Infraröd lödningsstation

Vad är en infraröd lödstation för, och vad representerar den?

Trots det faktum att varje år i världen finns all ny och ny teknik, mer "advanced9raquo; Med dess tekniska egenskaper betyder det inte att det kommer att fungera för alltid. Förr eller senare kommer någon mekanism till funktionsfel. Och oavsett hur pålitlig delen är, försäkrar den inte om ett eventuellt misslyckande. Och vid reparation av sådan utrustning är huvudverktyget ett lödstryk. Idag ska vi titta på vad som är speciellt om en infraröd lödstation och vad den kan göra.

Som huvudvärmeelement vid konstruktionen av denna mekanism kan en kvarts eller keramisk radiator användas. I det här fallet ger båda typerna enheter snabb och effektiv lödning av metallen. Förresten kan värmningsnivån för detta verktyg på infraröda löddjärn varieras i viss utsträckning. Således, tack vare närvaron av en speciell regulator, är det möjligt att välja den lämpligaste temperaturregimen för en viss typ av metall, på vilken anslutningen (lödning) kommer att göras.

Det bör noteras att den mest populära typen av lödutrustning är infraröda stationer med denna typ av uppvärmning, vilket innebär en fokuserad stråle av infraröd strålning. Ofta består utformningen av sådana anordningar av två delar, vilka tillsammans ger en lokal värmekartong eller andra beståndsdelar. På grund av detta är det möjligt att få en mycket kvalitativ anslutning, samtidigt som man spenderar en minimal tid för lödning.

Som vi redan har nämnt ovan kan den infraröda lödningsstationen vara kvarts eller keramisk. För att förstå funktionerna hos var och en av dem kommer vi att överväga båda typerna mer detaljerat.

Keramisk infraröd lödstation (Achi ir6000 inklusive) tack vare sin enkla design är mycket pålitlig, hållbar och slitstark. Samtidigt tar det inte mer än 10 minuter att värma upp hela enheten till lödningens driftstemperatur. I sådana stationer används ofta en platt eller ihålig radiator. Den senare typen har en mycket högre uppvärmning av radiatorens arbetsyta, vilket resulterar i att det snabbt gör lödning och glödning upp till önskad temperatur. Kostnaden för sådana enheter gör det emellertid möjligt att tillämpa dem långt inte till alla som är engagerade i reparation av elektronisk digital utrustning.

Kvartsinfrarödlödningsstationen, trots den ökade sårbarheten, har en hög uppvärmningsgrad. På bara 30 sekunder värms emitern till sin driftstemperatur.

En industriell eller hemgjord infraröd lödstation används ofta i intermittenta processer där det finns frekventa på och av enheter. Keramiska mekanismer är mer sårbara för frekventa inklusioner och kan omedelbart misslyckas om de inte följs.

Infraröd lödstation med MK-kontroll. Vi bygger!

Det var vinter och, tyvärr, på grund av bristen på solljus, attackerade jag mig av melankoli. Det är vanligt. Men den här gången bestämde jag mig för att ändra något. Och som du vet är det bästa sättet att varva ner att skapa något och helst användbart. Mitt jobb är att reparera alla typer av digitala bitar. Varför bygger jag inte en IR-lödstation?

1. En relativt enkel enhet.

1

2. Med "hjärnorna" för ATMEGA

3. Lägre värmare baserad på halogenlampor per 1000 watt.

5. Övervärmaren måste vara rörlig i tre plan för att centrera värmepunktet och höjden.

Kroppen har ett avtagbart övertäcke av tjockt tenn. Beräkningen av lampans längd i förhållande till kroppen, insåg jag att "här är det, min drömmes fisk". I kåpan skär ut fönstret för lamporna. Bakväggen bytte ut cellulären, klippt från locket på en del sovjetisk ultraljud (det verkar "Vega").

Vägen ut hittades. Vid fångaren och flyget flyger! Detta är en snittvy av centralenheten från det gamla glashuset. Två stycken som används som vertikala och vågräta guider, och en annan bit, redan skuren längs - som skidor, längs vilka guiderna kommer att röra sig. Som de element som rör sig i skidorna tog de vanliga bultarna i "fem". Bultarna lämnade en handfull.

I lådan finns det förutom värmaren en fläkt. Funnit den mest roterande (5000 rpm, och kanske mer). Det är helt enkelt nödvändigt att dra ut rök under lödningen, och sedan lite andas och näsan lades i halsen och pershit. På toppen av det fasta röret för det korrugerade röret, som är anslutet till ventilation. Ett grenrör förresten, från fallet med systemenheten.

