Installation av golvvärme Vatten video

Vatten varmt golv med sina händer, video och beskrivning av processen

Gör vattnet varmt golv med sina händer, en videoinstallation som kan ses i den här artikeln, kan någon arbetare man. Detta kommer att kräva noggrant undersöka ordning montering och lyssna till goda råd. Material och verktyg för detta finns i någon stormarknad byggnad.

Golvvärme - ett effektivt sätt att uppvärmning av bostäder

Vatten varmt golv med sina händer, och video redigeringsfunktioner

Det finns alternativ för hur enheten varmt golv:

 1. Vatten från ledningar som hänförts till ett konkret avdragare.
 2. Elvärme av kabeln.
 3. Electric infrarött.

Den mest kostnadseffektiva av dessa är den första varianten. Dess nackdel är en viss komplexitet installation jämfört med andra arter. Men om en viss ansträngning, kan du göra allt på ett effektivt och korrekt. Tänk på stegen hela tekniken.

Framställningen av basen golvvärme

Överväga om värmesystem vatten golvet med sina egna händer, kommer videon visar nyanser som inte anges i den här artikeln. Som bas vidta konkreta golvplattor. Trägolvet är helt demonteras och tas bort allt skräp från det. Gupp, gropar och ojämnheter på plattorna zashpaklevyvayutsya och linje. Betecknad passage av verktyg genom en platta dunkla cementbruk.

När ytan är torr, då sugits bort allt skräp och damm. Ordna tätskikt av filmmaterial. I detta fall måste filmkanterna överlagras på väggen i höjd med den planerade finish.

Installation av varmt vatten på golvet med sina händer (video 1)

Värmeisolering av golvgrunden

Eftersom vi vill skapa ett system som är i stånd att på ett effektivt sätt värma våra rum från botten, är det nödvändigt att ordna det så att värmeenergi sprids riktning, det vill säga uppåt. Detta kan göras på ett sätt utestänga möjligheten att lämna energi i motsatt riktning. För dessa ändamål kan du använda någon isolering. Han kommer inte att tillåta värme att fly i fel riktning.

Ofta används skum, expanderad polystyrenskum, mineralull isolering. Dessutom finns det ett stort urval av mattor för varmt vatten golv som producerar speciellt för detta ändamål. De har spår för att lägga rör och inte kräver stor skicklighet vid förläggning. Genom att välja sådana mattor, vi förenkla arbetet genom att vrida och fastställande av röret.

1

Temperaturfördelningen av luft inomhus under upphettning radiatorvärme och golvvärme

När vi stannade för ett alternativ för budgeten och beslutade att göra de vanliga värmare, bör de läggas över hela golvytan. Det är bättre att använda styva polystyrenplattor. Deras installation är mycket enklare än mjuk isolering. Fogarna mellan arken limmade med tejp. Över plattorna bör lägga ytterligare ett lager av tätskikt, eftersom denna åtgärd kommer att förhindra inträngning av fukt till plattorna överlappar varandra.

Glöm inte att golvet i våra vatten, och brott mot röret kan orsaka översvämning grannarna. Ytterligare, runt omkretsen av rummet på väggarna av skjuvning kantisoleringsdämparlimningstejp som kommer att ta på energin hos den expanderande vid torkning av betong avdragare.

Att montera det varma vattnet i den färdiga inre golv kan använda en torr metod (rena) spackel

Tips! Skumplattor som används för isolering vid installation golvvärme kan skäras spår för läggning rör. Det bör göras noggrant. skummet bör därför inte vara mindre än 8 cm. Tjock. Detta kommer att möjliggöra en väl dränka röret. En sådan åtgärd kommer att göra det möjligt att göra tunnare avdragare.

Ovan mattor för varmt vatten lagda golvet rör av tvärbunden polyeten eller av metall med en diameter av 10 till 20 mm. Deras spridning spiral eller orm på ett speciellt sätt. Ju närmare lindningarna är rören till varandra, desto mer värmeenergi kommer från en kvadratmeter golv. Det rekommenderas att avståndet inte var mer 30 cm.

EXEMPEL arrangemang av golvvärme under ett kakel med tre värmekretsar

Bifogat till en värmare rör, speciella klämmor, som kan köpas. Annars kan du tänka på styv tråd klammer, som fastnat i isoleringen och röret pressas av dem. Om du har köpt en speciell isolering, som har spår för röret, inte problemen inte har någon.

Hur man väljer Polypropenrör för uppvärmning. Tekniska egenskaperna hos de produkter, den inre strukturen, armeringsutföringsformer, märkning, tillverkare och diameter.

