Icke-standard fysisk träning utrustning i dagis Foto

Användning av icke-standard sportutrustning i förskolan

Författare: Natalia A. Kichigina, utbildare Mado nummer 18 "Kindergarten" Ladushki "Mr Guy Orenburg-regionen.

Beskrivning. Jag uppmärksamma er en artikel som kommer att vara av intresse både för lärare i förskola utbildningsinstitutioner, samt föräldrar. I artikeln beskrivs hur du kan egna händer för att göra icke-standardiserade sportutrustning och använda den i det dagliga arbetet med barn.

Baserat på expertutlåtanden inom idrott för förskolebarn hävdar att det var i förskoleåldern som en följd av målmedveten pedagogiska effekter genererade hälsa, är en förutsättning för utvecklingen av uthållighet, snabbhet styrka, det finns förbättring av verksamheten i de grundläggande fysiologiska system i kroppen, kan man dra slutsatsen, är det nödvändigt att:

1.Povysit barns intresse för olika typer av motorisk aktivitet;

2.Uvelichit mängden fysisk aktivitet för barn;

3.Pobuzhdat barn till oberoende motor aktivitet;

4.Podnyat emotionella barn.

Alla dessa problem kan lösas på de fysiska utbildning klasser liksom i spel, relä raser och oberoende motorisk aktivitet för barn med användning av icke-standardutrustning. Vad menas med begreppet "icke-standard fysisk träning utrustning?"

Icke-standard fysisk träningsredskap - Utrustningen är gjord med sina egna händer från den nedlagda utrustning och tillgängliga verktyg och material.

1

Att arbeta på problemet med ökande barns intresse för olika typer av motorisk aktivitet, bestämde jag mig för att diversifiera den oberoende motorverksamhet för barn med hjälp av icke-standard sportutrustning, handgjorda från en mängd olika tillgängliga verktyg och material, eftersom det tillåter dig att:

- för att öka barns intresse för genomförandet av de grundläggande rörelserna och spel;

- utveckla barns observation, estetisk uppfattning;

- fantasi och visuella minne;

- utveckla en känsla av form och färg;

- främja bildandet av de fysiska egenskaper och motorik hos barn.

Naturligtvis till den ursprungliga utrustningen införde vissa hälsokrav.

Icke-standardutrustning bör vara:

3.Udobnym för användning;

6.Tehnologichnym och lätt att tillverka;

Jag presentera den utrustning som utvecklats och används i arbetet med barn i vår grupp.

Massagemattor och spår

mål: utveckling av nedre extremiteterna muskler, koordination, smidighet, fokus, massage fot reflexzoner; kompetensen hos olika typer av promenader, hoppa.

material: ett substrat (platta, linoleum, slät väv) och sys tag på olika pärlor, plastlocken från flaskorna, penicillin bubblor, stenar, knappar, pennor, träpinnar och så vidare.

uppgifter: promenader och körs på tårna, klackar, händer och fötter, hoppar skrostnym steg.

mål: utveckling av ögon uppskattning, noggrannhet, koordination, fingerfärdighet, uppmärksamhet.

material: plastflaskor av saft, som sladden fäst mjuka bollar.

uppgifter: förmåga att fånga bollen.

mål: utveckla styrka och flexibilitet, förbättra samordningen av rörelser.

material: den tomma spolen från tråden, knogarna av poängen, sladd.

Expander kallas en universell simulator. I vissa länder har stretching expander blivit en erkänd sport (sträckning av stålfjädrar - "streynpuling").

Expansions används vid utförandet av allmänna utvecklings övning i äldre ålder.

mål: utveckling av musklerna i skuldergördeln och händer.

material: Plastbehållare av saft (parfym) fylld med korn och förbundna med varandra.

uppgifter: olika övningar.

mål: utvecklingen av andningsapparaten (tal andetag)

material: på en träpinne fastsatt remsor av plastpåsar.

inställning: blåser i remsor, ökning eller minskning av luftflödet.

