Kan jag lägga ett laminat på linoleum?

Kan jag lägga ett laminat på linoleum?

I reparationsprocessen från icke-professionella byggare kan det finnas många frågor, bland annat om byte av golv. Så ofta är det vid reparation och byggverk, frågan är akut, det är nödvändigt att demontera den gamla beläggningen och om det är möjligt att sätta laminatet på det gamla linoleumet. Svaret på denna fråga, liksom finheten att installera laminatet på föregående beläggning, kommer du att lära dig genom att läsa den här artikeln.

Är det möjligt att lägga ett laminat på linoleum?

I livet är det ibland sådana eller andra situationer när det kommer dags att byta golvbeläggning. Och om de tidigare hade en linoleum, som är väl bevarad, men uttråkad eller det var behov av att byta ut, kan laminatet läggas över det. Naturligtvis är det nödvändigt att följa ett antal villkor och verifiera att den gamla beläggningen uppfyller de krav som ställs före basen för laminatet.

Krav på linoleum före läggning av laminat:

 • integritetsbeläggning - den gamla linoleumbeläggningen ska vara utan sprickor, blåsor, sönderdelade områden;
 • Fuktigheten under linoleum måste motsvara den totala fuktigheten i rummet;
 • Linoleumet själv innan du lägger laminatet ska tvättas väl från smuts och damm och torkas.
 • Golvet måste vara nivå, maximalt, tillåta en skillnad på 2 mm;
 • linoleum med ett mjukt substrat leder till nedsänkning och deformation av laminatet, så att det är omöjligt att lägga ett laminat på ett mjukt linoleum;
 • för gammal linoleum, som snart kan svälla, är inte lämplig som substrat för laminatet.

Behöver jag ett substrat innan du lägger laminatet på linoleum?

Svara på frågan huruvida det är möjligt att lägga ett laminat på linoleum, det är nödvändigt att nämna den preliminära installationen av substratet. Det är ett tunt (upp till 3 mm) lager av skumpolystyren, skumpolyeten eller kork. Underlaget är avsett för dämpning, fukt och värmeisolering, så det är nödvändigt.

Tekniska egenskaper för montering av laminat på linoleum

Installationen av beläggningen börjar från fönstret vinkelrätt mot det. Då faller ljuset på ett sådant sätt att sömmarna mellan laminatremsorna är osynliga. Börja laminatgolv från två brädor i första raden, samtidigt som du lämnar ett 10 mm gap (med hjälp av distansskikt). Detta säkerställer beläggningens rörlighet och kallas deformation. När luftfuktigheten och temperaturen ändras kan laminatgolvet "gå", och ett sådant mellanrum kommer att hålla beläggningens utseende oförändrad.

När man lägger ett laminat på linoleum är det viktigt i första och andra raden att höra ett klick från införandet av lamellerna i spåren. Detta indikerar en nära passning av raderna mellan sig. Eftersom de är de grundläggande är deras ideal matchning extremt viktigt.

Ytterligare arbete fortsätter att lägga laminatlåset på dig själv - detta kommer att påskynda processen och underlätta greppet. Den sista panelen läggs med en klämma, vilket gör att den blir stationär.

Processen slutar med installation av plaggen, vilket är nödvändigt för att förhindra att damm och fukt kommer in i gapet mellan väggen och laminatet.

1

Nackdelarna med att lägga ett laminat på linoleum är förknippade med felaktig teknik och bristande överensstämmelse med ovanstående villkor och krav. Så, i närvaro av ojämnhet, uppblåsthet och skada på integriteten av lanolinet, kommer laminatet att deformeras med tiden och kommer att förlora inte bara estetisk överklagande utan också funktionalitet.

Om läget görs på ett fuktigt linoleum kommer laminatbräden att försämras och deformeras med tiden.

Att lägga ett laminat utan ett extra lager av substrat kommer att resultera i att avsaknaden av avskrivningar i sista hand påverkar golvbeläggningens integritet.

Kopiering av information är endast tillåten med en direkt och indexerad referens till källan

Vi löser problemet med att uppdatera det gamla golvbeläggningen: kan jag lägga ett laminat på linoleum?

Förutom det faktum att lägga laminat ovanpå linoleum, behöver vi inte lägga tid och ansträngning för att ta bort den gamla beläggningen, ett sådant förfarande har två viktiga plus: rummet ljudisolering på grund av de återstående linoleum ökar av samma skäl, och ökad isolering golv. Speciellt är det märkbart i rummen som är på markplanet.

