konvektionsugn

Varmluftsugn - vad är det och vad är det för?

Idag är de flesta moderna ugnar utrustade med så omfattande utbud av valfria funktioner som ibland går förlorade i valet. Och eftersom varje funktion har en roll i priset, och betala för vad du inte kommer att använda alls, är helt enkelt meningslöst. Detta gäller för de flesta funktioner, men konvektion ska vara i varje ugn, särskilt om värdinnan har hembakade kakor.

Varmluftsugn - vad är det?

Detta ord utgör en speciell ugn värme metod som använder en speciell inbyggd fläkt. Han ser den fria rörligheten för varm luft över hela området av enheten. Som ett resultat av dess verkan vid den temperatur varierade väggar och dörren är stabiliserad till samma värden. Om du har en stationär med en varmluftsugn, kommer du inte längre oroa sig för att plötsligt dina kakor kommer att brinna eller inte helt steka ordentligt. Den speciella fläkt degen behandlas lika på omkretsen. Således konvektionsugn (beteckning «= 9raquo; på kontrollenheten) utesluter möjligheten att stick bakning nedan och dess fukt ovan. Många hemmafruar noterade nyttan av denna funktion, och det rekommenderas att köpa enheten med möjlighet till rostning.

Har jag varmluftsugn?

Vilken typ av regim vi redan har diskuterat, och nu om huruvida eller inte betalar för mycket för honom i närvaro av enheten. Naturligtvis har denna funktion en positiv effekt på kvaliteten av degen och baka den inte har några nackdelar (naturligtvis bortsett från de ökade priser), men om du använder ugnen endast en eller två gånger om året, då detta läge du inte behöver. Men hur man gör utan hennes närvaro? Det är riktigt, men det kommer att ha en lite tufft. Till bakverk visade sig inte fuktig och inte bränns vid stekning behovet av att ständigt ändra positionen för bakning degen jämnt behandlas i kammaren. Men det är ett problem inte bara för att kontrollera tiden. Det är osannolikt att alla i huset har fyra bakugn, så du måste använda endast två enheter är ständigt sina platser. Och detta i sin tur bromsar processen för beredningen av degen (åtminstone två gånger).

För dem som gillar att experimentera och njut varje helg med sju nya recept för kakor, eclairs och andra sötsaker, är helt enkelt oersättliga i varmluftsugn. Vad skulle det vara för bakning, om kanterna bränns, och spetsen av rå? Det är därför luftcirkulationen i kammaren i ugnen är ett måste för beredning av dessa rätter. Förutom alla dina kakor kommer att ha en trevlig knaprig skorpa, som dessutom kan du strö med strösocker eller häll den söta sylt.

Märkligt nog, men är gasugn med konvektion läge värt mycket mer än den elektriska med samma funktion. Skillnaden i prisklassen betydande: 25.000 rubel från gasen mot 15.000 rubel från elektricitet.

Därför när man köper, ägna särskild uppmärksamhet åt hur plattan ökar självkostnadspriset för varmluftsugn. Vilken typ av regim det är och hur det fungerar, vi har redan förklarat, återstår det att önskar er en lyckad inköp och läckra bakverk!

Vad är konvektion och varför det behövs i ugnen

Många hemmafruar, utrusta din "kontor" - köket - nya apparater, se till att enheterna utför många funktioner samtidigt. Är inget undantag och elektrisk ugn. Modern ugn har många extra funktioner: mikrovågsugn, avfrostning produkter, livsmedel uppvärmningen, upprätthålla mat temperatur, tryckkokare, konvektion ... Det handlar om den sista funktionen kommer att diskuteras. Så vad är en konvektion och varför det behövs? Eller är det inte nödvändigt i en elektrisk ugn? Låt oss se!