Utbildare för att förebygga POLIS

mål: utveckla och stärka fot muskler, påverkan på biologiskt aktiva punkter i foten.

material: täcka av plastflaskor, färgpennor, markörer, cylindrar.

inställning: samling täcker tår eller skifta från en behållare till en annan; ritning med färgpennor på ett papper; skridskoåkning och greppcylindrarna stannar.

För att kasta projektiler "bomber", "påsar"

mål: utveckling av ögon uppskattning, noggrannhet, koordination, fingerfärdighet, uppmärksamhet.

material: sandsäckar virkade bomber och fylld med skum.

inställning: Träffa målet; ta bort inte släppa.

material: pinnar, sladd packning från kinderägg, sydda från tyg cirkel rep.

mål: Utveckla finmotorik handen fingerfärdighet, snabba rörelser. Utbildning av envishet, uthållighet och positiv anda av konkurrensen.

användning: Du kan använda gratis spelverksamhet, tävlingar. Barn med lindad sladd fäst Kinder på en pinne.

Spelet "Vem snabbare?".

Massage kottar

Kottar är mycket grövre (taggig). Ta en klump och väl squeeze i handflatan, sedan flytta vi den andra handen och (upprepa övningen 3-4 gånger). Sätta bump på handflatan och förskjuta en handflata (utöva vypolnyaem3-4 gånger). Kata "bollar" (Motion utföra 5-6 gånger). Kata stöta upp till armbågen, ändra hand (för att utföra övningar 5-6 gånger).

Beskrivning: "Sun" är gjord av tyg och fyllda med mjukt skum. Ögon, näsa, mun - från färgen på självhäftande papper.

mål: Skill utveckling hos barn kryper, vestibulär träning, stärka musklerna i bålen och lemmar. Utbildning av korrekt hållning, uppmärksamhet.

Grundläggande rörelserna: krypande, steg över, hoppa, rulla boll.

Användning: Regim ögonblick, härdning efter en tupplur, fysiska utbildning klasser, individuellt arbete med barn.

Relaterade artiklar:

All upphovsrätt till material tillhör sina rättmätiga ägare.

Användning av material är tillåtet endast med skriftligt tillstånd från platsen

Gör icke-traditionella fysiska träningsutrustning med sina egna händer!

Hälsan hos barn måste alltid komma i första hand. Och alla vet att ingenting stärker det som fysisk träning. Därför är det nödvändigt att älska att ingjuta från mycket unga år. För att på något sätt få fler barn och, viktigast av allt, med fördelen att flytta, är det nödvändigt att intressera dem. Okonventionella fysisk träningsredskap bara hjälpa dem att se på sport med den andra handen och vrid lektioner i ett roligt spel. Detta diversifierar kraftigt barnets liv. Dessutom kan du göra en icke-traditionella fysisk träning utrustning med sina egna händer.

För barn är mycket viktiga olika övningar som bidrar till att utveckla finmotoriken. Det är framför allt en positiv effekt på deras psyke och minskar sjuklighet. Okonventionella fysisk träning utrustning med sina egna händer, ett foto som du kan se i den här artikeln fokuserar bara på sådana övningar.

Ett stort plus är att med hjälp av denna utrustning kan utföras spel av en annan karaktär:

I grund och botten, om du ansluter din fantasi, kan du även förbereda en speciell prestanda med interaktiva insatser (till exempel hur man vinner Koshchey använda fysisk träning).

Hur man gör en icke-traditionella fysiska träningsutrustning med händerna på dagis och hemma

Sådan utrustning är mycket enkelt. Okonventionella fysisk träning utrustning med sina egna händer gjorda av improviserade sätt: flaskor, mössor, rep, förpackningar av Kinder överraskning, och annat som kan hittas i varje hem.

För tillverkning tar inte så mycket tid. Du kan också ansluta barnen att hjälpa till. De kommer att bli mycket intressant. När du skapar en produkt värt att försöka ansluta fantasi och komma med något eget. Det finns inga begränsningar. Men, naturligtvis, du kan även använda redan kända erfarenhet inom detta område.

