Korg egna händer

Korgmakeri för nybörjare needlewomen: tips och instruktioner med bilder

Korg - en mycket gammal form av handarbete. Sådan vävning ganska spännande. Och även om nu några vinstockar och ersätta konventionella tidnings rör, korg fortfarande ganska populär bland moderna praktiska människor. I den här artikeln hittar du en master class i korg för nybörjare. Denna workshop kommer att hjälpa dig att förstå tekniken att väva vinstockar för nachinayuschihi kommer att öppna många hemligheter om detta ämne.

Innan du börjar väva flätade prylar, lära sig lite om avverknings vinstockar. Skörd vinstockar för vävning kräver specialkunskaper. Vanligtvis är vinstockar skördas på vintern, är det nödvändigt att vinstockar var mogen trä. Bredvid behandlas vinstockar: klar den från barken, för att underlätta processen måste sänkas ned i varmt vatten stång, att den varma och inte i kallt, koka upp och koka i 20 minuter. Att välja rätt vinstockar, titta på färgen på dess bark, om det är rött eller orange kan du testa styrkan i: Bend, bildar en rät vinkel om vinstockar har klarat dessa tester kan du säkert ta det för mig själv.

Från vinstockar skapa en mängd olika korgar och vaser. Det finns också en korgmöbler med sina egna händer. Men för att väva möbler, behöver du en stor önskan och erfarenhet i den här branschen. För nybörjare är det bättre att göra den vanliga korgen, vilket också kan vara mycket användbart i vardagen.

Du kommer att behöva att väva av vinstockar:

Först måste vi väva botten, för att avgöra vilken form det kommer att bli. I detta fall är den nedre omgången. Låt oss börja!

Ta fem pinnar gör i sina mitten av hål i vilka de andra fem pinnar. Så vi fick ribban. I samma hål för att sätta in stängerna zapletki och börjar fläta rep i centrum av två av stången. Väva som två rader. Vidare driver två staven, den centrala reserv på plats igen entwine två. Återigen väva som två rader. Nu är vi entwine en kvist två rader.

1

När du är klar trycker stammarna av korset, börjar vi väva fläta deras skiktat, som visas på bilden.

Sätt under varje stigare på spetsen av staven, plocka upp för lager väv, väva fortsätta tills vi når önskad storlek på botten.

Att väva en vägg av korgen, är det nödvändigt att höja barer och börja fläta dem. Upphöjda kvistar kallas stammar.

Det finns en mängd olika vävteknik. Den vanligaste - rep. Det är det vi kommer att snurra vår korg. Att göra detta kommer rep i två av stången, det vill säga två staplar. Föregående stång skjuter toppen och därefter lister kvist baser på insidan, kommer ut. Sedan samma upprepas en andra stång och så vidare. Braid så småningom utöka din korg. Var noga med att föreställa sig hur högt kommer din produkt når hälften, för in den i nätet slutar böjd i hälften av barer, som kommer att fungera som handtag korgen. Sådana pennor består ofta av tre eller fyra kvistar.

Ytterligare fortsätta väva korg väggar. När du når önskad höjd, kors och tvärs över kanten på korgen och dess handtag, kommer det att ge korgen fullständighet och förhindra dess snabba nedbrytning. Väv denna kant också har sina egna hemligheter. För att kunna väva kanten, måste du ta någon stand röret och gör för de närmaste två med tillgång till utsidan. Sedan tar vi nästa riser och göra samma sak. Och så vidare, med alla de andra. Extra kvistar skära rent slipad kniv. Och ändå, din korg från vinstockar redo!

Observera att det är viktigt att lägga stavarna till varandra så nära som möjligt. För att göra detta, många mästare under vävning rap dem med en hammare.

Detta utgjorde korg skapat lager för lager väv. Denna väv är också mycket populärt bland praktiska människor. För saker stratifierade vävning behöver vi samma antal pinnar som stig. Denna väv är tillverkad samtidigt av alla stavarna: en stav omger annan stigare från utsidan, då den efterföljande stigar kuvertet på insidan och utsidan displayer. Upprepa samma vända varje inblandad i vävning stången. Braid så tills du når önskad höjd. På samma sätt, så småningom växer, om denna korg.

Korg visas i videon nedan hittar du en hel del hemligheter som är mycket användbar för dig i ditt arbete.

Willow vävning för nybörjare steg för steg: teknologi, verkstad, krets, intressanta idéer och rekommendationer

Produkter, vävda av vinstockar, kan fungera i många år till ägarna, utför inte bara praktiskt, men också en dekorativ funktion. Då möbeln de framgångsrikt använts på landsbygden och i staden.

