kål odling

Hur att plantera kinakål: groddar hemma. Datum för plantering kinakål i öppen mark i de olika regioner i landet

Odla kinakål - besvärande, även erfarna trädgårdsmästare ofta inför misslyckande.

För att få det, behöver du inte bara att ta hand om plantor, men också möta deadlines, samt plantering regler.

Vid plantering kinesiska kål plantor och hur man gör?

När ska plantera kinakål planta

Pekinka väl representerade på marknaden trädgårdsmästare växer många sorter, men det enklaste är att växa grönkål. Hon ofta kan hittas på marknaden och i butikerna. Det är köldtålig kultur, vilket ger en rik skörd under kortfotoperiod. Det första misstaget många sommargäster är fel landningstid.

Viktigt! När fotoperioden 13 timmar fler kål plantor pilar utan att bilda kål. Denna funktion bör övervägas.

På grund av det faktum att frön kläcks vid 4-5 C och goda råvaru kål är endast fäst vid temperaturen 15-20 C, i vissa regioner, samla två skördar per säsong. Således plantering kinesiska kål plantor utförs tidigt på våren och sensommaren. De exakta datum beror på regionen odling och klimat.

• I Sibirien är sådd utförs i början av mars i ett växthus eller i början av maj i öppen mark. För hösten konsumtion av groddar är beredd under andra halvan av juli.

• I centrala Ryssland frön sås strikt från april 15-20, eller 20-15 augusti.

1

• I de södra delarna av landet pekinku sås mycket tidigt, i slutet av mars till början av april. För höstsådden konsumtion fördes från mitten av augusti till mitten av september.

Vid plantering kinesiska kål plantor, naturligtvis, men också viktiga grödor. För att få en bra skörd, rekommenderar erfarna trädgårdsmästare bara växa hybridsorter pekinki som är resistenta mot tsvetushnosti:

• Decoy, Mandarin Orange - tidiga sorter som mognar som skördas efter 45-50 dagar;

• Cha-Cha, eller Ljubasha Soothsayer - middle-sort, är mognad nås på 50-60 dagar;

• Nick och ryska storlek - sena sorter, avskurna efter 60-80 dagar.

I de norra delarna av landet är det bättre att plantera de tidiga sorterna, som utmärker sig genom sin tidiga mognad, och motståndskraft mot skadedjur. Den första skörden kan erhållas efter 30-40 dagar efter transplantation i marken.

Tips! Age of plantor innan transplantation i marken bör vara 30 dagar. Detta kommer att bidra till att exakt beräkna tidpunkten för sådd på kinakål plantor.

Hur man odlar plantor av kinakål i hemmet

Det andra misstaget i växande kinesiska kål är Swordplay plantor. Det är bättre att odla plantor utan plockar som pekinka inte tolerera det. Det är bättre att plantera frön i total kapacitet, och torv kompost direkt till enskilda koppar för några bitar. När plantor av den starkaste tillväxten finns kvar, och resten tas bort. Transplant plantor för permanent utförs i samma kruka är rotsystemet inte är skadad.

Viktigt! Ingrepp i rotsystemet eller ändra villkoren tillväxt leder till blommande kål skördeskador.

Behållare för växande plantor av lös fyllning Torv blandningen och fröer är begravda till ett djup av 1,5-2 cm. Efter plantering koppar rengörs i varm, mörk plats men för de svällande frön.

Så snart skotten är behållaren överförs till en ljus men sval plats där temperaturen inte stiger över 7-8 C. Det är möjligt att bringa de späda plantorna till de inglasade balkonger, eller i ett ouppvärmt rum. Vattna plantorna med ljummet vatten och försiktigt, så att inte hälla.

Vid plantering plantor kinakål i den öppna marken

Om våren är tidigt, kan du undvika växande plantor i koppar, frön direkt i öppen mark. I detta fall, är fröna begravda till ett djup av 1-1,5 cm. Fröet är tillräckligt stor, så kommer inte att vara svårt att distribuera den på ett avstånd av minst 15-20 cm. Efter groning gallring utförs var 10 cm. Så snart som växterna växer starkare, tunna ut plantor Än en gång, lämnar en planta för varje 35-40 cm.

När odlingen sommaren grödan genomförs också. 21 dagar efter planta groddar Spud när serried löv, rensa mellan raderna. Vattnas måttligt, undvika stagnation av vatten, men jorden fuktas under torrperioden till ett djup av 20 cm.

