Kamin med en vattenkrets

Ugnen med en vattenkrets för uppvärmning av bostäder

Värmen i sitt hem - den första, den viktigaste komponenten i komfort. När hemmet har varit mitt i ugnen. Nära det var ofta varmt och i avlägsna hörn av huset - kallt. Att använda fördelarna med den traditionella uppvärmningen, lossa dess brister, hantverkare uppfunnit en tegel ugn med en vattenkrets.

Ugn med varmvattenuppvärmning för bostäder

För uppvärmning av bostäder som används annat bränsle: trä, kol, gas, diesel, elektricitet. Fasta bränslen - den mest prisvärda, kostnadseffektiva, i många fall - oersättliga. Traditionell rysk ugn uppfördes i mitten av hemmet och värm utrymmet runt dem. För uppvärmning är mer behövs ett hus två eller tre spisar, men deras största nackdelen med ojämn uppvärmning kvar.

Moderna formgivare är villiga att experimentera med öppen eld. Öppen spis i det inre - det är på modet och elegant. Dock är trä bränns i en dekorativ, raffinerade ugn kunna värma en mänsklig fot som sitter bredvid elden. Effektiviteten av en sådan anordning är för låg, är värme används ineffektivt. Öppen spis i rummet fungerar som en dekoration, underhållning, extra värmekälla, även om dess makt skulle vara tillräckligt för att värma ditt hem.

Om du vill använda ved effektivt jämnt värma huset, inte frysa och bli sjuk hård vinter, ställa in den här typen av ugn. Denna idé är inte ny. Ugnen med en vattenkrets som används av utvecklarna även i det nittonde århundradet. Så bygga bostäder nu. Recoverer anordnad inuti spisen, ugnen spisar, pannor. Ovanför den är utrustad med en värmeväxlare som är kombinerad med en vattenkrets som består av rör och radiatorer. Det rör sig längs konturen av varmvatten, uppvärmning hem.

Som alla andra system, kamin med en vattenkrets och värmeväxlaren har sina positiva och negativa sidor. Nackdelar är uppenbara:

 • Du behöver ditt fortsatta deltagande: processen med regelbunden ved podkladyvaniem omöjligt att automatisera.
 • Flushing måste ständigt. När en hård frost kvar utan eld systemet kommer det att bryta den fruset vatten.
 • Vi måste övervaka förbränningstemperaturen. Om den är alltför hög - i vattnet kommer att koka systemet, vilket skulle medföra deformation, spaltrören.
 • Att bygga en högkvalitativ kamin med en vattenkrets för att värma ditt hem, kräver betydande ytterligare investeringar. Priset på pannan och utrustningen kan "bita".

Populariteten av sådana spisar växer. Plus dess mer än täcka alla brister:

 • Hög verkningsgrad. När samma mängd värme i närvaro av vattenhaltig trä kretsen ökar avsevärt.
 • Systemet gör det möjligt att värma rummet någon form. Värmekällan (spis, öppen spis, panna) kan placeras var som helst i huset, även utanför (villa pannrum, sommar kök).
 • Fast bränsle-ugn kan användas tillsammans med en panna, som arbetar på gas eller elektricitet som ett alternativt (billiga) uppvärmning.

Basis, kan "hjärtat" av modern värmesystem vara vilken fast bränsle värmekälla:

 • Rysk spis med inbyggd värmeväxlare;
 • solid-förgasning panna industriell tillverkning (här leder "Bosch" inhemska väl beprövade "Sibirien" pannor);
 • kontinuerlig förbränning ugn med en vattenkrets ( "Buleryan", "Breneran");
 • spis, tillverkad under produktionsförhållanden (Elegan, «Teplodar", "Bayern", "Umka", "Harmony") eller hemlagad.

Om du har beslutat att utrusta den nya byggnaden med en vattenkrets ugn för att värma ditt hem - tänker på det på planeringsstadiet för att beräkna sin makt. I vissa fall, kan värmeväxlaren integreras i den befintliga ugnen eller kakel (Stone) öppen spis, delvis isär konstruktion. Option är enklare, modernare och kanske vackrare - köpa en ny kompakt, öppen spis eller panna med en lång brinnande funktion. Förutom spisen röret måste du sling radiatorer, cirkulationspump, expansionskärl, ventiler, kopplingsbeslag.

