Installation av PVC-fönster

Installera PVC-fönster med sina händer: installationsteknik, verktyg

PVC-fönster, som ofta vardagligt tal kallas glasfiber, är mycket populära idag. Vilket inte är förvånande. Sådana strukturer har många fördelar jämfört med den gamla standarden träfönster, som idag oftast inte bara har en ganska ful utseende, men inte har möjlighet att utföra sina uppgifter. Att lägenhetsinnehavare i syfte att ersätta föråldrade mönster för att göra ditt hem varm och lugn i och utanför - trevligt och modernt.

Hittills är kostnaden för tjänster av yrkesverksamma inom tillverkning och reparation extremt hög. Kanske förklarar det faktum att nu många försöker utföra sådant arbete på egen hand utan att behöva anlita experter. Naturligtvis kan inte allt göras med sina egna händer, i synnerhet i avsaknad av rätt kompetens. Men det är ett arbete som väl på baksidan hantlangare, trots den uppenbara komplexitet. Bland dem - och installation av PVC-fönster. Självständigt genomföra ett sådant förfarande kan nästan varje homebrew hantverkare. Det viktigaste - korrekt följa processteknik, noggrant observera alla sina krav. Vad i själva verket gör lagom, om framför mina ögon finns en instruktion om installation av PVC-fönster. Kompetent och detaljerad. Och om man inte, föreslår vi att du läser vår artikel som vi vill prata i detalj om vad som utgör ett sådant förfarande, eftersom installationen av PVC-fönster med sina händer.

Installation av PVC-fönster - det arbete som utförs av många inhemska mästare är rädda för att verka för dem extrema komplexiteten i processen. Det bör noteras att det är förgäves. Det är inte så svårt som det verkar någon sida. Och när du installerar tvåglasfönster även inga specialverktyg krävs. Så nästan en gemensam uppsättning DIY, som finns i varje hem (för mer information, vi kommer att sluta precis nedanför det). Samma procedur involverar flera steg, bland annat förberedelser. För att sammanfatta, ser det ut så här: Först måste du spendera klokt alla tider att förvärva "pravilnyy9raquo; tvåglasfönster; därefter krävs för att förbereda för installation av en öppning för att hålla fönsteraggregatet och de bifogade tillbehör; sedan höja sluttningar. Alla dessa förfaranden (utom den sista) råna proffs bara två eller tre timmar. Handyman, naturligtvis, kommer att behöva arbeta längre, men under dagen är det lätt kan klara av uppgiften. Men eftersom den uppsättning av PVC fönster - det är halva slaget, för efter installation ens bry med backen, är det bättre att förlita sig på ett par dagar. Till exempel, för att ägna det här fallet helgen.

Således börjar vi. Med mätningar.

För att installera PVC-fönster med händerna gick smidigt, måste du korrekt beräkna storleken på strukturen. Det faktum att fönstren måste beställas, som bara gå till affären och köpa dem är osannolikt att lyckas. Du kan naturligtvis orsak och experter från företaget, som är verksamt inom tillverkning och installation av fönster, men först det kommer att få betala, dels sådana företag tenderar att ha en omfattande service - från mätning till tillverkning och installation varje beställt deras PVC-fönster. Priserna på nästan allt idag, med tanke på den hårda konkurrensen, samma, och för installationen tar vanligtvis ca 30% av kostnaden. Som regel är den genomsnittliga cirka 50 dollar. Och om du väljer att spara, måste du göra allt själv. Inklusive beräkna storleken på den framtida glaset. Och för att göra det ordentligt, måste du först undersöka den gamla designen, och direkt öppningen, eftersom det är av två typer - den så kallade kvartal utan den. Detta är en speciell design, som är närvarande på varje sida av öppningen. För att ta reda på, måste du först och främst ta bort inlösen av ett gammalt fönster i trä. Och sedan mäta bredden av den gamla ramen från det första rummet, och sedan - från gatan. Om resultatet är detsamma - ingen kvartal. Om det finns en skillnad - så finns det också en liknande design. Därför vi dansar.

Om det finns en fjärdedel av höjden på fönstret i framtiden kommer att vara densamma som i öppningen. Men för att den tillgängliga bredden bör läggas tre centimeter. Om det är frånvaron av tvåglasfönster måste vara kortare än fem centimeter och har tre. Denna skillnad kallas gapet. Vid installation fönster PVC är det nödvändigt, eftersom installationen av sådana strukturer utförs med användning bubblorna, och kräver utrymme mellan öppningen och själva ramen direkt till den.