Erfarna trädgårdsmästare har tillgripit ett litet trick för att få regelbunden pekinki skörd till bordet och sått fröna varje vecka i tid. För att minska dagsljus och förhindra blommande kål, sängar omfattas lutrasilom.

Hur man transplantera plantorna kinakål i den öppna marken

Som redan nämnts, är plantorna planteras tillsammans med torv koppar, för att inte skada rötterna. 10 dagar före beräknad landning av plantor transporteras till gatan för härdning. Innan man planterar dem väl vattnas.

För en bra skörd av kål är det viktigt att välja rätt plats att plantera trivs. Pekinka föredrar soliga områden med en lätt, bördig och öppna jord, företrädesvis lerig. Först efter inte landa kål tomater, rödbetor eller andra korsblommiga grödor. De har en vanlig sjukdom och skadedjur. Bäst före är baljväxter, gröngödsling, morötter, lök, vitlök och gurka.

Planerar pekinku framställda i höst eller våren. Gräva göra kompost och humus. Till varje brunn tillsuperfosfat, träaska och urea. Plantering väl vattnas.

Hur får man en stor skörd av kinakål i den öppna marken

Det är viktigt att veta att grönsaker växer bra bara i skuggan, men i bra ljus och fuktighet. För första gången rekommenderas att täcka sängar nonwoven.

1. Unga plantor kommer att skyddas från plötslig frost eller värme.

2. plantor kommer att slå rot utan tillgång till solljus.

3. rotsystem plantorna inte lider av försumpning i regnperioden.

4. Pekinka kommer att skyddas från kruciferer loppor.

5. Kål under tak bättre sig ut.

Efter 14 dagar, skydd ren och sängen av halm kompostmaterial. inter-radhackning utförs noggrant. Ytterligare vård för en grönsak är inte skiljer sig från den vanliga.

Kål tillhör fuktälskande växter, så det kräver rikligt, men sällsynt vattning. Det räcker med en gång per vecka är bra att väta jorden till ett djup av 20-25 cm.

Vattna blommorna med varmt vatten precis nedanför roten, så att vatten inte komma till bladen. Detta görs bäst tidigt på morgonen eller på kvällen. Efter vattna sängar väl i flingor för att behålla fukten i marken under lång tid.

Som det visat sig, kan en god skörd kinakål odlas med användning av organiska gödningsmedel.

1. Den första gången plantering, gödsla med en lösning av fågelspillning, kungsljus, eller infusion av örter. Vid en anläggning konsumera en liter utfodring.

2. Den andra gången rabatten gödsling vid formning Vilkov lösning av borsyra. Det är bättre att göra gödningsmedel på bladen och på kvällen.

Vårsådden befruktade tre gånger och faller bara två.

Odling av kinakål i ett växthus

I växthusbetingelser pekinku växt med frön direkt i marken eller genom plantor.

Om du tillgripa det senare alternativet, kål är mogen för en vecka tidigare än vanligt.

För hela tillväxten av växter behöver optimala förhållanden.

Regimen Temperaturen hålls vid 15-20 C, svängningar i någon riktning och med hög bloom provocera sjukdom.

Fukt i växthuset bör vara minst 70%.

Problem i växande kinakål

För att analysera de misstag, först och främst, måste du veta hur man odlar pekinka.

Efter uppkomst av plantor bladen är formade, är de stängda i utloppet och bildar ett huvud som väger 1-2 kg. Sedan finns det en blomma pil. De flesta blomma pil bildas innan grönsakerna är gaffel former. Varför händer detta? Svaret är enkelt - pekinka växt köldtålig, och höga temperaturer och långa dagsljus orsaker blommar.

Framgångsrikt odla grönsaker i den varma södra klimat endast tidigt på våren eller sent på hösten. Och här i norr är det mycket lättare att genomföra.

På frågan om odling av korsblommiga inkluderar skadedjur, bland dem är särskilt irriterande loppa, kål fluga, skopa, mal, fjäril, vit fjäril och cricket.

Till vegetabiliska sjukdom är instabil, ofta groddar drabbas av stjälkbakterios svampsjukdomar, bacteriosis och röta, mjöldagg. Men om du ordentligt hand om växter och följa växtföljd, kommer dessa problem förbi.

Vad ska jag göra om anläggningen är fortfarande sjuk? Mot svampsjukdomar bidra till att spraya fungicider, men kan inte klara av viruset. Infekterade plantor ur sängarna, och landningsplatsen behandlas. Mot insekter genom besprutning med insekticider, men en gång är inte tillräckligt för fullständig förstörelse av skadedjur. Upprepad behandling utförs efter 7-10 dagar.

