Justera tryckomkopplaren

Hur man gör justering av pumpstationen, tryckvakt

Tryckvakten är en av de viktigaste delarna av stationsstyrningspump som ger automatisk omkoppling till och från, och styr tillförseln av vatten till tanken enligt förinställningar. Eventuella rekommendationer gäller gränsvärden för övre och lägre tryck där. Ofta tillverkare erbjuder sina produkter anpassade för specifika parametrar. Oftast är det 1,8 bar för att slå på eller omkring 3 bar bort. Men under operationen kräver ofta ytterligare konfiguration, men eftersom varje användare kommer att behöva göra justeringen av pumpstationen tryckvakten enligt den information som anges i bruksanvisningen.

Konstruktion och drift av tryckströmställaren

Relay är ett litet block med maximal fjädrar och minimitryck. Hans justering görs med hjälp av samma fjädrar som reagerar på de tryckkraften ändras. Nå dalar av fjädern försvagas, medan den maximala - komprimeras ytterligare. Sålunda, det orsakar öppning av reläkontakterna, och respektive slår på och av pumpstationen.

I närvaro av vatten i vattnet, skapar reläet ett konstant tryck i systemet och det önskade trycket. Tack vare rätt inställning säkerställer automatisk drift av pumpen, som avsevärt kan förlänga livslängden.

Men innan vi går vidare för att ställa upp, låt oss gå igenom enheten och principen om driften av pumpstationen.

Den innefattar följande komponenter:

 • en elektrisk pump som producerar vatten från en extern källa. Det kan vara nedsänkt permanent under vatten eller extern;
 • en backventil som hindrar vatten vård;
 • tryckbrytare;
 • en tank för lagring av vatten;
 • rörledningssystem som består av olika hjälpkomponenter såsom filter, rör etc.

När det gäller principen om drift, är det svårt i den här enheten är ingenting. Inuti tanken är en reservoar eller cylinder med en päronform, tillverkat av ett gummi-modifierade livsmedel, och mellan den och väggarna i den luft som pumpas tanken. Pumpen fyller "päron" vatten, på grund av vilka det expanderar och komprimerar extern luftlager, som börjar att trycka på väggen. Med reläjustering pumpstation ägare kan själv ställa in gränsen för tankning och tidpunkten för dess misslyckande. Allt detta styrs av en tryckmätare.

Så att vattnet inte gå tillbaka till brunnen eller till systemet, pumpen åstadkommes en fjäderbelastad ventil. Det räcker med att öppna och vattnet som hade samlats i "päron", gå igenom systemet. Trycket kommer att gå som förbrukningen av vatten och efter det faller under tröskelvärdet i relästationen automatiskt stänga av pumpen och fylla tanken med vatten.

Reläet är ansluten mellan utloppet av tanken och backventilen på rörledningen. Alla splitters för att spara vanligtvis sammansatta av enskilda komponenter, men i själva verket är det lättare att köpa pyatihodovoy montering, där föreskrivs i tråden alla detaljer, inklusive, och tryckmätare. Det är oerhört viktigt att inte blanda ihop platsen att gå för en backventil och montering, eftersom inställningen pumpen kommer att vara omöjligt i detta fall. Men användningen av standarddelar gör det möjligt att minska sådana fel till ett minimum.

För pumpstationer, avsedd för hemmabruk används ofta tryckvakt PM-5 eller dess analoger. Man bör komma ihåg att anordningen kan ändras, men eftersom denna artikel är bara en grov beskrivning och när problem uppstår, måste du leta efter sin sak eller i de medföljande instruktionerna eller informationen i de allra World Wide Web.

Varje relä modell RM-5 har en metallglidplatta. På motsatta sidor av det har två tryckfjädrar. Dessutom väger den mer och fylld med vatten "päron". Vrid spännmuttern på motsvarande våren kan du minska eller öka gränserna för operation. Fjädrarna inte tillåter vatten att förskjuta fjädern, det vill säga är relämekanismen utformad på ett sådant sätt att när det finns en förskjutning, stängd grupp av elektriska kontakter.