Dessutom var vi tvungna att bygga en övergångsstång, som behövs för att nivellera övervärmaren.

Diagram över styrenhet för IR-lödstation

Så jag letade efter en färdig version på Internet. Jag ville ha på AVR, för för dessa kontrollanter har jag en färdig programmerare. Jag letade efter en lång tid. Han studerade alla grenar ägnas åt lödstationer, på "Radio Cocktail" och på "Lödstryk".

Han stannade på detta alternativ.

Den har tillräckligt med funktionalitet och det är lätt att repetera. Båda kanalerna är helt identiska. Det enda som ändrats - i stället för MOC3023 satte MOC3063, tk. detta chip med kontroll över övergången genom noll, så mindre inblandning i nätverket. Vid uppvärmning är strömförbrukningen cirka 3000 W och detta är viktigt.

Det fanns inga fler problem. Var försiktig, ta din tid när du startar!

Brädor och montering av IR-lödstation

Så mycket ledigt utrymme planerades för en 5 V-stabilisator, men eftersom strömförsörjningen tog det klart var platsen kvar.

De som önskar kan hitta andra alternativ för PP på webben.

Strukturellt utförs kontrollen på tre brädor. Två brädor 100 mm med 70 mm, på den ena finns det indikatorer och knappar, på den andra finns all svagströmselektronik.

Spjällen för brädorna togs i ett förpackning i Kina, så de anpassades till sina storlekar. Brädorna är över varandra, förseglade mot varandra, mellan dem - tåg.

Inuti ärendet ordnas allt så här:

Så vittnesbördet blir mer exakt, och det blir ingen överhettning. Jag såg detta från de välkända reparationsspecialisterna.

två sensorer via en omkopplare.

Detta är arbetet med den lägre uppvärmningen.

Speciellt uppvärmd lite, annars vid uppvärmningstid tänds kameran.

Det andra chipet avlägsnades av en partner vid 230 grader från toppen, chippet perfekt skott. Tiden för det andra chipet tog cirka 6 minuter.

Skrovet på stationen blev nästan inte varm. Det borttagbara övre locket är uppvärmt. Jag tänker limma den med folie på sidorna. För fallet är inte kritiskt, om inte händerna brinner.

Först trodde jag att installera extra fläktar i fallet, men som praktiken visade, är detta onödigt, inuti temperaturen är inte över fyrtio grader efter 15 minuters användning.

filer

#&660; spl.zip | Fil 47,46 Kb uppladdade 51 gånger.

Ett annat alternativ uppstår med överföringen av termoelementet närmare lampan, men det kommer redan att bli en effekt av lampans uppvärmda glas vilket leder till en snedvridning av avläsningarna.

Infraröd lödstation med egna händer

Förr eller senare, det är före radio mekaniker, remodelers modern elektronisk utrustning är en fråga om att köpa en infraröd lödning station. Nödvändighet har mognat på grund av det faktum att moderna inslag i massor "kastar hov" Kort sagt, tillverkare samt små saker och storskaliga integrerade kretsar avstå flexibla fynd till förmån för nos. Denna process har pågått länge.

Sådana fall av mikrokretsar kallas BGA - Ball grid array, med andra ord - en rad bollar. Sådana chips monteras och demonteras med en icke-kontaktlödningsmetod.

Generellt gäller att ju närmare motivet .. Ready professionella infraröd stationer har skyhöga priser och billiga 1000 - 2000 grön otillräcklig funktionalitet, kortare dopilivat fortfarande. Personligen för mig är en infraröd lödstation det verktyg som du kan montera själv och för dina egna behov. Ja, jag argumenterar inte, det finns kostnader i tid. Men om man närmar sig sammansättningen av en infraröd station, kommer det att bli nödvändigt resultat och kreativ tillfredsställelse. Så jag själv förklarade att jag kommer att arbeta med brädor i storleken 250x250 mm. För lödning av huvud-TV och datortillbehör är det möjligt att ha Tablet PC-apparater.

Så började jag med ett orent blad och en dörr från den gamla mezzaninen, som hade fäst 4 ben från en gammal skrivmaskin till den här framtida basen.