Viktigt! Den senare behandlingen utförs under en månad före skörd.

Efter skörd av kål, inte alla är lämpliga för förvaring. Planteras på våren gaffeln endast lämplig för sommaren konsumtion och inte ljuga. Autumn kål höll framgångsrikt mitt i vintern, ibland längre.

Eftersom anläggningen är köldtålig, kan det vara kvar i trädgården fram till mitten av oktober. Städa upp och låg på lagringsbehov bara fullt mogna gafflar, t. E., De som har köpt densiteten.

För framgångsrik lagring pekinke Inga särskilda villkor. Det ligger väl i torr källare där temperaturen inte stiger över 5C., Och fuktigheten vid 95%. Kochan bara läggs ut på trähyllor eller lådor. Vissa trädgårdsmästare håller kål annars linda varje i plastfolie pluggar. I denna form det ligger väl till våren. Ofta inspektera grönsaker, bortskämd, använd först.

Erfarna trädgårdsmästare har märkt att Apple Store kål inte kan vara, annars börjar blekna tidigt. Om det inte finns någon källare eller källare, är det möjligt att sätta en gröda i inglasad balkong, men se upp för den temperatur som det inte faller under 0 C. När vädret är etablerad och utetemperaturen sjunker under -5 C, chef dessutom hyser en varm filt eller säckväv.

Grow kinakål är lätt, men när man ska plantera det på plantorna varje trädgårdsmästare att avgöra. Men att börja definiera syftet med grödan och variation. Om kål behöver för sommaren konsumtion, är frön sås tidigt på våren. Sen med deadlines? Det spelar ingen roll att plantera plantor kinakål kan vara i mitten av sommaren, sedan i slutet av hösten njuta av dess fantastiska smak.

Observera rotation och vara säker på att tillbringa en profylaktisk behandling mot skadedjur och sjukdomar. Skötsel av växter är korrekt: omfattningen av vattning, befrukta, och en god skörd kommer inte ta lång tid.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Odling av kinakål i öppen mark: tips

Kinakål i Rysslands popularitet har hunnit ikapp med sin avlägsen släkting - vitkål, och har blivit en ledare i vissa indikatorer. Så det är inte nödvändigt att plantera plantor och frön kan undvaras, vilket kraftigt förenklar odling av kinakål i öppen mark. Den andra viktiga fördel - är det mycket snabbare form av huvudet, det vill säga utan att behöva vänta på hösten skörden. För det tredje, kvaliteten på denna underbara grönsaker - det kan användas för sallader och varma rätter, och pickles som redan har uppskattas av tusentals kockar. Normalt kinakål inte nyckfull, men några bönder i stället för att bilda huvuden av kål, kastar hon en värdelös knoppar. Vad är det? Vilka hemligheter du behöver veta för att få en god skörd?

Odling av kinakål i öppen mark, med förbehåll för några enkla möjligt även för nybörjare till Ogorodny fall förhållanden. Vissa svårigheter kan uppstå endast i det inledande skedet - inköp av utsäde, eftersom det ibland i påsarna som säljs i alla specialbutiker, kan du se olika namn och samma bild grönsak. Alla vet att Peking är huvudstad i Kina. Det är därför logiskt att kinakål och kinesiska - är ett och samma, men det finns två varianter av denna grönsak. En - kålsallad, eller bok choy, och den andra - formning majskolvar, eller husdjurs sai. Bok choy inte utgör huvuden, bara bladen, rosett bildas runt huvud njuren. För dessa blad, mycket användbara med tanke på medicin och odlade den. I Ryssland är det bok choy kallas ofta kinakål och pet-sai - Peking. Det är också användbart för hälsan. Så det finns massor av vitaminerna A, C, B, PP, det karoten, citronsyra och askorbinsyra, viktigt för kroppen människors vita.

Odling av kinakål i det öppna fältet tog inga överraskningar, titta på förekomsten av denna grönsak. Om alla sådd priser och underhåll, är lös gröda avlång kål längd av 35 cm. Vid basen av varje ark har en stor central kärna köttiga, vitaktig till färgen. Dess form är ofta triangulär, medan dimensionerna är sådana att utgöra ungefär 20% och ett ark. Resten av det är ganska känslig, ljusgrön, mindre ofta grön eller rik grön färg, något konvex, med ojämna kanter. När det gäller huvudet har en gulgrön färg. Frön från kinakål melenkie som små pärlor. Denna grönsak gillar fukt, ljus och värme, men klarar frysning och motiverad till -4 grader Celsius. Detta gäller inte för unga kinesiska kål plantor, som behöver ge över noll temperatur.

