Installation av tak Armstrong

Former och installation av undertak Armstrong

Armstrong tak används för slutbehandling av taken i försäljningslokaler och kontorsutrymmen. Han ser bra ut, installeras snabbt och är billig. Låt oss betrakta i detalj installation av Armstrong tak.

Armstrong upphängningssystem

Undertak möjliggör dolda tekniska system. Alla systemkomponenter är tillverkade av lättmetallegeringar (huvudsakligen aluminium), så att belastningen på överlappningen är minimal.

Upphängningsramen består av flera typer av profiler:

 • Bärare. Längden på 3,6 meter, typ T15 och T24 (bestämmer bredden av profilen).
 • Cross. Längd 0,6 och 1,2 m, typer T15 och T24.
 • Hörn trim profil 19/24.

Hon avslutar - detta kakel. De kan vara av två storlekar: 595 x 595 mm och 1190 Double × 595 mm. Det andra alternativet är mindre populär på grund av den rektangulära formen.

Som fästen för att upprätthålla profiler i en hängande tillstånd med hjälp av speciell fjäderbelastad nål, med vilken du kan ändra höjden av ramen installationen. Justering av längden på ekrarna kan justera taket i horisontalplanet.

Eker är en med dubbla element, som består av tre delar:

 1. nål med ett öga vid den ena änden;
 2. nål med en krok vid änden;
 3. våren typ "butterfly".

Det första elementet är fäst i taket med ankare. Den andra profilen är sliten. Spring kan justera höjden på ramens installationen.

Tak under varumärket "Armstrong", är uppdelade i flera klasser:

1
 • Billiga nätet. Mineralovoloknistye plattor, som har dålig kvalitet, men priset på den lägsta. Har låg vattenmotstånd, så använd dem i rum med risk för läckande tak eller fuktig är omöjligt. Denna klass kan hänföras modell "Baikal" plattor "Oasis", "Tatra".

 • "Prima" -serien. Tak denna klass skiljer förbättrade tekniska egenskaper: ökad fuktbeständighet, mekanisk styrka, hållbarhet, tjockleken av plattorna till 15 mm. Sex typer av ytor med olika färger och lättnad. Tio års garanti från tillverkaren.

 • Akustiktak. Paneltjocklek upp till 22 mm - är inte bara ett utmärkt skydd mot buller intrång, men också robust konstruktion för exploatering.
 • Design. Som kännetecknas av en ovanlig vy, textur, material.

  Design tak Armstrong

  I de flesta fall innebar installation företag som säljer selen och denna tjänst ingår redan i högkostnadsskyddet. Men ibland måste du göra installationen på egen hand eller styra arbetet med installatörer.

  Installation Armstrong rekommenderas inte i områden med luftfuktighet över 70%.

  Definiera en standardinstallation punkt. För att göra detta, mäta varje hörn av rummet och välj lägsta höjd. Detta steg är önskvärt att göra efter att golvet utjämning.

  Mäta från den lägsta vinkel ner storleken av väggen, vilket kommer att motsvara avståndet från basen till taket hängande struktur. Minimum förskjuten från basen -. 15 cm Om taket för att vara dold kommunikation, är denna storlek beaktas från den nedre kanten av kommunikation (t ex från ventilationskanalen).

  Markera de återstående tre hörn av rummet på samma nivå med den första. Detta görs med användning av en laser eller vattennivån.

  För att göra en rak linje på uppmärkning, använda en färg sladd (shnurootboynoe enhet). Detta är en speciell tråd med färg, som sträckte sig längs en linje mellan två punkter och är böjd så att den otpruzhinila och rakt satt sin prägel på väggen.

  Nu måste du bestämma platsen för monterings suspensioner och profiler.

  1. Bestäm mitten av rummet. För att göra detta, dra en diagonal linje. Skärningspunkten är i mitten av rummet.
  2. Tvärs över rummet sätta en linje genom datacentret.
  3. Efter varje 120 cm från centrum till olika sidor sätta linjen på vilken monterats styrprofiler.
  4. Längs linjerna var 120 cm satte punkt denna plats hängare installation. Under inledningen av mätningen görs en central punkt.

  Främst monterade trim profil.

  Profil appliceras på väggen i ett brett hylla. Fixering sker genom förborrade skruvarna som fäster i väggen genom de förinstallerade plast ankare.

  Märkena på taket borrade hål för ankare och galgar är knutna till dem (ekrar). För att förenkla installation, alla hakarna vid slutet av ekrarna rotera i samma riktning.

  Nu är du redo att montera ramen kan vara. På rälsen finns färdiga hål genom vilka ingrepp kroken. Kantprofiler staplade på väggprofiler.