1

Rören i systemet kan vara metall, metall och plast (för varmvattenförsörjning, värme). För att ansluta första svets som krävs för den andra och tredje - specialutrustning. Anslutning av ugnen eller eldstaden till ett system av rör och batterier bäst avgörs av erfarna tekniker. han:

 • vara upphettning krets;
 • Det övervakar närvaron av en icke-brännbar bas (asbestskivor) på ett trägolv;
 • samla krets med den naturliga och (eller) tvångscirkulations av kylmedel;
 • Sätt i batteriet och expansionskärlet.

I själva verket ugnarna måste välja från en lång Buleryan förbränningstyp, fastbränslepannor och ugnar, spisar. "Buleryany" (Brenerany) skapades ursprungligen som en modern "spis". Bränsle brinner långsamt värmas rörledningssystem, vilket, uppvärmning, kontinuerlig rörelse luft. Vattenvärmeväxlare utrustad med endast nya "Buleryan Aqua" modell. Det är ganska intressant gjutjärnskamin design som passar inte alla yttre. Det är knappast elegant, men det fungerar "Buleryan Aqua" på samvetet.

I landet eller i huset med pannrummet lämplig användning av gas-solid enheter. Värmesystem med pannan blir billig och kommer att fungera på rätt sätt. För att ge användbar tillgången på många modeller av hällen som att värma vatten eller laga mat. Moderna pannor är utrustade med tryckmätare och temperatur, men ägarna bör se till att vattnet i systemet inte överhettas eller koka.

I en lägenhet eller ett land stuga, där ugnen ska ge inte bara värme, men också harmoni, glädje, skönhet, skulle den perfekta lösningen vara förvärv av spisar. Inkluderat är en dörr med brandsäkert glas. I katalogen över alla företag som tillverkar värmare, hittar du ett antal ugnar, spisar, uppvärmning av hus med hjälp av vattenkretsen. Priset på den öppna spisen högre än pannan eller "Buleryana", men han tar hem extra charm levnads eld.

Ordna ved värmevattenkretsen - inte billig, men kostnaden för utrustningen kommer att betala sig inom två till tre år. Förgasning panna är solid, beroende på strömmen, uppvärmd yta, material och ytterligare funktioner kommer att kosta byggaren till 25-60 tusen rubel. samma pris skryta ungefär lång förbränningsugn "Buleryan". Det beror inte bara på strömmen. Vid priseffekten och design. Till exempel kan en rund ugn i form av motorn - det är nästan ett konstverk.

Vackra eldstäder, tillverkade i olika stilar, kan beställas från en företrädare för produktionsbolaget, köpa i nätbutiken. Deras pris mäts i sex siffror. Eldstäder i olika kapaciteter och storlekar av sten, metall, klinker och andra material som inte lämnar någon oberörd. Välj komfort och värme av härden, kan värma ett stort hus.

Om du är bekant med det arbete som murare - försök att skapa en hemmagjord ugn enhetliga uppvärmning av bostäder. För att göra detta behöver du:

 • eldfast tegel;
 • lergods mortel för murverk ugn;
 • värmeväxlarrör tillverkade av stålplattor eller genom ett särskilt system;
 • rör och kopplingar för vattenkretsen;
 • radiatorer;
 • platta, spjäll gallret för eldstaden.

recensioner

Installerad i hemmet eldstad för design och sammankomster i vardagsrummet. Så småningom insåg: vi drunkna gatan, och kunde använda värmen effektivt. Förändrad enhet på spisen lång stegvis förbränning och vattenkretsen. Skönhet! Vi är på härden och värmebesparingar. Tips: för en lång kaminer, använd endast torr ved.

Jag beslöt att - bygga själv! Filmerna att göra stapling schema valt kaminen. Ritning värmeväxlare och beställde det. Omsorgs skorsten krets. Samrått med en specialist, jag hitta mer information om byggandet av ugnar, braskaminer. Om lämpligt utformad, följ bara steg för steg instruktioner - få en stor ugn!

