Installation av gips på väggen

Metoder för gips på väggarna: en träningsvideo

Gipsskivor - ett byggmaterial som består av ett ark belagt på båda sidor av kartong, som ligger i mitten av det frysta skiktet av gipsslam. Annars material som kallas - torr gips. Det används för vägg, tak, skapar inredning partitioner.

Det finns flera typer av gipsskivor: fuktbeständiga, flamskyddsmedel, konventionell gips för områden med normal temperatur. Materialet används endast för interna arbeten. Producerande ark robust driva en ljudisolering funktion. Standard breddimension av arket är 1 m 20 cm.

Den missuppfattningen att detta är en ny, modern material. Begagnade gipsskivor tillbaka i 50-talet av det tjugonde århundradet. Gipsskivor har flera fördelar jämfört med andra byggmaterial för att jämna ytor. Den är billig, enkel att installera, omfattar ett ark en stor yta, dölja alla oegentligheter. Dekorera väggarna med gipsskivor hänvisar till det förberedande arbetet innan sinnet puts, klistra tapeter yta.

Metoder för montering Gips ark på väggen med händerna

För att arbetet var en kontinuerlig process, inte slösa tid, måste du förbereda de nödvändiga verktygen för att alltid vara till hands.

Mätning, layoutverktyg:

 • penna för markering;
 • lod;
 • nivå (laser);
 • måttband, måttband;
 • färg måla sladden.

För tillverkning av ramen, som är fästa arken, måste du ha:

När man arbetar med skivor av gips behöver:

 • kniv med en vass, hållbara blad;
 • bågfil;
 • hyveln;
 • rake önskad längd för att markera den skurna arket linjen.

Efter montering arken behöver täta fogar, hörn, skruvhål. Du behöver:

 • bindemedel blandning av kompositionen;
 • porslin, i vilken blandningen kan knådas;
 • applikator för applicering av fyllmedel;
 • borsta eller rulle för att applicera primerkompositionen;
 • rivjärn med mesh för slipning av ytan eller sandpapper.

Två sätt att fixera gipsskivor på väggarna med sina egna händer

För närvarande finns det två sätt att fixera gipsskivor på väggarna: ram och ramlösa.

1

Särskilda lim används för montering ramlösa. Det viktigaste kriteriet - höjden av väggen bör inte vara större än höjden av arket. Med hjälp av ramverket kan du sy upp väggen höjd 9-10 m.

Fäst Gips kan börja efter:

 • läggning av en golvbeläggning;
 • installation av vattenförsörjning;
 • avloppsrör;
 • ledningar.

Rumstemperaturen bör inte understiga 15 grader.

Lim eller ramlösa montering Gips

Denna monteringsmetod kan användas om väggarna har en perfekt yta: inte exfoliera, inte målade, rengöras från damm. Basen av väggarna måste vara fast, putsade, peregruntovannym. Det är omöjligt mellan gipsskivor och väggen låg isoleringen. Fördelarna med denna metod ligger i det faktum att vi behöver en liten verktygslåda, är golvyta reduceras minimalt, högkvalitativ isolering, lätt utföras med sina egna händer utan inblandning av proffs.

Det är bäst att använda denna metod, om ytan av väggen av tegel. För beredning av tegel stiftelser tillräckligt för att rensa den överskottslösning och primas. Rekommenderas inte ramlösa sätt att väggarna täckta med gamla gips. Med tiden kommer det att flagna och kan uppstå gipsskivor deformation. Om det finns ett behov av att åtgärda bladen på putsyta måste den primas, placera lös kitt.

Tre typer av gips utan ram

För fixering användning montering Gips lim. Applicera limmet med en tandspackel behov, distribuera den på ytan och längs omkretsen.

 1. När oegentligheter av väggarna inte mer än 4 mm, använd kitt med gips. Lösning applicerades längs kanterna och i mitten av arket.
 2. Om råheten är från 5 till 20 mm, är arken fäst med ett bindemedel, är varje remsa fäst genom de 35 cm.
 3. Dölja djupa ojämnheter som möjligt, stapling av ett skikt av gipsskivor breda remsor av 10 cm med hjälp av lim. Placerades på toppen av ett antal hela ark, i kompositionen enligt gips kitt.

Innan du börjar fastställande gips utan ramar måste ta mätningar av väggarna korrekt identifiera platsen för arket. För att förhindra korsformade förbindningarna, placera gipsskivor med en förskjutning.

Högtalare utrymme på väggen, ska vara märkt med krita. Grundade ytan flera gånger. Låt torka primer. Skära gipsskivor bandbredd på 10 cm, på en sida av den primade remsan torka.

För att framställa den adhesiva kompositionen, greppa kapacitet, tillsätta vattnet tapetklister, kan tillsättas till den vidhäftande plåsterlösning. Blanda limmet tills tjock gräddfil. Användning för snabb blandning kan vara en särskild anknytning till en borr och en mixer.

Root behöver limma remsorna på vinkeln, ett avstånd av 6-7 cm från varandra. På den utskjutande väggytan, gjorde bandet inte lim. Efter avslutad, fortsätter oegentligheterna limning remsorna. Tack vare denna Gips ark ligger an mot väggen.