Kinakål har en hel del funktioner. En av dem - en mycket snabb grobarhet. Därför är odling av kinakål i den öppna marken från frön det bekvämaste sättet att dess odling. Det viktigaste kriteriet som måste uppfyllas, - regimen temperaturen. Det faktum att kål huvudet Weighted ger endast ett temperaturintervall från 13 till 22 grader Celsius. När svalare väder den utländska grönsaker aktivt sätt pilar på högre inte binda bra huvuden och även kastar blomstjälkarna. plantering datum för varje region bör inriktas på klimatförhållanden, med hänsyn till det faktum att fröna gror inte mer än en vecka vid rumstemperatur upp till 5 grader och ungefär 4 dagar vid en temperatur på 13 grader. I genomsnitt är fjäder kål sås i öppen mark i mitten av april till mitten av juni, men erfarna trädgårdsmästare uppmanas att utföra sådd i intervaller om ca 2 veckor att få en skörd under en lång tid.

Odling av kinakål i den öppna marken på våren - det mest bekväma sättet att få den högsta avkastningen. För sängar avger en väl upplyst plats med en lätt neutral mark. Fröna är placerade i marken till ett djup av inte mer än 2 cm, och företrädesvis - från 1 till 1,5 cm Vi kinakål före bildning av huvuden växer mycket stora nedre bladen som därefter dör, men i tillväxtprocessen är mycket interferera med varandra .. På grundval av detta mellan framtida kål avstånd bör vara minst 30 cm. Det är nästan omöjligt att upprätthålla, frön melenkie, så i framtiden skott nödvändigtvis tunna ut. Till plantor uppstod snabbare, men också för att skydda dem från eventuella frost filmtäckgrödor är önskvärd.

Odling av kinakål i den öppna marken sällan orsakar svårigheter. Efter uppkomst och gallring första hand i betydelse bortom rätt vattning. Kinakål gillar fukt och dess brist på kvalitet huvuden inte bildas. När ett överskott av vatten börjar ruttna. Det måste vattnas rikligt, men så att vattnet inte stagnera, och särskilt varma dagar för att organisera sina växter bevattnas av regn. En annan viktig faktor för kål och ogräsrensning och lossa jorden är grunt. Matas med denna grönsak per säsong 2 gånger med en lösning av flytande gödsel eller kungsljus.

Inte bara frön, men plantor kultiverat kinakål i öppen mark i hemmet. Detta görs för den tidigare mognad eller flera skördar per säsong. Delta i plantor av kål Peking börjar under andra halvan av april. Denna växt inte gillar transplantationer och mejsel, så varje frö placerades omedelbart i en separat patron eller i torvkruka (tablett). Det kan sås och 2-3 frön, för att lämna efter groning den starkaste plantan, och resten tas bort. Gång skjuter kläcks, är behållarna med plantor överfördes till en väl upplyst, men inte hett ställe (omgivningstemperatur - upp till 18 grader), så att bakterier inte starkt sträckt. Annars växt dem kommer att vara problematisk. På sängen av plantor planteras i marken med en klump, utan att skada rotsystemet. Brunnarna gör från varandra i 25-30 cm. I var tillsatt halv en kopp aska och en nypa (upp till en tesked) av komplexa gödningsmedel. Groddar är redo att flytta till öppen mark, när var och en kommer att bli 5-6 blad. Under de första dagarna efter plantering de unga plantorna bör omfatta film på natten av extrema temperaturer. Harvest kan samla inom 3 veckor.

Eftersom kinakål mognar snabbt, kan dess skörd för säsongen skördas två gånger per sekund frön från slutet av juli till mitten av augusti. I juni är det inte sås, på grund av längden på dagsljus, vilket för bildandet av huvuden bör inte vara mer än 12-13 timmar. Odling av kinakål i öppen mark i juli, inte mycket annorlunda från processen under våren. Det enda som bör göras i tillsats trädgårdsmästare - artificiellt förkortas till sin Kål längd dagsljus, täcker växter lutrasilom. Du måste också ge tillräcklig bevattning och för att förhindra uttorkning av jorden. För Kål frön planteras i de månader då solen skiner mer än 13 timmar. Således, oavsett hur hög temperatur.