Många har hört talas om "Buleryane" med vatten jacka, mycket ville råd med en sådan. Sätt nyligen andra panna, utöver gasen. Jag hade bara cirkulationspump set, men det var värt det. På eftermiddagen värmer vi med trä, och på natten - gas. Faktum är att de 7-8 timmar på en hög med ved värmer. Mycket lite aska, bränna allt!

Ugn för att ge en vattenkrets: en allmän översikt och en väljaranordning

Tyvärr har inte alla stugby att ha ledningen på dess territorium. Därför husägare måste ofta lösa problemet med uppvärmningen av sina egendomar genom att använda klassiska braskaminer. Deras moderna versioner är utrustade med en vattenkrets, vilket gör hela värmesystem effektivare. Låt oss tala om detta i detalj.

Ugn med en vattenkrets

Allmänna egenskaper hos ugnen med en vattenkrets

Principen om drift och funktioner i enheten

Den interna strukturen hos anordningen

Ugnar för trädgård varmvatten har en ganska enkel princip. Brännskador inuti dem avspjälkas värme, som uppstår på grund av uppvärmning av inneslutningen, och installerade i sitt hålrum värmeväxlare. Den passerar den resulterande värmeenergi till vattnet som cirkulerar i värmesystemet.

Schema värmesystem

Växlarkrets är vanligtvis gjord av stål eller järnlegering. Den är belägen i förbränningskammaren, så som tar emot den största mängden värmeenergi.

När ugnen för land hem, kan det göras av tegel eller stålelement. Det andra alternativet är för närvarande mer populär. Detta beror på dess lägre vikt och enkel installation.

Också värt att notera är att det braskaminer ugn för att ge en vattenkrets försedd med hällen. Tack vare henne, utöver sin värmeugn funktion kan också fungera som en platta, som tillåter dig att laga mat och värma mat. Uppvärmning av det plan som produceras genom verkan av flamman vid dess inre yta eller genom upphettning av hela strukturen av huset.

Fotot - en enhet med kokplatta

Nuvarande modeller sådana mekanismer har en transparent dörr av ugnen tillverkad av eldfast glas. Detta skapar en skorstenseffekt och låter dig beundra spelet branden.

Egenskaper av ugnar med vattenkrets

Efter att ha bestämt sig för att använda ugnarna för vattenuppvärmning i landet borde man förstå att sådana anordningar har en mycket låg effektivitet. Därför kan de bara värma en liten stuga.

För ett sådant uppvärmningssystem är det i de flesta fall obligatoriskt att ha en centrifugalpump som arbetar från det elektriska nätverket.

Därför behöver du också hyra en dieselgenerator för en dacha.

För uppvärmning av en stor stuga är ett sådant system inte helt lämpligt och kan därför endast användas som en extra värmekälla. Den vanliga gaskonstruktionen är mer lämplig för den grundläggande uppvärmningsstrukturen.

Golvvärmesystem

Det är möjligt att värma dacha med hjälp av en sådan spis med hjälp av varma golv.

De fördelar jämnt värme och behöver inte värma vattnet till höga temperaturer.

Fördelar och nackdelar med dachaugnar med en vattenkrets

Dessa enheter har ett antal viktiga funktioner.

Tabellen som beskrivs här hjälper dig att förstå dem.

 • tillgängligt bränsle - om så önskas kan du inte köpa det, men förbereda det själv;
 • lång livslängd - för högkvalitativa produkter är det upp till 50 år;
 • Inget behov av att få tillstånd - ingen särskild dokumentation krävs för att montera och starta ugnsvattenuppvärmningen.
 • En lägre kostnad jämfört med anslutningen och igångsättningen av gasutrustning.
 • Behovet av kontinuerlig övervakning - Operationsugnen får inte lämnas obevakad.
 • Behovet av en permanent cirkulationspump - utan det kommer systemet helt enkelt inte att fungera. Dessutom kan koppling av denna enhet när ugnen är i drift kan leda till att den inte fungerar.
 • omöjlighet med drift utan att vatten hälls in i systemet - på så sätt om du vill laga mat på eldstaden på sommaren måste du värma dacha.

