstruktion, som sedan är fäst vid väggen genom trä distansorgan (block) som skyddar dess yta mot fukt.

Från en uppsättning av stolpar för det nedre lagret uppsamlades (och sedan får av) en L-formad ram, som sedan är dockad till de övre radställningama och tillförlitligt fäst vid dem.

Vid fullbordandet av de färdiga ramkonstruktion golv plankor av de övre och nedre nivåer. Golvbeläggningar tillverkade av hyvlade brädor 20 till 120 mm längd 3,5 meter (sju skivor i den övre raden och fyra - längst ner).

För deras infästning används trä spik eller speciella stift. Den totala höjden av hyllorna i badet kan vara i storleksordningen 1,5 - 1,6 meter.

Foto rapport om tillverknings regementen:

Detaljerad videoinstallation:

Hyllorna kan behandlas i badet, så att de inte mörknar och förblir samma ljus? (Trä färg)

Danil! Att döma av de många recensioner av människor, det bästa alternativet fortfarande träslöjd Tikkurila Supi Saunasuoja. trä färg förändras något, men det kommer inte mörkare.

Copyright © 2014-2018 Hur man gör bad. Helt eller delvis kopiera material

Det är tillåtet endast med en direkt aktiv länk.

Den information som publiceras på webbplatsen är bekanta karaktär.

Hur man gör hyllorna i badet på egen hand

För invånarna i Ryssland, Vitryssland och Ukraina bad det är inte bara för att göra vattenbehandlingsstället och den nuvarande strukturen för att koppla av kropp och själ. Huvuddelen av konstruktionen av badet är ångrum. Det finns många viktiga faktorer, bland annat stil inredning, kvalitet på material och bekvämlighet hyllor.

Dessutom kan ångbastu vara en orsak till stolthet, om allt i den för att göra sina egna händer. Vid första anblicken verkar det som om det finns inget komplicerat om det, vi måste bara göra regelbundna golv av trä och du är klar. I själva verket, i denna process finns det många nyanser som måste beaktas. Först måste du välja material, hitta en lämplig diagram, bestämma formen på hyllorna och antalet våningar. Om allt görs korrekt, sedan njuta sväva i nya badet kan vara ett par dagar efter utförandet av allt arbete.

Vad som utgör konstruktion poloka

Kanske sådana titlar som "hyllor" du har bara nyligen hört, och som används för att kalla denna del av badet butikslokaler. Och det är inte konstigt, eftersom detta är en speciell bad bänkar, men de kan vara olika höjd, och de är placerade under den särskilda ordningen. Hela strukturen består av två huvuddelar:

 1. Frame. Den ligger till grund för installation av en stationär brädorna, och ramverket kan ligga till grund för en hopfällbar golv alternativ. Vanligtvis, för konstruktion av denna del av hyllorna med hjälp av stödpelarna, vilket i utseende liknar bänken ben, som används för att ansluta elementen i styrelsen bygeln. Även vissa hantverkare upprätt ram stege kosoura sätt att fästa denna design bad steg regementen. Finländarna är också känd för sin kärlek till bastur och i byggandet av strukturer i den finska typen av ram används utan stöd, denna väggmonterad ånga bara järnvägs regemente.

 1. Flooring. Detta är den andra delen av badet hyllor, är små plattor används till det, som är installerade med utelämnande av 1-2 cm. Ofta använder asp eller kalk, trä och noggrant polerad innan installation. Som redan nämnts, är golvet fäst vid en speciell ram, kan du också göra en separat struktur såsom ett golv ramp. Detta är mer praktiskt eftersom det kan tas bort om det är nödvändigt, skölj och luft på gatan. Begagnade däck och utemöbler, och även som en bänk. Samma princip kan byggas ryggstöd, marginalia och även kuddar. Vissa artister göra särskilda arrangemang för antagandet av vattenrening i ryggläge när benen är i nivå med huvudet, eller ännu högre.

ångrum är vanligtvis små i storlek, eftersom mindre kvadrering, desto lättare är det för att bringa temperaturen till önskad siffra, eftersom det sparar. På grund av de små byggstorlekar, har bad möbler i allmänhet en enkel rektangulär geometri. Om ångbastun området tillåter, är det möjligt att göra ett slags stege med flera stora steg, som kommer att vara samtidigt och solstolar.

Om ett mycket litet rum, och det finns ingen möjlighet att göra en rektangulär bottenhyllor i ditt land, kommer du att kunna bygga en rektangulär struktur. Genom en sådan utformning schema är en rektangulär triangel, och en av benen på den geometriska figuren kommer tätt anligga mot väggen och till den intilliggande andra hyllan.