Alla är bekant spel där bollen är ansluten till en pinne behov av att kasta i en särskild skål. Detta är Bilboké. För att producera en icke-traditionella fysisk träning utrustning med sina händer improviserade enkel. Du behöver:

 • plastflaska med ett lock;
 • ylletråd;
 • förpackning av "Kinder-överraskning";
 • dekorationer.

Först måste du klippa ur botten av en plastbehållare. Det är lämpligt att göra så för att inte lämna några vassa kanter. Den gula ägg från Kinder med en syl göra hål där gäng. Så det inte dyker upp på högkant Knut. Den andra änden av repet gängade genom munnen och swirled tillsammans med locket. För att göra Bilboké mer färgstarka och attraktiva, är det nödvändigt att klistra över med ljusa band. Du kan använda den tryckta bilden, paljetter och pärlor.

Med Bilboké spel hjälper till att utveckla reaktion och samordning av rörelser.

Det verkar, hur man använder den? Men det är möjligt att hitta en hel del applikationer. Till exempel kan påsarna placeras på huvudet, så att barn ständigt hålls hållning. Eftersom en krökning av ryggraden problem blir allt vanligare, kommer en sådan övning vara mycket användbar. Sy påse kan vara av en konventionell tät väv. Fyllmedlet tjänar salt eller sand.

Mycket enkel produkt. För att skapa den kommer att behöva en genomskinlig plastflaska, rör cocktail konfetti eller folie.

Locket är nödvändigt att göra ett hål. Det kommer att driva igenom kanalen. Flaskan placerades mycket liten konfetti hackad folie eller stora paljetter.

Barn måste andas in genom näsan och andas ut genom munnen in i röret. Så han utvecklar en korrekt andningsteknik och titta lustiga "feyerverkom9raquo; inuti flaskan.

Mycket intressant och enkelt spel. Skapandet av en sådan icke-traditionella sportutrustning med sina händer inte behöver en hel del material. Det tog bara ett stort lock på lådan (eller kartong), plastmugg, färgat papper, lim, kanal och en liten boll.

Han är också bara. Locket från lådan (om det inte är, kan du bara göra stötfångarna av kartong) klistras över en grönbok på insidan. Så för att få likheten av fältet. Gates kan göras av halvor av en plastmugg. Göra mål inom detta område med hjälp av rör. Det är nödvändigt luftflöde för att driva bollen i provisoriska grindar.

Med den kan du ordna en hel hinderbana. För att skapa tunneln behöver ett stort tygstycke och en tjock tråd. Först sytt tyg. Fäst sedan toppen några små remsor över tunneln. De kommer att dölja kabeln, så att barn inte skadar sig.

Med hjälp av en vanlig tejp, pinnar och en vacker mjukdjur kan vara ett spännande spel, vilket kommer att hjälpa barnet att utveckla finmotoriken händer. Från ena änden förankrad mjukdjur och den andra änden - handtaget. Det är viktigt att bandet var alla samma storlek. Uppgiften är enkel: det är nödvändigt att vrida handtaget, upprullning hennes rep. Så leksak djur kommer successivt ikapp till barnet. Du kan ordna hela evenemanget.

Med hjälp av okonventionella utrustning för fysisk träning, kan händerna ordna en kast turnering. För att bli en riktig Robin Hood, behöver inte en pil och båge. Enkelt fack från under ägg, färger och paket från "Kinder". Vi målar facket så att det såg ut som ett mål. Det är i centrum måste vara ett litet torg, målade i röd färg. Detta är ett äpple. Sedan lite mer gul cirkel, sedan grönt. Istället för att kasta pilar måste packning på "Kinder". Denna intressanta spel hjälper till att utveckla samordning, noggrannhet och smidighet.