1

Men det var lättare att förstå, låt oss skriva en detaljerad operation algoritm:

 • pumpstation pumpar vatten in i tanken. Kopplas motorn på grund av stängningen av kontakterna i reläet;
 • mängden vatten i tanken ökar och när ett visst värde på den övre tryckaktiverade mekanismen och den elektriska kretsen är bruten, då pumpen stannar. Förhindrar kontroll vattenläckage ventil;
 • som vattenförbrukning "päron" töms, systemet trycket faller och reläet slås på igen, sluta kontakterna.

Om du inte är nöjd med det fabriksinställda tryckvakten, då i så fall kommer du att kunna konfigurera det själv. Allt du behöver göra - skruvmejsel och skiftnyckel för att justera muttrarna.

Det är underförstått att relä inställning är en mycket viktig och ansvarsfull process, eftersom det avgör hur väl kommer att ställas ut extrema nivåer av respons, hur det kommer att vara lämpligt att driva pumpstation och tidpunkten för problemfri drift eftersom det är i sig, liksom enskilda komponenter.

Det första steget är att kontrollera trycket i tankcontainer. Oftast kommer från fabriken med nivån införandet av 1,5 bar, och off - 2,5 bar. Kontrollera trycket nödvändig när tanken är tom och pumpstationen är frånkopplad från nätverket. bör vara att verifiera begagnade bilar mekanisk tryckmätare, eftersom kroppen är gjord av metall, och därför noggrannheten i avläsningarna kommer att vara mer tillförlitliga, men inte så på den elektriska eller plast. Det faktum att deras vittnesmål kan allvarligt påverka rumstemperatur eller batteriets laddningsnivå. Det rekommenderas också att begränsa manometern skala var så låg som möjligt, eftersom på skalan 50 atmosfärer kommer att vara svårt att mäta en atmosfär.

För att kontrollera trycket i tanken genom att öppna locket som täcker spolen och anslut en manometer. I framtiden bör detta förfarande utföra minst en gång i månaden. Vattnet i tanken på denna punkt inte bör vara, och pumpstationen bör kopplas bort från 220V.

Efter att ha valt det önskade arbetsläget, måste den säkras genom att avlägsna överskottsluft, eller omvänt, ytterligare uppladdning. Det bör inte glömma att trycket i varje fall inte reduceras till mindre än en atmosfär och således pumpa. Om lite luft i tanken, kommer gummi "päron" vatten beröra väggarna i tanken, och ett stort antal inte tillåta att pumpa mycket vatten, eftersom en betydande del av tanken tar luften.

Hur man justerar trycknivåerna på och stänga av pumpen?

Såsom redan nämnts ovan, pumpstationen tillhandahålls i en form färdig för användning form, redan är konfigurerade relä enligt de mest optimala parametrarna. Men om det kommer att samlas in från de enskilda elementen på plats, justera reläerna måste obligatoriskt, eftersom det är nödvändigt att säkerställa normal förhållandet mellan volymen av reservoaren och pumpkapacitet. Det finns också ett behov av att ändra den ursprungliga inställningen. Eftersom det i dessa fall förfarandet ska vara följande:

 • fullborda justering av trycket i tanken, möjliggör den en pumpstation för att pumpa vatten. Han stängs av efter det att gränsen är nådd vilja. varje anordningen har en tryckgränsen och den högsta tillåtna tryck, som inte bör överskridas. Det är möjligt att bestämma avslutningen av dess tillväxt. Då pumpen måste stängas av manuellt. Om det maximala värdet inte är densamma som anges i instruktionerna till nivåvakten ska inställningen genomföras genom att vrida den lilla mutter,
 • mättes på samma sätt och det lägre trycket. Det är nödvändigt att tömma ut vattnet från tanken och observera manometern. Trycket kommer successivt att minska och när den når den nedre gränsen slås pumpen. För att justera det, är det nödvändigt att strama upp den stora muttern. ju lägre tryckindex måste vara någonstans i 10% större än trycket i tanken. Annars kan gummimembranet snabbt bli oanvändbart.

Vanligtvis en pump vald från sådana parametrar som inte tillåter pumptanken till det yttersta gräns. Ett tryck som bör inaktivera det, ställer ett par atmosfärer större tröskelaktivering.