Korgar vide med händerna - vetenskapen, behärskas av våra förfäder stilla i flera årtusenden före vår tideräkning. I historiska dokument runt om i världen finns det referenser till olika vävda flätade lådor, staket, korgar och mycket mer. Produkter som kan göras, efter att ha lärt sig korgflätning, vacker och varierande. Nu väva vide inte är relaterad till hushållens behov av person, det är snarare en hobby och en fashionabel sätt att lägga skönhet och stil till inredningen.

Modern korg av vide - inte bara tillbehör för att ge den fullfjädrade invånarna i lägenheterna. De inte bara genomfört praktisk användning, men de är också en höjdpunkt, en sorts accent i utformningen av lägenheten.

Det är viktigt att notera att insamlingen av vinstockar flätning inte medför någon skada för naturen, utan snarare föryngrar snår.

Populär vävning willow idag som på landsbygden och i städerna. En annan fördel med en sådan hobby - ingen anledning att köpa material för jobbet. De kan lätt förbereda dig. Willow - en mycket vanlig växt och växer i nästan alla regioner i Ryssland. Om du vill gå i den friska luften, kommer kampanjen för vide vinstockar vara för dig en trevlig och intressant äventyr. I vissa större städer, att tillhandahålla produkter för en mängd olika hobbies, börja handla och vinstockar flätning. Dessa butiker finns inte många, men detta är ett bra alternativ för dem som inte vet var man kan hitta de videsnår i storstaden.

Skörd av vide kvistar för vävning

Flätning lämpar sig inte bara vide vinstockar, men vinstockar och mutter, andra flexibla arter av buskar och träd. Välj det bästa tunna långa skott. Ta de kvistar som inte gren.

För denna typ av hobby är lämplig barkat vinstockar, och renas. Av rå väva stora produkter: staket, stora korgar för frukt och grönsaker. Av raffinerade vinstockar gör vaser, brickor, lådor för kläder, bröd lådor och mer. Rå vinstockar kallas neokoronnoy, skalade - barkas.

Stycket flätningsmaterial framställda i höst eller våren. Willow skjuter på sommaren på grund av den starka tillväxten är mycket skör och inte lämpar sig för vävning.

Skördats i våren skott barkas omedelbart utan ytterligare beredning. Skördade höst skott kokas innan rengöring. Skörd och förbereda vinstockar för vävning - det är enkelt, men det kräver tid och ansträngning.

Men när vävning med pil för nybörjare steg för steg locka dig och kommer att strama, och den färdiga vävda sak kommer att bli föremål för din stolthet, din tid och ansträngning kommer att löna sig full laddning av positiv energi, så får du.

Vad vi behöver i processen? Willow vävning för nybörjare, steg som beskrivs i denna artikel kräver ett minimum av ett bra bestånd av tålamod. Tillverkning av flätad korg hårdare än väva den från tidningsrören. Naturliga material mindre smidig att använda och kan bryta.

Vi måste arbeta och några verktyg.

Klassiskt korg väva, som börjar med botten. Sedan väver väggen böjning. Pennor - sista.

Börja göra korgar av vide för nybörjare steg för steg är det lämpligt att modellera produkter rund form. För dess tillverkning måste du lära dig att bara flera steg:

 • Tekniken för produktion av en rund botten.
 • Väv-rep.
 • Skiktning vävning.
 • Böjning.

Arbete i färd med vävning är nödvändig för att stämpla och krossa till varukorgen inte blir för tunn. Staplarna ska placeras stadigt och jämnt, utan att lämna varandra.

Efter tillverkningsteknik cirkulär korg behärskar, kan du flytta till en mer komplex öppen arbetsprodukter från vinstockar. Skickliga hantverkare dekorera sina korgar flätor vävs in dem bark, halm och trä pärlor. Utformningen och formen på korgarna begränsas endast av fantasin hos befälhavaren.

Kom sak lackerade. Det rekommenderas att använda en vattenbaserad lack. Han är luktfri och miljövänlig. Produkter som omfattas med lack, vattenbaserat, kan användas säkert i barnrummet eller köket.

Intressanta idéer vävning willow

Väv av vinstockar kan vara nästan vad som helst. Ofta landscapers köpte mästare vävda bitar av kvistar för trädgård dekoration. Dekorera en personlig tomt staket och utomhus verandan är fullt möjligt att sätta en gungstol från en stav. Du kan väva och avföring, litet bord av vide kvistar för sammankomster utomhus.

Från denna prisvärda miljövänliga material görs även dekorationer och julklappar. För ett barns rum är lämplig vagga grova barer. Barn gillar att sova i en sådan naturlig, miljövänlig vagga.

Rektangulär korg placeras på hyllorna och hyllor för förvaring av kläder, tidskrifter och tidningar, alla hushåll trivia.

