Installation video av värme

Installation av värmebatterier och radiatorer

Moderna radiatorer är framställda av olika material, olika design, värmeöverföringsparametrar. På uppvärmningseffektiviteten redovisas inte bara batteriegenskaperna, utan även en optimal förbindelse med sina pipor. En viktig roll spelas av den typ av värmesystem, de tekniska funktionerna i radiatorer och deras antal sektioner. kylmedelskretsloppet accelereras av installationen av vattenpumpen, genom vilket är möjligt att genomföra alla av den befintliga anslutningsschema. Dessutom måste batteriet vara rätt placerad i förhållande till fönster, golv och väggar - med minskad värmeförlust.

Typer av värmare, deras anslutningsmöjligheter

Scheme installation av radiatorer väljs enligt hur det kommer att vara effektiva. Det finns tre huvudsakliga sätt att installera batterierna.

1. Diagonal - inlopp beläget vid toppen med en hand, och utsignalen - vid botten, på den motsatta sidan. Denna metod är idealisk vid anslutning fler batteri för autonom uppvärmning: garanterad vatten cirkulerar genom alla sektionerna, utan att förlora värme. Emellertid ett enda rör som används i flerbostadshus, är inte ett alternativ: vatten vid en temperaturparameter diagonal förbindning reduceras kraftigt.

2. Sido - matningsröret är fäst vid det övre röret och gängning - till botten. Utsedda radiatorröranslutningar är anordnade på ena sidan. Om radiatorenheten sker i lägenheten och antalet sektioner är liten, är denna metod effektiv upp till 100%. Option är den mest enkla, inte kräver stora mängder material.

3. Nedre - två munstycke anordnat under och riktad vertikalt mot golvet. Backbone pipe lätt gömd bakom golvlisten eller golv utan att störa inredningen. Nackdelen är den största värmeförlusten i förhållande till andra kretsar (även om långa radiatorer metod effektivt nedre sida). En annan nackdel: rören har en explosion golv till assort.

För varje typ av radiatorer, finns det föredragna utföringsformer av monteringen.

 • Gjutjärn. De kännetecknas av tillräckligt hög grad av värmeåtervinning, korrosionsbeständighet. Nackdel: de ser en liten möta moderna designlinjer. Det finns olika typer av integration av dessa batterier i systemet.
 • Aluminium. De avger värme bättre än gjutjärn eller stål batteri. Rekommenderas för små hem värmesystem med reglerad sammansättning av vatten och konstant tryck. Helst diagonal anslutning: det garanterar högsta produktivitet batterier. Även om kommersiellt tillgängliga aluminium-modellen, optimerad för lägre anslutningstyp.
 • Bimetall. Kombinera de termiska effektivitetsaluminiumpaneler och styrka gjutjärn. De är korrosionsbeständiga, tål tryckskillnader. De flesta av bimetalliska produkter standardiserat för alla typer av anslutningar: de har två övre och två nedre poäng för fixturen.

1

Själv radiator installation på stegen

Vid planering av arbetet, bör du välja kylaren montering system för att få teoretiska kunskaper, titta på en video tutorial för att förbereda verktyg:

 • tång;
 • slagborr eller roterande hammare;
 • nivå;
 • borra pobeditovye lödning;
 • måttband, en penna;
 • momentnyckel för hylsor.

Det är önskvärt att ha när man köper klubbar har kopplats: för sin montering kräver en specialnyckel.

Connection är bara möjligt med en radiatorventil. Ibland kan en del av förbindelseelementet är ansluten till enheten, allt annat blir själv. Vanligtvis, för radiatorer varje varumärke är monteringssats mångsidig och lämpar sig för alla typer. monteringssats innehåller:

 • kranarna och blöder skruv (ventil för lufturladdning);
 • plug och adapter kuddar under dem;
 • fästen med dymlingar;
 • Anordning för temperaturreglering: termostater Thermovent termostat.

Installerar batterisidan kan utföra i en viss ordning.

1. Layout. upprätthålls följande parametrar för maximal värmeöverföring:

 • Höjd över golvet - minst 10 cm;
 • avståndet från tröskeln - 10-12 cm;
 • gapet mellan väggen och radiatorn - 2-5 cm.

2. Fastsättning fästena på väggen. För ett litet antal sektioner (8) kräver tre punkter, i andra fall antalet poler ökar.

3. Installationssatsen montering, anslutning och knacka ventil för ett termohuvud, en ventil Majewski.

4. montering av radiatorn - av sitt läge i ett horisontalplan kontrolleras genom nivån.

5. Anslutning till fram- och returledningar.

Nedre kylaranslutning (till exempel, aluminium) så enkel och sker i samma sekvens. Det tar bara att ta reda på när man köper, vad är det valda värmeelementet: det höger- eller vänsterhänta (från denna installation beror).