Tja, i så fall, om det är en ny byggnad, i det ögonblick då tekniken byggandet av hus ger inte för att det finns en struktur såsom en fjärdedel. Det vill säga, du kommer att ha tillgång till en ren fönsteröppning. Känn dig fri kontroller bör dess storlek vertikalt och horisontellt, och gå med dem till företaget för tillverkning av PVC-fönster. Där kommer experter utföra alla nödvändiga beräkningar.

Eftersom korrekt installation av PVC-fönster är inte möjligt utan närvaro av ytterligare element, är det nödvändigt att uppmärksamma det på utformningen ordning. Plus, de flesta glas kan dessutom ge fullständig hårdvara, en speciell tätning monteringsprofil och sill med tidvattnet. När det gäller de två senaste tillskotten, finns behov av att känna några av de nyanser.

Dessa element är tillverkade i flera standardutföringsformer (bredd). Därför räcker det att mäta den befintliga gamla strukturen, sedan välja rätt för dig. Som för längden, är det bäst att ta elementen med en marginal på minst tjugo centimeter. Allt du kan trimma överskott, då hon kommer att vara direkt installera PVC fönsterbrädan. Tja, lågvatten, respektive.

När designen är beställt, och ange hur länge kan du börja träna. Naturligtvis fönsteröppningen av en gammal ram du kommer att kunna släppa strax före installation av en ny dubbelglasade fönster. Inget behov av att förklara att sitta vecka i en lägenhet utan fönster är inte möjligt. PVC-fönster installationstiden, som vi redan har nämnt, är cirka tre timmar från experterna. Låt dig och ersättning utan erfarenhet, hela dagen, men du måste ta bort den gamla ram, naturligtvis, precis innan starten av installationen av den nya. Men för att förbereda allt som behövs för att processen skall vara i förväg.

1

Så, vad behöver du?

När är installationen av PVC-fönster med sina händer, ska befälhavaren ha ett specifikt och, viktigast av allt, en obligatorisk uppsättning verktyg och material som inte kan åstadkommas utan vilken processen för installationen. Därför bör du vara noga med att köpa:

 • Borrar.
 • Patronpistol, som krävs under förfarandet skummande lederna.
 • Byggnadsnivå.
 • Mejslar.
 • Gummiklubba.
 • Häftapparat.
 • Bågfil ramar.
 • Professionell monteringsskum.
 • Gidroparonepronitsaemoy tejp.
 • Konstruktion av skruvar, vars längd bör vara minst 12 mm.
 • Montering kilar.
 • Laminerad folie gidrovlagoparonepronitsaemoy tejp.

Detta är en grundläggande uppsättning som krävs när de utförs enkel installation av PVC-fönster. Om du planerar att montera en struktur med ankarplattor, är det nödvändigt, naturligtvis ta hand om förvärvet. Det är därför nödvändigt att uppmärksamma deras styrka. Är det önskvärt att flyga fästelementen tillverkade av tjock metall, eftersom det fortfarande kommer att genomföras montering PVC-fönster, som är tunga, inte tända några suspenderade strukturer.

Så nya fönster du levererar, då kan du börja det förberedande arbetet. Först och främst är det nödvändigt att utrymma lokalerna så mycket som möjligt från möbler. Installation av PVC-fönster med händerna - en procedur som kräver en stor mängd utrymme, så vi tar bort från rummet allt som är möjligt. Då är det möjligt att gå vidare till nedmontering av den gamla designen. Naturligtvis är det möjligt att installationen av PVC-plastfönster kommer att hållas i den nybyggda hus med nya fönster. I detta fall, är detta steg naturligt utelämnas. Men för att de flesta inhemska hantverkare intresserade av exakt hur installerar PVC fönster i stället för översatsning träram. Och för dem, den information som presenteras nedan, kommer att vara mycket värdefull. Även om det finns ett påstående som är mycket lättare att bryta än att bygga, men allt du behöver göra med sinnet, för att inte skada fönsteröppningen. Han, förresten, och utan det illa nog att lida, så försök att utföra demontering förfarandet så mycket som möjligt sparsam.

Om träkonstruktionen är så förfallen att glaset är bokstavligen nästan falla ut, måste de först tas bort. Det räcker att först ta bort glaset håller glaspärlor. Om det är fortfarande ganska stark, kan du försöka att ta bort bågen slingor tillgängliga med glas. Var dock försiktig i alla fall. Det är bättre att bli av glaset, så att de inte oavsiktligt skada deras skickliga händer. Som ett resultat måste fönsterkarmen vara utan vingar och sill. Arm bågfil eller ännu bättre, kvarn utrustad med en rad av betong, och såg genom den gamla ramen på flera ställen. Montera sedan ta bort den i bitar. Resultatet blir en fönsterbräda. Med honom göra samma sak. Först såg ut, och efter - bryta. Problemet kan ge fönsterbrädan, gjorde inte av trä och betong. I detta fall är det nödvändigt, naturligtvis, att mixtra. Och det bästa att komma till rätta med problemet med en tryckluftsborr. I frånvaro av det sista instrumentet av bulgariska och hammare.

