Kraften i ett avsnitt av bimetalliska radiator

Hur man beräknar antalet radiatorsektioner

Vid uppgradering värmesystem förutom att ersätta ledningar och radiatorer förändring. Och idag de är gjorda av olika material, former och storlekar. Sist men inte minst, de har en annan värmeöverföring: mängden värme som kan passera luften. Och det är säkert att ta hänsyn till när man gör beräkningen av radiatorsektioner.

Rummet blir varm, om den mängd värme som krävs för att få ersättning. Därför, vid beräkningen av basen för att ta värmeförlusten av lokaler (de beror på klimatzonen, materialet från väggar, isolering, fyrkantiga fönster, etc.). Den andra parametern - den termiska kapaciteten av en sektion. Detta är den mängd värme att den kan utfärda ett maximum när systemparametrarna (90 ° C vid inloppet och 70 ° C vid utloppet). Denna funktion skall anges i passet, ofta förekommer på förpackningen.

Gör en beräkning av antalet sektioner värme radiator med händerna, ta hänsyn till funktioner i lokaler och värmesystem

En viktig punkt: för att utföra beräkningar på egen hand, kom ihåg att de flesta tillverkare anger det maximala antalet de fick under idealiska förhållanden. Eftersom någon avrundning sker i stor skala. I fallet med uppvärmning vid låg temperatur (värmemedium inloppstemperatur under 85 ° C) värmekraft söker efter relevanta parametrar eller göra ny beräkning (beskriven nedan).

Detta - den enklaste tekniken gör det möjligt att uppskatta antalet sektioner som behövs för uppvärmning. På grundval av många beräkningar härledda standarder för medelstor uppvärmning en kvadratisk yta. För att ta hänsyn till klimatförhållanden i regionen, i SNIP föreskrivna två regler:

 • Ryssland för höga bandområdena måste vara från 60 W till 100 W;
 • för områden som är större än 60 °, upphettningshastigheten per kvadratmeter 150-200 watt.

Varför i de normer ges ett så stort utbud? För att kunna ta hänsyn till material och graden av isolering av väggarna. För hus av betong tar maxvärden för tegel kan användas medium. För isolerade hus - minimum. En annan viktig detalj: dessa priser beräknas för den genomsnittliga takhöjden - inte mer än 2,7 meter.

Hur man beräknar antalet radiatorsektioner: Formel

Att känna området i rummet, multiplicera det med graden av värmekostnader, den mest lämpliga för din miljö. Du får en allmän värmeförlust i rummet. De tekniska data för de valda radiator modeller, hitta värmeeffekt av en sektion. General värmeförlusten andel i kraft, får deras antal. Det är enkelt, men för att göra det tydligare skall vi ge ett exempel.

1

Ett exempel för att beräkna antalet sektioner av golvyta radiatorer

Vinkelutrymmet 16 m 2, i mittzonen, i en tegel hus. Kommer att installera batterierna med en värmeeffekt på 140 watt.

För att ta värmeförlusten av ett tegelhus i mitten av intervallet. Eftersom vinkel utrymme, är det bättre att ta ett större värde. Låt det vara 95 watt. Då det visar sig att för rumsuppvärmning krävs 16 m 2 * 95 watt = 1520 watt.

Nu räknar vi antalet 1520 W / 140 W = 10,86 pc. Avrundning vänder 11 st. Många radiatorsektioner kommer att behöva ställas in.

Beräkning av radiatorer till torget är enkel, men långt ifrån perfekt: takhöjden anses inte alls. När en icke-standardjustering med en annan metod: per volym.

Det SNIP normer och för att värma en kubikmeter av rymden. De ges för olika typer av byggnader:

 • för tegel 1 m 3 kräver 34 W av värme;
 • för panel - 41 W

Denna beräkning sektioner radiatorer som den tidigare, men nu behöver är inte fyrkantig och volymen och ta andra standarder. Förskjutningshastigheten multiplicerad med det erhållna tal divideras med en effekt av en radiator sektion (aluminium, järn eller bimetallisk).