Innan du ansluter till munstyckena ska lindas runt tråddrag behandlas med ett tätningsmedel för att förhindra läckage. När den nedre förbindelsekretsen också är monterad termostat tap: den har en sidoingång av kylmedel mellan kylaren och röret.

Hur mycket är installationen av en radiator

Om ut för att fastställa en diagonal ordning, är det bättre att använda sig av specialister. Denna metod kräver teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter för att uppnå en jämn fördelning av kylmediet. Priset på installation av radiatorer i en lägenhet avgörs av deras antal: installationsenheten i det genomsnittliga priset upp till 5000, och ytterligare två - cirka 4000 rubel. Om radiatorn sätts på färdig liner kostar proceduren till kunden i 2500.

Detta behov att känna alla, för att spara!

Driften av konventionella uppvärmningsenheterna (radiatorer) är fenomenet med konvektion.

Varje system måste hanteras. Komplexet av bostadshus uppvärmning.

På vintern väcker kraftigt frågan om komfort för människor rumstemperatur.

Montering av värmesystem i privata hus med sina egna händer: systemet

Värma ditt hem är inte så svårt. Det är vad som krävs för att bygga ett privat hem värmesystem med sina egna händer: installation av utrustning och kommunikation system, erforderlig mängd material, kunskap och tips nedan.

Pannrum i ett privat hus

Hur man ordnar en värme privat hus med sina egna händer: diagram av olika utföranden

Redan i konstruktionsfasen, framtida ägare måste välja den typ av uppvärmningssystem för ett hus på landet, utformad för att värma en varm hushåll i många år. Det beror på många viktiga omständigheter. Främst bland dem är: tillgången på verktyg, levereras till byggplatsen, kostnaden för en resurs i en viss ort. Beroende på typ av värmekälla plats i rummet, kan alla alternativ delas in i:

 • punkt: ugnar, värmare, gas- och elektriska bastuaggregat;
 • Distribueras: flytande radiatorer anslutna rör.

EXEMPEL värmesystem i en två

Om du har vissa kunskaper och färdigheter kan du skapa någon av följande värme privata hus med sina egna händer. Scheme beskrivning kan lätt hittas på nätet, och med grundinstallationen bör känna stunder i förväg.

Fasta bränslevärmekällor

Energiförsörjning alla värmarna kan delas in i: fast, flytande bränsle, gas och elektrisk. Genom fast-trä ugnar inkluderar klassiska tegel eller metall. På många platser de fortfarande fungerar. Idag är det fortfarande ett stort antal orter har ingen gas, så att folk måste göra ett val mellan en konventionell ugn och elpanna. Men trä är billigare i termer av el per kvadratmeter uppvärmd volym. Nackdelarna med detta alternativ är förekomsten av skräp i huset av trä, och behovet av att två gånger om dagen för att värma ugnen på vintern.

Anslutning av enkel- och två-pipe värmesystem

Tips! Om det är omöjligt att arrangera huset modernare värmesystem, kan du optimera användningen och ugnar. Det rekommenderas att förvärva lång brinnande ugnen och använda det som ett kraftcentrum för kylarvätska värmeeffekt.

Värme i huset med hjälp av varma golv

Spot gas- och elektriska apparater

Bland annat är det möjligt att arrangera en privat hus med sina egna händer värmesystemet, det system som ger endast för installation av flera värmeelement i olika rum. Det finns olika på grund av elektriska eller gasvärmare. De kan vara konvektion eller infraröd typ. Den första innefattar direkt spridning värme från uppvärmda delar av anordningar genom konvektion, och den senare avger infraröd, osynliga för det mänskliga ögat elektromagnetiska vågor som kan orsaka accelererad rörelse av molekylerna i de omgivande föremål, vilket bidrar till värmealstring av dem. Dessa anordningar förbrukar 30% mindre effekt.

Varmvatten och uppvärmning av privatbostäder

Det enklaste sättet att skapa denna typ av uppvärmning privata hus med sina egna händer. Krets video och instruktioner för värmeapparater kommer att kunna förstå varandra. Installation av denna typ av utrustning är inte komplicerat. Enheten sätts på rätt plats och inkludera nätverket. Komplexitet kan endast ske med anslutningen av gas värmeelement. Detta är dock enheten inte mycket populär, eftersom de inte har tillräcklig rörlighet och står endast vid den punkt där rörledningen utgång. Dessutom har den en öppen eld, vilket inte är säkert för användning i bostäder.

uppvärmningsschema som använder en gaspanna

Tips! Värmare, till skillnad från de konventionella elektriska värmare, är varm luft matas från värmeelementen genom en fläkt, så att rummet uppvärms mycket snabbare. Alltså de tyvärr använder stora mängder el. Sådana enheter rekommenderas för användning i stugor för snabb uppvärmning på vintern med sällan besök.