När det gamla fönstret tas bort, inspektera öppningen noggrant. Rengör alla bitar av armeringsjärn sticker ut, fragment av gips. I allmänhet, se till att, trots ett par fula, kommer det att vara en solid grund för en ny design. Och, naturligtvis, ta bort allt damm och smuts.

Vidare är det möjligt att starta beredningen av glas.

Proffs set PVC-fönster nästan alltid utan demontering dem. Vilket är förståeligt eftersom de har varit där en hel del erfarenhet. Home är master bättre att vara säker och bort från slingöppningsluckor och blinda omedelbart avlägsna sig fönster. Många människor är rädda för detta förfarande, men det är ingen stor sak. För att ta bort luckan precis tillräckligt för att ta bort stiftet, som ligger högst upp på slingan. För att extrahera det räcker att bara ha tång (hakas och sträcks). Och sedan bort luckan med det nedre gångjärnet. När det gäller glas, även här finns det inga komplikationer. Det är bara vid första anblicken verkar vara en monolitisk PVC fönster design. I själva verket är det exakt samma som i trä, glaspärlor. Denna plasttäckbricka anordnad över glaset. De behöver bara att plocka upp en kniv och sköt ut ur spåren. Efter det få ett glas.

Naturligtvis är det inte alltid kräver installation av stora konstruktioner. I privata hus ibland ersätts enda blad av ett litet fönster. I detta fall kan du inte förbryllad och redo att installera, utan att demontera den.

När lådan är beredd, är det nödvändigt att avlägsna skyddsfilmen från utsidan. All. Du kan gå direkt till installationen.

De har två. Det mest enkla - en monteringsram direkt till passagen med användning av dymlingar. Andra - installation med förankringselement som först är monterade vid den inre sidan av ramen, och sedan fästa vid öppningen. Professionella Masters i vissa fall kombinera både att tillhandahålla en metod som inte strider mot kraven på teknik. Vi kommer att försöka att prata i detalj om detta och om andra alternativ.

Först öppningen på undersidan, är att den plats där kommer att ligga tröskeln, anges bygg kilar. Beredda ramen är införd i öppningen, är i linje med användning av ett vattenpass och räkning utförs. Som är markerad på väggen själv eller lokaliserings hål för pluggar eller ankare fixering. Då ramen tas bort. Ytterligare åtgärder beror på algoritmen vald monteringsmetoden. Om du planerar att montera pluggar, sedan placera dem under varumärkena borra lämplig håldiameter. I de fall där anläggningen är försedd med förankringsplattor, yrkesverksamma rekommenderar första ihåliga fördjupning för dem, och först därefter borra hål för skruvarna. Varför det? Ja till samma plattorna var inte mycket ovanför ytan sluttningar. Om detta inträffar är det mycket svårare process för efterbehandling.

När allt är klart, sätt tillbaka ramen. Precis innan att du måste limma det åt sidorna gidroparonepronitsaemoy tejp. Då ramen är fast på sidorna av bygg kilar noggrant inriktade. Sedan slutligen fäst (antingen direkt tappar eller skruvar ankarfästelement). Dessutom behöver experter inte rekommenderar att dra åt dessa element. Ännu bättre, om huvudet av ankaret eller ankarna kommer att utföra en millimeter ovanför ytan. När det står klart att konstruktionen är robust och uppvisade exakt på en nivå, tillbaka bort glaset och skärp. Sedan med hjälp av skum fylla luckorna på sidorna och toppen, inte att förglömma att ta bort kilarna.

Som för skummet. Påfyllning bör noga så att inte förbli tomrum. Det är dock inte att rekommendera, och gör det i överflöd. Så det är bäst, särskilt med tanke på att detta är debut hem arbetstagaren att utföra denna procedur med några avbrott. Fyll en halv meter - en liten vänta minst tjugo minuter. Skummet tenderar att växa med tiden. Och om du gör ett misstag första gången sedan nästa kommer det att vara mycket enklare att kontrollera dess flöde.

På den yttre sidan av fönstret efter att installationen är inställda återflöde. Vid samma skum. Och för ännu större självförtroende och självgängande skruvar skruvas till bygg kilar, som ni minns, och vi stod längst ner av designen. När det gäller fönsterbrädan, den första i sitt vymeryat i längd och skär bort överflödig. Därefter införas under den nedre kanten av ramen. Det räcker med att göra tröskeln under fönstret bara två till tre centimeter. Botten sill zapenivaetsya.