Gipsskivor måste primas, torka, sedan applicera limmet. Detta kommer att ge en bättre anslutning till ytan. Ojämna väggar kan justeras skikt av bindemedel. När en stor krökning med hjälp av särskilda anordningar - fyrar, som kan skäras ut gips. De monteras vertikalt. Limmade extrema fyrar, sträcks sedan tunn fiskelina och hålla fast den återstående remsan av gips. Installationen av fyrar visas i videon.

Mellan skivorna är det rekommenderat att lämna luckor på 5-6 mm. Då behöver proshpaklevat. Fogarna på golvet kommer att vara stängd sockel. Efter arken klistras bör de torkar väl. Vid slutet av det arbete som krävs för att bryta igenom gips ankare. För att göra detta, borra hål, sätt i plugg och försiktigt hamra dem med en hammare. Naglar måste vara inloggad ark på locket, men överdriv inte, för att inte skada materialet.

Du kan enkelt göra arbetet i sina egna händer, om du följer alla rekommendationer genom att titta på video.

Mesh fastställande gipsskivor på väggen

Installation av gips med hjälp av en ram av metallprofiler - det vanligaste sättet. Det har sina fördelar - styrka och hållbarhet. Du kan inte göra misstag när du skapar en ram, eftersom de kan leda till en avveckling av gips.

Montering av gipsskivor med hjälp av aluminiumprofilen

 1. layout genomförande. På golvet med maskerings sladd, beskriva linjen - gränsen av ramen. Vi gör samma sak på taket med ett lod. På väggarna fira vertikala gränser, som kommer att knytas ramen rack. Avståndet mellan dem av 50-60 cm.
 2. Installation guide video. Horisontella guider behöver limma förseglingstejpen för att förbättra ljudisoleringen. Därefter, i motiveringen behöver borra hål. Sätt pluggar - naglar profil och fäst med tejp med hjälp av skruvar. Det optimala avståndet mellan skruvarna är från 50 till 100 cm. Varje profil krävs för att monteras på åtminstone tre ställen.
 3. Fastställande galgar. Enligt de vertikala linjer markerade på taket, måste du åtgärda galgar. De ger styrka, struktur tillförlitlighet.
 4. Installation av vertikala video rack. De horisontella styrningar fästa stolpar. Det är bättre att sätta rack järnväg på golvet, sedan på taket. Rack skruvar fästa skenorna och suspensioner.
 5. Montering av gipskartongblad. En person kan inte klara av detta arbete. Två personer måste hålla arket och den tredje twist skruvar. Fäst måste börja från toppen. Avståndet mellan skruvarna 25-30 cm. Gips sömmar lokalisera offset.
 6. Skära hål för strömbrytare och uttag, är kabeluttag visas i videon.

Ram i sällsynta fall i trä. Konstruera används mindre ofta, så mycket trä absorberar fukt. Förfarande för montering av ramele träribbor skiljer sig från strukturen av monteringsprofilen. Märkning utförs på taket och golvet. Förstärkt med Plugg, trä pelare och stag. Med hjälp av ett lod och nivå jämnhet verifierad kadaver. Arken är fixerade på grundval av monteringsramen tillverkad av metallprofiler. Leder ark bör falla på mitten rack.

Användbara tips när du installerar gipsskivor med sina händer

 1. För att exakt skära arket, använd lång järnväg. Skär genom det det övre pappersskiktet, ett skikt av krackad gips penetrerar bottenskiktet.
 2. Kanten av den skurna arket bör bildas i vinkel. Detta kan göras om reträtten från 5 mm kanten och snett skära gips.
 3. För isolering för gipsskivor används glasull isoleringsmaterial. Lägg det borde vara, när monterade konstruktionen av profilen, men är inte fästa ark.
 4. Banar de elektriska ledningarna när ramen är monterad. Tråden bör placeras i en korrugering av ett material som inte brinner. Sedan skär ut hål för uttag och strömbrytare.
 5. Det är viktigt att täta fogar och hörn, inte gå sprickor, medan ytan är helt platt. För att göra detta, proshpaklevat gemensamt, lim särskilda band och fler proshpaklevat gånger. I hörnen av dörr- och fönsteröppningar in vinkelprofil tills härdade kitt.
 6. Putsade platser nödvändigtvis polerade, med användning av ett rivjärn med nät eller sandpapper.

Installation av gips - processen tidskrävande. Om du följer alla regler och följ instruktionerna, arbetet och resultatet kommer att medföra en hel del positiva känslor.

Gipsskivor med sina händer. Installation av gips på väggarna

Denna artikel är en fortsättning på en gipsvägg typer och syftet med gipsskivor och gips installationsteknik Basics. Vi tittar på hur installationen utförs gipsskivor med händerna på väggen. Specifikt analysera hur att markera och korrekt placera gips ark på väggen, hur man utför installationen av profilen under gips, och hur man gör fastställande gipsskivor till profilen. ger också ett exempel på flödet av gipsskiveväggen 3h4,5 meter.

Partitionearrangemang gipsskivan

I den här artikeln tittar vi på den svåraste situationen gips på väggarna - när det finns en öppning i väggen (fönstret). Grundläggande principerna för gips till den fasta väggen är samma som vid montering på en vägg med en öppning.