Bultning kinakål

Nästan alla trädgårdsmästare planterade kinakål till förmån för kål. Men ibland i stället för att bilda huvuden växterna börjar blomma kasta pil och grödor fungerar inte. För att förhindra att detta händer, måste du följa alla regler för att genomföra odling av kinakål i öppen mark. Foto, som visas nedan, visar hur raderna ska visas före den sista gallring. Med denna metod för att plantera växterna inte avger onödiga och används för matlagning.

Pilar kan visas:

- om alltför lång fotoperiod;

- brist på näringsämnen i jorden;

- otillräcklig bevattning i det varma vädret.

Ibland nyck kål på henne transplantation. Detta händer när trädgårdsmästare, gallring plantering, försök att hålla extra växter, transplantera dem till en annan plats.

Odling av kinakål i öppen mark i landet eller tomten löser oftast utan komplikationer. Notera: denna kultur efter plantering är önskvärt andra korsblommiga (rädisa, rädisor, senap) som minskar risken för sjukdomar som är specifika för dessa grödor. Bland de skadedjur ofta angriper kål lopp skalbaggar som helt kan förstöra plantor. Insekts behöver strö sängen av aska. De älskar att festa på ett kål blad och sniglar. Om de ses i området, för att passa deras speciella fällor. En annan pest - kål, lägger sina ägg på baksidan av bladen. Om det finns någon sådan murverk, förstöra dem manuellt.

Kinakål odling och skötsel

Kinakål - köldtålig, årliga grönsaksodlingar. Vegetationsperioden högst 2 månader från sådd till full bildandet av huvudet.

Vid ankomsten till råvarukvaliteter, beroende på sort, kan ha en cylindrisk, korotkoovalnym, dlinnoovalnym, tät eller lös Kochanov. Genomsnittlig blad längd av 25 cm, en struktur och färg av de skivformade bladen kan även variera inom vida gränser - från mättade färger grönt till ljusgrön, svagt uppblåst struktur och skrynkliga.

Kinakål odlas på alla typer av säker och öppen mark som ett tätningsmedel för tomater, zucchini, gurka, kål eller som en separat kultur.

Hur man odlar kinakål?

Trädgårdsmästare med erfarenhet och nybörjare är ofta plågas av frågor som rör odling av nya okända grödor och kål, i detta avseende, är inget undantag. Här är några av dem:

 • Hur man odlar kinakål i det öppna fältet?
 • Är det möjligt att mata växterna under växtsäsongen?
 • Det är bättre att plantor eller frön?
 • Hur och när att bevattna?

Trots sin skenbara enkelhet, odling av kinakål har sina egna nyanser och mindre tweaks, brott som kan avsevärt minska avkastningen och att upphäva alla ansträngningar trädgårdsmästare ansträngningar de.

Vilken väg att plantor eller frön plantera kinakål beror på de individuella omständigheterna, dvs var och hur anläggningen kommer att växa: i växthuset, på sängar, i en öppen mark, vad är den genomsnittliga längden på dagen, tid för plantering (våren, sensommaren) .

Viktigt! Vid plantering och odling av kinakål i varmt och / eller torra säsongen anläggningen är mycket i färg och kål är inte bildas. Dessutom börjar kulturen att aktivt producera pilar och överdriven ljusexponering, även under de långa vita nätter som är karakteristiska för vissa av de nordliga regionerna och Sibirien.

Odling av kinakål i Sibirien och Ural, är det fullt möjligt, men det är nödvändigt att justera belysningen är artificiella, dvs. Välj områden med skuggning lock eller nödlandning av ljus i växthuset.

 1. växthus:
  • frön - sådd sker i mars början av april, i slutet av juli och i början av augusti. . Schema sådd 20 × 40 cm för plantering i andra tidsperioder är endast lämpliga universella klass, företrädesvis hybrider, såsom "kinesiska Choice", "Ljubasha", "Nain F1»;
  • Groddar - landning utförs i samma tidsram som fröna, men eftersom anläggningen redan har passerat det inledande skedet av tillväxt (root formation, utseende av de första bladen) skörden kan samlas mycket tidigare. Schema landning 30 × 50 cm.

Viktigt! Det går inte att så frön eller plantering plantor av kål efter att samla in alla korsblommiga grödor: rädisa, kålrot, senap, rädisa, eftersom de påverkar vanliga skadedjur och sjukdomar.