Innan du lägger ett laminat på linoleum måste du se till att den gamla beläggningen uppfyller de nödvändiga standarderna:

 1. Linoleum under laminatet måste vara helt limmat, liggande platt och inte ha mekaniska skador
 2. Det gamla materialet ska inte vara mycket mjukt, annars kommer det framtida golvet att böja och deformeras under vikten.
 3. Procentandelen av basfuktighet under beläggningen bör inte överstiga 2%

Beredning av materialet och ytan till beläggningen

Innan du börjar lägga laminatet på ett ojämnt golv måste du göra följande:

 1. När du köper laminatgolv måste du kontrollera alla plack för en extern identitet. Om de skiljer sig åtminstone med hälften av skuggan blir resultatet av beläggningen inte så perfekt.

 • Efter att ha köpt en ny laminerad beläggning ska den lämnas i några dagar i rummet där den senare läggs - materialet måste köpas med fuktighet och rumstemperatur.

  Korrekt vård av laminatgolv kommer att förlänga deras produkters livslängd. Vilka medel och tillbehör kan användas vid rengöring och tvätt av laminatet, läs här.

  Funktioner av installationen: Vad behöver man komma ihåg?

  För att ordentligt lägga laminatet på den gamla linoleumbeläggningen, bör följande rekommendationer följas:

  1. Vi börjar lägga laminatet från fönstret, vid rummets yttersta vägg, över öppningen. Tack vare detta kommer ljuset som kommer att falla från fönstersidan att dölja sömmarna och göra dem mindre märkbara.
  2. Vi börjar golv i första raden med två lameller.
  3. Mellan väggen och laminatgolv är det nödvändigt att ett litet ledigt utrymme kvarstår, ungefär en centimeter. För detta ändamål är speciella kilar installerade. Detta utrymme kommer att möjliggöra att det framtida golvet expanderar fritt utan skador som påverkas av ökad fuktighet och temperaturfall i rummet.
  4. I slutet av första raden måste du trimma kortpanelen.

  Vilken typ av mattor används för värmeisolering av vattengolv, kommer den här artikeln att berätta, men här kan du läsa om det allmänna förfarandet för konstruktion av sådana beläggningar.

  Om du följer ovanstående regler och rekommendationer, är svaret på frågan - om det är möjligt att lägga ett laminat på linoleum - positivt entydigt.

  Video om att lägga ett laminat på linoleum med egna händer

  Inga relaterade inlägg.

  Lägg till en kommentar Avbryt svar

  Moskva, 2: a Khutorskaya street, 38A +7 (499) 404-27-54

  Är det möjligt att lägga ett laminat på linoleum och är det praktiskt?

  Reparation i huset är en besvärlig yrke, vilket kräver viss kunskap och färdigheter. Inte ett undantag är utbytet av golvet. För att kunna starta reparationsarbetet borde du veta vilka material som är bättre att välja, att studera sina egenskaper och tekniska egenskaper samt installationstekniken.

  Många människor är intresserade: kan jag lägga ett laminat på linoleum? Utlåtandena av specialister i denna fråga är tvetydiga. Det finns inga speciella skäl för att förbjuda dess förpackning, men anpassning är en väldigt komplicerad process som tar lång tid. Och om du fortfarande bestämmer dig för att laminatgolv på så sätt måste allt förberedande arbete och installation utföras enligt anvisningarna i tekniken. Kan jag lägga ett laminat på linoleum? För att utföra dessa verk måste du veta vissa krav och följa dem.

  Kan jag lägga ett laminat på linoleum? En detaljerad instruktion från tillverkaren på förpackningen indikerar att den laminerade beläggningen läggs på en ren, torr, slät bas. Det betyder att kvaliteten på linoleum ska vara felfri och golven - ha en perfekt platt yta. Tillåtna oegentligheter på högst 2-4 mm. Linoleum ska inte vara mycket slitna och mjuka. Dessa förutsättningar är nödvändiga för att säkerställa att det golv som läggs inte sitter fast. Annars måste allting göras på nytt.

  Om du vill veta om det är möjligt att lägga ett laminat på linoleum, bör golvbeläggningar kontrolleras för kvalitet, skada och brister när du köper dem. Laminatkort måste nödvändigtvis anpassas i rummet för två dagar efter inköpet. Det är inte värt att genomföra läggning. Linoleum bör täckas med ett polyeten- eller korkubstrat, vilket säkerställer inriktningen av substratet, styrkan på den laminerade ytan och ökningen av livslängden. Dess tjocklek ska vara minst 2 mm.