Låt oss nu titta på höjdpunkterna som markerar platsen för arket på väggen.

1. öppning i väggen. Grundregeln är platsen av arket på väggen, om väggen har en dörr och / eller fönsteröppningen, lederna av arken måste vara långt bort från alla hörn av öppningen åtminstone 200-300 mm. Annars får du en spricka på en färdig yta.

Red brutna linjer anger hur man kan dela arken det är omöjligt!

Läge ark på en vägg med en öppning

Det vill säga, börjar räkna ark från öppningarna. I detta fall är det önskvärt att från någon vinkel väggen startade en lista: det finns mindre skrot.

2. Om det finns en smal remsa.

Om längden på väggen så att det förblir en smal remsa

Det är också bättre att ta hänsyn till att bandet är smalare än 100 mm är bättre att inte lämna därifrån kan elimineras genom att flytta alla blad från detta band har bandet blivit minst 300-400 mm. 300-400 mm är avståndet från ställ intilliggande väggar, i vilka man kan arbeta normalt skruvmejsel.

Way out:

Omarrangera arken 3 och 4 platser, och skärning av arket 1, alla faller på plats

Blad 1 är avskuren, plåten 4 blev något bredare -300-400mm. A ark 3 och 4 mot varandra för att åstadkomma den första regeln.

3. Om arket är mindre än höjden av vägghöjden, och du måste lägga lite mer höjd bör arken sättas vrazbezhku. Enkelt uttryckt: om det finns en horisontell led, bör det inte gå till de närliggande ark. "Vrazbezhka9raquo; Det bör vara minst 0,4 m.

Läge ark, om höjden på väggen mer än tre meter

Avskärmning av profilerna

Nu när vi har bestämt var och hur arken kommer att vara möjligt att exakt markera platsen för ställningar, och andra delar av ramverket.

cd-ställ bör placeras med en stigning multipel av 1200 mm, men inte mindre än 600 mm. Oftast 600 mm är tillräcklig för att möta väggar. Stolpar är profiler, som kallas "tsedeshkami9raquo; på grund av den C-format tvärsnitt.

Guide profiler för CD UD beror på den U-formade tvärsnitt. Hans funktion på fasad sys.

Så, till exempel platsprofilen väggen med ett fönster, om takhöjden är större än höjden av ark av gips.

Läge ramelementen för väggar

Rack placerad under de vertikala och horisontella fogar Gips (röd). Också lägga till kuggstången 2: 1 och 5 längs kanten av öppningen och ovanför bron - 6. ark 2 och 3 två mellanstöden (1 och 2 på arket 2, 4 och 5 på arket 3): på grund av att förskjuta den centrala fönstret under öppningsområde (1 och 5) och för att flytta rack inte aktiverat mer än 600 mm, lägga till ytterligare en (2 och 4) i mitten av stora spännvidder. Längs omkretsen av väggen under fönstret och knäppa till guider UD (blå).

Obs! Om arket längden är större än eller lika med höjden av rummet, det vill säga, täcker arket vägghöjden, är de horisontella tvärstycken inte nödvändig.

Det är också nödvändigt att ge stöd till fastställande UD framtida angränsande plan: om du planerar att sy upp väggen bredvid, eller montera låda med gips, satte ytterligare rack enligt civillagen på denna linje.

Ytterligare en CD förenklar installationen av den angränsande väggramen

När UD är fäst genom arket av gipsskivor till CD, erhålls det en stark, bra vinkel. Om du binder taket, är det lämpligt att göra en ytterligare horisontell jumper om den framtida nivån på taket.

Säkra omkrets av ramen på golvet, väggar och tak

När vi bestämde oss på arrangemanget ark och profiler på väggen är det nödvändigt att markera plan i vilket viljan är gips. Den minsta tjockleken på hela strukturen i profilerna är 35 mm + 12 mm (GCR) = 47 mm. Den maximala tjockleken som tillåter oss U-formad konsol (n-shka) 110 mm.

U - formad konsol, eller bara "P-shka"

I allmänhet hela layouten och ansträngda strängar vi behöver profiler (ej för GK framsida), som vi uttryckte det profiler. Avvärja linjen på golvet med hjälp av en färg sladd så att alla profiler har vertikal, inte vidrör väggen, och därmed inte tar upp för mycket plats i rummet. Du kan behöva lägga mineralull under GCR, är det också nödvändigt att tänka på: om avståndet från den befintliga väggen, till FCL skall vara lika med tjockleken på mineralull. Ibland kanske du vill få rätt vinkel mellan väggarna: då måste man markera på golvet och angränsande väggar, eftersom det vid detta skede är det mycket lättare att kontrollera. När allt är klart med den linje på marken, - rita en vertikal linje på den intilliggande väggen med hjälp av racknivå, eller med hjälp av ett lod. Slutligen stänger vi omkretsen av taket. För att styra planet är nödvändig för att dra dragsko två diagonaler. Laces vid korsningen ska röra, men inte anstränga varandra. Klippa profilerna UD längd. Men inte helt, och endast sidoväggarna, och en genomsnittlig vägg kurvor.

