Inredning skjutdörrar på räls

Sliding innerdörrar

Innerdörrar kan vara mycket ovanligt! Men den viktigaste trenden idag - glidning. Hur man gör en elegant inredning, original, särskilt med hjälp av detta element - se våra bilder.

Fördelar och nackdelar med att använda skjutdörrar

dörrsystem, vid vilket tyget (dvs. huvuddelen) öppnar längs väggen, som kallas glidning.

Skjutdörrssystemet har lånats från de japanska designers. Detta är inte förvånande, eftersom det i Japan, där en otroligt litet område och hög befolkningstäthet per kvadratmeter - sin vikt i guld.

Trots originalitet och främlingskap, skjutdörrar är fast i vårt dagliga liv med dig. Dessutom finns det ett antal goda skäl, som är de viktigaste fördelarna med användning av skjutdörrar:

 • Till skillnad från svängdörren, som upptar minst en kvadratmeter användbart utrymme, skjutdörrar för en extra utrymme behövs inte. På grund av detta, skulle till och med den lilla lägenheten vara mest bekväm och rymlig.
 • Antalet blad i en skjutdörr systemet kan variera från en till flera, inte bara kan bli en ovanlig del av inredning, men också ett utmärkt alternativ när det gäller funktionalitet, eftersom bildskärmen och justera bredden på dörren med dörrsystemet är mycket enklare än i fallet med gångjärnsdörrar.
 • Skjutdörrar kan vara inte bara dörrar, men även multifunktionella skiljevägg mellan rum eller zoner. Interiör skjutbara partitioner är mycket relevant för ägare av lägenheter, studior eller lägenheter med ett sovrum, där å ena sidan, vill du inte att klippa och dela upp området i rummet, och å andra sidan ett eller annat sätt, det finns ett behov av ett personligt utrymme för varje familjemedlem. Åtminstone för en tid.

Men som med alla mynt, i gliddörrsystem har vissa nackdelar:

 • I skjutdörr sparar utrymme bredvid dörröppningen (framåt eller bakåt), men oerhört viktigt att ha ett utrymme på sidorna av dörren till bladet var mycket push. Detta utrymme kallas "parkering". Utan en plats för "parkering" av dörrbladet (exempelvis vid slutet av korridoren), är helt enkelt omöjligt att installera skjutsystem. Även om parkeringsplatser är dolda i väggen, i lagret och angränsande väggar med grannar sådana konstruktioner rekommenderas inte.
 • Skjutdörr flytta på skenor och rullar, så det är praktiskt taget omöjligt att öppna dem utan åtföljande ljud och buller. Därför är sådana dörrar bättre att inte installeras i sovrum och ägare av den känsliga sömn, särskilt i barnens rum.
 • för skjutdörrssystem med hastigheter mycket högre än vanliga swing struktur på grund av kostnaden för glidmekanismen (speciellt om det är av hög kvalitet).

1

Typer av strukturer skjutdörrssystem

Standard skjutdörrar är av en konstruktion som är installerad i dörren mottagning. Dörrbladet inte plöjs och skjuts åt sidan och fast nära en av väggarna.

Standard skjutdörrar finns i två grundtyper:

 • Enda blad (en rörlig bana)
 • DOUBLE (två rörliga blad)

Det första alternativet är lämpligt för små rum med små dörröppningar.

Om du måste installera en dörr mellan de två små rum eller ett rum och i korridoren, vilket är viktigt varje kvadratmeter, kommer single-skjutdörrssystemet för dig det perfekta valet.

Det andra alternativet är mer lämpligt för stora utrymmen med breda dörröppningar. Med denna konstruktion, kommer du att kunna justera storleken på din dörr (vilket är mycket viktigt, inte bara när det gäller funktionalitet, men även det visuella intrycket av rummet som en helhet).

Radius designen skjutdörrssystem tyder på att dörrbladet förs inte i en rak linje och en cirkel. Detta alternativ är idealiskt för den anpassade layout av lokalerna, där det är runda eller böjda väggar.

Radius design är bra att använda som en snygg skjutväggar för zonindelning av utrymmet i rummet. lämplig i synnerhet kommer att titta på skapandet av interiören i stil med hi-tech, minimalism, fusion.

Dragspel (eller som de kallas - fällbara innerdörrar) är en konstruktion av flera relativt smala banor som inte rör sig bort, och till (se bilden nedan). Det fina med denna konstruktion ligger i det faktum att bredden på dörröppningen vid användning varierar från smala slitsar (t ex, så att den kunde smyga katt) till en full rymlig passage.

