Hyllorna i skafferi

Optimera förråd i den amerikanska andan: gör egna händer hylla

Trots att dagens utvecklare och designers avvisar enhälligt att införa deltid i uppehållsrum, den gamla goda skafferi är alla samma efterfrågan bland potentiella köpare och hyresgäster.

Det finns en version att det var tack vare pentryn och en balkong, många tenderar att köpa fastigheter andrahandsmarknaden, snarare än nya byggnader. Varför? Eftersom skafferiet - ett praktiskt verktyg för att optimera livsrum och lagring används sällan saker.

Tyvärr, när in i en ny lägenhet, ser vi ett grovkök med kala väggar. Och amerikaner är förädla sin egen lagring för att optimera deras utrymme.

Hyllorna i skafferiet - ett bra komplement till den inbyggda "closet". Med hjälp av dessa komorki kan göra ännu en full walk-in closet!

Hur man gör en hylla i garderoben, utan hjälp av proffs? De kan byggas med sina egna händer, utan att spendera på samma gång en hel del tid, energi och materiella resurser.

Först bör du definiera måtten på rummet och mäta bredden på garderoben. Naturligtvis kan du inte förbryllad av sådana saker, och helt enkelt fästa hyllorna i alla storlekar till sidoväggar det bakre rummet.

Och även i detta fall, få tillräckligt och rymliga bekväma hyllor. Men dess styrka och tillförlitlighet talet inte genomförs. En sådan konstruktion kan snabbt bryta ner, höst och även förstöra väggen.

Materialet för att bygga upp strukturen omdragning - du bestämmer. En del människor föredrar gips, men vi skulle ändå råda dig att uppmärksamma trä. Dessutom, om efter flytten från de gamla lägenheterna har varit förfallna möbler - kan du ta isär och använda material för tillverkning av hyllor.

De kan göras även från metall, men detta arbete kommer att ta mycket av din tid och ansträngning. Du kommer också att anmärkningsvärd kunskap, om inte experthjälp.

1

Hyllorna i garderoben, under konstruktion av händerna, inte bara hållbara och robusta, men också unika. Därför kan du även dekorera dem efter eget gottfinnande. Om du är perfekt styrs i teckning målning på trä - gör din framtida barn en vacker och färgstark!

Mest acceptabelt att bygga hyllorna med hjälp av spånskivor. Och naturligtvis kan du inte göra utan pålitliga fästen och klämmor!

Så om du väljer att bygga en prefabricerad eller konventionella hyllor för förvaring själv, rekommenderar vi att du beväpna följande verktyg:

 • Brädor hyvlade;
 • Dekorativa limträ av alla arter (hänvisning till färgschema, baserat på den totala stil och design av tvättstugan);
 • Carpenters lim,
 • plywood;
 • Plan (provtagaren eller elektriska);
 • Efterbehandling naglar, eller vätska;
 • Metallskruvar;
 • TEN konsol (krävs metall, plast definitivt göra dig besviken!);
 • Beslag för skåp (om planerad);
 • Måttband, penna och andra hushållsverktyg lämpliga repareras.

Obs - bredden på hyllor och styrkan att vara "skräddarsydda", beroende på vad de kommer att lagras. Om denna massiva krukor med pickles - trä ska vara tjock och "stresstålighet".

Om detta är den vanliga sak - du kan göra mer "bräckliga" motsvarighet. Höjden på de nedre hyllorna bör väsentligt överstiga höjden av den övre, som alltid nedvikta alla skrymmande och tunga.

Så antar att du har redan flyttat in i en lägenhet med en ny renoverade, har förråd släta väggar och inte lider av brist på kommunikation.

Då är det dags att optimera den med hjälp av trä rack!

 • Parentes fixa vid väggen mittemot dörren till en kurs av ½ meter mellan stöden;
 • Brädor bör fastställas mot väggen, lämnande en liten spalt av ca 1,5-2 cm;
 • Rack fastsatta med skruvar eller bultar;
 • Hyllorna på sidoväggarna också fästa på konsolerna med endast denna region som är i kontakt med ytan kuggstången;
 • Montera de produkthyllor tidigare fastställda av metallplattor med slitsar för skruvarna;
 • Undre flänsar ansikts stapel av fanerskivor kan delas upp i ett visst antal sektioner.