UD snitt sidobenen att böja 90 grader

Sänk mellanväggen och klar

För ljudisolering av strukturell buller på mitten hyllan UD lim elastiskt band Adhesive - på tyska kallas dihtung. Denna enkla teknik kommer att avsevärt minska skramlande väggarna, förbättra ljudisoleringen i rummet.

Lim tejp på mitten hyllan UD

Nu kan du montera UD profil. Beroende på golvmaterialet, vägg och tak fixtur väljer. För hållbara betong, som inte fransar, lämplig tapp snabb installation (DBM) 6x40 för tegel med gips DBM 6h60, i lös, inte mycket tålig yta bättre att använda DBM 8h60, 8h80. Om det är nödvändigt att fästa en UD mot ett träd, sedan ta självborrande skruvar för trä. Säkra UD får inte vara mindre än 400 mm.

Viktigt! Från planhet och vertikal märkning och säkring UD kommer att bero på jämnheten av ytan.

UD är oftast en räfflad hål Ø6 mm för fästelement, men är att hålet är borta tillsammans med avfallet, eller hålet faller på den bräckliga delen av väggen. Då är det bättre att identifiera de saknade hål och borra borra för metall, undan inne i baren.

Ofta basen, som är knuten till ud ojämn, och om lokal säker "yame9raquo, kan profilen böjas. För att undvika detta är det nödvändigt att bifoga på sådana platser av trä eller plast packningar.

UD placeras under fodret, där det ska vara

Om den befintliga ytan med en paus, sedan vid denna punkt är det nödvändigt att göra nedskärningar på sidoväggar profilen. Då är det nödvändigt, sedan trimma kanten av arket, men profilen kommer inte att böjas och säkras.

I stället för skarp brottyta incision UD

Det återstår nu att konsolidera UD under fönster över hela längden av tröskeln. UD skruvar fästa bottenbrädan. Det är önskvärt att skruvarna inte sticker ut fönsterbrädan och sedan upp :). För fastsättning plastprofil tillräckligt skruv loppa 9,5 mm, inte mer än 15 mm.

Ställa profiler CD-rack. Separering och Mount

Profil för gipsskivor fäst händer så - på väggen är nödvändigt för att kämpa mot den vertikala linjen CD layout. Längs dessa linjer fästa U-shki - varje 500-600 mm. Reträtt av golvet och taket på 500 mm, det återstående avståndet dela i lika stora delar.

Varje P-shka måste säkras till en öppning vid varje ände (val 1 eller 2 och 4 eller 5), kan det mittersta hålet 3 utelämnas. I allmänhet, är det nödvändigt att i förväg fastställa, tillåter lång slits för att förskjuta fästet.

Fäst välja igen, med start från basen. För bättre ljudisolering kan vara en P-BCCH klistra dihtung.

När alla U-shki fast börjar vi stolpar i CD profiler UD. Deras längd skall vara sådan att den profil utan spänningen föll på plats och inte hängt: 2-3 mm mindre än den inre dimensionen mellan UD.

När alla ställningar inleddes på plats, måste du bestämt dra sladden horisontellt mellan den yttre UD. Nu är det möjligt att böja varje arm på CD, och att snöra utan att ta rack, är det nödvändigt att ha en spik eller kabeln till P-BCCH så att rack svagt böjd vägg. Om detta inte görs, då muren kommer att "puzataya9raquo;.

Taps profiler av spetsar - stud

Nu bort från ställningen vid strypningen-spik och fäst stativet till P-shke. Det är en sådan lopp-skruvar 9,5 mm i längd:

Självlopp-9,5 mm

Det är viktigt att: Ingen av de ställningar får inte ta spets.

Fästa första shurupchiku på varje sida. Enkelt vrida skruven i hålet som sammanfaller med profilspåret. Då profilen inte kommer att röra sig, och skruvarna dyker upp.

Fästa kuggstången till P-shkami

Styrs stå stod exakt i linje med en sladd, och höll henne spets. Kontrollera lång regeln att stå höjd var smidig också. Det är för sent att styra den vertikala: vi se till att få en plan yta. Efter kontroll kan spinnas på andra lopp tillförlitlighet.

Sänk utskjutande delen av P-shki

När alla skruvar skruvas in, dra ner, skjuter förbi planet av ändarna av U-shki.

Nu, ovanför fönstret gör bygeln från CD. Göra det T-formade korsningen på båda sidor av bron. Exponera horisonten, kom ihåg att den nedre kanten av bron - det är stöd för sluttningen. Fäst bygel loppa 9,5 mm.

Gör ett rack från bron till taket. Nedanför T-korsning, den övre delen av en del av UD. Fäst 9,5 mm loppor.

Lokaliserings föreningar i ramen

Cirklar betecknade med T-formade anslutnings fyrkanter - förening korsformiga på krabbor (mer i punkt: Föreningar profiler för gipsskivor).

Nod: bygel rack vid öppningskant

Om kuggstången är på en öppning blir så att den inte stöder, tillsätt sedan bygeln genom 500-600 mm, och fäst en bygel på P-shkah.