Båda ändarna av som rör ut vid den punkt där det kommer att bli en samlare för varmt vatten golv. Denna anordning gör det möjligt att fördela kylvätskeflödet genom rören med hög effektivitet. Det har redan svalnat blandas med varmt vatten, vilket gör värme likformig över golvytan.

Användning Uppvärmd golv kollektor ansluten till huvudvärmesystemet eller göra en separat ingång till pannan. När systemet monteras, är det nödvändigt att låta vattnet rinna och skapa det maximala trycket. En sådan trycktestning kommer att bidra till att identifiera läckande platser och att rätta till dessa brister.

Stapling rör av expanderad polystyren isolerande substrat

Tips! Det finns ingen anledning att lägga rör hela golvytan. Bestäm i förväg de platser där du kommer att lämnas. Det behövs inte rör. Dessa åtgärder gör det möjligt att kraftigt spara på material.

Kom ihåg att ansluta rören inne skriden kan inte vara! Pre-beräkna erforderlig yardage rör för varje värmekrets. För rekommenderas inte större effektivitet värmekretsar är för långa - så att röret tjocklek på 16 mm maximalt slingspole kan vara 65 m, för ett rör av 20 mm tjocklek - 80 m.

Installation av varmt vatten på golvet med sina händer (video 2)

Efter att ha placerat alla befintliga rör och provtryckning av systemet kan du påbörja installationen av betongslipers. Det bör inte vara mycket tjock. Efter den överskjutande lager av betong kommer inte att tillåta att producera effektiv uppvärmning av rummet. Vi behöver för att maximera effektiviteten i hela systemet, så att inte binda tjockare än 5 - 7 cm.

Användning av självutjämnande föreningar gör det möjligt att fördela utplanande skiktet är mycket smidig och därmed tillräckligt tunt. När du skapar en vattenvärmeisolerat golvet med sina händer, visar video som en sådan slips är mest populära bland medborgarna.

Jämförelse mellan olika sätt att lägga rör för golvvärme

När enheten är särskilt avjämningsmassa måste ägna stor uppmärksamhet åt det område som kommer att komma ut ur röret tillopp och retur. De måste vara noga med att dra till en blandaraggregat för golvvärme med händerna. Detta element är utformat att justera kylmedelstemperaturen i golvuppvärmningssystemet.

Inlämnad för hus värmevatten kan uppvärmas till 95 ° C. Det är osannolikt att någon kommer att klara denna temperatur vid hans fötter. Biandaren är en blandning varmt vatten med kallt. Först då kylvätska levereras under golvet, men den normala temperaturen. Oftast är det inte mer än 35 ° C.

Schema termostatinställning för vatten värmesystem

Från vilken typ av band som vi använde det beror på hur lång tid det torkar. Vanlig betong avdragare måste torka minst 3 veckor. Moderna självflytspackel föreningar kan användas inom några timmar. Detta är ytterligare ett argument för deras användning i att skapa en vattenvärmeisolerat golvet med sina händer. Video installationsprocessen ibland försedd med en kommentar om vad som är bättre att ta en avdragare för golv utjämning.

Installation av varmt vatten på golvet med händerna (3 filmer)

På golvet värmesystemet gör ofta en beläggning av plattor (kök och badrum), parkett och laminat, linoleum. Mindre vanligen använda tjockare beläggningar, såsom en golvskiva.

Tips! Vid läggning laminat eller linoleum, välj sådana material som har god värmeledningsförmåga. Denna information kan erhållas vid förvärvstidpunkten. De är skrivna på förpackningen eller tillgängliga från säljaren. Låg värmeledningsförmåga avsevärt minska effektiviteten i systemet, eftersom de inte tillåter värmen att nå golvet snabbt.

Schema av uppsamlaren

Fördelar och nackdelar med den typ av vatten golvvärme

Skapa en vattenvärmeisolerat golvet med sina händer, gör en video som du vill, inte glömma hans tillkortakommanden och dygder. Notera plus:

 • självständighet från makten, om värmesystemet i huset är beständigt;
 • effektivitet;
 • säkerhet. Förutsatt att den bildade i enlighet med beprövad teknik aggregatet;
 • tillgänglighet. Bara att spendera pengar på röret och reservoar för varmvatten golv, är det absolut nödvändigt. Alla andra komponenter kan bytas ut byggmaterial.

Golvvärme med händerna - är ett snitt

Nackdelen sägs vara att det tar ett specialverktyg och förmågan att hantera det för att bygga en sådan struktur. En längre period för tillverkning av systemet, i motsats till elektrisk typ, speciellt vid användning av den klassiska betong avdragare.