Hur man gör sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer? Steg för steg guide

På dagis, barnet inte bara lär sig att anpassa sig till den sociala miljön, men också rätt inställning till sin hälsa. För en harmonisk utveckling av barn behöver fysisk träning utbildning. Spelet rum skapar en speciell hörn där barnet kan utveckla sina färdigheter. Sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer gjorde ganska enkelt. Inledningsvis måste du bestämma vilka funktioner det kommer att fungera.

De främsta fördelarna med sportugolka

För det första är utrustningen en utmärkt utgångspunkt för ytterligare sport utveckling hos barnet. För det andra, det hjälper till att stärka den fysiska och psykiska hälsa. För det tredje, med hjälp av sportutrustning stimulerar barns aktivitet är kroppen hårdnat.

Variation av sportutrustning

Det finns flera typer av sådan utrustning. Den kan framställas eller tillverkas på beställning. Det är också möjligt att göra sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer. Detta är kraften i varje förälder.

Således kan utrustningen vara standard: löpband med massörer, ribbstol, mattor och speciella anpassningar för klättring. Dess finns i butikerna.

Obs. Utbildare måste följa de normer som fastställts av hälsoministeriet.

Anpassad sportutrustning för dagis, händer som gör det lätt och enkelt, sett ofta i idrottshall. Han representeras av följande typer av simulatorer:

 • "Hälsa spår";
 • simulatorer av plastflaskor;
 • game "Tvister9raquo ;;
 • expandrar;
 • koltsebrosami;
 • påsar av spannmål;
 • flaggor, halsdukar, bälten, och många andra.

Byggandet av en sport hörn beror på strävan föräldrar och lärare att utveckla barn kompetensen hos fitness.

För att göra en sådan sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer, behöver du följande verktyg:

Tyg behöver tät. Den kan användas på gummerad textil basis. Storleken av mattan bör vara minst 100x100 cm. Dess kanter okantovyvayut satin band på symaskinen. På framsidan av tyget göra anteckningar på platser där du kommer att sys på knappar i olika storlekar. Avståndet mellan dem bör vara mindre än 5 cm. Genom att använda en nål och tråd för att sy knappar. Pad klar. Med dess hjälp att stabilisera blodcirkulationen.

Simulatorer för utveckling av rörlighet

Simulatorer av denna typ är ganska enkel att tillverka. De praktiskt taget inte kräver några materialkostnader. "Bilboke9raquo; - den vanligaste övning för andningsövningar. , Du behöver följande för att göra en sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer:

 • plastflaska;
 • stark tråd eller satinband;
 • behållare från "Kinder syurpriza9raquo; (Du kan använda en liten boll).

Från plastflaska med sax klippa bort den övre delen. Dess längd bör vara ca 7-10 cm. Locket tas inte bort. Det gör ett hål med en syl. Threading därigenom och fastsatt vid den yttre sidan av täckknippet. Den återstående gängkanten fastsatt boll eller behållare.

Detta sportutrustning för dagis (med sina händer ut flaskor gör det enkelt) hjälper till att utveckla agility, uppmärksamhet, snabb respons. Spelet är som följer: Barnet tar en flaska vänds upp och skårade kanten, och hålla i handen, kastar bollen. Det måste fånga. Som klarade denna uppgift, bra gjort!

Andningsövningar med hjälp av sportutrustning

För att göra en sådan sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer (master-klass kommer att hjälpa det), kräver också enkla plastflaskor.

"Merry handske" främjar korrekt andning.

behövs för framställning av:

 • plastflaska (1-1,5 L);
 • gummihandske;
 • plaströr för cocktails;
 • en liten plastklämma.

Plastflaskan skärs hål, vars storlek motsvarar diametern av röret. Det måste behandlas för att undvika skarpa kanter och grova sektioner. Den är införd i ett rör och fixeras med tejp eller lim. Locket måste också göra ett hål, men en större diameter. Henne att bära handskar och fixa en krage.

Tips: Om du vill lägga till färg i utformningen av simulatorn, en flaska dekorerad med en trasa och på handsken dra ögon, näsa och läppar.