Du kan också hänga på hyllan rutorna om så önskas. Du kan göra ett annat alternativ. Om bredden av ditt skafferi tillåter uppföra det gipsskivor nischer. Det kommer att se mycket mer modern och koncist än grovkök, komplett med gammaldags trä hyllor.

Och, naturligtvis, be om hjälp från din make, bror eller vän. Reparationer - det är inte precis kvinnors arbete, vilket kommer att kräva en viss ansträngning och traditionellt "manliga" färdigheter.

Tips om hur man gör funktionaliteten hos hyllan i skafferiet

I många äldre bostäder, särskilt Chrusjtjov panel, det finns små rum - skafferi. Deras möjliga användning - expandera livsrum genom ombyggnationer. Detta tar bort partitioner, dörrar förseglas. Dock måste enligt modern standard sanering vara konsekvent och inte många vågar en sådan åtgärd. Om garderobsutrymme är tillräckligt stor kan det vara en liten butik eller ett omklädningsrum.

Oftast i sådana rum hålls eller gammal, glömt saker eller föremål säsongsanvändning, t.ex. skidor. Allt för lagring är inte skyldig att tillämpa de färdiga och skrymmande skåp. Ett brett urval av byggmaterial i dag, gör att enheten till skafferiet hyllor bekväma och kompakta att sätta en massa saker med god tillgång till dem. Rationell användning av rymden med hjälp av olika hyllor kommer att spara utrymme. Enkelheten i utformningen av ställningar, kan du göra hyllor i garderoben med händerna på önskad storlek för att passa dina specifika saker. Det är inte uteslutet alternerande hyllor med färdiga skåp.

Hyllorna i skafferiet kan placeras på följande sätt:

 1. I form av bokstaven P. Hyllorna göra så brett att mitten var tillräcklig passage.
 2. I brevet, avser att tillämpa en bred hyllor.
 3. Boende i förvaringshyllor slut.

Djupet på hyllorna väljs beroende på lagringsutrymme och deras destination.

Efter att ha fattat beslut om att utrusta skafferi, är det nödvändigt att bestämma deras syfte. Om du gör hemma konservering och lagring avsedd för burkar av konserver och andra liknande föremål, måste du göra det största antalet breda, starka och stabila hyllor av massivt trä till metallager som tål tung börda. Om du planerar att lagra i skafferiet lådan, måste du göra hyllor och volym tillräckligt djup.

När du placerar böcker eller någon samling, bör företräde ges till vägghyllor med glas för att skydda objekt från damm.

Innan något arbete på arrangemanget av skafferiet är nödvändigt att utföra förberedande arbete:

 1. Helt fri från saker och hålla en allmän rengöring av rummet.
 2. Utför kosmetiska reparationer. Behandla antifungala och antibakteriella föreningar. Det bästa alternativet - inför keramiska golvplattor, och väggarna i möjlighet. Det är inte uteslutet målade väggar eller tapet klistermärke är färg rekommenderas att välja ljuset, för att ta bort dysterhet.
 3. Så långt som möjligt för att lösa problemet med ventilationsutrymme
 4. I frånvaro av uppträdande belysning. Bättre utrustade med lysrör.

Följande bilder och för att bestämma fästet. Det vanligaste materialet - trä, desto svårare saker är placerade, bör tjockare vara regementet. Företrädesvis kvantiteten -. 3 cm Skiljeväggar mellan separata sektioner kan vara gjorda av plywood. Av väggarna av hyllor fäst med användning av metallfästorgan eller trä barer. Högre kvalitet - med hjälp av metallfästen. Ju större längden på hyllorna, betyder det mer behov av fästelement.

Sekvensen för tillverkning och installation av hyllor

Efter att ha avslutat det förberedande arbetet, är det möjligt att göra en hylla i en garderob för att rymma en mängd olika saker. Överväga hur man gör en hylla i garderoben med händerna.

För tillverkningen av hyllorna i lagret är kortet krävs för att framställa en 25-30 mm tjocka och 20x30 mm format barer. De kan också kräva metallfästen.

Nödvändiga verktyg och material:

 • ombord, 25-30 mm tjock;
 • skruvar;
 • bågfil eller sticksåg;
 • sandpapper;
 • byggnadsnivå;
 • penna;
 • punch;
 • Borrar för betong;
 • Pipe möbler;
 • flänsar för montering;
 • fläck (valfri färg).