 1. Öppen mark:
  • frön - sådden sker efter marken värms upp, oftast inträffar i början av maj. För höstsådden gröda kan börja i det andra decenniet av juli. Blötläggning av frön krävs. Schema sådd när växande kultur som en sallad 20 × 20 cm, om nödvändigt, bildandet av huvudet - 35 × 35 cm, 50 x 50cm. Ympning av 4 g per 10 m ^. De bästa resultaten erhålles med kli utsädet på åsar försänkta i jorden vid 10-15 mm.
  • plantor - transplantera plantor i marken genomförs i början av maj. Schema landning 30 × 50 cm. Utförande av planteringsoperationen bör övervakas noggrant, så att rotsystemet är i varje fall inte vara skadad, för att underlätta denna agrotechnics process rekommenderar odlas plantor kinakål i enskilda torv krukor eller behållare, från vilken man lätt kan styra anläggningen utan deformation basala koma mark.

Viktigt! För att få hög avkastning som krävs för att övervaka efterlevnaden av utvalda sorter av plantering intervall, det vill säga. E. Den tidiga våren plantering nödvändigtvis, men senare närmare hösten, och inte vice versa.

Vård av kinakål, liksom för alla grönsaker, består av vattning, ogräsrensning och gödsling växter.

 1. För att erhålla goda utbyten avgörande optimal balans mellan luftens temperatur och fuktighet läge, är detta uttalande gäller särskilt under bildandet av huvudet och hylsan.

Fuktighet 65% jord.

Underlåtenhet att efterkomma dessa krav bladen ofta drabbas av olika sjukdomar såsom grått, vitt och svart röta, så att anläggningen inte utvecklas normalt och på väg ut inte förekommer.

Viktigt! Trots att kulturen måste vara väl hydrerad jord, kan stillastående vatten inte stå ut med det.

 1. Mat - kål föredrar bördig jord, som innehåller en stor mängd kväve och kalcium. Men även om marken är trädgården bednovato på organiska ämnen och mineraler - inte ett problem. Plantan svarar mycket väl till olika matning som ett naturligt ursprung (kungsljus), och utfodring med komplexa gödselmedel.
  • Fall - per m² nödvändigt att lägga 4,5 kg gödsel, dessert skedar 1,5 och 2,5 dubbel superfosfat dessert. skedar av kaliumsulfat. I frånvaro av den sista av dess komponenter kan ersättas av en vanlig trä aska till en kurs av 1 liters burk till en m av jord;
  • före plantering - infördes en lösning framställd av fjäderfägödsel (10 L vatten och ½ kg av gödsel) eller av äggskal (30 g krossade skal insistera 2 dagar i 5 liter vatten.). Om av någon anledning hösten gödsel i marken inte läggs, före plantering, när våren grävning, måste du göra kaliumsulfat, superfosfat och ammoniumnitrat, varje komponent tas i mängden 1 msk. l. per m.

Viktigt! Kinakål har en hög förmåga att samla nitrater, så rekommenderas inte att använda gödsel under växtsäsongen. Alla gödselmedel bör göras innan en anläggning planteras på marken.

 1. Vattning - vattnas i torrt väder du behöver varje dag, är det bättre att göra detta sätt att strö, i detta fall, växterna får nödvändig mängd fukt och samtidigt sker jord försumpning.

Kinesiska kål skadedjur och metoder för att bekämpa dem

Skadedjur som infekterar kinakål, i själva verket inte så mycket:

Med tanke på att kulturen har förmågan att ackumulera en skadlig substans för skadedjursbekämpning är inte den mest lämpliga kemikalier och folk tekniker som när de används regelbundet ger utmärkta resultat.

 • Plantera grödor mellan raderna av tomat, lök eller vitlök signifikant sänker aktiviteten hos kruciferer loppor. När fler kraftfulla verktyg, rekommenderas att spraya växterna och jorden mellan raderna med en speciell lösning. För dess framställning måste ta gröna tomater och potatis toppar (varje komponent 200 g), och 2 stora huvuden av vitlök. Alla ingredienser mals och ge infusioner av cirka en dag. Kål bilder, vilket är lägre, planterade av en sådan princip - mellan två sängar av lök.
 • Noggrann och systematisk borttagning av ogräs förhindrar också skador på växter kruciferer loppa.
 • Efter att ha besökt trädgård av fjärilar, är nödvändigt kål så ofta som möjligt för att inspektera den nedre ytan av bladen, vid detektering av kopplingarna, är skadedjur ägg förstörs, denna metod, även om tidskrävande, men ger goda resultat, dvs. A. Minskar kraftigt sannolikheten för förekomst av larver.
1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

81 − = 74