Viktigt! Om mellan tröskeln och den undre kanten av fönsteröppningen är mycket stort gap, då är det inte rekommenderas för att fylla hela skummet. Det är bäst att lägga en träkilar. Eller till och med tegel. Efter detta fasten skumstruktur utan att glömma naturligt exponera hennes nivå.

I denna installation är klar. Nu, på dagen för rutan är bättre att glömma och inte röra honom, att klappa utan anledning en ny fönsterbågar inte äventyrar integriteten av strukturen. Efter det kan du börja att avlägsna överskott skum och efterbehandling sluttningar.

Och då kommer vi att tala om några av funktionerna i installationen av glas i trähus och på balkonger.

Installera PVC-fönster i ett trähus

Här är några nyanser som orsakas av det faktum att de trähus, på grund av den typ av material som de är uppförda, kan krympa. Stockar kan väsentligen röra sig när temperaturen sjunker, främja deformationen av fönster- och dörrkarmar, väggar och så vidare. D. Vad kan orsaka alla typer av brister i glasenheterna. Det är av denna anledning som under det första året efter utgången av konstruktion i allmänhet inte genomförde sin installation. PVC-fönster i ett trähus, dessutom inte monteras direkt i fönsteröppningen själv, och i en speciell design. det kallas höljet. Enkelt uttryckt: först, gjort särskilda träram tillverkad av väl torkat material. Han insatt sedan in i fönsteröppningen, i linje med och säkras. Efter vilken den är monterad PVC rutan. Detta hölje ruta på ett tillförlitligt sätt att skydda glas från deformationer och utseendedefekter. Vad ni håller, det är mycket viktigt, särskilt när man betänker den kostnad som har PVC-fönster. Priserna även för de mest enkla design, men inte orimliga, men ändå imponerande - i genomsnitt kostar en liten låda cirka två hundra dollar. Och under en sådan fönsterskydd är inte rädd för någon krympning. Det enda sak att tänka på är det faktum att gapet mellan fönstret hölje och designexperter rekommenderar att du lämnar gott - minst 5 centimeter på varje sida. I alla andra glasinstallationen processen är densamma som beskrivits ovan.

Inglasad balkong har också några särdrag. Om fönsteröppningen är införd en integrerad struktur, då balkongen PVC-ram består av flera delar som måste fästa samman. Detta görs med hjälp av förankringsstänger, och vissa experter rekommenderar ytterligare smörja lederna med flytande naglar. Eftersom den nedre delen av fönstret installeras direkt på räcket, sedan innan installation krävs för att noggrant kontrollera deras integritet och styrka. Och om det är nödvändigt, för att utföra nödvändiga reparationer. Efter det att bygga ett ramverk av träbalkar, fast säkra den runt omkretsen av balkongen. Sedan den övre sidan av den yttre visiret är fäst. Därefter montera PVC-fönster som är fästa direkt på balken. Först ställa den främre gruppen, och överfördes sedan till monteringssidan. Som för metoden för fästande, användning av någon av de två ovan beskrivna, på eget gottfinnande. Det enda sak att tänka på är det faktum att sidorna är bättre att göra minst fyra fästpunkter, och toppen - åtminstone 3-1 fönster. Luckor också zapenivayutsya sedan monteras utanför reflux, och insidan - sill. Som ni kan se, är det ganska enkelt.

Vi försökte berätta mycket information om hur du installerar PVC fönster i betong öppning i ett trähus på balkongen. Som ni kunde se, inget komplicerat i förfarandet där. ta itu med det helt enkelt i närvaro av skickliga händer. Vi hoppas att det nu, efter att ha läst din detaljerade instruktioner, installationsprocessen kommer att ske snabbt och enkelt.

Installation av PVC-fönster med sina händer

Plast fönsterkonstruktion snabbt förflyttas från marknaden deras trä motsvarigheter. Om du också har beslutat att ersätta gamla fönster med mer modern design, kommer du inte skada att bekanta sig med anvisningarna för själv installation av nya PVC-fönster. Professionella installatörer betalt för denna typ av arbete en hel del pengar. Är det vettigt att betala mer om en lösning på alla problem kan hanteras med händerna?

Installation av PVC-fönster med sina händer

Välj metoden för fastsättning av ett plastfönster

Det antas att före installationen du redan har bestämt vilken storlek fönster kommer att passa dig, vad konfiguration bör ha ett nytt system, vilken typ av tillbehör du beställer, etc. Med dessa frågor kommer att granskas på egen hand eller med hjälp av en konsult som du valt att anförtro tillverkning av plastfönster.