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att dra den förväntade hyllan papper och göra märken på garderoben väggen. Den optimala höjden av hyllorna - 30 cm, om de kan rymma en 3-liters burkar och skokartonger.

tillverkningssekvensen

Med hjälp av en nivåmärket upp installationsplatsen hyllor på väggarna. Skära staplarna till längder som är lika med djupet av hyllorna och fixerade med ändväggarna och den sida i det bakre förvaringsområdet. Staplarna är monterade på skruven 2-3, beroende på den förväntade belastningen. Förbered brädor - kapas till längd och för att behandla en hud eller slipmaskin med ett speciellt munstycke täcka dem fläcken. Beredda skivor ovanpå barer och fäst med skruvar för trä (längd 35-40 mm).

När du har installerat hyllorna behöver stärka konstruktionen till hyllorna inte deformeras när den placeras på dessa saker, genom inverkan av lasten. Kan stärkas med hjälp av rör för möbler. Kapa röret till de nödvändiga bitar, den första - höjden från golvet till den nedersta hyllan. Installera röret och fäst flänsarna. Då också in mellan rörflänsarna. Det rekommenderas att installera ett rör med samma vertikala linje, vilket kommer att säkerställa maximal stabilitet.

Nu ska vi se hur man gör en hylla i garderoben är inte stationära och fjädringstyper.

För tillverkning och installation av ledade hyllor kräver samma uppsättning instrument som i det tidigare fallet. Skillnaden - kan appliceras 1,5-2 cm tjocklek brädor.

Först måste förbereda skivor - minska sin storlek och process sandpapper eller slipmaskin med ett speciellt munstycke. Det skulle ta två bitar av styrelsen längd 80 cm och två - längd 25cm.

Placera brädet till varandra så att man erhåller en rektangulär låda. Med borrar och speciella munstycken gör hålen och installera skruven, dra åt dem. Stäng baksidan av bit plywood, skär den till storlek hyllor. Säkert möbler galgar, sedan behandla fläckar hyllan. Efter torkning av lack, och kan monteras på väggen med skruvar.

Efter den beskrivna sekvensen kan göras hyllor i garderoben med händerna och kompakt ställs på dem nödvändiga saker.

Svaret på frågan "Hur man gör en hylla i garderoben?"

Om vi ​​tror Hollywoods bästa filmer - yankesy helt etablerad livsstil. Även Harry Potter bodde i ett enda möblerade garderob och medelstora rum i Chrusjtjovs lägenhet - och klagade över en mindre skurk! Det skulle vara den sjätte åkande i straff i syfte att lösa papperskorgen - ett exempel på engelska till ryska realiteter fattigdom! Vårt folk, ordna in-house som garderob, först och främst tänka på det: Hur man gör en hylla i skafferiet, så välutbildade?

Det finns flera alternativ för att fylla lagringsutrymme. Designers lägenheter och byggare försöker hårt för att hindra livet för framtida hyresgäster - är synlig för blotta ögat. Vad de styrs genom att arrangera interna ventilationstrumma avsnitt tio kvadratmeter, men lämnar avloppet i sikte - bara Gud vet.

Dessa hörn där de misslyckats med att lossna från det användbara område på planerna stolt kallas inbyggda skåp eller pentryn. Breaking väggen är farligt och fylld med konsekvenser, så vi kommer att utrusta en given. Mini pentryn lämplig ekonomi version.

Economy version av hyllorna i skafferiet

Economy version av hyllorna i skafferiet

I det här fallet är inte viktigt att kvaliteten på material. Uppgifter om en gammal garderob, plockas upp på gatan av trä, kort sagt: "handgjorda" från improviserade skräp.

I själva verket förutsättningen vi sätta tillgången på bra verktyg och en man som vet hur de fungerar. Om varan inte överensstämmer - det är lättare att ge upp satsningen direkt. Den enklaste hylla i garderoben, med sina egna händer gjort, måste vara funktionella och inte alltför skamligt, eller ens stuvad i en garderob av skam surna.

Om något kan du göra godis om de lämnas där:

 • Elektrisk sticksåg med en uppsättning av hög kvalitet sågblad.
 • Borr eller skruvdragare från en anständig tillverkare.
 • Puncher.
 • Roulette.
 • Nivå.
 • Penna, bygga hörn, händer, huvud.