Vy från ovan: om racket är på kanten av öppningen inte stöd

När alla ställningar är fastskruvade, och uppvisade enligt markup, krypa resistenta mot UD, så att de inte flytta. När ett blad stänger rack inte kan ses, och inte slösa tid på vyschityvanie och hågkomst, ta ut en rad med rack läge på golv och tak.

Vi fixa rack och markera på golvet och taket på sin plats

Fit ark enligt önskad storlek

Det är önskvärt att civillagen inte vidrör tak och golv på 3-5 mm: detta kommer att förbättra ljudisoleringen och civillagen kommer inte mätta vattnet vid en liten läcka. Om golv och tak är horisontellt, och vilken vinkel du börjar mantel - är vertikal, dvs är en rät vinkel, är det tillräckligt att mäta två storlekar: höjd och bredden av arket. Om golvet inte är i horisonten, är det först nödvändigt att skära arket med en bias. Detta för att säkerställa att alla de återstående kanterna på arken förblir i upprätt läge (för mer information: Hur man skär gipsskivor och hur avfasning på gips).

Scheme arkstorlek, om golvet inte är horisonten

Och först därefter för att mäta höjden och bredden av arket.

Dimensionerna av arket, och om golvet och taket är inte horisontell

Om geometrin av arket är mycket fult, när, till exempel, finns det ingen räta vinklar, är det nödvändigt att kontrollera diagonalen. Vid den markerade blad, måste de vara densamma som på väggen.

Det bör också beaktas att vid den yttre hörnet av en sådan lutning, ett av arken måste släppas vid en lämplig kanttjocklek.

En av skivorna vid det yttre hörnet av behovet att frigöra tjockleken hos en annan

Och om det är både fabriks kanter, yttre hörnet av kitt perfekt passform i fördjupningen kanter, och kommer inte att spela på planet.

Optimala varianten kanterna på det yttre hörnet

Fastställande gipsskivor på väggen

För bättre ljudisolering på ytan av stommen enligt civillagen kan också klistra dihtung. När ljudisolering att närma sig komplexa, är resultatet mycket bättre.

integrerad ljudisolerande åtgärder

Arken är fästa vid profilerna medelst skruvar VT-25, metall 25 mm i längd.

En skruv för fäst ark av gipsskivor 25 TH

Arken är monterade på varje rack och på omkretsen med en stigning på 20-30 cm.

Fäst arken på chassit med en effekt skruvmejsel eller en borr med ett litet antal varv

Varje skruv måste drunkna i papper till 1-2 mm. Skruvarna måste vända vinkelrätt mot ytan av arken. Om skruven föll mer än 3 mm, det håller de dåliga, och det är nödvändigt att dra tillbaka 5 cm och skruva varandra.

Exemplifierande vridna skruven

Längs omkretsen till UD twist att vara försiktig: när kanten är inte fabriken, och skär, om skruven är att fördjupa för mycket - för att bryta ner kanten av arket. Detta är inte livshotande, men det är nödvändigt att ansluta kitt, och det har en dålig effekt på styrkan i fastställande arket. Om arket skärs felaktigt, och att profilera UD ark CC knappast saknas, då kan vi gå vidare som en sockel: Sätt in CD UD profil och det finns ingen anledning att dra åt skruvarna i kanten av arket (grön).

Ytterligare CD normalt säkra arket och sockel i framtiden

Om ytan möter skruvhuvudet profiler, inte civillagen inte ligga ner ordentligt. Sedan tar vi blocket appliceras vid denna punkt har den exponerade plåten och den exakta slaghammare (utan fanatism?) CC buckla på baksidan av skruven. Generellt arken optimalt mäta, klippa och skruvas i följd: så vi eliminerar onödiga rörelser av ark, och kan i tid för att rätta till felaktigheter i mätningarna. Arket kan enkelt ställas in i höjd- (för att lyfta några få millimeter) under skruvn, kan du använda detta fält: den starkare benet skjuta den åt sidan, ju högre upphov arket.

Baren hjälper till att sätta höjd arket några millimeter

Nu på vår vägg förblir nezashitye yta sluttningar. ser försiktigt när all lutning samma plan är vid fönstret (företrädesvis ca 5-10 mm). Den smalaste stället - gångjärn den på bladet, dvs. "Plyasat9raquo; Jag vill från denna sida. Sedan kan göras resten av backarna på storleken.

Ramarna för backen

Om bredden av lutningen inte överstiger 600 mm, då endast två pelare: en - här är en CD i planet av väggen på kanten av öppningen, och den andra - här är en CD under fönstret. För hårdhet kan lägga till en horisontell brygga mellan dem. Först, förankring i tröskelprofilen och UD i planet med dem UD fäst vid den övre backen. Detta kommer att vara vägledande. Under fönstret sätta in CD-omslag av snittet i storlek. Det enklaste sättet att fixera det på distansstänger (chipping bar i storlek): om avståndet mellan profilen och ytan gör det möjligt att konsolidera långa fästdon genom nämnda väggprofil är sedan bra. Om avståndet är ca 100 mm (i äldre hus, också råkar det), kan stången placeras ände: bar dragskruven genom profilen, och baren är säkra genom hörnet. Sådana fästpunkter bör vara varje 500-600 mm. Det kan fästas på konventionell P-shkah. Men det finns många svårigheter: svårt att arbeta med skruvmejsel på grund av närheten till lutningen, är det svårt att få den andra sidan av CD, och den U-formade konsolen kan inte ge styvhet skelett "till - från" fönstret.

