köksträdgård bilder

Vacker trädgård. 100 bilder av vackra blomsterrabatter vid stugan

Alla som har en stuga eller en tomt på ett privat hem, tänk på hur du kan förfina territoriet och göra deras vackra herrgård. Många ganska framgångsrikt nå detta mål genom att prydnadsväxter, blommor, trädgård träd och delar av landskap design. Men vår trädgård kan och bör vara vacker - vi valt 100 bilder av trädgårdar land, som hjälper dig att se detta.

Den stil och storlek på din trädgård kan vara helt annorlunda, men det hindrar inte honom från att vara en av de vackraste delarna av landet.

Cottage foto trädgård. Den ovanliga formen av sängar

Vegetabiliska bäddar inte nödvändigtvis behöver vara tråkigt och enformigt. Titta hur vackra trädgårdar i dessa bilder på grund av formen på sängar.

De kan ge mycket olika konfigurationer.

En dekorativa avsatser och trottoarkanter kan liva upp utseendet på din trädgård som något annat.

1

De kan göras från något tillgängligt material, inklusive gamla styrelsen, metall, tegel eller sten.

Mycket vackra blomsterrabatter i form av Wattle staket. Till rutan inte läcker ut i marken under lister på insidan bifoga agrovoloknom.

Vacker trädgård. Foto hur man kombinerar växter

Det är dock inte tillräckligt för att vackert ordna sig sängar. För att helt förändra trädgården och du behöver arbeta på deras innehåll.

Mycket av det som växer i din trädgård, vacker i sig. Varför inte dra nytta av det?

Som väl du kan bredda din trädgård? Låt oss titta på dessa bilder som växterna kan planteras i enlighet med sitt utseende så att anläggningen kombinationer för att skapa intressanta kompositioner.

Med det kombinerade kan vara inte bara användbar kulturer tillsammans. Ingen förbjöd planterar blommor och prydnadsväxter direkt på en säng kål.

Och det är inte nödvändigt att plantera alla fiffiga parallella rader. Försök att tänka på andra siffror från skolgeometrin.

Eller skapa en kreativ kaos, harmoni som inte förklaras av svårighetsgraden av former och linjer.

Var kreativ! Men glöm inte de grundläggande principerna för växtföljd och kompatibilitet.

Plantering höga växter, och också komma ihåg att de kan skapa en skugga till sina lågväxande grannar.

Köksträdgård: foto bekväma sängar på stugan

Om allt detta verkar överdrivet och onödigt, det är det enklaste sättet att sätta saker i ordning i trädgården och ge den ett snyggt utseende. Lyft sängar ganska lite och spridas i gångarna mellan sängar agrovoloknom - det kommer att förhindra tillväxt av ogräs, och du behöver inte förbruka energi till ogräs spår. Även dessa minimala åtgärder kan förändra den traditionella köksträdgård oigenkännlighet.

Dessa sängar behöver inte gräva. Gräva plantering hål eller diken och planteras, som täcker bädd av kompost av halm eller gräsklipp. Storleken på sängar måste vara sådan att den kan bearbetas från båda sidor.

Den bearbetade trä staket för rabatter.

Ofta uppstår frågan, vad behandlingen styrelser för sängar, så de håller längre. Sådana skivor kan inte behandlas med kemikalier som kan skada dig och dina växter. Därför kommer inga konventionella torkande olja eller spillolja, eller konventionella antiseptika för trä inte passar här. Naturlig linolja - är miljövänlig, men det är dyrt.

Av samma skäl, undvika att göra stötfångare sängar av skiffer, plast eller gummi. Vissa märken av dessa material avger giftiga ämnen. Och för att avgöra om skadlig skiffer som du planerar för sängar eller inte, med ett ögonkast, kan du inte ens professionella kemister.

Den mest kostnadseffektiva alternativet för behandling av trä staket bäddar för pengarna.

På insidan av styrelsen generöst behandla med kopparsulfat (du kan direkt dopp i det), och utsidan är tillräckligt för att bleka rentvå. Denna version kan pågå i upp till 15 år.

