Invändig båge av gipsskiva foto

Gipsväggar: Designidéer (70 bilder)

 • Till skillnad från de vanliga innerdörrarna ser gipsskivbågar högtidligt, höjer visuellt taket och utökar utrymmet i lägenheten. Plastmaterialet i det här byggmaterialet gör att du kan skära ut ovala reliefar och alla slags släta kurvor som komplementerar inredningen så snyggt. Om olika gipsokartonnyh bågar kommer deras funktioner och designfunktioner beskrivas senare i artikeln.

  Funktioner av bågar från gipsskivor i interiören

  Torvbågar är skrymmande strukturer som dekorerar mellanslag mellan rum i privata hus, lägenheter, kaféer, gallerier, teatrar, utbildningsinstitutioner och templen. De kan ha olika diametrar, smala eller täcker nästan hela väggen, enkla eller ovanliga former.

  Bågens botten är en metallram, till vilken en böjd gipsskiva är fastsatt. För att tillverka mögelmaterialet används fabriken bearbetning (produktion av välvda GKLA-ämnen), såväl som torr och fuktig böjning av initialt plana ark. I det första fallet gör de snitt, i andra fallet impregnerar de gipsskivorna med vatten, böjer det och torkar det på ett sådant sätt under pressen.

  De positiva sidorna av bågar från gipsskivor är deras estetik, enkel installation och låg kostnad (jämfört med betong, tegel, trä). Bland nackdelarna kan man notera ett lågt motstånd mot fuktighet. I vissa fall kan minus vara att den välvda öppningen i väggen är öppen, vilket innebär att utkast, yttre ljud, lukt, ljus tränger igenom det.

  Påminner om de gamla tempelarna och palatserna av renässansen, lägger de välvda passagerna in i kullens inre. De är bra för visuell zonering av korridorer, korridorer, trappor, vardagsrum, mottagningsrum. Ett stort antal geometriska former som kan ges till en gips gör det möjligt att välja det perfekta alternativet för ett interiör av vilken typ som helst.

  Runda och halvcirkelformiga bågar kompletterar klassiskt, grekisk, bysantinsk och viktoriansk stil. De ska dekoreras med gipslister, guld- eller silverpynt, för att göra sidodelar i form av kolumner. Avsluta ska vara monokrom, vit eller mycket nära den färg.

  Rektangulära bågar från gipsskivor

  Sådana portaler är mycket liknade dörröppningar. Det är ett bra val för en minimalistisk och modern inredning. De kan vara en del av partitioner med sidopaneler, och vid behov även nära glidskärmar.

  Elliptiska bågar från gipsskivor

  Gipsskivor, vars övre del är gjord i form av en halv horisontell ellips, lämplig för rum med lågt tak (från 2,5 m). De passar framgångsrikt in i sådana stilar som moderna, provence, loft, land - du behöver bara hitta den lämpliga ramen.

  Arabiska / östra bågar av gipsskivor

  De östra öppningarna ser ut som spetsiga canopies. Denna typ av bågar är karakteristisk för Indien, Turkiet och alla muslimska länder. Som tillägg kan det finnas dentate och vågiga reliefer, komplexa miniatyrmönster av mättade färger.

  Trapezformiga bågar från gipsskivor

  Bågar med geometriska vinklar ser bra ut i trä och sten, eftersom dessa material inte tillåter släta böjningar. De är särskilt bra för hus, kontor, pubar och bibliotek.

  Fantasy mjuka lättnader kan bli en höjdpunkt i inredningen, exekverad i en futuristisk, romantisk eller spelstil. För övrigt kan gipsskivan inte bara dekorera en bländare i en vägg utan också att uppfylla funktionen av en dekorativ ram runt någon nisch.

  Efter att ha givit gipsskivan den önskade formen, applicerar baskitt och primer, kan dess utseende förbättras avsevärt med hjälp av inredning. Det finns en mängd olika finish, och bland dem kan du välja vilken som passar till pris och estetiska egenskaper.

  Glansig effekt kommer att bidra till att uppnå alkyd emalj, och en matt yta kommer att ge vattenemulsion och vattendispersionskompositioner.

