Jag såg beskärning

Trädgårdsredskap för beskärning träd, buskar, häckar: häcksaxar, saxar, trädgårdssågar, häcksaxar, knivar

Trädgårdsredskap beskärning

Till någon i området växer minst en vedartad växt, måste du ha trädgårdsredskap för beskärning träd och buskar. En förteckning över dessa instrument och oföränderliga standard i årtionden. Ändra bara varumärket och kvaliteten på trädgårdsredskap tillverkning. Vad bör i den arsenal av varje hushåll trädgårdsmästare? De är:

● trädgård såg (bågfil)

Låt oss fundera över hur man väljer när man köper dessa trädgårdsredskap beskärning, vad man ska se upp för och hur man använder de verktyg som de har tjänat länge och så lite som möjligt tillämpas på växter skador.

Sekatörer med dubbelhäftande skärpning mer lämpade för de döda grenar, eftersom dessa trädgårdsredskap beskärning gjort starkt traumatisk gren cut. För det andra bristen på dem - på grund av den så kallade städ, som bör vila mot bladet under drift, är det omöjligt att komma nära basen av grenarna, och trimning är inte att kvalitet. Men dessa sekatörer inte kil, vilket också är viktigt.

bypass sekatörer har rundade blad, minskat i ändarna. En envis, ett annat jobb. Att skära gick smidigt, är det nödvändigt att sätta referens pruner bladet nere och arbeta upp till platsen och där filialen är avskuren. Bypass sekatörer produceras i flera typer:

- med en stegvis mekanism (underlättar trimningsprocessen, så att trådar för att ta bort upp till 25 mm tjocka);

- Utan en sådan mekanism är det helt enkelt en konventionell fäst (sådana saxar trådar skärs, på grund av enstaka kompressionsverktygsskaft);

- på bandet fjädern (anses vara mer tillförlitlig);

- på spiralfjädern.

1

Välja trädgårdsverktyg beskärning, särskilt sekatörer, är det nödvändigt att hålla dem i handen, försöker om handtaget, om det är praktiskt slide design, samt att utvärdera beskärning skjuvning vikt, eftersom de inte kommer att fungera i fem minuter.

Den andra sak att hålla utkik efter när du väljer en bypass sekatör, om det finns ett gap mellan dess blad. Helst ska det inte vara. Mycket bra när man köper TRY sax för att klippa en gren eller ett pappersark. En sådan enkel testet kommer att visa, "tuggar" eller skärverktyg.

De slutliga urvalskriterier - av det som gjorde bladet. Det bästa, men dyraste trädgårdsredskap beskärning (beskärning), där bladen är tillverkade av hög kol härdat stål, plus en kromfinish. Något sämre klippverktyg tillverkade av rostfritt stål. De tupyatsya snabbt, det vill säga de behöver ofta slipas. Mest oacceptabla av en konventionell metallsaxar, som producerar i Kina. Dessutom snabbt tupyatsya de, på kanten av sina blad ofta verkar flisas.

Videon: En test Kontroll av klippverktyg flera tillverkare, vilket resulterade i sekatören varumärke "Tsentroinstrument" erkänd som den bästa

1. Grape. Den är lämplig för att skära en druvklase. Blade har en något mer långsträckt, minskat i ändarna, rak, inte skära.

2. Flower. Lite som en konventionell by-pass, men bladen är mindre rundade.

3. Universal. Det liknar vanliga saxar och för kapning material såsom gummi eller kartong, samt ett gäng druvor och små grenar.

plana Sekatör utrustad med två skarpa knivar, som samtidigt pressas in i tråden som tillåter dig att klippa mjuk och lite traumatisk för trädet.

kontakt Sekatör arbeta på en kökskniv typ. Deras arrangemang är sådant att snittet utförs bara det övre bladet och det nedre stöder en gren.

Alla mekaniska sax storlek pennor finns i små, medelstora och stora.

Rod grensaxar finns inte bara mekaniskt, men även bensin, el.

Bensin stav saxar hög grad underlätta trimningsprocessen, är rörliga, men under drift producerar brus och avger skadliga för mänskliga par avgas av bensin.

elektriska trädgårdsredskap beskärning miljövänligt men kräver anslutning till en strömkälla.