  För enkelhetens skull, är det rekommenderat att installera tre eller fyra styrelement, som är installerade mellan tvärbalken. Fastsättning av två typer av profiler sker med en låsande förening, som avsiktligt.

  Avståndet mellan tvär - 60 cm.

  lampor installationsplatsen förhöjer installation av ytterligare suspension och kors.

  Taket är klar ramstruktur, som är i form av ribbmaskstorlek 60 x 60 cm plattor Armstrong -. Ganska lätt smutsad material, så det är bäst att arbeta med handskar.

  Infoga kakel i cellen diagonala kanten upp, expandera i horisontalplanet och lägre vid installationsplatsen. Notera slump av mönstret med andra element.

  Om det behövs, är kakel skära med en kniv.

  Undertak Armstrong är mycket enkel och tankeväckande för snabb installation. Detta gör det möjligt att på kort tid att trimma taket i stort område, oavsett kvaliteten på basen. Rekommenderat lämna några extra plattor för att ersätta fallet kan de vara dold inne i strukturen.

  Instruktioner för installation av undertak rack av aluminiumprofiler med sina egna händer. Olika typer av undertak, en fotoinstallation i köket och i badrummet.

  Steg för steg instruktioner för att installera en overhead Grilyato System: ramenheten, om och installation av ett gitter av fixturer.

  Instruktioner för att installera ett upphängt tak kassett. Tips för att välja. Bilder tak från olika tillverkare: Albes, Caveen, Cesal, himmel.

  Installation av undertak Armstrong med sina egna händer: enkel, tillgänglig, vackert

  Trots sin enkelhet, koncis, och oförmåga att skapa några original, extravagant design med massor av element, är undertak Armstrong stor efterfrågan bland konsumenterna. Och oavsett hur paradoxalt det än kan låta, just på grund av dessa sina svagheter. Med en enkel anordning och möjligheten att ta bort varje platta separat, reparation reduceras till utbyte av endast de skadade panelerna, snarare än att demontera hela strukturen, vilket är fallet vid reparation av andra typer av undertak, och det gick inte obemärkt av kunderna. Koncisa och stringens tillåter Armstrong tak smälter in harmoniskt med någon inredning, från myndigheter till de mest sofistikerade faciliteter. Dessutom är de i en prisklass som är tillgänglig för människor även med mycket lite ekonomiska resurser.

  Mer information om Armstrong tak ↑

  För att vara ärlig, för att nämna att det är omöjligt att skapa en originell design i de första orden vi kraftigt överdrivna. I själva verket, Armstrong tak finns i olika färger och struktur av de mest skiftande: från enkla matt till spegeln. Därför att skapa en unik design inte ett så stort problem. Speciellt att Armstrong takplattor är helt oberoende av varandra. När som helst kan bytas ut mot en ny panel eller en annan färg, för ytterligare luftventiler eller armaturer, helt förändrat utseendet på taket.

  Exempel tak Armstrong

  Armstrong tak är extremt lätt, men trots detta, håller de inte bara sin egen vikt, utan också vikten av den inbäddade utrustningen. Förresten, gör det möjligt att boende på olika underceiling rymd-kommunikation, som i byggfasen och därefter den unika designen och möjligheten att ta bort plattorna.

  Det unika med enheten är att använda en särskild anknytning, som används endast i de typer av tak. Den består av två nålar med en fjädermekanism, genom vilken du kan justera höjden på takytan platsen.

  Vad är upphängd på st? Detta är den enklaste systemprofiler och remmar som bildar ett cellulärt system med dimensionerna 600x600 mm mesh. Pappskivor är införda direkt in i cellen och ligga på profilkanten.

  Tips: För att därefter drabbas av ett sökfält, lämplig konsistens och färg kan du omedelbart sätta kakel i flera lager. I behov av ersättning kommer att vara tillräckligt för att ta bort botten, och dess plats omedelbart kommer att ta nästa.

  Naturligtvis finns det i dessa tak och brist. Tillverkad av mineralfiberpaneler är mycket känsliga för fukt, så i händelse av ett genombrott av vatten eller värmerör i underceiling utrymme oundvikligen nödvändigt att ändra alla vätta beläggning.

  Beräkning av undertaket Armstrong ↑

  Beräkning av undertaket Armstrong av något slag sker i tre systemen skiljer sig profilerna. Överväg en av dessa:

  1. Längdstöd 600 mm, beräknas enligt följande: - 800 mm på varje kvadratmeter av taket.
  2. Guides 1200 mm - 1600 mm per kvadratmeter.
  3. Längden hos styrningarna 3700 mm - 800 mm per kvadratmeter.
  4. Area - 500 mm per kvadratmeter yta.
  5. Suspension 0,6 bitar per kvadratmeter.