Formeln för att beräkna antalet sektioner i form av

Till exempel, beräkna hur mycket till de avsnitt i rummet av 16 m 2 och en takhöjd på 3 meter. Byggnaden är konstruerad av tegel. Radiatorer ta samma effekt: 140 W:

 • Vi finner volymen. 16 m 2 m * 3 = 48 m 3
 • Anses nödvändigt värmeeffekt (34 W för normen av tegelbyggnader). M 48 W 3 * 34 = 1632 watt.
 • Bestäm hur mycket du behöver sektioner. 1632 W / 140 W = 11.66 bitar. Avrundning det, vi får 12 enheter.

Nu vet du två sätt att hur man beräknar antalet radiatorer i rummet.

Idag utbudet av radiatorer stora. När majoriteten av externa likhet, kan termisk prestanda variera signifikant. De beror på det material som görs, storleken, väggtjocklek, inre avsnitt och hur väl genomtänkt design.

Eftersom att säga exakt hur många kilowatt till ett avsnitt av en aluminium (järn bimetall) radiator, kan man säga endast med avseende på varje modell. Dessa data som anges av tillverkaren. När allt kommer omkring är det en avsevärd skillnad i storlek: vissa är lång och smal, andra - låg och djup. Effektdelen en delning från samma tillverkare, men olika modeller kan skilja sig med 15-25 W (se tabellen nedan STYLE STYLE PLUS 500 och 500). Ännu mer anmärkningsvärda skillnader kan vara från olika tillverkare.

Tekniska egenskaper hos några av Radiatore bimetalliska. Observera att värmekapaciteten hos samma höjd sektionerna kan ha en påtaglig skillnad

Men en preliminär bedömning av hur många avsnitt du behöver batterier för uppvärmning väckte mittersta värdet av värmekraft för varje typ av radiatorer. De kan användas i approximativa beräkningar (data visas för batterier med centrumavstånd av 50 cm):

 • Bimetall - ett avsnitt avsätter 185 watt (0,185 kW).
 • Aluminium - 190 W (0,19 kW).
 • Gjutjärn - 120 watt (0,120 kW).

Exakt hur många kilowatt i ett avsnitt av en bimetall radiator, aluminium eller järn, kommer du att kunna, när välja modell och besluta om storleken. Mycket stor kan vara skillnaden i en gjutjärns batterier. De har en tunna eller tjocka väggar, på grund av vilken ändrar väsentligen deras termiska kapacitet. Ovanstående är medelvärden för den vanliga formen av batterier (dragspel) och nära den. Vid radiatorerna i stil med "retro" termisk kapacitet under ibland.

Denna tekniska data gjutjärn radiatorer turkiska bolaget Demir Dokum. Skillnaden är mer än respektabel. Det kan vara ännu mer

Baserat på dessa värden och den genomsnittliga hastigheten i SNiPY förde det genomsnittliga antalet radiatorsektioner 1 m 2:

 • bimetall avsnitt obogreet 1,8 m 2;
 • Aluminium - 1,9-2,0 m 2;
 • järn - 1,4-1,5 m 2;

Hur man beräknar antalet radiator delar av dessa data? Fortfarande lättare. Om du känner till området i rummet, dela det med en faktor. Till exempel, ett rum på 16 m2, om sitt behov av uppvärmning:

 • bimetall 16 m 2 / m 2 1,8 = 8,88 enheter avrundade - 9 enheter.
 • Aluminium 16 m 2 / m 2 = 2 8 bitar.
 • järn 16 m 2 / m 2 1,4 = 11,4 st rundade - 12 st.

Dessa beräkningar är endast ungefärliga. Enligt honom kan man uppskatta kostnaden för att köpa värmare. Att exakt beräkna antalet radiatorer i rummet kan du välja den modell och sedan en annan, att räkna antalet beroende på om kylvätsketemperaturen i ditt system.

Beräkning av radiatorsektioner beroende på de faktiska förhållandena

Återigen vill jag göra er uppmärksamma på det faktum att värmekapaciteten för batterisektion är indicerat för idealiska förhållanden. Så mycket värme kommer att utfärda ett batteri om dess inlopps kylmediet har en temperatur av + 90 ° C, vid utgången från + 70 ° C, med inomhus stöds + 20 ° C. Det vill säga temperaturen hos systemtrycket (även kallad "delta-systemet") kommer att vara 70 ° C. Vad gör du om ditt system över + 70 ° C vid ingången till hända? eller kräver en temperatur på + 23 ° C? Räkna den angivna kapaciteten.