Fotografiet visar att stängerna skruvas fast i väggen och hyllor sätts ovanpå.

Viktigt! I våra lägenheter finns det ingen raka väggar och hörn - per definition. Varje hylla måste passa, om du är inställd på att sätta något.

Enklare och bekvämare att bara - använd en dubbel, ett sammansatt mönster av kartong. Och för en ekonomi alternativ och för noggrann, imponerande lagring.

Mallen för hyllorna i garderoben - den viktigaste punkten

Eftersom identiska pentryn inte händer även i standard lägenheter - de nödvändiga mallar för alla insättningar. Den andra och tredje siffran visar att garderoben också kan se anständigt - om du försöker.

Arrangemang hyllor U-formad lagringsområdet

Från en förpackningskartong (säljs i järnaffärer) två bitar skurna med beräknad hylla bredd och längd är något mindre än önskat. Till exempel: avståndet mellan väggar "i vyn" av ca 800 mm och 350 mm djup av hyllan (två tre-liters burkar). För förklarande mall behöver två kartongbitar av 700 mm och en bredd av 350 mm, skuren från fabrikskanter - de har en regelbunden geometri.

Vänster sätter kartong fragment av det vänstra hörnet och trimmas med en sax så länge som det inte "passar" i önskad form. Upprepa samma operation med rätt bit. Vika tom mall på både frontlinjen och se till att den skurna mönster därpå hyllan "snäpper" på plats. Kartonger bättre häftade för att säkra den framtida utformningen av hyllorna.

Viktigt! Hyllor på olika höjder skiljer sig från varandra - ta mitt ord. GENERAL Bygg din mall direkt på webbplatsen som du vill bifoga hyllan. Om du vill veta hur man gör en hylla i skafferiet med sina egna händer, och inte för att lyssna på kritik från familj och nära och kära - uppmärksamma alla nyanser av arbetet.

I en anständig skafferi - smarta hyllor

Du kan göra skafferihyllorna av spånskivor klipp och används som en fäst bangård på bänkarna. Du kan också göra en omelett av äggpulver, häll det bitar av soja skinka och låtsas att den här skiten luktar gott.

Om du gör för dig själv - varför använda ett surrogat?

Metall hörn på en vald höjd, med tydligt verifieras av nivån - uppenbarligen längre än pomoechnye papperskorgen. U-formad skafferi med inbyggda hyllor kan och bör innehålla många nödvändiga saker, livsmedelsberedningar och olika sorter - men för detta är det nödvändigt att ordna.

Monterings hyllplan med metalldelar

De mest tillförlitliga regementen samlats in från trall golvbräda, fästs över bottnen bar det vanliga. Således insamlade träpaneler får du hyllor för vilka inte behöver oroa sig för.

Vi rekommenderar först att anpassa sin storlek, och efter bearbetning: Sand, lack och göra inskriptioner i stil med "Vasya var här". Behandlingen är nödvändig - det garanterar långa service hyllor. Som regel är brädan redan väl förberedd, men skafferi garderober och mörkt trä absorberar fukt, förstöra och ruttnar - så impregnera antiseptiska hyllor i ditt bästa intresse, samt polera dem.

Det finns inga enkla svar på frågan "Hur man gör en hylla i skafferiet?" Eftersom det är viktigt att beakta utplaceringen av detta uppdrag och skafferi hyllor. Vi har övervägt alternativ ekonomisk skafferi, men det finns gott om andra! Hyllorna i verktygs butiken har en särskild konfiguration och ändras på plats. "Cold" lagring i källaren bättre utrusta metallhyllor, ställningar för att justera deras storlek - det finns utrymme för befälhavaren.

Men för vanliga, platt lagring, viktiga tre huvudkriterier: material av hög kvalitet, noggranna förberedelser och montering utan sikte på "efter rätt" - det är klart att den "efter" kommer aldrig.

Hur man gör bänken

 • Hur man gör en ottoman med sina egna händer

 • Hylla för mikrovågsugn med sina egna händer

 • Glashyllan med sina egna händer

 • Masters öppnat alla detaljer om hur man gör en vägghylla med sina egna händer

 • Ballroom på vår webbplats:

  © 2013 Möbler Circle

  Kopiering av material är tillåtet endast med uppgift om den ursprungliga källan

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 71 = 74