Enheten i ugnen med konvektion funktion

För att förstå vad en konvektion är nödvändig för att förstå hur värmeelementen är anordnade i en elektrisk ugn. Äldre modeller har utrustats med elektriska spisar med en eller två värmeelement och, naturligtvis, är denna funktion saknas i dem. Kom ihåg hur det var svårt att enhetligt propech pajer eller kakor för kakan. Ena sidan är redan brända, och det andra är inte ens brynt. För mer eller mindre jämn tillagning utan slut måste rotera pannan, men inte bränd låg - ställa in en andra bakning salt.

1

Modern ugn med konvektion funktion kommer att rädda dig från dessa olägenheter, och du kommer att kunna tillfredsställa hushållet skålen med enhetlig sällsynta och vackra skarpa.

konvektionsugn kräver ett stort antal uppvärmningselement. Värmeelement är inte bara toppen och botten, denna funktion ger för dem och på sidorna.

Påtvingad konvektion och våt

Det latinska ordet "konvektion" översätts som "överföring". Under drift av konvektion varmluftsugn varmluft jet blandas med kylan. Varmluftsugn förbättras genom fläkten installerad. Det kallas tvingas. Varför tror du behöver det i ugnen?

Den ger samma funktion konvektion lufttemperatur, som främjar en jämn tillagning av olika rätter i elektrisk ugn. När instrumentet sätts en viss temperatur som beror på produkter som skålen är klar kött, fisk, kakor, maräng ... En gång i mitten av ugnen uppnår den inställda temperaturen är fläkten avstängd.

Tvingad konvektion används också för upptining livsmedel, torkad svamp, örter och nötter.

Det finns också en fuktig varmluftsugn, vilket gör det möjligt för fans av en hälsosam och nyttig mat ångad. I det inre av ugnen är en vattentank. Den kan placeras på luckan eller bakre väggen. Speciell generator omvandlar vatten till ånga. Het ånga säkerställer även matlagning, hålla dem vitaminer och nyttiga mikro.

Fuktig konvektion används för:

Justera riktningen av ångan du kan göra. tillgänglig tre lägen: Ånga är fördelad i hela ugnen; ångstråle riktas till skålarna; ånga riktas mot produkterna.

konvektion läge kan väljas för framställning av vissa rätter. Om han inte vill - inte inkludera det.

Vad bra varmluftsugn

Ugnen konvektion har ett antal fördelar, nämligen:

 1. Alla ingredienser bakas genom jämnt.
 2. Kanske matlagning i flera brickor på en gång.
 3. Med denna funktion kan du uppnå skarpa knaprig skorpa.
 4. Minskning av energiförbrukningen.
 5. Använda oljor när tillagning av mat minimeras.
 6. Möjligheten att förbereda en varierad meny.

Så vi tänkte att detta konvektion. Vid tillämpningen av denna funktion i en elektrisk ugn är det möjligt att utöka listan av lagad mat och förbättra bakegenskaper. Ingenting kommer att brinna jämnt och all propechetsya!

Betyg ugnar 2017, priset och kvaliteten på olika modeller. Jämförelse, tekniska egenskaper och ytterligare funktioner. Fördelar och nackdelar med de bästa modellerna.

Varmluftsugn: vad det är, typ och fördelarna med ugnar med konvektion

Ugn med fläkt

Många hemmafruar står inför problemet med ojämn matlagning i ugnen: paj hälften rå, halv brända, pizza brändes på botten. Ibland måste man vända och bakning och bakverk själv eller ta bort hälften som inte brinner fullständigt. Det har hänt förut, då varje hus var en gasugn med den nedre brännaren. Men med tillkomsten av sådana funktioner såsom forcerad konvektion, det misslyckade bakning problemen i det förflutna!

bakverk tillagas snabbare med ordentlig luftcirkulation

 • konvektion - en värmeöverföringsprocess med hjälp av luft strömmar över det inre utrymmet i ugnen. Det är en komplex process, när varma och kalla luftströmmarna återförs gradvis blandas med varandra och skapa en virvel av varm luft. Som ett resultat, att temperaturen inuti ugnen blir likformig över hela volymen av det slutna utrymmet, och blåser varm luft gör att produkten kan värmas likformigt från alla sidor.