Omedelbart innan installationen för att avgöra om du kommer att fastställas genom fönsterkarmen, eller genom att använda samma metod, som föreskriver användning av särskilda monterings "öron".

Alternativet karmskruven

Det första alternativet är vanligare. Det kan dock tyckas obekvämt på grund av att före installationen av ramen kommer att behöva ta bort gångjärns flikarna och flikarna i ryggen får fönstren.

Det andra alternativet är mer bekvämt för själv installation - inget behov av att demontera något, därför risken för strukturella skador och kränkning av sin integritet minimeras.

När du väljer den andra metoden i förväg befinner dig intelligent assistent. Fönsteraggregat väger en hel del, och installera det själv är oerhört svårt.

Olika typer av plastfönster

Omedelbart före starten av installationen av PVC-fönster måste du utföra ett antal viktiga förberedande arbete.

Under beställa fönsterkontrollen när de ge dig

Under beställningsfönstret kontrollen när de ge dig. För att fortsätta med förberedelserna av platsen strax före leveranstidpunkten fönster.

Det första steget. Avsätt alla möbler och utrustning från fönsteröppningen.

Det andra steget. Täck batteriet och golvvärme med en skyddande film eller en tjock trasa.

Det tredje steget. Ordna din arbetsplats så att du inte ont, och allt du behöver för att utföra installationen av fönstret var till hands.

Ordna din arbetsplats

Det första steget. Ta bort fönsterbåge och ta bort fönstren, om du har bästa metoden för att fastställa genom ramen.

För att ta bort den dubbelglasade fönster, försiktigt bända ut med en enkel mejsel fastställande pärla och noggrann slag mot samma mejsel vyschelknite fästen från spåret. Inledningsvis dra ut de vertikala fästlister. Därefter, på samma sätt som du bli av med den horisontella fästelement.

För att undvika förvirring i framtiden vara säker på att märka fästelement. Deras storlek kan vara något annorlunda, men även skillnaden i den del av en millimeter räcker för uppkomsten av bakslag.

Det andra steget. Luta fönsterramen. Glaserade dig ur monteringsspåren. Noggrant tippa utgrävda glaserade vägg eller annan stabil yta vid en viss vinkel.

Det tredje steget. Ta bort locken från ventilerna skjul och stäng av fästbultar. Nästa du behöver för att släppa toppen av svingen fönsterbågen. För att göra detta, vrid ratten "på vädring". Ta kroken, som ligger i den lägre trädkronorna.

Som ett resultat får du en "naken" ram med byglar.

Det fjärde steget. På insidan av fönsterkarmen, förbereda hål för ankare. Hål placera på omkretsen av produkten, så att från varje sida var inte mindre än 3 fästpunkter, och den övre och undre delen av åtminstone två.

Diameter ankare för fastställande fönster är 0,8-1 cm. För att skapa hål med en borr med samma diameter.

Om plastfönster kommer att fastställas med speciella "öron", sortering av bygg kan ignoreras. I denna situation, kommer all utbildning ner till låsning fästen från satsen till ramen med skruvar.

Video - Hur tar man bort glas från PVC-fönster

Demontering av gamla fönster

Uttjänta isär fönstret rekommenderas efter beredning av en ny design för installation. Så du kommer att minimera tidsgapet mellan byte av fönster och inte bryter klimatet i rummet.

Demontering av gamla fönster

Det första steget. Ta bort eller dra ut bågen beroende på utformningen fönstret.

Det andra steget. Att lämna rutan och ramen på flera ställen.

Det tredje steget. Krok kofot varje del struktur och avlägsna ramen från öppningen. I vissa situationer är det mer praktiskt att omedelbart hitta naglar-dvuhsotki, varför fönstret bibehålls, och dra ut dem.

Det fjärde steget. Avlägsna de värmeisolerande och tätningsmaterial som visas under lådan.

Demontering av gamla fönster

Det femte steget. Ta bort de gamla backarna med hjälp av perforator. Om backen är i gott skick, kan de inte röra. Vid denna tidpunkt styrs av planerna för ytterligare utformningen av backarna.

Det sjätte steget. Bänd och ta bort den gamla tröskeln.

Det sjunde steget. Avyttra cementsubstrat under fönsterkarm och i botten av fönsteröppningen. Detta kommer att hjälpa dig punch.

Demontering av gamla fönster

Det åttonde steget. Samla byggandet skräp i lämpliga behållare och lämnas till papperskorgen. Det finns också ta dem till resterna av de demonterade fönstren.

Det nionde steget. Rikta ändarna av öppningen, rengör dem från smuts. Prime med ytan.