Uppvärmning av bostäder med fast bränsle

Punktkällor för värme tas inte att använda som primär uppvärmning av ett privat hus. Hans händer är inte svårt att upprepa systemet av denna design, men det inte uppfyller alla krav för hemma värmebehov mitten breddgrader.

Kompletta vätskesystem

Det är det mest populära sättet att ge värme till olika lokaler, bland annat bostadshus. Om i städerna lägenheter värmeöverföringsfluidet värms i en central panna och pump pumpas i samtliga lägenheter i ett privat hus är det nödvändigt att värma sig. Detta kan göras genom någon energi: elektrisk, eller genereras genom förbränning av något bränsle. Ofta spelar det ingen roll hur bränslet brinner. Detta kan klyvas, torra briketter, gas eller eldningsolja. För var och en av dem har sina egna ugnar och pannor, varav fungerar normalt på olika bränslen.

Två rör krets med forcerad cirkulation och varma golv

Naturligtvis kan du bygga ett system för att värma småhus med sina egna händer. Att köra installationen är alltid ungefär densamma:

 • ugn eller panna installerad i ett särskilt rum eller i badrummet. Pannor kan vara elektrisk eller gas. Vissa avancerade modeller har två kretsar och reglersystemet. Gasrör försedd med alternativ för att avsluta sina förbränningsprodukter. De finns i självdrag eller tvångs avgaser. Alla pannor varierar i kraft, som bestämmer kapaciteten av uppvärmningen av ett visst område. Inuti, alla pannor är de så kallade roststavar eller konturer av de tunna rör i vilka cirkulerar värmeöverföringsvätskan. De kan vara vatten, frostskyddsmedel eller teknisk olja. Varje krets har en ingång och en utgång;

Elementen och komponenterna hos värmesystemet i ett privat hus

 • radiatorsystem, som har anslutningar till varandra via rören i serie eller parallellt. Den är ansluten till pannan kretsen. Eftersom vätskan är föremål för termisk expansion i stor utsträckning i expansionstanken är alltid närvarande system, som kan vara ett separat element eller utgör en del av pannan;

Kretsarrangemanget i värme med användning av en elektrisk panna

 • för uppvärmning av stora områden eller byggnader med två eller flera våningar i monterat centrifugalpump som orsakar vätska att snabbt cirkulera genom rören och radiatorer, mer effektivt att växla värme med den omgivande luften.

Genom att känna till grundläggande principer, kan du skapa värmesystem i ett privat hus med sina egna händer. Schema den beskrevs ovan, men med installationsproceduren kan hittas nedan.

Ordningen i kombination värmesystem

Instruktioner om organisationen av ett privat hem värmesystem med sina egna händer: schema för anordningen

Innan du börjar installationen, måste du räkna ut materialkraven. Du kan göra detta endast om du vet önskad panneffekt och normer för distribution av kalorier från radiatorer. För att beräkna antalet sektioner i kylaren i ett privat hus, måste du veta att en m² kräver 150 watt. Att veta att den genomsnittliga effekten av standarden batterisektionen är 15 W, är det möjligt att räkna antalet sektioner för varje rum. Power of pannan bör inte överstiga 10% som krävs för att värma upp hela huset. Till exempel, för normal drift av pannan för uppvärmning av bostäder, 100 m ^, är det nödvändigt att ha en effekt högre än 15 kW.

Exempel på uppvärmningssystem en-rörs med den övre ledningsdragningen och den naturliga cirkulationen av kylmedel

Vi fortsätter att instruktionerna för att bygga värma småhus med sina egna händer. Krets video och nyanserna i olika varianter av denna process kan läsas här. I allmänna termer kan du även följa följande algoritm:

 1. Platsen för installation av pannan måste vara ett separat rum, speciellt om det är en gas.
 2. De desi installera batterier med det nödvändiga antalet sektioner.
 3. Att sätta ihop dem en eller två rör, beroende på vilket alternativ som väljs ledningar. Samtidigt övervakar vi nivån i förhållande till horisonten.
 4. Returröret uppsättning expansionstank, en centrifugalpump i flödet när de inte är i själva strukturen hos pannan.
 5. Inkommande och utgående rör skruvade till respektive grenrör av pannan.
 6. Fyll vattensystemet genom expandern, eller direkt från elnätet, om det är tillgängligt i utformningen och köra pannan.

Ansluta radiatorer genom grenrör

Tips! På toppen av batterierna måste vara närvarande avlopp för luftnings. Annars inte kunna helt fylla systemet.