Laga din egen mat med glädje

De flesta av ugnen är utrustad med en fläkt på den bakre väggen

Tidigare, när i gasugnar var konvektion läge, ett baktråg placerat på den första lägre nivån och höjdes sedan så högt som möjligt, så att maten inte fastnar eller underlags tegel. Men eftersom konvektion sker vanligtvis naturligt, och luften cirkuleras så långsamt att det inte ger något resultat, då tills allt temperaturen i ugnen når samma prestanda, det kan ta en hel del tid och en del av ett parti som redan brinner, och några kommer att bli mer stanna fuktig.

Intressant! För att öka hastigheten på att blanda kall och varm luft, vår mor och mormor satte en behållare med vatten i botten av ugnen.

Fläkten på den bakre väggen i ugnen

Men i vår tid nog att ha en ugn med påtvingad regim konvektion och vi kommer att få tillagas jämnt från alla sidor rätter som inte våt eller för över torkat. Dessutom, när konvektion läge tillåter samtidig tillagning i ugnen i en av flera brickor, är det möjligt att laga flera rätter. Det är drömmen för varje hemmafru!

Distribution av luft strömmar i ugnen

Innanför gas- och elektriska ugnar som har konvektion funktion på baksidan med en fläkt som aktiveras enligt överträffar och blandning varma och kalla luftlager. När ugnen nått en viss temperatur, fläkten automatiskt avstängd. När temperaturen sjunker och blandnings luftflödet inte är enhetlig, är fläkten påslagen igen.

Viktigt! Det är denna justering temperaturläget håller samma temperatur över hela den inre volymen av ugnen och samma laga mat.

Vid försäljning finns många typer av ugnar med konvektion läge. Men beroende på tillgången av ytterligare funktionalitet för att skilja mellan dessa typer av konvektion, såsom:

Intressant! Det finns modeller av ugnar, där runt fläktkonvektorn som en annan värmekrets. Detta förbättrar effektiviteten och ytterligare öka produktiviteten för ugnen.

En kompakt elektrisk ugn med grill och fläkt

Det finns modeller som är installerade bara två konvektor, den ena över den andra, vilket gör den mest effektiva för att fördela luften genom det slutna utrymmet i ugnen och för att uppnå större effektivitet.

Inbyggnadsugn

Fördelar med ugn med varmluft

För att förstå vad som är konvektion och varför det behövs, tillräckligt för att läsa listan över funktioner som kommer att visas efter installation av sådan utrustning. Dessa inkluderar:

 • snabb uppvärmning av ugnen;
 • öka antalet rätter som kan tillagas, och matlagning hastighet. Ugn med konvektion kommer snabbt baka en stor bit kött, hel fisk, göra luft maräng, torkade örter, frukter och grönsaker;

 • möjlighet att tina mat utan att förlora användbara delar;
 • användningen av den totala volymen av kammaren ugnen och tillagning av olika rätter på samma gång;
 • utvidga utbudet av rätter som kan tillagas i ugn,
 • partiell avvisande av användning av tillagningsytan.

Eget bageri är alltid bättre att köpa

Vissa nuvarande modeller är utrustade med ugnar har fuktig konvektion. Det kan vara en riktig välsignelse för älskare av rätt kost. Fläkt sådan teknik cirkulerar inte bara luften, men även vattenånga, som produceras ånggenerator integrerad i konvektorn.

Tips! Detta är användbart inte bara för matlagning i en dubbel panna läge, men i så fall, om du fruktar att kött eller bakverk kan komma över torkat. Dessutom kan du värma mat, steriliserade burkar och flaskor i läge av fuktig konvektion spädbarn.

På grund av luftflödet cirkulationen grillad kyckling ideal från alla håll

Viktigt! En av fördelarna med konvektion läge ansökan är att minska kvantiteten av använd matolja och salt rätter.

Men den största nackdelen ugn med varmluft läget är att deras innerväggar är förorenade snabbt. Därför är det viktigt när man köper en sådan ugn som det var också en självrengörande läge.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 1