Basen med hjälp av approximativa beräkningar var 400x390 mm. Därefter var det nödvändigt att ungefär beräkna layouten baserat på värmeelementens storlek, PID-regulatorer. På så enkelt "felt-tip" sätt bestämde jag höjden på min framtida infraröda lödstation och vinkeln på frontpanelen:

Då tar vi på skelettet. Här är allting enkelt - vi böjer aluminiumhåren enligt designen för vår framtida lödstation, fixar den, anslut den. Vi går in i garaget och med huvudet begravd i DVD och Vidic. Tja, jag kastar inte bort - jag vet att det kommer att vara användbart. Du ser, jag ska bygga ett hus från dem 🙂 Vänta på ölburkar, från kork och jämn pinnar från glass!

Kort sagt, du kan inte tänka på ett foder som är bättre än locken från utrustningen. Bladmetall är inte billigt.

Vi går till butikerna på jakt efter ett non-stick bakplåt. Facket måste väljas i enlighet med IR-emittternas dimensioner och deras nummer. Jag gick och handlade med ett litet måttband och mättes nedre sidor och djup. På vilken typ av säljare frågor - "Varför är du kakor strikt specificerade storlekar" svar som olämpliga cirkelstorlekar bryter den allmänna harmoni perception, som inte överensstämmer med min moraliska och etiska principer.

Uraaa! Det första paketet inslaget, och det särskilt viktigt zapchastyuliny: PID: s (fruktansvärda ord vad) Fördelning är inte heller enkelt: proportional-integral-derivata controller. I allmänhet förstår vi med deras anpassning och arbete.

Då tenn. Här var det bara att svettas med lock från DVD-yuk så att allt visade sig exakt och solidt, för oss själva gör vi det. Efter justering av alla väggar är det nödvändigt att skära ut de nödvändiga hålen för PID på framsidan, under kylaren på bakväggen och i målningen - i garaget. Som ett resultat började mellanprodukten av vår IR-lödstation se ut så här:

Efter att ha testat styrenheten REX C-100 utformad för att förvärma (lägre värmare), stod det klart att han inte var verkligen lämpar sig för min design omarbetningar station, eftersom den inte är utformad för att fungera med solid-state reläer, som han har att hantera. Jag var tvungen att förfina det för att passa mitt koncept.

Uraaa! Ett paket kom från Kina. Nu hade den redan den mest grundläggande förmögenheten för att bygga vår infraröda lödstation. Namnlösa - det här är de tre lägre IR-emitterna 60х240 mm, den övre 80 x 80 mm. och ett par solid-state reläer på 40A Det var möjligt att ta 25 ampere, men jag försöker alltid göra allt med en marginal, och till priset är de inte mycket annorlunda ..

Ögon är rädda och händer gör. Jag försöker att inte glömma den gamla maximen, liksom en kyckling, att det korn på ... Vad har vi i slutändan - efter installationen av radiatorer på ett bageri installations tverdotelok på kylaren, kyls av en kylare, och ansluta hände är något mer eller mindre som infraröd lödstation.

När föruppvärmning började sluta och de första testerna för uppvärmning gjordes temperaturretention och hysteres, var det möjligt att gå säkert till den övre infraröda emitorn. Arbetet med honom visade sig vara mer än jag hade förväntat mig från början. Flera konstruktiva lösningar övervägdes, men det sista alternativet, som jag föreställde, var mer framgångsrikt i praktiken.

Att göra ett bord för att hålla ett kort är en annan uppgift som kräver uppvärmning av skallen. Det är nödvändigt att flera villkor är uppfyllda - enhetlig kvarhållning av PCB så att brädet inte böjer vid upphettning. Dessutom var det möjligt att flytta vänster-höger redan klämde ombord. Styrspännen ska vara lika stark som den, och ge en liten slak, eftersom brädet expanderar vid upphettning. Tja, bara vid bordet borde kunna fixa brädor av olika storlekar. Ännu inte helt färdigt bord: (inga kläder till styrelsen)

Det är dags för test, debugging, passande termoprofiler för olika typer av mikrochips och lödningslegeringar. Under hösten 2014 återställdes ett anständigt antal datorgrafikkort och TV-apparater

Trots att lödstationen verkar vara klar och visade sig väl, faktiskt saknar några viktiga saker: För det första är det lätt, bra eller ficklampa på en flexibel stam, Second blåser ombord efter lödning, och för det tredje jag Jag ville ursprungligen göra en väljare för de lägre värmarena ..

Självklart skrev jag inte allt jag ville ha, för vid montering var det mycket trivia, problem och deadlocks. Men jag spelade in hela designprocessen på video och nu är det en fullvärdig träningsvideo:

Quartz resonator, det är dags att säga adjö ...

LCD-TV nr 1 Fel

Utmärkt Andryukha! När kommer videon för lödning vara?