  För ritning av teckningar på bågen kan du använda stenciler, och i närvaro av konstnärlig talang - att göra dem för hand. Tekniker och material i detta fall är begränsade endast av befälhavarens fantasi.

  Stucco gjutning, liksom billiga styrofoam produkter i form av olika former och snören kommer direkt hjälpa till att dekorera någon båge. På grund av sin lätta vikt lims de lätt på gipsskivans botten.

  Tapetlimning är ett av de mest tillgängliga sätten att avsluta välvda konstruktioner. Det tar bara stor skicklighet och noggrannhet än på jämna väggar - så att inga sömmar är synliga.

  Naturlig eller konstgjord sten kommer perfekt att inrama öppningen, vilket ger inredningen ett lyxigt och komplett utseende.

  Unikt mönster för att skära dyra raser av träd på en gipsskivor gör en enkel inre elit med minsta ekonomiska kostnader.

  Dekorativa slitsar kan fyllas med genomskinliga eller reflekterande insatser. Denna design ser utsökt ut och skapar ett vackert spel av strålar.

  Hur man gör en gipsskiva med egna händer

  För att utföra installationen av bågen behöver du lämpliga material:

  - Gipsskiva (för nybörjare är det bättre att välja redan krökt båge (GKLA);

  - Metall- eller träprofiler, plywood;

  Av instrumenten bör förberedas och värdering (vinkelhake, måttband), en stor passare, penna, kniv Gips, metallplåtsaxar, en skruvmejsel, en finkornig sandpapper att polera kanter, murslev, personlig skyddsutrustning.

  1) Designing. Baserat på rumparametrarna är konstruktionsideen noggrann att ta reda på dimensionerna och lindringen av den framtida designen.

  2) Beräkning av material. Gips och förbrukningsmaterial är bättre att ta mer än vad som krävs. Så vid oavsiktlig skada kan du säkert fortsätta installationen.

  3) Skärning och fastsättning av profiler. Som ett resultat bör du få en sorts ram som matchar bredden. Till betongväggen måste de först fästas på knölarna och fixeras sedan med skruvar. Det optimala avståndet mellan skruvarna är 10-15 cm.

  4) Skärning gipsokartonnyh ämnen, vilket ger dem en krökt form. Du kan tydligt se den här processen på video.

  5) Skeletthölje. Diameter och längd på skruvar bör väljas beroende på arkens tjocklek. Deras hattar efter skruvning bör vara på samma nivå med gipsskivor, för att inte skapa onödiga oegentligheter.

  6) Förstärkning av strukturen. För detta är en krökt metallprofil fäst vid bålets yttre kanter.

  7) Justering. Vid detta tillfälle måste du smälta ut grovheten, fylla ytan och förbereda den för efterbehandling.

  8) Dekorativ yta.

  Design av bågar från gipsskivor - foto

  Vårt galleri presenterar de mest intressanta och levande exemplen på hur bågar av gipsskivor kan se inuti. För bekvämligheten grupperas de i olika typer av lokaler. Efter att ha tittat på bilderna kommer du säkert att hitta inspirerande designalternativ för dig själv!

  Exklusiv inredning: Invändiga bågar av gipsskivor, foton och tips från experter

  Välvda passager ändrar helt rumets karaktär. De zonade inte bara rätt plats. De gör platsfri och bildar sitt syfte. Materialen som används för att dekorera gångarna betonar den övergripande inredningen. Gipsskivor, de bildvarianter som vi kommer att överväga i detta material, kan ha olika former, men alla är gjorda av klassiskt och universellt gipsskivor.

  Bågformade konstruktioner omvandlar radikalt utrymme

  Typer av inre bågar, bilder i inredningen

  Denna arkitektoniska form föddes i den antika världen och blev en oförlåtlig egenskap hos de lyxiga arkitektoniska ensemblen i Egypten, Mesopotamien, Rom. På den tiden var bågen inte bara en prydnad, det ansågs vara ett solidt stöd för konstruktionen av gångjärnsstrukturer.