Det mest ekonomiska varianten av trästaket för sängar över tiden.

Trall, ganska dyrt, men ger alla nödvändiga skydd mot röta. Det kommer att fungera som en vakt för sängar i årtionden.

Men eftersom praxis visar Cottagers även boo ombord tas för box sängar utan någon behandling, lugnt tjäna 5-6 år.

Som ett alternativ till den vanliga köksträdgården, kan du plantera din trädgård på exakt samma sätt som sadite blommor - vackra rundade former bredvid ett lusthus eller en sittgrupp.

Den vackraste i någon trädgård - det är växterna själva. Friska, färska doftande. Om du sadite trädgård som en dekorativ blomma säng, se till att det inte gaped bare tomhet efter skörden av tidiga grönsaker och örter.

Om trädgården är liten, är det möjligt att spendera pengar på vackra stängsel för höga sängar.

Kombinera grönsaker med prydnadsväxter, och du undrar själv hur förvånansvärt sofistikerat utseende på blad och frukter av grönsaker.

En vacker trädgård, liksom blommorna kan odlas i en behållare och pryda terrassen.

Du kan sällar sig till ägare av vackra trädgårdar, även om du har några problem. Kanske rötterna typ morötter, odlas på balkongen är inte praktiskt, men för att odla örter och speciella sorter av krukväxter tomat och paprika under krafter vardera.

Inte nödvändigtvis experimentera med trädgård design för hela området - försöka göra detta år en liten köksträdgård nära huset i form av en blomma säng. En av din praktiska steg kommer att ge dig mer information och slutsatser än 100 bilder av vackra trädgårdar.

Vacker trädgård - det är inte tomt kul. Det ger fortfarande användbara vitaminer, avgifter hälsa och hjälper till att spara på produkter. Din trädgård kan bli föremål för just din stolthet, om han kommer att ha en unik design med modern funktionalitet. Men det här är din trädgård och du bestämmer hur mycket du är villig att arbeta i fast beslutna att göra det vackert som på dessa bilder.

Varje arbete som förbrukas i trädgården, naturligtvis, kommer att betala en god skörd. Men bakom den vackra trädgården mer villiga att ta hand om, håller du?

Vackra sängar i landet med sina egna händer: foto exempel och ovanliga lösningar

I den här artikeln, kan du lära dig att skapa vackra bäddar i landet med sina egna händer: Foto framgångsrika alternativ som kan användas som inspiration, instruktioner och regler för konstruktion och tillverkning av strukturer för odling av grönsaker och örter i området. Texten innehåller huvudprinciperna för utveckling av design, med hänsyn till landskapselement på webbplatsen, råd om val av grödor och skapande av dekoration.

Vackra sängar från sina egna händer, inte bara för att dekorera platsen, men också göra landningen mer organiserad

Vackra sängar i landet med sina egna händer: foto och design rekommendationer

Sängen är i den relativa graden av isolerade lapp av jord, där växter odlas något slag. Dachniki vuxit många grödor som har liknande egenskaper växer eller omvänt, motstridiga. Genom att använda zonindelning område kan delas sängar oförenliga växtarter eller kombinera dem som kännetecknas av samma sjukvårdssystemet.

En väl valda höga sängar avlasta banan av överskott mark och smuts

Grönsaksodlingar som blommor, behöver vissa villkor. Formen och storleken av en säng kan påverka markfuktighet, intensitet av flödet av gas utbytesprocesser. Det beror på konstruktionstyp även mångfald av mikroorganismer som uppehåller sig i det översta lagret av jord. Dessutom är det viktigt att veta hur man ska ordna sängar på webbplatsen. Foto ovanliga sängar i den här artikeln bekräftar att webbdesign kan vara dekorativa och praktiska. Det är möjligt att skapa inte bara en vacker landning, men få dem att skörda.

Små sängar med örter och kryddor kan vara ett bekvämt läge nära sommarkök på en tomt

Var uppmärksam! Trots utnämningen av samma sängar, får vi inte glömma att en del växter behöver en viss sammansättning av jorden. Emellertid kan andra grödor vara mindre krävande. Detsamma gäller till jorden konsistens, mörkt och torrt. Ouppmärksamhet till sådana nyanser kan resultera i reducerat utbyte eller förlust.