Jag tänker snart ... Hur man fixar något seriöst kommer att medföra, så omedelbart!

Hej Andrew, det finns dina videolektioner, det är väldigt tydligt och intressant allt,

2015, eller kan jag köpa något / ladda ner något nytt? Jag tackar på förhand.

Handsome. Stationen är super. Jag har återställt alla mina grafikkort på den ... Jag har alltid avundat ditt tålamod med Andryukha.

Tack till Max för de snälla orden och för provkörningen.

God eftermiddag. Jag gillade din stations design. Jag vill montera detsamma, jag beställde reservdelar. Det finns några frågor om hur man monterar toppvärmare och ställer in pidstyrenheterna. Du kan kontakta dig via mail. Min adress är [email protected] tack

Ja. Allt är väldigt intressant! Jag tänker också, jag kan göra något sånt själv, men priserna på färdiga är väldigt bita. Den unga mannen.

Imponerad. Vad sägs om öppnandet av kontot?

Och varför inte ... du kan, måste bara sluta hela verksamheten. Generellt har tillverkarna redan tillräckligt. Om du tävlar med priset måste du ta kvalitet och kvantitet ... Kort sagt, du behöver produktionskapacitet och inte manuellt arbete.

Respekt och uvazhuha, fortsätt, jag har följt dina utvecklingar länge, de är mycket hjälpsamma i att reparera, tack.

Andrew hello kollega super men jag skulle lägga till termometer och enheten till den övre värmaren och en kylare, och en kraftfull lampa och laser laser läges kan tas från laserpekaren och styrelsen hållaren utan som en pro sedan jag gillade den station där robotstyrningen på dator och automatisk lödning

första författare tack så mycket under en lång tid har fått den driver som en mikrovågsugn remontirovat.buduchi elektriker på fabriken med en grupp 5 5 urladdning, var till stor hjälp från fabriken, och jag lämnade några bit arbetade på företaget reparera mikrovågsugn, är fel olika, men alltid somodelnoy svetsning höja magnetroner genom att ändra sin genomträngda genom kondensatorer. Jag respekterar mannen!

Andrew, berätta, hur mycket pengar har du spenderat på alla material (komponenter) för att montera din PS i det land där det är nu (helst i USD-dollar), eftersom hastigheten hoppar ja och i Kina du för USD, tror jag, köpte kompleku.

4 värmare (topp och botten) allt för $ 17

TTR 2 st på $ 9,50

PID-paret (set) $ 81

Det är i alla fall lönsamt, även med nuvarande växelkurs

God eftermiddag, vänligen ge instruktioner om montering [email protected]

Trevlig tid på dagen. och PC410 ansluten till TTP? eller ombyggd det?

Nej, inget behöver göras. PC410 har en "LOGIC" -utgång bara för de solida fasta enheterna.

bracha berätta att jag har en pc410 pid reha100 lagmops hologenki 9 st till 1500 w 3 solid state reläer som fortfarande behöver och hur man ska relatera allt

Författaren är en ung man, men för mig är det inte klart varför två pid controllers? och jag skulle verkligen vilja veta anslutningssystemet och kommer det att gå till halogenlampor ?? allt internet sökt och förnuftig information är inte bara visa (så gjorde jag) och så är det ingen ...

En för termostol, den andra för huvudet.

God eftermiddag. Lösningen är super. Snälla snälla vad som exakt förändras i en pide och för vilka myndigheter (knappar) svarar

Det är inte klart hur huvudet är fastsatt. Bilder att se

Nästan som achi ir6000. Författaren är bra gjort.

God eftermiddag, berätta för mig. I beskrivningen av REX C100 är den maximala belastningen 750 watt, hur kommer den att klara de tre lägre IR-emitterna? tack.

Han styr dem via relä och inte direkt.

Mått på värmare kan hittas? Eller stämma ali.

författaren bra gjort! Jag skulle vilja veta vilka pidregulatorer du behöver mer i detalj kan du skicka till posten: [email protected]

Jag undrar vad utgångar används för att ansluta till PC-410..Shemu REX c-100 och Altec pc410 se .. Om det är möjligt att skicka åtminstone i form av vad som kan vara åtminstone i händerna ..