På ramen sidosluttningar fästa gips. Därefter, på liknande sätt som den övre sidosluttningar mantlad, första ramen, och sedan fast arket. Eller du kan också fungera i omvänd ordning, först övre backen och sedan till två sido.

Skär den övre sluttningen.

 1. Bredden av lutningen från fönstret mot väggytan. Att styra: kontrollera bredden av de två hörn, är det mycket ofta fallet att fönstret inte är nödvändigt parallellt med planet av väggen.
 2. Vi mäter ut längden på sluttningen nedanför fönstret.
 3. Nu lägger vi en vinkel på 90 grader i vinkel och mäta skillnaden B: som den yttre kanten lutningen mer inuti. Bara i det andra hörnet av skillnaden C
 4. Kontroll: summan av de två "raznits9raquo; B + C och längden av den inre kanten av sluttningen A = längden av den yttre lutningen.
 5. Markera ark. Klipp och fäst.

Kretsstorleken av lutningen

Med sido backar samma situation, bara mellan fönsterbrädan och en rät vinkel.

Den uppskattade förbrukningen av material för vända väggarna 2,5-3 m 4,5 m höga

Lokaliserings blad på väggen 4,5h2,5-3 m

 1. Shth3 UD 5-6 m;
 2. Fästelement för UD 50 st;
 3. CD shth3 9 m;
 4. N-shki 50 enheter;
 5. Fastsättning för P-nis 100 stycken;
 6. Själv 9,5 mm (loppa) 150 delar;
 7. Gipsskivor 3h1,2 m - + 4 ark sluttningar kontra djup;
 8. Skruvar TN 25 - 200 delar;
 9. Dihtung: vid UD - 15 m till + n-m + 5 shki på CD 50-55 m Summa - 70-75 m 30 mm ;.
 10. Retiklet på lederna 10 m;
 11. Fugenfyuller 1-2 kg;
 12. Små kitt;
 13. Andra små saker som måste beaktas individuellt (akryl tätningsmedel), etc.

Dear Ilkin! Tack för presentationen av tillgängliga GC monterings frågor! Fråga om rackmontering på platser av de inre vinklar: Förstår jag rätt att installationen endast kan användas här alternativet har du indikeras i figuren (det vill säga installation av byggandet av ett plan till källan av den intilliggande väggen, och sedan installera den intilliggande strukturen intill GCR ytan sammansatt struktur eller varianten "butt joint" i hörnet genom att använda t ex rack i stället för den dubbla vinkeln eller dubbelprofil UD UD + CD horisontella bryggor representerade i analogi med sökalternativen Monterings Ms ytterhörn? Tack.

alla intressanta och okej, installation prestennyh väggar, takmontering, där du vill spendera på omkretsen av de horisontella hängde shishy hängare-on och deras profil kan höljet är på väg att vax dim väggen runt den vertikala i hörnen som överförs till taket, etc., men du inte uppmärksamma det viktigaste! Var att design inte är klar! vilket märknings för positionen av de viktigaste profilerna på golvet Ktorov särskilt viktigt för hela rummet layout för mellanväggar! Jag frågar hur man skriver att mata en rät vinkel mot de angränsande väggarna jag vill lära markup för leverans av grundläggande profeley och inte på taket och på golvet! Jag ber skriva om det för mer information om min post [email protected]

Författare till artikeln under en lång tid inte skriva för vår portal, så jag kan inte garantera att han kommer att reagera.

Tack för din förståelse!

Tack för artikeln. Säg mig, snälla, vad är alternativen på höjden av väggen 2750 och höjden av gips i 2700.

Vi har inte diskuterat frågan i artiklarna och i de grenar av andra läsare. Tap, be en fråga på hemsidan, i fråga-svarsknappen avsnitt Ask, apelsin, till höger. Och vi analyserar.

Tack för din förståelse!

byggare själv kommer att säga detta, hälften av texten i vattnet om författaren ville förklara hur))) Han är bara komplicerat allt .. Inte illa naturligtvis

undrar ni spetsialesty sådan ineffektivitet? Om inte, varför otvette Stoev Profile 50,75,100mm. Det är enkelt.

Vi gjorde artig konversation. Om du har en specifik fråga om en viss situation, så ställ den i en separat tråd, och vi kommer att svara. Och tillbringa tid på din "examen" frågor, tyvärr, vi kommer inte.

Tack för din förståelse!

Gillar du? Dela en länk till den via din favorit sociala nätverk!

Installation av gipsskivor med sina händer: de olika teknikerna och tricks

Monterings gipsskivor är en process för plätering ytor av gipsskivor. Detta är det mest ekonomiska och snabbaste sättet att dölja de befintliga ojämnheter i substratet. Efterbehandling väggar med hjälp av detta material är förarbete innan tillämpa gips, färg eller tapet klistra väggar. Förutom anpassningen av gips installation gör det möjligt att isolera och ljudisolerat rum.

