Konsumtionen av färg på den främre väggen 1 m2

Konsumtionen av färg på fasaden av 1m2

Idag finns många typer av utomhusfärg. Det skiljer sig i sammansättning och viskositet, vilket påverkar hastigheten vid målning. För hemmabruk de mest populära är olje- och alkydfärger. Men beroende på omständigheterna, kan användas vattenbaserade färger.

Det vanligaste är latexfärg, som inte är sämre olja. I sin sammansättning innefattar vatten med däri lösta små partiklar av färgpigment. Efter applicering av vattnet avdunstar, och de färgande pigment stelnar, bildas på ytan av en matt film med höga barriäregenskaper.

Högpresterande tillåta användning av vattenbaserade färger för målning är inte bara internt utan även utvändiga ytor. När de färgades i två skikt latexfärg förbrukningen per 1 m2 kommer att vara 200-300 gram. Torktid varje skikt är en timme. Dessutom behöver vattenbaserade färger inte har, till skillnad från olja och alkydfärg, lukt och lätt avlägsnas med vatten.

Oljefärger består av linolja, färgämneskompositionen och ett fyllmedel. De finns i två former - en färdig att använda och i form av en tjock pasta, som måste spädas med linolja till önskad konsistens. Flöde av oljefärg beror på färgen, tonen ljusare än högre flöde. I genomsnitt flödeshastigheten är från 100 till 200 gram per 1 m2.

Alkydfärg sammansatt av alkydharts, ett färgpigment och speciella tillsatser som påverkar torktiden. Denna typ av färg utspädd med terpentin eller lacknafta vid behov. Alkydfärg glans skiljer resistenta, tillförlitligt skydd mot fukt och korrosion. Ansökan rekommenderas för alla typer av målade ytor. Flödeshastighet beror på färgen och yttexturen, liksom appliceringsmetoden. Konsumtion akryl genomsnitt 150 gram per 1 m2.

Modern produktionsteknik av alla typer av färg, ett relativt lågt pris och enkel applikation gör målningen någon yta det mest prisvärda sättet att skydda den mot fukt och korrosion, samt för att ge ett tilltalande utseende. Olika färger erbjuds typer kan du välja det lämpligaste alternativet för efterbehandling en rad olika ytor och strukturer och enkla sätt att låta programmet för att utföra arbetet själva.

Vanlig genomsnittliga familjen tillbringar mycket tid bara i köket. Här.

Gamla trähus uppfördes utan en enda spik, fortfarande förvånad.

1

Reser världen, kan du hitta intressanta tullen. Till exempel i Turkiet vid den tiden.

Dess popularitet bland konsumenter linoleum vann inte förgäves. Denna golvbeläggning.

Att göra installation av keramiska plattor är det nödvändigt att tillämpa layouten. Det kan vara.

Hur kan jag ordna rum på grund av dess kompakta och koncisa mönster som.

Lämna dina kommentarer avbryta svar

Om du gör en garderob med händerna, kan det med rätta anses vara den mest funktionella.

Bungalow byggt med egna händer på platsen innan byggandet av huset. Dess huvudsakliga funktion.

Med utvecklingen av modern byggteknik, en mängd alternativ tak.

När en flicka når tonåren, föräldrar funderar på en förändring i det inre.

Du har beslutat att bygga ett hus med sina egna händer och valde detta skumblock eller gazoblok. Utmärkt! Faktiskt.

På senare tid, verkade idén om fri el fantastiskt. Men tekniken.

Genom att köpa flytande tapeter, vilka är i huvudsak en typ av gips.

Hopfällbar stol - perfekt för fiske, friluftsliv. Detta är absolut nödvändigt.

På senare tid har tapeter till dörren anses föråldrad teknik för att dekorera rummet.

Mycket ofta för deras hushåll vi förvärva transparent lim som kallas "Tsianopan".

Hur man bestämmer förbrukningen av olika typer av fasadfärger?

Innan du målar fasaden i sitt hus, beräknas konsumtionen av fasadfärger. Du måste räkna ut hur mycket som gör att noggrant utföra allt arbete och målade ytor i flera lager.

Vid beräkning viktigt att beakta ytan funktioner och vilken typ av färg. Det finns många nyanser som kan påverka förbrukningen av material för målning av externa objekt.

Innan du målar fasaden av byggnaden, är det nödvändigt att beräkna bläckförbrukning för hela området

Beräkning beroende på typen av material

Den viktigaste parametern som skall beaktas vid beräkningen av den erforderliga sammansättningen av färg för fasadarbeten, denna typ av färg. Färgmaterial väljs beroende på egenskaperna hos din fasad. Konsumtionen av varje typ kommer att vara annorlunda.

Grunden för latexfärg är vatten, som innehåller emulsionen som olösliga pigmentet. Efter applicering av denna komposition på eventuella ytvatten avdunstar och endast pigmentet som ett färgat skikt.

Om du väljer att köpa denna typ av struktur, så ska du veta att för fasadarbeten den appliceras i två skikt. Tidsintervallet mellan två färgning skikt bör vara större än en halv timme.

  • resistens mot frost;
  • låg vattenpermeabilitet;
  • brist på svar på exponering för ultravioletta strålar;
  • rimlig kostnad.

Beräkningen i detta fall måste man anta att per 1 m2 av ytan på fasadväggarna vanligtvis tar ca 300 g komposition. Det vill säga, om du behöver för att måla fasaden av 10 m2, måste du köpa minst 3 liter färg.