Principer för skapandet av sängar för trädgården: ekologiska och traditionella metoden

Cottagers tränar två metoder för odling av grödor i området - ekologiska och traditionella. Och en av dem helt motsäger varandra. Den traditionella metoden gradvis receding in i det förflutna. Denna princip jordbearbetning olika komplexitet, skadar det ekosystemet. I den traditionella metoden, övervakar personen automatiskt och justerar tillståndet i marken, liksom alla de processer som sker i den.

Den traditionella principen om jordbruket ingår:

 • bearbetning med herbicider;
 • gräva jorden två gånger per år (hösten och våren);
 • användningen av konstgödsel i stora mängder.

Traditionell driven metod kräver en årlig applicering av konstgödsel, som negativt påverkar kvaliteten på grödan

Som ett resultat, odlas på detta sätt berövas naturliga kapillär sängar. Bor i jordmikroorganismer dör gradvis och utbyten skudeyut.

En ekologisk syn på enheten bäddar i landet med sina egna händer hänvisar till den naturliga jordbruk. Denna princip är baserad på naturliga egenskaper jorden för att återhämta sig. Personen så sällan stör de naturliga processerna i sängar. Genom att gräva från markberedning till plantering metod, vägra. Istället ett grunt hackning. Detsamma gäller för ogräsrensning, i stället för som mulching.

Grödor som odlas på ekologiska metoder, typiskt lägre än traditionella, men kvaliteten på vegetabiliska grödor samtidigt överskrider flera gånger

Ekologiska principen odling bevarar de naturliga egenskaperna hos den jord, som själv återvinner sin struktur genom att öka antalet kapillärer, rötterna av växter, insekter och mikroorganismer. Förbättrade processer för gasutbyte och som ett resultat, en tillräcklig mängd av kväve som levereras till rötterna av grödor på ett naturligt sätt.

Var uppmärksam! När ekologiskt synsätt är frånvarande eller reduceras till ett minimum användningen av kemiska gödningsmedel. Moderna metoder för att skapa vackra blomsterrabatter i landet bygger på denna princip.

Eco - jordbruket är den ledande sektorn i det moderna jordbruket

Rekommendationer för att planera sängar på deras sommarstuga: foto- och konstruktionsregler

Nätverket kan hittas i ett stort antal bilder av vackra rabatter och blomsterrabatter, med sina egna händer för att skapa en sådan konstruktion kan varje torpare. Hemligheten är att planera framtiden för trädgården.

Innan du börjar, är det lämpligt att ta hänsyn till några av de nyanser:

 • Kompatibilitet grödor som ska planteras nästa - vissa växtarter kan ha en positiv inverkan på andra, och några av dem kan vara skadligt. Du måste noga överväga kompatibilitet kulturer som kommer att växa i sängar,

Korrekt inriktning av grönsaker du kan undvika upphandlande växtsjukdomar och skadedjur

 • multi-level planering - rätt placering av växthöjd ger alla typer av kultur i trädgården av en tillräcklig mängd av solljus. Till exempel är den högsta plantering bättre att placera på den norra sidan. Gradvis närmar söder, är anläggningen höjd reduceras när mängden ljus ökar;

EXEMPEL framgångsrik placering av sängar och växter på platsen

 • landskapselement plot - om sängarna är att vara på en sluttning, finns det en risk vid spolning kraftiga regn. För att förhindra detta är det rekommenderat att organisera området sängar-box eller sätta plantorna i särskilda lådor. Under sådana förhållanden är det möjligt att göra en snygg sängar av liten bredd, placera dem över sluttningen. Som ett resultat, kommer mellan raderna ansamlas vatten och behovet av ytterligare vattning kommer att vara minimal;

Höga sängar kan du enkelt förvandla dem till mini-växthus

 • avkastning - varje kultur har sina egna grönsaker avkastning. Denna indikator kan användas i planeringsstadiet för att ta reda på vad som borde vara antalet bäddar och deras storlek för att få en viss mängd skörd.