Lista över nödvändiga verktyg ↑

För att utföra installationen av gipsskivor med sina händer, behöver några speciella verktyg är bäst förberedda i förväg. För varje fas av arbetet kännetecknas av sina verktyg för att göra arbetsflödet så bekvämt som möjligt.

Verktyg för märkning:

Vid tillverkning av ramen kommer att behöva:

När man arbetar med gipsskivor bör använda följande verktyg:

För kvalitativa igenpluggningshålen med skruvar, leder lakan och vinklar bör förbereda följande verktyg:

 • spatlar;
 • En behållare i vilken blandningen kommer att engagera;
 • Rullar och borstar för primern;
 • Rivjärn med nät eller sandpapper.

Naturligtvis, på jobbet, kan du inte använda alla ovanstående instrument eller att ersätta dem med alternativa leveranser.

Alternativ fäst gipsskivor ↑

Modern Gips installationsteknik allokerar två sätt:

 • Ramlösa utföringsform (använda speciella lim blandning baserad på cement eller gips);
 • Ram alternativet (används ram av metallprofiler eller träbjälkar).

Med användning av någon metod som bör se till att det största problemet - även, tillförlitlig och hållbar infästning av ark av gipsskivor som är anordnade i samma plan.

Vart och ett av alternativen är tillförlitlig och hållbar, det viktigaste att hålla installationskvaliteten.

För användning i beläggningsmetoden ramlösa monteringsväggar bör bestå av löst material ska vara torr, dammfri och ofärgade oljefärg eller emalj. Vid användning av polymer-cement eller gips adhesiva grund måste vara stark, och tillräckligt jämn primad (endast mindre skillnader är tillåtna). Under gips, arrangerade på detta sätt, är det omöjligt att lägga isoleringen, så du måste använda isoleringsskum cykel. Fördelarna ramlösa metod är: en akustisk isolering av mönsterbrus, en minsta uppsättning instrument som används, ett litet avstånd från den främre ytan till marken.

Frame metoden - effektivt, pålitligt ↑

Denna metod involverar installation av blad på en färdig ram, hopsatt av metallprofiler eller av trä. Ram metod är lämplig för mer komplexa reparationer, exempelvis, skapa en båge eller en komplex multi-level takkonstruktioner. Av liknande arbeten denna typ av installation anses vara den mest tillförlitliga.

För tillverkning av metallramen som används profilen av galvaniserat stål med en icke genomgående skåra för styvheten och de genomgående hålen för dess fastsättning till ytan. Det bör noteras att vid montering av denna metod uppnås en svag ljudisolering, kräver användning av ytterligare åtgärder för att säkra den. På nedsidan kan hänföras, och en stor uppsättning verktyg som behövs för att utföra arbetet. Ramen för metallprofiler tålig och fuktresistent, standardisering av olika element som används. Fördelen med denna ram blir dess applikation på ytor med stora oregelbundenheter och nuvarande möjligheten att lägga isolering.

För tillverkning av ett skelett av trä som används torr, slät, hyvlat virke. Utan tvekan är denna typ av ram olika ekologiska material har god ljudisolering och gör det möjligt att lägga extra isolering. Efter montering träram bearbetningen bör utföras impregneras håller materialet från fukt, mögel, röta, buggar.

Partitionering för ytmontering ramen ↑

För högkvalitativ reparationsarbeten ska utföras markup yta.

Skiljeväggar som utförs i följande sekvens. Är det nödvändigt att mäta avståndet av 5-6 cm från hörnet och på den intilliggande väggen rita en vertikal linje. På samma sätt måste du dra en linje på den motsatta väggen och med en lång järnväg att ansluta taket och golvet. Vidare bör vinkeln hos väggen märkas vertikala linjer på ett avstånd av 60 cm och är anordnade i sicksack för att göra ett märke i 50 cm - de kommer att vara en plats för installation av monteringen av suspensionen.

När gips i taket som en prioritet, bör det noteras horisontellt i rummet. Du kan använda laser eller gidrourovnya. Alla interna och externa hörn av rummet lägga ner små märken, sedan i varje hörn av det uppmätta avståndet från dessa repor fönster till tak och en lapp med det erhållna värdet avstånd. behövs detta ingripande för att bestämma den lägsta punkten i taket, för att driva bort när den sänks.

Detta är viktigt! I en trådmodell aggregat sänks taket är minimal vid 4 cm från den lägsta punkten.

Fann höjd markeras i varje hörn, och de resulterande markeringarna är anslutna på järnväg med horisontella linjer. Vidare genomförs installationen av profilen på omkretsen. På ytan av taket längs väggen är stämplad med ett intervall på 40 cm. På liknande sätt stämplat på den motsatta sidan, då de erhållna punkterna är förbundna genom parallella linjer. På varje linje stämplade av 50 cm i ett rutmönster, som bestämmer suspension av installationsplatsen.

Genomföra ledningar för gipsskivor ↑

När alla profiler bör vara redo att genomföra kommunikation: ledningar, nätverk, telefon och TV-kablar.

Man bör komma ihåg! Electrical Code kräver utrymme utanför gips hölje av elkablar i det korrugerade röret, som inte stöder förbränning. Detta kan vara en plast eller metallslang korrugering märkt NG (obrännbart).