  Ett av de antika exemplen på tiderna i det antika Rom

  Moderna byggmaterial tillåter inte att använda bågar som en oumbärlig styrka, men detta påverkar inte deras popularitet. Denna design gör att du kan släta ut vinkliga former, göra mysiga för stora rum och göra dem till eleganta och lyxiga rum.

  • döv nisch;
  • Stor byggnad för zonplanering stora områden;
  • interroom arched konstruktioner.

  På foten av bågen i dörröppningarna:

  Arch, färdig med vitfaner

  En klassisk lösning med stuckaturformning längs konturen

  Enkel men inte mindre spektakulär båge

  Arch i storleken på dörröppningen: Vad ser mer spektakulärt ut?

  Vad är huvudsyftet med de inre bågarna? De dekorerar dörröppningar och förenar samtidigt små rum i ett enda utrymme. De används om installationen av dörrar är opraktisk. Till exempel, om gångarna är för smala eller ordnade så att det är olägen att ordna möbler.

  För information! Modern teknik gör att du kan kombinera välvda passager och dörrblad.

  Bågar inredning: bilder i inredningen av olika typer:

  Bågar från gipsskivor: foto, inredning av olika syften

  Arch i köket spelar en dekorativ snarare än en praktisk roll. Ljus design av öppningen kommer att rikta uppmärksamhet på situationen i detta rum. Dessutom kommer en bred öppning att göra det enkelt att ta färdiga måltider till bordet i vardagsrummet.

  Ofta är bågarna gjorda med natursten eller dess imitation. Sådana dekorationer i den gamla stilen liknar medeltida slott och ser organiskt ut i en stuga.

  I den här versionen ser det organiskt ut som en fortsättning av bildandet av en sten utöver arkestrukturens gränser - på väggar, golv eller tak

  Arched öppning i köket kan dekoreras med trädetaljer med en klassisk carving. Det är viktigt att kombinera färgerna på klädnaden med intonernas toner. Du kan använda en mörkare färg. Universal är svart, brun eller beige. De är lämpliga för alla paletter i inredningen.

  För att återuppliva designen kombineras färgerna i bågen och använder färgat glas eller keramik

  Tips! Arched öppning harmoniskt passar in i kökets inredning, om du upprepar sin design i köket.

  Om köket kräver närvaro av flera bågar - är det logiskt att använda byggandet av en gipsmaterial eller trä kolumner. Betona storheten i kolumnerna kommer puts.

  Tips! Kök - det utrymme där ibland något måste förändras. Vid driften av möbler och utrustning, dekoration av väggar och golv försämras. Arch bör utformas på ett universellt sätt, det vill säga så att, om nödvändigt, för att passa in i den nya designen.

  Ska ge skydd båge material från fukt och deponeras på köks fett. lackering - en bra idé

  Från tid till annan är det nödvändigt att isolera köket från andra rum för att förhindra spridning av lukter runt huset eller dölja från gästerna laga en storm av aktivitet. Beläget på toppen av bågen passagen till gardin fastsättning. Du kan använda en tjock gardin eller tunn tråd gardiner.

  Vad är värt att överväga att installera en välvd struktur i köket:

  • arbets disorder kommer omedelbart märkbar och matlagning upphör att vara mysterium;
  • köks lukter, kommer rök och ånga fritt tränga in i huset;
  • bredvid bågen kommer att bli svårt att sätta köksmöbler.

  Men utformningen av kök valv - en snygg design teknik som kompletterar alla hem.

  Exempel båge foto på köks i stället för dörren:

  Archway in i vardagsrummet från hallen eller köket på en gång gör interiören en elegant och vacker.

  Tips! Markera konstruktioner betonar välplacerad belysning. De är monterade i valvet.

  Använd pass efterbehandling naturmaterial är inte nödvändigt. Det finns många billiga imitatörer av trä eller sten. I vardagsrummet passage utformning bör kombineras med möbler och rummet inredningen.

  Om taket i rummet inte skiljer sig i höjd, kommer bågen att hjälpa visuellt korrigera situationen. När multilevel takbeklädnad bör dra välvda dörren på ett sådant sätt att den utgår från en lägre nivå och passar in i den övergripande utformningen av rummet.