Beläggningsmaterial baserade på akryl är idealisk för fasadarbeten. Fördelarna med akrylmålning:

  • varaktigheten av bevarande av ljus färg och skyddande egenskaperna hos beläggningen;
  • motståndskraft mot aggressiva atmosfäriska medel, såsom luftfuktighet, vind eller direkt solljus;
  • lätt att rengöra, vilket är tillräckligt för vanliga tvättmedelssubstanser;
  • brandsäkerhet;
  • absolut säkerhet för människors hälsa;
  • mångsidighet som gör det möjligt att bearbeta någon yta av fasaden, av betong, tegel eller massivt trä efterbehandling.

Typiskt, förbrukningen av akryl mindre än latex. Typiskt sträcker den sig från 150 till 200 gram per 1 m2. En mer exakt flöde av färg på fasaden av 1m2 beror på hur ljus du vill göra ett målat finish. Slutligen kommer du bara att kunna avgöra direkt tillämpning av kompositionen på ytan.

Om ett eller två lager, kommer du att få önskad nyans, då en m2 behöver du ca 130-170 gram. Om det behövs kommer mer mättade färger måste förlita sig på 200 gram per 1 m2.

olje~~POS=TRUNC färger~~POS=HEADCOMP

Oljan består av linfröoljekomposition, färgpigment och olika fyllmedel. Dessutom kan fyllmedel saluföras som en färgkomposition eller i separata lösningar. Om du arbetar med oljiga degliknande kompositioner, de har en liten spädas före användning.

Beräkning av flödet av oljefärg såsom akryl, beror också på den önskade färgintensiteten. Till exempel om appliceras på ytan av den främre väggen av en liten mängd av rött kompositionen, kommer det att se rosa. Standard färgning för flödes gips är vanligtvis 150 g per 1 m2, och kan variera beroende på den önskade färgen.

Alkyden baserade färgmaterial är alkydhartser som används i produktionen. Dess egenhet ligger i det faktum att för fasadarbeten produkt måste spädas med terpentin, linolja eller fotogen. Vid utspädning av var och en av dessa komponenter kommer att vara individuellt materialförbrukning per 1 m2 av yta som skall beläggas. Därför, för att mer noggrant beräkna flödet, är det nödvändigt att ta hänsyn till det antal ytterligare blandningar, som används för en mer briljant ton.

Traditionellt fasad färgförbrukning per 1m2 ytan av väggarna är liten och är ca 100 gram. Det vill säga vid 10 m2 kommer att behöva spendera bara en liter färg. Ett utmärkande drag för alkydkompositionen är att skapa snygga och ursprungliga utseende. Dessutom kommer denna färg att skydda fasaden ytutseendet av mögel och mjöldagg.

Så nu vet du det ungefärliga förbrukningen för varje typ av färg. Samtidigt, genom att välja komposition för fasadarbeten, måste du överväga ett antal nyanser i samband med sin konsumtion. Så du kommer att spara tid och kommer inte att köpa mer saknade färg. I detta fall kommer du inte det överskjutande beloppet av färgkompositionen.

Konsumtionen av färg på fasaden av 1m2

För hemmabruk används främst färg, alkyd- och oljefärger, och de som späds med vatten: cement, lim och kalk. De kännetecknas av utseendet på den behandlade ytan och dess driftskarakteristika. Konsumtionen av färg på fasaden av 1m2 Det beror på typen av färgande materialsammansättning.

Ledaren vad gäller försäljning under lång tid är en latexfärg är den bäst säljande målning material, vilket anses vara en stark konkurrent till oljefärger. Sådana färgämnen är väl lämpade för efterbehandling inre och yttre ytor. Färgen torkar snabbt, vilket skapar en hög kvalitet matt film med extremt hög prestanda.

Flödeslatexfärg ytfärgning anordnade i två skikt av från två hundra till tre hundra gram. Med andra ord är en liter färg räcker för att måla sex kvadratmeter. Mellan skikt är nödvändigt att vänta minst en timme, tillräckligt för att torka helt.

Och alkyd oljefärg, en blandning av torkande oljor, pigment och fyllmedel. De kan köpas i form av en tjock och klar att använda. Degliknande pasta färg liknar och skiljer sig huvudsakligen konsistens. De kan spädas omedelbart före färgningsprocessen. Klar att använda färg utspädd med linolja redan i produktion. Färdiga verk används för ytbehandling. Oljefärger konsumeras med beräkningen av 100-150 gram per 1m2. Typiskt flödeshastighet bestäms i den valda färgen.

Länk alkydfärger är alkydharts. dess torktid styrs av speciella tillsatser. Alkydfärg späds med fotogen, terpentin och linolja. Alkydfärger skydda ytorna mot korrosion, och det hänför sig till den externa och den interna verk. De målar fönsterkarmar, dörrar, paneler, tak och väggar, samt möbler. I vissa fall, till exempel, för målning av radiatorer, kan endast användas alkydfärger. I de fall då du behöver för att få en glansig yta, välj bara det.

Konsumtion per 1m2 fasad färg är ca 150 gram. I genomsnitt är tillräcklig för färgning tio kvadratmeter en liter färg. Emellertid, i de flesta fall, den färgåtgången bestäms av strukturen och porositeten hos ytan och dess appliceringsmetod.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 − 12 =