Intressanta idéer för utformning förortsområde och växthus. Användningen av skrot material för att skapa ovanliga sängar.

Hur man gör en säng i trädgården: det rätta valet för boende photo

På planeringsstadiet och typen av sängar väljs arten av deras placering på platsen och dimensionering av strukturer. Urvalet baseras främst på markegenskaper, detaljerna i de växter som ska odlas och närvaron av byggnader på platsen.

För att maximera produktiviteten, planera och ändra plantering måste växterna vara varje år

Tips! För att inte bryta den långa huvudet av design, kan du använda din favoritbild från trädgården stugor och gräsmattor av trädgårdsarbete tidskrifter som en grund för att skjuta ifrån i den framtida utformningen av trädgården.

Med fokus på kaffe Foto sängar på stugan, eller bilder från Internet i förväg, är det önskvärt att planera framtiden för trädgård på papper och använda de allmänna riktlinjerna för att skapa optimala mönster:

 • upphöjda bäddar har ingen ram i form av en låda, rekommenderas att bygga i områden med svart jord. I det här fallet inte kräver inköp av mark,

Den branta lutningen är inte ett hinder för en bekväm trädgård, om att bygga en säng i form av steg

 • Design höga sängar kan betraktas som en analog till rabatter. De ser dekorativa och samtidigt kunna ge växterna skydd mot gnagare;
 • värmeälskande växter kräver särskilda villkor. För deras odling behöver för att bygga varma sängar. Denna tillverknings variant är optimal, om platsen är i en region där klimatet råder med låga temperaturer;
 • Om förortsområde ligger i torra delen av landet, rekommenderade plantera växter i depån,

Vertikala åsar är mycket populära bland ägare av små tomter

 • låglänt terräng och områden med leriga jordar är bäst lämpade för att organisera höga sängar;
 • zon parti beläget i skuggan, är bra för odling av grönska;
 • ofta fastnar i näten foto av vackra blomsterrabatter mot väggen. Tillät byggandet av väggarna längs de fasta strukturer, såsom hus, sommar kök, ladugård, berså eller garage, men med ett villkor - raderna måste placeras på den södra sidan. Samtidigt väggen kommer att skydda växterna från vind.

Skapa rabatter i landet med sina egna händer: Bild av lyckade lösningar

Med beaktande av de allmänna principerna för design kan bedömas enligt organisationen av trädgårdsland och planera, inte bara form och typ av sängar, men dimensionsparametrar.

Allmänna riktlinjer för dimensionsparametrar av sängarna:

 1. Höjd - mått 40-60 cm anses vara den bästa, om vi tar hänsyn till att sängarna behöver regelbunden ogräsrensning och vattning. För att utföra dessa arbeten, sade höjd anses vara den mest praktiska.
 2. Bredd - den högsta tillåtna hastigheten är 1,2 m Annars ta hand om plantor och jordbehandling kommer att bli mycket svårt ..
 3. Bredden av passagen mellan utrymmena - det minsta godtagbara värdet är 0,3 m.

Med hjälp av hög låda i stället för de traditionella sängar, är det nödvändigt att uppmärksamma installationen av dräneringssystem för frisläppandet av fukt

Var uppmärksam! Om du tänker bygga sängar med ram bör lämnas mellan strukturer av minst 0,6 m. Med ett så brett gång lätt kunna passera en skottkärra, som kan användas för skörd, transport av gödningsmedel, etc.

Hur man gör en vacker blomma säng med sallad

Varje anläggning är unik och vacker. Kombinationen av vissa grödor i trädgården en kommer att skapa en fantastisk blommönster. Sammansättningen kan bestå inte bara grönsaker, men även av örter och blommor. Vissa arter kan ge grönsaksodlingar skydd mot skadedjur och sjukdomar.