Demontering av gamla fönster

Det tionde steget. Det gäller bara för de boende i den gamla trähus. Ordna runt omkretsen av öppningen tätskikt materialet. I vissa situationer är det nödvändigt att installera ytterligare förstärka trälåda.

Om nödvändigt, kan öppningsstorleken minskas med hjälp av Cementgolvavjämning. Vid denna tidpunkt styrs av villkoren i din situation.

Installera och fastställande ett nytt fönster

Fortsätta att installera den tidigare framställda fönstret.

Ram monterad på skruvar via borrar

Det första steget. Placera speciella plastsubstrat eller träbitar på bottenänden av öppningen. Dimensionerna hos substraten är valda på ett sådant sätt att deras övre ytor förenade i en plan horisontell linje.

Substraten är placerade i hörnen och i mitten av öppningen.

Det andra steget. Inställd på substratet, "nakna" eller den uppsamlade ramen, beroende på vald metod för installationsfönster. Underlaget behöver inte tas isär, de fortsätter att fortsätta att utföra sin stödfunktion.

Substrat utan fönster kan helt enkelt falla ut. Anchor, oavsett hur ofta du kommer att kontrollera dem och skärpa, fortfarande kommer att vara lite lös under tyngden av strukturen. Därför, för att ytterligare stärka det stödsystem måste placeras inte bara på botten och sidokanterna och närmare toppen av öppningen.

Det tredje steget. Kontrollera horisontell placering fönsterkonstruktion med användning av en vanlig vattennivån.

Vid avvikelser detektering Dawber pegs eller annars bli av överskott av substratelementen.

Det fjärde steget. Kontrollera vertikalitet inställningsfönstret. Detekterade avvikelser avlägsnas såsom i föregående steg.

Förankringsramen på den undre sidan

Det femte steget. Fortsätt till fästankare fönster i enlighet med den valda metoden för fixering.

Fastsättning enligt metoden "genom ramen"

Det första steget. Ta en hammare och gick rakt genom de förberedda hål i chassit Borra ett liknande hål i väggen fästelement.

Det andra steget. Säkra den nedre delen av strukturen från två sidor. För att göra detta, sätt och säkra ankaret dock omedelbart utföra anknytning till slut är inte nödvändigt.

Det tredje steget. Gör vertikal placering av fönstret. Omedelbart korrigera avvikelsen av den redan välbekanta mönster. Om allt går väl borrat slå hål i de centrala och övre delarna av fönsterkarmen. Sätt och fäst ankaret. Information om den erforderliga mängden av fästelement tidigare citerade.

Det fjärde steget. Åter kontrollera jämnhet installationsfönstret. Omedelbart bli av avvikelserna i fråga om upptäckt.

Det femte steget. Dra ankaret till slutet. Dra inte åt dem, eftersom ramen kan deformeras från överdriven spänning.

Video - Hur man installerar PVC fönster

I det här fallet, att den speciella plattan användas för fixering av fönstret. De är placerade på en eller två sidor av fönsterenheten. Plattorna är tillverkade av tjock metall och har formen av "öron". I sådana element ursprungligen hål för ankare.

Med denna metod för installation måste du böja monteringsplattan i skåran. "Eyelet" maximal plattan bör passa väl mot väggytan. Den andra delen av plattan fäst vid ramen med bultar.

Montering utförs av samma ankare. Fönstret är fixerad i samma ordning: först botten, sedan toppen och mitten. Vid varje steg i installationen är skyldig att kontrollera planhet monteringsstrukturen. Utan att iaktta de vertikala och horisontella nivåer av ditt fönster med tiden helt enkelt deformeras.

Efter den sista ramen i öppningen tsenrirovaniya snurra alla skruvar hela vägen. Efter alla dessa manipulationer fönster sjönk förfalskade. Återstående poäng slits omkrets med användning av skum

Montering och efterbehandling av fönstret kontrollen

Efter fixering alla ankare går i monteringsfönstret om från början du har det demonteras. Processen utförs i omvänd ordning.

Det första steget. Sätt in glas i fönsterkarmen och låsa dem shtapikami först upp sedan ner och på sidorna av färdigställandet. Snap shtapiki hjälper gummiklubba.

Det andra steget. Hook tillbaka och på lämpligt sätt gångjärn låsklaffen. Håll dig till omvänd ordning deras avlägsnande.

Se till att normala flikarna. I det normala tillståndet fliken inte utför otillåtna rörelser när du öppnar det 45 grader och 90 grader.

Det tredje steget. Завершите проверку и выполните герметизацию имеющихся зазоров между стенами и свежеустановленным окном. Fylla luckorna i en särskild montering skumcylindrar.