Många företag producerar stång sax utrustade med en såg (vanligtvis detta kan hittas i bensin och elverktyg). Den kan kompletteras och speciella krokar, vilket gör att fånga beskära grenar.

Videon: Fiskars Sekatör i aktion

Hur man väljer när man köper Lopper

Vissa använder för detta ändamål en vanlig bågfil. Om du vill klippa, sågade torr kvist, är detta verktyg perfekt, men sågsnittet levande grenar vanlig bågfil löv lång öppet sår. Trädgårds Sågar utföra arbete mindre traumatisk, eftersom de har en något annorlunda utformning av tänderna:

- höjd av 5 till 7 mm;

- speciell slipning, gör det möjligt att skära i båda riktningarna;

- öka avståndet mellan tänderna, vilket minskar deras igensättning med sågspån.

Duk i trädgården kan drack raka och böjda, avsmalnande och bred.

Trädgårdsredskap beskärning avsedd att sågsnitt grenar är indelade i rätt sågar och Sågar.

Sågar är utformade för att ta bort tjockare i träbitar diameter och en bågfil för att avlägsna finare. Därför webben de är i allmänhet smala och små tänder.

Genom design dessa verktyg för att trimma träden kommer med ett handtag, till exempel en pistol, och luchkovye där duken är monterad på ett metallhölje.

Den dyraste trädgård såg med en avtagbar blad.

Liksom många trädgårdsredskap för kvistsågar finns mekaniska, elektriska och drivs av bensin.

Videon: fällbara trädgård såg Samurai JD-180-LH

Hur man väljer en trädgård såg

Kvalitet Trädgårds sågar producera samma producenter som de klippverktyg till grensaxar. Denna «Gardena», «Felco», «Fiskars», «Bahco», «Raco». Här kan du lägga till och den tyska marken «Wolf Garten».

- för att bilda en säkring av gröna växter;

- för skärning av växt barrträd (med vågiga kanter, vilket gör det möjligt bättre att fixera nålarna);

- för att klippa gräs (kan utföra topiary och användas i svåråtkomliga ställen där ingen får gräsklippare).

Alla typer av hårklippningsmaskiner är indelade i mekanisk och driver från antingen en strömkälla (batteri, el).

När du köper, välja sådana verktyg för beskärning träd och buskar som trädgårdssaxar, måste du vara uppmärksam på kvaliteten på bladen, deras slipning, gapet mellan dem (helst inte bör vara), komfort handtag, tillverkaren varumärke.

Videon: uppladdningsbara Clippers Bosch ASB 10,8 LI Set

- vaccinering (okulirovochnye, kopulirovochnye, kombinerat med två blad, ett för ympning, och en annan för kopulirovki).

En klippträdgårdsknivar inte bara ren äktenskap kvar trädgård verktyg beskärning, men rensade också såren på stjälkarna bort spikar och oönskade skott, förbereda sticklingar.

Vaccination sekatör, som namnet antyder, används för ympning knopp eller handtag.

Hur man väljer en trädgård kniv

Elena Kerr, för "Site om växter" www.pro-rasteniya.ru Tillbaka till

Om du gillade den här artikeln kan du dela det med dina vänner på ditt sociala nätverk ▼

© 2018 Site om växter. All rights reserved.

Chalet råd om frukt- och grönsaksodlingen

Instrument för att skära träd och buskar

Även om din webbplats har bara ett par äppelträd, inte kan vara utan ett specialverktyg för att skära trädgård. Även om du inte är till förmån för skärande och bearbetande föredrar fruktträd "sag", torkad, något brutna, skadade grenar tas bort.

För att trimma träd och buskar var den mest skonsamma för anläggningen och inte orsakar obehag för trädgårdsmästare, måste du ta hand om högkvalitativ skärverktyget. Vad sekatörer bättre? Varför behöver jag Lopper? Trädgården såg skiljer sig från den konventionella bågfil på trä? Låt oss försöka hitta svar på dessa brännande frågor.