För att undvika eventuella problem är det nödvändigt att skapa ett gravitationsvärmesystem som fungerar utan användning av en cirkulationspump.

Det bör dock noteras att installationen är ganska komplicerad och därför bör den endast utföras av högkvalificerade specialister.

Därför är priset på sådana verk ganska höga.

Gravity värmesystem

Välj dachaugnar med vattenkrets, först och främst enligt deras kapacitet. Det borde vara en som kan ge hela byggnaden värme. Därför måste detta värde nödvändigtvis beräknas.

Om takhöjden i huset inte överstiger 2,7 meter kan detta ske i ett förenklat system. Anvisningen är som följer: Ta del av bostadsdelen och dela den med 10. Det resulterande numret ska avrundas. Detta kommer att vara den erforderliga kapaciteten hos värmeenheten.

För att värmen ska vara så lång som möjligt är det värt att välja en lite kraftfullare enhet än vad som krävs av dina beräkningar.

Om du köper maskinen exakt den kraft du behöver, kommer den hela tiden att fungera inom gränsen för dess kapacitet, vilket leder till ett snabbt slitage på dess delar.

Den här parametern ska sökas i produktens tekniska pass, vända om sina sidor med egna händer.

Vanligtvis finns det tre värden:

 • minimal - det motsvarar det ögonblick då veden dör och började smoldera;
 • max - observerad vid bränsletidpunkten
 • nominellt - beräknat på provet. Det är detta som ska användas vid val av lämplig modell

En spis med vattenkrets är ett acceptabelt alternativ för en liten stuga. Det förbrukar billigt bränsle, kräver inte registrering av tillstånd och tjänar under lång tid. Det finns emellertid vissa svårigheter som är förknippade med dess funktion, speciellt om vi talar om hur man värmer hus i ett behållarblock.

Dessutom är det inte möjligt att värma en ugn utan att värma hela huset. För mer information om ämnet kan du lära av videon i den här artikeln.

Vedeldad ugn med vattenkrets

Nyligen är denna typ av uppvärmning mer populär i ett lanthus. Användningen kommer avsevärt att spara användningen av varmt vatten, såväl som om du fortfarande väljer att installera pannan hemma hemma med egna händer, han kommer att kunna ersätta dig med gas under ganska lång tid lång tid.

Systemet med vattenuppvärmning är ganska enkelt att göra hemma av egna händer absolut för alla. Spelar ingen roll, Oavsett om du har ett stort privathus eller en liten stuga, kommer vattenvärmesystemet definitivt att passa dig. När allt är materialet är det lätt att hitta, och det är också svårt att räkna ut kretsen och montera all nödvändig utrustning.

Att utforma ett vattenvärmesystem är utan tvekan en av de viktigaste utvecklingen under 1800-talet. Vad är principen för sitt arbete? Vid upplyftning av rören bildar varmvatten kontinuerligt flöde, Det tomma utrymmet är fyllt med kallt vatten. Vatten rör sig kontinuerligt och ständigt värms upp. Således tillhandahålls det under en lång tid upprätthålla en behaglig temperatur alla lokaler i huset. Vattnet kommer trots allt att cirkulera med rör.

 • Gravity. Vattnet i sig rör sig genom rörledningen
 • Med tvångsrörelse. Vatten rör sig genom pumpen

Sådana konstruktioner kräver anslutning till el. Kanske är detta deras enda nackdel, men i alla andra avseenden är de mest effektiva och ekonomiska jämfört med andra typer av värmesystem.

Men innan du startar installationen själv väljer du noggrant platsen och beräkna värmeväxlarparametrarna. Observera också att volymen på jackan på värmeväxlaren måste vara nödvändigtvis ökat med syftet att förbättra pannans effektivitet, men med allt detta, den inre volymen måste förbli oförändrad.

Det viktigaste du behöver veta om du väljer att göra ditt eget system trävärme på trä, Det är mycket lättare att skapa en vattenkrets om hemma ingen lång eldningsugn, men om ugnen redan är installerad måste du montera spisen på vissa ställen.