Mount Vatten golvvärme på krafter vardera. Du behöver bara göra det i enlighet med reglerna. Då effekten av dess användning kommer definitivt vara den mest effektiva. System säkerhet garanteras av dess kvalitet.

Material för varmt vatten golv (video)

Varmt golv i laminat. Lägga händerna: instruktioner video installations

Självnivellerande golv med sina händer. Video och beskrivning av tekniken

Dekorativa gips med händerna, video och beskrivning

Gate med sina egna händer. Teckningar, foton och video

Varm golvet under laminat trägolv: typer och egenskaper

Installera glidande innerdörrar med sina händer: video instruktion

Hur man gör vattnet varmt golv med händerna: enheten och krets stapling golvvärme

Varma golv bra på alla sätt: skapa ytterligare uppvärmning av rum, öka graden av komfort. Det är inte förvånande att en del av ägarna av privata hus där lättförståeliga önskan själv installation av värmesystemet. Vi försöker förstå de förhållanden under vilka det är lämpligt att ordna en varmvatten golvet med sina händer, och vilken kompetens den behöver för att äga.

Apparat "vatten floor" system

Det finns flera varianter av anordningen varmt golv. Principen för driften av någon av dem är enkel: en avslutande golvbeläggning placeras trådar, band eller rör, som fungerar som värmeelement.

Nästan alla rum är lämpliga film- och elsystem, främst för villor - vattnet. Låt oss gå in på den senare formen.

Vattensystem kan delas in i två kategorier - betong och ljus. Betong kallas också "våt", som en av de etapper av processen för framställning av flerskikts "cirkel" är fylledning lösning. Är det nödvändigt att rören med en diameter av 16-18 mm, var minst 3 cm av betong.

För enkel systemet inkluderar polystyren och trä. I det första fallet röret är monterad i skårorna polystyren (efterinjektering), den andra - i utformningen av de träplankor. Lätta system har en mindre tjocklek (18 mm), respektive, och vikt. De kan installeras på platser där det inte finns någon möjlighet att göra en tjock betonggolv.

Val av rör och förgreningsaggregatet

Analys av alla typer av rör visade att den optimala är av armerade polymera produkter märkta PERT och tvärbunden polyeten PEX som har beteckningen. Och i fallet med utläggning av värmesystem i PEX golvyta är det bättre att de är flexibla och fungerar bra i lågtemperaturskretsloppet.

Typiska rördimensioner: diameter 16, 17 och 20 mm, väggtjocklek - 2 mm. Om du föredrar hög kvalitet, rekommenderar vi varumärket Uponor, Tece, Rehau, Valtec. Ledningar gängade polyeten kan ersättas med plast eller polypropenfibrer produkter.

Bortsett från rör som i sig är värmealstrande apparater, kräver kollektor-blandningsenhet, distribuerar kylmedel längs konturerna. Han har ytterligare användbara funktioner: avlägsnar luften från rören, styr vattentemperaturen, flödeskontroller. fångaraggregatet konstruktion är ganska komplicerad och består av följande komponenter:

 • samlare med balanseringsventiler, överlappande ventiler och flödesdoseringsanordningar;
 • avluftaren arbetar i ett automatiskt läge;
 • Kit beslag för anslutning av de individuella elementen;
 • dräneringsavlopp;
 • fastställande parentes.

Om Uppvärmd golvet anslutna till en gemensam stigar, måste blandningsenhet förses med en pump och termostatförbikopplingsventil. Möjliga enheter så mycket att välja designen är bäst att rådgöra med en specialist.

Det är önskvärt att alla konturer, som sträcker sig från förgreningsaggregatet, hade samma längd och var inte långt från varandra.

Instruktioner för installation av golvvärme

Tänk på stegen i enheten varmt vatten golv "våta" typ - det anses vara den mest populära. Moments som orsakar problem och svårigheter, är det bäst att diskutera med professionella byggare. Självständigt utforma systemvattnet golvet rekommenderas för dem som redan har kompetens att arbeta med uppvärmningsanordningar och känner till grunderna för att bygga skicklighet.

Vi rekommenderar inte att utforma det varma vattnet golv i lägenheter med centralvärme. För det första är den utrustning av detta slag är mycket svårt att komma överens (oftare - kan inte vara på lagstiftningsnivå), och för det andra finns det alltid en risk för olyckor och översvämningar grannar.