Således är det viktigaste verktyget för beskärning av fruktträd och buskar pruner. Cottagers har unga trädgård, kommer det att vara tillräckligt endast för honom. De som behöver föryngra träden och helt skära grenar tjockare än 50 mm, utan tvekan komma till hands trädgården såg (Andra namn - Garden bågfil). Att arbeta inom buskar och andra svåråtkomliga områden präglade Lopper. Detta är tre av de mest nödvändiga och tillräckliga verktyg för beskärning.

Grundläggande krav på skärverktyget är enkelt och självklart. För det första måste det vara mycket vassa för att få jämna raka snitt utan några problem. För det andra, säkert och bekvämt att använda för de flesta av trädgårdsmästaren. För det tredje bör ändarna av sekatör eller Sekatör göras smalare så mycket som möjligt: ​​denna konfiguration ger tillgång till svåråtkomliga grenar. För det fjärde, på en relativt låg vikt verktyget måste tåla en allvarlig ansträngning. Slutligen är det önskvärt att handtaget inte glider och ljust målade: det är lättare att hitta verktyget i gräset, till exempel.

Pruner finns i arsenal av varje trädgårdsmästare, utan det någonstans. Det är de skär grenar upp till 25 millimeter tjock, det vill säga de flesta av grenarna i en fruktträdgård. Det finns två typer av sekatör:

1. Bypass pruner. Den vanligaste typen av sekatör i vilka ett blad är konvexa (arbetande) glider på den konkava ytan (referens). Han spänner över principen om konventionella sax. När du väljer en sådan sekatör se att under bladet inte var en stor lucka, annars kommer "zazhevyvat" gren, men inte klippa det. För att vara säker, kontrollera verktyget på ett enkelt papper om det inte crumple papperet och skär det bra, då grenar och dess plantor kan vara lugn.

Vid användning av bypass klippverktyg viktigt att ha fungerande och stödja bladet i förhållande till grenen.

Stödet bör vara längst ned på bladet och arbets - dras till grenen som något avskuren. Det korrekta läget för referensbladet deformeras endast borttagna delen av grenarna, och snittet kommer att vara slät.

2. Sekatörer med städ. Denna sekatör klipper på principen om en yxa. Kil-formad rörelse blad med dubbelsidig skärpning nedskärningar så länge som plattan vilar på den motsatta - Anvil. Fördelen med sådana sekatör är bristen på så kallade "jamming", som är utmärkande för den första typen pruner. Men det finns också nackdelar: "på ringen" på grund av det breda blad som klippverktyg inte är anpassade för att arbeta i avlägsna områden, och tjockleken på städet tillåter inte att komma nära basen av grenarna för att utföra beskärning

Pruner första typen är bättre att skära levande trä, klarar sekatörer andra typen bättre med torkade grenar.

Vad ska jag titta efter när du väljer en beskärning skjuvning?

Först blad av härdat stål kommer att pågå utan slipning åren, blad av tupyatsya rostfritt stål mycket snabbare. Den mest ideala - blad av stål med hög kolhalt eller teflonbelagd krom.

För det andra är mycket mindre ansträngning som krävs när man arbetar med sax försedda med ett steg (spärr) mekanism. När du inte har styrkan att skära en tjock gren, återgår speciella våren pruner handtaget till sitt utgångsläge. Ett blad i detta fall kvar. Med nästa tryck på handtaget sekatören tränger djupare in i träet, och skärprocessen fortsätter. Det visar sig att filialen är avskuren, så att säga i etapper, men det påverkar inte kvaliteten på snittet.

För det tredje, sekatör hantera bör ge en bekväm passform, inte glida i handen och inte gnugga blåsor. Plast eller aluminium med gummidynor, glasfiberförstärkt polyamid - de bästa materialen för handtaget. Dessutom kan moderna klippverktyg vara vridbar lägre grepp. Det minskar belastningen på armen, förhindrar friktionsmaterialet på fingergreppen och bildandet av blåsor.

Slutligen våren. Returfjädrar remtyp anses mer tillförlitliga och hållbara än trådspiralen.

Vad skiljer sig från Lopper beskärning skjuvning?