För att göra detta måste du räkna ut skillnaden på ditt värmesystem temperatur. Till exempel, på planen du har till + 70 ° C, utlopp 60 ° C, medan i rummet du behöver en temperatur på + 23 ° C. Vi finner delta i ditt system: det aritmetiska medelvärdet av temperaturerna vid inlopp och utlopp, minus rumstemperatur.

Formeln för beräkning av skillnaden i värmesystemet temperaturen

För vårt fall erhåller vi: (70 ° C + 60 ° C) / 2 - 23 grader C = 42 ° C Delta för sådana betingelser 42 ° C. Därefter finner vi värdet i omvandlingstabellen (finns nedan), och den angivna kraften multipliceras med denna faktor. Att instruera makt som kan ge det här avsnittet dina villkor.

Bords koefficienter för värmesystem med varierande deltatemperatur

Vi hittade i kolumner tonade blå linje delta-42 ° C. Den motsvarar koefficienten 0,51. Nu förväntar vi oss den termiska effekten en radiator avdelning för vårt fall. Till exempel, den angivna kapaciteten för 185 W, med användning av den funna förhållandet erhålla 185 W * 0,51 = 94,35 watt. Nästan dubbelt så mindre. Det är denna makt och behovet av att ersätta när du gör beräkningen av radiatorsektioner. Endast med hänsyn till enskilda parametrarna i rummet kommer att vara varmt.

Ström bimetalliska radiatorer uppvärmning funktioner och batterier per rum

Detta material är mer avsedd för dem som väljer sina egna händer för att göra ett värmesystem i sitt eget hus och det måste beräkna värmare i deras makt för att ett eller ett annat rum, med hänsyn till temperaturen i rummet.

Naturligtvis kommer sådana beräkningar vara olika för olika klimatzoner, graden av isolering av byggnaden och glastjocklek i fönstren, men det är för svårt och vi kommer på ett enkelt sätt att förklara hur du självständigt kan utföra sådana beräkningar.

Bimetalliska batterier av olika storlekar

Tyngdpunkten i våra beräkningar kommer att göras på bimetalliska radiatorer som den mest populära för autonoma värmesystem, bland annat så visar vi dig videon i den här artikeln.

Vissa värme funktioner

One-rör och värmesystem tvårörssystem

 • Vid montering av tillsatsvärmen instruktionen medger att montera både en enkel-rör eller dubbla rör krets, men det kommer att ändra anslutningssystemet, och detta kan påverka kapaciteten hos värmeapparater, så låt oss ta reda på vad är dessa två alternativ.
 • Låt oss börja med en enrörssystem och här ser vi att kylmediet rör sig genom den tjocka röret, från vilken avgår tunnare genom vilka vatten under tryck kommer in i värmaren och återgår.

Priset för denna enhet är mindre eftersom det är nödvändigt att värma mindre vatten, men det har ett allvarligt problem - med varje batteri kylmedel blir kallare och kallare, därför i sådana fall är det rekommenderat att fördela tre eller fyra radiatorer och inte mer, eftersom de är för avståndstagande förlora sin makt.

 • Helt olika saker med tvårörssystem - Här, naturligtvis, måste värma mer vatten, men hon gjorde i radiatorerna av sondmatning den, inte förlora sin temperatur, eftersom det kylda kylmediet släpps ut i returledningen. På sådana kretsar datorkraft radiatorer av olika slag kommer att vara mest korrekta.
 • Den mest effektiva platsen placering av kylaren - under fönstret

  Obs. För att göra plats för att skapa den mest konstanta mikroklimat, skall det inte finnas någon läckage av varm luft - det kommer också att hjälpa mer exakt beräkna den nödvändiga kraften värmare.

  Så bör radiatorer installeras under ett fönster, som i bilden ovan - den varma luftströmmen kommer att stiga uppåt och skapa en "ridå" av penetration av kall luft som kommer från fönstret.

  Hur länge ska radiatorerna per rum

  Installation av bimetallisk radiator

  Tabell kapacitets bimetalliska radiatorer, beroende på märke

  Obs. Det bör noteras att metallen i kylflänsen är gjord har absolut ingen betydelse i beräkningarna av effekt värmare i ett särskilt rum.

  Det faktum att tillverkaren alltid pekar i de dokument som åtföljer märkeffekt på ett avsnitt eller hela enheten, om det är panelen.