Skjutdörr coupe än standard att konstruktionen tar inte bara en dörröppning, och helt ersätter väggen. Å ena sidan, beroende på de material som används, och hjälper dig att dela upp rummet i två separata funktionella områden utan en stark visuell stjäls utrymme och å andra sidan - för att skapa två eller flera mysiga personligt utrymme för varje familjemedlem i studion eller ett sovrum boende.

Separerad kök i en studio lägenhet med skjutdörrar-fack för att förhindra spridning av lukter och ånga från kokzonen runt i rummet.

Material för skjutdörrar

De mest populära material för tillverkning av gliddörrsystem idag är:

Det traditionella materialet för att göra inte bara dörrar, men även möbler i allmänhet, är ett träd. Sålunda trä kan tillverkas som en helt väv (tyg) av ett skjutdörrsystem, och skelettet för kombination med annat material:

Easy överensstämmelse träförädling gör det möjligt att använda den för dekoration i nästan alla stil. Vill du ha ett charmigt rum land? Använd neobstrugannye träskivor! Tycker du inredningen i klassisk stil? Välj en trädörr blad strikta former. Strävar efter att skapa en interiör i stil Chebbi-chic eller Art Deco? Föredrar träsniderier med förfalskade element eller inlägg. En supporter i öst? Använd en trasa med en träram och insatser gjorda av rispapper.

Eftersom trä - ett material inte det billigaste, kan det mycket väl ersätta material såsom spånskivor eller MDF. Till utseendet de är nästan omöjliga att skilja från äkta trä, men kostnaden är mycket lägre än liknande produkter tillverkade av trä.

Glas skjutdörrar - ett bra alternativ för att skapa en interiör i stil med minimalism, futurism eller high-tech. På grund av egenskaperna hos glaset för att överföra ljus, gör glasinner skjutdörrar inte skapa en känsla av total isolering utrymme. Dessutom, att välja graden av färg och glasgrumling för dörrpanelen kan du välja graden av öppenhet (och som en konsekvens - av integration med angränsande rum) innerdörrar.

Inre glid partitioner

Mångsidighet skjutdörrssystem tillåter deras användning inte bara som en dörr för dörrkarmar, men också som ett utrymme zonindelning medlem. Den vanligaste versionen av tillämpningen av zonindelning i det inre - zonindelning av lägenheten typ studio och ett sovrum. I det här fallet är det ganska uppenbart behov, snarare än ett beslut design. Däremot kan skjutväggar användas i andra fall:

 • Om ett barns rum heterosexuella barn bor eller flyga alla åldrar, är det möjligt att göra en stor barns sovrum två mindre med skjutbara partitioner.
 • Om du vill organisera i din lägenhet eller hus dressing och ett särskilt rum för detta tillhandahålls inte, använd sedan skjutväggar du kommer att kunna skilja en del av sovrummet för detta ändamål.
 • Det stora köket kan vara inte bara en funktionell arbetsplats för matlagning, men också en hel matsal. Användningen av skjutväggar kommer att förhindra spridning av lukter i köket för kokzonen, och kommer att gömma sig från nyfikna ögon "produktionskostnader" i form av smutsig disk, sopor och annat.
 • Det är lämpligt att använda skjutdörrar inte bara i vardagsrum, men också på kontoret för att dela en arbetsyta olika personal eller kontorschef och exempelvis, en hall för möten.

Skapa och installera skjutdörrssystem med sina egna händer

Med ett brett utbud av produkter från tillverkare av byggnaden (och inte bara) material, så gott som alla stadier av reparation och framtida delar av interiören kan du skapa och installera sin egen. En hjälp i detta webbutik Leroy Merlin, där man kan se inte bara tillgängliga material varierar, men också med deras huvudsakliga egenskaper.

Först av allt, besluta om vilken typ av installation du vill använda. Dem finns det två typer:

Fraktsedel. I det här fallet, guider och rullar monterade på väggen utanför dörröppningen. Detta alternativ är enklare att installera, men kom ihåg att dörrpanelerna i det här fallet kommer alltid att finnas i åtanke.

Built. I detta fall är en glidmekanism monterad inuti dörröppningen, och banan trycks in i urtaget i väggarna. Detta alternativ är mer kompakt, men nybörjare att klara av det, sannolikt att misslyckas.