Det finns inget komplicerat, rex100 använder 2 utgångar för 220V (1,2), 2 terminaler för termoelement (9,10) och 2 utgångar för relä (3,4)

Du är bara bra gjort. Titanic arbete. Mina idéer, även i mitt huvud, är mer blygsamma. Hittas på vinden ännu operationsförstärkaren vektor 2 × 100 och skåpet beslutat att basera (storlekar och passar i en cirkel av aluminiumvärmesänkor, inte kommer att vara överflödig. Det finns en klar station för reparation av cellulär -kishki från tuda.Edinstvennoe att långa väntan är lägre värmare . Utan din idé var bara i slutet. Tack så mycket.

Jag har samma övre värmare. Jag undrar hur kroppen gjordes för honom, i mer detalj.

Och du kan förklara vad som exakt behöver utarbetas för anslutningen istället för reläet i 100 på en fast kropp. Tack på förhand

Berätta för mig att det finns ett system, om ja det kan du kasta på postkontoret.

Mycket intressant design. Vissa idéer har redan blivit omhändertagna för sitt framtida IR-lödjärn. Tack.

Men jag hade fortfarande några fler frågor:

1) Fråga kraften hos de övre och nedre värmarena?

2) Är det tillräckligt för blyfri lödning?

3) På vilket avstånd från bottenuppvärmning är det bästa stället att låta kortet lödas?

4) Varifrån PID för underhettningen tar temperaturdata? Det är klart att med en termoelement, men med vad? På något sätt med samma som PID för toppen eller med en separat. Om det finns en, hur kan den anslutas till två PID: er samtidigt? Om det finns två, var är den installerad och hur kommunicerar den med brädet från botten?

författare tack så mycket för en användbar artikel, så en fråga som du har gått hildren tre lägre värmare, och om shemku längst ner när du fast i UTB? (här lägga [email protected])

Bra gjort, det visade sig coolt, det är också väldigt intressant hur man ansluter bottenvärmen och Altec PC410 hur man ansluter den? utom lipider 2 2 reläer, krävs något annat, och du sa att det pnredelyvali C100 ändras om det är möjligt att skicka tack [email protected]

Tack författaren för informationen.

Jag skulle vilja veta systemet med att ansluta allt detta, jag kommer att vara väldigt tacksam.

Hej kära infra-red station utvecklare, ladda upp videoklippet eller skicka det till mig via e-post. Jag vill verkligen samla likheten.

Jag garanterar att de samlade samma till dig för att skicka en bildrapport.

Mycket coolt. Jag skulle vilja veta priset på frågan om hela enheten? Kostnader?

Jag skulle vilja göra det också.

snälla berätta för oss listan över detaljer och var du köpte den

Enligt mina beräkningar visar det sig

1000 bottenkontroll

4000 topp kontroll

5000 trifle, stativ och andra

Infraröd stationens lödstation med egna händer. - 8 juni 2014 - Informationsportal om reparation av bärbara datorer

En icke-skadlig skål (teflon, fluoroplastic4) togs för ingenting, det är farligt att steka utan innehåll - extremt skadliga gaser släpps. Ta vanlig metall eller keramik, speciellt om du bor fåglar. Mer i wiki.

Författaren säger snälla modellen för FID och den elektriska kretsen eftersom allt är anslutet ... .hgt tack i förväg ... Det är önskvärt att elektronen

Men det är möjligt och här. alla användbara)

Fråga i vad det var en ändring REX C100?

Kan det vara vettigt att ersätta med en annan PID?

Hittills har jag räknat 26,02,2016

4 emittrar, två reläer och PID: er kom ut 11650 rubel.

Om möjligt, vänligen svara på posten.

klassrum vände stationen.

Fan, nu vill jag ha det själv, kan jag få ett kopplingsschema och en modell av begagnade delar. i förväg tack.

Jag tror att alla skulle vilja se det, men i princip skulle det vara bättre att få det till postkontoret.

Samma begäran som den tidigare personen, som omkopplingskretsen och förklaring om mellan att byta en PC410 och REX100 om inte sedan hur man rex100 läsa termo och glädja mer om termo som kommunikationsmodulen du använder, som en anständig lödstation och dess händer så dubbelt intressant. På fabrikspriserna är förbjudna. Mycket jag ber att svara.

Infraröd stationens lödstation med egna händer. - 8 juni 2014 - Informationsportal om reparation av bärbara datorer

Och kan jag se kopplingsschemat för PC410 och C100?

Och vad har du omarbetat i Rex100. Det finns inget att ändra det är inte nödvändigt. Det kontrolleras och fungerar 1000 gånger.