Varje ägare kan hitta användningen av vide produkter i sitt hem. Förmågan att väva vide nödvändigtvis användbar för dig i livet för minst allt för sitt eget liv, och kanske kommer att vara för dig en källa till extra inkomst.

Nu när du vet att det är korgflätning hur man väver vide, kommer master class lära dig följande cirkulära vävning korgar från vinstockar. Med denna korg kan du gå på picknick med vänner eller till landet med barnen.

Basketry vide för nybörjare (master class)

Låt oss börja med att förbereda produktions korg vide kvistar. Vines bäst skärs i maj innan blomningen vide. Du kan klippa vinstockar och i augusti, när vide växa nya långa skott.

Framställning vinstockar pilgrenar

Med skurna grenar omedelbart ta bort barken och lämna våra vinstockar i fem dagar i skuggan utomhus.

När vinstockar har upprättats och ligga ner, börja göra korgar från vide. Teknik är följande: botten och produktens kanter pletom runda hela kvistar, vägg - som är uppdelad i flera delar av vinstockar.

För att bryta ner vinstockar på sidan, behöver du en speciell chopper från Ironwood. Vid slutet av de snitt kniv vinstockar, infogas den splitter och vinstockar delas upp i 2, 3 eller 4 delar.

Skuggade trådar indränkt i vatten under flera timmar, och därefter avlägsnades den bruna halvvägs. Det rekommenderas att använda en plan för bearbetning skuggade vinstockar.

Innan väv av vinstockar, är det nödvändigt att fukta. Detta kan göras via spray eller trådar ner under några minuter i vatten.

Förbered en tillräcklig mängd vinstockar börja göra korgar av vide.

Tips för nybörjare: hur man väver en korg

Titta noga på processen för att skapa en korg i figuren. Först vävda botten av korgen, lägg sedan till revben och avslutande sidorna av honom. I slutändan verktyget hantera.

Om du känner till tekniken för att göra korgar av papper rör, ni vet - vide vävning för nybörjare steg för steg det är nästan samma.

Arbetet genomförs i följande ordning:

 1. För att göra botten av korgen, laminera fem barer i mitten med en kniv och sätt in i hålen fem andra barer. I samma hål sätter tips av de två första.
 2. Vi gör en fläta botten. Den första stången bör täckas från toppen split kvistar, och den andra för att nå de som är gängade in i de skuggade kvistar nedan.
 3. Bara köra den tredje och fjärde spole.
 4. Trycka stavarna korsar i form av en fläkt och fläta de två grenarna av vide.
 5. Kvistar pressas mot varandra genom sömnad.
 6. När botten når önskad storlek för oss, vi sätter vår revben korgflätning vide. För nybörjare steg för steg för att förklara denna process. För kanterna med runda kvistar. Deras ändar är snett avskurna på ett avstånd av ca 5 cm. Akut ändar införes i botten av flätan. Extra ändar beskära vinstockar. Nedre bakkant av de fyra cirkulära kvistar är införda 4 cm nära sidokanterna av korgen. För att göra korgen de nödvändiga formerna göra arbetsstycket som visas i Fig. 9. Den nedre delen av korgen spikas till det med små dubbar.
 7. Finishing botten av flätan, skär bort överflödig kvistar.
 8. Fortsätt att väva sidorna. Cigariller nya kvistar. Kvistar tar den genomsnittliga tjockleken. Längs varje kvist baser infoga nya grenar.
 9. Böj nya barer för två nära till vänster, ner och sedan upp.
 10. Bara böja och de övriga grenarna av vinstockar. De sista två grenarna kan inte böja. Dem vi svänger bara den första rundan. Pletom sidan av korgen, tills de når önskad höjd till oss.
 11. Vi börjar väva handtag. Ta en tjock vinstockar skott, böja dem och besluta om ett långt skaft. Överskott vinstockar sviskon.
 12. Slipa ändarna av vinstockar och infoga dem i korgen väggen. Bredvid handtaget sätts fem grenar, och linda dem hantera. Extra slutar vinstockar gömmer mellan väggarna i korgen.
 13. Ta en tunn kvist, och de svänger handtaget kanten. Dölja kvist tips och skär bort överflödig.
 14. Vävning korgar från vide med sina egna händer är klar. En enkel rund korg gjord av vide kvistar redo.

Följ proceduren som visas i figurerna. Med lite övning - och du kommer att lyckas.

Efter att ha bemästrat tekniken att väva korgar från vinstockar runt, kan du sedan lära sig att väva en fyrkant och ovala korgar och lådor, för att studera vävning willow staket för nybörjare steg för steg, och sedan gå till tillverkning av rottingmöbler och mer komplexa produkter. Tillväxten av dina förmågor och färdigheter beror på mängden av din lediga tid och en önskan att engagera sig i korgflätning. Vävning vide kvistar - en intressant och tillgänglig för varje person att göra.