Konstruktionsprinciper: systemet och beräkningar

Utarbetande kommer att bidra till att eliminera en del av de fel som uppstår under inköp av byggmaterial och installation av rör. Vi behöver ett system med konturerna som skall följas under installationen av rör - det kommer att komma till nytta i framtiden, om du behöver reparera.

I stora områden rekommenderar användning av ett kombinerat system, gör det möjligt att uppnå maximal värmeöverföring. Till exempel, i mittkonsolen, "snigel", och kanterna - "orm", så att en högre uppvärmning inträffar längs väggarna med fönster.

Tips för effektiv ordning:

 • Längden av slingan beror på dess diameter: för rör med 16 mm - 100 m, 20 mm för rör - högst 120 m Detta är nödvändigt för att skapa den optimala trycket i systemet ..
 • Om du använder flera vägar, är det bättre att göra dem lika i längd (maximal skillnad - 15 m).
 • Varje krets måste vara inom gränserna för lokalerna.
 • Intervall mellan spolar rören - steg - bör inte överstiga 300 mm i ett centralt område och 150 mm vid kanterna. I de norra regionerna, kan det sänkas till 100 mm.
 • Strömningsrör beräknas enligt följande: vid steg 100, mm - 10 m / m, vid steg 150, mm - 6,7 m / m.
 • Circuit måste "få" den plats där installationen av VVS eller möbler.

En krets är utformad på lokaler, vilket område är mindre än 40 m ^, den maximala sidolängd av konturen - 8 m.

Standardformeln för beräkning av längden hos slingan: en aktiv uppvärmningsarea (m ^) dividerat med stapling steg (m) och avståndet tillsättes till reservoaren och storleken på fälgarna. Om du vill få exakta beräkningar och väl fungerande system med varmt vatten golv, adress experter - Uppvärmning ingenjör. Temperaturstyrkretsar (och det bör inte överstiga + 55 ° C) producerar bättre genom termostater.

Med definierade ordningen kan fortsätta att köpa de nödvändiga material och delar för rörmontering kretsar och tätskikt, värmeisolering, förstärkande nät, en torr blandning för framställning av en lösning, dämpartejp.

Förbereda marken för "pie"

Om golvet är en platt betongplatta, är det inte nödvändigt att särskild utbildning grunder. I detta fall är tjockleken av "kakan" minimum - cirka 80 mm. Det svåraste att producera en utläggning på marken, vilket kräver noggrann inriktning och maximal isolering.

Tjockleken på isoleringen beror på klimatförhållandena i regionen och lokaliseringssystemet. Om den är på andra våningen eller ovanför en källare isoleringsskikt kan vara minimal - upp till 30 mm. Den huvudsakliga funktionen av värmeisolering skydd - att minimera värmeförlusten genom att ge upp värme.

Jag har alltid grov avjämningsmassa? Om marken lager av grus och sand rammades tätt nog, och polystyren används som isolering, försvinner behovet av den.

Anordningen av tätskikt och isolering

Tätskikt krävs som ett annat säkerhetselement, men många av detta steg hoppas över, eftersom användningen av vissa material (t ex polystyren), skyddseffekt och så är närvarande. Experter rekommenderar dock att anbringa åtminstone en tät film för att skydda isoleringen från injekteringsbruk och förhindra bildandet av kondensation genom uppvärmning.

Såsom det används tätskikt polyeten eller rullade takmaterial och den avsatta isoleringen som kräver uppvärmning. Rullarna skärs i bitar av önskad längd, som är lagd över den golvyta överlappning av 15-20 cm och lindas på väggarna. Om betongen basen är en platta, är det tillräckligt mastix - impregneringsvätska som appliceras med en pensel i flera lager.

Isolering, i motsats till det vattentätande, ett obligatoriskt steg, eftersom det ger bevarandet av värme i rummet, i stället för uppvärmning av byggnadskonstruktioner eller jord under huset. Det finns många traditionella isolering, men det är bättre att bo på modern, som har lämpliga egenskaper:

 • Epps - extruderad polystyren (epps);
 • PPP hög densitet i form av profilerade mattor.

Epps har utmärkt slitstyrka, låg värmeledningsförmåga, fuktbeständighet - d v s en uppsättning egenskaper som är idealiska för läggning våningen i varmt vatten.

Ett utmärkande drag av profilmattorna - ytutsprång som jämnt tillåter som rör. Avståndet mellan utsprången - 5 cm, är det lämpligt att skapa en tonhöjdskontur 10, 15 eller 20 cm hög densitet PPP vinner på grund av en liten tjocklek, men för många människor är mycket tung i termer av kostnad ..