Grensax för att skära grenar är där vanliga saxar gör det svårt eller obekvämt: i djupet av busken eller kronan på toppen. Deras långa handtag bildar en stor hävstång, vilket i vissa fall, för att skära höga grenar utan en stege. Vissa saxar är utrustade med en teleskophandtag som kan separeras till ett par meter. Vidare är det möjligt att ta bort tjockare grenar - 50 millimeter. Till skillnad från konventionella sekatör när man arbetar med grensaxar behövs båda händerna.

I själva verket Lopper - samma pruner, men med extra långa handtag, så att alla principer för urval av klippverktyg gäller när du väljer Sekatör. De kan också vara bypass och städ, med spärr och utan.

Generellt gäller att om du inte är rädd för höjder, kan arbeta på en stege och inte hålla på tomten förtjockad med snår av buskar, kan du väl göra utan sax.

För att klippa tjocka grenar och hela stammar krävs trädgård såg (bågfil). Många trädgårdsmästare för detta ändamål en vanlig bågfil på trä, men man bör komma ihåg att dessa sågar är konstruerad för "döda" trä. Beskärning levande grenar bör vara så skonsam mot trädet, så behöver lämpligt verktyg

Trädgårdssågar kan vara raka med avsmalnande mot slutet banan, en krökt halvmåneformade eller bågformade typ.

I kvalitativa trädgård sabel tänder ovan (5-7 mm) och bredare frånskilda, speciellt härdade och slipade, de är fina sågning i båda riktningarna, inte blir igensatta med sågspån.

Mycket bekvämt fällbara trädgård såg. Det finns också trädgård såg med utbytbara blad, men de anses professionell och inte billig.

När du väljer sågar notera att webben inte var alltför tunn (detta kan böja och bryta under belastning), men också mycket tjock (så vid minsta förskjutning kommer fastna i cut). Helst naturligtvis sågklinga tillverkad av härdat stål. Tänderna hos sågen i trädgården bör vara täta. Saw med härdade tänder är upp till fem gånger längre än vanligt. Handtaget bör vara bekväm i fångenskap, inte glida. Det bästa alternativet är gummerat handtag. Om fällbara bågfil, se till att handtaget är i skick har fast ordentligt.

Förutom de grundläggande skärande verktyg för trädgården trevligt att ha i sin arsenal finns också en trädgård kniv för trimning och ta bort alla typer av oegentligheter. Och om din stuga är dekorerad med häckar, kommer väl till pass Clippers - det bästa verktyget för hennes frisyr.

Trädgårdsredskap på marknaden har visat sig följande tillverkare: Gardena (Tyskland), Felco (Schweiz), Fiskars (Finland), Bahco (Sverige).

Vi önskar er lycka och stora skördar!

Snälla, betygsätta artikeln. Vi försökte mycket hårt:

Jag såg beskärning

När du beskär unga träd, där nedskärningar snabbt ska växa, skär med en kniv, som ger den mest jämna sektioner. Träden som kommer i förverkligas bör beskärning göras också med en kniv i de fall där sektionerna togs vid skelettdelar. Poluskeletnyh på frukt och grenar är ofta kortlivade och gör förnyelse sekatör, vilket snabbar upp arbetet. En sågsnitt stora grenar.

Foto: Craig Sunter

Såret görs av en kniv, jämnare än görs saxar. Sådana sår kommer växa över, och minskar därmed risken för infektioner timmer. Av denna anledning, beskärning skelettdelar av unga träd har att göra en trädgård kniv som bildades årtionden friska bas av kronan. Vuxna frukt träd råder nedsmutsning beskärning grenar och avslutningar av skelettet grenar, period föryngrad. I detta fall, precision och jämnhet cut-off har ingen särskilt värde, och beskärning att påskynda arbetet att göra saxar.

Att trimma det hårda övre krona av stora träd och för att skära sticklingar används speciella, så kallade luft beskärning - saxar, spetsad på en stolpe önskad längd. Mer lämpade för detta arbete Lopper giljotin typ, men de kan skäras grenarna är inte mer än 15 mm tjocka. Genom att använda trapporna kan vara på toppen av kronan sekatör att göra det vanliga.