Sallad - en frekvent besökare i vackra bilder, hur man gör en säng i trädgården med hjälp av denna anläggning är känd för många trädgårdsmästare. Det är dekorativt och presenteras i en mängd olika kvaliteter. Denna typ av gröna kan ha olika bladformer och även färger.

EXEMPEL vackra sängar odlas med hjälp av olika sorter av sallad

Rekommendationer om hur du ordnar trädgården med hjälp av sallad:

 1. Sorter av sallad "Fun" för att skapa kontrasterande accenter i trädgården. Dess blad har en röd nyans och passar bra ihop med andra växter.
 2. Grade "ska" leds typ av sallad. Detta alternativ har en grön färgväxter och röd ram runt kanterna på bladen. Hög prydnads sorter kan användas som dekorationer sängar.
 3. Dessa sorter kan kombineras med grönsaksodlingar. Framgångsrika kombinationer erhålls med en gurka, morötter, jordgubbar och rädisor.
 4. Alla sorter av sallad ser spektakulära i grannskapet med basilika eller persilja.

Sängar med örtartade växter behöver skugga. Genom att odla en sådan kultur kan förse sig med färska örter och dekorera de skuggade områden i gården där majoriteten inte kan växa blommor.

Skapa vackra blomsterrabatter i trädgården: foton av ovanliga lösningar med kål

Kål - en annan version av en anläggning vars skönhet inte alltid mätas med värdighet dem som är obekanta med egenheter dess sorter. Det finns många tekniker som beskriver hur vacker att göra sängar i trädgården, foto designer, planterade kål, ser inte värre än rabatterna på gården.

Vid försäljning kan du hitta flera sorter av rödkål, som framgångsrikt kan användas för att skapa dekorativa sängar. Dessa klasser är "Mikhnevskiy Beauty", "Langedeyker", "F1 darling" och många andra. Förutom fysisk skönhet, kommer de att ge en riklig skörd i slutet av året.

Blomkål och "Violet Queen" magenta huvuden sorter kommer att presentera prydnad förortsområde

Mångfalden av kål "Ametist F1» har en fantastisk violett färg, vilket kommer att lägga tonvikten på den ljusa matt grön planteringar och göra dem attraktiva. Det finns också unika sorter. Till exempel blomkål "Cheddar F1» orangefärgade nyans och kan lätt konkurrera med blommande växter mot decorativeness. I anslutning till kål kan sedimentera och andra grödor: fänkål, rödbetor, lök, selleri.

Kål kan planteras på kanterna av rabatterna eller rabatter för en vacker ram

Tips! Kål kan även användas för tillverkning av ramen i sängar i trädgården med sina egna händer, foto landningar i staketet av vitkål är attraktiva, samtidigt som man skapar en unik konstruktion.

Hur man gör vackra sängar på stugan: foto exempel på Staket

Living staket - det mest miljövänliga sättet att utforma rabatter i dekorativa trädgården. Skillnaden i strukturen av växter och deras färg effektivt kan slå i konstruktionen skapar en naturlig ram runt växterna. Denna teknik används också för att dekorera sängar med geometriska mönster eller rader av olika höjder och färger.

Levande stängsel kan ordnas längs kanterna av sängarna landade pegs snabbväxande träd - körsbär eller vide

Ram för sängarna kan göras med egna händer något sätt till hands. För detta ändamål lämplig vinstockar, plast, sten, trä. Det är även möjligt att använda sängar utan inramning. I detta fall är det design baserad på den ovanliga form av konstruktion.

Hur man gör en rabatt i trädgården: bilder och tips för att använda gräs

För att skapa en naturlig gräns sängar är bäst att använda gräsmattan. Grönt gräs är lätt att hantera, lydig och låter dig skapa på webbplatsen, även de mest komplexa former. Resultatet ser fantastiskt, med särskild designområdet.

Gräsmatta gräs ser bra ut i trädgården mellan raderna

Denna teknik har sina nackdelar:

 1. Gräsmatta gräs växer snabbt och är väl fördelad. Sådan stängsel kräver regelbunden vård, annars gräsmattan kommer att sprida sig på en säng. För att undvika detta rekommenderas från tid till annan för att göra ogräsrensning.
 2. Grön gräsmatta ger inte skydd mot skadedjur och gnagare, som kan orsaka allvarlig skada på gröda.
 3. Säng med en ram i form av gräs förlorar sin form med tiden. Du måste hålla reda på sin position och korrigera vid behov.