Tjockleken av det isolerande skiktet beror på vilken typ av bas:

 • Jord - inte mindre än 10 cm (variant - 2 skikt av 5 cm);
 • för första våningen med en källare - 5 cm och däröver;
 • för de andra våningarna (förutsatt det uppvärmda första våningen) - 3 cm är tillräckligt.

I användnings dymlingar, svampar (paraplyer, tallriks) som fastsättning isoleringsskivor eller mattor till marken, för fixering av krets på isoleringen - harpun-fästet.

Montering av värmeisolering:

 • utjämning ytan för läggning polystyren (eller sand strö grovbearbetning kopplare);
 • golv tätskikt (s stora band suturer);
 • stapling brädor av extruderad polystyren nära varandra (etikettsidan uppåt), från den bakre väggen;
 • tätning av sömmar med tejp;
 • fastställande platta dymlingar.

Vid monteringen av andra lagret (om nödvändigt) av plattan som skall läggas på principen om murverket till lederna i den nedre raden inte sammanfaller med sömmarna och leder i den övre.

Ibland på omslaget av isoleringen gap återstår - de måste också fylla eller bitar Epps, eller med skum.

Börja med märkning och anger riktningen för konturföljande. Vissa Epps plattor har sin egen layout, men om det inte är - det är nödvändigt att beväpna markör och kartlägga hur highway bana. Det inses bredden av stegrotationsvinklar, diametern på rören.

I detta skede kuggstången kan monteras uppsamlare och för att framställa en skyddande korrugering, som passar på rören vid lederna med betong avdragsanordningen och, i övergångar från rum till rum eller på gränsen av de två kretsarna. Rörinstallation börjar med en avlägsen nod på zonerna.

Parallellt med värmerören golv kan gå röret till värmaren. De är placerade så att de ligger under värmekretsen eller åtminstone inte sticka ut ovanför styrofoam plattan.

I samma skede kan fixeras dämpningsremsa som sträcker sig längs hela omkretsen och tjänar till att kompensera för värmeutvidgning. Det finns många typer av band av olika bredder och materialtillverkning, vissa typer har en självhäftande bottenskiktet.

Proceduren för installation av rör:

 • röret försiktigt avlindas från spolen, noga med att inte sträcka, för en längd av ca 10 m, don korrugering och kopplingen;
 • avsluta utrustad med en koppling, fäst till den korrekta slutsatsen kollektor;
 • vi börjar pipa på uppmärkning, vi fixa hela harpun-häftklamrar;
 • passerar hela motorvägen, tillbaka till kollektorn, så att returledningen går längs matnings;
 • kapa röret, ansluta en andra ände därav till kollektorn väggen betecknar exakta konturlängd.

För att göra det lättare att klara av en stor längd kan först expand hela raden av markeringar, från tid till annan dragits från bukten, och sedan göra bindningarna.

Enligt denna princip samla alla vattenkretsar. Innan om avdragare att gå vidare med isolering läggs på hennes ledningar bör vara mycket försiktig, är det bättre att bifoga enligt fötter bitar av plywood eller brädor.

Behöver jag installationen av armeringsnät

Behovet av förstärkning är mycket villkorat. Vissa har ingen aning om hur man gör en vatten golvvärme utan ett styvt stöd, medan andra anser att utläggning av rör på ett metallgaller - ett slöseri med pengar, och i sig en sådan grund någon funktionell belastning är inte ansvarig. Om så önskas ögonblick förstärkning för att öka hållfasthet måste den placeras över rören, men inte vice versa.

Med lika väl möjligt att använda en metall, och ett plastnät med en maskstorlek av 10 cm x 10 cm. De individuella styckena placerades med en liten överlappning varandra och fasta klämmor. Armeringsjärn med en korrugerad yta kan inte användas - de kan skada plaströren. Fördelarna med plast framför metall - i det låga priset och säkerhet för motorvägen.

Förbindande slingor och hydrauliska tester

Det är inte nödvändigt att fylla skriden tills trycket test. Tid check - det bästa sättet att upptäcka eventuella fel, i synnerhet potentiella läckor. För testet till en ingång av reservoaren vatten är ansluten till den andra - Komprimering Pump. Konturerna kontrolleras en efter en, en efter en, de andra är stängda under förfarandet.

Efter bör kontrolleras vattentillförseln för luftrenhet i systemet och den vätska, som kan förekomma i "arbetande" kontaminering. Testet bör utföras så länge vattnet är klart. Utflödet av vätska från slingan görs tillbaka till reservoaren, där - kollektorerna hos slangen införd i tömningshålet. Upptäckta läckor måste elimineras.