Vad du bör veta om att väva korgar från vide: materialteknik, tillverkningsprocessen

Förr i tiden, är korg objekt används i stor utsträckning självförsörjande ekonomi. Idag, vävning korgar från vide - är både en konst och en hobby och företag. En erfaren mastertillverkningen korgar förs till perfektion och själva produkten kostar pengar. Färgrikt, ljust, korgar i olika former används som dekorativa element. Men det finns vissa modeller som används i vardagen.

Korgflätning - mycket enkelt hantverk som det är möjligt att lära sig på egen hand. Tillverkad med sina händer korgar, vaser, lådor inta en värdig plats i det inre, och, viktigast av allt, kommer att vara unik. Gjorda för hand, de tilltalande för ögat, värma själen och lagra massor av värme av mänskliga händer.

Nödvändigt material för vävning korgar av vinstockar

För vävning korgar från vide användning långa och raka barer utan knutar och utväxter. Mest bra gren tjocklek inte är mer än en centimeter, vilket är väl böjda och inte spricka vid vikningarna. Craft lämplig för pilgrenar med barken av orange, röd eller lila nyans.

Hantverkare som är skickliga korg vävning, förbereda material på egen hand. Den bästa tiden att samla en korg vide erkänd vintern eller tidigt på våren. För drift stavarna blöt och sedan torkas.

För hantverk användes rå och renade barer. Av obehandlade grenar väva en enkel korg för hemmabruk, staket, lusthus. Det renade materialet användes för dekoration av föremål: vaser, korgar, brickor, möbler. Med tiden de skalade grenarna förvärva en gyllene nyans som framtida produkt ger en speciell charm.

Vi använder följande verktyg:

Processen att väva korg vide

För att underlätta för korg från vide kvistar bör vara bekant med terminologin:

 • ekrar - strålar ut från centrum i form av direkta strålar av stängerna, av vilka den nedre är vävda korgar;
 • Rack - böjd uppåt nålar nödvändig för bildning väggen;
 • stickning eller vävning - barer som korsar ekrar och ställningar.

Den klassiska processen att väva korgar från vide börjar med stiftelsen. Därefter ekrarna böjs upp och väggen. I slutskedet av produkten marginal, och det sista - handtaget.

När vävning bottnarna bör vara maximalt tät dra gren kuvert ekrar. Således ekrar växla upp eller ner är önskvärt. Denna metod att säkerställa kvaliteten och tillförlitligheten i korgen.

Fortsätt till vävning korgar från vide nybörjare är det lämpligt att produkten en rund form med användning av en enkel vävteknik.

Typer och metoder för att väva korgar från vide med sina händer

Standardvävningsdiagram av korgar - cirkularitet i en riktning (vänster till höger). Arbeta kvist agerar vänster stav. Men innan du väver korgar av vide vävning metoder bör undersökas.

Det finns grundläggande metoder för korgflätning:

 1. Tuskaft. När denna teknik används en kvist. Efter bildandet av den ekrar bottenstången som sträcker sig växelvis genom ekrarna. Nya rader läggs i en spiral. Efter att ha arbetat stångänden, därtill dockad ny gren. Denna metod kan användas för att tillverka både rund fläta eller oval.

Om korgen är vävd i en sluten krets, är det nödvändigt att använda ett udda antal rack. Detta beror på det faktum att ett varv omsluter stången utanför rack, och nästa - insidan. Annars är cirkeln inte stängd.

 1. Rep 2 (3, 4, 5) av stången. Denna teknik inbegriper användningen av två (tre, fyra, fem) grenar av vinstockar som omger kuggstängerna och sammanflätade. Denna metod att väva korgar från vide med händerna för att förbättra tillförlitligheten hos produkten och för att ge styvhet.
 2. Layered vävning. I denna vävning metod utförs av flera barer. Deras antal tas så mycket som används rack. Arbetet inleds samtidigt med alla barer. Varje gren förbi en monter på utsidan, sedan nästa på den inre sidan utmatas till utsidan. Processen upprepas med varje fri ände av stången. Efter slutförandet av alla staplarna är inne i produkten.

Denna teknik inbegriper användningen av grenar av lika längd och tjocklek. Detta kommer att skapa samma antal rader som kommer att återspeglas på släta väggar korgen.

Vävning metoder i överflöd, men alla använder de grundläggande teknikerna för korgflätning. Nybörjare som aldrig har engagerade i detta yrke, är det nödvändigt att titta på video på Internet hur man väver korgar från vide. En produkt för att få platt och vackra, är det bästa praxis vid tillverkning av enkla saker - souvenirer, krukor, lådor.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

70 + = 74