Att göra sina egna hyllor och bänkar i bad rum, är det bäst att använda lövträ, och av goda skäl. I synnerhet vid höga temperaturer, sådana material inte utsöndrar harts, vilket är fallet med barrväxter. Detta är en mycket viktig faktor, eftersom hartset är varm kan orsaka brännskador.

Dessutom är det nödvändigt när man väljer material att uppmärksamma dess motståndskraft mot höga temperaturer och hög luftfuktighet. Om du väljer ett högkvalitativt material, kommer det att vara tillräckligt länge för att tjäna.

En viktig funktion är värmeledningsförmåga trä. Ett material med låg värmeledningsförmåga är den bästa, eftersom en sådan timmer upphettas och brinner inte huden. Som ett resultat, kan du vara i badet, och ligger direkt på skivor, snarare än strö blad eller handduk. Många års erfarenhet av konstruktion av badrum tillåtet att göra en bedömning av de bästa trä för att bygga hyllor, har varje material sina egna fördelar och nackdelar.

Aspen - lågt pris och bra prestanda

Den största fördelen med trä är dess låga kostnad, och dessutom, är asp känd för sina läkande egenskaper. Gott rykte i asp och mytologi, antas det att den absorberar negativ energi.

När det gäller möbler badhus i träet, då det kommer att pågå en mycket lång tid och är praktiskt att använda. Men vi måste vara mycket försiktig när man väljer en asp, är det viktigt att det inte har den interna röta.

Lipa - rimliga priser och hög kvalitet

Många experter säger att kalk är det bästa alternativet för byggandet av badet regementen och bänkar, och detta bekräftas av följande faktorer:

 • Detta träd är mycket praktiskt vid hantering, ser vacker, och vid höga temperaturer släpper en behaglig doft. Med hjälp av lind kan du skapa en trevlig miljö för hälsan;
 • Även med en mycket stark upphettning, som är i badet, kommer kalk inte brinna, och på ytan av träet inte kommer att förbli fläckar från svett;

 • Hyllor av denna typ av trä för bastun kommer att tjäna dig i årtionden. Vid drift träet inte spricker och inte börjar ruttna. Det enda negativa - en lind kan så småningom mörkna något.

Afrikansk ek (GÖRA GENERAD) - alternativ för lyxiga bad

Detta träd är mycket motståndskraftig mot vatten och hög luftfuktighet. Inte rädd för afrikansk ek och tunga laster. Ett viktigt inslag i detta träd är dess låga värmeledningsförmåga, så att trädet inte är uppvärmd och kommer inte att vara en risk för brännskador.

På marknaden finns alternativ för både ljus och mörker Abasha. Även med de långa år av exploatering, trädet behåller sitt ursprungliga tillstånd, men att träet ska behandlas med speciella material. Enligt egenskaperna, är afrikansk ek det bästa alternativet, men det kostar ganska dyrt, och inte alla har råd att köpa en timmer för ett bad.

Varför hyllor några steg?

Utformningen av ångbastun görs inte bara så, allt bygger på fysikens lagar, i vilken ånga och varmluft hela tiden rör sig uppåt. Efter det att strömmen ges till varm, och luften kyls lite, delvis går den in i ventilationssystemet, och delvis ner till botten av badet. Det är därför den övre temperaturen är mycket högre än på nedersta trappsteget av regementet.

Denna design med flera "golv" kan du välja den bästa ångbad med läget önskad temperatur. Om du väljer att göra en hylla i ångbastun själv, bör du följa standard "stegen" struktur, och du kan njuta av både de hetaste ånga och milda förhållanden vid botten av "pyramid".

göra två hyllor främst i den ryska badet, men om utrymmet tillåter område, kan det göras bara tre, så länge det finns tillräckligt med utrymme. Det är viktigt att designen var säkra när de används, för om det finns för lite utrymme kan du falla och skadas.

Om badet har ett fönster, det finns bara ett alternativ. De bör placeras längs väggarna, där det inte finns några fönster och fönster delar av ventilationssystemet. I alla andra avseenden, bortsett från andra system är inte mycket annorlunda, förutom att utseende. Hyllor kan ställas in på följande sätt:

 • Hela linjär struktur längs en av väggarna. I detta fall hyllorna görs i ett antal 2-3;
 • Ändamålet med L-formade med en viss mängd av grader. Det beror på rummets storlek och dina önskemål, kan du sätta på 2-3 steg intill varje vägg, och du kan ställa in övre och nedre bänk nära en vägg, och den andra nära mitten;
 • Två parallella strukturer som är installerade mot varandra. Detta schema lite som placeringen av liggstolarna i facket bil, bänkar, förresten, du kan också göra två, som i tåget.