Också tillåtet installation av gränstrycknivåer, som skiljer sig från de rekommenderade värdena för relä tillverkare som Det låter dig skapa din egen version av regimen drift av pumpstationen. Genom justering av trycket av den lilla muttern beaktas att utgångspunkten måste vara lägre referensnivån inställd stor mutter. Slangar och andra VVS beräknat på tryck, inte är högre än vad som rekommenderas av tillverkaren, bör det noteras att under monteringen. Dessutom är en alltför stark vattentryck ofta onödigt och orsakar obehag.

Nu ska vi prata direkt om justerings relä. Processen med dess komplexa kan inte namnges, men några punkter har prilovchilis. I vårt exempel, behovet sätta en övre tröskelvärdet på 3 atmosfär, och de lägre - 1,7 atmosfärer. Reglerad på detta sätt:

 • och måste innehålla en pump för att pumpa vatten till ett värde av 3 atmosfärer;
 • stänga pumpstation;
 • avlägsna omkopplaren locket och vrid långsamt muttern låg tills reläet startar. Om du vrider den medurs - trycket ökar, om anti - minskar;
 • öppna ventilen och dränera vatten tills mätaren indikerar ett värde av 1,7 atmosfärer;
 • stänga ventilen;
 • Ta bort locket och reläet också sakta rulla genom den stora muttern, utan fungerar kontakter.

Således, om du ställer in högt tryck och lågt för att stänga av för att ingå i tanken kommer att fyllas med massor av vatten, som kommer att använda pumpen ofta. Mindre besvär kan uppstå om det finns en stor tryckskillnad, då kapaciteten hos en fullständig eller nästan tom. För övrigt, när tryckområdet är liten, kommer pumpen måste användas oftare. men vatten kommer in i systemet jämnt och sålunda kan en stabil och bekväm huvudet kommer att tillhandahållas.

Reparera relä pumpstation möjligt, men kom ihåg att detta är bara en tillfällig åtgärd. Som den aktiva elementet självt skyddar pumpen från överbelastning, och membranet inuti tanken från skador. Med detta i åtanke, skulle det vara bättre att bara köpa en ny relä. Eftersom det enda undantaget kommer endast rutinunderhåll, nämligen Fett gnugga delar att minska motståndet och mest exakta svar.

Reglering av vattentrycket byta till justera pumpen

En av de viktigaste delarna av pumpstationen kan betraktas som en reläpump till vattentrycket. Den medger automatisk avstängning av på / av, som kontrollerar vattenflödet av användaren specifikt ange parametrar. Även med en liten krasch störde funktionaliteten hos hela systemet. Några problem med driften av sensorn elimineras genom enkel justering. För att förstå hur man kan göra detaljerade justeringar måste du först bekanta dig med reglerna för tryckvakten justera vattenpump.

Justera vattentrycket brytare för pumpen kan göras själv, om du följer instruktionerna

Funktionsprincipen och en anordning för vattentryckvakt pump

Externt är reläet en liten enhet med två fjädrar för högsta och lägsta tryckinställning. Deras spänning justeras enkelt med speciella muttrar. Att överföra kraften från vattnet är ett membran. Vid den miniminivå, lossar hon våren och taket - kompresser. Sådana effekter på fjädern bringar stängning eller öppning av reläkontakterna. Eftersom pumpen slås på eller av.

Tryckreläanordning

Installation av sådan utrustning till pumpstationen kan lagra trycket i vattenförsörjningssystemet i ett givet intervall. Resultatet är ett jämnt tryck med nödvändig kraft. En korrekt konfigurerad övre nivån, och nedre gränserna av en sådan indikator tillhandahåller en periodisk avstängning av pumpstationen. Detta hjälper förlänga livslängden på vattenutrustning och dess problemfri drift.

Kopplingsschema för tryckvakten till dränkbar pump

Hur man använder vatten stationer under kontroll av reläet

Fungerar pumpstation i följande scenario:

 1. Pumpen drar vatten finns i tanken.
 2. Är en ökning av trycket, vilket kan kontrolleras på manometern.
 3. Gång nådde angivna maxgränsen kontakter öppnas och pumpen är avstängd.
 4. I öppet vattenkranen trycket i systemet minskar och när den når ett minimivärde, omkopplaren pumpstationen.

Manöver principen för en vatten station

Konstant och kontinuerlig upprepning av denna cykel - en garanti för tillförlitlig, problemfri drift av utrustningen, konstant tryck i vattensystemet.