  Foto valv i hall gipsskivor med en annorlunda design:

  Hall - vanligtvis ett litet rum, särskilt om vi talar om små lägenheter. Archway i detta rum lägger omedelbart rymd och rörelsefrihet. Arch kommer att komplettera och dekorera insidan av hallen. Hon kommer att utföra en zonindelning verktyg och hjälpa till att korrigera bristerna är för smala eller trånga utrymmen.

  Foto alternativ interiör valv i korridoren och korridoren:

  Båge med sina egna händer Gipsskivor: steg för steg instruktioner med bilder och video tutorial

  Välvda passager kan göras av trä, metall, betong och även plast. Men modern konstruktion är den vanligaste och bekväm användning av materialet - gipsskivor. Hur man gör en steg för steg av inre båge med sina händer?

  För uppbyggnad av mönster kommer att behöva:

  1. Gipsskivor tjocklek av 12 och 6,5 millimeter.
  2. U-formad tvärsektionsprofiler och 2.7sm 6 x 2,8 x 2,7 cm.
  3. Hörn, skruvar, pluggar nylon.
  4. Skruvmejsel, tenn snips, bygga kniv, mätinstrument.

  Började, måste utföras första grundlig mätning dörren och utveckla detaljerad ritning

  Du kan sedan gå vidare till kniven.

  Gipsskivor konstruktion skära med en kniv på en linjelängd begränsningsregel. Tekniken för detta: första snittet kartong och höll en djup fåra på gips, och sedan arket bryter ner hela längden på botten och skär en bit kartong.

  Att beskriva en halvcirkel, med hjälp av ett rep, skruv och penna. Den ena änden av repet fästs själv trycka på mittcirkeln i framtiden, är den andra änden ansluten till slingan penna och penna med denna begränsning kommer att beskriva den rätta bågen.

  När alla nödvändiga designdetaljer skärs kan du börja installationen

  Ramen för bågen är bildad av metallplåtar. Den är kopplad till en konkret eller tegelvägg med dymlingar. ramform bör passa formen av bågen.

  För att undvika misstag, använd en pre-förberedd ritning med storlek detaljer

  På ramen är fasta delar av gips med skruvar. För det första - den främre ytan, då - i slutet. Skruvarna bör vara något utaplivat i gips, sedan fästpunkter shpaklyuyut. Avståndet mellan fästena - ca 10-15 centimeter. Den svåraste delen - bildandet av bågen. Att gips stycket är inte bruten, dess pre-blöt i vatten. Till vatten trängt gipsbildning, det Pierce eller punktera syl speciell piggroller.

  För att ställa in med hjälp av en tunn skiva

  När alla konstruktionsdetaljer är fasta och dess shpaklyuyut belagt ytmaterial.

  Video: arch gjord av gipsskivor med sina händer

  Detaljerade instruktioner för tillverkning av välvda passagen i följande tagningar:

  Tips för design arch öppning

  • Arch kan bara måla. För detta ändamål bör det vara helt slät gips yta. Du kan skapa en relief på ytan med hjälp av speciella gipsblandningar om så önskas. Till hörn och fogar är släta, använder hörn.

  Beläggning utförs med pensel, roller eller airbrush

  • Facing sten eller plattor under sten mosaiker. För en naturlig effekt av stenelement är anordnade på ett kaotiskt sätt. Gips imitation sten - en bra och billig lösning till lägenheten. Keramiska plattor eller stengods element kräver vissa färdigheter och noggranna förberedelser av basen.

  För installation med användning av fästmassa

  • Göra lister och dekorativa paneler. Oftast används för dessa ändamål MDF Den simulerar trä och täckt med faner eller PVC-film. Denna konstruktion är organiskt passa in i någon dekor. MDF fäst delar i öppnings besshlyapochnymi naglar. Stuckatur ligger på grundval av gipsskivor med hjälp av flytande naglar.

  Det är bättre att välja en polyuretan dekorativa detaljer. Skum alternativ är kortlivade

  • Användningen av gardiner. Vi måste erkänna att gardinerna är inte så populärt för dekoration av dörrar som tidigare. Men om du närmar dig uppgiften med fantasi - en snygg design kan få. Använda trådgardiner, eller sammansättningen av de pärlor, bambu pinnar eller andra dekorativa material.