För att göra konstruktionen bekväm, funktionell och tillförlitlig, bör du bekanta dig med olika schematiska varianter och välja den bästa. Att köpa material och beräkna ungefärliga kostnader är också värt att bestämma storleken på den framtida designen.

Först bör du bekanta dig med de vanliga dimensionerna av platserna i ångbastun för sittande och liggande läge för en person:

 • En längd på 1,5 meter krävs för en vilstol med böjda knän;
 • Hylla med 1,8 meter tillåter att ligga med raka ben till en person med medelhöjd. Men den här parametern är individuell, och om du är tillräckligt hög kan du göra ett steg med en längd av 2 meter;

 • Bredden på strukturen ska vara minst 40 centimeter, och detta är endast för nedre scenen, som huvudsakligen används som fotstöd. På en sådan bred hyllning är det bekvämt att både stå och sitta;
 • 60 centimeter ska vara den mellersta eller övre hyllan, på vilken det kommer att vara bekvämt att sitta;

 • Om du gillar att bada i ett bad i viloläge måste du göra hyllor med en bredd av 90 centimeter, de kommer att vara bekväma och praktiska.

Du kan välja storlekarna med hänsyn till användarens individuella egenskaper och med hänsyn till rummets utformning, men experter rekommenderar inte att hyllor ska ha storlekar som är mindre än standardvärdena.

Hylla i terma bör sättas på en nivå så att det är bekväm att sitta på och använda en kvast för att behandla en annan persons baksida. Det är därför som alla beräkningar börjar med att bestämma höjden på den övre graden. Det är också nödvändigt att fokusera på ugnsdammens nivådörr.

Vanligtvis är höjden på hyllorna i badet från 40 till 60 centimeter. Ett sådant lager på 20 centimeter gör det möjligt att välja dimensionerna optimalt och, om nödvändigt, höja eller sänk lite steg i ritningarna. Ett viktigt krav för bottenbutiken, det måste vara på ett avstånd av minst 30 centimeter från golvet.

Experter rekommenderar det lägre stadiet av konstruktion att inte vara stationär, men bärbar. Detta gör att butiken kan tas ut på gatan för tvätt och luftning, och även under demonteringen kommer det att vara möjligt att tvätta golvet under pyramiden.

Det första steget är inköp och förberedelse av material

Först måste du bekanta dig med designschemat, beräkna det ungefärliga antalet material och köpa dem. Det är viktigt att ta hänsyn till alla nyanser, för om du köper för lite trä måste du gå till affären igen, och om man köper för mycket, blir det slöseri med pengar.

Före installationen måste alla brädor och brädor slipas och släta ut de skarpa kanterna. För att säkerställa att materialet har fungerat länge, inte rotnat och inte lida av skadedjur, måste det behandlas med ett naturligt antiseptiskt medel. I detta fall är användningen av syntetiska medel oacceptabelt, eftersom giftiga rök kan förekomma under påverkan av höga temperaturer.

Som vi kommer ihåg består hyllorna av en slaktkropp, och i början är det nödvändigt att montera den första delen av strukturen. För detta ändamål är ställen gjorda av en solid stråle av 50x70 mm i tvärsnitt, elementen är monterade i upprätt läge och är fastsatta med bandning. För att säkerställa att ramen är stark och stabil kan stolparna fästas på väggen. Vertikala stöd är monterade i steg om 60 centimeter, med denna konstruktion kommer golvet inte att böjas.

Det tredje steget är konstruktionen av steg

Du kan göra och installera både stationära och flyttbara bänkar, de är gjorda av tunna brädor med hjälp av fyllning på ramen. Samtidigt finns det ett litet mellanrum på 1,5-2 centimeter, och brädorna är monterade i vinkel så att vattnet rinner smidigt. Välj brädor ska ges sin tjocklek och bredd i förhållandet 1: 4, i vilket fall hyllorna är tillförlitliga och snart torra. Om du planerar att använda en hopfällbar konstruktion, bör detta beaktas för att förbereda installationen. Detta alternativ har fördelen att platserna kan tas bort, tvättas noggrant och torkas i solen.

För att ansluta detaljerna på hyllor är det nödvändigt att använda ekkilor, de drivs i förkroppsliga hål i lederna. Använda metallspikar eller skruvar bättre i badet att inte använda, särskilt på stegen, eftersom metallen är mycket het och du kan få en bränning. Om du inte kan undvika sådana fästelement, borde de djupt begravas i ett träd eller skruvas från fel sida.