Korrekt konfiguration av tryckomkopplaren

När pumpstationen installeras och ansluts, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att inrätta en vattentryck brytare för pumpen. Från riktigheten av de gränsvärden beror på arbetet i hela systemet.

Vatten tryckvakt

För att göra detta, först av allt måste du kolla upp vilka indikatorer tank sattes på fabriken. Standard miniminivå på ca 1,5 atmosfär och den maximala - 2,5. Du kan kontrollera detta konventionell mekanisk tryckmätare med en tom tank och frånkopplad från strömförsörjningen pump. På grund av det faktum att denna enhet har en metallkropp, dess värden är mer exakta än de motsvarigheter gjorda av plast. För att mäta tryck, spunnet en liten mössa på den tomma tanken huset, kopplas sedan en tryckmätare och ta avläsningar.

Justering av pumptryck relästationen utförs med användning av stora och små fjädrar

Tips! När du köper en färdiga stationer denna kontroll kan inte krävas. Om utrustningen köpas separat (pumprelätank), är den första installationen krävs.

Subtiliteter justera vattentrycket brytare för pumpen

För att ställa in specifika värden tryck nivå som krävs för att utföra justering av vattenpumpen tryckvakt. För att göra detta genom att utföra följande manipulationer:

 1. Fyll tanken till dess att mätaren visar den önskade maximala värdet.
 2. Stäng av pumpstationen.
 3. Öppna strömställarhuset, gradvis skall rotera den lilla storleken av muttern tills den löser den inre mekanismen. Medurs rotation - tryckökning nivå - mot minskning.
 4. För parametern av den nedre vattenbehållaren gradvis dräneras genom att öppna ventilen.
 5. Så snart som mätaren steg till det önskade märket, stoppar flödet av vatten.
 6. Att justera indikatorn lågtrycks Rotera stor mutter, och till motståndet av kontakter.

Anslut automatik blockera tryckvakt och en dränkbar pump

Tips! Kontrollförfarandet eller ställa indikatorerna nivå rekommenderas inte bara för den första installationen, men varje månad eller ens varje kvartal under operationen.

Elektronisk vattentryckvakt

I ett litet intervall mellan den övre och den undre gränstrycket, pumpar pumpstationen upp tillräckligt med vatten för att skapa ett vattensystem konstant medelnivå för detta index. Vattentrycket i detta fall kommer att vara enhetlig, bekväm. Om däremot genom att justera vattentrycket brytare för pumpen ligger över ett brett område, kommer införandet av utrustning förekommer mindre ofta. Med denna konfiguration, kommer stationen att vara mindre benägna att ingå, och kommer att pågå mycket längre.

Körning LP3 relä montering

Tips! Vid justering måste man komma ihåg att den minsta skillnaden mellan den nedre och övre gränsen kan inte vara mindre än en atmosfär.

Ganska ofta orsaken till brister i driften av pumpstationer är bristen på vatten i systemet. Belastningen på pumpen utförs utan vatten, leder till en deformation av de inre delarna och misslyckandet av all utrustning.

Hur du ställer in pumpen för att öka vattentrycket i lägenheten. Klassificering av pumpar för att öka trycket i vattnet lägenheter. Kriterier för val, särskilt själv installation.

Frånvaro av fluid i systemet kan orsakas av följande anledningar:

 • vätskeintag är avsevärt större än volymen av en brunn eller borrhål;
 • avbrott i vattentillförseln på sommaren;
 • på vattensystem av olyckan.

Schema av ytan vattenpump tryckvakt

För att gardera sig mot sådana problem, det finns relä med skydd mot torrkörning. Denna utrustning ger möjlighet till kontakt separation, där fullständig avstängning av pumpen. Typiskt är denna indikator anges av nivån av cirka 0,5 atmosfärer och utsätts inte för korrigering. Startmotorn pumpstationen kan endast i återvinning av normala mängder av vatten i systemet.

Ordning med torrkörning relä

Dessutom kan tillverkare erbjuder en annan typ av skyddsutrustning. Flödesvakt, augmented tryckomkopplingsfunktioner skyddar också effektivt mot brott i frånvaro av vatten. Denna sensor stänger av systemet i frånvaro av flöde eller tryckfallet är mindre än en atmosfär.