I detta stora arbete egen hand installation av PVC-fönster anses komplett. I slutändan kommer du bara installera ett lod, en fönsterkarm, ett myggnät och göra i backen efter eget gottfinn.

Installation av tröskeln (Läs en artikel om installationen av sill med sina egna händer). Stänk. avdamning

Installera sill Realize injekteringsbruk

Installation av fönsterbrädor. Stänk. avdamning

Installation av fönsterbrädor. Justering. Grout

Installation av fönsterbrädor. torkning

Installation av fönsterbrädor. avslutat arbete

Lyckad installation arbete!

Läs också artikeln om justering av PVC-fönster med sina händer.

PVC-fönster installationsteknik i enlighet med GOST

När du köper ett fönster, förväntar vi oss att det på rätt sätt kan fungera i många decennier. Detta är dock möjligt endast i fall när fönstret är korrekt inställd. Så gott som alla experter har sina egna tekniker och hemligheter, men det finns särskilda regler som fastställs - GOST och klipp. Att installationen av PVC-fönster GOST i stånd att tillhandahålla högsta kvalitet.

Installation av PVC-fönster GOST kommer att garantera sin långa och problemfri drift. Idag är alla typer med anknytning till detta område av arbete regleras av fyra huvud standarder:

 • GOST 30.674-99. Den innehåller allmän information om problemet och de grundläggande kraven för Windows. Om processen för installation i GOST knappast nämnas.
 • GOST R52749-2007. Denna standard accent på installation av fönster med en ångpermeabel, självexpanderande tätningslist.
 • GOST 30971-2012. Det här dokumentet innehåller mer detaljerad information om ärendet. Det är också möjligt att hitta de exakta kraven för storleken på fönstren, enhetsparametrar och injektering material, metoder för konstruktion och montering sådan information. Den beskriver också kraven på styrdokument, några garantier konstnären verk och de allmänna kraven för utförandet av arbetet. Denna standard introducerades i början av 2014 och ersatte den föråldrade GOST 30.971-2002 för installation av fönster.
 • SNIP 23-02-2003. Standarden fastställer parametrarna för värmeskydd av byggnader. Det räcker med att nämna att det kräver installation av en 3-rutan glas för de flesta av Ryssland och 5-kammare för Sibirien klimatzoner.

Standarderna tar hänsyn till klimatzonen, som kommer att installeras plastfönster

Alla normativa handlingar som anges ovan är giltiga, men det är inte bindande. Det enda undantaget var olika krav, ett eller annat sätt relaterade till säkerhet. Överensstämmelse med statliga normer bidrar till att uppnå högsta möjliga kvalitet på installationsfönstret.

Själv installation av plastfönster på GOST inte mycket olika i allmänhet från konventionell installationsfönstret PVC. De viktigaste skillnaderna ligger i nyanserna och efterlevnad av ett antal krav. plast installation fönsterteknik enligt följande:

Innan du börjar, bör du göra en serie mätningar. Dimensioner Box set följt sätt: fönsterbredd - bredden av fönsteröppningen, som subtraheras från dubbla bredden av monteringsspalten (som kommer att vara på båda sidor), höjd - på samma sätt. Enligt GOST minimibredd på detta gap är 2 cm, och beräkningarna används oftast indikator på 2,5-3 cm.

Vid installation av fönster och en fjärdedel bly mätningar från utsidan

Om vi ​​talar om att installera ett fönster i öppningen på utsidan av kvartalet, bör alla mätningar göras från utsidan. Bredd är avståndet mellan talen, ökade med ramstorleken av anläggningen för fjärdedel som är från 2,5 till 4 cm. Höjden definieras på liknande sätt.

Efter fönstren kommer att tillverkas och levereras till kunden, inte bara få arbeta. Det rekommenderas att förbereda rum i början: rensa utrymmet vid fönstret för enkel hantering, för att ta bort oönskade objekt och möbler, väggar och stänger de återstående posterna med folie eller en tjock trasa. Skärp från ramen demonteras, är hålrummet fyllt med ett värmeisolerande profil Podstavochny skum. Det senare rekommenderas att göra ännu en dag före installationen.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas bländaren - Det bör i förväg rengöras från smuts och damm. Om det finns märkbara oegentligheter, de i linje med spackel.

I GOST anges två grundläggande typer av apparatdosa. Produceras först i planet för monteringen - skruvarna är fasta direkt genom ramen. Det här alternativet används oftast, men kräver att båge dörrar och fönster med ramar har tagits bort i förväg. Fördelen med denna metod är enkel installation i dörröppningen.

Oftast används för fästskruvar

Den andra utföringsformen använder baserat på användning av armering, monterad i ramen under tillverkning. du kan montera hela strukturen. Tänk på att dess vikt är ganska stora, så att processen skulle kräva en viss ansträngning och kompetens.