Stor gren diameter större än 2,5 - 3 cm skärs trädgård såg. Särskilt praktiskt såg, bågfil med en böjd och avsmalnande mot slutet av bladet. Bågfil sågning vid körning över. krökningen av bladet underlättar penetrationen bladet, narrowed dess ände ökar permeabiliteten av sågen i smala gafflar och förtjockade områden. Du behöver köpa-bågfilsblad med större tänder - inte mindre än 5 mm. Mycket smidig och snabb klunk skiva erhålls genom bågfil med en dubbel tand. Lämplig för Bow sågar med roterande blad som tillåter oss att ge dem någon lutningsvinkel, Bow sågar med fast blad obekvämt, eftersom de ofta inte sker i gaffeln av grenar. luchkovye nytta av att dricka - billigt tyg och förmågan att snabbt ändra trubbiga bladet nya, med vassa tänder.

Joiner bågfil avsedd för sågning torr ved och har en liten tand separation, det kraftfullt mot sig själv fungerar. Det har en direkt webben och kräver mer tryck för hans begravning. I avsaknad av en handsåg kan trädgård fila ner gren snickare bågfil med en större tand och ett smalt web genom att öka ledningsbredden av tanden. För att trimma de levande trä fruktträd för att undvika att klämma tand ledningar såg måste vara starkare än för sågning frysta eller torrt trä. Bredd skilsmässa tänder nära handtaget måste vara ungefär tre gånger tjockleken av banan och minskar mot dess ände till en enkel tjocklek.

Fil för beskärning RS180 / 18 KARATE 'NANOTECH *

Jag tror att det är viktigt att du inte bara för hälsan hos din trädgård för husdjur, men också din egen hälsa. När allt kommer omkring är arbete tråkig och besvärlig verktyg för hälsa och gott humör du kan inte lägga till. Och när man betänker att den period av dålig livslängd är mycket kortare, sådana besparingar fortfarande råd att inte svaga beats.

Vid den här tiden, jag föreslår att du Firm Performance Due Buoi som specialiserar sig på att producera verktyg för trädgårdsmästare, och inte bara. Produkt av utmärkt kvalitet - en hopfällbar trädgård sågklinga

RS180 / 18 KARATE 'NANOTECH *

Här är dess främsta fördelar:

Ergonomiskt gummibelagda handtag inte glider i handen

Stål har en kant perfekt

Skärpan i snitt gör att även mycket tjocka grenar

Sågning vikbar, kan det vara lätt att bära i fickan

Tack vare den nya tekniken NANOTECH. sågning blad nu mer motståndskraftig mot korrosion. Och viktigast av allt - reducerad friktionskoefficient, så det är ännu lättare att klippa och tjockare grenar.

Verktyg för putsning träd och buskar

Hur man väljer ett verktyg för att arbeta i trädgården? Ett speciellt verktyg för kapning och uträtning träd och buskar ska vara i varje sommar bosatt. I dag väljer vi den mest praktiska och viktigt verktyg som du kan klippa och forma vegetationen i landet.

På något sätt har vi redan nämnt häcksax och dess syfte, men det är inte ett verktyg som kan vara vår assistent i beskärning av träd och buskar. Det finns andra specialprodukter för trädgården, arbete som kommer att vara mycket bekvämt.

Pruner för beskärning träd och buskar i landet den mest populära verktyget i denna riktning. Med den kan mellan gren skäras och liten tjocklek, tillväxt tid att rengöra och arbeta med torr stjälkar. Tjockleken på grenarna 2-2,5 cm är inte rädda för sekatör, och om ordentligt hand om verktyget är det lätt att klara av sitt arbete under många år.

Grensax för otillgängliga grenar

1. Viktiga regler

Kronor av träd behöver ljus och luft för att växa. Därför bör fruktträd och prydnadsbuskar skäras regelbundet, då de kommer att blomma bra och ger en god skörd. En viktig regel: svår beskärning är användbar för tillväxt, beskärning och små grenar i strumpeband fortfarande unga träd bidrar till äggstocken av frukten.

Den första beskärning sker efter plantering: om anläggningen är planterad på våren eller vartannat år beskärning ympning göra omedelbart. Om landningen var under hösten gör grödan följande vår.