Du kan enkelt installera och göra en vattenpanna till en färdig vattenugn för en långvarig bränning, och om du inte har det, blir det inte mycket svårt att lägga det ur tegelstenar. För att värma vatten. Vattenkretsen kan tillverkas av gamla gjutjärns radiatorer för uppvärmning, vilket du enkelt kan hitta.

Deras genomsnittliga kapacitet är en och en halv liter. Du kan ansluta flera av dessa till varandra och få en 15-liters värmare vid utgången, men på grund av de stora dimensionerna kan den inte användas i alla rum för användning. Det mest acceptabla alternativet är ett ryskt bad.

Till att börja med med egna händer demontera, rengör och skölj dem med hjälp av saltsyra, eller snarare dess lösning. Innan du installerar hela strukturen, bör du ändra distanserna som skiljer sektionerna, eftersom de inte är ursprungliga anpassade till höga temperaturfall, som kan nå femhundra eller fler grader. Eftersom den gamla separatorn inte kan tåla och radiatorns läckage kan uppstå, använd en impregnerad asbestsladd för att lägga den. Därefter kan du fortsätta med enheten. För att montera det är det nödvändigt på ett sådant sätt att röret för en utgång ligger över hela strukturen, och för ingången - under den.

Vattnets krets kan appliceras på absolut någon långa spis: från eldstaden och till burgaren. Det är också möjligt att göra en kittel från en ganska tjock metall och placera den direkt under ugnen, vilket kommer att göra det värma upp mycket snabbare.

Detta mer komplexa system är pyrolyskedja, bestående av två kontor. I den nedre delen sker förbränning av ved, och i den övre delen uppstår cirkulationen av gas som bildas på grund av förbränning. Tack vare det system med vilket gasen kommer in i skorstenen inte omedelbart, dess effektivitet ökar, och för långvarig bränning krävs det mindre trä.

Runt pannan finns tjocka rör, längs vilka det är vatten som är upphettat från det. Tänk på att för en panna av denna typ är endast torr ved lämplig, så du borde alltid ha hemma deras goda reserver.

Det finns också system som använder hetluft för uppvärmning, istället för vatten. Han, som passerar genom konturen, överförs till luftrummet hemma. Kall luft faller ner igen faller in i panna för vidare uppvärmning.

Fördelar med att använda en vattenpanna

Den största fördelen med en panna och en tegelugn för långvarig förbränning är hög värmeavledning och möjligheten att värma till alla rum i huset med rör. Det kan också arbeta både autonomt och kopplas till centralvärmesystemet. Men det viktigaste är pannans tillförlitlighet och brickugnen själv. När de arbetar tillsammans värms de ett stort rum till en relativt låg kostnad.

Använda vedeldade spishällar, följ alltid reglerna säkerhetsåtgärder

 • Lämna aldrig en långbrännande ugn länge utan övervakning, glöm inte att städa ut askkammaren i tid och sätt eld i eldstaden
 • Betala uppmärksamhet skorstenskanalflikar, Förvara dem i öppet läge tills du börjar tända kaminen
 • Använd endast under den kalla årstiden, dess sommaranvändning är opraktiskt

Betydande överhettning kan leda till skador, och då måste du reparera ugnen och allvarligt. Hög temperatur kan orsaka förstöring av ugns väggar. Därför är det nödvändigt att undvika alltför höga temperaturer och använda enheten under den varma säsongen.

Fördelar med dubbelkretsuppvärmning

En två-krets typ är typen av uppvärmning där Pannan är värmevatten speciellt för användning i hemmet och för uppvärmning av hela rummet. Således är hela varmvattenbehovet tillhandahållet av en dubbelkretspanna. Det finns andra orsaker till vilka han vinner ökande popularitet:

 • Det ger möjlighet att inte vara beroende av verktyg och låter dig reglera uppvärmning själv och därmed skapa komfort hemma
 • Möjlighet att installera i någon del av huset, Eftersom ingen extra avgassystem behövs behövs inte heller ventilation
 • Förutom själva pannan behöver du inte något, för allt som behövs för uppvärmning och leverera varmvatten hemma i det redan byggda för lång tid
 • Lönsam och rimligt pris
1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 3