  Att tillämpa bågformiga valv böjda stavar, vilka sammanfaller med formen hos passagen

  • Ställa kolumner. Kolumner blir en organisk look i en ram av breda bågar. De framgångsrikt skrivit till inredning i klassisk stil. Kolumner kan inte bara en sten eller gips.

  De kan vara tillverkade av trä, med hjälp av omsorgsfullt snidade

  • Att belysning. Bra belysning ger inte bara det ursprungliga utseendet av bågen, men kommer att göra en bekväm passage. Det är särskilt efterfrågas i välvda dörrar i korridoren och hall. Flera belysning alternativ: Du kan använda trippel ljus, LED band eller klassiska ljusstakar med lampor formade ljus.

  Det sista alternativet ser färgstarka i valvet, dekorerad med natursten

  Vad vi föreslår en fotodesign valv av gips? Interiör med dem bokstavligen omvandlas. Banala lådor rum är elegant inredda och obegränsat utrymme.

  Alla kan känna till viss del med triumf båge i huset

  För att genomföra idéer, behöver den en bra ritning och högkvalitativa material, samt konstnärlig smak för en design företag. Om du arbetar - dela dina erfarenheter med våra läsare!

  Inredning valv av gipsskivor med sina händer, foton, åsikter och inredning

  Nu återfödas väl bortglömd gammal. Inredningen ökar i popularitet av vintage föremål för arkitektur - interiör arch, gjort med sina egna händer. Denna öppna typ embrasure som ger en känsla av rymd och kan visuellt uppdelad i separat zon.

  Arches varierar i form, storlek, det beror på fantasin. Efterbehandling skiftande yta dekorera lampor, hyllor och så banketter. D. För konstruktionen av strukturen med hjälp av tegel, gips ark, plywood, MDF och andra material.

  Den ursprungliga bågen gjord av gipsskivor

  Lämpligt material anses gips. Bågar av detta material tillverkas enkelt. De är vackra, ergonomiska utseende i någon typ av inredning, billig att genomföra. En efterföljande utformning av bågen har en hel del lösningar.

  Ändra utformningen av sina egna händer och utan att be för dyra tjänster till de yrkesverksamma.

  För att få jobbet gjort effektivt och korrekt installera bågen är uppdelad i etapper:

  • Doseringsöppning, utskjutande framtida konstruktion.

  ytoregelbundenheter planat gips eller spackel, vertikal bestäms av nivån av, eller inte kommer att spara ännu en designer finish.

  Arch minskar öppningshöjden, ca 15 cm. Därför, är det opraktiskt att utföra, om den ursprungliga öppningshöjd mindre än 2 m.

  Beroende på vilken typ av välvda öppningar upphandlade nödvändiga material. Oftast är det - rack och styrande profil, pluggar / skruvar, gips blad, nål roller, hörn välvd perforerad, gips.

  • Ritning och skära ut den främre delen.

  Detta är en viktig och svår etapp. Det krävs två identiska målningar, som utgör "ansikte" valv.

  Grunden för konstruktionen utförs av guiderna. Ta hänsyn till tjockleken av arket av gipsskivor och ett skikt av kitt. Därför, att dra sig tillbaka djupt in i kroppen av 12 mm, eller bågen inte kommer att vara i jämnhöjd med väggen.

  • Fästa den främre delen på ramen.
  • Diverse hårdvara botten.
  • Fullbordan (slut).

  nålvals

  Inredning valv i det inre ser harmonisk på grund av mångfalden av geometriska former, inklusive runda kurvor. Att göra gipsskivor böja en sida som fuktats med vatten. Gips blöt, vilket ger flexibilitet ark. På ytan av materialet sker piggroller utan att trycka på den, för att förhindra bildandet av håligheter efter torkning gipsokatona.

  Fäst vid ramskivan efter tillräcklig sönderdelning för att det caved ta form. Annars kommer det att skada arbetsstycket.

  Typer välvda öppningar: "Portal", den välvda båge, poluarka och moderna.