Tips! Vid justering vattentrycket byta till pumpen bör vara uppmärksam på kraften anges av tillverkaren av stationen. Om stationen inte kan leverera vatten tryck till 5 atmosfärer, sedan anpassa den till en stor punkt är ingen mening.

Justera vattentrycket strömställare för en pump (video)

Tryckvakt för ackumulator: hur man installerar och konfigurerar

Hur du ställer in pumpen för att öka vattentrycket i lägenheten

vatten tryckregulator i vattensystemet: optimering av vattenförsörjning

Backventil för att pumpa vatten till: beteckning och funktion

Hur man väljer en pumpstation för förhör och installera det på rätt sätt

Varmvattenberedare för poolen: hur man värma vattnet i poolen vid stugan

Hur man ansluter och reglera vattentrycket brytare

Organisera hemmet vattenförsörjningssystemet kräver inte bara pumpen, men också utrustning för sitt arbete. En nödvändiga apparater - vattentrycket switch. Denna lilla anordning innefattar en pump med ett tryckfall i systemet och stänger av den när tröskelvärdet. Värdet av optioner på och utanför kan justeras. Om vad som finns inuti denna enhet, som det är att ansluta och hur man ska reglera - i en artikel.

Att systemet med privata hem vatten upprätthåller ett konstant tryck, krävs två enheter - ackumulatorn och tryckvakten. Båda dessa anordningar är anslutna genom en ledning till pumpen - en tryckbrytare ligger mitt mellan pumpen och ackumulatorn. Oftast är det i omedelbar närhet av behållaren, men vissa modeller kan monteras på pumphuset (även immersion). Låt oss titta på syftet med dessa enheter och hur systemet fungerar.

En av kretsarna som förbinder pumpen

Ackumulator - kapacitet, flexibel kluven päron eller ett membran i två halvor. I en är under visst tryck luft pumpas in i den andra vatten. Vattentrycket i ackumulatorn och den mängd vatten som skall pumpas är reglerad genom mängden av pumpad luft. Luften är större ju högre trycket upprätthålles i systemet. Men samtidigt som vattnet i behållaren är det möjligt att pumpa mindre. Brukar kunna ladda upp mer än halva volymen av behållaren. Det vill säga att ackumulatorn 100 liter volym kommer att ladda upp högst 40-50 liter.

erforderliga området av 1,4 atmosfärer under normal drift av hushållsapparater - 2,8 atm. För att stödja honom, krävs en sådan ram och tryckvakten. Den har två aktiveringsgränsen - övre och nedre. När den undre gränsläget startar pumpen, pumpar upp vattnet i ackumulatorn, det (och systemet), när detta tryck ökas. När systemtrycket når den övre gränsen, kopplar reläet pumpen.

I schema girdroakkumulyatorom lite tid vatten från tanken. När en tillräcklig mängd av flöde ut mot trycket har sjunkit till den lägre tröskeln, slår på pumpen. Och systemet fungerar.

Denna anordning består av två delar - den elektriska och hydrauliska. Elektriska delen - en grupp av kontakter, som öppnar och stänger slå på / stänga av pumpen. Hydrauliska delen - membranet, vilket sätter press på metallbasen och fjädern (stora och små), via vilken tryck slå av / på pumpen kan ändras.

Apparat vatten pressostaten

Släpp den hydrauliska delen är placerad på baksidan av reläet. Detta kan vara problem med en utvändig gänga eller en mutter av amerikansk typ. Det andra alternativet är mer bekvämt för installation - i det första fallet är det nödvändigt att titta eller adapter med överfallsmutter lämplig storlek eller vrida själva enheten, slingrande det på tråden, och det är inte alltid möjligt.

Elektriska ingångar är också på baksidan av höljet och kopplingsplint i sig, vilka förbinder trådarna dolda under huven.

Vattentrycket switch är av två typer: mekaniska och elektroniska. Mekanisk mycket billigare och vanligtvis de föredrar, och elektroniska princip bringas under ordern.

Skillnaden i priser i olika butiker, är det mer än betydande. Även om, som vanligt, att köpa billiga kopior, finns det en risk att köra in falska.

Ansluta en vattentryckvakt

Vattentrycket brytare för pumpen är direkt ansluten till två system: el och VVS. Ställ in den permanent, eftersom det inte finns något behov av att flytta maskinen.