Det fjärde steget är att fixera hyllorna

Den mellersta och övre delen av strukturen är ansluten till en vägg med ett ventilationshål på 9-10 centimeter. Den nedre delen görs vanligen mobil, för det här specialskenorna används, och städning i rummet blir mycket enklare och lättare. Vid lederna av ramkonstruktionen och golvet måste du installera gummitätningar för vattentätning. När badet inte är för stort i området kan den nedre hyllan göras i form av en triangel.

Det finns vissa rekommendationer som i hög grad hjälper dem som har bestämt sig för att bygga hyllor på egen hand. För att förlänga strukturens livslängd och göra det rätt, borde man följa sådana rekommendationer:

 • Mellan väggarna och möblerna ska vara 10 centimeter ventilationsutrymme. Om du använder en fast bilaga, kan det här gapet skapas med hjälp av skärningar i stapeln.
 • För hyllor är det bäst att använda en bar på 50x70 millimeter. Förhållandet mellan tjocklek och bredd på brädet bör ligga i proportionerna 1: 4;
 • Antalet stöd som behövs kan bestämmas från tjockleken på lamellerna. Om brädor appliceras med 22 centimeter, då mellan stöden ska vara ett avstånd på 60 centimeter;

 • Överst och botten av brädet måste vara bundna. En sådan enkel lösning kommer att stärka designen avsevärt och förlänga dess livslängd.
 • Gummipackningar ska fästas på fotbänkens botten. Detta bevarar golvets integritet och ger vattentätning.

Om du bygger ett bad i ditt område bör du också vara uppmärksam på valfria, men ganska praktiska tillägg som skapar bekväma förutsättningar för vattenprocedurer. Så idag används speciella hållare för huvud och ben, och de är gjorda av trä. Så att du kan ligga bekvämt och lyfta dina ben över huvudet, bör du använda ett bärbart stativ. Utformningen av detta tillbehör är enkelt nog, och du kan göra allt själv, för det här måste du ta två träytor och ansluta dem i en vinkel på 30-45 grader. Det finns också en speciell "kudde" under huvudet, det kan vara antingen stationärt eller flyttbart.

Mellan de två stegen i hyllaens utformning ska vara öppen för ventilation, men detta är inte helt bekvämt. Lös problemet är väldigt enkelt, du måste göra en träplattor tillbaka, men med hål som ger den nödvändiga ventilationen. En utmärkt lösning är användningen av doftande trä för att skapa tillbehör, då uppfyller dessa element också aromaterapi.

Nikolay Evseev, 36, Belgorod

För flera år sedan köpte jag en tomt utanför staden och byggde ett litet hus. Men det fanns ingen full vila på denna dacha, det fanns inte tillräckligt med bad. Som du vet är uppbyggnaden av sådana strukturer väldigt dyr, så under semestern började jag bygga ett bad med egna händer. Om byggnaden av lokalerna själv är förståelig, ger den inre finalen vissa svårigheter. Det var särskilt svårt för mig att bygga hyllor. Lyckligtvis på internet hittade jag ett designschema, inköpta material, och det var redan mycket lättare. Nu till och med grannar bjuder mig till att hjälpa till i badets konstruktion.

Arseny Levchenko, 39, St Petersburg

Vi gick till det offentliga badet med min familj eller vänner minst en gång i veckan. Det var inte så bekvämt och ständigt var tvungen att spendera pengar, och ibland händer det att du vill ånga och där är allt upptaget för idag. Men efter att ha läst den här artikeln insåg jag att du kan bygga ett badrum och till och med göra hyllor med egna händer, och det finns inget komplicerat i detta. Och egentligen gjorde jag det, ångbastun fungerar bra, det ser bra ut och tillåter att spara. Nu kommer vänner ofta att besöka, från dem öl och från mig par).

Olga Karas, 51 år gammal, Tambov

Bad är inte bara för att tvätta, men det är en riktig plats för vila själen och kroppen. Vi har varit på plats i flera år nu, men i år köpte vi en spis och bestämde oss för att bygga den inre delen av byggnaden. Jag vill säga några ord om hyllorna i ångbastunet, allt är inte så läskigt som det verkar. Min man och jag gjorde allt arbete tillsammans, ja, internet hjälpte självklart. För att bygga den här strukturen använde vi ett lindaträd, ett utmärkt och billigt träd. Vi använde inte mycket sofistikerade system, vi slutade med den vanliga versionen och var helt nöjda.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 1 =