Hälla betong operativsystem lösning - avgörande skede, så ingen erfarenhet av konstruktion fungerar bättre att vända sig till proffs. Om du väljer att själv fylla, vi är säker på att hitta en partner.

Med hjälp av nivå, måste du installera fyrar, med fokus på höjden av den färdiga golvet. I rollen som fyrar står perfekt för gipsskivor tak profil. Då producerar avdragare. En idealisk variant lösning - betongblandning förstärkt med en fiber och mjukgörare. Mjukgöraren ökar rörligheten hos lösningen vid en torkning och fiber ger en stark tie.

Vi rekommenderar att köpa endast professionella produkter, populärt (flytande tvål, PVA lim) kan inte användas. Efter ett par dagar att göra en svepytan - att trimma spjällband, avlägsna överskott skräp. Inom 10-14 dagar, är det nödvändigt med en lösning för att fukta och täcka plastfilm.

Den bästa beläggning för utomhussystemet "varma golv" är en keramisk platta (eller porslin). Den har tillräcklig styrka och värme befriar inte skadliga ämnen. De enda negativa keramik - känsla, kyla vid beröring - försvinner, så kombinationen Golvvärme / kakel idealisk för kök, badrum och balkonger.

Om du planerar att dekorera insidan praktisk linoleum eller matta vacker, välja beläggningar säker att uppmärksamma märknings: produkter som är avsedda för golvvärme, märkta som sådana.

Videor på enheten "varmt golv" system

De valda videoklipp finns många intressanta och användbara uppgifter om valda kretskonstruktionen av vatten golvvärme och material, korrekt installation av rör och hydrauliska tester.

Alla typer av beräkningar som är nödvändiga för utformning av golvvärme:

Praktiska tips för rörläggning:

Hur man genomför en trycktest:

installationsanvisningar från de yrkesverksamma:

Som ni kan se, är installation av vatten golvvärme för självförverkligande: i snabbköp stort urval av avancerade material och Internet kan hitta en hel del detaljerade video instruktioner. Men varje steg - konstruktion, rörläggning, ansluter en samlare avdragare - har sina fallgropar, som bara kan komma runt med hjälp av professionella byggare och värmeingenjörer.

Med sina händer, utan inblandning av professionella, kan du göra ett varmt golv i ett privat hus i stugan. Om du gör något fel, inte skadar ingen annan. Och i ett hyreshus detta initiativ kan leda till problem för grannarna. En hantverkare i huset med sin syster hooked golvvärme i lägenheten så att grannar batteri riser stål knappt varm. Det visade sig, han bara dumt slog sitt system för uppvärmning riser ... En annan hantverkare, är redan på arbetskamrater i huset var han lyckades att översvämma vattnet varmt golv tre våningar nedanför. Så jag - för yrkesverksamma inom den här branschen.

En liknande situation uppstår med föregående kommentar i våra nio-house. En granne från översta våningen olagligt utan samtycke gjorde ett varmt golv i hela lägenheten (60 kvadratmeter). Han på något sätt skulle ha råd med batterier hade allt vatten går ner och sedan kommer till oss. Vi holodryga, morznem och hans värme. Lång kunde inte förstå vad som hände. Men sedan lärde dispens fin lödda till det och tvingade att ta isär systemet eftersom Det är inte lämpligt för förbättring av lägenheter i höghus på grund av den enorma vikt och möjligheten till läckage, men vi är fortfarande kallt.

Internet uppslagsverk på arrangemang av tekniskt underhåll av nät

Instruktionsvideoinstallation med varmt vatten golvet med sina händer

Golvvärme tillgängliga för varje ägare av hemmet, särskilt de relevanta golv privat. Det är skönt att känna värmen fötter uppvärmningen på en kall vinterkväll. Och hur cool när ungen just lärt sig att krypa eller försöker att gå, kan tillbringa timmar på golvbeläggningen av förkylning utan risker.

Varje människa som har att placera sina händer och huvud, är det bra att veta hur man gör Radiant golvet med sina händer, och våra instruktioner med video hjälpa dig.

Till förmån för golvvärme iväg efter andra punkter:

 • Besparingar i drift upp till 45%;
 • möjlighet att komma bort från kylaren enhet som tillåter användning av utrymmet i rummet är bättre;
 • Avsluta beläggning av något lämpligt material;
 • luften upphettas mer likformigt, inget drag;
 • finna komfort i ett uppvärmt utrymme värmestrålningen är mycket högre än vid värmeradiator.