Folk tar väl ladda ner instruktionerna på PC410 - det finns en anslutning. Och hur som helst, vilken typ av bärbara reparations- och lödstationer gör du om du inte kan ansluta de 6 ledningarna med en kontroller

I vissa versioner Rex100 verkligen nödvändiga ombyggnader: det finns ingen flykt SSR kontroll, var det enda han kunde göra för att knyta spänningen öppnar relä Rex100 enheten en extern solid-state relä. Tja, nej, är det nödvändigt att säga om det i tidningen och resulterade inte i någon verklig krets ..

Kära hemlagad erhållas om tillämpade keramik är inte bara Kina som har en ojämn uppvärmning, med denna metod, är det lättare att köpa en färdig produkt på det faktum att hemlagad konstruktion endast klar kopus.Kak inte cool PID-regulatorer har inte denna flexibilitet, som om att skriva modul.

Hälsningar! Och du kan be om referenser på säljare eller direkt för att beställa ett kit? [email protected]

Jag skulle vara mycket tacksam, jag vill höja något liknande ... Tack!

Det är relativt enkelt och intressant. Jag har kroppen av gamla horisontell Kampa Hewlett, alla stack tillbaka. PID temperaturkontroll och emot och värmare tozhe.v princip är allt klart, men jag ville se kopplingsschema ... Om du kan du kasta bort .zaranee ... tack.

Fan trött på spotta på pris, om inte svårare skinte vänligen dokumentation kommer att vara oerhört tacksamma att inom rimlig [email protected]

Underbar koncept! Förresten - det har varit två fjädrar, en länk till videon eller inte, och skulle gärna se =))

Zdravstvuyte.Ya som ovan för att skriva till dig med en begäran om att överklaga diagram RS410-anslutning och MED 100.Vyshlete pozhaluysta.Ves Inet klättrade, ingen nichego.Spasibo

Jag skulle bara ta en vanlig controller för stationen, såsom en bagge eller IR101.05. Kinesiska Rex dödade chips

Admin. möjliga monteringsanvisningar ges design? tack på förhand

Hälsningar! Det är ett elektriskt kopplingsschema?

Kära, gärna kasta bort ledningar rex-c100 och PC410, som de associerar med varandra att de skulle förstå varandra och såg varje dator. Tack på förhand.

God dag), kan du bygga en video på din station?) [email protected]

Hallå En möjlig monteringsanvisningar för att skicka denna design? Tack på förhand.

beordrade stationen svala bakgrundsbelysning av denna typ, mycket bra det lyser upp arbetsområdet, så det obzorchik: https://youtu.be/bDXP_TpF188

Stort tack till författaren.

Vänligen ge ledningarna rex-c100 och PC410, eftersom de hänger ihop. Tack på förhand.

Hej, behaga dig vid stationen kretsen

Projektet verkar död, och det är synd ...

PID stället skulle jag ta en styrenhet speciellt för stationen från tehnostation eller LDZ. Personligen använder jag stationen IR101.06. mycket nöjd

Andrei, hej. Lutar åt erhållandet IR101.06, ber jag att berätta hur det visar sig i arbetet, om det finns fallgropar och behöver dopilivat?

Jag använder främst för laptop reparation. Jag använder för oss själva, men ibland tar jag ett jobb från tjänsten där det inte finns någon lödning station. Station användning eftersom det är ingenting dopilivat, allt fungerar bra. För station köpte ytterligare vakuum pincett och stenciler med bollar. Resten var allt mig. Flux alldeles göra med ett recept från platsen för stationen.

De pengar som betalas, är naturligtvis inte skickat! Bedragare! Handenheten svarar inte på brev med posten, också !!

Kära, gärna kasta bort ledningar rex-c100 och PC410, eftersom de är kopplade till en dator. Tack på förhand.

Inte att säga att hunden åt samopaly vid lödning, men det första röret samlas i botten av 99m och en hårtork: kinesisk lykta + glimmer + Nichrome och propeller från protsa.Poluchilos funktionella ... nu njuta samma samopal- övre värmeplattan Al strata. 4mm, underifrån glimmer på två värmeelement av brödrosten mer glimmerisolering och uppfylls. som en basplatta. Billigt (endast var tvungen att köpa glimmer), och med användning som en separator för att separera och avlägsna pekskärmen modulerna och såsom förvärmning. Minus en kyler medlenno.Korpus AT Slim värmare installerat, Rex-100 Kontroll

Lägg till en kommentar avbryta svar

© 2018 Reparera en mikrovågsugn, DVD, LCD, LCD-TV med sina egna händer.

Design & Support: GoodwinPress.ru

Vill du få uppdateringar?

Prenumerera på inte missa nya publikationer

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 + = 36