Det finns många typer av värme organisationer i privata hus och vägar dess installation. Hur man väljer, avgör alla för sig befälhavaren i enlighet med de önskemål och ekonomiska överväganden.

privat hus med sina egna händer värmesystem (video)

Ventilation i ramen hus med sina egna händer. Scheme, beräkning och installation av ventilationssystem

Varmvatten privata hus med sina egna händer, kretsdesign

värmekrets 2 våningar privat hus: typer av routing beräkning och utrustning

Septisk tank med händerna för en villa: installation och drift av

Avloppsvatten i ett privat hus med sina egna händer: dränering schema systemet

Elpanna för uppvärmning privata hus, priser och typer

Värme privata hem. Olika system. Scheme. Video. Installation av händerna.

Kvalitet och lönsamhet för autonom uppvärmning är möjligt i landet hus av alla typer och olika storlekar. Varje ägare av ett privat hus måste titta in i ett antal viktiga frågor och fatta viktiga beslut för att ge värme och komfort i ditt hem i många år framöver.

Värmesystem - arter

Värmesystem finns med naturliga cirkulation (gravitation utan pump) eller pump (Forcerad) cirkulation, och de utförs på den dubbla rör, ett rör och kollektorn (strålning) mönster.

vatten värmesystem klassificeras också (oavsett metod kylmedelskretsloppet den) genom parametrar:

 1. System med övre bottenanslutning.
 2. Två-rör och enrörssystem.
 3. System med vertikala och horisontella strävor.
 4. Värmesystem med samtidig rörelse hos vattnet i rörsystemet och kretsschema stall.

Rekommenderas för visning underbar video berättar nyanserna att använda en eller annan av värmesystemet.

Systemet använder varmvattenvärme rör av olika material - metall, galvaniserat, rostfritt stål, koppar, polymera (metall och plast, polyeten, polypropen förstärkt med aluminium).

 1. metallrör inte utan betydande nackdelar - det är en dålig motståndskraft mot korrosion. Rostfritt stål och galvaniserade rör, däremot mycket väl motstå korrosion, och de är monterade på gängade skarvar.

Varmvattenberedning i ett privat hus

I ett privat hus installation av varmvatten organisera lättare än i lägenheten, eftersom det är möjligt att placera radiatorer, rör, klipp, inte där det är möjligt, och beräknas i designområdet.

Air uppvärmning privata hus

 • Den höga uppvärmningshastighet.
 • 80-95% effektivitet. Luften uppvärms genom ingen mellanliggande värmemediet (vatten), utan direkt. Betydande besparingar i driften av värmesystemet.
 • Eventuellt genomförande av systemkanalen conditioning. För detta ändamål, är monterad en kanal evaporativ luftkonditioneringsenhet, som arbetar på fjärrkontrollen reglerar övergången från uppvärmningsläget i luftkonditioneringsläget.
 • Kan installeras luftfuktare.
 • Det är möjligt att realisera en forcerad - ventilation. Luftväxling utförs för varje enskilt rum.
 • Undantag dropp system och fryskretsen (inte rädd extern negativ temperatur).
 • Avsevärda dimensioner av värmegeneratorn.
 • Den låga värmeöverföringen.
 • Hög genomförandet av budgeten.

Värmemediet - luft, som värms upp av värmepannan. Huvudelementen teplogeneratora- värmeväxlare och en gasbrännare (eller en värmare).

Gas uppvärmning. Värme gaspanna i ett privat hus.

Det största problemet med installationen av gas värme i ett privat hem - det är vad gas används ballongen eller stammen. Om huset inte är ansluten till gasledningen, anslutningen och utläggning av rörledningen kommer att ta tid, så utbudet av gasflaskor är inte heller skadad.

 1. Hög verkningsgrad och konvertering av el för att värma den raka vägen.
 2. Snabb uppvärmning av luften.
 3. Fullt justerbar värmetillförseln till varje rum genom en termostat.
 4. Tyst drift, hög hygien och miljöskydd.
 5. Liten storlek elektriska värmare, vilket sparar värdefull golvyta.
 6. Estetiskt utseende värmare.
 7. Enkel installation av utrustning, användarvänlighet.
 8. Möjligheten att snabbt om- och enkelt byte av kraftsystemet.

 1. konvektor anordningar.
 2. Värmestrålare.
 3. Konvektiv-strålning och kombinerade apparater.
 4. Electric indirekt uppvärmning.

hälso råd

Cement slurry kan vara mer djärva, är att mer smidig och lätt att använda. För att göra detta genom att lägga till tvättmedel - alltid på basis av tvål, såsom "Fairy", snarare än en syntetisk tvättmedel.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 − 34 =