Efter att ha definierat den typ av installation, är det möjligt att tänka på utseendet strukturen skjutdörrssystemet och det material av vilket den är gjord. Såsom nämnts ovan, de viktigaste strukturella typer av skjutdörrar är standard, radie, kaskad (dragspel) och coupes.

Efter uppkomsten av dörrarna i framtiden ska genomtänkt och valt, måste du mäta höjden och bredden bestäms av design och layout gör för overlay mekanism.

(Kom eller skäras i enlighet med höjden av dörröppningen)

(Så att dörren inte klamra sig fast vid golvet)

Märkningen ska tillämpas endast med vattennivån, annars din dörr kan förvrängas!

Detta följs av direkt installation styrmekanism. fäst metod beror på dess konstruktion, så det är önskvärt att specificera alls nyanser rådgivare enheten.

Vissa konstruktioner kräver installationsguiden inte bara uppifrån utan underifrån. I detta fall är dörrbladet helt upptar utrymme från golv till tak, och kommer att öka möjligheten för dörren att isolera buller och andra ljud.

När styrningarna fast i sina installerade hjul. För varje blad, beroende på dess bredd, kräver från en till tre rullar. Kanterna hos styrningarna är låsta medelst konsoler (ej flög ut till rullarna).

Nästa steg - bultning till valsarna i dörrpaneler och installation av dörrbeslag. Allt! Dörren är klar för användning.

Hur man installerar glidande innerdörrar

I ett försök att göra hem mer bekväma och mysiga, kommer ofta tanken på att ersätta konventionella svängdörrar på glid (även kallad glidning, glidande, overhead). Den goda nyheten är att installera skjutdörrar med sina händer, kan du utan problem. Dåligt - att den normala mekanismen är värd ungefär lika mycket som en högkvalitativ tyg. Mutor även i dem punkt som i öppet läge är de nästan inte "äta" utrymme. De är antingen gömd i väggen (den bästa, men svårare i utförandet) eller röra sig längs den.

Hang invändiga skjutdörrar kan oberoende vara

Allt detta är sant, men det finns en betydande nackdel - en mycket låg nivå av ljudisolering, särskilt i utförandet av dörr coupe. När banan bara täcker öppningen. Vid installation i ett pennfodral (mot väggen) är situationen något bättre, men inte kan uppnås graden av isolering av svängdörren, och med den här installationsmetoden. Om allt detta inte skrämma dig, är det möjligt att studera system, val och efter - installation.

Det finns två typer av mekanismer: uppskov och järnväg. Båda är inte perfekt. Sammanfattning av deras fördelar och nackdelar - nedan.

Fjädringssystem på den övre skenan

Upphängningsmekanismen - är bäraren balk, som är fäst vid skenan med ett "P" brev med böjda inåt "ben". För den här guiden rullar flyttas, som är fäst på dörrbladet. På tal om tekniska termer, det hänger dörren på den övre skenan.

Den grundläggande enheten inre skjutdörrar på den övre skenan

När du installerar en dörr förblir dörren slätt golv, bara höger och / eller vänster sida av dörröppningen är lägre rullen. Den glider längs spåret gjort i den nedre änden av banan. Väsentligt för rörelse hon inte avvika vertikalt. En sådan konstruktion - det mest enkel att installera. Installationen är mycket enkel och består av följande steg:

 • säkra den övre skenan;
 • skruva valsmekanismen till den övre änden av bladet,
 • rulla duken i styrningen;
 • spärren upptill (till dörren inte spills);
 • öppna dörren in i slitsen för att sätta in den nedre valsen, montera den på golvet.

Enkla blad inre skjutdörrar

Det är allt. Rulldörrar är installerade. Men detta system på detta sätt, som på bilden, har en mycket låg brusisoleringsegenskaper. De noll praktiskt taget: en blockerad passage.

Denna typ av dörr har två spår: den övre och nedre. Rullarna är också installeras på toppen och botten. Med denna konstruktion, har systemet en hög grad av styvhet: det är möjligt att sprida och mycket skador inte orsaka.

Rail skjutdörr

Mindre skenor i golvet är känd: svårigheten att rengöring. Spåren är ständigt skräp och damm faller, är det nödvändigt att övervaka deras renhet. Sådana dörrar ofta typ som används i skåp, garderober. Som innerdörrar de sätter om att flytta barn växer upp i en familj. Då säkerhet är viktigare än problem med rengöring.