Ledningar med säker spänningsrippel behöver inte vara, men det är i stånd att skydda ledningarna från skada genom vassa kanter på metallramen.

I detta skede bör man överväga det nödvändiga antalet punkter konsumtion, för att bestämma deras placering och passage av kablar.

Bra att veta! Tråden bör sträcka sig vertikalt från utloppet eller omkopplare, och de horisontella delarna av dess passage måste placeras på samma höjd som kopplingsboxarna.

Det är önskvärt att grafiskt skildra liknande kommer att genomföras för att undvika problem vid förläggning i framtiden.

Trådarna är fäst på väggen för enkel anslutning socket kabellängd bör vara kvar med en liten marginal på ytan.

För att på rätt sätt och noggrant skära ark Gips behöver följande verktyg: en lång rack, blyertspenna, måttband, vass kniv.

Att genomföra arbetet är mycket enkel, måste du följa stegen:

 • Partitionegipskartongskivan;

Oegentligheter uppstår ändarna sticker papper bör slipas ett plan utformad för gips, trä med en fil eller rasp med sandpapper. Slutresultatet av arket av gips erhålla den nödvändiga storleken med prydliga, jämna kanter.

När gränssnitts ark med nezavodskie kanter bör vara avfasad i en vinkel på 45 grader. Initialt parallell skiva skära igenom papperet med ett utrymme från kanten av 1 cm, och sedan en kniv avfasad.

Med förbehåll för dessa rekommendationer papper på utsidan av arket kommer inte att lyftas upp.

Det finns två typer av styckningsdelar: kanten och i mitten av arket.

Att skära till kanten du behöver för att partitionera och att skära med en kniv på en sida av papperet, då Jigsaw eller bågfil göra två snitt i riktning mot kanten. Gipskartongskivan bör brista och dorezat papper från baksidan.

Att skära ett hål i mitten av arket bör vara att såga de tre sidorna, och sedan bryta. Eller allt på en gång för att skära öppningen.

Montering av gipskartong ark i profilerna ↑

När du har installerat ram och genomförandet av det förberedande arbetet bör omedelbart gå vidare till installationen av gips. Vägg och tak, det är ett sätt att fäst. Är det nödvändigt att noggrant fästa arket till en färdig ram så att en kant av arket ligger i jämnhöjd med väggen. Gipsskivor är fästa till profilerna med hjälp av skruvar.

När arbetet är nödvändigt att fördjupa skruven på ett sådant avstånd att spetsen inte sticker ut, men inte alltför djupt belägen. Det kommer att inses att bristning av det övre kartonglagret slappnar plats fästen. Avståndet mellan skruvarna bör vara 20-25 cm.

Om takhöjden är större än storleken av tyg gipsskivor, är det nödvändigt att fastställa den mellanliggande profilen. Alla delar av plåten måste säkras, annars gemensamma plats kommer alltid spricka. I denna situation, nästa panel, börjar du med Extension, i ett rutmönster - en bottenskikt, skära av toppen och vice versa. Med en sådan metod uppnås tillförlitlighet hos enheten.

Behandling av leder och urtagningar av skruvar ↑

Efter installationen av ark av gips bör behandlas leder målningar och zashpatlevat fördjupning av självgängande skruvar. För leder som används gipsslam, som vid torkning bildar en mycket slitstarkt material. Kanter avfasade obligatoriskt kastades primern.

Vid fabriken med alla skarvar limmade kantförstärkande nät bredd på 80-100 mm. I en situation där en eller båda kanterna av arket är avfasade, för att skäras längs nätet och för att förhindra dess utgångsplan. Om det i detta fall att tillämpa armeringsnät normal bredd måste du spackla hela ytskiktet av 1-2 mm längre.

Varning! Armeringsnät ska alltid placeras i mitten av spackel.

Ca 60% av en fördjupning av tillämpningsområdet för det första lagret är fyllt med kitt, då gallret bör vara nedsänkta i kittet och smidig. Vid slutet av den återstående volymen fylls depressioner.

Fördjupningarna skruvarna måste också zashpatlevat, den behöver för att hålla en murslev i olika riktningar för att fylla påfyllnings fördjupningen. Vid torkning den dras lite, vilket är den normala situationen. Efterbehandling urtagningar transporteras, efterbehandling kitt.

Putty, primer innan du avslutar ↑

Ytan på gips under tapeten är önskvärd proshpatlevat efterbehandling kitt som kommer att säkerställa dess monotoni. Styrkan i vidhäftning kommer inte att förändras under dessa arbeten. Innan du klistrar väggarna med tapeter filler måste primas.

Stick kakel på gipsskivor kan vara direkt på ytan av kartongen, precis innan att det måste primas.

Installation av gipsskivor med sina händer - video instruktion ↑

Efter att ha bekantat med det gradvisa genomförandet av arbetet, är det säkert att utföra installationen av gips ensam. Denna process - installation av gipsskivor med sina händer video instruktioner beskriver visuellt, gör det möjligt att förstå alla nyanser. Den här artikeln beskriver grunderna i gips installationsteknik för att kvalitativt utföra alla reparationer.

På dina frågor om hur man utför installationen av gips - video läraren ger detaljerade svar och praktiska råd.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 34 = 44