Men det finns nackdelar, vilka inkluderar tryckfall i värmesystemet på grund av att distraheras av de upphettade kylmediet golv, samt oförmågan att snabbt hitta och åtgärda läckan i händelse av en olycka.

I varje fall är det viktigaste argumentet för golvvärme en möjlighet att förbättra boendekomfort med betydande kostnadsbesparingar.

Anordningen och huvuddragen i installationen

Principen av anordningen det uppvärmda vattnet golvet på följande sätt: till pannan eller fjärrvärmerören är anslutna, som Varmvatten levereras i staplade spiraler av rör överlappningar, och kranvatten värmeenergi utförs genom returledningen tillbaka in i värmesystemet.

Arbetet bör ske i följande ordning:

 1. inriktningsytan tätskikt (skydd mot läckage), isolering, läggning av ett förstärkningsgaller på skiktet av folie;
 2. ett rör om metoder (serpentin eller spiral);
 3. anordning kopplingsnoder;
 4. ansluta sig till de ångpannor eller värmesystem ledningar för varmvatten och returledningen;
 5. provtryckning och installation av avstängningsventiler;
 6. systemtestning;
 7. Påfyllningsrör enligt kamrarna lösning (betong) Slipning eller kartong;
 8. anordning rent golv.

Starta om vattnet varmt golv med händerna bör vara en enhet avdragare, utjämning ytan av den horisontella basen. ytterligare nödvändigtvis tillhandahålla ett vattentätande skikt att förhindra blötläggning nedströms Förbättring i händelse av skada på rören och läckage av vatten från systemet.

Det värmeisolerande skiktet är nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet. I områden av källaren eller bottenvåningen är en betydande del av värmeförlusten och därför tjockleken hos det isolerande skiktet bör vara åtminstone 20-25 cm. Vid det andra uppströms och golv tillräckligt skikt av 50 mm tjock.

Isolering kan vara:

 • polystyren;
 • mineralull;
 • glasull;
 • Teknisk kork;
 • Basalt plattor etc ..

I butikerna kan du köpa Special isolering med spår för att lägga rör, dessa plattor kommer att bidra till att minska den tid och minska arbetskostnaderna.

isolering nödvändigtvis täcker folieskikt, som tjänar som en värmereflektor och ökar värmeöverföringen. Förstärk marken under röret lämpligen med en seriös inställning som ett år eller två isolerande sag på platser, om inte falla sönder, och allt arbete kommer att gå om intet.

Skriden driva 50-60 mm, material - lösning markerar 100-150 betong eller cast-M 300, men säkert med tillsatser av mjukningsmedel, vilket förhindrar sprickbildning.

Vid upphettning avjämningsmassa massan expanderar och för att undvika sprickor måste göra expansionsfog; det är mest bekvämt för detta ändamål lämna ett mellanrum vid omkretsen av 1-1,5 cm, som bör fyllas med ett elastiskt material. Istället innan arbetet rekommenderas att limma runt omkretsen av dämpande band.

Urval av beläggningar, rör och andra material

Välja beläggningen måste vara Beroende på destination lokaler: I badrummet, toalett och tvättstuga föredra framför keramiska plattor i korridoren - linoleum i vardagsrummet ett bra val är laminat, sovrum och kök kan du välja någon av materialet på inställningen av värdinnan.

För tekniska specifikationer golv passar alla, en avdragare scored hållfasthet kommer att vara utmärkt bas för finishbeläggning.

Med trumpeter situation är något annorlunda, välja att vara stark, lätt och flexibelt material. detta polypropen eller tvärbunden polyeten.

När du väljer polypropylen måste vara uppmärksamma på rör, förstärkt glasfiber, då en hög grad av expansion av materialet vid uppvärmning är inte fruktansvärda.

Polyetenrör är betydligt lägre längdutvidgningskoefficient, Av denna anledning många experter föredrar att välja dem.

Säljs i rullar eller rörknippen, med en form av frisättnings som sprids över ytorna av golv. Diametrar som normalt används inom 16-20 mm, således finns det två förutsättningar för deras lämplighet: Förmågan att motstå vattentemperatur av 95 ° C och vattentrycket i 10B.

Kollektorn är rörsektionen till vilken alla fingrarna är fästa beslagen, och i vilka fokuserad ansluta alla kretsar, bestående av två grenar, av vilka en är matade och den andra bakåt.

Kollektorn placeras i denna nisch, som tidigare nämndes, och inkluderar följande komponenter och reservdelar för drift av golvvärme:

 • kylmedel flödesregulatorer;
 • ventiler;
 • Emergency dräneringssystem.