  Placering av laminat på linoleum i köket och badrummet

  Kan jag lägga ett laminat på linoleum i sanitära utrymmen och i köket? Denna beläggning kan inte läggas i rum där luftens luftfuktighet ökar. Därför dra en slutsats. Om det finns hög luftfuktighet i rummet, lägg ett lager av vattentätning av dubbelpolyeten under substratet.

  Fuktighet av linoleum kan kontrolleras på så sätt: sprid oljekudden på golvet och tryck hårt i kanterna. Om filmen efter några dagar, droppar av fukt, lägg sedan laminatet är inte värt det. Lägger panelerna på "raw 9raquo; linoleum är förbjudet, eftersom detta kan bidra till deformering av lamellerna.

  På vilket linoleumlaminatgolv är tillåtet

  Som svar på många frågor om det är möjligt att lägga laminat linoleum med olika skador, experter rekommenderar: om den gamla beläggningen har hål, små blåsor, bucklor eller sprickor, då de måste korrigeras. För inbäddning är det nödvändigt att välja ett liknande material.

  Linoleum, köpt för reparation, används på följande sätt:

  • En bit är täckt med en skadad del och en fyrkantig bit är skuren något större än storleken.
  • Beskära områdena med defekter, som läggs på förberedda lappar, bearbetade med mastik.
  • Kallsvetsning, utformad för att ansluta sig till linoleums leder, de är förseglade.

  Små utbuktningar i det gamla linoleumet förseglas på följande sätt: Borra bubblan med en spruta och injicera limet i behållaren genom att trycka på toppen med lasten. Du kan reparera plåstret. Alla sprickor är fyllda med silikon tätningsmedel.

  Vad ska man tänka på när man lägger ett laminat på linoleum

  För att täcka laminatet är bra, bör du överväga några tips:

  • Genom att köpa laminatgolv, överväga produktens tjocklek, att det inte fanns några problem med att öppna och stänga dörrar.
  • När du använder en bred och lång panel, kommer mängden avfall minskar.
  • Köp beläggning krävs med en marginal. Om laminatgolv är vinkelrät mot fönstren, sedan lägga till det område av 7% vid mätning diagonalt, är 15%.
  • Att laminera inte glider vid läggning den första raden och den sista fix kilar.
  • Sågade panel bågfil med en fin blad eller pussel i rät vinkel. Börja med installationen av varje ny serie följer den skurna delen. Detta minimerar avfallet.

  laminatsats teknik för beläggning av linoleum

  Är det möjligt att lägga laminat linoleum? Installationsguide ger prestanda stapling på standardteknologi. Att lägga laminatgolv du behöver med de två första raderna. En första bräda staplad i en vinkel, med vilken montering utförs. Till ytan såg ut som murverk, är panelen i den andra raden skars i två bitar, och en av dem att börja golv.

  Bifogade lameller beroende på vilken typ av lås. Om det är typ Lock, de producerar en anslutning i ett horisontellt plan. För att minska gapet mellan panelerna i den andra raden behovet ombord gummihammare slå ut panelen i den första raden. Om ett laminat med lås-Click, är den andra lamellen införes i den första 45-graders vinkel och försiktigt sänks ned på golvet, vilket resulterar i ett klick skulle inträffa. Alla återstående rader av paneler är anslutna på samma sätt.

  Att lägga den sista raden används klämma: ena ände är fäst i gapet mellan väggen och panelerna, och vid ett annat gängning med en hammare, så stumsöm reduceras. Installation av golv är klar. Efter det att installationen av golvlister.

  Lämpligheten av att placera de laminatskivor

  Är det möjligt att lägga laminat linoleum och om det är praktiskt - en fråga uppstår ofta bland konsumenterna. Experter säger att denna metod är giltig och praktisk.

  laminat om linoleum har sina fördelar. Denna metod ger extra ljud och värmeisolering i rummet. Det är lämpligt att tillämpa den i lägenheterna, som ligger på första våningen, liksom i enskilda hus med kalla golv. Dessutom behöver inte spendera tid och pengar för att avveckla den gamla beläggningen.

  Kvalitativa prestation arbetet med installationen av laminatet på linoleum i enlighet med alla regler kommer att göra en stark, vacker golv som ger ett hem och komfort.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  5 + 1 =