Installation av plastfönster på GOST erbjuder en viktig punkt: ramen är monterad på den nakna tegel eller liknande underlag. Istället lägger små bitar av trä, impregnerade med lösningar. De kommer att bidra till inriktningen fönstret.

Efter att de sätter ramen eller individuellt, eller hela strukturen som helhet, beroende på den föredragna typen av fastsättning. För bättre stabilitet och tillförlitlighet i stödkonstruktionen är kvar sidan, och mellan fönstret och den övre väggen knock kilar för fixering. Efter det, i likhet med den ramen är monterad på sidorna. Genom styrning av processnivå, är ramen i linje, justeringen utföres transoms substrat.

Monteringsram enligt GOST kan vara genom förborrade fastsättning. Börja längst ner, så småningom komma över ovan. I den övre strukturen vidare kontrolleras för horizontality och dra åt alla skruvar och ankare.

Oftare än inte från utsidan av fönstret är en speciell spår i som är monterad dränering. Standarden anger att när du installerar det, se till att zapenit. Om du behöver skapa en mer robust konstruktion, är dränering vidare fast med skruvar.

Avvattning är monterad i ett spår från utsidan av

Vid slutet av behovet av att hålla en annan kontroll kontroll av hela strukturen: styrka, vertikal och horisontell. Efter detta kommer att höja fönstret. Monteringen sker i omvänd ordning: i färd med att återvända till sina platser stopp pennor och andra tillbehör.

Särskild uppmärksamhet på en fest som ges till att fylla luckorna. Detta görs nästan alltid montering skum baserad på polyuretan. Detta material testas under åren av arbete, men det har flera nackdelar. Först och främst är dess motståndskraft mot vittring och UV-strålning dålig. Det är därför GOST standarder föreskriver ge maximal isolering av alla skarvar på alla sidor - det kommer att undvika förstörelse av isolering, vilket kan leda till förlust av integritet, imma och kall penetration från gatan in i huset.

isoleringsförfarande är som följer: från insidan runt omkretsen av pastan vattentät tejp för PVC-fönster. Bandet bör också ha egenskapen av ånga motstånd. Längst ner på remsan är limmade folie, som senare kommer att vara under tröskelkortet. På liknande sätt testas och på den yttre sidan. Limremsan PSUL (ångtätt och vattenavvisande). Detta membranfilm kan passera ånga till utsidan.

Installation av fönster på GOST mandat tätskikt luckor

Båda nämnda materialet kännetecknas inte bara av det faktum att för att hitta dem på byggmarknaden kommer inte att vara svårt. De skiljer sig också i tillgänglighet, det vill säga kommer det slutgiltiga priset öka jobb i slutändan är inte så mycket, men kvaliteten är avsevärt. Också monteras så byggandet kommer att pågå under ett par år längre.

Att fylla gapet under montering av PVC-fönster GOST flera remsor är vikta, och den inre ytan väts. Sminka med hjälp av en pistol. Som fyllmedel som används skum, avsedd för användning året runt. Enligt Standard, och kan använda konventionella skum, men endast vid en temperatur upp till 30 grader Celsius. Med tanke på förhållandena i de flesta regioner, som isolering söm i Ryssland är det inte mycket tillämpligt.

Vid det sista steget i arbetet att installera tröskeln. Denna process anses vara ganska enkelt - behöver bara justera storleken på fönsterbrädan och trimma redo om det behövs till den ideala kom under ramen. GOST 30971, tillåten tröskel mottagande väggen för ett avstånd av 5 till 10 cm. För att förläna nivå pinnar används, varefter hålet under brädan är förseglad med skum eller lösning. Experter rekommenderar installationen att lutningen på 1-2 grader vid sidan av rummet.

När du installerar tröskeln måste korrekt justera dess storlek

Används för att dekorera fönsterbrädan paneler tillverkade av plast, som med hjälp av klämmor som är monterade på den initiala profilen. Hölje, som sätts runt hörnet, fast med skruvar, och toppen är täckt med en dekorativ film. Kommer bara att sätta på gavlar och täta fogarna med tätningsmedel.

Många byggföretag tolka GOST standarder och klipp både vill och kan helt enkelt ignorera dem, men vad som är förenat med felaktig installation, är det inte nödvändigt att tala igen. Avsluta här är två: eller att noga övervaka installationen och omedelbart märker ett brott, eller installera Windows på ett privat hem.

I mitt hus var ett exempel på en misslyckad installation av plastfönster. Jag var tvungen att ge upp detta arbete och bjuda in konstnärer från företaget "Okoshkino" som lätt kan klarat min beställning.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 6 = 2