Oberoende av skjutdörr system kan installationsmetoder vara

 • Skjutdörrar. På väggen är fasta skenor som rullar ett ark.

Skjutdörrar. Styrningen är monterad på väggen ovanför öppningen trogen

Kassett Inredning skjutdörrar: duken är gömd i en vägg nisch

Cascading skjutdörrar: en drar den andra klaffen

Det enklaste installationsalternativ - dörrars Coupe. De kan installeras själv, inte bara på scenen av reparation, men också efter det. Det är endast viktigt att öppningen var slät, och väggen hade en normal bärförmåga. Nackdelen med detta system är att nära väggen på den plats där dörren rullas tillbaka, kan du inte lägga någonting. Det finns en annan: mycket låg ljudisolering. För att förklara det enkelt, om man ser till slutet, det finns en lucka på några millimeter på varje sida. Det är nödvändigt att nätet inte är en "blanda" väggen. Och genom det alla ljud perfekt penetrera och blir lite tystare.

Kassett dörrar är bra att nätet är i en vägg nisch och inte blanda sig i det öppna läget. Den andra plus - på omkretsen av öppningen kan installeras packningar som ger mycket högre nivåer av ljudisolering. installation minus skjutdörren i en nisch - det kan bara göras på scenen av reparation. Den andra fel att göra ett pennfodral för skjutdörrar, brukar sätta falshstenu, och det är - att stjäla centimeter kvadrat.

Cascade - en av de sorter av skjutdörrar. Bara har ett större antal guider beroende på antalet mobila dörrblad. Installation, kanske det svåraste: en hel del detaljer och kräver hög installation noggrannhet. Systems tillhör eliten kategori och spara installation sällan reparationer kommer att kosta mer.

Sätt en skjutdörr med händerna kan bli ännu utan mycket erfarenhet. Avstå installatörer är ganska verklig. Det tar lite tid, och mer - monteringsanvisning. Vi kommer att försöka ge en detaljerad beskrivning av processen med bilder och videomaterial.

Själv installation av inredning skjutdörr coupe

Systemet kan skilja sig något, men de allmänna reglerna är desamma. Det finns flera krav som måste uppfyllas innan installation:

 • Öppning bör vara släta, annars måste du ta på webben som överlappar med en marginal på alla avvikelser.
 • Bärig av sidorna av dörröppningen måste vara hög, eftersom väggen ovanför den.
 • Öppning måste redan trimmas: putsade och målade, tapetserade eller dekorerade med dekorativa paneler.

Sedan gå vidare till monteringen. Först kan du bifoga videor. Olika tillverkare har sina egna rekommendationer. Vissa rekommenderar kanten reträtt 1/6 bredden på dörrbladet, i andra system de är monterade direkt på kanten och indrag tillåter monteringsplatta. Det är ett sådant system och installera: det har hjul installeras direkt på vinkeln.

Märkning klipp installationsplatsen

Deras tsentruem mäta ha samma avstånd. Stack platta penna eller markör tänka platser fixtur. I de markerade platser att borra hål. Borrdiameter 1 mm mindre än diametern av skruven.

Fastställande roller skor

Utsätta plattorna skruvas skruvar. Längd av fästelement beror på vikten av webben, men inte mindre än 70 mm. Twists dem exakt vinkelrätt, annars uppstår onödig stress.

införas under stödrullarna i uppsättningen plattan. De är fixerade på sidan av locket. Bredvid linda tråden stift med rullplattformen.

Pins lindas på rullplattform

Det är också praktiskt att installera hängande handtag och lås. De behöver speciell, instickslås. Om du köper färdiga kit, de nödvändiga hålen finns. Om anpassad konventionell tyg måste spåra konturerna med en penna och ta bort överskott med en mejsel. När handtaget eller låset i fördjupningen inkluderar notera fästpunkter under dessa borrhål och installera tillbehör.

Sedan kan du gå vidare till installationsguiden. När monterade rullar blir det lättare: du vet exakt hur hög ska är den nedre gränsen av rälsen.

Det bekvämaste sättet - att hänga razvizhnye dörrar på torra träbalkar. Dess tvärsnitt - åtminstone 50 * 70 mm, längd - två gånger bredden av dörrblads + 5 cm längder skärs i samma guide ..

Mät upp längden på bäraren och monterings bar

Exponerad längs svärdet, det är fäst med skruvar till balkens längd av minst 8 cm Antal fästelement -. Minst tre - retirerande 10 cm från kanterna och i mitten (det är möjligt oftare, åtminstone - inte är närvarande).