Kärnan i spelet: ett barn blåser in i ett rör och försöker blåsa upp handsken. Som hanterade snabbare är vinnaren.

Detta spel är utformad för att utveckla alla muskler, liksom barnets flexibilitet. Det kan göras med hjälp av en stark tyg och akrylfärger.

Duken bör vara minst 150h170 cm. På dess yta akryler rita cirklar med en diameter av 15 cm. Avståndet mellan dem kan vara 10-12 cm. Resultattavlan för att välja jobbet är tillverkad av ett fyrkantigt ark av kartong. Den är kopplad pil som måste rotera. På båda sidor av arket skriver byggnaden för armar och ben. Till exempel, "vänster fot på den röda cirkeln" och liknande.

Detta sportutrustning för barnens trädgård med sina egna händer (foton kan ses i artikeln) görs ganska lätt. Dessa kan vara påsar, en mängd olika massagehandskar, flätor och mer.

För tillverkning av sådan utrustning kommer att behöva vävnad. Ofta använder en mjuk säck med en tät väv. Från hennes sömnad väska rektangulär form. Det hälls spannmål: bovete eller ris. På ytan av påsen sys knapparna. Barn knådar en påse och stimulerar blodcirkulationen i dina händer.

Hur man gör en sportutrustning för barnens trädgård med händerna steg för steg?

 • Handskar av mjuk vävnad;
 • platta knappar i olika storlekar;
 • saxar,
 • nål och tråd.

Till den inre sidan av varje handske sys knappar. De kan anordnas slumpmässigt. Framför allt måste hela ytan av vävnaden fyllas. Med denna handske barn kan massera någon del av sig själv, eller till andra barn kropp.

Inventering är väl stimulerar blodcirkulationen. För sin produktion behöver gummi bas, locket från plastflaskor, monofilament garn. Mat kan vara små. Fötter barn ska placeras helt och hållet på det.

 • gummibas är insatt i plast covers av olika storlekar (i dent strukturen);
 • att fästa strukturen av förbeläggning med adhesiv;
 • ett lock fäst mellan gängan (återupplindas varje lock).

Utrustningen kan användas omedelbart efter tillverkningen.

Sportutrustning för att spela utanför

Fysisk träning sker på sommaren i den friska luften. Lekplatsen är också nödvändigt att utrusta idrottsområde. För att göra detta använder ofta trä.

Eventuellt skapa en massiv struktur. Du kan göra sportutrustning för idrott till dagis med händerna i form av enkla stegar, labyrinter, säkerhetskopiering, loggar med mera.

Barn är särskilt populär hampa, som grävde i marken. Enligt honom barnet går, både i labyrinten. Vem har inte klarat uppgiften, förlorade han.

Göra för barn simulator, som utvecklar den vestibulära apparaten, och i källaren. För detta ändamål stockarna av olika tjocklek är idealiska.

 • i marken på ett visst avstånd från varandra grävt strävor (Hampa rester loggar, metall pipe);
 • De är monterade på balkar av 1,5-2 m i längd med speciella fästanordningar;
 • sedan utforma målade i ljusa färger.

Till barnen det var säkert att gå till backup säkra extra träribbor. De är bundna på sidorna av tjockt rep. De kommer att användas som en ledstång.

En annan, inte mindre intressant, anses det simulator spindel. Det är så konstruerat:

 • metallrör 2 m (nedsänkt i marken och cemente);
 • runt (på ett avstånd av 1,5-2 m) grävde i röret, vars höjd är 50 cm.
 • på ytan av sådana strukturer är speciella metallkrokar;
 • rep knutna till dem, och har vävt en slags web.

Barnet måste komma till sin topp. Du måste vara försiktig, eftersom simulatorn när de utför travmoopasen felaktig träning. Därför, under en sådan "pautinu9raquo; på ytan av jorden fastställa särskilda gummimattor.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 − = 29