För att ansluta tryckvakten hyrda förbindelser är inte nödvändigt, men önskvärt - en större chans att enheten kommer att fungera längre. Från panelen för att gå kabel med solid kopparledare av minst 2,5 kvadratmeter. mm. Föredragna automatisk installation knippe + RCD eller Emergency brytare. Parametrar väljs och ström beror mer på egenskaperna hos pumpen, eftersom vattnet tryckomkopplaren förbrukar mycket lite ström. I schemat med nödvändighet en jord - en kombination av vatten och elektricitet skapa en zon med ökad fara.

Ledningar vatten tryckbrytare som elcentraler

Kabelfabriken i speciella körtlar på baksidan av målet. Under huven är en kopplingsplint. Den har tre par kontakter:

 • jord - ansluta respektive ledare, som sträcker sig från panelen och från pumpen;
 • linjeterminaler, eller "linje" - att ansluta fas- och nolledare från panelen;
 • trådterminaler liknande till pumpen (typiskt blockerar belägen ovanför).

Terminal platser på kroppen av vatten tryckvakt

Anslutning standard - trådar strippas av isolering är införda i anslutningsdonet, dra åt klämbult. Dra på ledaren, kontrollera om det är ordentligt fastspänd. Efter 30-60 minuter bultarna kan dra, så som koppar - mjukt material och kontakt kan försvagas.

Det finns olika sätt att ansluta vattentryck byta till vattensystemet. Det enklaste alternativet - att installera en speciell adapter med alla nödvändiga utgångar - pyativyvodnogo montering. Samma system kan hämtas från andra beslag, en färdig version använder alltid plattare.

Han skruvas fast montering på baksidan av chassit till den andra utgången är ansluten ackumulator, försörjningsslangen från pumpen och rör som går till huset. Du kan fortfarande installera sump och tryckmätare.

EXEMPEL bandningstryckbrytare för pumpen

Manometer - är det nödvändigt - att kontrollera trycket i systemet skall reläinställningar. Sump - också rätt enhet, men det kan installeras separat på röret från pumpen. Det finns i allmänhet en önskvärd helt system av filter för vattenrening.

I ett sådant system vid hög flödeshastighet vattnet matas direkt in i systemet - kringgå ackumulatorn. Han börjar fylla, efter alla kranar i huset kommer att stängas.

Justera vattentrycket omkopplaren

Tänk på anpassningsprocessen av de mest populära instans - RDM-5. Frigivningen olika växter. Gränser justeringar varierar, såsom olika stora vattenrör kräver olika tryck. Från fabriken enheten levereras med en grundkonfiguration. Detta vanligtvis 1,4-1,5 atm - den nedre tröskeln och 2,8-2,9 atm - den övre gränsen. Om du har någon parameter inte är uppfyllt kan den konfigureras efter behov. Detta förfarande är vanligtvis behövs när du installerar en jacuzzi: standardtryck 2,5-2,9 bar till den önskade effekten är inte tillräckligt. I de flesta andra fall är migration krävs.

Passet har en fullständig beskrivning

Vattentrycket omkopplaren RDM-5 har två fjädrar, som är inställbart tröskelvärde och inaktivera / aktivera pumpen. dessa fjädrar varierar i storlek och syfte:

 • reglerar stora gränser (övre och nedre högra);
 • litet deltaändring - gapet mellan de övre och undre gräns.

Ändra parametrar inträffar under dra åt eller lossa muttrarna på fjädrar. Om du dra åt muttern, trycket ökar, om försvagad - faller. Starkt vrida muttern är inte nödvändigt att vända en - en förändring av omkring 0,6-0,8 atm, som vanligtvis är mycket.

Hur definierar trösklar utlöser reläet

pumpstarttröskeln (tröskeln och ett lägre tryck på vattnet tryckvakt) som hör samman med trycket i luftdelen av ackumulatorn - ett minimitryck i systemet bör vara 0,1-0,2 atmosfärer ovan. Till exempel, om trycket i kärlet av 1,4 atm, önskad resa tröskel på 1,6 atm. Med dessa parametrar kommer membranet tank håller längre. Men också att pumpen är i drift under normala förhållanden, och ser inte dess egenskaper. Han har också en lägre tröskel tryck. Så, bör det inte vara högre än det valda värdet (lägre eller lika med). Baserat på dessa tre parametrar och plocka tröskel integration.