  Med händerna är lättare att göra en U-formad båge typ. Det kommer att se rustik. Ställa in "Portal" är nedmonteringen av dörrkarmen höljen. Ytterligare dekoration av öppningen utförs gipsskivor.

  Det ser spektakulära båge med båge. Men processen är rymlig komplex. Skapa en uppsättning baserad på standarden öppningen är möjligt, men det kommer att se ut ohuggna ingången till grottan. Denna konstruktion kommer att tilltala ditt barn, men du är osannolikt att uppskatta prakt. Så vi måste göra utbyggnaden öppning.

  Båge med en uppsättning av gipsskivor

  Detta sker på två sätt:

  • Öka öppningen;
  • Bär och skapa en partition av gips igen.

  Den andra metoden är godtagbart, om skiljeväggarna mellan de miniatyr rum. I inget fall kan inte äventyra integriteten i strukturen.

  Poluarka praktisk, lätt att utföra. Masters rekommenderar att välja det här alternativet om du vill göra en båge med sina händer. Med dess hjälp accentuera kontrasten en viss region.

  Tanken har en djup välvd dörröppning i jugendstil. Det är fördelaktigt att installera i framför fönstret, kommer den att lägga mängden visuella rummet. Denna båge är harmoniskt kombineras med någon design registrering.

  Original och funktionell båge

  Efter installationen av bågen öppnandet av gips efterbehandling dags. Prisvärd och enkel att designmetod - tapetsering. En annan valv dekorerade med faner, plast, papper fris.

  Populärt med människor som föredrar att skapa inre av huset med sina händer, åtnjuter yta dekorativa gips. Plåstret appliceras på toppen av en speciell färg. Så avslut blir ljusare.

  Det unika med bågen ger en dekorativ sten. Men detta kommer att kräva skicklighet, tålamod och lust. Att arbeta med sten är inte lätt.

  Har du lust att utföra med händerna välvda valv av gips, men du behöver inte tro på sin förmåga? Sedan använder en uppsättning välvda valv, gjorda av befälhavare på beställning. De är gjorda av olika material i form av extraordinära mönster med olika mönster och struktur.

  Lyx trä arch

  En array av trä ser lyxigt, men utföra kvalitetsarbete möjligt med vissa färdigheter. För att montera konstruktionen med händerna bör välja ett lättviktsmaterial. Satsen innehåller ramar, paneler bågar, plattor, anslutningselement. Vid tillverkning av dessa element påverkar format valv - från de tvinnade taklist versaler till akter.

  Om du tror på sig själva och bygga sin egen båge, är den här videon är bra för dig.

  Det är viktigt att korrekt positionera bågen, respektive, omgivande ljus, då det passar perfekt in i kupén. Detta kommer att ge valv adeln, lyx.

  Arbetsflödet förenklas med tillkomsten och införandet av nya utvecklingen på byggmarknaden. Den senaste tekniken erbjuder flera sätt att uppnå målen för master och de människor som har beslutat att göra arbetet med dina egna händer. Viktigast att identifiera de viktigaste faktorerna, nämligen presentabel utseende och effektivitet av projektet. Fantasy och marknadsundersöknings konkurrenskraft - ett verktyg i skapandet av den ursprungliga inredningen.

  Några idéer om hur man kan ordna innerutrymmen genom valvet av FCL:

  Interiör valv i det inre av gipsskivor asymmetrisk arch Välvd struktur mellan rum Konstruktionen mellan vardagsrummet och en korridor Hall området också kan utformas som en båge Poluarka i vardagsrummet Artsy utformning av bågen systemet Arch mellan sovrum och balkong Arch av GCR Systemet med arch strukturer Inte symmetrisk båge Båge med en nisch Välvd struktur med hyllor Välvd systemet med ytterligare element Idén båge i dörröppningen Konstruktion med hyllor Arch utvidga gäst område archway Den klassiska versionen Gipsskivor konstruktion med hyllor Välvd konstruktion blanda smidigt i taket Klassiska utförande Intern clearance passage

  Lägg till en kommentar avbryta svar

  Fråga experterna

  © 2016 - Allt om Gips

  Kopiering av material är möjlig utan preliminär förhandling i fallet med en direkt länk till vår webbplats.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  15 + = 16