Förstärkande nät kan göras Wire f4,5 - 6 mm i steg om 5-100 mm. Ibland med hjälp av en plast förstärkande nät.

Golvvärme blir alltmer populärt, det placeras under någon form av beläggning. Vi anser två alternativ: under kakel och laminat.

På Jämförande egenskaper hos gjutjärn radiatorer här.

ansöka rördiametrar av 16, 20 eller 25 mm. Användning av röret med mindre diameter kommer att leda till försämrad cirkulation vatten. Genom att mäta trycket i uppvärmningsröret medelst gidromanometra kan veta mängden tryck i systemet.

rör för stora diameter för att lägga i golvet gör att kakan sänkning av driftstrycket och temperaturfall.

En annan egenskap hos material - sitt behov av vilken längd räknas. Stack rör kan vara något av följande: serpentin- eller spiral (koklea). Montering schema varmt vatten på golvet med händerna ser ut så här:

I det första fallet finns det stora skillnader i temperatur i vissa utrymmen spiral ger bättre värmefördelning. Denna layout ger en metod poocherednost framåt och omvänt flöde av kylmedel.

På ett ark av "diagrampapper" eller en anteckningsbok i en bur bör vara att rita en skala från 1:50 eller 1: 100 rum skiss och tillämpa en spårledning, där start bör stå i mycket nära anslutning till stigfönstret. Den första raden av bana 25 cm från väggarna.

Steg rören skall vara lika med 25-50 cm (25 cm - diameter vid 16 mm, 30-40 cm - vid F20 mm, 40-50 cm - vid F25 mm).

Längden mäts i ritningen, omvandlingsfaktorn används för att skala för att erhålla den önskade upplösningen. För anslutning till röret bör lägga 2-2,5 meter.

Val och anslutning av samlare och panna

När klart hur många slingor kommer att knytas till grenröret, är det möjligt att starta valet av längd och bestämma antalet portar, men också ta hänsyn till att möjligheten att reglera läget av den varma beläggningen Den behöver en trycksensor vent, plommon.

MANIFOLD dess nedre röret måste placeras i jämnhöjd med inloppsledningen, något över golvnivå.

Det finns specialdesignade sanitära standarder för montering av enheten. Dölj bästa samlare i en nisch i väggen, ungefär i mitten i förhållande till alla kretsar.

Panna valda effekt tillräcklig för uppvärmning av vattnet, plus en viss effektreserv. Bestäm den totala effektbehovet enligt följande: summan kretskapacitet måste tillsättas den 20% marginal.

För större effektivitet i systemet är önskvärt att installera pumpen i de flesta modeller av pannor pump ingår redan i stånd ge varmvatten en-våningshus området 120-140 m2. När stora områden behöver extra pumpar.

rörinstallation och beläggning teknik

För fixering av röret på försäljning där utmärkt passform - plast spår, representerar en kam. De används som en guide, och även en speciell kopplingselement används för säkrare fastsättning.

Vi måste komma ihåg att röret måste behålla sin integritet, så skarpa krökar, vilket resulterar i uppkomsten av veck, oacceptabel (Plastic Pipe böjningsradie kan vara minst 5-8 diametrar). Om vägen till uppsamlaren passerar genom skiljeväggen eller väggen, måste hålen borras.

Ordningsföljden och installation av vatten varmt golv med sin teknik händer som presenteras i denna video:

Efter utgången av rörläggning och fästa dem till samlare, panna och installation av all VVS-arbete, injekteringsbruk eller betong är inte tillåtet utan Trycket test av systemdrift.

Under rörkoppling anordningen måste fyllas med vatten under tryck och, Det är nödvändigt för att undvika krossning, klämma rör.

Enligt keramiska golv avdragare är tjockare, från 30 till 50 mm, laminat och linoleum - inte mer än 30 mm, med ett foder av ett annat plastnät. Således, tjockleken på kakan kommer snabbt varm rock.

Gör vatten golvet med händerna är ganska verklig, men för en riktigt lång golvvärme serviceprojekt, eller åtminstone skisser och beräkningar är bättre att beställa en specialist-uppvärmning, som tar hänsyn till varje detalj all armatur, utrustning, material och uppfylla specifikationen.

Gjorde sin egen sådan seriöst arbete kommer att spara avsevärda medel och höja självkänslan värd.

Inga relaterade inlägg.

Lägg till en kommentar avbryta svar

Moskva, en gata Yamskogo Fields, 9/13 +7 (499) 322-91-67

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 − 38 =