  Effektdelen av bimetall radiator beror på tillverkaren

  Nu försöker beräkna effekten av värmare på golvytan, och till exempel använder vi i rummet med en omkrets av 4,55 x 6,5 m enligt formeln S * 100 / P, men det bara måste sägas att beräkningarna är giltiga, om takhöjden inte överstiger 2,7m.

  Sålunda, S (område) av rummet får vi 4,5 * 6,5 = 29,25m2, och om kapacitet en bimetallisk radiatorsektion (P) ta GLOBAL STIL 500 185 W, och siffran 100 - är antalet watt per m2 önskade för Moskva och Moskvaregionen.

  Eftersom rummet vi har är tillräckligt stor, och vi kommer att behöva veta antalet sektioner (K), därefter Kkolichestvo sektioner = S * 100 / P = 29,25 * 100/185 = 15,81 eller 16 sektioner - detta är en stor eller två medelstora radiator.

  Låt oss nu beräkna erforderligt antal delar av samma tillverkare och med samma kapacitet för rummet med samma område, men med en takhöjd på mer än 2,7 m och den beräkningsenhet kan ta höjd 3m.

  Därför måste vi först beräkna värdet av V - kubikinnehåll utrymmet är V = 4,5 * 6,5 * 3 = 88,5m3. För samma Moskva och Moskvaregionen per kubikmeter utrymme du behöver för att räkna ut 41 watt värmeenergi.

  Så kommer den totala kapaciteten, som behövs för rummet vara Ptot = V = 88,5 * 41 * 41 = 3628.5 watt. Så om kraften i en del av bimetall radiator GLOBAL STYLE 500 185 W, de 3628,5 / 185 = 19,6 eller 20 avsnitt - är naturligtvis, jag har två radiatorer, eftersom man kommer att vara alltför betungande.

  Men dessa beräkningar är giltiga endast i fallet om byggnaden har ordentlig isolering och i rummet finns det inga drag.

  Du kan läsa om de normer för termisk energi i ditt område per kvadratmeter och per kubikmeter, och sedan ersätta dessa värden i ovanstående formel. Men precis som du kan använda reglerna i det här fallet - de är lämpliga för nästan alla regioner i Ryssland.

  Har du fler frågor? Fråga dem i vår grupp VKontakte

  Vad är badrum i ditt hus?

  Power 1 bimetallisk radiator avsnitt

  Låt oss idag tala om kraften i en del av bimetall kylaren. Om aluminium och gjutjärn, har vi redan sagt, det var början av bimetall. Bimetall med egenskaper mycket liknar aluminium och därmed deras kapacitet nästan liknande ...

  Bimetalliska påminna - är en relativt ny typ av radiator material, som är sammansatt av två metaller och en kärna av stål inuti aluminiumhuset toppen. En sådan kombination är främst avsedd att arbeta med större tryck i radiator upp till 40 atmosfärer.

  I själva verket är bimetallen en modifierad aluminiumradiator. Men användningen av stålkärnan försämrar flera värmestrålare. Inte mycket naturligtvis, men faktum kvarstår.

  Bimetalliska radiatorer och aluminium som faktiskt finns i två huvudformat. Höjd 500 mm och 350 mm.

  Standard bimetall radiator är en uppsättning i hundratals lägenheter i Ryssland. Power en sektion av radiatorn enligt tillverkaren varierar från 170 till 210 W av värmeenergi. Men i själva verket, efter att ha talat med installatörer behöver beräkna kraften i avsnitt 1 150 watt värmeenergi. När allt kommer omkring, tillverkare är alltid lite för högt redovisade egenskaper (mäts under ideala förhållanden, särskilt kinesiska).

  Det är en mindre version av radiatorerna eller installeras bredvid de stora fönstren. Eller på svåråtkomliga ställen. En effektdelen, sträcker passet 120-150 W av värmeenergi. I själva verket kan vi förvänta oss även från en bra producent cirka 100 - 120 watt värme.

  Som installatörer berätta - bör du alltid ta ut batteriet lite - bara en reserv, men annars rumstemperaturen inte kommer att vara bekväm (vara cool).

  Naturligtvis bör du alltid korrekt beräkna radiatorer (läs den här artikeln finns på hyllorna). Då hem kommer att vara varmt och skönt.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  26 + = 29