Rail montera balken

Nu kan du mäta, säkrade timmer på vilken höjd. På dörren till ett definierat roller "rullas" med svärdet. Så kan du exakt notera vilken höjd får dörren. Sidoytan av virkes zasverlivaem minst fyra hål för väggmontage.

Guiden med bar "rullade" på rullarna på dörren

Till detta läggs ett tecken på 7-10 mm - bör dörren hängas snarare än blanda över golvet. 7 mm - minsta avstånd som är tillräckligt om det inte blir någon golvbeläggningen i öppningen. Om de antas vara (lägga senare laminat, matta, linoleum och liknande), och behovet av att ta hänsyn till tjockleken hos beläggningarna.

Försök på dörrkarmen

Vid hantering bladet är inte "gå", hans wedge små träkilar. Åtminstone två stop - nära de två rullarna.

Med en bar på väggen och korrigera sin position med hjälp av ett vattenpass, markera sin position med en blyertspenna. Om väggen gör det möjligt att fästa den på väggen kan ske genom, men för att detta ska ta skruvar längd av minst 120 mm, och det är bättre - att sätta på ankarbultarna.

Om väggen är, till exempel, kräver installation av betongankare. För att göra detta drag markerar en fixtur på väggen. Detta kan göras med hjälp av en lång och tunn borr, vars diameter är mindre än det borrade hålet.

Överför märken på väggen med en tunn drill

Ännu enklare version: lång, tunn spik. Det sätts in i hålet och ett par slag tillämpas märke på väggen. Vidare är förfarandet känt: borra ett hål under korkpluggar sätter pluggar om det behövs, igensättning dem. Efter att installera dörren.

Fäst skjutdörren på väggen

Längs kanterna av styr är nödvändigt att fastställa stoppen. De föder sidled empiriskt fastställa den önskade platsen (banan att överlappa öppningen helt stängd, och endast vid öppning retraces. Fäst dem med hjälp av klämskruvar.

Installation stannar på skjutdörrar

Öppna dörren, golvet sätta flaggan valsen. Han kommer in i spåret, sågade längst ner på duken. Behöver dörren inte avvika vertikalt.

Ställa flaggan rullen

Först, vi för in den i facket, notera fästhål, borr och fixerades sedan med skruvar korta (i storleksordningen 15-20 mm i längd).

Det ser ut som en flagga monterad vals med öppna dörrar

På detta kan vi anta att skjutdörrar installerat. De är redan fullt fungerande. Vi var avslutat arbete. Montering svärdet täcka dekorativa plattor, plocka upp tonen i dörrbladet. Det kan spikas med efterbehandling spik direkt på balken.

Fina läkt kan spikas direkt på balken

Först när det är utsatt, se till att hjulen har stängts. Så mycket trevligare)) Nu - precis allt du har installerat skjutdörrar med sina händer.

Video handledning om installation av en sådan dörr, se nedan. Det finns flera installationsalternativ.

Montera skjutdörr kassett-typ (med blyerts)

Monteringsprocessen själv styra dörrbladet hängde nästan 1-1 ovan beskrivna upprepas. Inget behov av att trimma bara, och alla andra åtgärder behövs. I stället för att montera dekorationsband, på ett avstånd av minst 10 cm från den väggmonterade falsk vägg. Vanligtvis är gjord av gipsskivor profiler som FÖRHYDA gipsskivor väggelement. Men det spelar ingen roll - du kan använda och gipsfiberskivor eller plywood, något annat lämpligt material.

Varifrån avstånd av 10 cm? Tjocklek av dörren och luckorna på båda sidor - en 5 cm läggas till dem i minst 5 cm för installation av profilen .. Så det visar sig 10 cm.

Eftersom huvudbelastningen kommer att uppträda i väggramen av profilerna kan inte amplifiera. Om en sådan vägg du inte verkar mycket pålitlig, kan föras in i trä barer som fäster med skruvar. Detta kommer att göra strukturen mycket hård.

Grundläggande principer beräknings skum för skjutdörren, och layoutfunktioner, riktlinjer för utarbetandet av dörren till installationen se videon.