Förresten, bör kontrolleras trycket i ackumulatorn innan du ställer in - det finns betydande avvikelser från de angivna parametrarna. Under den avtagbara lock (i olika modeller och ser ut som det ligger på olika platser) Privat bröstvårta. Genom det kan du ansluta en tryckmätare (möjlig bil eller en som du har tillgängliga) och se det verkliga trycket. His, förresten, genom samma bröstvårtan kan justeras - för att öka eller minska efter behov.

Klipp ut beror på komponenterna i systemet

Den övre gränsvärde - off pump - vid justering av in automatiskt. Reläet i initialtillståndet är inställt till någon form av tryckskillnaden (delta). Denna skillnad är vanligtvis 1,4-1,6 atm. Så om du sätter införandet av t ex 1,6 bar, automatiskt iväg tröskeln till 3,0-3,2 bar (beroende på omkopplingsinställningar). Om du behöver ett högre tryck (vatten för att höja första våningen, till exempel, eller systemet har många drag-off poäng), kan vi öka utlösningströskeln. Men på samma gång, det finns begränsningar:

 • av reläinställningar. Den övre gränsen är fast och inhemska modeller brukar inte överstiga 4 atm. Mer att exponera bara kommer inte att fungera.
 • Övre pumptryckgräns. Denna inställning är också fast, och stänga av pumpen bör inte vara mindre än 0,2-0,4 atm till de angivna egenskaperna. Till exempel för att de övre tröskelpumptrycket 3,8 atm utlösningströskeln för vattentryck omkopplaren vara inte högre än 3,6 atm. Men arbetade pumpen under en lång tid, och skillnaden är bättre att göra mer utan överbelastning - Överbelastnings är synd under hela arbetet.

Det var allt för att välja en switch inställning vattentryck. I praktiken när systemkonfiguration är nödvändigt att justera valen på ett eller annat sätt, eftersom det är nödvändigt att plocka upp allt så att allt fungerade bra när det gäller vattenpumpning, inklusive apparater. Eftersom det ofta de säger att de parametrar som valts av "utbildade bet".

Inställning av vatten tryckbrytare som pumpen eller pumpstation

För att konfigurera systemet kommer att kräva en tillförlitlig mätare, vars vittnesmål kan lita på. Den ansluter till systemet nära tryckvakten.

Anpassningsprocess består i att vrida de två fjädrarna: stora och små. Om du behöver för att höja eller sänka den låga tröskeln (pump-up), vänder vi muttern på den stora fjädern. Om du vrider medsols stiger trycket mot - utelämnas. Slå på mycket litet värde - ett halvt varv eller så.

Justera vattentrycket omkopplaren sker med hjälp av fjädrar

Den sekvens av åtgärder som följer:

 • Lansera systemet spårvidds tryck vid vilket aktivera och deaktivera pumpen.
 • Rinner ut eller släppa en stor fjäder.
 • Och testparametrar innefattar (i vilken trycket inblandade, för varje frånkopplad). Båda värdena flyttas till samma värde.
 • Om det behövs, göra justeringar (återigen justeras högre våren).
 • När utsätts för lägre tröskel så, hur gör du vill se, börja justera pumpavstängningströskel. För att göra detta, dra in eller utelämna en liten fjäder. Muttern på det är inte heller mycket cool - ett halvt varv är vanligen tillräcklig.
 • Återigen, omfattar ett system och titta på resultaten. Om du är nöjd, vid detta stopp.

Vad du behöver veta hur man justerar vattentrycket switch? Att inte alla modeller har möjlighet att ändra deltat, så när man köper en närmare titt. Det finns en tryckvakt för pumpen i fukt- och dammskyddad bostäder. De kan placeras i en grop, kan vissa modeller kan monteras direkt på pumphuset, om den har en sådan utlopp.

Vissa vatten tryckomkopplaren det inte finns någon belastning relä (torr) stroke, all denna anordning är, i en separat byggnad, men det är också kombineras. behövs Anti-tomgång att pumpa bröt när plötsligt vattnet i brunnen eller brunnarna visas inte. Vissa pumpar har ett inbyggt skydd av detta slag, andra separat köpa och installera ett separat relä.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 12 = 20