  I princip är det möjligt speciellt inte gräva i dessa beräkningar, eftersom alla butiker som är specialiserade på att sälja tak Armstrong, utrustade med särskilda dataprogram, som gör det möjligt konsulter snabbt och korrekt beräkna den optimala mängden material som krävs. Men om du vill utföra alla steg på egen hand, de förhållanden som presenterats ovan är de mest lönsamma i ekonomiska termer.

  Viktigt: Om ett stort område av utrymme (mer än 200 kvadratmeter), är det bättre att skaffa profiler med viss marginal. Förutsäga dess värde är svårt, men i detta fall är det bättre att lita på dessa yrkesgrupper.

  Installation av undertak Armstrong utförs i flera steg. Innan du sätter igång, är det bäst att installera alla verktyg (om någon är planerade), eftersom även om du kan göra det då, men ändå typ av arbete kommer att medföra vissa olägenheter.

  Tips: Installationen är bättre att börja från mitten av rummet till plattan var lika klippt från båda sidor.

  Först måste vi bestämma den lägsta punkten i taket i rummet. Stämplat i alla inre och yttre hörnen på de rums märken på väggar, som ligger på lika avstånd ovanför golvet. mäter nu avståndet från dessa streck till tak och bestämma minst. Markera punkter på hörnfäst kommer att vara, börjar just från denna punkt.

  Viktigt: lagerbocken är fäst vid väggen på ett avstånd av inte mindre än 150 mm från den lägsta punkten av taket, eller på sådan att efter läggning av panelerna erhållna ytan med åtminstone en liten marginal täckte alla belagda kommunikation, samt höjden av de lampor och ventilationsgaller.

  Första märket avslöja att mäta ut korrekt avstånd från den lägsta punkten i taket. Nästa med hjälp av en laser, projicera den på resten av väggen. Alla datapunkter kombineras i en rad.

  Nu finner vi i mitten av taket. Det är nödvändigt att placeringen av panelerna i slutet av arbetet var symmetrisk. För att göra detta, håll diagonalen. Skärningspunkten är den erforderliga centrum. Genom den, parallellt med väggarna, rita två linjer, som skall utgöra den centrala styr.

  Det återstår att markera platser av fästelement hängare platser. Den första punkten som vi har funnit - detta är vår mitten av ytan. Nu därifrån, på ett avstånd av 900 mm parallellt med den centrala styrlinjer, noterar vi de återstående punkterna.

  Fästa i taket för ankar eller förankra huvudinriktningen av suspensioner, som kan detektera närvaron av fliken. För fixering bärskenorna är det nödvändigt att montera stången hängare med kroken. För detta ändamål är alla skenor utrustad med speciella hål. Sinsemellan de två stängerna är förbundna med en fjäder fjäril.

  Tips: galgar ska installeras på ett avstånd av minst 900 mm från varandra och 600 mm från väggen.

  Hörnprofil fäst till de utsedda linjerna via pluggar, så att den bildar en "hylla", på vilken är "staplade" återstående lamellerna.

  Montering av lagerskenor 3700 mm

  Bärskenorna har en T-form. Deras ändar har speciella platser för att fästa dem i korta avsnitt. Sådana skenor är typiskt installerade parallellt eller ett par väggar, på ett avstånd av 1200 mm från varandra. I vissa fall kan längden av remsorna inte är tillräckligt, men de är lätt, och samtidigt mycket säker, hålls samman av speciella lås.

  Dessa skenor inställda på ett avstånd av 600 mm från varandra och väggarna, vinkelräta mot de bärprofiler. Reiki för undertak Armstrong är utrustade med speciella lås som gör enkel och snabb installation på egen hand.

  De minsta kuggskenor installeras vinkelrätt mot 1200 mm, så att varje sida av cellen blir lika med 600 mm.

  Detta steg är inte extremt svårt. Det enda jag vill betona - är behovet av att arbeta med handskar som mineralfibrer, som är gjorda av panelen, kan orsaka svår irritation. Om de tillämpas på plattorna ett mönster, sedan lägga dem värda mycket noga, att välja riktning bilden korrekt.

  Armstrong tak anses vara den enklaste på marknaden idag. Samla ett tak i ett litet rum kan vara bara några timmar, och för befintliga företag som har alla nödvändiga verktyg och erfarenhet, och ännu mindre.

  Installation av undertak Armstrong med sina egna händer

  Armstrong tak (Armstrong) är en klass av undertak, som har blivit mycket populära. Oftast finns i en mängd olika kontorsmiljöer. Installera tak av denna typ i utsmyckningen av lägenheterna är inte att rekommendera, eftersom plattorna innehöll asbest.

  I denna artikel kommer vi att berätta om installation av ett undertak Armstrong med sina egna händer, kommer att ge steg för steg instruktioner, samt bildmaterial.