För att undvika spridning av gräset på sängar eller vägar Du kan använda trottoaren bandet

Tips! För att förhindra att skadedjur i grönsaksodlingar kan köpa vackra sängar gjorda av plast. Dessa produkter är hållbara, praktiska och hållbara. Vid försäljning finns miniatyr versioner som efterliknar trä eller sten.

Fördelarna med en ram av gräs inkluderar utmärkta dekorativa egenskaper, ett enkelt system av organisation och ytterligare service.

Populära alternativ dekorativa blomsterrabatter

Det är intressant att se alternativ utan ram. Sådana sängar har vackra form de höjs över marknivån. För registrering passager används grus, sten eller damm däremellan. Det sista alternativet på ett år kan du gräva och få gödselmedel för marken. Till kanten sängarna inte regnade, är det inte rekommenderat att höja dem med mer än 20 cm över marknivån.

Att spara en del av utrymmet kan anordnas vertikala sängar och planterade plantorna i flaskor eller tuber

Lågväxande buskar kommer att bli en utmärkt substitut för konstgjorda material. På liknande teknik planteras stora grönsaker (t.ex. kål), eller gräs. Men i detta fall sängarna behöver regelbunden grooming. För organisationen av levande staket passar buxbomsbuskar, apikal pahizantra eller lavendel. Dessa växter kan med framgång användas som ramar, men med tanke på deras höga kostnader, de flesta åkarna drar sina sängar placerade på framsidan av byggnadens fasad.

Före plantering av vegetabiliska grödor är nödvändigt att överväga den framtida anläggningen höjd, för att inte skapa skuggade områden på sängar

sängar design kan vara ganska varierande, allt beror på fantasin. Att diversifiera utseendet på plantera en grönsaksodlingar kan lägga blommor, såsom ringblommor. Sina blommor har en ljus orange färg, efter utspädning tråkiga greener och växtskydd från bladlöss.

Ett exempel på en kvadrat sängar zonindelning tekniker för olika växter

Som en dekorativ ram glas- eller plastflaskor, pinnar av trä, bitar av skiffer, tegel, kakel och andra material till hands som kan finnas kvar på platsen efter konstruktion eller reparation kan användas.

Höga bäddar i landet med sina egna händer: foto och tillverkningsteknik

En damm i landet med sina egna händer. Steg för steg Foto Instruktioner

Alpine kulle med stenar i landet med sina egna händer: foto stenpartier med steg

En säng med händerna inte gillar alls: intressanta idéer för feriedesign

Glasväggmålning. Bilder i inlandet, vackra lösningar

Alpine glida sina händer. Steg för steg Foto Instruktioner

Vacker trädgård foto

Vacker trädgård - det är en mycket komplex koncept. Å ena sidan - det är verkligen skönheten, och å andra sidan - denna funktion. Eftersom trädgården, det är inte en guldarmband på armen.

Beauty kan dominera det huvudsakliga syftet med denna tomt. Annars kan det rulla upp asfalten på omkretsen planterade julgranar och målning på trottoaren för att rita. Så mycket för den vackra trädgården.

Jag plockade upp fotogalleriet, som är (enligt min åsikt), och skönheten och praktiska, och en mycket bra lösning för att öka utbytet. Till exempel, ändra sängar formen, införandet av höga sängar - det är inte bara, och kanske inte ens så mycket skönhet i trädgården. Jag vet definitivt att i regioner ogynnsamma för odling höga sängar kan kallas en garanti för en god skörd.

I allmänhet bör skönheten i trädgården vara funktionella och lyda inte bara ägaren av presentation som är vacker, men också ta hänsyn till de egenheter jordbruk. I slutändan, möblerad vår trädgård måste först komma ihåg att detta är ett tomt avsedd för odling av grödan.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 5 =