Alla dörrbladet kan monteras på rullar, och kommer att fungera som en rekylerande. Guide och alla andra tillbehör - rullar (bär och flagga), proppar, stannar - du kan köpa. Häng dem åtminstone en bit plywood eller hämtas flera dörrkort. Det skulle vara det enklaste och billigaste alternativet. Men för att göra sin egen mekanism - det är uppgiften svårare. Ett av alternativen tillverkade av skrot skjutdörrar (av runda rör med olika diametrar) mekanism i videon. Systemet var tänkt att installeras i en garderob, men att döma av design kan lätt tål även ek dörren från matrisen.

För att undvika vanliga misstag när du installerar skjutdörrar, är det bäst att konsultera en professionell. Så du kommer att spara din egen tid och ansträngning, och du kommer att vara säker på att installationen av skjutdörren har genomförts korrekt och kompetent sätt.

För öppning med storleken på 2060 med 870 är tillräckligt duk, 2000 på 800? Extra clearance öppningar rengörs med hjälp av fasad och obnalichnika?

Extra centimeter gå med installationen rutan. Att veta säkert, se dimensioner tillsammans med dörrkarmen. I vissa modeller, för 800 mm tyg kan kräva en öppning inte är mindre än 900 mm ...

Inredning skjutdörrar på räls

 • huvud
 • artiklar
 • Former och typer av skjutdörrar
 • Skjutdörrar på spåren och rullar för att köpa i kabinen tillverkaren. Rimliga priser, service

Den första skjutdörr på räls och rullar är avsedd för hemmabruk, kan inte skryta med hög användbarhet. Kanske någon fortfarande lever i minnet av besvärliga flikar som är inkilad i öppningen skärande och kräver knacka på golvstöd för ökad tillförlitlighet. Tillverkarna har tagit hänsyn till alla nackdelarna med strukturerna från det förflutna och dra slutsatser. Letar du efter en elegant och ovanlig modell, använder den, kommer ägaren att förstå essensen av modern estetik, kvalitet och funktionalitet.

Vilka uppgifter är ansvariga för driften av produkten?

När det gäller de tekniska aspekterna, Inredning skjutdörrar på räls och rullarna är helt annorlunda än swing motsvarigheter. Ja omfattar samma enhet och även in i nätet i harmoniska allianser med traditionella textblock. Men i hjärtat av deras verksamhet är en princip som innebär användning av andra mekanismer och element.

 1. Sliding Systemet består av en styrprofil, rullar och stannar. Alla dess komponenter är anordnade i den övre delen av öppningen, inbäddning box eller fäst vid väggen med hjälp av att lägga virke. Banan är oftast tillverkad av aluminium. Detta lätt och hållbar metall motstår deformation och korrosion. Element som tillhandahåller skjutdörr sash, kompletterat lager och inneslutna i ett skal gummi. Så det lyckas uppnå låg produktion buller.
 2. Skjutdörrar på rälsen och rullar i Ryssland och Italien, ofta satt i små lägenheter, där varje kvadratmeter - sin vikt i guld. I dessa fall är särskilt kompakt konstruktion välkomna. För att göra det, så att det tar upp minimalt utrymme, tillsammans med webbförsörjningen pennfodral för montering inne i väggen. Öppning avsnitt är gömd på parkeringen och lämnar gratis hela territoriet i området för öppningen.
 3. Handtag för att skjuta fack modeller har ofta en vy - de såg koncist och inte stör rörelsen av flikarna. Vissa versioner är utrustade med de vanliga tillbehören. Lås, som regel, som gjorts i form av krokar, men är tillåtet att använda och ribban, och VVS, och magnetiska anordningar.

För valfri design utrymme?

Bestäm om du vill köpa en skjutdörr på räls och rullar i ett sovrum eller annat rum, krävande att isolering är det nödvändigt att ta hänsyn till dess låga täthet. Å andra sidan, de inbyggda modellerna bättre skydd mot buller och drag, men de är svårare att installera än coupe systemet.

Med sådana frågor brukar påträffas när man planerar att utrusta:

 • litet kök som gränsar till hallen. Bekväm modell som delar utrymmet i stället för en tom vägg kan med framgång delta i utformningen av gränsen mellan köket och vardagsrummet,
 • badrum. Det finns tekniska lösningar för att kombinera de två delarna i ett pennfodral med en central parkering,
 • ett omklädningsrum, en nisch i väggen, garderob etc. d.

Ett brett utbud av innerdörrar skjutdörrar på räls och rullar av oklanderlig kvalitet till priser som i genomsnitt kundsegmentet finner Academy i egna butiker.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 − 16 =