  Armatur för tak Armstrong

  • Installera styrelserna ska vara i slutet av installationen och byggnadsarbeten i lokalerna, bland annat "våta" slutarbetet, golvläggning, installation av fönster och dörrar.
  • Arbete på taket fäste rekommenderas vid en temperatur av från 15 till 30 ° C.
  • Den rekommenderade luftfuktigheten i rummet - inte mer än 70%.

  stärka suspensioner

  Fäst massiva lampor och luftkonditioneringsapparater behöver bara fristående bärande konstruktioner.

  • Om så erfordras plattorna som lägger över det ytterligare skiktet av isolerande material eller installera inbäddade armaturer, är det nödvändigt att öka antalet hängare som används.
  • För att undvika extrem överväxel profil hängare måste placeras på ett avstånd från väggen inte mer än 0,60 m (för viktskivor ≤ 4 kg / m) och 0,45 m (för viktskivor ≥ 4 kg / m).
  • Mellan ramen och basen är nödvändigt att upprätthålla ett avstånd på minst 120 mm. Detta bidrar till att främja möjligheten att avveckla plattorna under drift av taket Armstrong.
  • monteringssteg bör inte vara mer än 1200 mm.

  Förbered ledningarna

  Installationen bör starta efter placeringen av kommunikationer för undertaket, eftersom de kommer att vara mycket besvärligt pad i slutet av installationen.

  Att välja en upphängd bärverk, uppmärksamma vikten av utrustningen och kommunikation planeras för placering i undertaket. Armstrong tak är avsedd för en belastning av ca 6,5 ​​kg / m.

  monteringsschema

  Vi fortsätter att betrakta de olika stadierna i arbetet med installationen.

  • Först följer horisontell layout yta av taket för framtiden: sätta det första märket på någon av väggarna i rummet på ett avstånd från golvet eller taket tillgängliga så att du monterat systemet misslyckats med att stänga en vadderad topp eller kommunikationer tillgängliga flikar. Layouten bör utföras med hänsyn tagen till höjden på de inbäddade tillbehör.
  • Efter applicering din första märket, projekt på samma sätt resten av de nödvändiga märken på alla väggar i rummet så att du enkelt kan ansluta sina jämn rak linje. Projektions märken bör utföras med hjälp av en speciell vattennivå. Du kan också använda en modern laser.
  • Efter dragning på väggarna i en rak rak linje, sätta nivån för den framtida yta av taket, kan du börja montera taksystem.
  • För väggarna, i linje som dras av, säkra L-formad profil, som i allmänhet ingår i satsen. Dela profil erforderliga dimensioner kan bågfil. Snickeri geringslåda eller använda en gradskiva för att skära hörnfogar. Stärka profil som du vill ner den målade sidan så att den bildar en hylla.

  Montering takkonstruktionen

  • Detta följs av monteringsskenorna köra profiler som är liknande utseendemässigt till bokstaven T, endast inverterad. Längd på dem annorlunda. Vid de två ändarna av en kort profil är små utsprång, och har en lång slits i vilken är införd en kort profil under installation. Som ett resultat, bör du få en rad profiler, som består av celler med en storlek på 600x600 mm.
  • Den resulterande gallret fylla kassetter Armstrong, och tillsammans med de tillbehör som du har beslutat att dekorera nya taket. Starta om bäst med mitten av rummet. Så småningom konsolidera de återstående plattorna i riktning mot centrum, kan du utföra en enhetlig ytterpaneler och därmed se till att taket är att se bra ut.

  Stapel kassetter Armstrong

  • Styrprofiler är monterade på en konventionell tråd med en diameter på ≤ 2 mm eller via upphängningselement (2 tunn metallstång, är gängad genom hålen i den krökta plattan, den så kallade "kronblad"). Om du väljer att använda en tråd, måste du pre-räta ut det med hjälp av någon assisterande maskinverktyg, och sedan skapa minst tre slingor på fastställande att ett profilsystem och takmontering.
  • Wall pluggar för skruvarna väljs baserat på kvaliteten av taket material.
  • Som fästelementen används med skruvar krok eller ring.
  • Med hjälp av nivå följer den horisontella inriktningen av gallret. Upprepa justeringen av taket Armstrong ett par dagar - den här gången din nya taket är redan dags att få en full belastning.

  Korrekt gjort installera ett undertak kommer att bidra till att dekorera någon kontorsutrymme.

  Montering speglade tak typ Armstrong. Tonvikten ligger på taket layout, utjämning och konstruktion av skärande SLR band:

  Genomförande av monterings konstruktioner av undertak Armstrong:

  Jag gjorde detta i hallen taket. Inte att säga att det är lätt. Med skelett mixtra vecka, trots att korridoren är inte så stor.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  6 + 3 =