Förkortning av huvudstammen, ta bort skotten konkurrerande

Identifiera huvudskottet och förkorta det, ta bort alla konkurrerande skott. Välj tre eller fyra grenar placerade jämnt runt huvudskottet och skär dem halvt så att deras övre knoppar är i samma höjd; vila bort. Skär av vertikala skott och ta bort grenar som växer inuti kronan.

Ta bort de första blommorna. Detta kommer att stärka bildandet av rötter.

Beskärning för det andra året efter plantering

Från och med det andra året efter plantering, under de närmaste 2-5 åren, utförs beskärning som regel på våren. Det är gjord för att trädet ska bilda en vacker krona. I detta fall avkortas sidoskotten med ett fjärdedel, den nya andra mellanskottet och sidoskotten tas bort, huvudgrenen är skuren till bredden av handflatan högre än sidoförgreningarna. Grenarna som växer inuti kronan avlägsnas.

För rätt beskärning av träd behöver du: en trädgårdsnätare, en borstkutter med långa handtag, en viksågsåg, en hacksåg, en inkubatorkniv, en trädgårdsstege, en spade, rake och en fruktkorg.

Förutom det rätta verktyget behöver du också ett verktyg för att stänga sår som trädgårdsvax, en ring med lim för att bekämpa larver och en förberedelse för sprutning av växter för att skydda mot skadedjur.

2. Regelbunden beskärning av träd och buskar

1 Verktyg för trimning av träd - sorter och användningsområden

Som vi redan har sagt finns det olika manuella och automatiska verktyg, idealiskt för att skapa buskar och beskära gamla grenar. Problemet med att välja sådana enheter är speciellt akut för nybörjare. vem förstår inte skillnaden mellan en såg och en hacksåg.

Typer av apparater för att arbeta i trädgården:

2 Elektrisk såg för beskärning av träd - alla subtiliteter och nyanser

Det mest komplexa verktyget för exploatering vid beskärning av druvor och andra träd är såg, det är med det nybörjare har många problem. En otillbörlig användning av enheten kan trots allt leda till för starka snitt och sår på grenarna, på grund av vilket trädet i extrema fall dör. Så, till exempel, när du väljer en såg, kom ihåg att tjocka grenar normalt skärs av endast av sågar med stora dentiklar. Smala blad är mer lämpade för arbete på platser där det inte går att använda pruner.

För att arbeta med tunna grenar är det bättre att använda ett verktyg med smala dentiklar, vilket gör skäret tunt och noggrant, så att såret kommer att växa upp fortare. Dessutom har arbetet med den här enheten andra funktioner som måste beaktas:

  • När man arbetar med en såg, är det nödvändigt att stödja den sågade grenen. I motsatt fall kan det spricka, skada barken och orsaka ett helt träd ett kraftfullt slag. Och för att återställa sådana skador kommer trädet att ge upp sina näringsämnen, vilket kommer att leda till en generell försämring av busken.
  • Också problem kan uppstå vid avlägsnande av grenar vars diameter är större än 6 cm, eftersom de blir mycket svåra att hålla vid arbetet. Det är bäst att trimma dem i flera steg. Det andra alternativet är att göra ett snitt i underdelen av filialen, varefter vi avslutar skärningen i filialens övre del. Sådant arbete kommer att utesluta bildandet av hål och hampa.

Om du arbetar i trädgården eller i trädgården är du i en zon med ökad risk för infektion med parasiter. De kommer in i kroppen när de arbetar med jorden, fortplantar sig snabbt och orsakar problem med hälsan. Erfaren trädgårdsmästare för att förhindra infektion med parasiter använder.

3 Förläng livet till trädgårdsredskap: vård

Att trädgårdsredskap varade för dig så länge som möjligt är det nödvändigt att ge honom kompetent vård. Först och främst måste du lagra med en halvcirkelformad och platt bar, med vilken vi skärper knivarna. De måste nödvändigtvis vara skarpa, för att inte skada trädens bark under arbetet.

Det är viktigt att vara uppmärksam på lagringsförhållandena. Så, till exempel, alla trädgårdsredskap bör lagras i täta fall, och rummet där de befinner sig ska vara torrt och varmt. Naturligtvis måste metallelementen i verktyg smörjas med rostmedel. För detta ändamål är en 5% lösning av saltsyra eller svavelsyra med vatten idealisk.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =